4228
-
#2825 elmakogok de folyékonyan nem tudok fordítani :D -
tomo #2824 pffff
azt nem mondtad, hogy nem tudsz angolul -
KoS #2823 Hogy ne kelljen annyit gepelnem, bemasolom ide egy masik forumon talalt meghatarozasat:
"A load average akkor optimális, ha nem több a processzorok számánál, ami esetünkben különben 1 (egy). :-) Tulajdonképpen a processzoridőre váró processzek számát jelzi, az elmúlt egy, öt és tizenöt percben.
Amikor ez 4-5, akkor a gép már nagyon le van lassulva." -
#2822 gondoltam valaki leírja a 3 értéket nekem magyarul mert nyilván kerestem már én is googléban de angol 1,5 oldalas szövegből bogarázd ki hogy mi is a megfelelője! -
tomo #2821 szal ize most tenyleg
load average kulcsszavak googleba
elso talalat
http://en.wikipedia.org/wiki/Load_(computing)
kis onallosag nem artana... -
#2820 illetve postfix-ről valaki leírást tudna adni? :S thx -
#2819 thx
még egy kérdés! a top parancsnál a load avarage ügye 3 értéket ad valami ilyesmit: 0.01 0.14 0.10
ez a három érték pontosan mit tükröz? -
#2818 bash -re gondolsz? -
#2817 a probléma megoldodott vannak ilyen visual to linux fordítók..... a sima console-t hogy hívják szakszóval? mert a programozóm fogja kérdezni hogy mire fordítsa én meg megelőzöm :) -
#2816 Énkérekelnézést:) -
KoS #2815 Azert nem art, ha felhivja a figyelme't ra, mert aztan az jon, hogy megiscsak okozhat adatvesztest... -
#2814 nem ez volt a kérdés:) -
tomo #2813 a linux maskepp jeloli a vinyokat, mint a windows.
elotte nezz utana.
primary master hda
primary slave hdb
sec mast hdc
sec slave hdd
a rajtuk levo particiok meg 1 2 3 4 tehat pl a sec master 2 es particio hdc2
ezek a PATA meghajtok, a SATAsokat nem tudom :) ( valszeg sda sdb stb :) ) -
#2812 nincs -
#2811 Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy, hogyha feltelepítem a linuxot egy másik winchesterre mint amin a windows van akkor nincs esélye adat vesztésnek ugye? -
#2810 ezt inkább privátban mert egyenlőre nem publikus dologról van szó! -
#2809 mit csinál a program amit futtatni szerenél? -
#2808 nem nagyo akarok x-et a gépre :( c-hez fingom nincs de megpróbálom megoldani! -
#2807 Cében köll:)
Pont ilyen célokra vannak a kis erőforrás igényű X-ek. Igény esetén egyszerre lehet több X is a rendszeren. (Egyszerre akár Gnome, KDE, Xfce, stb)
Sőt futtathatod is őket egyidőben különböző Xsession-ökön -
#2806 esetleg darkbasicben de abban sem tudok fordítani linuxra :( -
#2805 Miért, másban nem tudod megírni? -
#2804 visualbasicben? :S elvileg nem támogatja..... :S -
#2803 Miért nem tudod linuxra fordítani? o.O -
#2802 hat ez a gond nekem jó ha csak haterben fut a prg nem kell hogy lassak valamit mert ez egy sajat prg amit egy masik prg-hez irtam de linuxra nem tudom fordítani! -
tomo #2801 mondjuk erdekes lesz megoldani, hogy a windozos programod menjen grafiku felulet nelkul is -
#2800 http://www.winehq.org/ -
#2799 ha gaim akkor minden jó :D
azt hogy tudnám megoldani hogy egy exe progit linuxon futassak (debian linux 4.0 csak console) a lehető legkevesebb erőforrásfeldolgozással tehát csak a progit futtasa valami emulator progi és ne keljen windózert futtatni serveren... vagy túl nagyok az igényeim :D (illetve progihoz valami leírást is kérnék vagy link formájában vagy röviden ide)
thx -
Attila 2230 #2798 köszi sikerülnifog -
#2797 gaim:) -
#2796 gaim? :) -
Attila 2230 #2795 üdv mindenkinek
nekem az a problémám hogy az ismerőseim Windowst használnak én meg Linux ubuntut
és ehez a kombinációhoz kellene egy MSN hez vagy inkább az OOVOO hasónló program
köszi mindenkinek előre is
-
#2794 Köszi mindkettőtöknek az önzetlen segítségéet! a segítségetekkel megoldódott jelenleg minden problémám :D
KoS: media/ craom mert debian 4.0-át használok :) -
KoS #2793 Illetve nem a /mount/cdrom-ban, hanem vagy a /mnt/cdrom-ban vagy pedig a /media/cdrom-ban (nem hasznalok debiant, az ujabb disztribuciokban az utobbi). Viszont attol hogy beteszed a CD-t, me'g nem latszik, azt fel is kell csatolni. Ezt a "mount /mnt/cdrom" illetve a "mount /media/cdrom" paranccsal tudod megtenni, attol fuggoen hogy melyik konyvtarat hasznalja. A /etc/fstab-ban tudod megnezni hogy melyik a jo (ahogy homeless is irta).
Viszont utana meg nem fogod tudni kivenni a cd-t ami le nem csatolod. Ezt ugy tudod elerni hogy "mount" helyett az "umount" parancsot hasznalod az elozo parancsban. -
homeless #2792 A cd tartalma szerintm a /mount/cdrom mappában van, de meg tudod nézni a /etc/fstab-ba.
Felhasználót az useradd-al tudsz létrehozni.
useradd --help, mert elég sokféle felhasználót létre lehet hozni, de itt egy példa:
useradd -s /bin/bash -g csicskak user1
Ha nem akarsz neki shell-t adni, akkor -s /bin/false, home könyvtárat létrehoz magától, de azt is meg lehet változtatni, hogy ne az user neve legyen a home könyvtár.
usermod-dal tudod megváltoztatni a szarjait.
Jelszót megadhatsz a -p vel is, de inkább utána add meg a passwd user1-el, mert ha benne marad a bash historyba, akkor el tudják olvasni. -
#2791 megoldodott de a másik két kérdés még fent áll :) -
#2790 Csak úgy dübörögnek a kérdések a fejemben :) mc-ben hogy tudom azt megoldani hogy van több mappám mondjuk 20 és minden mappában 20 fájl és én az összes fájhlnak szeretném modosítani a tulajdonosát "chown" ..... (tehát nem egyesével akarok jogokat kiosztani...! -
#2789 Illetve hogy tudok létrehozni egy felhasználót? szimpla kis nyomoronc felhasználót? akinek nincs root joga (consolos debianról van szó) :) -
#2788 Debian alatt mc-ben hogy tudom elérni a cd-meghajtómat (nem grafikus felület hanem szimpla console) van egy olyan mappa hogy ~cdrom de ha bent van a cd és belenézek akkor üres! cd-n biztos vannak adatok! köszi -
Akuma #2787 Kellene egy kis nagy help!!! UHU és a skype -
#2786 hosszú.... (majd leírom privátba)