LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A problémám még mindig ugyanaz, mint 2 nappal ezelött.
Suse linux 10.2, bebootol a lemezröl, de mikor rákattintok a telepités gombra kiirja, hogy nincs dvd meghajtó a gépbe...
2 sata winyó van a gépben a pioneer dvr110 pedig primary masteren van.
Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50
Azt tudom meg ajanlani, hogy inditsd el kezzel a daemon-t -d opcioval, majd probalj meg belepni a masik geprol, kozben pedig figyeld hogy a Linuxos gepen mit loggol. Hatha kiirja hogy pontosan mi a baja.
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Az inetd arra valo, hogy csak akkor inditson el egy szolgaltatast, ha egy adott porton probal valaki kapcsolodni.
Namarmost mivel te a pure-ftpd-common file-ban standalone-t allitottal be (azaz nem az inetd segitsegevel indul, hanem allandoan fut), ezert az inetd.conf file-ba nyugodtan beteheted a #-et a sor elejere.
A 3 screenshothoz a hozzafuznivalom:
1. mivel nincs pure-ftpd-wrapper progid (ami a vegen van, azt inditja ha valaki kapcsolodni akar) ezert hibat jelez
2. pure-ftpd-mysql binarisod mar van, ezert itt nem sir az elinditassal kapcsolatban, csak maga a pure-ftpd-mysql nem fogadja el a jelszot (vagy legalabbis authentikacios hibat ir, ez lehet hogy nem pontosan a jelszo hibajat fedi).
3. mivel ugy latszik, hogy kulon is elinditottad a pure-ftpd-mysql-t, ezert nem gond, ha az inetd nem indit el semmit, tehat a pure-ftpd fut, csak ugyanugy nem fogadja el az azonositast mint az elobb.
Osszegzes: a pure-ftpd fut, ezzel nincs gond, hanem valamiert nem fogajda el az adott user-t. Mivel nem hasznalom, ezert ebben igy hirtelen nem tudok segiteni, esetleg probald ki Max7 ajanlatat.
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
[merlinw.org]
Telepítem a pure-ftpd-t a kövekezõ paraccsal:
apt-get install pure-ftpd-mysql
Majd ha feltelepül a következõ modosításokat végzem el:
/etc/pure-ftpd/db/mysql.conf <---- saját jelszóval portal ip-vel felhasználó névvel kitöltve!
etc/default/pure-ftpd-common <---STANDALONE_OR_INETD = standalone
(adatbázis fent van biztosan jól több éves gyakorlat van mögöttem nem hiszem hogy hiba lenne ebben)
Most ujratettem a debiant egyébb probléma miatt és visszaolvasva a #2540 hozzászólásban találtam egy ilyen sort: „netd.conf-ba commentezd ki az ftp sort.” Ezt mivel nem egészen értehetõ számomra hogy most be kell-e kommentezni tehát tegyek elé egy #-et vagy ki kell kommentezni tehát ki kel szedni a #-et ezrt megcsináltam mindenhogy:
Nincs komment és a sor végén ez van: pure-ftpd-wrapper
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1ve6
Ha pure-ftpd-mysql van a sor végén akkor ezt kapom:
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1veg
Ha az egész ftp sort kikommentezem:
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1vf8
Mysql beálításoknál ellenõriztem tábla és adatbázis beállítás oké jelszó felhasználó oké és jogosultásgok is oké!
Ha valaki tud valami biztatót ne tartsa magában pls!
Ubuntu.hu fórumán akadtam a megoldásra :
/etc/udev/rules.d/40-permissions.rules fájlban:
SUBSYSTEM=="usb_device", MODE="0664"
erre módosítsd:
SUBSYSTEM=="usb_device", MODE="0666"
és lám , van usb , így már teljes értékûen tudom futtatni!
ikszdé XD
man usermod, man adduser
Virtualboxot sosem használtam ugyan, de VMWare alatt megy rendesen.
De ilyen esetben az elsõ dolgot az legyen hogy google-ba beírod a hibaüzenetet elécsapva a program nevét: "virtualbox Not permitted..."
Az esetek 90%-ban ott lesz a megoldás fórumokon, howto, stb oldalakon.
Egyébként valami jogosultság probléma lesz. Indítsd rootként virtualbox-ot, és nézd meg úgy jó-e.
[merlinw.org]
Úgy döntöttem hogy virtualbox alól futtatok egy windowst, így kihasználva teljes értékûen a live messengert, az usb-s webkamot nem tudtam sehogysem beindítani, egyszerûen nem érzékeli akárhogy nyomogatom, aMSN mint írtam támogatja a webkam indítását/nézését, a logitech quickcam-okhoz van külön csomag, ezzek az igazi quickcam kamerák mennek rendesen, mert nekem egy noname kamerám van és megy ezzel a csomaggal, csak a színek sokkal fakóbbak mint xp alatt, mert ha ez bejön veszek egy quickcamot és megvan oldva a problémám!
MÁS: Ha én külön partíción tárolom a /home cuccait, rendszerösszeomlásnál, vagy rendszer újrarakáskor vissza lehet importálni? 1 giga memória mellett elég 512 swap?
köszi
hali
ikszdé XD
MÁS: felraktam a pidgin-t, de valami ssl támogatást akar. Benéztem a csomagkezelõbe, de fel van rakva a libssl. Biztonság kedvéért felraktam a dev verziót is. Nem segített. Próbáltam korábbi verziót, az sem tetszett neki. Valaki tudja, hogy mi kéne neki, hogy mûködjön? Mert így jóformán nem tudom engedélyezni a fiókomat, és nem is hajlandó csatlakozni...
hali
ikszdé XD
optimalizálatlan driver már most 2-szer gyorsabb egyes esetekben, mint
az ext3 <...>"
Ezt pontosan így kell értelmezni😊
Cedega Ubuntu alatt körülményes, én Debianon használom, ott jó. Biztos van Ubis doksi is hozzá.
Beryl-rõl meg már írtam mi a véleményem😄 Dióhéjban felesleges erõforráspocsékolás.
(Core2Duo, 2GB+ RAM, GF8800-on láttam már Beryl melett Obliviont High beállításokon tûrhetõen 15-20fps-el futni, Beryl nélkül 40-50 volt)
[merlinw.org]
optimalizálatlan driver már most 2-szer gyorsabb egyes esetekben, mint
az ext3 <...>"
Ezt pontosan hogy kéne értelmeznem? Gyorsabban ír/olvas NTFS-t, mint maga a linux a saját filerendszerére? Mert az úgy elég érdekesen hangzik...
Amúgy próbáltam Cedegát, és nekem nem igazán akart menni. Steam-et akartam futtatni, és meg se mozdult. Szépen konfigoltam is, de semmi. Elõször elindult, frissített, leállt, azóta semmi reakció ha indítani akarom. Volt egy ilyen más játékkal is...
Az is zavar igazából, hogy Doom3, Quake és hasonló játékok natívan futnak linuxon, de ahhoz, hogy elinduljon át kell lépnem sima gnome session-be. :C Remélem egyszer Beryl mellett is meg lehet oldani. Illetve már most is meg van oldva az AIGLX-el, de az nálam szaggatott, és filmeknél elment a kép, ha valami Beryl animáció lejátszódott...
Telepítendõ játékokat meg a Cedega nevü cuccal tudod emulálni. Cedega oldalán megtalálod a támagott játékok listáját (100+)
Játékoknál természetesen Beryl off.
De ott van a Scummvm amivel Lucasarts-os kalandokkal, Vagy akár Broken Sword-ökkel játszhatsz, illetve van DosBox, amivel Dos-os cuccokkal játszhatsz
[merlinw.org]
tavalyi rövid hír: http://www.hwsw.hu/hirek/31709/ntfs-3g_linux_ntfs_meghajto.html
[merlinw.org]
Mellesleg magyar fejlesztés (respect: Szakacsits Szabolcs). Nekünk sikerült az elsõ korrekt ntfs driver-t készítenünk a linux történelme során😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
- Ugyanazon vinyóra és particióra való másolás sebessége fele, vagy akár töredéke is lehet, attól függõen milyen és mennyi program fut róla.
- Ugyanazon vinyóra, de külön particióra való másolás sebessége fele - háromnegyede kb., attól függõen milyen és mennyi program fut róla.
- 2 külön Linux particiós vinyón a leghatékonyabb a másolás
- 2 külön NTFS-NTFS, LINUX(ext)-NTFS particiós vinyón a leghatékonyabb a másolás ntfs-3g driver-el.
[merlinw.org]
- Ugyanarra a vinyora, vagy másikra?
- NTFS-nél ntfs-3g drivert használod?
[merlinw.org]
Nem tudom sokan használtok-e virtualboxot, azt szeretném megkérdezni hogyha én msn messengert akarok futtatni windows xp-n virtual box alatt, az nagyon megterheli a gépet? (1,8 ghz,1giga ram) , mert emiatt nem szeretnék feltenni egy xpt, vagy a microsoftos msnt nem lehet valahogy emulálni? , az ntfs meg nagyon töredezetté teszi a vinyót, van vkienek erre vmi ötlete? , a virtualbox el is tárolja az xpt? tehát ha én felteszem , kikapocsolom a gépet, és holnap bekapcsolom akkor csak nyomni kell egy startot és megy is az xp?
köszi!
ikszdé XD
A hparm meres szerintem nem rossz, ha sima ATA HDD-d van.
Nekem SATA van, es ezek az eredmenyek:
/dev/sda:
Timing cached reads: 1470 MB in 2.00 seconds = 734.90 MB/sec
Timing buffered disk reads: 186 MB in 3.00 seconds = 61.97 MB/sec
Section "ServerFlags"
Option "blanktime" "0"
Option "standby time" "0"
Option "suspend time" "0"
Option "off time" "0"
EndSection
Vinyó sebesség:
Timing cached reads: 798 MB in 2.00 seconds = 398.90 MB/sec
Timing buffered disk reads: 98 MB in 3.01 seconds = 32.59 MB/sec
Nem tudom, hogy ez jó-e, rossz-e, átlagos-e. Valaki mondjon rá valamit legyen szíves. 😊)
(nyilván gyakorlás amit csinálok a gépemen ha élesbe megy akkor bonyolult jelszót és nem usernévvel egyezõt találok ki 😄)
max7-tel tudsz ftp-zni?
hdparm -i /dev/hdX (SATA esetén sdX) - info a vinyókról
hdparm /dev/hdX - bekapcsolt opciók listája
hdparm -d1 /dev/hdX - (Ultra)DMA mód bekapcsolása
hdparm -d0 /dev/hdX - (Ultra)DMA mód kikapcsolása
hdparm -Tt /dev/hdX - sebességmérés
man 8 hdparm paranccsal látod a többi DMA-cal kapcsolatos infot
[merlinw.org]
NForce 2 chipset, felmentem NVidia oldalára, letöltöttem a legfrissebb drivert, de csak ilyen SUSE, RedHat meg ilyen rendszerekhez volt ...
XGL és fglrx-et ma meg fogom nézni...
$ sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
A Section "Device" résznél a driver ne fglrx, hanem ati legyen, majd ctrl+alt+backspace. Így az xgl nem fog menni, de ha filmnézés közben nem jelentkezik a probléma, akkor az fglrx okozza. Természetesen elõtte próbáld meg fglrx-el, de xgl nélkül is.
Opera alatt nem tudom mitõl helytelenek a betûk, nálam firefox alatt úgy minden rendben, hogy 12-re állítottam a legkisebb betûméretet.
Nem értem miért lassú a beépített tömörítõ. Pl rar fájloknál, ha az unrar-t használod, az kb ugyan az mintha win alatt a winrar-t használnád. A File Roller csak egy GTK alapú felület, mely a tar, unrar, stb. alprogramokat használja fel. Linux alatt általában tgz vagy bz2 fájlokkal találkozol, amiket a tar igen jó sebességgel kezel (saját tapasztalat).
[merlinw.org]
INSERT IGNORE INTO `ftpd` (`User`, `status`, `Password`, `Uid`, `Gid`, `Dir`, `ULBandwidth`, `DLBandwidth`, `comment`, `ipaccess`, `QuotaSize`, `QuotaFiles`) VALUES ('exampleuser', '1', MD5('secret'), '2001', '2001', '/home/www.example.com', '100', '100', '', '*', '50', '0');
User: exampleuser
password: secret
Ennyit csinálj, semmi többet. A home directoryt létre fogja hozni. Fontos, hogy MINDEN virtual usernél azt az uid-t és gid-t használd ami annak az usernek az id-je, amit az elején létrehoztál(ftpuser).
És a pureftpd-mysql scripttel indítsd.
Ha így se jó akkor nincs több ötletem.
Ablak mozgatása közben: 100%
Berly használatával üresjáratban: 5%
Ablak mozgatása közben: 50%
Egy bizonyos szinten elõny lehet a beryl használata, ugyanis a VGA mentesíti a processzort a terheléstõl. Ez akkor elõny ha mondjuk nagy fájlokat tömörítünk, cd-t írunk stb.