4228
  • MerlinW
    Ööö tudod hogy minden megtörténhet ebben a világban:) Nekem sosem volt gondom vele:)
    (Ubuntu Drapper->Gutsy, Debian 4, Redhat Enterprse-on használtam eddig.)

Gond esetén dpkg-reconfigure --phigh xserver-xorg
    Legrosszabb esetben, remove envy, apt --reinstall xorg videodriver, stb. Noproblemo:)
  • ivjoe
    nekem az envy elvitte az X-et jó messzire
  • MerlinW
    Mellesleg szép, szép a compiz, meg az összes XGL cumó, de még mindig használhatatlan munkára. Médiára még csak-csak, bár nekem abszolut nem jönnek be a csicsás felesleges erőforrásromboló GUI-k.

Van helye máshol annak a 100MB RAM-nak és x% procinak, amit ezek a GUI-k használnak. Natur Metacity bőven elég, és még jól is néz ki.
  • MerlinW
    Tölts le Envy-t
    link
    Ez letölti, konfigolja a hivatalos Ati driver-t, fglx-et.

Ha ezután sem menne a Compiz fusion+emerald páros, dobj fel egy Beryl-t,

Google segít a konfigban, van sok szép wiki róla, illetve millió linuxos fórum foglalkozik a témával.
  • KOXX
    A terminálon belül van olyan, hogy Terminál menü -> Visszaállítás és törlés. Hátha segít, vagy esetleg a karakterkódolás (utf8).
  • csabiks
    Sziasztok olyan problémám lenne, mondjuk nemtudom probléma-e a terminálban összeérnek a betűk, nem mindegyik, itt egy kép ezen látható :

itt

Sehol máshol nem érnek össze, automatix-el tettem fel fontokat azután lett ilyen, a kérdésem mit kell visszaállítanom vagy mit csináljak? töröltem a fontokat, de még most is ilyen, jobklikk az asztalon ott háttérkép változtatása vagy mi , ott betűkészletek Nektek a RÖGZÍTETT szélességű betűkészletnél milyen font van?

köszi
  • KOXX
    Ha jól tudom a gyári ati (fglrx) driver csak a legfrissebb verzióktól támogatja a compiz-t. Ennek nézz utána és ha lehetőség van telepíts frissebb drivert, vagy próbáld ki a nyílt ati drivert, haveromnak azzal simán ment az új ubuntu alatt bármiféle buherálás és állítgatás nélkül.
  • ivjoe
    Ha nincs 3D gyorsításod, nem lesz compiz-ed.

terminálba:
    fglrxinfo
    Ha nem valami atis szöveget kapsz, hanem opengl mesa-t, akkor bizony nincs 3d gyorsítás, telepítsd újra a kártyád driverét.
  • baca01
    úgy értem elindul a program, bejön rendesen a beállítások meg minden, csak éppen nem megy amit beállítok:S
  • Mike at home
    most már leszedtem ezt
    max majd szívok, nem gond
  • baca01
    sziasztok!
    újabb probléma.
    felraktam a compiz fusion-t, és nem tudom működésre bírni:S
    ati 9600 pro kártyám van, 3d gyorsítás nem működik, lehet ez a baj?:S
    mi a megoldás? kérlek segítsetek:)
    köszi
  • zvaragabor
    lol:D
  • MerlinW
    Én azt mondom, első linuxod legyen 32bites. 64-esekkel lehet szopókázni.

Valamint,

- KDE szép, alapból milló felesleges programmal, sok helyet foglal, nagy erőforrásigénnyel, de tanulni, ismerkedni a programokkal jó.

- Gnome most már szép, letisztult, alapból csak a fontosabb programokkal

- Xfce puritán, gyors, kis helyfoglalással

Tehát tanulásra KDE okés (kubuntu), médiára gnome(ubuntu), munkára Xfce-et ajánlom(xubuntu).
  • MerlinW
    Kapcsold ki az automatikus időszinkronizálást (ntp) és nem lesz vele gond. Azért lassú mert boot-oláskor csatlakozni akar. Ilyenkor Ctrl+C a tty1-en (ctrl+alt+1) és továbbmászik a boot.

Másik megoldás lehet, ha DHCP timeout-ot kisebbre veszed, de ez nem biztos hogy megoldja a problémát..
  • Mike
    aha, ok, akkor leszedem a kubuntu 64 bites AMD verziót
  • KOXX
    http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
    Szedd le a 7.10-es verziót, ha kell flash player meg javaplugin akkor x86-32-es procira.
    Jó a kubuntu is, én azt is kipróbálnám a helyedben, aztán te magad eldöntöd, hogy melyik ablakkezelő jön be jobban.
  • KoS
    Ha akarsz izgomozgo/ragado/atlatszo/latvanyos ablakokat (azaz akarsz Compiz Fusion-t hasznalni) (pelda itt: katt), akkor mindenfelekepp az alap Ubuntu-t. Ha nem, akkor nezegess screenshotokat, es amelyik jobban tetszik.
  • homeless
    Az, hogy ubuntu vagy kubuntu az csak ízlés kérdése. Az ubuntu gnome a kubuntu pedig kde ablakkezlőt használ. Nekem igazából egyikkel sincs semmi bajom. Van még a xubuntu ami xfce ablakkezelőt használ. Ez fogyasztja a legkevesebb erőforrást ezért gyengébb gépekre ezt ajánlott tenni.
  • Mike
    köszi
    és abból melyiket?
    ahogy nézem van vagy 4 féle
  • KoS
    En minden kezdonek Ubuntu-t ajanlok. Aztan meg amikor mar belejon az ember, kiprobal nehanyat es eldonti maganak.
  • Mike
    Lassan csak fel kéne raknom otthon egy Linuxot, de ezer féle disztribució van, ötletem sincs melyiket válasszam a 64 bites verziók közül :(
    esetleg sorsoljak? :)
    ötletek?
  • baca01
    köszi srácok már meg is oldottam:)
    de még lehet fogok jelentkezni jó sok láma kérdéssel, előre bocsi érte:S
  • baca01
    ok köszi próbálkozok csak még egyenlőre így windows után eléggé kínai nekem itt minden:P
    na mindegy majd csak beletanulok...
  • KoS
    Nem OpenSUSE-t hasznalok, de szerintem is benne van a csomagok kozott az ntfs-3g. Ha azt felteszed, utana keresgelj kicsit a beallitasoknal, es allitsd arra a windowsos particio tipusat.
    Hatha van itt valaki, aki OpenSUSE-t hasznal, es tud pontosabb lepeseket is leirni neked.
  • mumpic
    keress rá az ntfs-3g re
  • baca01
    sziasztok!
    teljesen új vagyok linux téren, most gyalultam le az xp-t és gondoltam felrakom helyette az openSUSE 10.3-at!
    meg is történt, namost van egy 130gigás partícióm, ami ntfs formátumú, windowsban azon voltak a filmek, zenék, és most is azon maradtak, illetve vannak a linux partíciók (swap stb)
    namost az a gondom, hogy a 130gigást látja is (/windows/C), de viszont nem tudok róla se törölni, se ráírni, egyedül csak olvasni.
    mit tehetek?:(
    légyszi segítsetek és jó részletesen mert most barátkozok még csak a rendszerrel!
    előre is köszi!:)
  • csabiks
    Ez nem más mint hangzásjavítás wmp alatt! , azért köszi h utánnanéztél , majd megoldom valahogy, xmms-hez van rengetek kiegészítője!, vagy wine-door tudja emulálni a windows media player 6ost
  • KoS
    Hali, ugy latom nem sok embernek van ilyesmivel kapcsolatban tapasztalata. Nekem sincs, de mivel mar jo ideje senki sem valaszolt neked, gondoltam utana guglizok picit.
    En 2 projectet talaltam ami talan segit (egyikbe sem melyedtem bele, ugyhogy lehet hogy nem jok neked, de legalabb kiindulasi alapnak jok lehetnek):
    TraffAcct
    BW-ACCT - ennek a honlapja eppen halott, de a forras elerheto.
  • mumpic
    Meggugliztam, de nem találtam rá konkrét megoldást; az angol fórumokon a PulseAudio meg ubuntu studio nevű dolgokat emlegetik.

Amúgy ez mi? Spéci hangrendszer kell hozzá? /me
  • csabiks
    Sziasztok! Windows alatt a windows media playerben van egy úgynevezett SRS WOW effekt, minden zenét ezzel a funkcióval hallgatok, mert ad rá basszust meg wow effektet, a kérdésem az lenne ubuntu alatt létezk valami ilyesmi? mert basszust tudok ráadni , de az nem olyan !

köszi
  • madi 9k
    Sziasztok! Van egy Smoothwall 2.0 -s tűzfal,DHCP.. minden egyben. Szeretnék rá tenni egy olyan forgalom mérőt ami IPhez köti a forgalmat. Nem tudom van-e benne vagy megoldható-e. Ajánlanátok valami? köszönöm
  • mumpic
    Valamilyen partícionáló progival összébbhúzod az xp-s partíciót, és a linux telepítőben megadod a maradék üres helyet. Kezdésnek szerintem jó az ubuntu, nekem is az van, van neki livecd-je is, azon van partícionáló is, ha jól emlékszem.
  • novakzolee
    sziasztok! olyan kérdésem lenne, hogyan tudnám azt megoldani, hogy xp mellet linux is legyen a gépen?
  • KoS
    Nem futtatsz valami progit, ami rendkivuli szukseget erzi annak, hogy kommunikaljon valami lokalis gepekkel? Vagy mas gepekkel?
    Mivel ha statikus IPd van, akkor attol hogy kihuzod, a progik nem jonnek ra, hogy nincs halozat, csak azt hiszik hogy ideiglenes halozati problema. Ezert jo megoldas az ifdown...
  • ivjoe
    kiszedtem=kiröröltem arp -d 160.114.58.16
  • ivjoe
    Kiszedtem, network manager-ből ki is vettem a rossz DNS-t, de még mindig lassú, és még mindig küldi a rengeteg ARP csomagot.
  • KoS
    Illetve ha statikus IP-d van, akkor gondolom a DNS-eket is te allitottad be. Szoval ha az IP nem jo, akkor szedd ki :)
  • homeless
    Mondom, hogy töröld ki...
    arp -d 160.114.58.16

Ha már nem él az ip akkor nem fog visszaíródni, ha meg jó a cím akkor vissza fog. Nincs semmi vesztenivalód azzal, hogy kitörlöd.
  • ivjoe
    Basszus, megvan a .16 az egyik DNS IP, de nem vgyok biztos benne, h jó, nem emlékszek fejből csak az egyik DNS-re, sőt valszeg a .16 már nem is működik, ilyenkor mi van?
  • homeless
    Akkor csak simán töröld ki.
    arp -d 160.114.58.16