LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bar termeszetesen rakhatsz fel ra 64 bites Debiant is, csak en Desktop celokra nem ajanlanam, mert szivni fogsz nehany dologgal, ami nincs portolva (pl. Flash plugin a bongeszobe).
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ezt a hibaüzit kapom piros idegesítõ hibaoldalon amikor a Debian Linuxom telepítem aminek verziószáma: 4.0 és netdisk-rõl instalállom....
Valaki el tudná megyarázni hogy ezt a hibát mi okozza hogyan tudom orvosolni....?
A vinyók vadonat új vinyók (sata)
A 14 GB meg csak toled fugg hogy eleg-e, mennyi kulso programot, vagy nativ jatekot akarsz feltenni 😊
Alapvetoen rendszertelepitesre segedprogramokkal, szovegszerkesztovel, rajzprogival, minden finomsaggal egyutt kb 5 GB-ot lehet szamolni, ami aztan a kesobbiekben nohet attol fuggoen hogy miket akarsz me'g feltenni (meg persze sokkal kevesebb is eleg lehet, de kezdokent jobb ha tobb minden van feltelepitve, mint ha kevesebb).
Ha kézzel szeretnéd csinálni, akkor sincs bonyolult dolgod. Annyit tudni kell, hogy nincs C, D stb. meghajtó, helyett a linux így jelöli a partíciókat:
1. wincsi 1. számú partíciója: hda1 (sata wincsi esetében sda1)
2. wincsi 3. számú partíciója: hdb3 (sdb3)
És így tovább...
A linuxnak szüksége lesz cserepartícióra (swap), vagyis virtuális memóriára, amit szintén külön partícióra kell csinálni.
Szóval ha kézzel csinálod, valahogy így kell kinéznie:
hda1 -> swap -> 512MB vagy 1GB -> nincs felcsatolca
hda2 -> ext3 -> a maradék hely -> "/" alá legyen csatolva, így ez lesz a gyökér, ide települ a linux.
hda3 -> ext3 -> "/home" ez opcionális, ha külön akarod a cuccaidat tárolni.
hda4 -> ntfs -> "/media/windows" értelemszerûen ide kerül a windows, ügyelj ara, hogy ne legyen formázva.
Persze ez nálad máskép fog kinézni, de egyszerû megcsinálni.
kérdezném még,h automatikusan felismeri az üres partíciót ,vagy meg kell adni a telepítésnél?elõre is kössz.
elérhetõ legyen?
Mivel nem Ubuntut hasznalok, ezert nem vagyok benne teljesen biztos, de altalaban a disztribuciokban szokott lenni egy olyan "dummy" csomag, hogy kde, ami leszed mindent ami az alaprendszerhez kell.
Nyugodtan leszedheted Ubuntuhoz a KDE-t, nem lesz vele gond, max az "artwork" nem az lesz mint Kubuntu alatt.
En is olvastam hogy a Kubuntura tobben panaszkodnak, igazabol en sem ertem, hogy ha az Ubuntu jo, akkor hogy lehet a Kubuntuban tobb hiba, mert hat elvileg a tobbi csomag az ugyanaz. Bar az utobbi idoben nem hiszem, hogy a Kubuntuval kulonosebb gond lenne.
Ha meg csak 1-2 KDE-s alkalmazast akarsz Gnome alatt hasznalni, az se gond, csak mint ahogy KOXX irta, tobb memoriat fog enni, meg lassabban fog indulni, mert be kell hogy huzza maga ala az egesz alrendszert.
Egyebkent en is hasznalok KDE-s progit Gnome alatt (vagyis a szuleim), mivel normalis, egyszeru (amit a szuleim is konnyen kezelnek), pptp-t tudo VPN klienst meg nem talaltam a KVPNC-n kivul. Ha valaki tud, akkor szoljon, mert szivesen megvalnek a KDE csomagoktol. Egyebkent azert van ra szuksegem, mert a szuleimnel az internetelereshez szukseg van pptp kliensre.
Az Ubuntu-ra a csomagkezelõbõl telepítheted a KDE-t, de azt nem értem, hogy a tálcáját hogyan szeretnéd Gnome alatt alkalmazni.
Sztem próbáld ki a Kubuntu-t, nem hiszem, hogy gond lesz vele!
Elõre is köszönöm!
Szerk.: Még az is érdekelne, hogy a Kubuntu még mindig olyan "hibás"? Régen valami volt a KDE-vel, mert olyan lassú volt, néha ette a procit meg egyebek. Ja és Kubuntu alatt van Gimp? Lehet hülye kérdés, de gondolom az meg Gnome-ra épül...
Elõre is köszi!
KDE szebb, lassabb, és több programot pakol fel magával.
KDE és GNOME szavak beírásával találsz screen-eket guglin.
[merlinw.org]
De ugy nez ki hogy ma rendkivul jo napom van 😉
Letoltesnel leszedheted a stabil vagy a fejlesztoi valtozatot. Azon belul lesznek CD vagy DVD letolthetosegek.
Szerintem a stabilt szedd le (Kiadott valtozat).
Szoval az Nvu is jo weboldal kesziteshez, bar oszinten szolva nem nagyon probaltam, nem tudom hogy mennyire veszi fel a versenyt a Dreamweaverrel.
MSN -> Pidgin (Gaim), Kopete, Amsn, esetleg Mercury
Office -> OpenOffice
Ezeket nap mint nap használom, és tökéletesen leváltják a wines alternatívákat.
[merlinw.org]
Ha én pár windowsos programot akarok használni (photoshop,office,msn), akkor bõven megteszi egy virtualbox, vagy kell a biztos pont és kell telepíteni egy xpt? mellesleg mennyira bírná el egy 1,8 ghz-es, és egy 756ramos gép? mármint a virtualboxot.. 😊
ikszdé XD
http://zc0302.sourceforge.net/zc0302.php?page=cams
OpenSUSE 10.2-t tettem fel. Minden oké kivéve a webcam amit nem ismert fel, de szeretném használni. Típusa: MUSTEK Wcam 300A. Hogy tudnám felismertetni a linuxal?
Elõre is köszönöm a választ.
Üdv, Jani
Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50