4228
  • Dj Faustus #3145
    "Azért kérdeztem, hogy milyen virtuális gép, mert nem ismerek olyat amibe video memóriát lehetne állítani."
    Virtualboxban lehet.
  • homeless
    Milyen virtuális gép? Mondjuk tökmind1, mert 3d-t szinte biztos, hogy nem támogat. De ettől függetlenül menni fog simán, csak az nem amihez 3d kell(pl compiz).
    Azért kérdeztem, hogy milyen virtuális gép, mert nem ismerek olyat amibe video memóriát lehetne állítani.
  • finaltrekker
    Hali!
    Kerestem, de nem találtam a legújabb linux (az a 3D-s) rendszer követelményeit. Most töltöm és virtuális gépre próbálom majd telepíteni.
    (1 Gb memóriát, 128 Mb videó memóriát és 15 Gb tárhelyet adtam neki, intel dual core processzor mellé) Ezzel működő képes lesz? Csak mert még sosem használtam más op. rendszert windowson kívül.
  • MerlinW
    Két gyors DNS:
    nameserver 212.108.200.75
    nameserver 212.108.200.77

A többit töröld ki.
  • KoS
    Nehez kerdes ez a problema.
    En a leiras alapjan DNS problemara gyanakodnek (lassan oldja fel a neveket). Nezd meg, hogy milyen IP cimek vannak a /etc/resolv.conf file-odban, es hogy windoze alatt is ezek-e a DNS szerverek.
    Nem lehetseges, hogy kezzel allitottal be DNS szervereket, es az uj router ota masokat kellene hasznalni?
  • zummlencs
    Helló mindenki
    ismét hozzátok fordukok segítségért

valamiért nagyon lassú a net-em linux alatt. (UHU linux)firefox.

amit tapasztalok, érdekes: elindítom a firefoxot és sokáig tart amíg betölt egy honlapot(kb 20-30másodpercig) nem válaszol azután hírtelen betölt mindent. Ez az idő pont a google-nál ennyi, windows alatt ez kb 2 másodperc.
    a lényeg hogy minden egyes betöltésnél ez történik. sokat vár majd hírtelen megjelenik minden.
    biztos valami beállítási probléma lehet, de nem tudom már mit lehetne vele kezdeni....

azóta már egy másik hálókártyával is kipróbáltam de ugyanaz..
    ja azóta csinálja ezt amióta a routeremet lecseréltem, lehet hogy ott lehet a gond...
    de kérdés: mi köze lehet a routernek az op-rendszerhez????? na mindegy

előre is köszi
  • Max7
    ott van a fájl felül is tudom írni szal nem jogosultsági problémák vannak :D ami érdekes hogy másik serveren látom a .htaccess fájlokat bár ott nem debian van hanem freebsd :)

letöltöttem egy újabb totalcommandert és mostmár látom ha bekapcsolom hogy rejtett fájl látszik ftpn :S valami bug lehetett a másik totalban :S
  • KoS
    Probald ki, hogy belepsz egy sima ftp klienssel, es megprobalod letolteni (get .htaccess) a megfelelo konyvtarban. Szerintem nincs semmi ertelme annak, hogy ne lehessen latni...
  • Max7
    ott :) ami még érdekes hogyha ki be kapcsolom ezt az ftp rejtett fájl látszik dolgot attól még a .ftpquota fájlt látom még ha tökön szúrom magam akkor is :)
  • homeless
    Hogy állítottad be total commanderbe? Hálózat/Ftp rejtett file látszik

Amúgy érdekes, hogy az összes rejtett file látszik csak a .htaccess nem.
  • Max7
    kliens be van álítva máshol nincs gond a .htacces fájlokkal :S amúgy meg a .ftpquota fájlt meg látom :D
  • homeless
    de htaccess elol nem veheti ki a .-ot. Ezt amúgy szinte 100%, hogy a klienen kell állítani.
  • KOXX
    Ha jól tudom linux alatt a fájlok/mappák akkor lesznek rejtettek, a "." szerepel e nevük előtt.
  • Max7
    mc-ben látom tökéletesen tudom modosítani törölni viszont ha ftp-vel felépek akkor nem :S elvileg felülirni felül tudom de törölni nem mivel nem látom illetve modosítani sem tudom mert ahoz szintén látnom kéne :S

adtak tanácsot hogy próbáljam meg beálítani totalcommanderben hogy látszodjon a rejtett fájl de ez nem oldotta meg a problémát :S (egyik linuxos kolega adta a tanácsot egy másik topikban)
  • KoS
    Ezt nem teljesen ertem. A listazas nem mutatja? Az ls -al sem?
    Nem tudod letolteni a "get .htaccess" paranccsal?
  • Max7
    hogy tudnám beálítani debian linux alatt hogy a .htaccess fájlok ne legyenek rejtettek a pureftpd-nek? :S
  • ziby
    rtorrentet ajánlom neked. Talán a legkönnyebben használható kliens.Ha screen-t is fel teszel még mellé akkor még jobb:D
    Javas dolgok választása nem túl szerencsés linuxon. Viszont a rtorrent c++ ban íródott.
  • MerlinW
    ubuntuban írtam, de képzavarod van:) Beryl xgl felület, meta az alap gnome theme, emerald meg az ablakdesigner:) Tehát vagy meta, vagy compiz. Compizhoz használandó az emerald keret manager. amit a megjelenetíséek menüben tudsz konfigurálni. (beryl és compiz egyesültek - compiz fusion néven)
  • Smithie
    Thx megvan,müxik!:)))))
  • csabiks
    félreértettél, régebben beryl alatt kilehetett választani hogy mi legyen a dekorátor : metacity,compiz..stb Erre gondolok, van erre program?
  • MerlinW
    Linuxon Azureus jó választás, nem úgy mint Windows-on:) Ha nem vagy kényelmes akkor bittornado. Illetve nemrég kezdték el fejleszteni a qBittorrent-et ami igéretesnek látszik, de most még elég hiányos. De működik. Ha nagyon finnyás vagy wine-vel megy az utorrent is.
  • MerlinW
    Fel kell telepíteni többet:) Azután meg fog jelenni az alapértelmezett ablakkezelő indítóablakán (gdm, kdm, xdm)
  • csabiks
    Hali

Mi kell ahoz hogy kitudjam választani hogy melyik ablakkezelő fusson?
  • Smithie
    Megvolt az is de azért irtam ide mert nyilvánvalóan ti többet tudtok ezzel kapcsolatban...Amugy köszönöm!
  • ivjoe
    google?
    synapticba: torrent

- BitTorrent
    - Ktorrent
    - Deluge
    - Azureus
    - BitTornado
    - Transmission

meg még egy valag.
  • Smithie
    És mi a neve kedves IvJoe? :)
  • ivjoe
    van -.-
  • Smithie
    UHU-ra van torrent kliens?
  • Max7
    ne légy szmorú :)3 hónap kemény munkámba tellet de mysql adatbázst lehet php-n is hozzáadni meg van ftpstat meg jelszómodosításom és most jön a mail :)

3 hónapba kutatómunka is van :D meg 2 agyvérzés 3 idegbaj 5 doboz xanax :D
  • Free
    jah én is úgy érzem , hogy ez lesz a vége neki :(
  • Max7
    akkor nincs más saját ügyfélkaput kell írnod mint nekem! én sem díjazom a szabdalást inkább sajátosan alakítom ki ahgy nekem szükségem van rá!
  • Free
    igen ismerem de nekem komplett ügyfélportál kellene. mint az ispconfig. nem szeretném szanaszét szabdalni a managelését a cuccnak.
  • Dj Faustus #3113
    Postfixhez:Postfix Admin - a usereket lehet vele kezelni MySQL-ből.
  • Free
    nagyon pontossan olyan mint az ispconfig. csak épp mysql támogatott mail auth al.

L kezdtem keresgélni, és még a fizetős isp management softverek sem nagyon támogtják a mysqlben tárolt ügyféladatokat
  • Max7
    pontosabban mikéne?
  • Free
    nem rosz ötlet :c)

akkor már csak php ben kell megtanúlnom programozni :c))))
  • Max7
    Én éppen saját ügyfélkaput írok php-ban hisz ha minden igaz nálad is 3db tábla van :D 1 amiben a domaineket tárolják 1 amiben a forvardokat és 1 amiben maga a mail cím és a jelszó szerepel.... ezt php-ban könnyen meg lehet írni bonyolult függvények sem szükségesek néhány mysql lekérdezés hozzáadás meg egy pofás form hozzá és kész!

az ftp-t és a mysql hozzáadást is így oldottam meg! beleépítettem chapcha védelmet ip védelmet referal védelmet így csökkentve a biztonsági kockázatot!
  • Free
    és milyen management softvert használsz hozzá ?

az a baj hogy nálam sürűn változnak a mail userek. újjak jönnek nevet változtatnak stb .. ezért lenne jó a mysql a devkot is jó lenne mysql hez de a management felület kéne nekem nagyon ami ezt támogatja is. már az egész isp részt. mert ügyi a postfixhez nagyon jó a postfixadmin mint mysql es user management de nekem globálisan kellene megoldanom hogy az ftp userektől kezdve mindenkit 1 management felületen tudjon a felhasználó állítani.
  • Max7
    én debian 4.0 alatt használom postfix-amavis-devkot 3-mast nem tudom ez mond-e neked valamit?
  • Free
    Boldog Karácsonyt.

Egy olyan kérdésem lenne , hogy milyen ingyenes isp manager programot ismertek ami támogatja a postfik mysql alapú user használatát? eddig ispconfigot használtam de abban az a gond, hogy felveszi a mail usereket linux usernek is és egy idő után már eléggé káosz lesz az egész.

pont a sok user miatt gondolkodtam el a mysql használatán.

eddig használtam ispconfigot ami egy eléggé korrekt isp manager rendszer de sajnos nem támogatja a postfix-mysql használatot.

Várom az ötleteket..
    Köszi