LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Angol, de nem nehéz lefordítani.
/boot/isolinux/boot.cat
boot.msg
f2
f3
german.kbd
isolinux.bin
isolinux.cfg
linux24
logo.16
minirt24.gz
/KNOPPIX/KNOPPIX
/lost+found/
index.html
mindent úgy ahogy volt átmásoltam a pendrivera, és megpróbáltam elindítani, de semmi, nem tudom a Linux meg a pendrive-nál hogy van megoldva a boot sector, lehet hogy nem elég csak így felmásolni, én nem értek hozzá, a BIOS-ba beállítottam hogy usb-rõl bootoljon, volt még egy opció, ahol azt lehetett állítani hogí az usb már meghajtókat cd, harddisk, floppy meg néhány másik ezközt emuláljon próbáltam mindet de semmi, próbáltam úgy is hogy az emulációt kikapcsoltam de semmi, vagy átugorja a pendrive-op és a hardról bootol, vagy leakad, ha valaki tudja mi lehet a gond, vagy van valami magyar nyelvü leirás, vagy esetleg tudtok egy olyan Linuxot ami egy 128-as pendrive-rõl megy, lehetõleg grafikus, és némi leirást hogy csináljam meg (ha nem elég csak felmásolni), kérlek akkor irjatok. Minden segítséget elõre köszönök.
üdv. Csaba
addig mûxik hogy fordít, de az include fájlokat nem találja.
A közbeszerzés lényege, hogy közbe szerezzünk is valamit.
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Az elsõ két folyamat:
5043 root 15 0 161m 20m 9356 S 1 2.0 0:07.50 Xorg
1 root 15 0 2912 1844 524 S 0 0.2 0:01.37 init
Másik, h ha mûködés közben húzom ki az ethernet kábelt, ugyanúgy belassul, visszadugom, megint gyors. 😊
És kikapcsoláskor valamit parázik a network managerrel, ha nincs a kábel bedugva.
[merlinw.org]
A gépem állandóan netre van kötve, 10Mb/sec, egyetemi hálózat, ubuntum van, 7.04, mind a rendszer indulása, mind az alkalmazásoké/használatuk gyors. Ha viszont kihúzom a netet, reumás csigává válik az egész rendszer, a rendszer elindulása SOKKAL több idõt vesz igénybe, és még egy terminál elindítása is problémás ilyenkor, rengeteg idõbe telik a többi alkalmazás indítása úgyszintén.
Gnome alatt az asztalon jobklikk és új menüre kattintva kiírja hogy nincs sablon beállítva, ilyen sablont hol tudok csinálni? vagy beállítani?
csabi
ikszdé XD
Amúgy elõször kicsit meglepõdtem a dd -n azt hittem lefagyott, de a top parancsal nézegettem hogy dolgozik az, csak nincs neki visszajelzése. Egy angol fórumon linkeltek valam sdd nevû dolgot, azzal, hogy elvileg az ad az állapotáról visszajelzést, kipróbáltam de nemigazán tapasztaltam a dd-hez képest változást. De végülis mindegy, lényeg hogy mûködik 😊.
A homeless altal emlitett paranccsal tudsz user-t hozzaadni csoporthoz. Belenezhetsz esetleg a /etc/group file-ba, hogy lasd kik a tagjaik a webuser es az ftp csoportoknak.
Megegyszer elolvasva a hozzaszolasod nem teljesen vilagos hogy a 2 csoportot egyenranguva akarod-e tenni, vagy csak annyi a lenyeg, hogy a webuser felhasznalo bekeruljon az ftp group-ba. Mert ez esetben csak egy parancsot kell kiadnod:
usermod -a -G ftp webuser
A lényeg, hogy -G-vel tudsz secondary groupokat megadni. Akár többet is vesszõvel elválasztva.
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Hehe, azt akartam írni, hogy "bevallom õszintén nem tudom, hogy mûködni fog-e a win." csak kapkodós volt😊
Ugyanakkor végiggondoltam és arra jutottam, hogy miért is ne mûködhetne. Csak utána köll nyomni egy fixmbr-t neki. 😊
[merlinw.org]
Ha valami eszetekbe jut még a dologról, akkor ne rejtsétek véka alá, issza az agyam az új infókat. 😊
A win-es particio nem tudom, hogy elni fog-e. A win elegge haklis arra, hogy ne valtozzon semmi korulotte. A win atrakasra egyebkent en a cp-t nem ajanlanam, arra inkabb a dd.
Mellesleg ha kezdõ linuxos vagy, és nem akarsz sokat tökölni ott a Symantec Ghost, simán át-ghostolhatod a particiót/vinyot egy másikra, pár kattintással.
[merlinw.org]
Õ azt mondta hogy egy livcd segítségével egy old meg egy new mappába mountoljam a régi és az új vinyó partícióit, majd simán cp-vel másoljam át az oldot a new-ba, és aztán jön a grub.
Másik, ezzel a megoldással, vagy a dd-vel a windows is fog mûködni?
Ha csak a particios tablat akarja az ember atmasolni, azt lehet, csak kell offset-et is megadni. Most kisse faradt vagyok, kerestem kicsit a Google-n, de nem akadtam ra egybol.
Egyebkent ha letrehozol az uj vinyon ugyanakkora, vagy picit nagyobb particiokat, akkor dd-vel atrakhatod oket (es akkor nem kell az MBR-el szorakozni).
dd if=/regi/particio of=/uj/particio
Pl:
dd if=/dev/hda1 of=/dev/hdb1
Lélekben rá kell készülnöm a mûveletre :-). A gép Pesten van a koliban, a visszautazásig igyekszem még többet informálódni.
2 mentsd le a rendszert rootként, tar-ral
3 másold az MBR-t az új HDD-re (dd if=./mbr.img bs=512 count=1 of=/dev/hda)
4 másold vissza a tartalmat a tar-ból
5 fixáld meg a bootloadered:
lilo - rootként elindítod
grub esetén rootként:
grub
find /boot/grub/stage1 - erre kapsz egy mehajtót, pl (hd0,5)
root (hd0,5)
setup (hd0)
quit
majd init 6 (azaz reboot)
[merlinw.org]
A gépemben egy 20Gb-os vincseszteren van négy partíció, egy windowsos, egy ubuntu, egy /home, meg egy swap. Arra már nem maradt hely, hogy egy plusz partíción próbálgassak egyéb oprendszereket, de találtam itthon 40Gb-os vinyót. Milyen megoldást tudtok arra hogy a kisebbikrõl a nagyobbik vinyóra migráljam a partíciókat, úgy hogy a rendszerek mûködnek ott is?
/etc/init.d/xdm stop
xdm lehet gdm vagy kdm, attól függ te mit használsz. A ctrl+alt+backspace az X-et újraindítja.
Ha startx-szel inditottad az ablakkezelot, akkor elvileg a Log Out is szepen ki fog lepni es vissza fogod kapni a karakteres feluletet.
már megvan
ctrl+alt+backspace
Lenne egy amatõr kérdésem uhu linuxal kapcsolatban.
hogyan tudom leállítani a grafikus felületet hogy csak a karakteres fusson
az elindítás a startx nevü parancs
de a leállítás??????
elõre is köszi
ha esetleg valaki tud egy oldalt linux parancsokkal, az is jó
hali
DVD mpeg2 lejátszás is szépen megy minden féle lemezzel. Telepítettem azért a nvidia glx -et is kicsit számít azért. Az avi videóknál az mplayerben át kellet állítani európai unicode -ra a felirat megjelenítést és olvasható lesz. A CD/DVD írás-újraírás is csináltam mert a Xubuntu 7.04-n valahogy nem ment nálam.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Azt hogy Xfce alatt van-e valami utility amivel egyszeruen tudod hasznalni a bluetooth-ot, azt nem tudom sajnos 😞
Elsõre elég jó a szoftver felhozatal, és bõséges NTFS Tool NTFS ír/olvasás bekapcsolható, próbáltam DVDRIP minõségû avi videókat szépen lejátsza😊 DVD -ket nem néztem, bluetooth támogatást mivel lehet szóra bírni ebben, köszi.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
ikszdé XD
Mûködik, de az iptablesen belül megmaradtam a saját elképzelésemnél, mert csak így megy😊 Most húzok egy komolyabb tûzfalat, aztán meg jöhet a samba, meg az apache beállítás.
Mégegyszer köszi a segítséget!
by
nomen
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE -iptables szabály
Kéne egy kis segítség:
Feldobtam a gépre az UHU Linux 2.0-t, egy darabig eléggé szimpatikus volt, de most épp a hajamat tépem. A gép feladata elsõdlegesen az lenne, hogy házon belül megossza a netet, de hiába alkalmaztam a debiannál jól bevált
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.0.0/4 -j MASQUERADE , majd az iptables -L -t nat (eth0 rá van dugva a netre, eth1 pedig bele a switch-be) parancsokat nem akar mûködni. Az ip_forward hiányára gyanakszom, de amint megváltoztatom a /etc/ppp/options file alapértelmezett lock tartalmát ip_forward=yes értékre, leszakad a netrõl.
Ha valaki esetleg tudja a megoldást, akkor pls segítsen.
Elõre is köszi!
by
nomen
[merlinw.org]
http://blog.raphinou.com/2007/08/building-webcam-recorder-with-vlc-ion.html
linuxman: linuxman.freeblog.hu
Van egy webkamerám, feltelepítettem tökéletesen mûködik amsn-el , az a kérdésem hogy létezik-e egy program amivel feltudok venni videót a kamera segítségével?, a cheese egy ilyen program de videót nem tud készíteni, vagyis tud csak nekem nem csinál, a webkamera egy logitech quickcam messenger!
köszi
ikszdé XD
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.