4228
  • KoS
    Hat, en eddig csak Gnome alatt jatszotam a Compiz-Fusion-nal, szoval semmi KDE-s tapasztalatom.
    Esetleg nezz ra erre: OpenSUSE Compiz-Fusion KDE (troubleshooting)
  • ziby
    Compiz Fusion-al meg lehet oldani hogy megadott ablakokat megnyitáskor előre megadott asztalra, poizióba, dekorációval helyezze el?
  • ziby
    http://www.linux-foundation.org/en/OpenPrinting

Cupshoz hozzá adod a drivert és minden szép, minden jó.
  • kalimpa
    OpenSUSE 10.3 KDE
  • KoS
    Nem lehet, hogy esetleg valami verzio gondja van (ujabb kellene neki, mint amit te felraktal)?
    Nem art idemasolni a pontos hibauzenetet, neha segithet.
  • PíszLávJuniti
    help
    nyomtató drivert szeretnék felrakni, két hivatalos rpm-et leszedtem, egy common és egy nyomtató specifikusat. a commont felraktam,
    rpm -i cnijfilter-common....

ezután próbáltam a másikat:
    rpm -i cnijfilter-ip....

amire a hiba, failed dependencies, cniijfilter-common ...kéne neki.
    de ha azt már felraktam ?!
  • KoS
    Melyik disztribuciot hasznalod??
  • kalimpa
    Nem. Az az érzésem, hogy valahol, valami "enable desktop effects" kapcsolót kéne bekapcsolni, de hogy hol a túróba...?
  • MerlinW
    konzolban compiz.real --replace ?
  • kalimpa
    :) 2 napja ezt csinálom :)
  • MerlinW
    Ehh, kevertem az Ubi topikkal:)

Nemtom milyen disztród van, de mindegyikre van szájbarágós howto a linuxos oldalakon, wiki-n, hivatalos oldalakon, stb. Pontos infót sajna nemtok, nem használok csilivilit, ubuntuban meg van alapból. Nézz körül guglin disztro neve + compiz-fusion kulcsszavakkal.
  • kalimpa
    Nekem ilyen fül nincs.

Ezt csináltam: jobb klikk asztalon - munkaasztal beállitása..háttér. Itt nincs semmi ilyen.
  • MerlinW
    Asztalon jobb klikk, "munkaasztal hátterének megváltoztatása", majd "vizuális effektek "fül.
  • ziby
    jó lenne ez a Compiz Fusion, csak picit túlbonyolitott:( Meg szerintem hasznosság terén még mindig van mit behoznia a fluxboxhoz képest.
  • KoS
    En nem hasznalom a Compiz Fusion-t, de elvileg ott ki tudod valasztani, hogy Metacity vagy Compiz legyen-e az ablakkezelod. Ha azt atkattintod Compiz-ra, akkor par masodpercen belul at kell hogy valtson (ezt pl. ugy lehet latni Ubuntunal, hogy az ablak mozgatasnal elkezd lo:tyo:gni :))
    Ha atkattintod de visszaugrik mindig Metacity-re, akkor a graf kartyaddal vagy drivereddel van gond mert nincs 3D-d.
  • kalimpa
    ValószÍnűleg nagyon béna vagyok, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy a Compiz Fusiont hogy kell elinditani. Az ikonja ott van az óra mellett, a settings managert tudom állitgatni, és ennyi. Valaki?
  • ziby
    De át kell állítani pár felget, a make.conf-ba. És nem minden csomag szereti, legalábbis ezt olvastam fórumokon. De azért kérdezem, mert nem tudok rólla sokat:D
  • KOXX
    Szerintem érdemes használni a prelinkelést, gyorsabban indulnak a programok. Azt viszont nem tudom ennek mi köze a fordításhoz. Egyszerűen fel kell telepíeni a prelink programot és lefuttatni. Nap szinten is futtatható automatikusan.
  • ziby
    Helló! Régebben volt nagy téma a prelinkelés, van valakinek tapasztalata ebben? Megéri szórakozni vele? Sok csomagnál okoz fordítási hibát?
  • Smithie
    Köszönöm!:)
  • KoS
    Hat ez egy kicsit tenyleg a 22-es csapdaja (drivert telepiteni kellene, ahhoz meg net kellene) :)
    Sajnos az Ndiswrapperrel torteno jobbra-balra konfiguralas nelkul nehezen hiszem hogy be tudod uzemelni, szoval sajnos bele kell vagnod. Egyebkent a telepitesen es probalkozason keresztul jobban meg fogod ismerni a rendszert (ezt biztataskent mondom).
    Mi amugy a tipusa az usb-wifi adapterednek, hatha talalunk valami egyszerubb leirast?
  • kalimpa
    Hát, az egész napom elment az olvasgatással, namost valóban látja a SUSE, de használni nem használja. Azt írják, valami Ndiswrapper kell hozzá, de ahogy a példában jobbra-balra konfigurálták, na az nekem magas. Ja meg töltsek le ezt, meg azt, de ez a gondom, hogy amíg nem tudom használni az adaptert, netezni sem tudok.
  • MerlinW
    Olvasgass SUSE fórumokat, doksikat (google). Ubuntu felismeri automatikusan, elvileg SUSE-nak is fel kellene. Nézd meg az eszközöket, szerintem ott van az.
  • MerlinW
    Simán telepítesz XP-t egy másik particióra, majd ha megvan, UHU CD-ről indítva a gépet újratelepíted a bootmanager-t (GRUB-ot vagy LILO-t).
  • Smithie
    Helló!Egy kicsi segitség kellene nekem,UHU alá szeretnék egy XP-t rakni,meg lehet oldani ugy hogy a meglévő és jól müködő UHU-t ne kelljen leszedni?Semmi kedvem megválni tőle.Thx a helpet!
  • kalimpa
    Üdv!

Bocs a valószinűleg idióta kérdésért, de szeretném megtudni, hogy egy usb-s wifi adaptert hogy tudok az openSUSE-vel felismertetni? Abszolúte kezdő linuxos vagyok, annyit meg tudtam csinálni, hogy feltelepitettem, és most két oprendszer között tudok váltogatni, de linux alatt is szeretnék netezni. El tudná valaki egyszeűen magyarázni?
  • ziby
    Ha felhasználó vagy akkor előbb utóbb használsz egy komolyabb rendszert, ha meg hobbi akkor van elég időd hogy használd:D
  • MerlinW
    [Felhasználó vs. Hobbista]

Egyik autóval jár mindenhova, másik a garázsban bütyköli rohadásig.
  • ziby
    De megéri néha a macerát.
  • mumpic
    Rossz példa szerintem a legózás, a legózást például nem használja munkára meg ilyenek. A szobatársam is gentoot használ régóta, és ért is hozzá de már a töke kivan a sok macerával amit a gentoo jelent.
  • ziby
    Szerintem tegyél egy gentoo-t. Ha már legalább egy rövid ideje használsz linuxot nem fog akadályt jelenteni hogy feltelepitsd. Én kb 1 hónap Debian használat tután váltottam. Az biztos hogyha kitartasz mellette akkor sokmindenről teljesebb kép alakul ki benned. Megéri szenvedni, ha szerettél anno legózni, nagyon fog tetszeni.
  • lck #3154
    Itt lehet keresgélni.
  • fripeter
    Én önszántamból nem is akarok (.tar) tömörített állományokat telepíteni, de bizonyos programokat csak ebben a formában találtam meg! Vagy rossz helyen kerestem?! Tudtok olyan helyet, ahol megvannak a programoknak az .rpm csomagjai?
  • KoS
    En se ajanlanam hogy tar.gz-bol telepits ha nem muszaj, inkabb rpm-bol, mert azt utana egyszeruen el is tudod tavolitani, meg minden fuggoseget megkovetel ahhoz hogy fel tudd tenni.
    Persze ha uj dolgokat akarsz tapasztalni, akkor meg lehet probalni :) Ebben az esetben LCK leirta hogy mire szamitatsz, persze mindegyik program telepitese mas es mas lehet.
  • lck #3151
    Ezeket ki kell csomagolni és a benne lévő readme leírása szerint kell eljárni. ( általában: configure, make, make install - parancsok ) Ez sokszor elég macerás, gyakran kell még más függőségeket is feltelepíteni. A csomagból való telepítés (.rpm) jóval egyszerűbb.
  • fripeter
    Sziasztok!
    Én egy kezdő linuxos vagyok! Nemrégóta használok linuxot, de nagyon tetszik.
    Már több könyvet és cikket böngészgetem, de nem találtam választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet .tar, és .tar.gz programcsomagokat telepíteni. A .rpm csomagokat sikerült már telepíteni, de ezen töm9rített formában letöltött csomagokat nem!
    Én jelenleg Fedora 8 rendszert használok! Ha tud valaki segíteni kérem tegye meg!
    Üdv: Peter
  • KoS
    Az 'nv'-nel a nyilt forrasu nvidia driverre gondolsz? Mert ha igen, akkor tedd fel a zart forrasu nvidia drivert (az nem 'nv' hanem 'nvidia'), es akkor lesz normalis 3D gyorsitasod. Ugy tudom tamogatja a 64 bitet is.
  • PíszLávJuniti
    a compiz opengl-re épül, más feltételt nem tudok hozzá.
    mondjuk nekem valódi gépen se tökéletes az nvidia drivere. lehet, valamit elcseszek, de nv driver nélkül, vesaval, kinfo toolban az openglre kattintva rögtön suxol, nv drivert felrakva, pedig kihal az x rögtön.. akkor megy csak, ha vesát visszaírom. esetleg az x64es verzió nem tökéletes?
  • ziby
    A vírtuális gépek nem támogatnak 3d-t. A virtualbox hoz is 2d-s gyorsítás telepíthető xp-re. Volt valami project ami meg akarta volna oldani ezt. De sajnos abbamaradt:(
  • homeless
    Ejj, pedig a virtual box-ot pont ismerem:)) De mi értelme van ha nem támogat 3d-t?