2426
Unreal Tournament
-
Bari #843 ecet: neagodj VKK Madrac engem is elvert nehanyszor igaz en nekem is sikerült felülkerekedni parszr, mindent osszevetve jo kis game volt ZedIsDead tanusithatja, bentvolt nezokent :DD , utanna kneztem egy külföldi szervert es jot jatszottam a nemetek ellen, neha sikerült az első helyet is megszerezni, de elég nehezen, remélem este találkozunk es jatszunk megint joot
Üdv Bari -
#842 Gabo : remélem ma este tényleg játszunk ! Hát a mai (tegnapi) nap nem semmi volt . Ketten is szarrá vertek : először VKK Madrac , majd UDHB GIO ... (Utobbin cseppet sem lepődtem meg) . Hát mit mondjak , leki deffektes lettem ... Lassan már megszokom ... -
#841 OK, de nemtom, mikor érek haza, megyek Győrbe. -
Gabo #839 Holnap dolgozom, így nem biztos. Elleben szombaton este 22:00 után valószínűleg leszek. -
#838 Gabo, ma nem játszol? -
Gabo #837 RudY és mindenki:
Részben igazat adok neked, de nem mindenben. Amit leírok, az csak a személyes véleményem.
Sajnos akárhogyan is nézzük az UT valamint az UT-s közösség mindig is kevés figyelmet kapott és kap. Véleményem szerint mind a sajtóban, mind a weben lévő multiplayer oldalakon méltánytalanul háttérbe szorul ez a játék a Q3:A-val ellentétben. Pedig ha valaki egyszer is kipróbálta elfogulatlanul mind a két játékot akkor alighanem tisztában van azzal, hogy legalább egyenrangúnak lehet őket tekinteni játékélmény szempontjából. Én megadtam nem is olyan rég az esélyt a Q3:A-nak is. De engem nem tudott megnyerni se a Q3:A, se a körülötte létrejött közösség. Ezzel szemben tapasztalatom szerint az UT-s közösség összetartás szempontjából midenképpen előrébb jár. Sajnos a szervezetségéről ugyan ez nem mondható el.
Mivel a játék nem kapott elég figyelmet sokan nem is értesülhettek arról a közösségi életről ami kialakult körülötte. Ha valaki belenéz valamelyik népszerűbb játékújságba, esetleg web-oldalra akkor mit lát? Q3:A, CS, Q3:A TA, Q modok stb. Ezzel szemben az UT alig-alig említik meg és a CD mellékleteken sem igazán sűrűn akadhatsz UT-s anyagokra. Pedig ha jól megnézzük legalább ugyan ennyi anyag jelenik meg UT-hez is, ráadásul ezek színvonalára sem lehet panasz.
Mivel a játék nincs népszerűsítve, a legtöbben az off-line játékra ráunva a soha nem is lépnek fel a netre kipróbálni a játék másik oldalát. Ha mégis kipróbálnák on-line, akkor is csak a véletlenen múlik, hogy rábukkanjanak a magyar játékosokra. Én is csak egy ilyen véletlennek köszönhetem, hogy mostmár cirka egy éve a közösséggel kapcsolatba kerültem. Ha nem fedezem fel a chat fület, ha nincs bent véletlenül Vajonki1 a default #utgames csatin akkor még hosszú ideig nem is ismerhettem volna meg az akkor még javában csak formálódó közösséget.
Mára létszám szempontjából a közösséget semmi esetre sem lehet elhanyagolhatónak nevezni. Sajnos viszont szervezetség szempontjából tényleg elég kaotikus. Ahhoz, hogy ezen a stádiumon túljussunk mindenképpen szükség van vezető egyéniségekre nem csak a játék, de a szervezés terén is. Valamint arra, hogy a közösség tagjai is kicsit érettebben álljanak a témához.
A szerveződést külső hatások is előre mozdíthatnák. Lehetne ez a quaker közösség néhány tagjának a közreműködése is. De alapvetően ehhez szükség lenne arra is, hogy az ő részükről is legyen erre hajlandóság! Eddigi tapasztalataim sajnos azt mutatják, hogy sokkal inkább valamiféle ellenséget látnak az UT játékosokban mint sem inkább lehetséges társakat. Elég megnézni néhány fórumot ahhoz, hogy érthetővé váljon amiről beszélek. És mivel az UT-sek többsége lépten-nyomon ezzel szembesül nem csoda, hogy lassan mi is csak fújni tudunk rájuk.
A másik előnyös külső hatás a versenyek és a versenyzés lehetőségében testesülhetne meg. Szerintem igenis szükség van arra, hogy az UT a hivatalos versenyeken helyet kapjon. Ha nem önállóan, akkor a Q3:A és a CS mellett. Ez egyrészt előrébb mozdítaná azt, hogy a játékosok komolyabban álljanak a témához. Másrészről ezzel elérhetővé válna az is, hogy a játékos közösségek között egyre csak vastagodó falak végre elkezdjenek leomlani. Szerintem nagyon szükség lenne azokra a közös rendezvényekre!
Azt is szomorúnak tartom, hogy míg tőlünk nyugatabbra, sőt keletebbre is sorban tartják az on-line liga versenyeket, addig nekünk még nem sikerült semmi hasonlót felmutatnunk. A Torna érdektelenségbe fulladt. Ami meg a Magyar Klánliga UT-s része körül megy az kezd nevetségessé válni. Nem hiszem el, hogy ha sikerült a sokkal nehézkesebben kezelhető Q3:A szervereket beindítani, akkor olyan hatalmas gondot okozna néhány UT-s szerverbe életet lehelni.
Mellesleg ha nehezen is de sikerül összejönni és nevezni a csapatunknak. Az ok pedig egyszerű, fontosnak tartottuk azt, hogy részt vehessünk egy jónak ígérkező versenyen. Nem véletlen az sem, hogy négy taggal csak 2on2-ba indultunk. Egyenlőre csak itt láttuk biztosítottnak azt, hogy a megfelelő létszám minden esetben meglegyen a verseny fordulóira. Nem akarunk halasztásokat és mentegetőzéseket. Ehhez mi már megtettük az első lépéseket és azt hiszem mindenki mástól el lehetne várni ugyan ezt.
A versenyekkel megint az a probléma, hogy ha nincsenek "reklámozva" akkor nem is lesz érdeklődés utánuk. Az EQ nem kis mértékben a jó PR munkának köszönheti, azt amivé válnia sikerül. Biztos vagyok benne, hogyha az UT is kapna hasonló figyelmet, ha lennének profi versenyek akkor a közösség fejlődésén is le lehetne mérni.
A szervező csapat hiánya teljesen egyértelmű, de ez már az EQ2 óta világos tény. Néhányunk akkor nem keveset koptatta a billentyűzetet és azt legalább sikerült elérnünk, hogy a szervezők figyelmét felhívjuk. Sajnos mivel lehetőségeim korlátozottak ezért az aktív szervezésbe Én nem tudtam és tudok belefolyni, de a Hunreal World-ön fel lett hívva a közösség figyelme a lehetőségre. Az EQ szervezői várták és most is várják az UT-s közösség részéről néhány a szervezésbe hivatalosan is besegítő személy jelentkezését. De a jelek szerint hiába. Most is ugyan ott tartunk ahol az EQ2 után tartottunk.
A quaker vagy a CS-s közösség sem lenne ott ahol van, ha nem lettek volna versenyeik. A versenyek esélyek és lehetőségek, és az UT-s közösségnek még nem adták meg ezeket a lehetőségeket. Ha megnézi valaki a régebbi quakes rendezvények színvonalát akkor azt hiszem jól látszik, hogy ők sem voltak olyan szinten akkor mint most. De az UT-sek soha nem is lesznek ha nem kapják meg a maguk esélyét.
Ami top playereinket illeti. Soha nem tartottam csak őket a közösség vezető egyéniségeinek. A játéktudásukért ugyan tisztelem, néha talán kicsit irigylem is őket, de semmi esetre nem istenítem őket. Viszont rajtuk kívül még sokan vannak azok akik így vagy úgy de tesznek azért, hogy ez a társaság lehetőségeket kapjon, de nem akarok neveket sorolni...
Remélem nem voltam túl zavaros. Csak azzal próbálkoztam meg, hogy megfogalmazzam a bennem kavargó gondolatok egy részét.
Gabo
U.i.:
Bocs, ha hosszú voltam! -
#836 Igaz! tapstapstaps
Lehet, mingyárt felrakom az UT-t, mert újra van helyem, le lett íratva a letöltött anyag. Kéne egyet csapnom, ha a tendencia folytatódik, akkor most jobb vagyok, mint amikor abbahagytam majd' egy hónapja. -
Bari #833 Hali
Hát nekem sem ártana már kialudni magam, sajnos én is eléggé Ut függö lettem :))
na majd talán holnap, vagy mégsem? :DD -
#832 Ezt a luxust - kialudtad magad :)))
Hát én nem tudom mikor tettem meg ezt utoljára ...
Az UT függővé tett :DDD -
Gabo #831 Sziasztok!
Gabo nem tünt el, csak fáradt volt... :)
Ki kellett aludnom magamat valamikor. Bocs!
Hamarosan leszek megint rendesen. -
Bari #830 Hali
Nemtom Gabo nagyon eltünt, meg emilt sem dobott, remélem nemkapta el az influenza, Ecet bocsi hogy hetfőn nemtutam gamezni de sokminden közbejött :( -
#829 Gabo !!!
Mi történt veled ?
Hová tüntél ?? -
#828 Nekem meg nincs UT-m, a félig "kész" vinyó miatt, még nem vettem újat, majd ha lesz kedvem. Persze egy kis pénz sem ártana :) -
#827 Végre egy kis nyüzsgés - már kezdtem azt hinni hogy senki sem látogatja ezt a topicot.
Gabo:
Köszi !
Ezen a hétvégén remélem bepótoljuk ... ;-)
Addig is Bari-val gyakorlok minden nap , próbálom megszorítani egy kicsit , de hát ... -
Gabo #826 Sziasztok!
Aki még nem tudna róla, az nézzen el az alábbi EQ3-as fórumra:
http://www.earthquake.hu/forum/forumlist.php?s=11
Fejtsétek ki Ti is a véleményeteket!
Dikkma:
Azt hiszem akkor Én már krónikus esetnek számítok. ;)
ecet:
A szombat nem is volt nélkületek az igazi. -
#825 :-)
Én is gyaknék, csak az internetes szakértők szerint a virtuális közösségek túl sk időt vonnak el az emberektől. Szóval: rólam szakértenek... pedig ezen a gépen is fenn van a legjob játék, megnézhetném, hogy kik szeretnének ma kikapni. Csak 500 más dolgom van. -
diegho™ #824 Most nyomtam pár kiály lanpartyt Larry haverral a Face pályán(ctf) inhumánon 4-4 ellen. Alig tutuk megverni a köcsögöket 10-9 re, de érdekes módon godlikeon 10-5 re elvertük őket. Én azt mondom a legkirályabb csapatjáték az UT. A ctf nagyon jó benne: most töltöttem le 5 pályát, úgyhogy megyek is gyakni. -
#823 Borzalmas hogy lecsúszott a topic :(
De hogy valami info is legyen : szombaton lan party volt kis városunkban , 15-en nyomtuk az UT-t du 2-től hajnali 3-ig :))
Néhány kép (végeredmény)a HuN Klán oldalán megtalálható . -
#821 KÚL. Várunk majd a topicba, megvitatni a történéseket, egyebet. -
#819 Fejlődsz. Így majd nem unom magam halálra, ha veled, meg Siddel kell lanoznom, hanem lesz egy kis izgalom is abban, ha butára verlek titeket.
:-))
Azért a tökéletestől (gyk:Dikkma) még messze vagy :-)))))
Máma megyek há, majd valamit kéne csapni, csak nincs fenn UT, a vinyó meg teli van töltve mindenféle programmal, Project IGI, Q3TA, Partition Magic, 3DStudio, egyebek. Nem tudom, felfér-e egyáltalán az UT... bár a Q3-at lekapom... ( új vinyt még nem vette m :-(( ) -
Tomcat #818 de azért néha vezettem a listát...
Igaz csak 1x :)
Azért még messze vagyok tanítómesteremtől-Dikkma-, de határozottan fejlődöm! :)) -
#817 :-((((
Gabo: Tomcattel nyomtunk, és tök jó volt, nyertem is meccset.
(Tomcat nem, de hát... :-)) ) -
diegho™ #816 Megúsztam a kirúgást, de ez azzal jár, hogy nem maradt semmi lóvém, mert tandíjasra mentem át. A gépemet behozom a koliba, ahol nincs net és be se lehet köttetni, szóval a netet skippelem nyárig, vagy májusig. -
#815 Gabo:
Úgy legyen ! ;-) -
Gabo #814 Bánom már, hogy a hétvégi UT helyet inkább RuneScape-t próbáltam ki. Nagy csalódás volt. :(
Ennél sokkal nagyobb élmény lett volna veletek/ellentek frag-elni.
Most hétvégén majd pótolhatjuk! -
#812 Tomcat:
Igen , sajnos a megküldött cimre nem tudtam becsatlakozni - átmentem az UT chat-ra , és onnan sem ment , hiába szólítottalak meg téged vagy Dikkma-t csak annyit irt ki hogy gone , ha jól emlékszem.
Mindegy - a tegnapi nap elég soványra sikeredett - akikre vártam senkivel sem jött össze a game :((
Én általában minden nap 6 után fennt lógok a hálón , a #hunreal , #unreal.hu csatik valamelyikén megtaláltok.
Remélem legközelebb összejön egy kis ösznépi aprítás ;-)
Üdv mindenkinek ! -
Tomcat #811 ecet: mi jott kozbe tegnap este? Nem jelent meg a priviben hol nyomulunk Dikkmával? -
#810 Én 3-tól neten vagyok, de csak 8-tól UT-lek. Akkor viszont - az eddig hagyományoktól eltérően - nem teamplayezek, dom, ctf, vagy mint tegnap, assault, mostanra talán elértem azt a szintet, hogy nem kell egy csapat háta mögé bújnom, ha eredméynt akarok elérni.
Gio ugyanúgy leverne, de az más tészta, nem is zavar. De mostanra talán a sok halálból kevesebb lett, és a többiek pusztulása nem mindig jár az enyémmel - mint ahogyan tegnap a Morbiason ki is jött. UDHB-Relic mögött második lettem ( pedig kb. 2 percig azt hittem, hogy team deathmatch, csak a pirosakat írtottam egy ideig, Relic kék volt :)))) ) .
Na, majd #udhb, vagy Gaboek szobája-ha meghívást kapok. -
#808 Gabo , Dikkma :
Köszi hogy bátorítatok , sajnáltok - szinte könnyekig meghatódtam mikor olvastam ;-) (komoly).
Számomra az UT egy kellemes játék , és magáért a játék élvezetéért játszom (ezt Gabo nagyon jól megfogalmazta valamelyik fórumon ),nem nagyon érdekel a végeredmény ha élvezetes a játék , azonban az a tegnapi bizonyos menet ennek határát súrolta már :(
Ne értsetek félre nem panaszkodom , örülök hogy játszhatok veletek :)
Ma este is játszunk remélem ?! ;-)
Üdv -
#807 6 alatt tényleg jó volt, de nem értem, hogy a 7. ember miért növelte a pinget 150-ről 2500-ra??? És többszöri próbálkozás után sem lehetett kékre menni, pedig még az UT-t is újraindítottam. Azért jó lett volna, sőt, jó is volt. Bár ecet-et sajnáltam :-)
Ma is leszek, sőt, vagyok, de még nem UT-zek-először a Fórum
:-) -
Gabo #806 Hátha valakit érdekel:
"While I'm not allowed to even acknowledge that Unreal Warfare exists, I can say it's going to be a much more significant leap over Unreal Tournament than UT was over Unreal 1. On the tech side, we are rendering scenes with 50 to 100 times more polygons (literally) than Unreal Tournament, and the new engine can handle very large outdoor areas well -- so draw your own gameplay conclusions. :-)"
Az info az www.unreality.dk -ról származik, egy "titkos" belső informátortól.
Dikkma:
Bocs a lagos szerver miatt. Sajnos nagyobb terheléssel nem tudtuk még tesztelni. Mostmár legalább tudjuk, hogy max. 6-7 játékost bír el Bari szerverének a sávszélessége. Miután erre a 6-ra csökkent a bentlévők száma, a ping is helyreállt.
De azért az igazi közös játékra még sort keritünk valamikor! ;)
ecet:
Jó voltál!
Azért nem semmi lehetett a Bari-Gabo duo ellen nyomulni. :)
Gabo -
Gabo #805 Kérdés volt? :) -
#804 Gabo, ma este fenn leszel? -
Gabo #803 Most mondhatnék csúnya dolgokat, az EQ szervezőiről, de azt hiszem, hogy az elég sokat elárul róluk ha egy többszáz fős játékos közösség kéréseit, igényeit figyelmen kívül hagyják. Az UT-t ismét "kifelejtették" a hivatalos játékok közül és ennyi pénzért "play for fun"-t a neten is nyomhatok.
Mondjuk amennyire tudom, hivatalosan az UT-s közösség nevében senki sem vette fel velük a kapcsolatot. De ez nem mentség arra, hogy ismét kihagytak minket. -
#802 MEGINT???? -
kowajano #801 "Az EarthQuake 2001. rendezvénysorozat tagjaként kerül megrendezésre 2001. április 27-29-én az EARTHQUAKE III. rendezvény. A gödöllői aréna újra megnyitja kapuit a nagyérdemű előtt, és minden eddiginél nagyobb és színvonalasabb CyberSport versennyel várja az érdeklődőket. Kibővítvén a férőhelyek számát, most több, mint 400 főt tudunk géppel együtt fogadni.
A bajnokságokon résztvevő játékok: Quake III. Arena Face to Face (párharc) és csapatjáték, Quake World Face to Face és csapatjáték, illetve Half Life Counter Strike csapatjáték. Ezen felül természetesen bármilyen játékot ki ki lehet próbálni hálózatban. Akik nem versenyezni, hanem csak a játék kedvéért jönnek el, azok számára "play for fun" servereken lesz lehetőség a folyamatos játékra, péntek estétől vasárnap estig.
Helyszín a Szent István Egyetem gödöllői aulája (az EQ2 helyszíne). Résztvételi díj 3000 Ft, mely az egész rendezvényre szól, bármelyik játékkategóriára. "
Tehát aki 3 napig nem akar aludni, az izzadtságában akar fürödni annak ott a helye a gigantikus aulában. Én ott leszek...
ahogy elnézem most is csak Kvakk meg CS lesz -
#800 Most is megyek, remélem, találkozunk, Gabo. -
Gabo #799 A lentebb felsorolt IRC csatikon érdemes információkat kérni, illetve nézz el a Hunreal World-re! -
Gabo #797 Péntek, Szombat általában 22:00 után. Néha kések, de általában megpróbálok jönni. -
#796 Gabo:
Köszi - meg fogom keresni :)
Kérdezném tőled , hogy Pénteken este is leszel , vagy csak Szombaton , ill. ha igen kb hány órától ?
Mégegyszer köszi ;-)