2426
Unreal Tournament
  • mikike
    kösz de én sose találtam 250 alatti pinget, ahova be lehetetett volna lépni

az IRCre szintén nem tudok belépni, azt nem tudom miért
  • Gabo
    mikike:
    Menü Multiplayer/Find Internet Game. DM fület kiválasztani. Megvárod amíg a master szerver leküldi a címeket, majd jobb klikk és Ping All Server. Ezt követően a ping alapján rendezni a szervereket, majd a legjobb pinggel rendelkezők közül választani. A 0-300-ig terjedő tartomány jó. Érdemes olyat keresni, ahol a többi játékosnak is hasonló pingje van mint neked. Így elkerülhető, hogy néhány LPB levadásszon mindenkit.
    Ha gondolod ma és holnap este 22:00 után megtalálsz a csatinkon. A többiek már korábban fent szoktak lenni. (irc.extra.hu #RtE) Azt, hogy hogyan lehet beállítani lejebb már leírtam. A Hunreal World fórumán az ICQ számomat is megtalálhatod.
    Együtt már csak találunk egy jó szervert? ;)
  • mikike
    olyan szerverre gondoltam amin lehet DMet játszani normális sebességen, ha lenyomom a tüzgombot nem fél ora mulva indul el a rakéta

és bárki csatlakozhat még én is

• Gabo
    Gabesz aka Executor: (Tényleg melyik legyen?)
    Ami a botokat illeti, gyakorlásra mindenképpen első osztályuak. Segítik megtanulni a fegyverek használatát, begyakorolni a pályákat, a pontos célzás elsajátításában sem elhanyagolható a közreműködésük. Az viszont tény, hogy emberi játékosokhoz képest túzottan kiszámíthatóak egy idő után.

mikike:
    Kicsit pontosíthatnál!
    De szerintem leginkább az számít milyen társaság verődik össze az adott szerveren. A hétvégén németekkel játszottam. Mivel viszonylag kiegyenlített játék volt, ezért a végéig élvezetes és izgalmas maradt.
    Meg különben is az a menő szerver ahol Én játszok... Khmmm, ezt nem lehetett kihagyni ;))

_RudY_, Mighty:
    Nézzétek meg a címeket amiket lejebb megadtam, egész jó tippeket lehet belőlük összeszedni!
  • Mighty
    Délután megnézem azt az ini file-t. Ha nem jutok semmire, küldöm...:)
  • mikike
    hol lehet találni menő servert?
  • diegho
    OK. megpróbálom a hétvégén.
    16 és 32 bit között tényleg nincs sok különbség 3-4 fps.
  • Gabo
    diegho, meg akit még érdekel:

Itt van néhány cím, ahhol érdemes nézelődni:
    http://unreal.epicgames.com/utperf.htm
    http://unreal.epicgames.com/direct3d.htm
    http://www.3dspotlight.com/tweaks/ut/index.shtml

Az utolsó oldal erősen ajánlott! A legapróbb részletig leírják az UT egyes beállításait és azok hatásait a játékra.
    Mielőtt belekezdesz készíts egy viszonylag erősebb terhelést okozó demot és azt használd a teszteléskor timedemoként. Használd mindig ugyan azokat az opciokat és kamera pozíciót a lejátszás folyamán. Kicsit hátrébb leírtam, hogy pontosan hogyan is kell timedemozni az UT-t, keresd meg!
    Lehet kisérletezni az epic bétás D3D és OGL rendszerével is, bár nem biztos hogy eredményre vezet. A patch pedig erősen ajánlott a játékhoz.
    Egyébként saját tapasztalatom szerint a 16 és a 32 bites színmélység között nincs számottevő teljesítmény különbség.
    Ha sikerült valami számottevőt elérni írj majd eredményeket.
  • diegho
    Hali van egy kérdésem.Hogyan lehet az UT-t megtuningolni úgy, hogy legalább olyan sebességen menjen, mint a Q3.A konfig Duron650+GF2MX+128SD, a Q3 80fps az UT 55fps.Milyen Patchet rakjak fel, vagy mit csináljak.Olvasta a hunrealon, a D3D beállítását, de azt hiszem nem kellene semmit visszavennem a beállításból(800*600*16 high/high).
    A ki tud megoldást az írjon!
    Ja és teljesen Patch mentesen van fennt az UT vinyócsere miatt.
  • diegho
    Ha igazán dúrván akarod nyomi, akkor megfogsz 2-3 botot, beállítod őket piros színre felhúzod az értékeiket max-ra kaotikus stílusra és a minigunt teszed a fő fegyverükké.Magadat beállítod kékre és mehet is a Team Deathmach, ha már megvered őket 50-0 ra, akkor király vagy.Nekem még amikor napi 5-6 órát UT-ztem összejött egy dúrva eredmény.Valamilyen netről leszedett pályán 16 az egy ellen Godlike fokozaton Rocket Arenában 999-(-36)-ra vertem őket kevesebb, mint 1 óra altt, de persze ebben az is bennt volt, hogy ők egymást is le tudták lőni, ezt kikapcsolva már picit nehezebb, de megoldható.A Turbine és a Hyperblast pályákat ajánlom, minden fegyver megvan rajtuk ami a gyakáshoz kell.Csak egy baj van a botokkal, hiába húzom fel őket, mindig tudom hol vannak, mit fognak csinálni.Szóval könnyen megverhetőek, csak ki kell ismerni őket.Xan tök könnyű áldozat volt, Godlike fokozaton semmivel nem erősebb, mint Adept-en.
  • Gabo
    kezdő:
    Ha lenyomtad Xan-t akkor jutalomként használhatod a modelljét.
    De ezt a játékot első sorban multiplayerre találták ki. Ha single-ben végig vitted, akkor már legalább sejted, mi vár rád kint a neten. De azért használd a gyakorló modot, lehetőleg minnél keményebb botokkal. Temerlane-t és Loque-t imádni fogod! ;))
  • Coine
    Ja, megölöd Xan-t és ezzel vége a játéknak, most pedig nyerd meg Godlike-on, ahogyan én :-)))
    És utánna irány a nyet vagy a LAN !
  • Coine
    Meg kell nyerned az összeset és akkor küzdhecc Xan-el.
  • Gabo
    Egyébként kis logikával rá lehet jönni, melyik fájlok számítanak. Indítani kell egy új tournamentet, megcsinálni egy pályát. Majd miután kiléptél a játékból, időrend szerint megnézni, melyik fájlok módosultak.
  • Dikkma
    Egy kicsit nem ártana visszaolvasni, 3-adszor kérditek ezt. Ami nem baj, szívesen segítünk, csak gondolom, nem mindegy, hogy 2 nap, vagy 3 perc múlva tudod meg a kérdést.
    "© Dikkma 2001. máj. 20. 00:47 | Válasz erre | #1084

Na, azt nem tudom. Gabo mindenesetre ezt írta:

"© Gabo 2001. máj. 08. 11:04 | Válasz erre | #1061

coolpet:
    Itt válaszolok, mivel mást is érdekelhet a kérdés. Amennyire tudom két fájl lesz fontos, az egyik az UnrealTournament.ini, a másik a user.ini.
    Amennyire tudom ezek tárolják a mentéseket is. Mind a két fájl az UT SYSTEM könyvtárában található meg.
    Újratelepítés után csak be kell másolni őket a helyükre. Ezt követően már konfigolnod sem kell a játékot, a régi beállításaiddal fog indulni.
    Válasz 'coolpet' üzenetére (#1060)
    Törlés"

Prószáld ki!
    "
  • Gabo
    Hao!
    Akik magyarosított UT-vel játszanak vegyék az irányt a Hunreal World-re és töltsék le a javítást hozzá!
  • Gabo
    mikike:
    Ha ilyen kártyád van akkor erősen ajánlom, hogy próbáld meg az UT-n belül a hangminőséget lejebb venni. A beállítások között, ha még jól emlékszem, van egy Sound Quality nevezetű opció, ezt vedd low-ra!
  • mikike
    attol félek az én ráépitett hangkártyám ezt nem tudja
    alaplapra épitett:
    ESS SOLO-1
    papir szerint persze tud mindent, de....
  • Gabo
    diegho:
    Így van!
  • diegho
    Simán felment az offical 4.36 patch a crack-elt UT-re.Vagyis feltettem az UT-t crack nélkül rá a patch és a crack-et sem kéri többé!?
  • Grishnak
    Csak annyit szólnék hozzá a témához, hogy az Unreal Tournament a világ (egyik) legjobb FPS-e.
  • Gabo
    mikike:
    A 3D hangok mennek két hangfallal is, persze ez messze nem surround. A minősége első sorban a hangkártya, az adott progi és a hangfalak képességeitől függ.
    Emlékszem még egy Terranova nevezetű játékra amiben volt egy Q-sound nevezetű rendszer. Ha ezt bekapcsoltad igencsak jól lehetett hallani azt ahogy a gránátok és a repülőgépek a fejed felett elhúztak.
    Ezt a rendszert azóta tovább fejlesztették és lényegében a mai hangkártyákban már integrálva van.
    Egyéként erre is, mint minden másra áll az, hogy próbáld ki. Ha tetszik használod, ha nem hát nem...
  • mikike
    köszi Gabo rendes vagy
    de megnéztem jobban és kiderült hogy amikor felraktam valami Total Recorder programot, az beirta magát alapértelmezett lejátszónak
    úgy néz ki ez volt a gond
    amúgy a 3D hangok igazából mennek két hangfallal emulálva?
  • diegho
    Köszike megpróbálom délután!
  • Gabo
    mikike:
    Probaképpen kapcsold ki a surroundot és vedd visza a hang minőségét. Ha továbbra sem ok-s akkor szedd le és rakd fel újra a magyar hangokat.
    A hangkártyádhoz pedig rakd fel a legújabb hivatalos drivert.
  • Gabo
    Emberek ha problémátok van akkor jó lenne a pontos hibaüziket beírni. Ez alapján könnyebb kideríteni mi lehet a megoldás.

Freddy 666:
    1. Klikk az .umod fájlra. Erre el kell induljon az UT setup.exe-éje. Lehet, hogy az elérési útra rákérdez.
    2. Próbáld úgy, hogy az UT SYSTEM alól a setup.exe-t indítod el előbb és parancssori opcioként add meg neki a fájl-t.
    3. Ha minden kötél szakad keress nem .umod változatot.

diegho:
    Elméletileg felrakod a biztonsági mentésről a gamét, majd ráereszted a 4.36-os patchet. A patchelés alatt még kell a CD, de elméletileg a másoltat is elfogadja. A mostani patchekben már ki van kapcsolva a CD védelem. Ez azt jelenti, hogy ha full installt raksz fel akkor játékhoz már nem kéri a CD-t. Kiegészítők felrakásához sem kell neki a CD.
    Ha mégsem menne a dolog keres a hivatalos oldalakon "no delta" patchet. Előbb ezt rakd fel és utána a ereszd rá a hivatalos foltot. A "no delta" a "sérült" CD-khez készült és lehetővé teszi, hogy gond nélkül rámenjen a javítás.
    Nézz el a Hunreal World-re, keresd a faq-t!

Mighty:
    Nincs szükség tört exe-re, mivel már hivatalos patchekben ki lett kapcsolva a CD védelem. Tehát a crackelt exe legfeljebb vakítás.
  • Mighty
    Esetleg még a crackelt exe? Esetünkben a 4.36-os?
    www.gamecopyworld.com-on találsz...
  • Dikkma
    Miért?
    Felrakod UT-t, felrakod patchet (4.36 ugyebár) és kéri a cd-t, onnét is másol. Majd kiegészítéseket. Ennyi. Nemtom, lehet, van vmi buktató, én nem találkoztam vele.
  • diegho
    Hogyan lehet felrakni a patch-et és a kiegészítőket crack-elt UT-hez.
    Mindig valami hibát ír ki, miután kéri a CD-t.
  • diegho
    A Sniper sem rossz!
  • Dikkma
    Na, azt nem tudom. Gabo mindenesetre ezt írta:

"© Gabo 2001. máj. 08. 11:04 | Válasz erre | #1061

coolpet:
    Itt válaszolok, mivel mást is érdekelhet a kérdés. Amennyire tudom két fájl lesz fontos, az egyik az UnrealTournament.ini, a másik a user.ini.
    Amennyire tudom ezek tárolják a mentéseket is. Mind a két fájl az UT SYSTEM könyvtárában található meg.
    Újratelepítés után csak be kell másolni őket a helyükre. Ezt követően már konfigolnod sem kell a játékot, a régi beállításaiddal fog indulni.
    Válasz 'coolpet' üzenetére (#1060)
    Törlés"

Prószáld ki!
  • Dikkma
    Elindítod, ha fenn van az UT. Felrakja magát - asszem!
  • Dikkma
    Lava gianton az az egyetlen fegyver, amit hasznalni lehet... tulajdonképpen.
  • mikike
    nem fut
    éseddig minden jól müködött
  • Gabo
    mikike:
    Milyen hangkártyád van? Legújabb driverek vannak fent hozzá? Milyen beállításokat használsz az UT-ban (hang minőség, surround)? Más program fut a háttérben?
  • mikike
    segitsetek ha tudtok:
    elmegy a (magyar)beszédhang játék közben

miért van ez és hogy tudom kijavitani?
  • [Red]
    honnan?
  • Coine
    Közérdekű felhívás !!

Akinek megvan a Strike Force nevű mod a UT-hez és problémái vannak a Team DM-el azok azonnal szedjék le az 1.55-ös SF path-et és minden menni fog !
  • Bari
    Hali

Gabo a pénteki game szupi volt azert a Brutális Állat a pályán beszolast is sikerült előcsalni párszor :))
    na majd ma este folytatjuk.

Üdv Bari
  • Gabo
    Ma ha törik, ha szakad este jövök. Egy hétig nem gyakoroltam, nem játszottam, így itt a nagy lehetőség porigalázásomra. :))