2426
Unreal Tournament
  • Bari
    Hali

Mar kezdett nagyon eltünni a topic.
    Gabo este leszel? jó lenne gamezni már egy keveset.

Üdv Bari
  • Gabo
    diegho:
    No lám, no lám! Csak nem a lelkiismeret? :))
    Amit ma megvehetsz az az UT Game Of The Year Edition névre hallhgató változata. Az első CD-n tartalmazza az alap játékot 4.36-ra patchelve, az első három Bonus Packot (Epic BP, DE pack, Inoxx pack). A második CD-n megtalálhatóak az S3TC extra texturák, a Chaos UT és a Rocket Arena + pályák ezekhez. DVD tokban, magyar kézikönyvel árusítják.
    Jótanácsok:
    Mivel a hivatalos 4.36 patch kicsit később jelent meg mint a GOTY, ezért érdemes ráereszteni. Ha pedig RA-t akarsz játszani akkor ahhoz is tölts le a megfelelő javítást!
  • coolpet
    Csak annyi, hogy tettem fel egy linuxot :)
    aztán a masterboot recordomnak búcsút intettem, és
    volt egy format alles cuzammen.
    Az állások ki voltak mentve, de 8-as directx-et tettem fel, és számitőgépnévnek sem az eredetit adtam meg ami volt.
    Igy nem egyezett a kimentett állás az újjal.
    aztán bemásoltam, elinditotam, és láss csodát, folytathattam.
    DE!!
    Elkezdtem irtani a botokat, és kb 10 másodperc után kifagyott, mig sima nem folytatott játéknál simán ment.Erre irj vmit!
    Kösz
  • diegho
    Mit adnak manapság a boltban vásárolt UT-hez.
    Kiegészítőkre gondolok, mert meg kéne venni, elég olcsó.
  • Gabo
    coolpet:
    Ha kicsit részletesebben leírod mi a gond, akkor megpróbálunk segíteni!
  • Gabo
    Na emberek aki nyáron részt akar venni egy jónak ígérkező UT-t is felvonultató LAN-bulin az tépjen el a Hunreal World fórumára a részletekért! Pontosabban ide:
    http://forum.supergamez.hu/listazas.php3?ujsag=hunreal_wo&id=989320393
  • coolpet
    lehet, hogy a más directx miatt hablatyolt?
  • coolpet
    Köszike, és az Unreal Touranemt.log és a user.ini-t próbálgattam, de 10 mp után lefagyott, miután folytattam a játékot. :)
  • Gabo
    coolpet:
    Itt válaszolok, mivel mást is érdekelhet a kérdés. Amennyire tudom két fájl lesz fontos, az egyik az UnrealTournament.ini, a másik a user.ini.
    Amennyire tudom ezek tárolják a mentéseket is. Mind a két fájl az UT SYSTEM könyvtárában található meg.
    Újratelepítés után csak be kell másolni őket a helyükre. Ezt követően már konfigolnod sem kell a játékot, a régi beállításaiddal fog indulni.
  • coolpet
    Ha vki tudja hogy lehet a mentést kimenteni(hely kell és letörlöm a játékot)mit kell honnan, és ha ujra felteszem hova másoljam, mets save könyvtár nincs
    Ha lehet a mailomra írjatok pls
    [email protected]
    THX
    ezerrel
  • Gabo
    diegho:
    Itt:
    http://unreal.epicgames.com/
    És itt:
    http://unreal.epicgames.com/tournamentversions.htm
  • Gabo
    roseknight:
    Hozzáfűzném még ity hozzászólásához azt, hogy érdemes az #udhb, a #unreal.hu, a #vkk esetleg az #RtE csatikkal is próbálkozni. Használj mIRC-cet vagy az UT beépített irc konzolját! (Kicsit lejebb már le lett írva a használata!)

Ha van konkrét hibaüzenet azt ide is berakhatod, megpróbálunk segíteni ha tudunk!
  • ity
    Hi.
    roseknight: több oka is lehet (tele a szerver, jelszavas, le akar tölteni vmit stb.) ha van lehetőséged, gyere az irc.extra.hu szerverről az #fps csatira, ott több ember-többet "lát" alapon talán kideríthetjük mi is lehet a gáz nálad.

Coine: ha egy képet vhonnan beollózol, akkor azért annak a forrását illik a netikett szerint legalább megemlíteni :(
    Persze ez nem kötözködés akart lenni, csakhát én így csináltam volna :)

Csá.
    ity
  • Coine
    így már jobban láccik :)
  • Coine

• Coine
    Bocsi, rosszat raktam be
  • Coine
    EZT MINDENKINEK MEG KELL NÉZNIE !!!!!!!!!!! :-)))))))))))))

Flash animos progi és nagyon durva :-))))))))
    Ja és persze UT-vel keverve, Head Shot, Monster Kill stb. :))))))))

Teletubbies irtás :-)))))))))))))
    Asszem ez a piszamás banánok vagy mi MO-n, RTL Klubbon 1x láttam ........

Más, találtam egy kis képecskét :)))

• ity
    Hi.

A Fun play Challenge 1on1-ra jelentkezett játékosok figyelmét szeretném felhívni, hogy a 1on1 rész 7.-én, Hétfőn indul.
    A szabályzat végleges formája ezennel felkerült a Fun play Challenge HP-re.

Szorgalmasan lehet csekkolni a fenti linket, mert folyamatos infók lesznek a fejleményekről.

Mindenkinek jó játékot és sok szerencsét kívánunk, már persze azoknak akik nem voltak gyávák, hogy jelentkezzenek :)

]Fp$[ Team
  • Gabo
    Kebit:
    Assaultra gondoltál?

Coine:
    Dobd fel a kérdésed a Hunreal World fórumára! Valószínűleg hamarabb kapsz választ.
  • Coine
    Kéne segítség !!

Leszedtem a Hunrealról a Strike Force mod-ot és megy is a DM, DE nem megy a Team DM !!!!!!!!!!!!!!
    Vettem fegyvert, választottam csapatot, de 1xűen nem tudok belépni, mással is előfordult már ez a probléma (Red), de ő se tud rá megoldást.
    SZAL? HELP!!!!!!!!!
    THX
  • StarFist
    És még hová fog. Várjuk csak meg a SW 2. epizódját. Egyébként ez is a pénzről szól. Nem delláztak érte az LA-nak. Egyből ők lettek a fekete bárányok. Érdekes módon a Force Commander nem szúrta a szemüket. Mindegy, hogy milyen a minősége, csak jöjjön a lé. Szerencsére a játékosok gyomra egyre kevésbé veszi be az ilyesmit. Egyébként tényleg leállították az Obi Van fejlesztését is?
  • Gabo
    Szééép!
    A http://www.planetunreal.com hírei között olvasgattam amikor megakadt a szemem az egyik íráson. A Lucas Arts visszavonatott és letiltott mindenféle a StarWars univerzumhoz kapcsolódó anyagot az egyik lelkes UT-s csapattól. A csapat csak néhány skint és pályát készített, ingyen, UT-hez. Erre az LA bünözöknek nevezte őket.
    Vajon milyen kárai származnak egy LA féle korporácionak abból, hogy valaki készít néhány a filmek hangultatát idéző anyagot és azt szabadon terjeszti? Az LA az utóbbi években egyetlen valamire való játékot nem adott ki. Utoljára nálam az X-Wing Alliance:Ballanc of Power ütötte meg azt a bizonyos mércét, azóta semmi.
    Nem tudom, hogy Ti, hogy vagytok ezzel de az Én szememben az LA egyre mélyebbre sűlyed.
  • Dikkma
    Woow, ez jó!
  • Gabo
    StarFist:
    Nem biztos, hogy megoldja a problémádat, de egy próbát megér egy kis finomhangolás az UT-ban.
    A játék által használt cache méretét érdemes a defaulról (4 MB ha még jól emlékszem) kicsit nagyobbra állítani.
    Teendők:
    Készíts egy biztonság másolatot az UT SYSTEM könyvtárban található, UnrealTournament.ini fájlról!
    Nyisd meg szerkesztésre az eredeti fájlt, keresd meg a következő részt benne:

[Engine.GameEngine]
    CacheSizeMegs=xx

Az itt szereplő értéket módosítsd le egy szimpatikus értékre. A javasolt beállítás a rendszermemória méretének a fele, harmada. (128 MB-nél 64 MB)
    Ugyan ezt az értéket az UT-n belülről is lehet módosítani, de valószínűleg csak újraindítással kerül használatba a beállítás.
    Ehhez hozd le a konzolt. Írd be a "preferences" kulcs szót. Az Advanced Options-ben keresd meg a következőeket Advaced / Game Engine Settings / CacheSizeMegs -t, majd módosítsd le.
    Elméletileg ez a módosítás csökkenti a fegyver/tárgy felvételkor és az új terültre való belépéskor észlelhető akadást.
  • StarFist
    Na igen, helyesirás hiba hegyek. Hiába...még nem vettem fel üzemi fordulatszámot.
  • StarFist
    Kösz Gabo, műkszik. Bocsesz a hatászünetért, de szabin voltam és most jöttem vissza. Egy kérdés: az assault pályák közül a vonatoson (a nevére most nem emlékszem) nálam időnként beszaggatott a game 1024x768-on - 15-20 frame, általában a kocsikba való belépés előtt, ilyenkor 1-2 műásodpercre megállt a game(BH6, CeleronA300/450, 128 MB, V3-2000, MX300, 8X Asus DVD, 3D Sound+Surround - On). Míg az összes többi pályán stabilan 35-40 frame, néhol 50. Ez általános? Ha igen, miért csak ezen az egyen? Nagy nyílt terek más pályákon is voltak.
  • Coine
    HÁHHÁ, OK :-))

Csak kéne jobb net, majd akkort meglátjuk, de várom már a pillanatot :)

• Gabo
    Dikkma:
    Reszketyek... ;-))
    Ha gondolod nézz majd be a csatinkra (#RtE)!
  • Dikkma
    Na, eljött, aminek el kellett jönnie. Van új vinyóm, CS+UT fel, most már csak néhány további tárgyból kell elcsúsznom, és akkor sok időm lesz! Coine, stb. (Gabo, Gio) készüljetek, mert 4 hónap után nemsokára újra elindítom az UT-t, és halál lesz.
  • Gabo
    Csak azért, hogy ismét a helyére kerüljön a topic.

A megélénkült europai UT-s közösség tiszteltére nemrégiben indult egy újabb hivatalos UT oldal. Akit érdekel a dolog nézzen el ide:
    http://www.unrealtournament.net/

Gabo voltam uff!

StarFist:
    Működött a dolog?
  • Gabo
    StarFist (meg akit érdekel):
    Time demohoz a következő dolgokat kell tenned.
    Első nekifutásra készítened kell egy, a gépet és a progit rendesen megmozgató, demot. Ehhez javaslom a DM-Turbine pályát, Instagib mutatorral, 15 közepes bottal. A meccs indítása előtt elindítod a demo rögzítését. A végén magától megáll.
    Ezt követően a demo bármikor használható a mérésekhez, a lényeg az, hogy lejátszáskor mindig ugyan azzal az opciókkal játszd le.
    Frame rate méréshez kapcsold be a Tools/TimeDemo Statistics menüpontot. Ezt követően a játék folyamán a képernyő jobb oldalán folyamatosan látszik a frame rate (last min., avg., current), illetve a menet végén kapsz összegzést. Az összegzést a képernyőre is kiírja, de a konzolt lehozva is meg lehet nézni.
    Benchmarkoláshoz használd a rögzített demot a frame rate méréssel együtt. A méréshez ajánlott lejátszási opciók: demoplay xxxx?timebased?3rdperson. Mindig válaszd ugyan azt a játékost (magadat), ugyan azt a nézőpontot és ne mozgasd menet közben. Gép összehasonlításhoz használd ugyan azt a demot ugyan azokkal a beállításokkal.
    A gépem UT-s beállításait Én is így lőttem be.
    A demokhoz kapcsolódó konzolparancsok:
    DEMOREC xxxx - Felvétel, az "xxxx" a fáj neve. Ez az UT/SYSTEM könyvtárban .dem kiterjesztéssel kerül eltárolásra.
    DEMOPLAY xxxx?opció1?opció2 - Lejátszás.
    A használható opciók: TIMEBASED (idő szerinti lejátszás), 3RDPERSON (külső nézőpont), NOFRAMECAP (max. sebességgel való lejátszás, értsd nem gép teljesítmény szerint)
    STOPDEMO - Felvétel/Lejátszás megállítása.

Érdemes esetleg valamelyik szabad billentyűre bebindelni a parancsokat, így bármikor használhatók.
    A bindelésről és egyéb beállításokról lejjebb is olvashatsz, érdemes elnézni a Hunreal World-re is. Ajánlom az oldal fórumát is! A cím: http://hunreal.5k.hu/
  • atee
    en most leirhatnam ugyanezt harmadszorra:)
  • Bari
    Hali

a time demoval kapcsolatban nemnagyon tudok segiteni, de a game közben tudsz átlag es az utolsó másodpercben kirakott frame-k számát megnézni ( sorry ha kicsit érthetetlen :)) ) Magyaritott Ut-ben az Eszközök menüpontban ( balról az 5. ) a Sebeség mérése menüpont ( fentről a második ) ezzel game közben állandóan látod az épp aktuális frame értéket

Üdv Bari
  • Dikkma
    Amit Gio mondott, arra még annyit, hogy bővítették a jelentkezők létszámát 600-ra, még van hely.
    StarFist: lehet timedemozni, de én még soha nem csináltam, nem is tudom, hogy kell.
    Viszont ha a menüben rámész: Tools-->Timedemo Statistics akkor mutatja a pillanatnyi, és átlag fps-t, és ha vége a mapnak, a következő elején kiírja, hogy hány sec alatt mennyi frame-t renderelt stb. szóval ami kell, mindent.
  • StarFist
    Sziasztok. Újonc vagyok, a múlt héten vettem egy GOTY Editiont. Lenne két kérdésem a játékkal kapcsolatban
    1. Van-e a játékban timedemo funkció (mint a Q3-ban), mit kell beírni a konzolba az elindításához?
    2. Van-e lehetőség folyamatos fps mérésre a játék alatt, hogyan lehet előhívni?
  • Dikkma
    Hűha. Sok-sok minden. ity: megnézem...
  • [Walaki]D`Lair
    ismeri valaki a DM-Organity nevű pályát?
  • Coine
    CTF a legjobb !!!!!
    Team DM még jó móka :-))

DOM+ASS = még nem próbáltam, csak botokkal, majd ha nyomok haverokkal, akkor lehet változni fog a véleményem...

• Gabo
    Nézzükcsak: DM, TDM, DOM, CTF, Assault, LMS, Dominator, stb. stb.
    Ha valamit kihagytam szóljatok! Szerintem minden játékmódnak megvan a maga "szépsége".
    A pályák közül DM-ben utálom a Hyperblastot. Ez az a pálya ahol hihetetlen mennyiségű öngyilkosságot tudok elkövetni egy-egy rosszabb napon. :)
    Kedvencek össze-viassza: Deck16, Space-Noxx, Face, Face2, s persze még jópár másik.

ecet:
    Abból nem kell messzemenő következtetéseket levonni, hogy mostanában csak DM, TDM ment. :) A szervereink körüli problémák miat mentek egyenlőre ezek a játékmódok. De ha rendeződnek a problémák és a társaság ismét rendesen összejön akkor szinte bármi mehet. Régebben rendszeresen ment DOM és néha még CTF is Speaker szerverén. Ha pedig Barinak előre szólunk szívesen beízzit bármit.
  • atee
    szerintem is a ctf a kiraly!
    a dom is tetszik de azt eleg kevesen nyomjak a neten:((