Unreal Tournament

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És még hová fog. Várjuk csak meg a SW 2. epizódját. Egyébként ez is a pénzrõl szól. Nem delláztak érte az LA-nak. Egybõl õk lettek a fekete bárányok. Érdekes módon a Force Commander nem szúrta a szemüket. Mindegy, hogy milyen a minõsége, csak jöjjön a lé. Szerencsére a játékosok gyomra egyre kevésbé veszi be az ilyesmit. Egyébként tényleg leállították az Obi Van fejlesztését is?

Szééép!
A http://www.planetunreal.com hírei között olvasgattam amikor megakadt a szemem az egyik íráson. A Lucas Arts visszavonatott és letiltott mindenféle a StarWars univerzumhoz kapcsolódó anyagot az egyik lelkes UT-s csapattól. A csapat csak néhány skint és pályát készített, ingyen, UT-hez. Erre az LA bünözöknek nevezte õket.
Vajon milyen kárai származnak egy LA féle korporácionak abból, hogy valaki készít néhány a filmek hangultatát idézõ anyagot és azt szabadon terjeszti? Az LA az utóbbi években egyetlen valamire való játékot nem adott ki. Utoljára nálam az X-Wing Alliance:Ballanc of Power ütötte meg azt a bizonyos mércét, azóta semmi.
Nem tudom, hogy Ti, hogy vagytok ezzel de az Én szememben az LA egyre mélyebbre sûlyed.

Dikkma
Woow, ez jó!
StarFist:
Nem biztos, hogy megoldja a problémádat, de egy próbát megér egy kis finomhangolás az UT-ban.
A játék által használt cache méretét érdemes a defaulról (4 MB ha még jól emlékszem) kicsit nagyobbra állítani.
Teendõk:
Készíts egy biztonság másolatot az UT SYSTEM könyvtárban található, UnrealTournament.ini fájlról!
Nyisd meg szerkesztésre az eredeti fájlt, keresd meg a következõ részt benne:

CacheSizeMegs=xx

Az itt szereplõ értéket módosítsd le egy szimpatikus értékre. A javasolt beállítás a rendszermemória méretének a fele, harmada. (128 MB-nél 64 M😎
Ugyan ezt az értéket az UT-n belülrõl is lehet módosítani, de valószínûleg csak újraindítással kerül használatba a beállítás.
Ehhez hozd le a konzolt. Írd be a "preferences" kulcs szót. Az Advanced Options-ben keresd meg a következõeket Advaced / Game Engine Settings / CacheSizeMegs -t, majd módosítsd le.
Elméletileg ez a módosítás csökkenti a fegyver/tárgy felvételkor és az új terültre való belépéskor észlelhetõ akadást.

Na igen, helyesirás hiba hegyek. Hiába...még nem vettem fel üzemi fordulatszámot.

Kösz Gabo, mûkszik. Bocsesz a hatászünetért, de szabin voltam és most jöttem vissza. Egy kérdés: az assault pályák közül a vonatoson (a nevére most nem emlékszem) nálam idõnként beszaggatott a game 1024x768-on - 15-20 frame, általában a kocsikba való belépés elõtt, ilyenkor 1-2 mûásodpercre megállt a game(BH6, CeleronA300/450, 128 MB, V3-2000, MX300, 8X Asus DVD, 3D Sound+Surround - On). Míg az összes többi pályán stabilan 35-40 frame, néhol 50. Ez általános? Ha igen, miért csak ezen az egyen? Nagy nyílt terek más pályákon is voltak.

Coine
HÁHHÁ, OK :-))

Csak kéne jobb net, majd akkort meglátjuk, de várom már a pillanatot 😊

Dikkma:
Reszketyek... ;-))
Ha gondolod nézz majd be a csatinkra (#RtE)!

Dikkma
Na, eljött, aminek el kellett jönnie. Van új vinyóm, CS+UT fel, most már csak néhány további tárgyból kell elcsúsznom, és akkor sok idõm lesz! Coine, stb. (Gabo, Gio) készüljetek, mert 4 hónap után nemsokára újra elindítom az UT-t, és halál lesz.
Csak azért, hogy ismét a helyére kerüljön a topic.

A megélénkült europai UT-s közösség tiszteltére nemrégiben indult egy újabb hivatalos UT oldal. Akit érdekel a dolog nézzen el ide:
http://www.unrealtournament.net/

Gabo voltam uff!

StarFist:
Mûködött a dolog?

StarFist (meg akit érdekel):
Time demohoz a következõ dolgokat kell tenned.
Elsõ nekifutásra készítened kell egy, a gépet és a progit rendesen megmozgató, demot. Ehhez javaslom a DM-Turbine pályát, Instagib mutatorral, 15 közepes bottal. A meccs indítása elõtt elindítod a demo rögzítését. A végén magától megáll.
Ezt követõen a demo bármikor használható a mérésekhez, a lényeg az, hogy lejátszáskor mindig ugyan azzal az opciókkal játszd le.
Frame rate méréshez kapcsold be a Tools/TimeDemo Statistics menüpontot. Ezt követõen a játék folyamán a képernyõ jobb oldalán folyamatosan látszik a frame rate (last min., avg., current), illetve a menet végén kapsz összegzést. Az összegzést a képernyõre is kiírja, de a konzolt lehozva is meg lehet nézni.
Benchmarkoláshoz használd a rögzített demot a frame rate méréssel együtt. A méréshez ajánlott lejátszási opciók: demoplay xxxx?timebased?3rdperson. Mindig válaszd ugyan azt a játékost (magadat), ugyan azt a nézõpontot és ne mozgasd menet közben. Gép összehasonlításhoz használd ugyan azt a demot ugyan azokkal a beállításokkal.
A gépem UT-s beállításait Én is így lõttem be.
A demokhoz kapcsolódó konzolparancsok:
DEMOREC xxxx - Felvétel, az "xxxx" a fáj neve. Ez az UT/SYSTEM könyvtárban .dem kiterjesztéssel kerül eltárolásra.
DEMOPLAY xxxx?opció1?opció2 - Lejátszás.
A használható opciók: TIMEBASED (idõ szerinti lejátszás), 3RDPERSON (külsõ nézõpont), NOFRAMECAP (max. sebességgel való lejátszás, értsd nem gép teljesítmény szerint)
STOPDEMO - Felvétel/Lejátszás megállítása.

Érdemes esetleg valamelyik szabad billentyûre bebindelni a parancsokat, így bármikor használhatók.
A bindelésrõl és egyéb beállításokról lejjebb is olvashatsz, érdemes elnézni a Hunreal World-re is. Ajánlom az oldal fórumát is! A cím: http://hunreal.5k.hu/

en most leirhatnam ugyanezt harmadszorra😊

Hali

a time demoval kapcsolatban nemnagyon tudok segiteni, de a game közben tudsz átlag es az utolsó másodpercben kirakott frame-k számát megnézni ( sorry ha kicsit érthetetlen 😊) ) Magyaritott Ut-ben az Eszközök menüpontban ( balról az 5. ) a Sebeség mérése menüpont ( fentrõl a második ) ezzel game közben állandóan látod az épp aktuális frame értéket

Üdv Bari
Dikkma
Amit Gio mondott, arra még annyit, hogy bõvítették a jelentkezõk létszámát 600-ra, még van hely.
StarFist: lehet timedemozni, de én még soha nem csináltam, nem is tudom, hogy kell.
Viszont ha a menüben rámész: Tools-->Timedemo Statistics akkor mutatja a pillanatnyi, és átlag fps-t, és ha vége a mapnak, a következõ elején kiírja, hogy hány sec alatt mennyi frame-t renderelt stb. szóval ami kell, mindent.
Sziasztok. Újonc vagyok, a múlt héten vettem egy GOTY Editiont. Lenne két kérdésem a játékkal kapcsolatban
1. Van-e a játékban timedemo funkció (mint a Q3-ban), mit kell beírni a konzolba az elindításához?
2. Van-e lehetõség folyamatos fps mérésre a játék alatt, hogyan lehet elõhívni?

Dikkma
Hûha. Sok-sok minden. ity: megnézem...
[Walaki]D`Lair
ismeri valaki a DM-Organity nevû pályát?

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Coine
CTF a legjobb !!!!!
Team DM még jó móka :-))

DOM+ASS = még nem próbáltam, csak botokkal, majd ha nyomok haverokkal, akkor lehet változni fog a véleményem...

Nézzükcsak: DM, TDM, DOM, CTF, Assault, LMS, Dominator, stb. stb.
Ha valamit kihagytam szóljatok! Szerintem minden játékmódnak megvan a maga "szépsége".
A pályák közül DM-ben utálom a Hyperblastot. Ez az a pálya ahol hihetetlen mennyiségû öngyilkosságot tudok elkövetni egy-egy rosszabb napon. 😊
Kedvencek össze-viassza: Deck16, Space-Noxx, Face, Face2, s persze még jópár másik.

ecet:
Abból nem kell messzemenõ következtetéseket levonni, hogy mostanában csak DM, TDM ment. 😊 A szervereink körüli problémák miat mentek egyenlõre ezek a játékmódok. De ha rendezõdnek a problémák és a társaság ismét rendesen összejön akkor szinte bármi mehet. Régebben rendszeresen ment DOM és néha még CTF is Speaker szerverén. Ha pedig Barinak elõre szólunk szívesen beízzit bármit.

szerintem is a ctf a kiraly!
a dom is tetszik de azt eleg kevesen nyomjak a neten😞(

Hi All !

Fun play Challenge

Bár tudjuk, hogy volt már jópár próbálkozás Magyar viszonylatban is hasonló rendezvényre, mi - a sok sikertelenség ellenére - nem adjuk fel, és megpróbálunk egy újabb, jobban átgondolt és szervezettebb formába öntött megmérettetést kihirdetni az ezt igénylõk kielégítésére.

A név melyen a bajnokság futni fog: Fun play Challenge.

Ez a bajnokság, egy több részbol álló sorozat lesz, melynek elsõ tagja a Fun play 1on1 Challenge, ezt késõbb csapatjátékok is követik majd (úgymint TDM, CTF, és igény esetén akár DOM és ASS is).

Részletes információ és jelentkezési lap az ]Fp$[ hp-n, a http://www.arker.hu/fps/ oldalról nyiló "Challenge" menu alatt érhetõ el.

Megkérünk mindenkit, hogy aki hozzá akar szólni a témához, azt az ]Fp$[ HP forumán, erre a célra megnyitott topicban tegye meg, hogy ne kelljen a szervezõknek az észrevételek miatt az összes hazai forumot végignézni a válaszadások miatt.

Várjuk a jelentkezõket és köszönjük, hogy érdeklõdéssel olvastad ezt a felhívást is 😄

]Fp$[ Team

Dikkma
Ez igaz (rá vagy utalva a másikra) de nem tuti.
Szükséges, de nem elégséges feltétel.
Pl. én defender vagyok, "amióta az eszemet tudom" rögtön állok be védekezni, ösztönösen. Ahogy láttam, nem vagyok egyedül. És a legtöbben mennek támadni.
De nem bírom ki, hogy csak a "xx has the flag" ; "xxx dropped the flag"okat olvasgassam, ezért ha megfelelõ a biztosítás, kitörök. Volt, hogy állatokkal játszottam, igazi profikkal, de 2-0-ra nyertünk, és én vittem be a két zászlónkat, pedig csont egyedül mentem a zászlóért, és nem kísért senki, nem is rádiózgttam supportért. Ez benne a szép.
Mostanában ha otthon vagyok, CS-ezek, de nekem nem jön be. Az UT-be sokkal jobban bele lehet feledkezni. Sztem jobb az UT.
Dikkma
DOM, CTF
ezeket szoktam játszani.
Team DM sem rossz, csak ott már nem lehet alibizni, figyelni kell nagyon.
DM-et nem szoktam még nagyon neten nyomni, nem vagyok még készen rá. Egy dolog, hogy sokmindenkit leraknék, de még sok olyan van, akit nem.
Pályák... ami van, azt kell szeretni.
ecet
Hi all !

Kiváncsi lennék hogy ki melyik játékmodot részesíti elõnyben , és azon belül melyik pályát(kat) ?
Mi , mármint az _RtE_ klán elsõsorban TDM , DM -et nyomunk. Kedvencem az Agony pálya.

ui. már majdnem átcsúszott a topic a köv oldalra 😞

Nah kiváncsi vagyok reagál-e valaki a kérdésre ;-)

Coine
Bazsi, az nem én voltam, hanem egy haverom aki szivat, mert elvertem UT-ban!!

Hidd el nem én voltam, hanem kedves Ptech haverom :-))

bizony a langszoro az en fegyverem😊))
mar nagyon varom!😊
igen bazsi teged is porkoltelek rendesen 😊)))))

ecet
Ity : no problemo , nem sértettél meg ;-))

Csak kicsit frusztrált vagyok a net-em miatt . Szal kicsit idegesítõ nézni hogy mások yokat játszanak , én meg csak bámulom a képernyõt 😞((

Gabo : hidd el rajtam nem múlik , én minden nap jelen vagyok . Devil szépen fejlõdik úgyhogy lassan már nem is kell nagyon hagyni hogy nyerjen ;-))
Nah byez

Coine
Külsõ modemed van?

hát.
a matáv szvsz nem nagyon fog csinálni kábelnetet nekem matávkábel van de semmit se mondanak ,a másik inkább az adsl re meg az isdn re fexik rá a matáv. Egyébbként 56k val nyomulok én is és azért 200 pingel már egész elviselhetöen lehet gamezni, föleg ASSt meg DOM ot 😊
Coine
Reménykedjünk 😉

6 honap mulva lefedve bp??
na erre kivancsi leszek es meg olcso is lessz
na majd meglatjuk!

Coine
Nekem Datanet-em van :-))

ecet: bocsi, nem akartalak megsérteni, természetesen a szolgáltatótól nagyon sok függ, nekem most matávos és azzal "semmi" bajom, de pl próbáltam externet, elender, datanet és egyik sem volt UT-hoz megfelelõ (pedig a letöltés még datanettel jobb is volt, mint a matávé)

coine: én is lecseréltem a belsõ winmodemet, külsõre (1-2 ezer ft a különbség) mert ezzel lehet UT-zni, azzal meg valóban nem lehetett, szal szvsz nyárig is bõven megérné azt a pár ezrest amiért lecserélnéd 😊

Coine
Bocsi ity, de nagyon tré ezzel, mert ez szar WinModem... 😞

De jó hír, hogy azt mondta ma az 1212, hogy 6 hónapon belül EGÉSZ Bp le lesz fedve KábelNettel és OLCSÓBB lesz, mint a UPC, meg lesz 7xx kilobites is!!!!

Persze ez még messze van, sebaj, majd nyáron, hehe 😊

Most olvastam, hogy az Unreal 2-ben lesz a legélethûbb lángszóró. Lehet majd rendezni szép nagy kerti rostonsûtéseket! 😊

ecet:
Ma és holnap este is fent leszek. Ha minden igaz szombaton még Speaker is lesz! Gyere majd játszani!
Szombaton D3vil-nek névnapja lesz, lehet hogy nyerni is hagyjuk majd. Még azt is megbeszélhetjük, hogy megint csak impact hammerrel rohangáljak körbe-körbe... "Fényképezkedhetnénk" is!

ecet
Ity :
>Hidd el, jókat lehet játszani nem LAN, az igaz, de bõven játszatóság határain belül van és aki mást mond, az hazudik 😄
Hmm... Egy kicsit kisarkítottad a dolgot nem gondolod ? Engem most ez pont nagyon érzékenyen érint , mivel a kedves szolgáltatómnak köszönhetõen az 56k modemmel kb 1 jó hónapja lehetetlen játszani (ill. nagyon ritkán ). A mocskos szolgáltatója csak sorban veszi fel az új usereket ,de sávszélességet baszik bõvíteni .
Ha most ez hazugság akkor annak én örülnék a legjobban ... :[[[[
Egy biztos , ha megfelelõ sávszélesség adott , tehát nem terhelt a szolgáltatód vonala , az 56k-s modemmel nagyon jót lehet játszani a Net-en , és nem kell kifogást keresni , mondván hogy nincs ADSL ,T1 stb.. ;-)

najó, hogy vmi értelmeset is írjak, ha már ide tévedtem
Coine: jó ha tudod, hogy kb minden második ember még mindig 56-os modemmel UT-zik (én is közéjük tartozom) és szerintem elég nagy balgaság kihagyni ezt az "élvezetet" ilyen kifogások miatt 😊
Hidd el, jókat lehet játszani nem LAN, az igaz, de bõven játszatóság határain belül van és aki mást mond, az hazudik 😄
Na csá.
ity

nehogy má, ne az enyém legyen az ezredik 😄

egy 😊

kettõ

három

Coine
Coine :-)

De neten nem szoktam nyomni az 56k-s miatt :-((((

De majd ha lesz Kábel/ADSL vagy akármi ami jobb, mint a mostani akkor felszabadulok a netre is 😊

Coine
dede :-))))))

Soha többet nem fog sikerülni, egyszerúen beleolvadtam a székbe és olyan feszült voltam, mint a állat, mondom azé' szerencsém is volt, mert Xan bratyó mindig hozta a rakéta utánpótlást 😊

küldtél nekem egy képet
ne bazz, hogy a Xant 15-0ra verted Godlikeon!!!!!
Coine
Nyugodjáá le, mert mindjá leszólnak!

Coine
Gyak. gyak. gyak. :-)))

Coine
Kösz!

Re: LOL
😊

aha ertem😊
akkor nagy tapsot Coine-nak!!!!!!!!
lol 😊)

Coine
:-))))))))))))))))))))))

Addig kell kihasználni a rivaldafényt ameddig lehet, lehet, hogy a következõben nagyon kikpaunk :-))))))))