5229
-
DarkKyle #1261 Na ez a forum is a legjobbkor adta be a kulcsot...
Szomoru...
-
DarkKyle #1260 Udv Mindenkinek!
Mostanaban ket dolog nem hagy nyugodni:
Elso: Ha Kenobi tabornok ekkora szerepet kapott az ikrek szetosztasaban, akkor hogy lehet az, hogy 23 ev mulva a Dagobah rendszerben mar Yodanak kell ot emlekeztetni: Van egy masik remenysugar is? Obi-Wan csak kulsoleg oregedett meg, szellemileg teljesen friss maradt az eltelt evtizedek alatt (lasd a Halalcsillag tervrajzanak hipersebessegu megertese). Hogy felejtkezhetett el akkor megis Luke testvererol?
Masodik: Luke az Endor-on, mielott "feladja" magat, megkerdezi Leia-t, emlekszik-e az edesanyjara. Leia azt valaszolja: Csak kepek es erzesek maradtak meg. Kerdem: Mibol? Honnan? A szuloasztalrol??? A droidrol? Mert Amidalabol nem sokat lathatott...
Ezek persze csak logikai buktatok, amik szinte elkerulhetetlenek egy ilyen oriasi produkcio vegere,... de akkor is. Hatha valaki hallott valamit...

Mas: Jo sorsom mostanaban eljuttatott Szingapurba. Tudtatok, hogy egy hatalmas Star Wars kiallitas vendegeskedik a varos-sziget-orszagban? Hivatalos weboldal
Volt szerencsem "beterni"... hat mit mondjak: reggel 10-tol (nyitastol) este 6-ig (zarasig) nem birtam elszakadni a latnivaloktol - kiprobalhato jatekoktol - makettektol.

Ha van kerdes - az elmeny megmarad, de fenykepeim nincsenek (hard-rock budget backpacker...)
Udv
DarkKyle (jelenleg Thailand) -
_Vegeta_ #1259 En errol semmit se tudok. :)) -
én ugy tudom hogy régen nem küldték át a postereket, adtak hozzá képanyagot és abból kellett vmit varázsolniuk a helyieknek, legalábbis az exitben ezt mondták -
_Vegeta_ #1257 En is igy gondoltam. :) -
Dehogyis... :) A helyi mozi vagy művház csináltatta, lyukasék nem is látták. -
_Vegeta_ #1255 Jo de az akkorse hivatalos? Vagy igen? :) -
hogy ne lehetne :)
régen itt Egerben is voltak home made festett plakátok :) -
_Vegeta_ #1253 Ezek nem lehetnek hivatalos posztere. :DD -
sztem csak lengyelesítve van :) -
jól látom, hogy Alec Guinness nevét Aleo-nak írták? gondolom csak nyomdahiba:)) -
nem emléxem már hogy melyik részé volt, de mikor mutatták a TVben én azt hittem hogy az Amadeus poszterét látom :) kísértetiesen hasonlított rá sztem
na itt van a másik kettő még1x
-
_Vegeta_ #1249 az sw2nek a plakatjara gondolsz?
Kepek nem jonnek be. -
itt van egy kettő, de a legjobb szovjetes SW plakátot nem találtam meg, ha megtalálom akkor belinkelem
-
egy kettő nagyon lol volt :D fel nem ismernéd hogy egyáltalán SW plakát, megpróbálok utána keresni -
_Vegeta_ #1246 Mien plakatokat adtaki? :D -
tegnap volt a fix TVn az exitbe egy star wars plakátokról szóló műsor, nagyon jó pofa volt :), hihetetlen hogy régen milyen plakátokat adtak ki, egy kettő nagyon vicces volt -
starwars.hu-n van a story, kalóz verzió amit szakértők fordítottak kinairól vissza angolra :) -
Minek kell egy Kínai DVD-re angol felirat? :))) -
jó kis kína DVD fordítás :) -
Thanatos #1241 ehhhh :DDDD -
ezt láttátok? -
azért jó -
Thanatos #1238 elég régi... :/ -
csinálhatnának még 1 részt azzal a címmel, hogy: Ez az amire vágytam!
Darth Vader már úgy néz ki, hogy megtalálta:
-Uugye jól csinálom? -
Thanatos #1236 meg :D -
van de látom már megtaláltad :) -
_Vegeta_ #1234 #1231: Öhm, inkabb nem kezdem el enis azt a vitat veled, amit winnievel kezdtetek a nezettsegrol. :) .....
Viszont azert egyvalamit hozzafuznek. Nem kellene mindenfele osszeeskuves elmeletet gyartani az enti ellen, mert ilyesmirol szo nem volt. A letoltes egy dolog, tudjuk a legtobb szamtech fanatikus, valamien formaban scifi/akcio rajongo, tehat egyertelmu h sokan toltenek le egy-egy scifit perpill az enterprise-t. De a nezettseg az gyatra volt, épp még neki kiveteleztek h azert megis startrek ne lojjuk mar le. De vegul startrek ide vagy oda belehalt az enti is a nezettsegbe. (Ugye azt nevezzuk nezettsegnek amikor a csalad leul a tv-elé, nem pedig h egy scifi őrült letolti a mar eleve latott epizodot a netrol.) ;)
#1232: Epp az sw scifi mivoltat vitatjuk illetve ennek kihatasait a nepszerusegere szoval boven bennevagyunk az ontopikba. ;)
-
Thanatos #1233 sw? mi? hol? te tuti dezinformálni akarsz itt minket :) itt már düneről si votl szó, csak swről nem :D (ui.: kiolvastam a düne-t, neki van topicja? :) ) -
emberkék ez itt SW topic nem ST és nem B5 szal plz :) -
Az ent nézettsége online volt szar (állítólag, meg állítólag a méréssel is manipuláltak ... hogy is gondolhattam volna, hogy nem :pp), érdekes mód a letöltésekben jól szerepelt (miazhogy!), szóval a Trekkieknek nem volt bukás, sőt talán az egyik legjobb lett :))
A Crusade-ot meg sztem megvitattuk, hogy a sztori elbugyutaStarTrekesítése miatt bukott nagyot (amúgy elment volna bőven, be a B5 után übermagas lett a mérce, így ez igen alatta teljesített)
Cifu: a Star Treknek sokkal (nagyságrendekkel) nagyobb kultusza van, mint a Star Warsnak (há végülis csak 3 film volt 20 éven át, hogy is alakulhatott volna ki neki komoly kultusz) -
_Vegeta_ #1230 #1222: Regi vita: A crusade kiraly volt!!!! :)
#1223: Bizony el.
#1228: Ismetlem magam, a Crusade ki**szott jo volt!!!
Egyebbkent amit mondtal ugyanugy mondhattad volna az enterprise-re is. Miert is nem mondtad?
Szart csináltak, erre aztán senki sem volt vevő (még a fan-ek is hánytak tőle), így aztán szépen megbukott ...
Ha a crusadera igaz ez akkor az entire is. A kulonbseg annyi h az entinek adtak eselyt, mert megis csak TREK.
#1229: Olyannyira h a Trekkie szo bekerult a szotarba is. :) -
Amerikában a Star Treknek a Star Wars-hoz fogható kultusza van. A "csúcsidőben", mikor a TNG és a DS9 ment, senki nem hitte volna, hogy egy ST sorozattal be lehet bukni. Aztán jött a VOY és az ENT... -
el tudod képzelni, hogy nem lesz nézettsége?:D
El tudtad volna képzelni, hogy a B5 folytatásának, a Crusade-nek ne legyen nézettsége?
Szart csináltak, erre aztán senki sem volt vevő (még a fan-ek is hánytak tőle), így aztán szépen megbukott ... szóval el tudom képzelni :D -
Na ez az, amit sose fogok megérteni. A franchise (magyar a pénz) miatt kijött vagy száz "hivatalos" SW könyv, aminek nagy része sajnos meglehetősen gyenge. De "hivatalos", vagyis alkalmazkodni kell(ene) hozzájuk...
Persze, volt ilyen Darth Vader kesztyűje, meg hasonló förmedvények (összesen eddig ~120 könyvem van meg angolul), ezt sztem is felejteni kell, de a SW +-20 évből elég komoly részek jöttek ki, >50%-ban SW szintű tartalommal (+20-tól jönnek a Jedi kölykös könyvek, ott is van pár jó, de azért azt már nem csatolnám így közvetlen a SW korszakhoz)
Remélem nem. Kicsit túlságosan is a Jetik körül forog minden, pedig ugye alig vannak (vagyis alig kellene lennie) pár élő jetinek...
Végülis két jediről tudunk, aki túlélte, őket bele lehet keverni, meg még párat, akik szépen elhullanak a sorozat közben ... de tényleg nem csak róluk kellene szólnia a sorozatnak -
1) az ifjú indinek kb SEMMI köze nem volt az eredeti Harrison Fordoshoz, sem képleg, sem hangulatilag, sem történetileg. Már az első rész is csalódás volt, és nem igazán javult később sem a minősége (talán a nézettséget mutatja, hogy Sat1 kb a TOS-t, TNG-t ... vagy 3x leadta akkoriban, az ifjú indit 1x és többet soha)
2) Én nem neves írót igénylek, hanem jót. No Comment. JMS is elszurhatja, és Lucas is irhat jót. Mindenesetre utóbbira sztem több esély van. Ki az aki nem emlegette mondjuk 10-15 éve kedvenc írói/rendezői között?
Rátapintottál, 25 éve volt kedvenc íróm/rendezőm, majd jött a Birodalom Visszavág, és máris überelve lett mind rendezésileg, mind forgatókönyvileg (a keretsztorit persze ő adta, de a részt nem ő írta!)
Lényegében igen, JMS is elszúrhatja. Példaképpen azért emlegetem, mert úgy kell csinálni, mint ő csinálta a B5-öt: egy szerelemgyerek kell hogy legyen, nem csak üzlet és pénz
3) tudod, hogy a Kolériai rendszer még egyetlen filmben sem szerepelt ? Pedig könyv szerint az egy igencsak érdekes rendszer :)
Vagy a Dantuine,a Jedik régi kiképzőbolygólya? Mindössze a SW4-ben jelöli meg célpontnak a hercegnő...
Szóval lenne itt más is, amit be lehetne szépen mutatni (meg be is mutatják a könyvek és a game-k: KOTOR 1-2), nem kelllene olyan földhözragadtan csak a régi jó öreg bolygókhoz ragaszkodni, mert könnyen időparadoxont írhatnak a sztoriba a forgatókönyvírók (pölö ha Han Solo nem Mos Eisley-ben találkozna elösször Ben Kenobival, vagy Luke-al ... szoktak ilyen bakikat -direkt- ejteni a drágák)
-
Na azért ne hasonlítgassuk már...:DDD -
Azt Enterprise-nak sem volt túl nagy nézettsége... -
el tudod képzelni, hogy nem lesz nézettsége?:D -
Na ehhez kell egy ÍRÓ (csupa nagybetűvel, mint JMS :pp).
JMS-nek először valahogy feledtetni kellene a ballépéseit, mint a B5:Crusade sorozatot, vagy a B5: The Legend of the Rangers-t...
3) vannak a Star Wars univerzumban játszódó hivatalos könyvek dögivel (pölö Han Solosak), szóval lenne mit sorozatba tenni, de mint azt ugyancsak tudjuk GL féltékeny a saját univerzumába jobb könyveket írókra.
Na ez az, amit sose fogok megérteni. A franchise (magyar a pénz) miatt kijött vagy száz "hivatalos" SW könyv, aminek nagy része sajnos meglehetősen gyenge. De "hivatalos", vagyis alkalmazkodni kell(ene) hozzájuk...
Ugye nem mondod komolyan, hogy szted GL lemondana a Jedikről, amikor főleg ők adják el a SW-t? Persze, sztori szerint nem igazán láthatnánk belőlük, max sötétet (pl. Han Solo és a Fejvadászok), de szted érdekelni fogja ez GL-t, vagy az extra $ belecsempészi valahogy?
Remélem nem. Kicsit túlságosan is a Jetik körül forog minden, pedig ugye alig vannak (vagyis alig kellene lennie) pár élő jetinek...