5229
star-wars-banner.jpg
  • RaveAir
    Véletlenül nem tűnt el innen egy hozzászólás?
  • RaveAir
    Csatlakozom! Szeretném én is egyben tudni az összes SW könyvet... különösen mióta rákaptam az angol nyelvű könyvek olvasására.
  • mrzed001
    Még vagy 2-3 megvan magyarul (foggalmam nincs hirtelen, hogy melyik)
    Angolul viszont >200 (borítóval meg minden, kronológiai sorrendben)
  • MerlinW
    Első nekifutásra ezeket találtam, de még kutatok én is:)

anderson_kevin_j_sotetkard_hu_rtf.zip
    avery_dale_han_solo_es_a_fejvadaszok_hu_rtf.zip
    salvatore_r_a_klonok_tamadasa_hu_rtf.zip
    webster_malcolm_a_jedi_hatalma_hu_rtf.zip
    zahn_timothy_a_birodalom_orokosei_hu_rtf.zip
    zahn_timothy_a_jovo_latomasa_hu_rtf.zip
    zahn_timothy_a_mult_kisertete_hu_rtf.zip
    zahn_timothy_az_utolso_parancs_hu_rtf.zip
    zahn_timothy_sotet_erok_ebredese_hu_rtf.zip

Ill szerintem a világ legbetegebb/legjobb paródiája:
    a_b_cee_star_why_hu_doc.zip :)

Jedi hatalma durva volt, mégis olvasmányos, klassz könyv:) Amolyan Star Wars Noir:)
  • RaveAir
    Az a Jedi hatalma elég durvára sikerült. Sokáig nem is értettem, hogy most mi van. Mintha az iró gyűlölte volna az egész SW birodalmat...

Otthon majd átnézem, hogy nekem mi van meg, és akkor egyeztethetünk.
  • MerlinW
    Van egy pár, de sajna nem scan-elték be mind. Amim van elküldhetem. Egyébként 1-2 hamisítványról tudok (Malcolm Webster: Jedi hatalma, ill az első (vagy utolsó?) 3 Han Solo kötet), a többi hivatalos. Vannak magyar írók is akiknek alfogadták lucasék a munkáikat.

Itt a megjelent könyvek listája időrendi és kategorizált formában
  • RaveAir
    Hú de meglepődtem anno, mikor megjelent a VII. rész könyvben. El sem hittem, hogy ilyen létezhet. Imádni való volt ez trilógia, aztán szépen lassan megjelentek a különböző hamisítványok, és az ifjú SW vagy milyen könyvek... Nagyjából azidőtájt hagytam fel azzal, hogy követni tudjam az eseményeket. Valamelyikőtöknek egész véletlenül nincsen összegyűjtve e-bookban? ;) (Az sem gond, ha angol)
  • bigapó
    Szukits Könyvkiadó és én Itt vettem.
  • MerlinW
    melyik kiadó adja ki ujra? Nekem még a valhallások vannak:)
  • nimfas
    Főleg most, hogy újra kiadják a könyveket... nekem a teljes sorozat megvan... az összes könyv. A Han Solo könyvek is nagyon jók. Képregényeket nem gyűjtök :-)
  • MerlinW
    Jaja másik kettővel lesz teljes a történet. Félelmetesen jó trilógia.
  • HiPPoNaX
    a masik ketto is remek, erdemes sztem beszererezni oket :]
  • Tatyla
    a VII. olvastam az nagyon tetszett...
  • MerlinW
    Közben megnéztem, mind a 2 széria öszzesen 25 része rajta van
  • MerlinW
    ööö nekem van egy szinkronos dvd amin mind a 25 vagy hány rész rajta van. CNW Rip de jó...

• Punker
    clone wars dvd-k jöhetnének még magyarul
  • Punker
    ja az ős szinkron hiányzik
  • MerlinW
    Én is csak abban az esetben venném meg ha rajta lenne az első magyar szinkron.
  • Punker
    rókabőr mocskosul, én már csak a nagy felbontásű 1-6 -ot fogom megvenni.
  • MerlinW
    "2006-05-04 - Csütörtök - Kiadványok
    DVD-n a klasszikus trilógia első változata!

2006. szeptember 12-e minden bizonnyal ünnepnap lesz a Star Wars-rajongók számára. Mint ahogy az az előző hírünkből kiderült, ekkor jelenik meg a Lego Star Wars II: The Original Trilogy - mindez azonban csak az előétel: a főfogást a klasszikus trilógia immár harmadik DVD-kiadása jelenti (a második változat csak a külsejében és a bónuszlemez hiányában tér el a hazánkban is kapható első kiadástól). Az új megjelenés a "kettő az egyben" (pontosabban a három a hatban) elvet követi két értelemben is: az egyes filmek kétlemezes változatban lesznek kaphatóak (gyaníthatóan azért lesz díszdobozos verzió is), a korongok pedig nemcsak a 2004-es, digitálisan felújított formában, hanem az eredeti (1977-es, 1980-as, illetve 1983-as) eredeti változatban is tartalmazzák az Új reményt, A Birodalom visszavágot és A Jedi visszatért! Jim Ward, a Lucasfilm elnökhelyettese és a LucasArts elnöke az elsöprő erejű rajongói "követeléshullám" kielégítésével magyarázta a döntést, mellyel előreláthatólag ismét kasszát robbantanak. Ők ennek, mi pedig annak örülhetünk, hogy a Dolby 2.0 Sorround hangzásvilággal felvértezett abszolút klasszikus változat megtekintésére (újra) lehetőségünk nyílik. Ráadásul ha abból indulunk ki, hogy ez a kiadás csak december 31-éig lesz megvásárolható, akkor jogosan tehetjük fel a kérdést: mi lesz még itt jövőre, a Star Wars születésének 30-án évfordulán?

A figyelemfelhívásért köszönet illeti Oldfightert."

starwars.hu
  • MerlinW
    Vagy kádra szerelhető kórházi ételtartót, amire rá lehet pakolni a zacskóba bugyolált laptopot:)
  • mrzed001
    Egy kicsit nagy és nehéz és ugrál a kezed, ha a moncsi vízbe ér :p
    Az ilyen mobil (vizes) kalandokra inkább egy PDA-t javasolnék :)
  • Punker
    még nem, d emajd egyszer megpróbálom bár nem hiszem hogy kényelmes :)
  • mrzed001
    És, próbáltad ezt már monitorral is
  • Punker
    én meg befekszek a könyvvel a kádba 1,5-2 órára engem az jobban pihentet mint bármi más :)
  • mrzed001
    Személy szerint inkább bámulom a TFT szép nagy betűit olyan fényerővel amilyenhez éppen kedvem van, mint a sárguló lapokon dőlöngélő betűket :P
    A teljes angol SW könyvsorozat valami 270 könyv (persze digitálisan :) ), és még tuti hiányzik vagy 10-20
  • Punker
    könyvet szeretek olvasni nem monitort nézzni vagy nyomtatott lapokat, de azért kösz.
  • MerlinW
    De mint mondtam, ha kell feldobom neked őket elektronikus formában.
  • MerlinW
    Ehh
  • Punker
    irónia szót ismered? :)
  • MerlinW
    Flame on:)
    Pont tőled mint törzsgyökeres sg-s nem vártam ilyen stílusu megnyílvánulást, főleg egy segítőszándéku post után...
    Flame off

Az hogy nem értek hozzá relatív, 15 év SW-vel való foglalkozás, a létező angol és magyar könyvek többszöri elolvasása után, előfordulhat. Nem tudtam hogy újra kiadták az említett köteteket, ill hogy ugyanazok-e. Lényeg hogy az alant felsorolt könyvek az SW rajongók által elfogadott alternativ befejező trilógia, így valóban nem tudom mire gondoltál. Persze nem ís írtad le pontosan...
  • Punker
    ha nem értesz hozzá minek szólsz bele?

VII.-VIII. kötet tavaly újra megjelent, idén jön valamikor a IX.
  • MerlinW
    Már megjelent kb 13 éve:) Antikváriumban még találhatsz ha szerencsés vagy:)

a Thrawn-trilógia
    Episode VII. Timothy Zahn: A Birodalom örökösei (Walhalla BT.) 1991
    Episode VIII. Timothy Zahn: Sötét erők ébredése (Valhalla Páholy Kft.) 1992
    Episode IX. Timothy Zahn: Az utolsó parancs (Valhalla Páholy Kft.) 1993

Itt vannak a magyarul megjelent regények:
    http://starwars.hu/enciklopedia/muveszete/?page=irodalom/magyar_konyvek/index.htm&head=irodalom/aloldal_alcim.htm

4 évembe és soksok pénzembe került a teljes kollekciót (~70 könyv) begyűjtenem:)

Ha kell, megvan elektronikus formában a Zahn trilogia, oda tudom adni.
  • Punker
    mikor jelenik már meg? :)
  • MerlinW
    Az a Zahn: Utolsó parancs. Milyen infó köll róla?
  • Punker
    IX. könyvről valami infó?
  • MerlinW
    majd szolyunk, köszi
  • Dareius
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy kinek lenne kedve szerepjátszani Star Wars Jedi Knight Jedi Academy-ben? A Star Wars világában?akit érdekel szolyon.
    It egy nagyon gyenge oldal mert csak egy nap alat készültel. http://www.rpg.extra.hu/
  • DarkKyle
    Koszi Lada!

Meglepoen jol megirtad azt a latasmodot, ami nekem nem volt egyertelmu!
  • Lada
    Elsőre válasz: nem felejtkezett ő el, csak Leia semmit nem tanult az Erőről, és Kenobi nem követte nyomon Leia pályafutását. Csak egy hercegnőt/politikust látott benne, akárcsak az anyjában (episode 2, Obi1 Anakinnak Padmeról:"politikus, hiba bízni benne"). Ellenben Luke-ot figyelte, ott élt a közelében, és hallott arról, hogy jó pilóta, legalábbis az episode 4-ben ezt mondja.
    Másodikra a válasz: igazából Yoda mondja ki erre a választ az ep5-ben. "Az Erő által sokmindent meglátsz. A jövőt, a MÚLTAT, tovatűnt barátokat." Leia is erőérzékeny utódja volt Anakinnak. Ő ezeket a képeket, érzéseket képes volt látni az anyjáról az Erő által. Sőt, még azt is megérezte, hogy Luke a testvére, csak nem vette komolyan, egészen addig, amíg Luke el nem mondta neki az episode 6-ban. Ott Leia mondja, hogy "valahogy mindig is tudtam" - azt, hogy testvérek.
    Sőt, még Vader is gyanúsnak vélte az episode 4-ben Leia-át, amikor a lázadók rejtekhelyét akarták kiszedni belőle: "figyelemre méltó, mennyire ellenáll a gondolatszondának".
    Szegény Luke-nak az Erő ezt nem engedte látni, ellenben Luke láthatta az apját úgy, ahogy az episode 3-ban volt, mielőtt átállt a sötét oldalra. A Jedi végén megjelent neki Yodával és Kenobival együtt. Ez az új Trilógia DVD-n van, kicserélve a régi Anakin (öreg) az újra (Hayden Christensen). Nem véletlen.

Remélem tudtam segíteni.
    Üdv.