5229
star-wars-banner.jpg
  • _Vegeta_
    Egyvalami nem vilagos a szamomra: Most az eloszereplosrol vagy a rajzfilmrol beszelunk 1altalan? :D

Ketto: Ha nem lesz jo nezettsege a tvsek seperc alatt lealitjak hiaba starwars es hiaba Lucas, szal felesleges aggodni hogy milesz. :)
  • PayaVP
    Kedves mrzed001!
    no.1.: Számonra az ifjú Indiana Jones egy elég jó sorozat volt, tele érdekes és ötletes koncepciókkal, eseménydús és fordulatos, egymáshoz kapcsolódó sztorikkal, remk színészi teljesítménynel, és Flannery-vel aki nagyon jó alakította a Indy-t. Mégis elmondanád számodra mik voltak a negatívumok?

no.2.: Én nem neves írót igénylek, hanem jót. No Comment. JMS is elszurhatja, és Lucas is irhat jót. Mindenesetre utóbbira sztem több esély van. Ki az aki nem emlegette mondjuk 10-15 éve kedvenc írói/rendezői között?

no.3.: Ötletes történésekkel, akár az Endorról szólhat pár rész szvsz...
    De nem a megjegyzésemre reagáltál, ezek a helyek mind a hangulatuk miatt lesznek magával ragadók még ha a Tatuin és a Hoth is félre eső, érdektelen bolygó. Bizonyára Coruscant, Koléria, Cloud City is lesz szerepeltetve bőven.

"Ugye nem mondod komolyan, hogy szted GL lemondana a Jedikről, amikor főleg ők adják el a SW-t? Persze, sztori szerint nem igazán láthatnánk belőlük, max sötétet (pl. Han Solo és a Fejvadászok), de szted érdekelni fogja ez GL-t, vagy az extra $ belecsempészi valahogy?"

Az elejébe talán bele lehet, de pont az a veleje az egésznek h nincs Jedi... Ettől függetlenül lehet egy titkos, végén negatív végkifejlettel záródó Jedi szál is, én örülnék neki...

"Szted 2 scifi nem mehet egymással párhuzamosan? Sztem igen, sőt növelik egymás nézőszámát (persze ha nem egy időpontban vannak, hanem más napon, vagy pölö egymás után - SciFi Channel: SG1, Atlantis, BSG 20-23:00-ig -)
    Ez sztem nem probléma, az viszont gond lenne, ha nem adnának scifi-t, csak hogy eléggé kiéhezzünk rá"

Egyetértek veled, két sci-fi nem öli meg egymást, ráadásul én 90%ot adok rá h a FOX-é lesznek a jogok, tehát a Sci-fi kerít ellenfelet. Azt viszont egy szóval se mondtam, h nem adnak sci-fit h kiéhezzünk rá... próbálj meg nem keresni olyan mögöttes tartalmat a szavaim közt ami nincs ott.

újabb u.i.: Sztetek mi lesz az alcíme?
    Rebellion Wars vagy ilyesmi? Gondolok itt arra, h a Clone Warshoz hasonlóan rejtett címet kapunk vagy jön a szokásos Star Wars: XY?
  • _Vegeta_
    #1212: Koszonom, my Master. ;)

A south parkot nekem is potolni kell, nehanyat lattam. Igazi kanadai okorkodes. :D

#1215:

1) Szerintem gagyi kategoria. :D

2) De amennyiben igenyes lesz.

3) Nc. Majd kiderul.

4) Ez jo. :DD

U.i: Ne aggodj scifi retegmufaj, de MINDIG lesz. Scifi will never die. :D
    Viszont a starwars marhara nem scifi kategoria. :)

#1216:

2)Azert JMSt ne istenisd ennyire, a Jeremiah szentem nem is volt jo. :)

#1217: Nem fikazas, csak a tenyek korulirasa. :D
  • mrzed001
    Csak én, és nem fikázok, hanem próbálom az elvárásokat a reálitás talaján tartani. Persze én lennék a legboldogabb, ha remekmű sikeredne belőle, de ehhez van pár feltétel.
    Mint már írtam, lássuk ki lesz az író, akkor már lehet következtetni, hogy mennyire is lesz Star Wars
  • Punker
    szeretem az ilyet még semmit nem tudni de ti már fikáztok....... :(
  • mrzed001
    Én bizakodó vagyok
    Én meg HARDCORE REALISTA :pp

no.1.: Az ifjú Indiana Jones sorozat.
    Hát nemtom te ugyanazt az ifjú indiana jones-t nézted-e, mint én, de sztem egy hatalmas nagy rakás sz------ volt
    Valamikor réges régen, még a Sat1-en a Star Trek TOS-os időkben elkezdték adni, istenbizony néztem volna, majd minden részt láttam (min a feléig, amikor inkább átkapcsoltam a komcsi 1-esre, vagy német reklámra, mert még az is jobb volt annál :pp pedig a Fordos Indiana-s filmeket min 20x láttam)

no.2.: A történet a Birodalom hatalomátvételétől kezdve felfogja ölelni a Lázadás első 20 évét ... 20 év alatt (100 rész alatt) számtalan csalás, árulás, titkos gyűlés, szerelem, barátság, bukás, halál, apró győzelmek, és vereségek bukások, és számtalan dramaturgiai fordulatok jelenhetnek meg. Nem ez az amit elvártok a sorozattól?
    Színvonalat várunk el a sorozattól. Az, hogy van egy megalkotott univerzum még nem jelenti azt, hogy ezt képesek lesznek jó sztorikkal meg is tölteni. Na ehhez kell egy ÍRÓ (csupa nagybetűvel, mint JMS :pp).

no.3.: Díszletek. A költségek kis részét fogják adni, még ha a rajongóktól szerveznének gyüjtést is le tudnánk forgatni! Emelett, senkit nem izgat fel, h újra láthatja majd, a Tatuin perzselő homokját, a Hoth fagyott világát, Nézhetjük ahogy kalandoznak hőseink az Endor őserdeiben és még számtalan világban.
    1) ideje lenne leszokni az Endorról. Az egy külső rendszer, senkit nem érdekel, semmi nincs ott csak kis szőrös buta ewokok.
    2) illeszkednie kell a sorozatnak a filmekhez, és ugyebár tudjuk, hogy GL mennyire is képes saját sztorijához kapcsolódni
    3) vannak a Star Wars univerzumban játszódó hivatalos könyvek dögivel (pölö Han Solosak), szóval lenne mit sorozatba tenni, de mint azt ugyancsak tudjuk GL féltékeny a saját univerzumába jobb könyveket írókra.
    Ezért nem filmesítette meg soha az Ep7-9-et, pedig ott a csodás Thrawn trilógia Timothy Zahn-tól (van olyan jó, mint az Ep4-6, és fényévekkel übereli az Ep1-3-at) + még 2 Thrawn könyv folytatásnak (össz 5), a Kolériai Trilógia, ....

reményeim szerint Yoda se csupán meditált a Dagobah rendszerben 20 évig. (Ellenpont Jar-Jar is digitális szereplő :( .)
    Lsd előbb, bizony a könyv folytatások erre is adnak magyarázatot (100$ fogadok, hogy egy darab folytatás könyvet el nem olvasott GL)

Egyetlen ellenérv .: Bizony a Jedikről, vagy a fénykarduk duruzsoló hangjáról lemondhatunk egy időre.
    Ugye nem mondod komolyan, hogy szted GL lemondana a Jedikről, amikor főleg ők adják el a SW-t? Persze, sztori szerint nem igazán láthatnánk belőlük, max sötétet (pl. Han Solo és a Fejvadászok), de szted érdekelni fogja ez GL-t, vagy az extra $ belecsempészi valahogy?

u.i.:
    Én sztem olyan 2008-ig a BSG fogja uralni a "piacot", talán addig, vagy ezután fog még valami durrani, de akkor is egy ellenfél nem elég, h lenyomjon egy SW-t sztem.

Szted 2 scifi nem mehet egymással párhuzamosan? Sztem igen, sőt növelik egymás nézőszámát (persze ha nem egy időpontban vannak, hanem más napon, vagy pölö egymás után - SciFi Channel: SG1, Atlantis, BSG 20-23:00-ig -)
    Ez sztem nem probléma, az viszont gond lenne, ha nem adnának scifi-t, csak hogy eléggé kiéhezzünk rá
  • PayaVP
    Én bizakodó vagyok, szval hagy mondjak pár pozítiv érvet a sorozat mellett.

no.1.: Az ifjú Indiana Jones sorozat. Végig fordulatos, összetett mégis minden rész egyedi, vannak benne összefüggések, drámák, és poén epizódok. Máig sztem az egyik legigényesebb sorozat. Na most eddig Lucas-ék háza táján csupán ezt csinálták sorozat témában. Mégis leszóljátok őket?

no.2.: A történet a Birodalom hatalomátvételétől kezdve felfogja ölelni a Lázadás első 20 évét. Az utolsó 3-at ugye a filmek dolgozzák fel. :D 20 év alatt (100 rész alatt) számtalan csalás, árulás, titkos gyűlés, szerelem, barátság, bukás, halál, apró győzelmek, és vereségek bukások, és számtalan dramaturgiai fordulatok jelenhetnek meg. Nem ez az amit elvártok a sorozattól?

no.3.: Díszletek. A költségek kis részét fogják adni, még ha a rajongóktól szerveznének gyüjtést is le tudnánk forgatni! Emelett, senkit nem izgat fel, h újra láthatja majd, a Tatuin perzselő homokját, a Hoth fagyott világát, Nézhetjük ahogy kalandoznak hőseink az Endor őserdeiben és még számtalan világban.

no.4.: Cameo-k. Biztosra veszem h aki teheti majd, benne akar majd lenni. Emellett arról se szabad megfeledkeznünk h bizony sok szereplőt nem is kell szerződtetni, hisz kit érdekli, h Hayden Christensen van-e Darth Vader ruhájában és h épp ki bujt bele Boba Fett fejvadász szerkójába, de a digitális technikával életre lehet kelteni még sok más szereplőt is. Jabba és Watto biztos megfordul majd a sorozatban, és reményeim szerint Yoda se csupán meditált a Dagobah rendszerben 20 évig. (Ellenpont Jar-Jar is digitális szereplő :( .)

Egyetlen ellenérv .: Bizony a Jedikről, vagy a fénykarduk duruzsoló hangjáról lemondhatunk egy időre. De helyette majd kapunk két trilógiát összekötő sorozatot, technikai átalakulással, jawakkal, buckalakókkal, felhővárosi kalandozással, csempészéssel, Millenium Falcon cameo-val, talán Csubbakkával, lépegetőkkel, X-winggekkel, és Tie Fighterekkel, klónakat felváltó sorkatonákkal, Halálcsillag építési szabotázzsal, Tarkin főparancsnokkal, R2-val és 3PO-val, és jó pár újjító mégis, gyökeresen a Star Wars Univerzumhoz kapcsolódó újdonsággal és kalanddal. Nem tudom h vagytok vele srácok, de én Lefogom tölteni és ne adj isten ha valamelyik csatorna megvenné, előtte fogok ülni és nézni, mert ez Star Wars, és én részesülni kívánok belőle.

u.i.:
    Sok mulhat az időzítésen is és ezt Lucasék is tudják. A 3d-s sorozat afféle felvezető lehet, és emellett gondoljatok csak bele. Addigra (5 év múlva) a most ász Sci-fi sorozatok kifutnak. Nekem erős a gyanum h az SG1 a 10 évaddal ér véget, az SGA pedig talán egy-két évvel éli túl, de 7 évadot semmiképp nem nézek ki belőle. A BSG is képes döglődni mint látjuk, én eleve azt mondtam rá, h ez a sztori 3-4 évre elég, de szívem szerint 5 évig is elnézném. Az utolsó trek cancelt kapott, csakugy mint a firefly, az X-aktáknak vége. A megmaradt sci-fi sorozatok nem konkurenciák az SW-nek. Én sztem olyan 2008-ig a BSG fogja uralni a "piacot", talán addig, vagy ezután fog még valami durrani, de akkor is egy ellenfél nem elég, h lenyomjon egy SW-t sztem.
  • mrzed001
    Az még valahogy kimaradt :))
    Pótolnom kell :)
  • Prof William
    Ja tényleg! Egy South PArk rész jut eszembe erről. Abban volt valami film, hogy Buzi Cowboyok pudingot esznek...
  • mrzed001
    Úgyvan, ahogy az ifjú padavan írta :))
  • _Vegeta_
    Ne csodallkozz. Hasonlisd ossze a sw13 es sw4-6ot.
    sw4-6 tele kaland, fantasy. sw1-3 tele akcio 0kaland. Asszem egyertelmu. :)
  • deep
    "Lucas bebizonyította az Ep.1-3-al, hogy képzelőreje fogytán"

MIVAN???
  • mrzed001
    Attól, hogy házon belül készül a CGI, még pénzbe kerül.
    Arra meg nem is céloznék, hogy a CGI ugyebár nem a film költségének 2/3-a, hanem csak töredék része ;)

Ha egy Many Coto, vagy egy JMS, vagy egy velük egy kaliberű író adná a sztorit, akkor azt mondom, hogy ennyi pénz bőven elég, de nem hiszem, hogy ez megtörténhetne.
    Példának ugyebár ott a B5, sokkal kevesebből készült, elsőosztályú színészekkel és zseniális forgatókönyvvel. Vagy ott az Outer Limits/Odyssey 5, hogy a másik nagytól is említsek példát :)
    Nos, így kell alig valami pénzből ütős scifi sorozatot készíteni (nem a látvány, a tartalom kell, hogy üssön)
    És mivel Lucas bebizonyította az Ep.1-3-al, hogy képzelőreje fogytán, és már nem képes szép+nagy+összetett sztorit alkotni, (és tudjuk, hogy pecsételős barátunk nem fogja kiadni kezéből az irányítást) szóval nem tartom valószínűnek, hogy egy magánál jóval jobb írónak átadná a sorozat készítését
    És itt lesz az egész halála: butított/minimális CGI + gyenge sztory = BSG 2x16 szerű részek (vagy SG1 Citizen Joe című förtelmet tudnám még megemlíteni mint elrettentő példa)
  • bigapó
    szerintem az egyik legjobb űr-vígjáték:)) majdnem olyan jó, mint az Űrgolyhók:DDD
  • deep
    Csak a story-t írta lucas:D
  • engine
    És a harc az endor bolygóért?
    Az borzasztó...
  • deep
    Nem kell félteni az Öreget:)
    Szart még nem csinált(kivéve Holiday Special):DDDD
  • vg
    "BSG >1M$/rész, Lucas pedig erre csak 0,25 M$/részt akar költeni"

Azt azért vegyül figyelembe, hogy Lucas "házon belül" csinálja majd a speciális effekteket, a Sci-di Channel pedig külső cégtől veszi őket. Nem mind1!
  • Dying Soul
    Én a Batmant, az eredetit
  • mrzed001
    A Clone Wars csak egy felvezető volt, sztem egy új rajzfilm fog készülni (fellelkesülve a 4 perces CW részek hatalmas sikerén)
    Az ilyeneket látva egyébként visszasírom az X-men-t és a Pókembert
  • Seten

A rajzfilmet (Clone Wars) már adták a CN-ön.

• mrzed001
    Eléggé félek tőle, hogy gagyi lesz. Vizuálisan sem biztos, hogy hozzák majd a szintet. Sprórolniuk kell, itt nem lehet részenként egy fél film árát elkölteni, sőt amit utoljára hallottam költségvetési terv közel volt a röhejeshez (BSG >1M$/rész, Lucas pedig erre csak 0,25 M$/részt akar költeni)
    Továbbá 100 óra az kb 5 széria. No ahhoz, hogy ez tényleg egy egész legyen és érdekes kell egy kiemelkedően jó író, aki végigviszi az egészet (vagy Star Trek féle összevissza kavalkád lesz, ahol a következő részben már azt is elfelejtik a szereplők/írók, hogy mi is történt az előzőben ...)
    Vegyenek példát inkább JMS-ről, és egy folyamatos történetet készítsenek (ha már GL folyamatosan arról beszél, hogy ő egy komplett sztorit mond el ....)
    Egyébként mindössze >20 éve vár a jónép erre a sorozatra, szóval nemtom mit húzzák itt az időt azzal, hogy vajon sikeres lesz-e, vagy sem, ... előbb meglátjuk, hogy nézik-e a rajzfilmet, vagy sem .... aztán talán legyártjuk, vagy sem .... (ez csak szerintem totyogás és töketlenkedés ?)
  • Punker
    "Bár az elmúlt hétvégén a Lucasfilm részéről Steve Sansweet előadása sokaknak csalódást okozott a WonderConon, kárpótlásul szolgálhat, hogy a MovieWebnek alkalma volt interjút készíteni vele, mely ha nem is sok, de némi új információval azért szolgál.
    A MovieWeb szerkesztőjét leginkább természetesen a két tervezett TV-sorozat érdekelte, és az, mikor láthatja ezeket a közönség. Sansweet elmondta, amivel eddig is tisztában voltunk, hogy elsőként az animációs sorozat készül el, mely számítógépes 3D-technikával készül, és a II. és III. Epizód között, a klónháborúk idején játszódik. Erre a sorozatra 2007 őszén számíthatunk. Jelenleg az előkészületek zajlanak, forgatókönyvek és animációs tesztek készülnek, és George Lucas maga is komolyan részt vesz a projektben.
    Az élő szereplős sorozat, mint azt már mi is többször megírtuk, a két trilógia között játszódik. Ehhez egy órás epizódokat terveznek, és Rick McCallum producer mindjárt 100 órányi műsort tartana ideálisnak, hogy igazán érdekes cselekményt és karaktereket lehessen bemutatni. Ez az, amit kitűztek célként, és emiatt, Sansweet elmondása alapján, leginkább csak az évtized vége felé számíthatunk a sorozatra.
    Sansweet ismét megerősítette, hogy az élő szereplős sorozat nem a mozifilmek főszereplőinek történetét követi majd, de mivel az epizódok időnként valószínűleg reflektálnak a galaxisban zajló ismert eseményekre, minden bizonnyal hallhatjuk majd egyik-másik ismert karakter nevét. Bár láthatóan ő maga is csak találgat, azt valószínűsíti, hogy a sorozat - a mozifilmek jellegét követve - állandó szereplők történetét követi majd nyomon, és nem mindig más-más karakterek köré épülnek az egyes epizódok. Sansweet érzése szerint a rajongók az előbbi elképzelésre inkább vevők. Hogy milyen új karakterekkel találkozhatunk, arról természetesen még túl korai lenne találgatni, bár Sansweet véleménye szerint Lucasnak valószínűleg már vannak elképzelései, ő azonban jelenleg az animációs sorozatra koncentrál. Utóbbiban egyébként nagy valószínűséggel felbukkannak majd olyan ismert karakterek, mint Grievous tábornok.
    Az újabb és újabb technológiák miatt nehéz megjósolni, hogy a televíziós terjesztés pontosan hogyan fog kinézni az évtized vége felé, de természetesen azt szeretnék, ha minél szélesebb közönséghez eljutna a majdani sorozat. Arra a kérdésre, hogy a mozifilmek látványvilágát át lehet-e ültetni televízióra, Sansweet elmondta, hogy az új mozis gyártási technikák nagy részét éppen az Ifjú Indiana Jones tévésorozaton kísérletezték ki, és már most is láthatunk példákat nagy szabású, látványos tévésorozatokra. Példaként az új Battlestar Galacticát említette. Sansweet cáfolta, hogy Kevin Smithnek bármi köze lenne bármelyik sorozathoz - ezt egyébként maga a rendező is megtette a WonderConon.
    Az interjúban szóba került a Star Wars-filmek 3D-bemutatása is. Sansweet elmondta, hogy a technológia létezik, Lucas és McCallum egyaránt nagyon izgalmas lehetőséget lát benne, ám jelen pillanatban még akadályt jelent a digitális vetítőberendezéssel felszerelt mozik alacsony száma. A digitális technikának egyre több híve van a rendezők körében, de Amerikában a jelenlegi 90 digitális vetítő helyett legalább 1000-re lenne szükség, hogy megtérülhessen a 3D-bemutatóra szánt filmek átkonvertálásának költsége.
    Indiana Jonesról szólva Sansweet annyit tudott mondani, hogy forgatókönyv már van, és ha Lucas, Spielberg és Harrison Ford is úgy akarja, az év vége felé kezdődhet a forgatás.

Összességében az interjút olvasva az a személyes benyomásom, hogy az animációs sorozatot leszámítva a tervek még nem olyan kikristályosodottak, mint ahogy azt szeretnénk, és például az élő szereplős TV-sorozat menetrendjének újragondolása is magyarázatot ad arra, miért tudott kevés konkrétummal szolgálni a rajongói kapcsolatokért felelős igazgató a San Fransisco-i rendezvényen. Nem tehetünk mást, mint hogy továbbra is türelemmel várjuk a fejleményeket."
  • NeoMaN
    RÁJT!
    :D
  • NeoMaN
    Nálunk a nagykerben van egy rahedli. Budapest. Ha kell, írj privit.
  • kutyautca
    Hi.

Keresem megvételre a Star Wars Episode I-et (Baljós Árnyak) eredeti DVD-n.
    [email protected]
  • _Vegeta_
    En amit emlitettem a kaland/fantasy elemektol lesz szamomra a starwars az ami. Es az ep1 ilyen elemekkel televan. Nekem az ep1 nagyon bejovos, hangulatos. :)
  • _Vegeta_
    Enis 3x neztem meg moziban ("egyszer nezheto" persze. ;)), de mrzed baratom jol mondja, a sztori 1es a szineszi munka se erdemel 3asnal tobbet, a vizuál jo, de erre nallam nem lehet epiteni egy filmet.
    Igazabol azon bosszankodom h egy totalis veget nem érő akcio az egesz. Hol a starwars kaland/fantasy keremszepen?

Kedvenc reszem nekem is van benne, amikor megolik a jediket. Az nagyon megindito, de tul rovid es tul egyszeru. Dirrdurr es meghaltak a nagy jedik, bezzeg a clonewarsba egesz hadseregeket irtanak ki. :)
  • mrzed001
    Vannak benne nagyon jó részek (tényleg jók), csak valahogy ezek a gagyi elemek teljesen lerontják az összhatást
    (mondom én, aki egyébként totál Star Wars fan vagyok, a 4-6-ot >50x láttam, de az 1-ről pölö majdnem kimentem a moziból)
    A 4-6 valahogy természetességével egyszerűségével és realisztikusságával nyűgözi le az embert, az 1-3 meg olyan teljesen elrugazkodott (nyálas) és unrealisztikus lett (pl: jellemek, sztori, ...)
  • Punker
    duma.....

akárki akármit mond egyik legjobb rész, a császár végre helyreteszi benne a sok csürhét :)
  • mrzed001
    Azért mert megszorongatták a nyakad vagy azonnal meghalsz, vagy szépen túléled.
    Olyan nincs ilyen támadásnál, hogy jajj, még megszülsz 2 gyerkőcöt, majd aztán halsz meg. Mibenis ??
    Mellesleg éppen arról volt szó, hogy nem akar élni, ezért hal meg.
  • Punker
    mi ez a f@szság hogy meghasad a szive? Vader kicsit elkapta a nayakát naná hogy megpusztul.....
  • mrzed001
    Szerintem fényévekre elmarad a Birodalom Visszavágtól, meg televan olyan eszetlen marhaságokkal, mint a végén hogy meghasad a csaj szive, mert nem tud úgy élni hogy a szerelme sötét jedi és áruló lett blablabla ....
    Csak ezzel nállam min 1-2 pontot csúszott le
  • engine
    Szerintem meg túl szines - mint egy kaleidoszkóp - bár ez az előzmények sajátja, ha jól emlékszem.
    Szobrot 1 dolog érdemelt volna a ZENE csupa nagybetűvel :)

szerintem
  • Punker
    story majdnem olyan jó mint a Birodalom visszavág és a császár is qrvajó szal
  • mrzed001
    Valamilyen szinten Vegetával értek egyet.
    Sajnos story szempontjából 1-es (max 2-)
    Színészek teljesítménye 3-as
    Egyedül a (z audio) vizuális effektek amik kiválóak, az viszont kimagaslóan 5*
    Az megérdemelt volna egy szobrocskát
  • deep
    A Star Wars topicban ez egy elég könnyelmű kijelentés. A premier napján 4x láttam moziban...
  • _Vegeta_
    Egy ertelmes Mber az oscarszavazasra oda sem figyel. :)
    Btw en az sw3nak nem adnek semmit, egyszernezheto film.
  • deep
    Najó de eddig minden Star Wars film legalább jelölt volt. Most még az se... Ez az ami vicc
  • mrzed001
    Az Oscar sosem arról szólt, hogy mi a jó és szép és művészi, hanem melyik olyan igazi hollywoodi nyál
    Majd a buzicowboyok aratnak