5229
-
Ha esetleg még nem tudnátok, decemberben jön Revan :) -
Axlkenobi #2188 Az egyensúly nem darabszámra értendő. Az Erőnek megvan a harmóniája, mely a sötét oldal felbukkanásával felborult. Ez eljutott egy olyan pontra, mikor az Erő létrehozta a Kiválasztottat, a szeplőtelenül fogantatott Anakin Skywalkert, aki a prófécia szerint visszaállítja majd az egyensúlyt. Az viszont ugye nem volt megírva sehol, hogy mikor és milyen módon, így jön a csavar, hogy előbb elbukik és szinte az utolsó szálig kipusztítja a Jediket. Ám az utolsó rész végén a fia iránt érzett szeretete visszahozza őt a világos oldalra, majd az "újjászületett" Anakin visszaállítja az egyensúlyt az Erőben azáltal, hogy megöli az utolsó Sithet, Palpatine-t. -
GImre70 #2187 Sziasztok! A 2012.10.15.-i kérdésemet szeretném kiegészíteni azzal az egy dologgal, hogy elfelejtettem oda írni,hogy Anakin hoz egyen súlyt az erőben. De hogyan amikor megölte az uralkodót akkor felborult az egyensúly, mivel akkor a "jo" lett többségben. És az egyensúly csak akor van ha a jó és a rossz is egál. Nem így van?
-
http://images4.alphacoders.com/199/199568.jpg
Linkbe mert nagy ( de szép ) -
Igen, és tiszta rossz ezt látni, hogy alig folyik róla szó... -
pett3rson #2184 Annyira jó olvasni az ilyen egy ember által kitalált, aztán mások által hozzátett és mégis tökéletes tudományos fantáziát. :) Már majdnem olyan, mintha párhuzamos világban élnénk velük :) -
De lehet :D ha valami közük volt a sötét oldalhoz, akkor ők voltak azok. -
A korribani dark side sárkányokat hívják Hssiss-nek, ha arra gondolsz. :)
-
Áhh, így már világos.
Korribanon volt valami gyík szerű lény amit sith-nek hívtak ugyan úgy nem? Vagy egy olyan lény volt ami sötét oldallal erőivel csinált valamit...valamikor mintha olvastam volna egy ilyesmi.
-
A Sith-ek eredetileg a korribani őslakosok voltak, pontosabban azoknak a vezető rétege, de közük nem volt az Erőhöz. A sötét Jedik kezdetben azok a Jedik voltak, akik értelmetlennek tartották az Erő használatának korlátozását és olyan dolgokra is használták, amelyeket már akkor is tiltottak a rendek. Amikor elűzték őket, a Sötét Jedik rátaláltak a(z akkor ismert Galaxis határain túli) Korribanra, meghódították a Sith népet és gondos kiválogatás után kereszteződtek a nemesi, vezető családokkal (a nép nyelvén a "Sith'ari" jelentette a királyokat, később ők lettek a Dark Lord-ok). Évezredekkel később a Sith már ezt a sötét Erőhasználó fajt jelentette, a régi név jelentése háttérbe szorult.
Aztán, mikor már ismertek voltak és több háborút indítottak a(z Old) Republic és a Jedi Order ellen, a sötét jedik azok a tanítványok lettek, akik átálltak hozzájuk, de nem Sith vérből származtak. A Sith vérvonal végül eltűnt, de a sötét jedik is felvették a neveket, címeket és szokásokat, továbbvitték a hagyományokat, a két jelentés lassan összemosódott.
Ha a Birodalom utáni Expanded Universe időket nézzük, a sötét jedik azok az Erőhasználók, akik a saját boldogulásukért és hatalomvágyukért bármire képesek, de közülük kevesen vannak azok, akik valódi Sith mesterektől tanultak, mivel azok mind kihaltak már eddigre, csak elfeledett holocron-ok és kripták mélyén rejtőzött egy-két spirit, vagy valódi Sith tanítvány. A Sith Empire időszakban is csupa olyan alak uralkodik, akik sötét jediből lettek Sith hatalmasságok.
-
Én meg a sötét jedi és a sith közti különbséget nem értem.
Sith-nek más a tanítása/vallása (most csak fogalmazzunk így), meg ugye a lényeg, hogy a sötét oldalt választja.
Sötét jedi meg egyik oldalon se áll, de még is gonoszkodik, kegyetlenkedik, erejét ártatlanakon használ?
Mármint a sötét jedi definíciója nem világos. -
Az Erő egyensúlya a Light Side "tisztaságában" rejlik, de a Dark Side használók kibillentették ezt az egyensúlyt. A prófécia szerint a Chosen One fogja helyreállítani, azaz megtisztítani az Erőt a Sötét Oldal befolyásától. A prófécia mindig is ködös és bizonytalan volt és a Jedi Council az utolsó Ruusan-i csata után azt hitte, hogy nem is kell vele foglalkozni (hiszen azt hitték, hogy minden Sith-et legyőztek), csak Anakin felbukkanásával került megint elő (de a Council akkor sem volt meggyőződve róla, hogy ő lenne a Chose One). Amikor Darth Vader lett belőle, sokan úgy vélték, a prófécia tévedett, vagy még nem jött el az ideje. Aztán amikor Vader megölte a Császárt (az utolsó Sith-et), időlegesen úgy tűnt, helyreállt az egyensúly és beteljesedett a prófécia. (EU szerint nem, bár a későbbi Sith-ek elvileg nem az eredeti, korribani vonalból származnak.)
-
GImre70 #2177 Sziasztok!
Szeretnék kérdezni vmit. Mit jelent az, hogy egyensúlyt hoz az erőben? De hogyan hoz egyensúlyt? Ezt nem értem. Erre tudjátok a választ?
Előre is köszönöm.
-
FB-n írták, hogy nyomdai leterheltség miatt minden őszi/téli kiadványuk csúszik, vagy átkerül jövő évi megjelenésre. A Halálcsillagra legutóbb nov. 13-mat írtak.
-
Nem tudjátok mi van a Szukits oldalával? A Halálcsillag már nem található az oldalon, ahogy a képregény se. -
Tarkin volt az ötletadó (persze akkor még nem nagymoffként, csak eriadui kormányzóként) és tőle származik a Tarkin Doktrína lényege: "Fear will keep the local systems in line. Fear of this battle station."
-
Tárkony felügyelet a melót asszem. -
Gimre #2172 Sziasztok!
Beleolvastam az októberben megjelenő Steve Perry: Halálcsillag című könyvének tartalmába és ott azt olvastam, hogy a Hcs-t Tarkin Nagymoff teremtette. Ezt az építményt nem a "szeparatisták" tervezték a 3. részben? Tarkinnak semmi köze sem volt még akkor.
-
Mindor àrnyairòl csak nekem ugrott be Thrawn trilògia? -
Steve Perry: Halálcsillag októberben
Star Wars: Luke Skywalker és a Mindor árnyai pedig már megjelent, aki lemaradt volna róla. -
Darth Raven #2169 Lesz az, ne add fel a reményt. Túl sok lehetőség van ebben ahhoz, hogy az idő végezetéig így maradjon a helyzet. Az valószínű, hogy nem Lucastól lesz és az is, hogy nem mostanában. De majd egy jó 10-15 év múlva már biztosan lesz valami. -
2005 óta nem volt Star Wars film szerintem már rég tudni lehet, hogy Lucastól nem lesz több. -
Születésükkor beleültették a parancsot. -
Gimre #2166 Ezek után akkor lehet, hogy a Star Wars filmek leáldozóban vannak? Mivel hogy Lucas nem készít SW- filmeket nagyobb volumenűre gondolok.
Mert vissza vonul -
Gimre #2165 Sziasztok.
A Birodalmi (klón) katonákba akkor az agyukba volt táplálva, hogy a 66-os parancs hatására álljanak át a "rossz oldalra" (Jediket öljenek?).
-
Darth Raven #2164 Minden lehetséges. De ez kb. olyan lenne mintha lefotóznál egy kecskét és később azt mondanád, hogy az egy tehén. Attól még kecske marad :)
Az általam idézett mondat elhangzott, kellett lennie sorozásnak is. Máskülönben az ifjú Skywalkert elég gyorsan kiszúrta volna a többi katona a feltűnő méretkülönbség miatt és sosem teljesíthette volna be sorsát. -
pett3rson #2163 Lehet akkor Ő is közben változtatott az elgondolásán, még azt is el tudom képzelni, hogy Ő is halott erről a fél klón-fél sorozásos sereg ötletről és megtetszett neki is, aztán úgy adta elő mintha neki pattant volna ki a fejéből :) -
Axlkenobi #2162 Alapvetően én is úgy tudtam, hogy a régi trilógiában a birodalmiak azok toborzott katonák, de tán Lucas egyik interjújában valaki rákérdezett és az öreg mondta, hogy azok bizony klónok. -
Darth Raven #2161 Vannak ott klónkatonák is meg nem klónkatonák is. Ha jól tudom alapvetően a klónhadseregre törekedett Sidios, de mivel ők csak fele addig élnek és nagyon sokba kerül "előállítani" őket a Birodalom csak néhány milliót tudott fenntartani és ennél jóval több katonára volt szüksége. Ezért kénytelenek voltak a lakosságból is toborozni: "Törpéket is bevesznek rohamosztagosnak?" -
pett3rson #2160 hopp, a dupla nem az véletlenül van benne :) -
pett3rson #2159 Én eddig úgy tudtam, hogy a 4-5-6-ik részben nem klónkatonák vannak, talán éppen ettől is néz ki máshogy az egyenruhájuk, ezzel is hangsúlyozva, hogy ugyan birodalmi, de nem nem klónhadseregről van szó. -
Axlkenobi #2158 Lucas csak amolyan félig-meddig vonul vissza, tehát nem akarja már vezetni a birodalmát (Lucasfilm, ILM, stb.), ennek vezetésére kérte fel Kathleen Kennedy-t, bár egy évig még társelnökként maga Lucas is segít neki. Illetve nem tervezi, hogy a jövőben nagy költségvetésű mozifilmeket készítsen, ez alól egy esetleges Indiana Jones 5 a kivétel, de más nem.
Az élőszereplős SW-sorozat természetesen képben van, ott most az a probléma, hogy rettentő sokba kerülne az egész és azon dolgoznak hogy tudnák a költségeket lejjebb szorítani, de úgy, hogy mozifilm szintű látványvilágot tudjanak varázsolni az epizódok számára.
További élőszereplős SW-mozifilmek viszont nem fognak készülni, ez mind-mind csak időről-időre újra felröppenő pletyka, de Lucas már számtalanszor cáfolta őket.
A klasszikus trilógiában a rohamosztagosok klónok, de már nem Jangótól, hanem több, különböző "forrástól".
Az egykori szeparatista hadsereg droidjairól nincs nagyon infóm, de szerintem pár darabot leszámítva tuti, hogy beolvasztották őket. Érdekesség, hogy Timothy Zahn A túlélők keresése című regényében (több évtizeddel a Jedi után játszódik) felbukkan egy-két droideka. -
Gimre #2157 Még egy kérdés.
Mi lett a sorsuk a YE 19-ben legyártott, de be nem vetett harc,- és roham droidok sorsa? A 4.,5.,6. részben a rohamosztagosok klónok vagy besorozott katonák? -
Gimre #2156 Sziasztok!
Olyan hírt hallottam, hogy Lucas visszavonul, és hobbi filmeket fog készíteni a garázsában. Akkor mi lesz a 100 részes élőszereplős Tv sorozattal, amit elvileg a 3.-4. rész közé ékelődik be? Sőt korábban azt is hallottam, hogy egy teljesen új Star wars filmet akar készíteni, meg a 7,8,9 részt is megakarja filmesíteni. Ha tényleg visszavonul akkor hogy lesz ezekből valami?
Hallottatok erről valamit?
Imre
-
Darth Raven #2155 Nyilván nem fognak minden egyes könyvet fenekestül átlapozni minden egyes rész készítésekor, így nyilván jobban megéri nekik. Ám az EU C-canon, a TCW pedig T-canon, szóval könnyedén felülírhatja az egészet hiszen ez az egyik oka a Canon rendszer létezésének, még ha egyes fanok nem is örülnek ennek túlzottan. -
Darth Revan9 #2154 Nem nagyon ellenőrzik. Arra már odafigyelnek, hogy a legújabb kánonhoz passzoljanak a dolgok, de a TCW készítői nagyrészt nem foglalkoznak azzal, hogy melyik könyvben és képregényben mi hogyan volt. Ehelyett felállítottak egy csapatot, akiknek az a feladata, hogy átmagyarázzák a dolgokat, ha az mozgóképes alkotás ellentmondásba kerülne valamilyen EU-művel. -
Darth Raven #2153 Igazán nincs mit! Szerintem nyugodtan olvasgasd őket, amint belebotlasz egybe amely tetszik hamar visszajön a kedved. -
köszönöm raven! igazad van egyébként! Sok sw könyvem van, van amit elolvastam de elegge nem fogadta be a belem :) ezert le is álltam vele egy darabig, remelem visszajön egyszer a kedvem! -
Darth Raven #2151 Ellenőrzik azt, csak néha bakiznak. -
Én is:) Hozzácsaptam egy ilyet is:)