5229
star-wars-banner.jpg
  • MerlinW
    Egyrészt ragaszkodnak (én is), mert az eredeti trilógiának volt stílusa, hangulata. Az új trilógiának meg nem volt, viszont a sok idétlen karakterrel, modern romantikus nyáladzással, 4 éves gyermek szintű humorával egy Minimax szintű esti mese kategória lett. Kb, mint a Transformers a második résztől.

150+ regény elolvasása és 20+ év rajongása után az új trilógiát 1x azaz egy alkalommal voltam képes végignézni. Számomra az nem SW.

Amit félreértesz, a srácoknak nem a kibővített világgal van bajuk, kizárólag a filmekről nyilatkoznak, vagyis jogosan azt szeretnék (én is), hogy az új trilógia legyen a régihez, az SW univerzumhoz illő "komolyabb" képi és hangulatvilágú és ne a Jar-Jar, "roger-roger", Twilight színvonalú hányást kövesse.
  • kissssss
    sajnos, pedig a birodalom mániákusok netovábbja lenne. :)
  • MerlinW
    Nem fogja.
  • Master91
    Filmesítse meg a Thrawn trilógiát és nem ugatok
  • Darth Revan9
    "A rajongók ultimátuma J.J. Abrams felé:)"

Ezek rajongók? Az Erő mentse meg a SW-t az ilyenektől. Ezek nem rajongók. Ez az a csoport, melynek tagjaiba túlságosan berögzültek a klasszikus trilógia bizonyos elemei, karakterei, és a berögzülés már annyira erős, hogy a fetisizálás állapotába lépett. Tehát egy ilyen illető nem tud elszakadni Luke Skywalker-től Han Solo-tól, az elhagyatott világoktól, a Victory osztályú csillagrombolóktól, Millenium Fancon-tól, Vadertől,... Számukra eretnekség, ha nem a Lázadás harcol a Birodalom ellen. Tehát elvetnek minden olyan SW művet, mely nem a klasszikus trilógia. Számukra nemcsak a prequel trilógia eretnekség, hanem eretnekség a Régi Köztársaság kora, az Új Jedi Rend kora, éppúgy utálhatják a legnépszerűbb EU szerzők műveit (PL. Zahn, Luceno, Karpyshyn, Stackpole...stb), hiszen számtalan a fentebbi videóban felsorakoztatott pont számos népszerű EU műnek is a szerves részét képezi.
    Úgy gondolom, hogy videó készítője nem ért ehhez az univerzumhoz, hiszen csak bizonyos részeit tudta befogadni. Az ilyen nem rajongó.
    Én azt kívánom, hogy J.J. ne az ilyen alakokra hallgasson, hanem az új trilógiában az eddigi 6 film egységes szellemét adja át.
  • soo277
  • soo277
  • Midas
    jo lett :)
  • MerlinW
    A rajongók ultimátuma J.J. Abrams felé:)

• MerlinW
    Könyv: Jön a 66-os parancs magyarul
  • Alice Sabbat
  • Roxor
  • dinomdanom
    könyvek

http://data.hu/get/6673499/SW.rar
  • Monoton
    Ha jol emlekszem a rajzfilmben mar benne volt Ventress (2.evadban talan)
  • gunji
    Igen, így van, bár annyira nem vagyok szaki ebben, remélem nem írok nagy butaságot :) ;).
    Először 2003 és 2005 között futott egy rövid epizódokból álló sorozat 'Clone Wars' (=CW) néven, ami összekötve a 2. és a 3. mozifilmet, mintegy haditudósításokként jelentkezett a háború eseményiről (wikis link itt). Ebben még nem volt se Ahsoka, se Rex, se Cad Bane, se Talzin, csak pl. Dooku, Grivi, Ventress. De azért érdemes megnézni, főleg a vége felé a nelvaanok miatt :P
    2008-ban indult az öt évados sorozat új készítőgárdával, s Anakin padawanjával a főszerepben. Hogy ne keverjék össze a régebbivel, ezért lett 'The Clone Wars' a címe (=TCW). (Wikis link itt.)
    Időrendben pedig elvileg így zajolhattak az események:
    EP2-A klónok támadása
    CW 1-21. fejezet
    TCW Pilot és 1-5. évad
    CW 22-25. fejezet
    EP3-A Sithek bosszúja

Talzin meg meglépett Grivi elől, nem halt meg. Elég erős boszorkány, így tudott segíteni a későbbiekben is. Sajnos a történetét nem zárták le a sorozatban. De talán ő is visszatérhet a Rebelsben.
  • EnxTheOne
    TCW= the clone wars
    vagyis az az animácios sorozat ami most futott.

Volt olyan sorozat is hogy clone wars, the nélkül, de az nagoyn gagyi volt.
  • GImre70
    Szia gunji. Megtudnád mondani, hogy milyen rövidítés a TCW? Mert a CW az a Clone Wars.
    Még egy kérdést szeretnék intézni hozzád. Nem rég volt a Clone Wars azon része, mikor Savage Oppress rátalál fivérére Moul-ra. Elviszi a Dathomirra ahol Talzin anya fogadja őket. Na most ha Doku kiirtotta az éjleányait Grievous segítségével, akkor hogyan segíthetett a Moul-on, hogy új lábai legyenek?
    Előre is köszönöm G Imre
  • gunji
    A TCW-t elkaszálták, de pár részt valamilyen formában még kiadnak. Hivatalos infó nincs róla, de a pletykák három ilyen történetről szólnak (egyenként 3-4 résszel).
    Jövő őszre ígérik az utódsorozatot Star Wars Rebels címmel. Pletykák szerint talán hasonló formátumban (kopp-kopp).
  • kissssss
    nem lesz vége van, helyette jön állítólag új cw sorozat.
  • GImre70
    Sziasztok! Tudja valaki, hogy lesz 6.évad a CW- rajzfilmből? Ugyan is az 5.évad 20. része elég hülyén lett vége, mert Ashoka Tano kilépett a jedi rendből és ez szerintem nem teljes.
  • MerlinW
    Új Timothy regény (Válaszutak), féláron.
    A Tepublic Commando: tűzharc is féláron van.
  • Master91
    Tök jó, hogy egy 20 perces sz*r felrúghat mondjuk egy 3 részes siker könyvet :D
  • gunji
    A TCW-ben felülbírálták az EU-s képregényben történteket, hasonlóan ahogy a 3. évadban tettek Even Piellel (-> ezt hívják retcon-nak angolban).
    Az ilyen esetekre találtak ki egy erősségi sorrendet, ha egy eseményt egy-egy forrás másképpen mesél el, akkor melyik számít a 'valódinak'. Leegyszerűsítve mondjuk ilyesmi: mozifilmek > TCW > CW > képregények, könyvek.
    Azaz ebben az esetben a TCW-ben történtek írták felül a képregényt, így a rajzfilmben látottak felelnek meg az elfogadott hivatalos verziónak, azaz Savage Opress ölte meg a Florrumon, kb. YE 20-ban.
  • PetruZ
    A Clone Wars már rég túlnőtt az eredeti CW történetvonalon, az animációs sorozat önállónak tekinthető, tehát ilyeneken nem kell fennakadni.
  • PetruZ
    Már rég tudni lehet, mondták, írták mindenütt, hogy NEM a könyvek alapján lesz megcsinálva és szerintem nagyon is jó, hogy nem vesznek figyelembe semmit, csak a 6 filmet. (Annak ellenére, hogy én általában kedvelem az Expanded Universe részleteit.)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pletykák, találgatások alapján fiatal női jedi főszereplő lesz, Luke, vagy Solo/Leia lánya. Től nagy meló lenne a karakterek régi arcát felrakni a színészekre, így inkább ugranak megint kb. 20 évet az időben és ezzel az idős színészek is behozhatók. De ez csak pletyka, semmi hivatalos nincs még.

• GImre70
    Itt van http://kaminopedia.wikia.com/wiki/Adi_Gallia itt is így írják le. De a vége felé pedig azt írják, hogy Grievous tábornok ölte meg.
    Itt a részlet: Gallia csatába bocsátkozott Grievousszal, de a kiborg tábornok extra karjaival meglepte a jedi mestert. Elkapta a nyakát, majd két fénykardját átszúrta a mellkasán, majd az élettelen testét a földre vetette.
    És itt: Adi Gallia
    Életrajzi információk
    Szülőbolygó:Coruscant
    Elhunyt:YE 20, Florrum, Savage Opress által
    Fizikai jellemzők
    Faj:Tholothi
    Nem:Nő
    Magasság:1.84 méter
    Szemszín:kék
    Bőrszín:sötét
    Kronológiai és politikai információk
    Korszak(ok):Birodalom felemelkedésének kora
    Hovatartozás:Jedi Rend,Galaktikus Köztársaság,Lok Revenants
    Tanítvány(ok):Siri Tachi
    Én csak ezért kérdeztem.
  • GImre70
    Őszintén szólva tényleg miről fog szólni a SW 7.-része? Jó lenne, ha a könyv alapján csinálnák meg a 7,8,és a 9.-részeket. A Yodáról szóló film készítésének híre az egyik újságban olvastam.
  • Monoton
    "Yodáról ugyan nem esett szó, de arról igen, hogy terveznek olyan, a Star Wars-sorozatba nem illeszkedő filmeket, amik egy-egy figura történetét mesélnék tovább."

Nem kell parázni. :D
  • Master91
    Hmmmmm most még jobban parázok ettől a Disneytől.

Ahogy Solo mondaná: "Vagy agyon csapom, vagy beleszeretek"
  • MerlinW
    hír
  • Master91
    Klónok háborúja rajzfilm nem mindig a hivatalos történéseket követi,erre tessék figyelni :)

Yoda életéről film? Örülnék neki de kétlem hogy lesz.
  • GImre70
    Sziasztok!
    Szeretnék kérdezni valamit. Adi Gallia jedi mester hogy halt meg? Ugyan is a kaminopedia.wikia.com oldalon Grievous által hal meg, de a Klónok háborúja 5. évadjában (rajzfilm) Savage Opress által hal meg a Florrum bolygón. Most melyik igaz?
    Előre is köszönöm.
    Ui: Hallottátok, hogy lesz Yoda életéről szóló 1,5-2 órás film majd?

• MerlinW
    Kérdezd meg tőlük. Nekem mindig válaszoltak mindenre.
  • dinomdanom
    Dark Forces könyveket nem akarja kiadni a szukits?
  • Midas
  • kissssss
  • Midas
    Star Wars Episode VII
  • tigeroo
    marketing, jobban eladható a régi is a fiataloknak ennyi
  • pett3rson
    Annak idején erről volt szó:

röviden annyi - és azt hiszem ezt fogadták el többen, de majd ennek utána kéne olvasni :) -, hogy azért rakta be Lucas az ifjú Anakin-t, mert a végén ugye megtér vagy hogy mondjam, szóval elvileg a sötét oldalról visszatér, a császár ellen fordul és megöli, így ismét a fény harcosa lesz, így odakerülhet azok közé akik a legnagyobbjai voltak ennek az oldalnak.
    Ez és amit már mondtak, hogy könnyebb legyen összekötni a régi és új trilógiát, ezért rakták bele a digitálisan felújított változatba Christensen-t. Szerintem eléggé hülye ötlet, nagyon nyakatekerten magyarázták annak idején is, szaros marketinget így álcázták és jól pofán vágtak pár embert, köztük pl. azt a színészt is aki a régi trilógiában arra a pár snittre megjelent. Én nem támogatom, annyi szent :)
  • Master91
    Csak jár egy taps nekik, mert Obivan + Joda szelleme úgy nézki mint amikor meg haltak.

Régi Anakin viszonylag még korrektul és nézett ki, tehát reálisan öreg volt :D

-----
    2.44-től, háttérben: