5229
-
Banderas1990 #2589 Nos szerintem nem véletlen és nem is feltétlen baj a második világháborús Németország utánérzés, ugyanis George Lucas elmondása szerint a Birodalom már az eredeti trilógiában is direkt hasonlított sok tekintetben a német birodalomra, a munka során sokat merített belőle. (ellentmondást nem tűrő diktatúra, egységes "arctalan" katonák, az egyenruhák hasonlósága, a tisztek "emelkedett" stílusa stb.) Sőt maga a látvány világ is rengeteget kölcsönöz abból az időszakból. Ezért én nem bánom, hogy a folytatás trilógiában is hasonló nyomvonalon haladnak tovább.
Az, hogy maga a főszereplő, aki a jelek alapján erőérzékeny, pont fekete bőrű engem meg abszolút nem érdekel. Ha jól eljátssza a szerepét, én meg leszek elégedve. -
StrikeFor #2588 az meg a másik :D mivel ahogy valaki írta is a feka gyerek max 25 éves :P -
hát igen, holtában ő sem képes érzékelni másokat
-
StrikeFor #2586 Yoda nem hibázhat? vagy lehet az ő képességeinek is van határa........... -
azért nem ugyanaz megérezni egy erőérzékeny személyt kilométerekről és más megérezni több naprendszernyi távolságból..
az egész attól függ, mennyire erős aki érzékel és mennyire erős, akit érzékelnek..
annó Luke-ot se szúrták ki, csak mikor már képzett Jedi volt, és akkor sem a világ másik végéről...
s valószínűleg nem rohangál túl sok erőteljes sith már a galaxisban.. az új csávó is tán egy inkvizítor lehet, vagy ilyesmi.. valszeg nem olyan kifinomult az ereje, hogy a több millió rohamosztagos között kiszúrjon minden nem képzett erőérzékeny illetőt, messze nincs akkora hatalma, mint Yodának vagy a császárnak... ők meg eleve 30 éve halottak, a csávó akkor még meg se született... ránézésre nem több 30-nál, de a színész speciel 23, valószínűleg nem 50 éves rohamosztagost játszik....
-
Sith ellenfelet szerintem könnyű behozni, mivel lehet tudni h a Sithek alapból szépen kifejezve gonoszak meg hatalom éhesek, így mind az uralkodónak mind a Vadernek simán lehetett egy titkos tanítványa a másik legyőzésére. Erre ugyebár épültek játékok meg könyvek is.
Mondjuk Én személy szerint annak örültem volna ha a Thrawn admirális vonalat hozták volna be Timothy Zahn könyveiből. Én am attól félek h a Disney miatt túl sok lesz a poénkodás lásd. pl. egy Karib tenger kalózai. Hasonló meg nem lenne hű egy SW-hez.
-
kissssss #2583 az a sith lehet hogy a császár vagy vader egyik "kifutófiúja" volt, mint pl: galen marek, mara jade, vagy dooku grófnak ajjas ventress.... aztán persze akármi előfordulhat, én ebből a nyavalyás d$sneyböl akármit kinézek főleg az után hogy egy tollvonással kukáztak xx meg plusz évnyi star wars játékot képregényt és rajzfilmsorozatot.
-
Ra1n #2582 Erő érzékeny oké. Csak ezeket Yoda érezte.
Nem véletlen volt a beszélgetése Obi jelenésével az hogy Luke az utolsó remény amire a válasz az volt hogy nem, van még valaki ( aki Leia).
Az értelmes folytatás az lenne ha Luke vagy Leia gyereke lenne a csaj vagy a pilótagyerek és az lesz a Jedi. A Sith egy jókora kérdőjel. De hogy a fekete fószer Jedi legyen na az a világ legnagyobb baromsága lenne, egy rohamosztagos akiben megvan az erő,de ez nem tünt fel a Sith vezér(ek)nek miközben szinte minden eddigi Sw részben benne volt hogy érzik az erőt a Jedik/Sithek ha a közelükben van valaki akiben megvan???....Ne már.:) Továbbá kinek a gyereke lehet a feka, és Yoda miért nem érezte?:)
Tartok tőle hogy a Disney bele fog rúgni ebbe a dologba elég csúnyán ahogy a könyvek színe java....
Utoljára szerkesztette: Ra1n, 2015.04.18. 00:38:39 -
-
az hogy Luke / Leia az utolsó jedi, valamilyen szinten igaz. bár inkább Luke, Leia nem jedi, csak erő érzékeny
több lény/ember van a galaxisba akik erő érzékenyek, könyvekbe később belőlük kerül ki 1-1 jedi (ne ilyen Obi-Want, Mace Vindut tessék elképzelni, hanem kis noobokat, de erő érzékenyeket)
A sith ellenfél nem tudom hogy jön létre vagy elő, de jediket,erő érzékenyeket szívesen látok, sőt, várom is őket hogy legyenek a filmbe/történetbe
A nácis résszel egyet értek
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.04.17. 21:55:05 -
Ra1n #2579 Nem tudom mit hoznak ki ebből, a trailertől rendesen felpörögtem hogy végre egy rendes SW film jön. DE!
Baromira remélem (bár a Disney-ből kiindulva sajnos felesleges reménykedés) hogy a filmet nem úgy óhajtják felépíteni hogy a nigrus lesz a hős jóságos Jedi lovag (akit a franc se tudja honnan kaparnak elő lévén ugye elméletileg Luke volt az "utolsó remény",illetve Leia), és mégjobban remélem hogy nem erőltetik rá a birodalomra a "náci" képet....Amikor a rohamosztagosok befordulnak és a háttérben ott a nagy piros zászló... Sajnos nem csak nekem tünt fel. Örülnék ha a csillagok háborúja nem lenne egy újabb agymosó liberális propaganda film....
Nincs kifogásom az ellen hogy legyen fekete főszereplő, eddig is voltak az SW univerzumban. De mint legfőbb világmegmentő Jedi lovag, na azt remélem nem sütik el mert egy vicc lenne a Jedi visszatér után.... Bár a Sithet is érdekes lesz honnan szedik elő...De az egyetlen értelmes Jedi választás az a csaj (Rey Solo... :D ) lenne.... -
Oké, a hangmintákat is összevetették már, nem ugyanazok. :) -
Ez meg egy képről-képre elemzési kísérlet, jó pár találgatással (spoileres lehet). -
Redditen (és máshol) többen is észrevették, hogy a hangot feltekerve Luke mondatai után Vader-szerű lélegzés hallattszik és amikor megérinti R2D2-t, a mechanikus keze elég... "darkos" az Ep6-hoz képest. Szóval van már konteózás rendesen. :) -
Hamill az Ep6 óta jóformán csak a hangjából él, el tudom képzelni, hogy ezt újra felmondta, bár mostanában inkább a karcosabb hangjáról ismert (pl. Joker-ként). A szövegazonosság maga a kontinuitás a 6. és a 7. rész között, abszolút szándékosnak érzem - és persze lehet gyártani az elméleteket, hogy ez most ő volt, vagy csak a hang újrahasznosítása (szerintem az előbbi). Majd karácsonykor meglátjuk. :) -
-
Axlkenobi #2573 Egyébként az előzetesben hallható narráció valóban A Jedi Visszatérből van kiollózva, csak egy sor máshová került. Egész biztos, hogy Hamill nem mondta fel újra, mert ahhoz túl fiatal a hang. -
Axlkenobi #2572 A VII. rész zenéjét John Williams csinálja, alighanem azzal kevered, hogy az első spin-off film, a Rogue One zenéjét szerzi majd más, mégpedig Alexandre Desplat. -
biztos nem hallottunk, de úgy tudom hogy ő fog zenélni, régen, mikor kiderült hogy jön a film, meg ki csinálja stb, annak már örültem hogy zene nem lesz elcseszve, mert Williams csinálja :D -
Inquisitor #2570 Most jól összezavartál, az IMDB-n tényleg ő van, ez fura. Pedig esküszöm nem magamtól találtam ki. De ha így van egy hangnyit nem hallottunk még az új anyagból. -
azt hittem arra célzol hogy 1:1-be ezt mondta
igen, mondott ilyesmit
miiii? nem John Williams csinálja??? én úgy tudtam hogy ő csinálja, ne b.ssz fel :O -
Inquisitor #2568 01:19:55
You have that power too.
In time, you’ll learn
to use it as I have.
The Force is strong in my family.
My father has it.
I have it.
And…
my sister has it.
Nem én kerestem ki, így az időkód függ attól, hogy Pal vagy NTSC. Persze azt gondolom a trailer alatt újra felmondta Mark Hamill. aztán a filmben vagy benne lesz vagy nem a szöveg. Én a filmzenére leszek kíváncsi, mert azt tudjuk, hogy nem John Williams csinálja. -
Idézd már légyszi. -
Inquisitor #2566 Az a szöveg a Jedi visszatérből van ... -
Hurkans #2565 Szerintem szimplán egy újabb szar teaser.... Trailer is ilyen lesz még moziba se megyek el... Kellett ennek a f*nak adni a rendezés jogát.... Mást se csinált meg jól... -
ez nagyon nagy lett !
Gyerekkorom óta várom az igazi SW folytatást ! :))) -
kissssss #2563 megint elfogott a röhögő görcs attól a szívcsakrás szent kereszt fénykardtól.... én valahogy egyáltalán nem érzem a star wars feelinget. -
oh my world! zseniális az előzetes, reméljük a film is az lesz. -
Mark Hamill szövege is végig... beleborzongtam kicsit. És örülhetnek azok is, akiknek az Ep 1-3 túl steril volt: ismét koszos minden. :) -
Stockbauer33 #2560
-
meg láttam a háttérbe az elején a csillag rombolót, aztán a maszkot....kb. itt hugyoztam be
pattogok mint valami 14 éves tini picsa Bieber koncerten, ez baromira bejött ez a trailer aaaa -
-
A CERN tudósai megerősítették, hogy az Erő igenis létezik.
-
-
Axlkenobi #2555 Megpróbálom őket előkotorni, mert azt hiszem, hogy ki vannak írva valahova. Ha megvannak írok. -
kjhun #2554 Szia
Ha, ezek meg vannak még, akkor pontosítsd, melyik szinkronos, melyik nem. Kellenének, a többit PM-ben.
Amiket írtál, azokból én csak égetett feliratos verziókat láttam, xyz oldalon és egy magyar videomegosztó portálon találkoztam még velük.
Találtam még ilyen doksifilmeket:
Star.Wars.Episode.II.-.EXTRA.Hun.vhsrip.... (magyar felirattal)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez az extra, a Csillagok Haboruja - Klonok tamadasa c. epizodjanak vhs kiadasan talalhato, tartalma 2 reszre oszthato:
Star Wars Connections: with c-3po and r2-d2 (Kapcsolatfelvetel c-3po es r2-d2-vel)
Star Wars Episode II. The Deleted Scenes (Kimaradt Jelenetek)
Star.Wars.II.resz.-.The.Saga.Continues.Hun.vhsrip.... (magyar szinkronnal)
Star Wars Episode II. - The Saga Continues, egy extra tartalom, meg a 2000 evek elejen ujra kiadott regi reszek (4-6), elso kazettajan, az "Uj remeny"-en volt megtalalhato, a film elott. Ez az extra, nem veletlenul kerult a 4. resz ele, hiszen van kapcsolat...
Star.Wars.II.resz.a.klonok.tamadasa.Extra.hun.vhsrip..... (TVRip, magyar szinkronnal)
A filmben a masodik reszrol, torteneterol, van szo. Betekintest nyerunk a szinfalak moge, megszolal tobb szereplo, a rendezo George Lucas, es meg masok is.
The Story of Industrial Light Magic.TvRip.... (magyar szinkronnal) -
Axlkenobi #2553 The Making of Star Wars, The Empire Strikes Back SPFX, Classic Cretures: Return of the Jedi - ezekhez elméletileg kell lennie magyar hangnak, mert mintha valahol belefutottam volna vhs-ripekbe, amiken volt. Arra konkrétan emlékszem, hogy az Empire-es így készültnek Hammill volt a műsorvezetője és Józsa Imre mondta alá a hangot. -
Ep4 Revisited, egy rajongo "kijavitotta" a DVD kiadast -
kjhun #2551 Ha, netán előkerülne, a borítóját szkenneld be. És, ha van rá lehetőséged, digitalizál(tas)d be Xvid-es AVI-ba. Ha, van valami extra a kazin, akkor azt is. Kiderült, a virágboltban, a 2.-ik rész 99.99%-os valószínűséggel, a GUILD-os verzió. (A céglogó ott az elején, a jogi bla-bla-val együtt.) A torrentnév nem árulja el, csak a fájlnévben lévő GUILD-Bőrarc az árulkodó jel. Az, elsőnél feltételezhető a GUILD kiadás, míg a harmadik, az InterCom-os verzió.
Az alábbi doksifilmekhez van magyar felirat/szinkron??
From.Star.Wars.to.Jedi - The.Making.of.a.Saga
The.Making.Of.Star.Wars.1977.SD
The.Empire.Strikes.Back.SPFX.1980.SD
Classic.Creatures.The.Return.Of.The.Jedi.1983.SD
És ez, miféle film??
Star.Wars.Episode.4.Revisited -
Igaz.