5229
-
Regiujzenek #2629 Amit a mai napig sajnálok, hogy a Star Wars -on kívül alig készült értékelhető űrháborús sci-fi az elmúlt évtizedekben. Azok is főleg a 70-es, 80-as évek fordulóján. Majd talán a jövő...
Űrháborús filmek, csillagháborús sci-fik
-
Stockbauer33 #2628 -
kjhun #2627 Szia
Nem, lettek meg??
Más: A Star Wars: The Legacy Revealed és a The Unauthorised Star Wars Story-t látta valaki? Magyar felirat ezekhez sincs?
Az, eddig megjelent 6 részt, kiadták Digital HD változatban, annak milyen a minősége a BD-hez képest? -
Simon Pegg egy interjúban véletlenül felfedte, hogy Daniel "James Bond" Craig miféle szerepet kapott a TFA-ban. :) Link a spoiler mögött, mert az URL is spoileres:
-
Stockbauer33 #2625 https://www.tvgo.hu/cikk/1003430_a_star_wars_hosok_viaszfigurakkent_is_hoditanak?utm_source=fb&utm_medium=fb-szpp&utm_campaign=fbc -
Stockbauer33 #2624 http://www.gqmagazine.fr/mode/style/articles/un-costume-de-chewbacca-pour-tous-les-jours/25762?utm_content=buffer16b95&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
-
StrikeFor #2623 https://www.flickr.com/photos/titanscreations/sets/72157652011179380 -
-
Stockbauer33 #2621 -
Stockbauer33 #2620 http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/04/30/korabban_sosem_latott_fotok_mark_hamill_csaladjarol_a_jedi_visszater_forgatasan/ -
nagyon kemény
sajnos Luke-é nem olyan jó :( -
StrikeFor #2618 HAN HANGJA odabasz :) -
Stockbauer33 #2617 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
tomy88trance #2616 Palpatine ölte meg a mesterét alvás közben, ebből mi nem érthető? :) -
tomy88trance #2615 Szerintem Luke lesz a Sith :) -
Stockbauer33 #2614 [/spoiler] -
kissssss #2613 az SW univerzumban sose szeretem az a fajt, a szemem se fog rebbenni ha elhullik belőle egy bolygóra való. -
Ja, olvastam már korábban máshol is. Ha ilyen heist-szerű dolog lesz arról a bizonyos eseményről, amiről már hallottunk korábban, csak a részleteket nem tudtuk, egész jól el is sülhet, ilyen még úgy se nagyon volt SW-ben. Bár azt sajnálom, hogy sok SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kell majd meghalnia közben, kedvenc karakterem faja volt több éven át egy asztali játékban (aztán egy, a többiekkel együtt elcsaklizott, spéci szeparatista csatahajó eladása után ő is visszavonult). :)bothainak -
Stockbauer33 #2611 -
Rogue One teaser: az Ep 3-4 között játszódó önálló film (jövő karácsonykor jön), egyelőre csak kamerás felvétel. -
StrikeFor #2609 atommegrendezettszar -
-
-
StrikeFor #2606 jaja azt kihagytam,hogy szerintem a BF-ből van :P DUUURVA :) állítólag valami DLC is lesz egyből a BF-hez a film bemutatója után nem sokkal -
aha, ezt láttuk az előzetesben
a Bobás kép meg a Battlefront játékból van :) -
StrikeFor #2604 ez a Trailerből a star destroyer ott? -
-
StrikeFor #2602 -
Tőlem ugyan nem. :) -
billbester #2600 Ez feltételezês szóval valaki oktasson ki Palpatine mesterével, hogy lehetséges-e, hogy viszontlátjuk. :) -
billbester #2599 Királyság én örülnék egy új sith nagyúrnak főleg, ha az Palpatine mestere. A 3-ban Anakinnak róla beszêlt, hogy megölte álmában ezek szerint talán halhatatlan? Akkor viszont nem fogunk egy könnyen megszabadulni tőle. -
StrikeFor #2598 hülyék vagytok,hogy ilyeneket elolvastok.............aztán meg lesz nyígás karácsonykor -
Pár dolog vszleg nem így lesz, de a lényeg stimmelhet. Az indexen pont ma jött ki egy új cikk is ezzel kapcsolatban, ERŐSEN SPOILERES! -
Stockbauer33 #2596
-
billbester #2595 http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/12/05/star_wars_7_kiszivargott_tortenet_x-wing_j_j_abrams_rohamosztagos/
olvassa el aki akarj, ha ez valóban az igazi sztori akkor engem nagyon megvettek -
billbester #2594 Ahogy látom sok mindenről nem tudtok.
A csaj az Han és Leila lánya.
A fekete tini az Lando fia.
Sith pedig az egyik pilótából lesz, akit többet mutatnak.
Vader sisakját pedig egy gyűjtő találja meg, akinél Leila és Solo gyereke (a csaj) él. -
-
DantesHUN #2592 Sőt, Vader sisakja nem is sisak, hanem kapedli...
A halálcsillag meg zsinagóga...
A robot se véletlenül aranyszínű...tudjuk kik szeretik az aranyat
A jawa-k meg cigányok, köntösben mert szeretik gyűjteni a színesfémet...
Jabba a hut meg egy dagadt mexikói gengszterre való utalás...
Na ennek ugyanannyi értelme van mint nácikat meg liberálisokat beleképzelegni... -
DantesHUN #2591 Csak tudnám hogy a bánatba sikerült a nácikra asszociálni...meg hogy agymosó liberális ...miafarcvan?! Eleve nem értem, ha egy filmben a nácikat mutatják be, mint gonosz embereket, (már pedig akik ártatlanokat ölnek, az szerintem elég gonosz dolog) az agymosás? Hátööööna jó ezt hagyjuk is.
De hogy sikerült a nácikra asszociálni? Miért látsz te bele ilyeneket? Semmi ilyesmiről nincs szó még csak véletlenül se.
Istenem...azért komolyan...hihetetlenek vagytok. Na hogy értsd, és felfogd:
Tudod, a Star Wars világában a Birodalom egy diktatórikus, erőszakon alapuló állam. Pont.
Egy diktatórikus erőszakon alapuló államnak vannak bizonyos ismertető jegyei. Ezek megegyeznek. Ami eltér, az a diktatúra köré épített ideológia. De ettől eltekintve mindegyik ugyanolyan, például ugyanúgy használják a propagandát, a terrort, szeretnek nagy látványos erődemonstrációkat tartani, stb. Ez a náci, a kommunista, a jelenlegi afrikai , és harmadik világbeli összes ilyen államra egyaránt jellemző.
Szóval a lényeg: Ez nem a nácikra való utalás, hanem bármelyik diktatúrára való utalást. A régi trilógiában bemutatott Birodalom megformálásakor ugyanúgy alapul vehették bármelyik diktatúrát, mert ezek egyformák. Különben is, a vörös szín, és zászlóból a nácik jutnak eszedbe?! Az inkább kommunista lenne...vörös szín...mindegy.
Liberális agymosás...istenem...nácik... -
- Yoda szándékosan zárkózott el és nem is érzékelt semmit. Az érzékeléshez az kell, hogy megnyílj az Erőnek, ami viszont egy volt nagymester esetén kvázi olyan, mintha egy színes jelzőrakétát lőtt volna fel a Galaxis egére... A Dagobah sűrű, életteli dzsungele meg elrejtette azt a kicsit, amit időnként használt. Szándékosan nem kutatott a többi Erő-érzékeny lény után, nehogy a Birodalom is felfigyeljen rájuk (Kenobi meg Bail Organán keresztül tudott róla, hová vitték).
- Az, hogy Luke és Leia voltak az új remény, pusztán annak köszönhető, hogy ők Anakin gyermekei voltak és így jóformán csak nekik lett volna esélyük Vader és a Császár ellen. Yoda és Kenobi is tudta, hogy maradtak még túlélők, de egyik sem volt olyan komoly, mint a Skywalker vérvonal. Yoda nagyon sokáig ellenzett minden katonai fellépést, ő mindig is hitt a Jedi Rend eredeti békés, passzív irányzatában, és mikor ő is elbukott a Császárral szemben, eléggé megtört és már csak kivárásra rendezkedett be, jól elbújva a világ végén.
- Kylo Ren, az új ellenfél még nem ismert, nem tudni, kicsoda. Lehet egy tanítvány, vagy inkvizítor, aki a hatalmi vákuumba belép és Sith-nek kiáltja ki magát. Egy infó szerint mindenféle Sith ereklyéket gyűjt, ennek része lehet a Vader sisak (ami a trailerben egy valamiféle talapzaton állt, tehát feltételezhető, hogy nem Luke vitte magával) és a Raven-re hasonlító másik sisak, amit visel (az is lehet, hogy ez ugyanaz, bár négyezer év telt már el azóta).
- A fénykardja szerintem felerősített, egyedi darab, a kereszt-ívek nem a lecsúszás ellen védenek (összeérő fénykardok nem is csúsznak el, eddig legalábbis nem így volt), hanem... az energiafelesleg kivezetései. :) De majd megtudjuk úgy is.
- A "nácis" Empire már a kezdetektől meg van benne, már az Ep4, de különösen az Ep5 bemutatója után volt fújolás oldalról emiatt (egyesek szerint a Lázadók magát az USA-t, a demokráciát, a szabadságot jelképezik). De ahogy hírlik, most már új felállás van, az Empire helyett a First Order, a Rebellion helyett meg a Resistance lesz.
- Ha a fekete srác lesz Erő-érzékeny, ez még semmit sem jelent. Egy baromi nagy Galaxis baromi szétszórt seregéről beszélünk, ami ráadásul az Ep6 után (elvileg) szét is hullott. A látszólagos fiatal kora és az eltelt idő szerint még meg sem született, mikor Vader és a Császár már meghalt. Az meg, hogy Erő érzékeny, önmagában észrevehetetlen, ha nem is tudja ezt magáról, nem használja. Simán felvehetik rohamoszinak és még le is szkennelhetik (ha egyáltalán van olyan Erő használó náluk, aki végigmegy minden egységen és több százezer katonát egyenként átvizsgál...), elhanyagolható lehet az esélye annak, hogy felfedezik. Luke-ot majd' 20 éven át nem vették észre, mert fogalma sem volt arról, ki ő és nem is voltak különös "poltergeist" események sem körülötte (jó, őt mondjuk Kenobi "bevédhette", bár erre nem volt utalás). Még a fiatal Anakint sem vették észre, pedig ő azért csinált egy-két dolgot.
- Kifejezetten örülök, hogy nem a Thrawn-trilógiát vették elő. A szétszórtsága miatt filmre alkalmatlan és a sok "deus ex machina"-jelenet teljesen megölte a hangulatát. Különösen utáltam benne az orgyilkos "bolygót" és az ottani figurákat, röhejes volt az egész lezárás is.
- Kizártnak tartom, hogy "diznis" legyen a folytatás. Először is, a PotC önálló franchise, direkt így lett tervezve, nem valaminek a folytatása. Másodszor meg Lucas maga is bevallotta, hogy hibázott az Ep1-nél, amikor az új korosztályt akarta megnyerni pár mókás figurával. Látjuk, mi lett az eredménye... Ennek ellenére az Ep1-3 együtt szerintem egységesebb, koherensebb és sokkal látható ívűbb, mint a 4-6. A Disney nem irányzat, hanem egy brand, egy igen nagy szórakoztatóipari vállalkozás, ahol sokféle projektet és irányvonalat visznek. A fő fókuszuk persze a fiatalság, de vannak komoly dolgaik is (pl. a(z újabb) Pixar, vagy Marvel filmek azért nem kifejezetten vígjátékok). Tudják jól, hogy amennyiben elcseszik, a SW brand-re kiadott pénzt kidobták az ablakon. Élesen elhatárolták, hogy a Rebels szól a fiataloknak, az új filmek meg a régi rajongóknak. Focis hasonlattal élve "JJ knows", én bízok benne (a két ST-ben sem csalódtam, szvsz jobbak voltak, mint az eredetiek).