Star Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Véget ért a Szukits-os Sw könyv szavazás, most a Star Trekre lehet voksolni.
Mikor legutoljára ránéztem ma délután 871 szavazattal a következõ volt az állás.
The Old Republic: 29,39
Republic Commando 19, 29
Coruscant Nights: 2,64
Hand of Judgement: 7
New Jedi Order 13, 65
Crosscurrent: 19, 17
Félbehagyotak: 8, 96

Tehát az 1. helyezett a TOR, a 2. RepCom, a 3. Kemp SW könyvei. Zahn csúnyán leszerepelt, az NJO a vártnál jobban teljesített.
Star Warsba öltöztetett "külsõs" sztárok. Van pár nagyon jó😄

http://shtrend.hu/index.php/Minden-kep/star-warsba-oeltoeztetett-sztarok.html

Igen 556 oldal. Ez nem indokolja, hogy 4000 Ft legyen. Max 3500. Igen jól tudom, hogy a mai fantasy sci-fi könyvárak 3000 körül mozognak. Éppen ezért extrém egy ilyen vastagságú köynvért 4000-et kérni. Jó pár más kiadó hasonló vastagságú könyvet ki tud hozni olcsóbban.
Egyébként ostobaságot beszélsz, mert a SW könyvek az összes logós fantasy és sci-fi könyv közül a legjobban fogyó könyvek közé tartozik. És a SW könyveket nagy példányszámban szokták nyomni. Ha nagy példányszámban nyomnak egy könyvet, annál olcsóbb elõállítani és az árat ez mérsékelheti.
Az elmúlt 10 évben több ok miatt nem adtak ki sok SW könyvet.
1. 2002 után az Aquila (Lap-Ics) Kiadó sorsa rosszul ment. Egy idõ után teljesen tönkre mentek, még az Apeh is rájuk szállt, szétszedte õket. De azért 2005-ig csücsültek a jogokon. 2005-ben a Szukits és a Minerva is pályázott a jogokra. Ez a harc 2 évig elhúzódott, a jogtulaj csak újra kiadásokat engedélyezett a Szukitsnak. 2007 és 2008 között beindultak, de akkor jött a Pro-Book, aki megszerezte az Aquilától a mozifilmek regényeinek jogait, és ezúton tudták érvényesíteni igényeiket a The Clone Wars regényekre. A Pro Book szekere gy idõ után rosszul ment, túl kicsi kiadó volt. Õk 2010-ig csücsültek a jogokon, a jogtulaj pedig egészen addig, míg vissza nem mondták csak a Pro Book-nak engedélyezte a magyar kiadást a SW felnõtt regényekre. Ezután tudott csak a Szukits újra megegyezni a jogtulajjal.
datango
szép kis gyûjtemény, megmutatom az enyémet is ha megengeditek!
Persze ez jóval szerényebb mint a merliné, de azért imádom õket:-)

MerlinW

[merlinw.org]

sherlock1
Nem semmi. Valakinek jó sok szabadideje volt. Én mondjuk maradok a rendes könyveknél.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

davidka003
Kép volt már róla? Vagy már kérdeztem? 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

MerlinW
Elõrendelve. Drága, viszont 556 oldal. Egyébként nem azért "drága" mert jól fogy. Ha bemész egy könyvesboltba, szinte minden új regény 3000Ft-tól indul . Az SW könyvek abszolút nem fogynak jól, csak keveset nyomnak belõlük pont emiatt. Ha jók lennének az eladások, nem csak minden tizedik SW könyvet adnák ki itthon😊

Az "Én a Jedi"-vel lesz a 80. magyar SW könyvem (illetve nem csak nekem, mert ennyit adtak ki itthon)😊

[merlinw.org]

December 7-én jelenik meg az Én, a Jedi. Ez is klubkönyv lesz.
És sajnos piszkosul sokba kerül. 3990 FT. És mindössze 10% kedvezmény van rá. Igazán adhattak volna rá 20-at. De valószínûleg azért nem adtak, mert úgy vélik a SW a legjobban fogyó könyv, úgyis megadják érte ezt a pénzt akik el akarják olvasni.
Túl magas az ára. Évek óta elõször gondolkodok el azon, hogy egy új SW regényt megvegyek-e.
gibson9

datango
én arra a plagueis es könyvre lennék kiváncsi, szivesen elolvasnám az uralkodó mesterét! 😊

A Han Solos könyvnek örülök, mivel a klasszikus trilógia idejében van és nem a Jedi visszatér után. EP6 utáni könyvekbõl már eleget kaptunk.

TOR könyvek meg biztosan megjelennek magyarul, elsöprõ többséggel gyõzött.
MerlinW
"Zahn egy új Han Solos regényt ír a klasszikus trilógia idejébõl"

Hell yeah!😊 Nem szeretem a TOR-t..

[merlinw.org]

gibson9
<#eljen>

Karpyshyn írja a 4. TOR regényt, 2012 õszén jelenik meg.
Zahn egy új Han Solos regényt ír a klasszikus trilógia idejébõl.

Lesz egy Knights of the Old Republic 5 részes mini War címmel, Zayne is benne lesz.
És indítanak egy vadi új képregénysorozatot Dawn of the Jedi címmel, témája a Jedi Rend megalakulása lesz, 25000 évvel a filmek elõtt.
A Szukits honlapján nem egyértelmûek egyes kategóriák. Most láttam, hogy pár tag miket írt a könyvek értékelésébe, ez talán segít eligazodni, bemásolom õket.
"Aki szereti Timothy Zahn mûveit az szavazzon a Hand of Judgement-re!
Aki az X-szárnyúak és a Fejvadászháborúk magyarul meg nem jelent részeit akarja olvasni, az szavazzon a Félbehagyottak kategóriára.
Aki szeretne még több hasonlót (James Luceno Sötét Nagyurához hasonló) olvasni az szavazzon a Coruscant Nights-ra!
Aki szeretne még hasonlókat (Darth Bane trilógia) olvasni az szavazzon a The Old Republicr-a és a Crosscurrent-re
Aki kíváncsi a Jedi Knight: Jedi Academy játék fõhõsére Jaden Korra, az szavazzon a Crosscurrentre!"
Aki szereti a klónok háborúját, az szavazzon a Republic Commando-ra.
A Szukits honlapján lehet szavazni, hogy milyen SW sorozatokat olvasnánk.
sherlock1

http://youtu.be/4v8qae11_-M

A Szukits honlapján lehet értékelni a regényeket is.
Változás történt a SW könyvek megjelenési sorrendjében.
Az elkövetkezõ Star wars megjelenések sorrendje:
Micheal A. Stackpole: Én, a Jedi,
Sean Williams: The Old Republic: Fatal Aliance,
Paul S Kemp: The Old Republic😄eceived,
Timothy Zahn: Allegiance.
PetruZ
Ilyen PPP helyre hogyan kell rendelni náluk? Kitöltök mindent, kiválasztom, hogy PPP-be kérem, de szállítási címet kér (azt nem vettem fel, minek, ha úgy sem oda jön). Adjam be neki szállítási címként azt a PPP címet, ahol fel tudom venni a cuccot? Ez így elég hülyeség, miért nem dob fel egy listát a helyekrõl?
tigeroo
áh, nem... ha keddig nincs jelentkezõ akkor leadom antikváriumba 😄
gibson9
A régi érdekelt volna 😊

tigeroo
nem, szukits-féle mindegyik, a birodalom örökösei konkrétan 2005-ös kiadású.
gibson9
A Thrawn trilógia a régi kiadás?

tigeroo
A következõ könyveket eladnám:

-Thrawn trilógia I-II-III.
-Jedi Akadémia trilógia I-II-III.

együtt: 6ezer ft + pkcsg

állapot: újszerû, megkímélt, egyszer elolvasottak. a szukitsnál az értékük majdnem 2x ennyi (fõleg hogy most ezekbõl nincs is nyomva)
balee4
Baromi jó lett az új honlapjuk, attól félek rengeteg régi könyvet fogok megrendelni. 😊

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

gibson9
Na a Sötét Nagyúr megrendelve 😊

Megújult ismét a Szukits honlapja és most már lehet rendelni régebbi könyveket is.
Sw-nál nem túl nagy a választék. A régebbiek közül csak a Sötét oldal 2. kiadásából, és a Sötét Nagyúrból van. Utóbbi ára magasabb, 2790Ft.
Van ez az úgynevezett Pick Pack Pont átvétel az ország 200 pontján. Így már csak 300 Ft a szállítás. Elõrendelt könyveknél így már megéri tõlük venni, persze csak azokat amik csak náluk kaphatók.
Számomra negatívum, hogy Warcraft, Starcraft kategória nincs. Ez rossz ómen.

A Szukits az én ajánlási listámra is válaszolt. Én elég hosszú indoklásokat írtam a 9 ajánlott könyvre.
Azt írták mindenféleképpen figyelembe veszik a 2012-es szerzõdéskötéskor. Úgyhogy már csak 1 évünk van hátra addig. Aki SW könyveket akar olvasni magyarul, az minél elõbb küldje be nekik mit ajánl. Minél több ajánlás érkezik egy könyvre annál több az esélye a megjelenésre.
MerlinW
Csak 11, mert a Birodalmi flotta nem SW könyv😊

[merlinw.org]

davidka003

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

balee4
Na ezek jöhetnének mind. 😊

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

gibson9
Én már júliusban írtam nekik, hogy a régi könyveket ki lehetne adni újra.. akkor azt mondták, hogy augusztusra megújul a honlapjuk és próbálnak beszerezni régi kiadásokat.. erre javasolták itt, hogy nyomtassanak ha már kiadó.. 😄 mindenesetre azóta sincs semmi változás a honlapon.

Én ezeket
Revan,
Knight Errant,
Red Harvest,
The Fore Unleashed 2,
Shadow Games,
Choices of One,
Darth Plageuis,
Crosscurrent,
Riptide
Republic Commando sorozat.

Mások ezeket:
Cloak of Deception (+ Darth Maul Saboteur e-book)
- The Approaching Storm
- Millenium Falcon
- Coruscant Nights sorozat (4 db)
- Fate of the Jedi sorozat (9 db)

http://www.szukits.hu/contact-form.php
gibson9
Én egyébként nem találtam meg..

balee4
És miket ajánlottatok?

A Szukits honlapján, a Kapcsolatfelvétel alatt lehet írni, hogy milyen SW könyveket ajánljunk kiadásra. Én és két ismerõsöm már küldtünk ajánlót, azt válaszolták figyelembe veszik.
balee4
Nem baj, a lényeg, hogy folyamatosan jönnek az SW könyvek.

gibson9
Köszi a választ! Ez különösebben nekem sem hátrány, csak adjanak ki minél több jó SW könyvet 😄

tigeroo
végülis, ezis csak üzlet. nekik is meg nekünk is az a jó ha fogynak a könyvek 😊

(bár én leragadtam a thrawn és a jedi akadémia trilógiánál, azóta annyi más könyvem van hogy nemtudom mikor frissítem fel a SW táramat)
davidka003
Végülis ennek nem érzem hátrányát. Az a lényeg, hogy be lehet szerezni, mindegy, hogy honnan.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Az azt jelenti, hogy csak a weboldalukon rendelhetõ, bolti forgalmazásba nem kerül.
gibson9
Mi az a klubkönyv?

Rákérdeztem, hogy az Én, a Jedi is klubkönyv lesz-e, sajnos az lesz.

Beidézem a választ.
"Nem célunk, hogy minden Star Wars regény klubkiadványként jelenjen meg. Döntésünket mindig az adott piaci helyzethez igazodva hozzuk meg. Terveink szerint a következõ, az Én, a Jedi is klubkönyv lesz, de ezt csak a kései decemberi megjelenés indokolja, ez vonatkozik egyébként a többi decemberi könyvünkre is."
balee4
No megérkezett, iszonyú szép a borító. 😊

balee4
Hmm érdekes, mindegy végülis, úgysem lett volna idõm olvasni.

datango
persze bezzeg én voltam a helyi alexandrába és azt monták, hogy látják hogy ma beregisztrálták de még nincs bevételezve... grrr😄

MerlinW
Passz😊 Elõrendeltem pár hónapja, Szukits meg küldte múlt hét csütörtökön.

[merlinw.org]

balee4
Nekem holnap jön, Neked hogy sikerült egy héttel a megjelenés elõtt beszerezni? 😊

MerlinW
Egy hete a polcon van😊

[merlinw.org]