Star Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gibson9
Ha esetleg még nem tudnátok, decemberben jön Revan :)

Az egyensúly nem darabszámra értendõ. Az Erõnek megvan a harmóniája, mely a sötét oldal felbukkanásával felborult. Ez eljutott egy olyan pontra, mikor az Erõ létrehozta a Kiválasztottat, a szeplõtelenül fogantatott Anakin Skywalkert, aki a prófécia szerint visszaállítja majd az egyensúlyt. Az viszont ugye nem volt megírva sehol, hogy mikor és milyen módon, így jön a csavar, hogy elõbb elbukik és szinte az utolsó szálig kipusztítja a Jediket. Ám az utolsó rész végén a fia iránt érzett szeretete visszahozza õt a világos oldalra, majd az "újjászületett" Anakin visszaállítja az egyensúlyt az Erõben azáltal, hogy megöli az utolsó Sithet, Palpatine-t.
Sziasztok! A 2012.10.15.-i kérdésemet szeretném kiegészíteni azzal az egy dologgal, hogy elfelejtettem oda írni,hogy Anakin hoz egyen súlyt az erõben. De hogyan amikor megölte az uralkodót akkor felborult az egyensúly, mivel akkor a "jo" lett többségben. És az egyensúly csak akor van ha a jó és a rossz is egál. Nem így van? <#wave> <#nemtudom>
Master91
http://images4.alphacoders.com/199/199568.jpg
Linkbe mert nagy ( de szép )
Master91
Igen, és tiszta rossz ezt látni, hogy alig folyik róla szó...
Annyira jó olvasni az ilyen egy ember által kitalált, aztán mások által hozzátett és mégis tökéletes tudományos fantáziát. :) Már majdnem olyan, mintha párhuzamos világban élnénk velük :)

The Matrix has you...

Master91
De lehet :D ha valami közük volt a sötét oldalhoz, akkor õk voltak azok.
PetruZ
A korribani dark side sárkányokat hívják Hssiss-nek, ha arra gondolsz. :)
Master91
Áhh, így már világos.
Korribanon volt valami gyík szerû lény amit sith-nek hívtak ugyan úgy nem? Vagy egy olyan lény volt ami sötét oldallal erõivel csinált valamit...valamikor mintha olvastam volna egy ilyesmi.
PetruZ
A Sith-ek eredetileg a korribani õslakosok voltak, pontosabban azoknak a vezetõ rétege, de közük nem volt az Erõhöz. A sötét Jedik kezdetben azok a Jedik voltak, akik értelmetlennek tartották az Erõ használatának korlátozását és olyan dolgokra is használták, amelyeket már akkor is tiltottak a rendek. Amikor elûzték õket, a Sötét Jedik rátaláltak a(z akkor ismert Galaxis határain túli) Korribanra, meghódították a Sith népet és gondos kiválogatás után keresztezõdtek a nemesi, vezetõ családokkal (a nép nyelvén a "Sith'ari" jelentette a királyokat, késõbb õk lettek a Dark Lord-ok). Évezredekkel késõbb a Sith már ezt a sötét Erõhasználó fajt jelentette, a régi név jelentése háttérbe szorult.
Aztán, mikor már ismertek voltak és több háborút indítottak a(z Old) Republic és a Jedi Order ellen, a sötét jedik azok a tanítványok lettek, akik átálltak hozzájuk, de nem Sith vérbõl származtak. A Sith vérvonal végül eltûnt, de a sötét jedik is felvették a neveket, címeket és szokásokat, továbbvitték a hagyományokat, a két jelentés lassan összemosódott.
Ha a Birodalom utáni Expanded Universe idõket nézzük, a sötét jedik azok az Erõhasználók, akik a saját boldogulásukért és hatalomvágyukért bármire képesek, de közülük kevesen vannak azok, akik valódi Sith mesterektõl tanultak, mivel azok mind kihaltak már eddigre, csak elfeledett holocron-ok és kripták mélyén rejtõzött egy-két spirit, vagy valódi Sith tanítvány. A Sith Empire idõszakban is csupa olyan alak uralkodik, akik sötét jedibõl lettek Sith hatalmasságok.
Master91
Én meg a sötét jedi és a sith közti különbséget nem értem.

Sith-nek más a tanítása/vallása (most csak fogalmazzunk így), meg ugye a lényeg, hogy a sötét oldalt választja.
Sötét jedi meg egyik oldalon se áll, de még is gonoszkodik, kegyetlenkedik, erejét ártatlanakon használ?
Mármint a sötét jedi definíciója nem világos.
PetruZ
Az Erõ egyensúlya a Light Side "tisztaságában" rejlik, de a Dark Side használók kibillentették ezt az egyensúlyt. A prófécia szerint a Chosen One fogja helyreállítani, azaz megtisztítani az Erõt a Sötét Oldal befolyásától. A prófécia mindig is ködös és bizonytalan volt és a Jedi Council az utolsó Ruusan-i csata után azt hitte, hogy nem is kell vele foglalkozni (hiszen azt hitték, hogy minden Sith-et legyõztek), csak Anakin felbukkanásával került megint elõ (de a Council akkor sem volt meggyõzõdve róla, hogy õ lenne a Chose One). Amikor Darth Vader lett belõle, sokan úgy vélték, a prófécia tévedett, vagy még nem jött el az ideje. Aztán amikor Vader megölte a Császárt (az utolsó Sith-et), idõlegesen úgy tûnt, helyreállt az egyensúly és beteljesedett a prófécia. (EU szerint nem, bár a késõbbi Sith-ek elvileg nem az eredeti, korribani vonalból származnak.)
Sziasztok!

Szeretnék kérdezni vmit. Mit jelent az, hogy egyensúlyt hoz az erõben? De hogyan hoz egyensúlyt? Ezt nem értem. Erre tudjátok a választ?
Elõre is köszönöm. <#conf> <#wave>
PetruZ
FB-n írták, hogy nyomdai leterheltség miatt minden õszi/téli kiadványuk csúszik, vagy átkerül jövõ évi megjelenésre. A Halálcsillagra legutóbb nov. 13-mat írtak.
gibson9
Nem tudjátok mi van a Szukits oldalával? A Halálcsillag már nem található az oldalon, ahogy a képregény se.

PetruZ
Tarkin volt az ötletadó (persze akkor még nem nagymoffként, csak eriadui kormányzóként) és tõle származik a Tarkin Doktrína lényege: "Fear will keep the local systems in line. Fear of this battle station."
Master91
Tárkony felügyelet a melót asszem.
Sziasztok!
Beleolvastam az októberben megjelenõ Steve Perry: Halálcsillag címû könyvének tartalmába és ott azt olvastam, hogy a Hcs-t Tarkin Nagymoff teremtette. Ezt az építményt nem a "szeparatisták" tervezték a 3. részben? Tarkinnak semmi köze sem volt még akkor. <#nemtudom>
Master91
Mindor àrnyairòl csak nekem ugrott be Thrawn trilògia?
MerlinW
Steve Perry: Halálcsillag októberben

Star Wars: Luke Skywalker és a Mindor árnyai pedig már megjelent, aki lemaradt volna róla.

[merlinw.org]

Lesz az, ne add fel a reményt. Túl sok lehetõség van ebben ahhoz, hogy az idõ végezetéig így maradjon a helyzet. Az valószínû, hogy nem Lucastól lesz és az is, hogy nem mostanában. De majd egy jó 10-15 év múlva már biztosan lesz valami.

Oldalam: http://darthraven-hircsatorna.blog.hu/

davidka003
2005 óta nem volt Star Wars film szerintem már rég tudni lehet, hogy Lucastól nem lesz több.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

davidka003
Születésükkor beleültették a parancsot.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Ezek után akkor lehet, hogy a Star Wars filmek leáldozóban vannak? Mivel hogy Lucas nem készít SW- filmeket nagyobb volumenûre gondolok.
Mert vissza vonul
Sziasztok.
A Birodalmi (klón) katonákba akkor az agyukba volt táplálva, hogy a 66-os parancs hatására álljanak át a "rossz oldalra" (Jediket öljenek?).
Minden lehetséges. De ez kb. olyan lenne mintha lefotóznál egy kecskét és késõbb azt mondanád, hogy az egy tehén. Attól még kecske marad :)

Az általam idézett mondat elhangzott, kellett lennie sorozásnak is. Máskülönben az ifjú Skywalkert elég gyorsan kiszúrta volna a többi katona a feltûnõ méretkülönbség miatt és sosem teljesíthette volna be sorsát.

Lehet akkor Õ is közben változtatott az elgondolásán, még azt is el tudom képzelni, hogy Õ is halott errõl a fél klón-fél sorozásos sereg ötletrõl és megtetszett neki is, aztán úgy adta elõ mintha neki pattant volna ki a fejébõl :)

The Matrix has you...

Alapvetõen én is úgy tudtam, hogy a régi trilógiában a birodalmiak azok toborzott katonák, de tán Lucas egyik interjújában valaki rákérdezett és az öreg mondta, hogy azok bizony klónok.
Vannak ott klónkatonák is meg nem klónkatonák is. Ha jól tudom alapvetõen a klónhadseregre törekedett Sidios, de mivel õk csak fele addig élnek és nagyon sokba kerül "elõállítani" õket a Birodalom csak néhány milliót tudott fenntartani és ennél jóval több katonára volt szüksége. Ezért kénytelenek voltak a lakosságból is toborozni: "Törpéket is bevesznek rohamosztagosnak?"

hopp, a dupla nem az véletlenül van benne :)

The Matrix has you...

Én eddig úgy tudtam, hogy a 4-5-6-ik részben nem klónkatonák vannak, talán éppen ettõl is néz ki máshogy az egyenruhájuk, ezzel is hangsúlyozva, hogy ugyan birodalmi, de nem nem klónhadseregrõl van szó.

The Matrix has you...

Lucas csak amolyan félig-meddig vonul vissza, tehát nem akarja már vezetni a birodalmát (Lucasfilm, ILM, stb.), ennek vezetésére kérte fel Kathleen Kennedy-t, bár egy évig még társelnökként maga Lucas is segít neki. Illetve nem tervezi, hogy a jövõben nagy költségvetésû mozifilmeket készítsen, ez alól egy esetleges Indiana Jones 5 a kivétel, de más nem.

Az élõszereplõs SW-sorozat természetesen képben van, ott most az a probléma, hogy rettentõ sokba kerülne az egész és azon dolgoznak hogy tudnák a költségeket lejjebb szorítani, de úgy, hogy mozifilm szintû látványvilágot tudjanak varázsolni az epizódok számára.

További élõszereplõs SW-mozifilmek viszont nem fognak készülni, ez mind-mind csak idõrõl-idõre újra felröppenõ pletyka, de Lucas már számtalanszor cáfolta õket.

A klasszikus trilógiában a rohamosztagosok klónok, de már nem Jangótól, hanem több, különbözõ "forrástól".

Az egykori szeparatista hadsereg droidjairól nincs nagyon infóm, de szerintem pár darabot leszámítva tuti, hogy beolvasztották õket. Érdekesség, hogy Timothy Zahn A túlélõk keresése címû regényében (több évtizeddel a Jedi után játszódik) felbukkan egy-két droideka.
Még egy kérdés.
Mi lett a sorsuk a YE 19-ben legyártott, de be nem vetett harc,- és roham droidok sorsa? A 4.,5.,6. részben a rohamosztagosok klónok vagy besorozott katonák?
Sziasztok!
Olyan hírt hallottam, hogy Lucas visszavonul, és hobbi filmeket fog készíteni a garázsában. Akkor mi lesz a 100 részes élõszereplõs Tv sorozattal, amit elvileg a 3.-4. rész közé ékelõdik be? Sõt korábban azt is hallottam, hogy egy teljesen új Star wars filmet akar készíteni, meg a 7,8,9 részt is megakarja filmesíteni. Ha tényleg visszavonul akkor hogy lesz ezekbõl valami?
Hallottatok errõl valamit?
Imre <#conf>
Nyilván nem fognak minden egyes könyvet fenekestül átlapozni minden egyes rész készítésekor, így nyilván jobban megéri nekik. Ám az EU C-canon, a TCW pedig T-canon, szóval könnyedén felülírhatja az egészet hiszen ez az egyik oka a Canon rendszer létezésének, még ha egyes fanok nem is örülnek ennek túlzottan.

Nem nagyon ellenõrzik. Arra már odafigyelnek, hogy a legújabb kánonhoz passzoljanak a dolgok, de a TCW készítõi nagyrészt nem foglalkoznak azzal, hogy melyik könyvben és képregényben mi hogyan volt. Ehelyett felállítottak egy csapatot, akiknek az a feladata, hogy átmagyarázzák a dolgokat, ha az mozgóképes alkotás ellentmondásba kerülne valamilyen EU-mûvel.
Igazán nincs mit! Szerintem nyugodtan olvasgasd õket, amint belebotlasz egybe amely tetszik hamar visszajön a kedved.

datango
köszönöm raven! igazad van egyébként! Sok sw könyvem van, van amit elolvastam de elegge nem fogadta be a belem :) ezert le is álltam vele egy darabig, remelem visszajön egyszer a kedvem!

Ellenõrzik azt, csak néha bakiznak.

MerlinW
Én is:) Hozzácsaptam egy ilyet is:)

[merlinw.org]

balee4
Meglesz, éppen ma jött meg.

Amúgy elõrendelhetõ az új SW könyv: Yoda - Sötét találkozó, gyorsan elõ is rendeltem. :)

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Felesleges elszomorodnod:

Az évtizedek során rengeteg Star Wars alkotás jelent meg, ezek ellentmondanak egy-két dologban. Elõfordul, hogy egy eseményhez több eltérõ út vezet, ezen félreértések elkerülése végett vannak a Kanonok, a különbözõ rangú mûvek felülírják egymást.
George Lucas szerint a nem az õ kezei közül származó Star Wars (könyvek, képregények, játékok, stb.) egy afféle párhuzamos univerzum ahol a történések hasonlóak, de nem ugyan azok. Ez nem zárja ki azt, hogy ami megtörtént az egyikben ne történt volna meg a másikban, de nem is bizonyítja. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy ha valami nagyon tetszik ezekben és az ég világon semmit sem mond róla az igazi SW univerzum, nyugodtan mehet hozzá hiszen megtörténhetett. Viszont ha valami olyasmit tapasztalok ezekben amelyeket nem fogad be a gyomrom, inkább rombolja mintsem építi a Star Wars bennem kialakult képét akkor marad a másikban mivel semmi sem támasztja alá, hogy az ott az is megtörtént volna.
Az egész fikció, semmi sem történt meg benne valójában. A szórakoztatás célját szolgálja, nekünk készülnek mivel örömünket leljük nézésükben/ olvasásukban ezért nekünk kell eldönteni mit jelentenek számunkra, és nem nekik. A te döntésed, hogy mit és hogyan ítélsz meg, szóval szerintem ha annyira tetszik akkor nyugodtan vedd hozzá. Ez akkor trükkös ha a benne leírtakat már egy magasabb Kanon-hoz tartozó mû megcáfolja amely neked kevésbé nyeri el a tetszésedet mint az alacsonyabb rangú alkotás (mondjuk nálam ilyen még nem volt). De mint mondtam szerintem te döntöd el, nem õk.

MerlinW
Piell esetében szerintem a Lucasfilm hibázott, hiszen 2007-ben elfogadták az "egyszerû" halálát, majd késõbb "átírták a forgatókönyvet", így lett a mártír megoldás.

[merlinw.org]

Sajnos nem egészen van így. A Lucasfilm tud a könyvekrõl, engedélyt ad a megjelenésükre, de az esetek 90%-ban halvány lila gõzük sincs, hogy mi van a regényekben. Erre jó példa Even Piell mester esete a Coruscant Nights sorozatban.
davidka003
Az egész Star Wars univerzum fikció de abban nagyon jó.
Te most arra gondolsz, hogy fikció a fikcióban?

datango
hmm, nemtudom nem nagyon régen megjeleno konyvben asszem a darth plageius os könyv elején lattam azt az irast hogy ez a tortenet csak fikcio... :/ ekkor elszomorodtam azert, egy piciket!

MerlinW
Ha arra gondolsz, a mai napig minden könyvet a Lucasfilm hagy jóvá. Ha valami nagyon nem stimmel, akkor nem engedik kiadni.

[merlinw.org]

MerlinW
Olvasd el az Árulást is, a múlt héten jelent meg.

[merlinw.org]

Akkor én is ezt tartom valószínûbbnek. Bár nehéz elképzelni, hogy egybõl csak számozták, valamikor a civilizációjuk hajnalán még kellett lennie valamiféle elnevezésnek... de mind1 megelégszem a számokkal.

datango
pasz, azert csak volt valami alapja nem ?