5229
-
Sziasztok!
Nem mintha nem láttam volna mindegyik részt minimum 10x, de holnap délután szeretném a mozi előtti hangulatot megalapozni egy kis visszatekintéssel mind a hat epizódra. Van rá kb. 4-5 órám. Abba egy trilógia sem fér bele, nem hogy kettő.
Találtam Ep I-III-hoz 2 órás cut-ot:
A Phantom Edit
Ilyenhez hasonló nem létezik Ep IV-VI-hoz? Már lassan egy órája túrom a netet, és az előzmény trilógiához ezernyi összevágást találtam, eredetihez viszont egyet sem.. Tudom, hogy az előzménynél a filmek minősége miatt indokoltabb, de azért ilyen népszerű franchise-nál csak akad valaki, aki összevágta az eredetieket is. -
SzinesGeza #2951 Releváns?
Nem. -
Zozo0122 #2950 Aki már látta, csak egy kérdésem van:
Finn vérében mennyi a midiklorián?
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.12.18. 23:11:47 -
Pares #2949 A Disney feltette az OST-t a Youtubera. -
Rhonin7 #2948 háááááát............mintha A csillagok háborúja remaket láttam volna........
sokkal többet vártam
6/10 -
Ezt gondolom.
Bonthatsz velem szerződést! :D -
Pares #2946 tl;dr szőrszálhasogatás, egyeseknek semmi sem jó.
-
Remélem igazad van. :D -
Pares #2944 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy lehet, hogy csak "véletlen" egybeesés (Ami Obi-Wan szerint nem létezik), de Snoke jeleneteinek zenei aláfestése (és maga Snoke témája az OST-n) nagyon hasonlatos ehhez:
Most ez vagy véletlen, vagy Snokenak esetleg van valami köze vagy Palpatinehoz... vagy Plagueishez...
-
Az a baj, hogy igaza van.
Az biztos, hogy nem a Finnel, nem a lánnyal, és nem a régi szereplőkkel van baj. Sőt, az újak közt IS Finn teljesen korrekt. Az, hogy milyennek akarták a karakterét, abban nem kérték ki a véleményét. A párbeszédeket különben sem ő írta. Na azok sokszor nagyon, nagyon mást váltottak ki bennem, mint amit a rendező és a forgatókönyv író akarhatott.
Leírom ami nem tetszett konkrétumok nélkül, és nem spoilerezek, csak arról lesz szó, amit a jelenetekből és a szereplőkről tudunk, és akit érdekel elolvashatja mielőtt megnézi.. "Rajongó" vagyok, ha ez az első széria után még jelent valamit a piacon, tehát nem esetlegesen divatfikázó. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Először is, a film jó iparosmunka, de ha leszámítom a 3. rész Yodás repkedését, Jar Jart, és félreteszem Anakin borzasztó színészi teljesítményét ami pont a 3. részben volt a legjobb, ez a film az 5. legjobb Star Wars film a sorban, aminek az oka, hogy a drámai szál nem jött át, és a forgatókönyv, párbeszédek szintén nem voltak a legjobbak.
Ami nem jött be, az a legeleje. Amikor a IV. részben a Corvetten ment a harc, ott éreztem azt, hogy itt bizony esélyük nincs a lázadóknak, a film első jeleneteiben nem ... Ráadásul ismétlem magam, az alaptörténete Finn karakterének egy sima Force Commander lenyúlás: a rohamosztagosból lett lázadó story jó, csak elcsépelt, de, hogy miért lett fekete a rohamosztagos, még mindig nem jön át, bár a színész tehetséges, nem rajta múlnak a dolgok. (Mást inkább el tudtam volna feketének képzelni, hacsak az illetőnek nem akarnak nagyobb szerepet adni a történetben később ami a Skywalker vagy a Solo családhoz köti, de ez van.)
A Jakkun történő cselekmény teljesen jó. Nincs benne hiba. Aztán ahogy továbbállnak, talán még az is tisztességes iparosmunka. De aztán a korábbi filmek copy paste jelenetei köszönnek vissza, bár a régi szereplők beépítése tökéletes. És még itt sem volt gond, sok, de már látszott, hogy a kezdeti lendület kezd kifáradásba átmenni, aztán nagyon elqurták, és nem is tér a végéig magához sem a történet, sem a párbeszédek, a forgatókönyv meg pláne nem.
Még az is amit drámainak akartak, előre látható, de hogy miért őt, és miért nem a sokkal halványabbal történt drámai változás, azt nem értem, ugyanis végig a régi szereplők közül ő vitte a hátán a filmet.
Az újítások, mint a 'markolatos' fénykard, nos, zavaró. Végig követhettük játékokban a régi köztársaságot, az első hat részt, nem pár tíz, hanem ezres évmértékben. Ilyen kard sehol nem került elő. Erre beleteszik ezt a hülyeséget. Zavaró. De kb. minden fénykardos rész az volt. Nem is mennék bele, hogy a két kezdő közül melyik működése volt zavaróbb a maszkot inkább ne is vette volna le ellenében, mely karaktert már nem is méltatom szóra ...
Amivel még gondom volt, azok a helyszínek. A Jakku egy copy paste Tatooine, a többi helyszín pedig bár szép, mégis annyira jellegtelen, hogy a nevét sem érdemes megjegyezni. Annyira látszik, hogy Lucas megtervezte azokat a bolygókat ahol a filmek játszódtak, a Disneynél pedig csak kerestek pár helyszínt ami szép, de tervezésnek nyoma sem volt. Számomra a SW bolygói ott kezdődnek, hogy az ember vágyik oda. Az itteniekkel ez NEKEM nem jött át.
Ami még nem jött be az az volt, hogy olyan volt az egész konfrontáció a két fél között, mintha a Honfoglalást néztem volna. A történet alapján mindenhol ott voltak, a valóságban meg üres lett volna az egész galaxis.
Aztán ugye a párbeszédek. Egyik-másik tökéletes, nagyon a helyén van, aztán amit egyes új és régi szereplőknek a szájába adtak! Jézus ...
A más filmekkel való keverés viszont bejött. A régi széria egyes elemeinek klónozása (kantin) nem.
Az erőhasználat felfedezése bejött, a harc és egyes karakterek harci fejlődése nem.
A csaták látványosak, viszont üresek. Kb. akkora baromság is van benne, mint amit JJ a ST reloaded első részében megcsinált, itt meg kb. értelmetlenné teszi a jedi visszatér űrcsatáját, hogy ez akkor a teljes lázadó vezetésnek miért nem jutott az eszébe, pedig még igazi terveik is voltak. A II. Halálcsillagot azzal a flottával ami a lázadóknak volt kb. két perc alatt lerendezhették volna. Mindegy.
Mint SW film kötelező darab. Mint scifi szintén. Az új szereplők nagy része jó, van köztük olyan, akit gyengének mondanék, ahogy a régiek többsége is elfogadható, év van köztük olyan akit gyengének mondanék. Az új robot tökéletes. Talán az eddigi legjobb. Mindenkinek ajánlom, én is megnézem majd 2Dben, feliratosan is. A hype túlzott volt, mondjuk az elvárás is. Szerintem leverte a lécet, bár sokáig rezgett nálam az eddigi hat után hová kerül szinten, de rengeteg olyan hülyeség van benne, ami a eredeti trilógiában nem volt meg, ami azt mutatja, hogy Lucas egész klassz dolgot rakott össze a hetvenes és nyolcvanas években.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.12.18. 21:09:01 -
Pares #2942 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Ő az, akitől rettegnünk kéne mint anno Palpatine-tól, vagy Vadertől?"
Nem, legalábbis még nem, ez volt a film egyik lényege, hogy elég komoly belső konfliktusai vannak, és a kiképzését sem fejezte még be, ahogy Snoke is mondta, sőt a visszafelé elsülő gondolatolvasáskor Rey is hozzávágja, hogy KR attól fél, sose lesz olyan erős mint a nagypapa Darth Vader. Gyakorlatilag egy készülőfélben lévő Sith, nem úgy mint Palpatine, Dooku vagy Maul, akiket készen kaptunk. Plusz amikor Rey-el harcolt, akkor már Csuvi is meglőtte és Finn is picit megsimogatta a fénykarddal. Nyilvánvalóan fejlődni fog még Snoke irányítása alatt...
Apropó Snoke, komolyan "megijedtem", amikor Snoke-ot először mutatják, azt hittem tényleg olyan k*baszott magas, mert még olvastam is valahol valami pletykákat a magasságáról, aztán kicsit megkönnyebbültem, amikor kiderült, hogy csak hologram XD
Engem az tett most nagyon kíváncsivá, hogy kicsodák Rey szülei (?Luke+?), és hogy ki ez a Snoke...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.18. 20:48:08 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A film nekem nagyon tetszett, összesítve,két dolog verte ki nálam a biztosítékot: Han halála és a fia, Kylo Ren a "fő gonosz"... Ő az, akitől rettegnünk kéne mint anno Palpatine-tól, vagy Vadertől?
Kylo egy hisztis gyerek, aki folyton dührohamot kap és egy képzetlen kis csaj - oké, átjárja az erő - de elég durván helyben hagyja, annak ellenére, hogy ő egy képzett jediből lett Ren lovag?
Bármely volt Jedi tanácstag addig fenekelte volna a kicsi Kylo-t amíg el nem rohant volna sírva. Maul, Dooku, de még Grievous(lehet rosszul írtam) és fényévekkel jobb "gonosz" volt mint ő...
Na mindegy, lehet a kövi részre összeszedi magát.
-
Egy ismerősöm már töltött le, igaz egy deep webes ruszki oldalról, pocsolya szar minőségű, telefonnal felvett "rilízt". Pirate B. és társain még nem hiszem. Bár ki tudja, nem kerestem rá, mert már láttam, meg kamerás borzalmakra meg pazarlok időt.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.12.18. 20:17:04 -
Pares #2939 Nekem tetszett. "Stílusban" egy kicsit nyilván más, mind bármelyik előző, de a hangulata szerintem ott volt. Én még néztem volna néhány órát :D De én nyilván egy elvakult rajongó vagyok, úgy hogy nem vagyok egyáltalán objektív :D Majd a divatutálók megmondják (ahogy látom már meg is mondták), hogy milyen szar volt :D
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.18. 17:25:57 -
gombabácsi #2938 törrenty van má? mikor lesz szerintetek egy jobb kamerás?
ígérem ha jó a film, megnézem moziban is, de valamelyik legutóbbi szuperhype-olt filmnél megfogadtam hogy többet nem megyek moziba -
SzinesGeza #2937 Nem igazán értem, hogy mi volt a gondod a rendezéssel.
Ha a forgatókönyvet írtad volna, azzal még is egyetértek. -
Bandicoot #2936 "jj abrams vagyok es egy kibaszott filmet nem tudok megrendezni - pipa"
Szia!
/Folytasd kérlek, irány a modikhoz a stílus miatt hamarosan.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.18. 14:27:10 -
Hugh Hefner #2935 szerinted megnéztem volna éjféli vetítéskor és venném a fáradtságot, hogy írkáljak egy fórumba, hogy ha nem lelkesedve vártam volna a filmet? Mi az, hogy divathater, mondd már el mióta divat az sg-n szidni valamit, ez nem vmi bölcsésztalálkozó a gozsduban, te öreg annyira el vagy tévedve amennyire csak lehet, tedd már bele a szavakat a szádba mielőtt kimondod, hogy egyáltalán hogy hangozna -
Bandicoot #2934 Értem, a te hozzászólásod aztán hozzátett a fórum értékéhez és televolt mély értelemmel. Látom fáj az igazság amit írtam,ergo betalált,köszi. Tipikus divathater.:)
-
Hugh Hefner #2933 köszönjük a mélyértelmű hozzászólásodat, érték nulla, menjinnen - pipa -
Bandicoot #2932 Annyit tudtunk meg a gárdistákròl hogy sokukat fiatalon elvették családjaiktòl. Finnek az első bevetése volt, ez a folmből kiderült. Azt hogy van-e bratyizás, milyen beszélgetés van a rohamosok közt nem mutatták. A bratyizás sejthető a film elejéből amikor a rohamos meghal. Ezekhez mérten nem volt gondom Finnel. A Phasmás jelenet viszont valòban kicsit fura volt, de kiváncsi leszek Phasma karakterére a jövőben. -
Bandicoot #2931 Jönnek a szokásos fanyalgòk akiknek semmi sem jò - pipa -
Igazad van, de ott még nem tartottam, mint mondtam, csak Finn karakterére tett megjegyzésre akartam reagálni. Azt viszont továbbra is fönntartom, hogy nekem kicsit sem tűnt laza gettó niggernek, se a szövege, se a személyisége.
Ez a Phasmás dolog engem is meglepett, és igazad van abban is, hogy túl gyorsan vettek sok akadályt. Azzal, hogy azt kaptam amit vártam, nem azt mondtam, hogy hűdemegabrutálistencsászárkurvajóbirodalomnégyzet filmet vártam és kaptam, hanem egy ilyen, logikai bugokkal tűzdelt (úgy Abrams módra, kényelmes, magyarázat nélküli wtf toposzokkal /HanSolo hirtelen előkerül, Phasma megadja magát/, de mégis szórakoztató filmet. -
Hugh Hefner #2929 ja es meg egy, attol nem vagy jo rendezo hogy odaraksz egy csavot a kepernyore es azt mondod hogy na ezt majd kifejtjuk kesobb hogy ez kicsoda( vagy nem?) (vagy purgatorium?!) -
Hugh Hefner #2928 annyi kovetkezetlenseg es baromsag van ebben a filmben meg legures ter hogy enyi erovel ucas is rendezhette volna -
Hugh Hefner #2927 nem, ugyanaz, az egész film egy 'meh'
star wars - pipa
végülis nem szar - pipa
régi karakterek - pipa
jj abrams vagyok es egy kibaszott filmet nem tudok megrendezni - pipa -
Nézd, ha az a típus lennék akik "mereven figyel, arra vadászva, hogy mikor lóg ki a lóláb", akkor valszeg nem töröm magam, hogy ott lehessek a premieren, pláne, hogy másnap munkanap van. :)
Téged tényleg nem zavart, hogy miután megtudjuk pár jelzésből, hogy kb milyen lehet az élet rohamosztagosként, a feka srác ezt a viselkedésével egyáltalán nem tükrözi? Meh... És még volt néhány ilyen dolog, most csak egyet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor elfogják azt a fényes páncélú tisztet, és lekapcsolja nekik a pajzsokat vagy miket... WTF!? A szuperfegyver halálos ítéletét írta alá vele, és SIMÁN MEGTESZI! A rendszer fanatikus katonája! Nem áldozza az életét, nem röhög az arcukba, nem próbál vészjelzést leadni, hanem engedelmeskedik, és katasztrófát indít el pusztán azért, mert ráfogtak egy fegyvert! Meg arra mekkora az esély, hogy lerobbansz a Falconnal és 10 perc múlva arra ját Han Solo? Tényleg ez volt a legjobb módja annak, hogy behozzuk a filmbe? :)
Ezek a dolgok engem azért zavartak mert ekkora filmes projekt esetében viszonylag könnyedén ki lehetett volna védeni őket. De emellett rengeteg nagyszerű pillanat van a filmben, és egyáltalán nem lett rossz, meg semmi ilyesmi. Az erő végre újra az ami, a járművek nagyon faszán néznek ki, stb. A filmnézés egy szubjektív műfaj, és örülök neki, hogy más azt kapta amit várt, de az is teljesen normális, ha valakinek annyira nem jött át a dolog. Ettől még nem lesz kötözködő vagy árgus szemekkel figyelő. Semmi olyasmit nem írtam, hogy elvesztegetett idő/pénz volt, vagy bármi ilyesmi, kaptam egy filmet, amiben többször próbáltam alámerülni, és sikerült is percekre, majd valami kirángatott belőle, nem tudom, miért. De remélem másnak tetszett, nézzétek meg akkor újra, ezért készült, és érezzétek jól magatokat! Peace! -
Amivel ma reggel ... -
Hát nem tudom te mire gondolsz gettós szövegelésen, nekem abszolút semmi ilyen érzésem nem volt a csávóval kapcsolatban. "Juhúzni" meg konkrétan akkor juhúzott, amikor kilőtte a Tie vadászt. De ennél még Luke is jobban örömködött a New Hopeban, hasonló szituban. Hirtelen ennyi, fáradt vagyok, meg aludnom kell rá egyet, de annyit még megjegyeznék, hogy azt kaptam amit vártam, szórakozást. Kikapcsoltam a rajongót, és csak belefolytam a filmbe. Nem elemezgetős szemmel néztem, mereven figyelve és vadászva vajon mikor lóg ki a lóláb. Nem csodát vártam, és nem egy új Birodalom Visszavágot. Persze vannak benne túlzások, amire azért fölszisszentem. Csak hogy mondjak egy ilyet -nem rakom spoilerbe, mert ez az előzetesekben is benne van, de aki nem akarja, annak most szóltam-, amikor az ex rohamosztagos nekimegy egy erős erőhasználónak... na az tényleg wtf volt. Még ha nem is tartott ki sokáig, szét kellett volna tépnie nettó fél mp alatt, nem leállni kardozgatni...
A látvány viszont tényleg pöpec - no de ennyi azt hiszem el is várható. -
Stockbauer33 #2923 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #2922 -
cherubim06 #2921 Lehetséges, hogy sehol sem vetítik a 3D-s feliratos változatot, Budapesten? Ha valaki tud ilyet megköszönném:-)
Utoljára szerkesztette: cherubim06, 2015.12.17. 23:30:50 -
Prof William #2920 Mindenkinek kellemes mozizást az éjféli előadáson!
Az erő legyen veletek! -
Azért akkora foglalási dömping nem volt, simán kaptam ma jegyet úgy, hogy csak ma foglaltam le. Nálam, holnap négyig mindent leszarok. :)
Szerencsére nem esti előadás, mert akkor film közben aludnék el azonnal, de pont jó. -
Ezt az ex-Storm Trooperes baromságot a Force Commanderben is elsütötték. Már ott is hánytam tőle, de kíváncsi leszek, hogy élőszereplősen mi fog ebből kisülni. :) -
Quantumleap #2917 Meg a "Kóbor hold" is. :) Én most hétfőn láttam először avval a szinkronnal, többet se fogom. Obi-wan hangján nem tudtam, sírjak vagy nevessek. :O -
Midas #2916 hf
-
Még nyolc és fél óra, és a 40. születésnapomon nézem az új Star Wars-t. Mindjárt sírok. -
Prof William #2914 23 -a után már csak 3D-s szinkronos van a Cinema Cityben. Rákérdeztem és azt mondták, hogy lesz majd többféle is de azok majd csak 21 -én kerülnek fel. Kissé megnyugodtam mert két ünnep között is inkább felirattal néznénk újra. -
kjhun #2913 Belenéztem a VHSRIP-kópiába az éjjel, bár ma vagy holnap végignézem, kimondottan erre hegyezvén a füleimet, hogy elhangzik-e. Nagy valószínűséggel nincs benne. Viszont a "Milenáris Sólyom" szó elhangzik benne.