5229
-
Pares #2992 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Értsd már meg, hogy Reynek semmilyen tekintetben nem volt zéró tudása. Az erőt sem tanulják, bennük van, felfedezik, megtanulják használni és irányítani. Szerinted miért ÉBREDŐ ERŐ a film neve? Ha ezt nem vagy hajlandó felfogni, akkor nincs miről beszélni. -
kissssss #2991 na te nagy értelmű akkor súgd már meg melyik hszben szaroztam én fröcsögő pofával???
vagy most jön a csendkirály üzemmód részedről? -
Bandicoot #2990 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ilyen pontossággal egyik mester sem látott bele a tanítványok fejébe sem. Yoda sem Anakin fejébe,és Palpatine se Luke fejébe. Mindenféle kínzás nélkül amit Kyro művel, ilyen pontossággal Vader látott bele Luke fejébe a Jediben. -
kissssss #2989 "Obi apó nem tanított Luke-nak szellem formában sz*rt sem,"
akkor szerintem ess neki a 4 rész első 30 percének....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez a lényegen még így sem változtat, zéró tudással senki nem válik asztalos mesteré, programfejlesztővé, vagy épp erőhasználóvá, ennyi erővel akkor már Luke is térdre fektethette volna a buckalakókat és elintézhette volna a környék rossz fiúit csupán csak azért mert hallott a klón háborúkról és a jedi rendről mindezt obi előtt :) ez így ilyen formában logikátlan.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.12.21. 19:19:25 -
Pares #2988 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem annak az oka, hogy a gondolatolvasás visszafelé is elsült, hogy Rey belelátott Ren fejébe, nem a rokoni szál, hanem az Erő-érzékenység. Ahogy említve volt a korábbi részekben, az elmetrükkök nem működnek mindenkin, csak a gyengébb akaraterejű élőlényeken. Nyilván erről nem volt szó korábban, de én úgy képzelem el ezt a gondolatolvasást, amit Ren csinált, hogy megnyitott egy csatornát közte meg a kihalgatott közt, és Rey ezen a csatornán az ellenkező irányba tudott "menni".
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.21. 19:19:25 -
A falconon órákig vagy napokig / mert fogalmam sincs meddig tartott az út / tanitotta az öreg... -
Bandicoot #2986 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Obi apó nem tanított Luke-nak szellem formában sz*rt sem, Luke erővel kapcsolatos tanítása Yodával kezdődött meg. Luke Ben apóval az új remény végétől a Birodalom visszavág elejéig nem is találkozik,kissé logikátlan lenne ha mindennapjaiba beépülve Ben apó nem igyekezne rögtön Yodához küldeni...:)
Az erő legnagyobb alapja a tiszta elme és a koncentráció, nomeg higyj magadban blabla. Yoda ezt tanítja nagyban Luke-nak. Tegyük fel hogy létezne az erő hallanál róla állandóan meséket. És egyszercsak paff kiderül hogy minden igaz, ráadásul látomásod lesz, szólít egy Jedi fénykarja,és a fejedhez vágják hogy benned is megvan az erő. Akkor a hallott mesék alapján mondjuk nem próbálnál megszökni? Nem próbálnál erősen arra koncentrálni hogy sikerül az emlével játszani ahogyan történetekben hallottad? Rey- koncentrál erősen és 3-jára sikerül neki az elmetrükk. Elötte belelát a másik fejébe ami durván rokoni szálhoz köthető. A végén pedig behúzza a fénykardot ahogy Luke is megtette sérülten fellógatva. Ugyanakkor valóban lehet igazad van ez lehet túlzás, kiderül hogy Rey ki is valójában. Ha egy nulla semmi akinek köze nincs a Skywalker családhoz,na akkor el lehet könyvelni egy ordító baromságnak az egészet, mert még ha a mesék alapján is használta volna az erőt amennyire tudta, Kylo fejébe nem kellett volna hogy így belelásson. -
Pares #2985 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Te honnan a szarból tudod, hogy az Erő pontosan hogy működik? Az Erőhöz nem tanulás által jut az ember, a tanulással csak a használatát gyakorolja. Rey már fel lett világosítva az Erőről, a Jedikről, látomása is volt már amikor megtalálta a fénykardot, Maz Kanata is csak tényleg azt nem mondta ki, hogy "Rey drágám, te Erő-érzékeny vagy, és Jedi leszel". Han is ugye megmondta neki, hogy az összes legenda igaz, akkor pedig nagy valószínűséggel hallott történeteket a Jedi elmetrükkökről is, hát kipróbálta, vesztenivalója nem volt abban a helyzetben. Harmadszorra be is jött neki, amin ő is meglepődött. A gondolatolvasásnál pedig Ren volt az, aki elkezdte buzerálni, de nyilván máshogy működik egyszerű halandókon, mint Erő-érzékeny és nagy akaraterejű embereken, így részben visszafelé sült el. Jaj, de nehogy gondolkodj, nehogy próbáld megérteni, hogy mit láttál, neeem, rögtön jösz az értetlenkedéssel meg a szarozással, unalmas.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.21. 18:38:17 -
kissssss #2984 "Luke is mindenféle tanítás nélkül használta az erőt a Birodalom visszavágban"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem maradjunk annyiban hogy még Luke is előrébb járt azzal a párórás tanítással amit obi wan apó adott neki a sólymon :) és még "szellem" formájában is adott további útmutatást , itt meg máris elmetrükkel és gondolatolvasással kezdenek mindenféle előzetes "beavatás" nélkül, sajnálom de ez így számomra logikátlan/értelmetlen ennyi erővel most én is kihúzhatnám a seggemből a programírás alapjait mindenféle felkészülés nélkül, és hogy kinek fia-borja rey vagy raj vagy akárminek hívják is a csajt abba ne menjünk bele csak találgatás az egész. -
Bandicoot #2983 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Luke is mindenféle tanítás nélkül használta az erőt a Birodalom visszavágban. A kiscsaj múltja pedig egy durva rejtély, amiről feltehetőleg minden jel szerint a következő részben kiderül hogy Skywalker lány, aki ráadásul már képzést is kapott. Számtalan dolog erre utal.
Ott a látomása amiben elszakítják anyjától - nem látjuk ki és miért szakítja elelképzelhető hogy a fejében egyes dolgokat "törölve" Luke biztonságba akarta tudni távol magától ahogyan ez vele is történt az Ep3-4 között.
Kylo amikor meghalja hogy BB8 egy lánnyal van felkapja a fejét hogy milyen lánnyal. Ráadásul amikor találkozik a lánnyal közli vele hogy sokat hallott róla. És Rey belelát a gondolataiba amik elárulják ahogyan Luke-ot is elárulta az apja elött.Luke feltehetőleg a Jedi akadémián miközben képezte Kylo-t a lányát is tanította amennyire lehetett a korához képest,és Kylo így halott felőle "sokat". Nomeg ugye a "családi kard" is őt szólítja, lehetett volna az bármilyen fénykard ha nem akarják hogy hőbörögjenek a fanok hogy az honnan került elő,de nem direkt Luke és Anakin fénykarját tették be. Kiderül a következő részből, de ez netszerte egy igen erős teória.
Ugyanakkor Rey azon túl hogy belelátott az elméletileg rokona gondolataiba ("Attól félsz hogy nem leszel olyan erős mint Darth Vader") hallott már a Jedikről és a történetekről, miután ráeszmélt a fénykardszólítós jelenetnél arra hogy megvan benne az erő (ami láthatólag nem is kicsi) simán elképzelhető hogy a a mesékből kiindulva amiket hallott prübálkozott a mind trickel és lévén erősen koncentrált harmadjára sikerült. Ahogyan a fénykard behúzása is, ami Luke-nak is ment szinte mindenféle tanítása nélkül a Birodalom visszavág elején erős koncentrációval.
Kylo ráadásul az összecsapás jeleneténél egy megsebesített legyengült erőhasználó akinek a fejében durván kavarog minden, így nem csoda hogy a koncentrációja sem olyan erős a fénykard behúzásánál mint a film elején ahol még "nyeregben" van és megállítja a lövedéket. -
kissssss #2982 "Rosszabb annal, erdektelen."
sajnos igaz, én is csak azt vártam mikor lesz már vége, úgy éreztem mintha erőltetett lett volna az egész... hirtelenjébe akartak belepréselni szűk 2x 60percbe az elmúlt időszakot az utolsó epizód óta, sehol nem volt egy nyugisabb jelenet amikor kibeszélhették volna kinek mi az indoka miért teszi ezt meg azt, egyfolytában csak futnak lövöldöznek robban valami aztán megint futnak lövöldöznek robban valami és így tovább....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és akkor az olyan nettó baromságokról még nem is tetem említést mikor a kis csajszi nekiáll mindenféle kiképzés nélkül kifürkészi kylo ren gondolatait aztán manipulálni a rohamosztagost, volt néhány jó pillanata is a filmnek mint mikor ren elkezdte feldarabolni a vallatószobát a 2 rohamosztagos meg csinált egy hátra harcot, vagy amikor csuvi odanyomta hanhoz a kabátot hogy nemártana felvenni, de ezeken az apróságokon kívül semmi kiemelkedő nem volt az egész film alatt(han halálát kivéve) -
Nagydög #2981 Uhum. Hipszter... -
Pares #2980 Egyre csak gyűlnek a hipszterkritikusok, akiknek csak azért se tetszett!1!!4négy
-
Nagydög #2979 Megneztem. Nekem nagy csalodas. Random blockbusternek elmegy. A Star Wars univerzum remenysegenek viszont botranyosan rossz. Nem, nem is rossz. Rosszabb annal, erdektelen. Az egesz film alatt ketszer haromszor sikerult megfeledkeznem rola, hogy filmet nezek. A trailerek maskepp voltak vagva, ugyanazoknak a jeleneteknek kicsit mas ertelmet adtak. Na, a trailerek sokkal jobbak mint maga a film. Es amit a forgatasrol keszult felveteleken lattam, az alapjan nekem meggyozodesem, hogy ezt a filmet sokkal szorakoztatobb volt kesziteni, mint nezni.
Ha szeretnenek javitani a kovetkezo reszre, akkor ne hagyjak szenvedni szegeny Kylo Rent, hanem engedjek ot vissza a Twilightba, az Elso Rendet a Kek Osztriga barba, Snoke-nak adjak vissza a Dragaszagot, es ha mar kivagtak az ablakon az Extended Universe-t, akkor szerezzenek nehany hozzaerto irot a bespeedezett nyolcevesek helyett.
-
Pares #2978 
-
Pares #2977 #2973 #2974
-
a személyeskedést ideje lenne befejezni... -
Hugh Hefner #2975 fussál csak te szerencsétlen, te kapod meg a purgatóriumot végkifejletnek vagy valami időutazós baromságot mert isteníted egy alapvetően tehetségtelen rendező 'munkáját' -
A kardhoz egy kis kiegészítés (star wars wikiről):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"The lightsaber was crudely assembled based on an ancient design dating back thousands of years to the Great Scourge of Malachor, and thus featured seldom-seen crossguard blades. A single cracked kyber crystal, barely able to contain the weapon's power, necessitated the lateral vents which produced these crossguard quillons and gave the weapon's red plasma blades an unstable, serrated appearance."
-
karajjj #2973 Gyerekek, ennyire ne legyetek már idióták! Sosem néztetek LOST-ot?
Vagy az éjféli időpont ártott meg sokaknak?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kylo Ren egy elkényeztetett hülyegyerek tele dührohamokkal. Ez baszki a karakter része, mint ahogy az is, hogy eddig nem volt szüksége a maszkra, mégis hordta! Össze kell rakni a sztorit fejben. A kard azért olyan, mert nem képzett jedimester, mint kiderült, Luke nem fejezte be a kiképzését. Ilyet tudott építeni magának, látszik, hogy kezdetlegesebb volt a működése, mint Anakin régi kardjának.
Na meg ilyen hülyeségek, hogy lerohad a Falcon, Solo meg egyből ottvan? Te mit néztél? Elmondja világosan, hogy azért kerültek oda, mert észrevették a hajó nyomát és ha ők megtalálták, más is meg fogja, egyébként pedig nem lerohadt, hanem ők fogták el, erről is szó van. -
Pares #2972 Nem, és szerintem ne is akard megtudni amíg nem látod a filmet... -
Plata #2971 Én nem láttam még a filmet de már nem tudom mit higgyek el.Játékban cseten már egy rakás hülyeséget hallottam. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valaki fel világosítana hogy melyik az igaz?van aki azt mondja hogy az a gyökér sith hal meg van aki azt hogy Han Solo. -
Stockbauer33 #2970 -
gombabácsi #2969 dvdscr? -
kjhun #2968 Nem. A spanyolok szivárogtatták ki a teljes filmet. Míg, a magyar szinkront egy kamerás kalóz.
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.12.20. 14:36:15 -
Svábytól jött ki? :D -
Rhonin7 #2966 elkezdtek viccelődni,hogy The First Order Strikes Back.............és 3. résznek meg The return of jedi :P lesz filmcímnek :D -
Rhonin7 #2965 ennyire ne legyetek gázok,hogy szar torrentről nézitek meg............ -
kjhun #2964 Bő fél órája kikerült 127perces változatban. Viszont vizjeles, de messze jobb a képe. -
gombabácsi #2963 a spanyol camripet ne szedjétek le, totálgáz, a kép fele ha látszik akkor már sokat mondtam :D -
Bandicoot #2962 Nem. Yoda nem azt mondta hogy CSAK kettő, hanem hogy mindig kettő van belölük. A Jedi rend elpusztult és Skywalker volt az utolsò Jedi mester. Viszont a Sithekről nem tudunk semmit, csak könyvekből (már amelyik értelmes folytatás) hogy volt jòpár Sith rend. Palpatiné döglött be ugyebár.:)
A 2-esre nemigazán jöttem rá én sem főként hogy a haderejük elég nevetséges... -
Pares #2961 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó, de ez az EU amit ide leírtál, ami mostantól nem canon, nem hivatalos. Bár ahogy korábban is írtam, és a filmben is láthattuk, nem dobták ki az egészet a kukába, Kylo Rent, vagyis Ben Solot, mint Leia és Han fiát nyilván az EU Darth Caedus-a (Jacen Solo) és Ben Skywalker-je inspirálta. Továbbá azt is nagyon valószínűnek tartom hogy Rey valójában Luke lánya, akit meg lehet, hogy az EU-s Jaina Solo alapján mintáztak. Szóval megkeverték a szülőket és a neveket, de nem dobták ki teljesen az EU-s témákat.
A Sithekre visszatérve, ahogy írtam, Sidious Maul-al, után pedig Vader-el nyilván Bane filozófiáját követték (Dooku inkább csak eszköz volt), de rajtuk kívül simán létezhettek más sötét oldalt követő erő használók is. Szóval Snoke lehet hogy Sith, lehet hogy maga Darth Plagueis, vagy esetleg Palpatine (szándékosan figyeltem, hogy hogy néz ki, de most az istenért sem tudom felidézni pontosan az arcát), vagy az is lehet, hogy semmi köze az előző kettőhöz, és csak simán a sötét oldalt használja, nem tagja a Sitheknek és nem a Sith kódex-et követi. Sőt abból amit láttunk, még az se biztos, hogy Snoke csak az erő sötét oldalát használja. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
After centuries of operating in secrecy, the Grand Plan for revenge was initiated by the Sith Lords Darth Plagueis and Darth Sidious. Sidious, who usurped his Master's position, ultimately fulfilled Darth Bane's dream: the return of Sith dominance throughout the galaxy. With the betrayal and near destruction of the Jedi Order, Sidious dissolved the Galactic Republic and replaced it with the Galactic Empire. Ruling as emperor in his public guise as "Palpatine", Sidious' reign was prophetically ended by his own apprentice—the Chosen One, Anakin Skywalker. Though he returned in the form of several clones, each inhabited in turn by the Emperor's dark spirit, Sidious' final demise in 11 ABY ended the line of Bane and Zannah.
The collapse of Darth Bane's Sith Order, however, did not bring about the final end of the Sith itself. Lumiya, a former Hand of Emperor Palpatine and the self-proclaimed Dark Lady of the Sith, formed her own Sith and incorporated the Rule of Two in its philosophy. She regarded her greatest achievement in the form of her apprentice Darth Caedus, a grandson of Anakin Skywalker and the first active Sith Lord since the reign of Darth Sidious. During the time of Lumiya and Caedus, another Sith Order had come into existence, one that was far less connected with the old Order of Darth Bane.
The One Sith, founded by the former Jedi A'Sharad Hett, rejected the Rule of Two. Under the Rule of One, the new organization permitted the existence of many Sith Lords, all of whom ultimately answered to the authority of a single Dark Lord.
Ezek alapján úgy néz ki, hogy a sith rendek még élnek, csak a legősibb kihalt közülük Palpatine halálával.
-
SzinesGeza #2959
SPOILER
Mert mi van ha előbb meghal mielőtt folytatják a filmet? ;) -
Pares #2958 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Jedi renden és a Sitheken kívül is vannak és lehetnek Erő-érzékeny vagy Erőt használni tudó emberek. Szerintem nem kell feltétlenül egyik vagy másik szervezethez csatlakozniuk. Amúgy Snokeról sem az volt a benyomásom, hogy Sith, Kylo Ren meg csak egy wannabe Sith, bár szerintem ő sem konkrétan Sith akar lenni, ahogy az egész film során sem hangzik el egyszer sem a Sith kifejezés, ha jól emlékszem, hanem olyan erős akar lenni, mint az öregapja, olyan jól akarja használni az erő sötét oldalát, mint Vader.
Az Ellenállás meg, ahogy utánaolvastam, gyakorlatilag egy, az Új Köztársaság által támogatott fegyveres csoport, akiknek a célja maradék újraszerveződött birodalmi erők (vagyis az Első Rend) felszámolása. De gondolom az új Köztársaság meg az Ellenállás is jobban ki lesz fejtve a következő két részben, sőt az Első Rendből is csak az egyik bázisukat láttuk... -
Pares #2957 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezt még ő maga vetette fel George Lucasnak a Jedi visszatérben.
2:02-től:
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.19. 11:06:11 -
El Protector #2956 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ő már sztem csak azért vállalta ezt a részt is, hogy végre ki tudják írni belőle :) -
Tudom, hogy ezek így elég gáz kérdések lesznek, de egész este ezen kattogott az agyam :D
1,Yoda mondta azt, hogy a sithekből mindig csak kettő van, egy mester és egy tanítvány és ugye a 6. rész végén mindketten meghaltak, akkor a sithek kihaltak, vagy elég egy erőhasználó, aki a sötét oldalt választja(pl.: Ren lovagok), hogy sithnek hívhassa magát? Mikortól hívhatja magát valaki sithnek vagy mitől lesz valaki sith?
2, Az Ellenállás, azaz Új Köztársaság fegyveresereje, vagy egy "milícia" még mindig, függetlenül a Köztársaságtól?
Utoljára szerkesztette: mijki, 2015.12.19. 09:54:52 -
InfoCsill #2954 A film jobban tetszett, mint az I.-III. részek bármelyike, kivéve egy momentumot a végén, ami nagyon nem tetszett, bár már vagy negyed órával előtte kitaláltam, hogy ez fog történni, és ez onnantól kezdve elrontotta nálam a film további hangulatát, és kissé csalódva távoztam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!F*szért a kedvenc karakterem nyírták ki az egész SW univerzumból?
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.12.19. 09:46:34 -
Zozo0122 #2953 Lol, csak ökörködtem :D