5229
star-wars-banner.jpg
  • Pares
    Nem. Te leírtad, hogy mennyi állítólagos logikátlanság volt a filmben, én meg leírtam, hogy miért nem volt. De tudod mit, már nem is csodálkozom rajta, hogy nem értesz alapvető dolgokat a filmből.
  • xido
  • Nagydög
    Az alkotoi szabadsaggal kapcsolatban kulonosen Abrams eseteben vannak bizonyos becsipodeseim. Mar a Star Trek eseten is az tortent, hogy kihajitottak az addigiakat, hogy ne alljon a kreativitasuk utjaba, aztan kiderult, hogy piciket nagy rajuk az a kabat. Azt szokas mondani, hogy Abrams ujraelesztette a Star Trek univerzumot. Ja. A Star Trek ujra el. Egy szetkokozott transzvesztita prosti testeben.
    Na, most vegre a Star Wars is ujraeledt. Kicsit ugyan Katniss Everdeenre emlekeztet, es a hatterben mintha emos vampirok verfarkasokkal kakaskodnanak, de akkor is...
  • kissssss
    most a reboot világában élünk(lásd star trek), már nem csak a filmek cselekményét hanem a hozzávaló világot is kukázni szokták az "alkotói szabadság oltárán", szerintem nem indokolták meg.

ezt az EU kukázást meg nem kell komolyan venni, a legtöbb fan fórum és rajongó nem vesz tudomást róla, még a wookieepedia se nagyon foglalkozik vele.
  • gombabácsi
    állítólag az imdb pontozás már régóta meg van hackelve, szorgalmas kis kínaiak pontozzák pénzért a filmeket, főleg a giga produkciókat, mert ügye ott van pénz erre is

a kritikák viszont jók, szerencsére 1 csillagos a legtöbb :D
  • xido
    lehetne az is indok,hogy jogdíjak a kitalált bővítményekért..meg az is,hogy aki csak a filmeket ismeri,az lemaradna,mint a borravaló,ha durrbele lett volna az új rész az összes gyerekkel,Mara Jade-el,stb..stb..
  • Nagydög
    Ha mar itt tartunk: Emlitette valaha valaki a Disneytol, hogy miert dobtak kiaz EU-t? En nem talalkoztam semmilyen idevago infoval.
  • kissssss
    csak közbe a "mese" köré az évtizedek alatt felépült egy komplett galaxis is, animációs sorozatok, könyvek, regények, játékok... stb, ha ezek nem lennének akkor az a messzi messzi galaxis még mindig csak tatooine alderan bespinnből és a többi csak névben megemlített helyből állna.
  • Nagydög
    Haaaat... Azert en elolvasnam az IMDB-n is az egyszeru nezok kritikait. Eleg erdekes, hogy mig a pontozas a latvanyosan magas 8.8-on all(megpedig nagyon egyenletesen minden korcsoportban es nemtol fuggetlenul), addig a szoveges kritikakban nagyitoval kell keresni egy pozitivat.(Nem tudom, mi alapjan vannak rendezve. Vegigolvastam parat, es atlapoztam az elso kb. tiz oldalt)
  • Wootan
    Ajánlom nézd meg imdb-n a review-kat is. 90%-ban 5 vagy kevesebb csillag az értékelés.
    Az hogy valami népszerű, vagy jól fogy nem jelenti azt, hogy jó is. Rengeteg példát lehetne erre felhozni, filmek, sorozatok, vagy zene terén is.

akdestroyer: ez a létező legrosszabb indok, hogy mese, meg sci-fi. Ennyi erővel akkor bármi megtörténhetne egy ilyen filmben. pl. mért nem lett Luke-ból szupercsillagharcos, és lőtte szét kamehamával az első rend bázisát? Végülis ez egy mese, nem kell benne logikát keresni, nem igaz? :)

Viccet félretéve a probléma ott van, hogy az előző részekben felépítettek valamit, jelen esetben az erő és az erőhasználók (jedik, sithek) kapcsolatát (sokéves képzés, amiben az erő, és a lézerkard használata is benne van, + diplomácia, stb.), amit ebben a filmben szimplán szemközt köptek.

• xido
    Azért egy Trónok harca féle politikai ármánykodást mégse tehetnek be ide,mert alig lenne benne scifi elem :)
  • jarlaxxe
    Mégis csak elég jó volt ha ennél a résznél újrahasznositották...
  • akdestroyer
    Azért az Új remény se rendelkezett Cristopher Nolan szintű forgatókönyvvel, ezt tegyük gyorsan hozzá :D
  • Bandicoot
    A gond az, hogy szerinted kiszúrták a rajongók szemét,de ahogy a rajongói oldalakat, rajognói kritikákat, imdb-t, metacritics-et és egyéb oldalakat nézünk a rajongóknak látványosan döntő többségének tetszett a film, és sokkal többre tartják mint az előzménytrilógia bármely részét. És látványosan minimálisabb a fanyalgás mint az előzménytrilógiánál,ráadásul ez a fanyalgás várható volt,manapság divat,ahogyan a metacriticses agyhalottak 0-1 pontozása.:)
    Ebből (is) kiindulva az írásodnak a súlya egyenlő szinte a nullával,főleg hogy érv az nincs benne szinte semmi, csak "szardobálás".
  • akdestroyer
    Én értem az álláspontodat, sőt valahol el is fogadom, de ezt most így írták meg, kész, el kell fogadni. Neked is ment a 3014-es komment, egy mese az mese, ahol mindent lehet. Ha el tudjuk fogadni a fénysebességgel való közlekedést, akkor ezt miért nem? :)
  • Bandicoot
    Én igazság szerint csak azon csodálkozom hogy abba még nem kötöttek bele,mi tartja az amúgy full szárnynélküli Tie Fightereket a levegőben egy földszerű bolygón.:)

Bár olyan kommentet a csodálatos metacritics-en láttam egy igen értelmes 0 pontot szóró embertől, hogy a filmben állandó jelleggel csúfot űztek a fizikából azzal amit a Falconnal és egyéb gépekkel művelnek a bolygókon...:)
  • Rita79
    Nagyon sok bajom van a filmmel azon túl, hogy láthatóan összecsapták a sztorit, nem fordítottak elég figyelmet a részletekre, sőt semmire sem. Egymás után betolt SW klisék tömkelege. robot keresgélés itt, ott, aztán megint itt, majd pár lézerágyús csata csak úgy a semmiből, aztán a 1,5 perces holotérkép fölötti taktika kidolgozás bravúros volt, hogy utána ~10 db X-szárnyúval legyőzzenek egy 100x nagyobb bolygót mint az ex halálcsillag, és akkor én még az erőről nem is beszéltem, mert az aztán tényleg az ellentmondások tömkelege, meg a nevetség kategória.
    A legfőbb bajom, hogy miért nem a remekül megkreált 6 rész utáni világot filmesítették meg, amit a regényekben olvashattunk és körömrágva izgulhattunk végig. Ilyen kommersz sztorival kiszúrni egy 40 éves filmeposz rajongóinak szemét sztem több a soknál.
  • Bandicoot
    Valahol el kellett kezdeni,nem volt rögtön egy nagymester...:)
    Az első mestert ki képezte ki? :-P

És továbbra is: Luke a Birodalomban erőképzés nélkül használta az erőt a maga módján abból a piszlicsáré minimálmagyarázatból amit Obi elmondott neki.
  • akdestroyer
    Én azért nem tudok mit kezdeni az értetlenkedő kommentekkel, mert nagyon sok ember nem tud mit kezdeni azzal a szóval hogy mese.

Az az egész SW univerzum egy hatalmas nagy mese. Annak indult, az is lett anno,és sokak számára a mai napig az is, és a mesében nem keresünk a csomón is kákát.
    El kell fogadni hogy van erő, van lézerkard, és van pimpelt falcon (ami a fénysebesség másfélszeresével megy, úgy hogy közben a legénység agya nem a seggén keresztül távozik a gyorsulástól, és egyébként is, fizikailag lehetetlen). El kell fogadni hogy több tucat fényévnyi távolságokat repkednek a film közben a különböző bolygók között, (ami még fénysebességnél is nagyon sok év),úgy hogy közben nem öregednek számottevően.
    Akik ezen nem tudnak túllépni azokkal nincs mit kezdeni, gondolom ezzel te is egyet értesz.
    Most tovább írták a mesét - Rey képzés nélkül rájön hogy kell használni a mindfuckot, ez egy új axióma és kész, lépjünk már túl rajta emberek...
  • kissssss
    "most épp te vagy az aki generálja a feszültséget"

amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten is, majd legközelebb megtanultok normális hangnemben válaszolni.

"hogy saját véleményt tálalsz tényként."

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én nem azt vontam kétségbe hogy erőérzékenyek lennének hanem azt hogy oktatás nélkül logikátlannak néz ki az hogy máris olyan trükköket használnak amit csak egy pártfogó segítségével tudnának elérni, ha most a ti elképzelésetek mentén haladnánk akkor kb értelmét is veszítené a jedi és sith rend, minek ezek a rendek ha saját magadtól is rájössz a legbonyolultabb trükkökre is idővel? minek akkor yoda ha Luke magától is tudja használni az összes erőhasználatot?

ha ezen a gondolatmeneten haladnánk akkor yodának se kellet volna megtanítania obi want arra hogyan tud kommunikálni qui gon jinnel.....

• Wootan
    Nem tudom mit vitatkoztok itt az erő működéséről. Aki ismeri az sw univerzumot, vagy csak látta az előző filmeket, az tudhatja, hogy vannak mesterek (tanítók), meg vannak a tanítványok. Nyilván Yoda sem unalmában tanította a gyerekeket éveken keresztül.

A kiképzés évekig tartott. Először Yoda kezei alatt, aztán az idősebbek kaptak egy mestert, aki vitte őket magával küldetésekre.
    + Emellé nyilván azért is kellett a tanító felügyelet, hogy figyeljék a tanoncokat, és kiszűrjék az instabilokat, akik átállhatnak a sötét oldalra.

Szóval felesleges megmagyarázni, hogy ő ilyen istenadta tehetség, aki magától mindent kitalál csak úgy. Semmi jele nincs annak, hogy bármiféle képzést kapott volna. Persze majd a következő részben bejön az, hogy ő valójában egy képzett jedi, csak kitörölték az emlékeit, és elrejtették a sötét oldal elől, azért ekkora spíler.

Mondjuk engem sokkal jobban zavart, hogy egy random ex-rohamosztagos lazán használja a lézerkardot, és úgy vív, mint egy képzett jedi. Jah és a zene, ami totál semmitmondó végig. Nem akarom elhinni, hogy Williams műve...
  • akdestroyer
    Azért az ilyen kommentekbe (3004#) btw illene beleírni hogy "számomra" vagy "szerintem", különben feszültséget fog generálni. Nekem is szúrja a szemem hogy kategorikusan kijelented hogy az egész film egy kalap szar, és annyit sem ér mint egy tegnapi újságba csomagolt lyukas kotton.
    Nekem meg például nagyon tetszett, ilyenkor mi van? :D

Lehet hogy nem erőltették meg magukat történetírás terén, és erősen merítettek az Új reményből, de számomra ez abszolút nem volt zavaró, max így utólag realizáltam igazából, mert maga a film nagyon működik, és elvarázsol a moziban, fel se tűnik a 2 órás játékidő, úgy elreppen. Nekem abszolút átjött az SW érzés, és a karakterek is nagyon el lettek találva, hibát meg tudok benne találni, de csak akkor ha nagyon bele akarok kötni. De belekötni mindenbe lehet, még az élő fába, vagy a betonba is, (hogy a birodalom visszavágról ne is beszéljünk), szóval miért tenném?
  • Stockbauer33 #3010

Csak én még el is szunyáltam a film alatt egyszer.

Neharagudj h irtam neked.Többet nemteszem
  • akdestroyer
    Ezt rosszul látod, mert most épp te vagy az aki generálja a feszültséget azzal, hogy saját véleményt tálalsz tényként.

2996# "neked kéne felfognod hogy attól hogy meg van a tehetséged az erőre még nem fogsz azonnal eberek fejében turkálni és utasítani őket az erő segítségével úgy mintha máris jedi nagymester lennél"

Na most én nagyon kíváncsi lennék, hogy te honnan a francból tudod pontosan hogy működik az erő? De tényleg... És mi van ha de, így működik?
    Nem azt mondom, hogy nem lehet igazad ebben a kérdésben, de így kategorikusan kijelenteni, hogy márpedig így meg úgy működik az erő, mert te ezt gondolod, és a többiek hülyék, hát már bocs b+, de nevetséges vagy.
  • Rita79
    Szívesen adnék egy rövid film kritikát, mert azért elég sok könyvet elolvastam ebből az univerzumból, többek között az összes Timothy Zahn regényt is, ami Lucas által is elismert folytatása a sztorinak. De ilyen tahó stílusú megszólításra nem tudok mit írni.
  • gombabácsi
    erre azért van szüksége a disney ipari filmgyárnak, hogy a köv. részekben minél több és gyorsabban bevethető jedi akció lehessen, mint egy videójátékban.
    a nép imádni fogja :(
  • Stockbauer33 #3006
    " Hihetetlenül üres, erőltetett film, nincs meg benne még csak nyomokban sem a SW hangulat "

Nemneked készült egyértelmű.Pár mondatba irdle légyszives mitvártál te ezzel a nagy szürkeállománnyal?
  • kissssss
    szerintem ess neki még egyszer és nézd át hogy a mostani vita honnét indult el :)

kezdjük ott hogy én megfogalmaztam egy kritikát a film logikátlanságaival kapcsolatban ami konkrétan abból ált hogy egy erőérzékeny sivatagi kukás máris elmetrükköket használ és lilára veri a hisztis rossz fiút miközben Lukenak kellet 3 komplett film mire alkalmas lett arra hogy megmérkőzzön az apjával....

erre mit kaptam válasznak? egy tonnányi elméletgyártást meg egy alpári stílusban megfogalmazott beugatást tőled 2985, és akkor még én vagyok az aki szarozik és értetlenkedik?

tudod van egy kis különbség az érvek nélküli fröcsögés és a normálisformában leírt filmkritika között, és hogy te mit akarsz belelátni az én mondandómba az már inkább téged minősít lásd 2999.
  • Rita79
    +1, detto. Csak én még el is szunyáltam a film alatt egyszer.
    Hihetetlenül üres, erőltetett film, nincs meg benne még csak nyomokban sem a SW hangulat, feszültség. Ha nem SW lenne, senkinek fel sem tűnne, hogy megjelent a piacon egy zsé kategóriás sci-fi, menne simán a süllyesztőbe.
  • Pares
    Te (még néhány másik egyén) értetlenekdtél olyan dolgokról, amik részben vagy teljesen meg vannak magyarázva a filmben, vagy ki lehet őket egy kis gondolkodással következtetni. És igen, a hozzászólásodból gyakorlatilag az jön le, hogy anélkül, hogy megpróbálnád megérteni, hogy mi és miért történik, inkább csak legyintesz egyet. Ha szinte mindenről negatívan írsz, akkor mégis hogyan máshogy lehetne értelmezni a véleményed, minthogy szerinted szar? De tudod mit, már túltettem magam rajta, hogy megértsd, amiket leírtam.
  • Jim Morrison
    kösz
  • kissssss
    jaj most jön az a rész hogy belemagyarázzuk a saját gondolatunkat más hozzászólásába?

teljesen normális hangnemben írtam meg az első véleményemet a filmről, szóval még azt sem lehet mondani hogy köpködtem a filmet nem hogy még szarozom is. :)

szerintem válts topikot mert ahogy elnézem te már nem a filmmel vagy elfoglalva hanem csak szimplán kötekedsz...
  • Pares
    Amúgy itt tengette a napjait Luke az elmúlt évtizedekben. Gondolom a VIII. részben többet is látunk belőle.
  • Pares
    Szó szerint nem merted leírni, de elég könnyen le lehet szűrni a hozzászólásodból, hogy erre gondoltál, nem kell magyarázkodni.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.21. 19:43:57
  • Bandicoot
  • kissssss
    tehát hol is szaroztam? tudod szó szerint idézni? vagy csak jön a félremagyarázás?
  • kissssss
    ó te.... neked kéne felfognod hogy attól hogy meg van a tehetséged az erőre még nem fogsz azonnal eberek fejében turkálni és utasítani őket az erő segítségével úgy mintha máris jedi nagymester lennél.
  • Jim Morrison
    Aki latta a filmet az kerem irja meg spoilerben..
    leszurjak han solot?
  • Pares
    Én mondjuk örülnék neki, ha "csendkirály üzemmódba" lépnél.
  • Bandicoot
    Obi apó a 4. rész első 30 percében szellemformába kerül?

Egyébként ahogy mondtam,szerintem sokminden kiderül a 2. részben. De ha csak simán egy erőérzékeny valaki lesz akinek köze nincs az eddigi szereplőkhöz, akkor fejet hajtok én is azelött hogy ez egy baromság így ebben a formában.
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.21. 19:24:53