5229
-
gerinstyle #3072 A film végén éreztem hogy sokan fogják szidni sajnos. Pedig én nagyon megszerettem. A főhősnő egy igazi személyiség és belevaló lány. A csaták rendben voltak, az űrjelenetek is. A sok helyszín színessé tette a filmet. Kaptunk sivatagot, erdőt, csatahajó belsőt, kocsmát mindent. A fénykard párbaj is nagyon hihető volt. Nem használt senki vívó technikát, amik sajnos talán elvesztek a rendek bukásával. Hanem itt csapkodtak kifulladtak majd megint egymást akarták kettévágni. Érezhető volt az új jedi generáció tudás hiánya és fejlődése. A látványvilág is csodás volt bár én többet 3d-be nem megyek nagyon megfájdult a szemem és a fejem tőle. Ráadásul a csillagromboló egyik résznél majdnem kinyomta a szemem :) -
gerinstyle #3071 Nagy különbség mikor valaki a film után a terem előtt normálisan közli velem, hogy ő bizony csalódott. És megint más mikor film közben beszólnak olyanokat hogy itt van a Leia nagyi de csúnya! Meg mikor Ren levette a maszkot egyből felröhögtek sokan meg valaki beordibálta, hogy ilyen fejjel oszlatni lehetne oszt röhögtek. stb Ezek Trollok sajnos sőt ingább nagyon szemét emberek akik ma mindent lejárnak és fikáznak. Én 26 éves vagyok és az első 3 filmen nőttem fel majd tini fiú voltam mikor jött a következő 3 film. 1998 vagy 99 ben a hatalmas hóban elmentem a Baljós árnyakat megnézni. Pedig akkor Gyálon ahol laktam nem is volt még olyan fejlett a mozi. De akkor nem volt ennyi troll. Senki nem fikázta pedig Jar - Jar elég idegesítő egy idő után. -
kissssss #3070 vigyáz mit mondasz mert őfelsége pares herceg nem tűr el semmilyen negatív kritikát még ha az helytálló is... -
Pares #3069 Szerinted egy nem mélyértelmű blockbuster, szerinted kudarcot vallott, szerinted alapvetően rossz, szerinted gyenge. Csomó másik ember szerint meg rohadtul nem. Ráadásul eddig csak olyan dolgokkal kapcsolatban értetlenkedtek, amik ki lettek vesézve, hogy mit, miért és hogyan, ha már magatoktól nem sikerült megérteni. Persze minek is gondolkodni, minek is próbálni megérteni, az olyan bonyolult. Olyan vicces amikor egyesek úgy állítják be a személyes véleményüket a dolgokról, mintha az valami általánosan elfogadott tény lenne.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.22. 15:30:55 -
gerinstyle #3068 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De jó hogy nem halt meg. Már azt hittem. köszi -
Hugh Hefner #3067 az nem műtrollság, hogy nem tetszik egy film. ez nem egy mélyértelmű film, ez egy blockbuster, annak is készült, úgy is kell értékelni. És abban kudarcot vallott, örülök, hogy egyre több negatív kritika jön ki, az, hogy szereted a star wars univerzumot, az nem azt jelenti, hogy bármi ami star wars fenntartás nélkül kezelsz. konkrétan azok teszik a legrosszabbat ezzel a világgal, akik istenítenek egy alapvetően rossz filmet, mert akkor a következőek is ilyenek lesznek. Úgy szidjátok, azt aki meg meri említeni, hogy ez a film gyenge lett, hogy emiatt lesz konkrétan gyenge a következő is. -
Pares #3066 De ezt egy hajó generálja mesterségesen, nem a bolygó. Mindenesetre elég vicces, hogy technikai részletekbe akarsz belekötni. Én is mondhatnám, hogy akkor az meg hogy van, hogy azért szorulnak pontos számításokra a hiperűrugrások során, hogy ne menjenek neki a bolygóknak és csillagoknak, és ezért vannak az előre meghatározott biztonságos útvonalak kitalálva?! Hogyan ütközhetnek össze égitestekkel, ha az égitestek gravitációja kihúzza őket a hiperűrből? Na? És ez canon, a spéci csillagrombolóval ellentétben. Ezért értelmezem úgy, hogy a csillagromboló valami spéci gravitációs teret hoz létre, ami _hasonlít_ a bolygó gravitációjára. De mondhatnám egyszerűen azt is, hogy EU, és ennyi. Vagy mondhatom azt is, hogy space magic bazdmeg. Komolyan ez már a szőrszálhasogatás netovábbja.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.22. 15:25:14 -
gerinstyle #3065 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Látom nem csak az én termemben volt sok fikázó, de te legalább elbántál velük XD
Nem értem hogy tud ennyi komolytalan ember moziba beülni. Nekem nagyon tetszett, az biztos, és nagyon sajnáltam Rent hogy ilyen mélyen elveszett a sötétségben. Megölte szegény apját, pedig ő látta még benne a jóságot. Gondolom Luke kényeztette el fiatal korában, mert a testvére gyereke. Gondolta ő lesz a legnagyobb jedi de hát sajnos megint romlott alma került a zsákba. Ren gondolom azt remélte, hogy ha elvágja a családi kötődését akkor megerősödik. Szerintem ezek után Leiat is megölné sajnos. Rey már most kedvencem, nagyon belevaló csaj, nagyon átjárja az erő. Luke biztos hamar észreveszi. Elvégre mekkora ajándékot hozott neki (fénykard) Nagyon durva kiképzést fog kapni már alig várom.
Akit a sötét oldal vonz az persze megint csak gyors betekintést nyert. Tényleg nem ismerni honnan szereztek ekkora hadsereget megint. Főleg a háború után. Bár 29 év az egy generáció, új generáció akik mehetnek a darálóba.
Az tetszett mikor felhányta Ren, hogy nem klónokat vetett be Hux tábornok. Ezek szerint még mindig maradtak klón elitcsatok. az új vezetőre én azt gondoltam hogy ő Darth Plagueis. Lehet sidius nem tudta megölni. -
Nagydög #3064 "Equipped with gravity well projectors designed to pull ships from hyperspace and/or prevent them making the jump to lightspeed,"
"A gravity well projector was an apparatus used to create interdiction fields. By simulating the gravity shadow of a planet or other celestial body, often called a gravity well, a ship's travel through hyperspace could be halted or their jump to hyperspace could be rendered impossible within the simulated gravity shadow. "
Akkor mire lenne igaz? Oda kell legyen irva, hogy, "B+, Pares tevedtel"? Vagy mi? -
Pares #3063 Érdekes, nálunk jobbára csend volt, néhány humorosabb jelenetnél volt egy kis felnevetés, meg annál a bizonyosnál egy kis felhördülés, de amúgy szerencsére nem zavart senki. Mondjuk azt nem értem, hogy a mellettem ülő srác a film negyedénél miért ment el. Biztos neki se tetszett a film, most meg biztos szapulja a fórumokon :D -
Pares #3062 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Finnre gondolsz? Nem halt meg, de biztos elég durván megsérült, ahogy Ren végighúzta a hátán a fénykardot. -
karajjj #3061 Én a mellettem pofázókra rászóltam a film felénél, utána meg se mertek szólalni... :D
Egyébként szerintem meg a Jedi ugrabugra pont elég volt arra a 3 filmre. Engem speciel sokkal jobban érdekel, az, amit láthattunk a moziban. Mi lett a birodalommal, hogyan alakultak át? Ki ez az új vezető és hasonlók. A Jedi téma eléggé ki lett vesézve már. -
gerinstyle #3060 Nekem tetszett a film de nem jobban mint a III. Ott azt élveztem, hogy rengeteg Jedi van. Itt megint mind2 rend le van húzva a budin. Pedig de jó lett volna egy Jedi Academy féle film. Ahol már rendesen oktat luke és nem bujkál. Ren olyan Revan utánzat volt picit. Solo adta a régi formát bár utálom a csempészeket. A lány nagyon aranyos és idővel nagyon erős jedi lovag válhat belőle. amit nem értettem hogy a fekete srác most akkor meghalt? Mert ott feküdt mozdulatlanul.
Sajnos mellettem állandóan fikázták a filmet az emberek, egyszerűen olyan hangulat romboló tud lenni az a sok mű troll.
-
Pares #3059 És? Ez hol mond ellent annak amit írtam?
"this new trilogy would not tell stories of the Expanded Universe, and instead be completely original"
Magyarán az új trilógia nem az EU-s történeteket filmesíti meg. Ez hol zárja ki azt, hogy bizonyos dolgokat, kicsit megkeverve, átvegyenek és más módon tálaljanak? -
Pares #3058 Erre gondolsz? Vagy talán erre? Egyik esetre se igaz, amit írtál. -
Nagydög #3057 Tehat te azt akarod mondani, hogy nem teljesen, mert az eredeti szereplok itt is elnek, es meg gyerekeik is szuletnek? Tenyleg, en meg mintha X-wingeket is lattam volna... Engem Disneyek teljesen atvertek: Prior to Lucasfilm's purchase by The Walt Disney Company on October 30, 2012, it had already been decided that a sequel trilogy would be made. Much as Lucas had contradicted the EU in the making of the Prequels and The Clone Wars, this new trilogy would not tell stories of the Expanded Universe, and instead be completely original. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!plusz szóba jött a Jedi Academy is... Luke tanítgat, aztán az egyik tanítvány úgy gondolja hogy kipróbálja a sötét erő trükköket is....
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.12.22. 14:36:16 -
Pares #3055 Láttad a filmet? Ha nem, akkor nem akarom lespoilerezni, de
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerinted kiről mintázták Ben Solo-t, vagyis Kylo Ren-t? Jacen Solot, Ben Skywalker és Darth Caedus mond neked valamit?
Attól, hogy nem veszik figyelembe a RotJ után kitalált történeteket, még meríthetnek belőlük, és átvehetnek a Canonba bizonyos ötleteket, motívumokat. -
Nagydög #3054 Abbol a kibaszott EU-bol tudjuk, abbol! Lasd meg: Interdictor cruiser! -
Nagydög #3053 Mar hogy erted, hogy nem kukaztak teljesen? Nem nyilvanitottak semmisnek a teljes korabbi sztori vonalat a ROTJ utan? -
Pares #3052 "Persze az alkotoi kreativitast szornyen korlatoznak az olyan aprosagok, hogy nem ugrunk be egy bolygo legkoren belulre, mert a bolygo "gravitacios arnyeka" mar sokkal elobb ugyis kirant a hiperterbol, de hat ki mondta, hogy az elet egyszeru?"
Mindig lenyűgöztök ezekkel a légből kapott állításokkal. De ha szabad megkérdeznem, ezt honnan vetted? Annyit tudunk az egész folyamatról, hogy precíz számítások nélkül könnyen nekimehetnek bolygóknak vagy csillagoknak, ezért használ mindenki előre kijelölt útvonalakat.
Tudod az, hogy nem tetszett a film, egyáltalán nem izgat. De amikor valótlanságokat állít valaki, sőt ezt még tényként is közli, azt nem tudom szó nélkül eltűrni.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.22. 14:12:28 -
kissssss #3051 nem ott abban a topikban te csak szimplán káromkodtál és trollkodtál én meg szépen a helyedre raktalak, azóta se láttalak arrafelé....
és itt is hozod a szokásos stílusodat. -
Nagydög #3050 Ezt a szalmababot jol lekardoztad.
Es engem nem zavart volna, az elso trilogia lemasolasa, ha jol csinaljak(Az sem a tortenet vegtelen eredetisegevel hoditott, meg azert szinte minden hasonlo tortenetet le lehet csupaszitani, bele lehet paszirozni a hero's journey mintaba), de szerintem nem lett jo.
Es nem egy konyvet szeretnenek megfilmesitve latni azok, akik (mint en is) atkozzak az EU kukazasat, hanem egy jol felepitett vilag kereteibe illesztett tortenetet. Persze az alkotoi kreativitast szornyen korlatoznak az olyan aprosagok, hogy nem ugrunk be egy bolygo legkoren belulre, mert a bolygo "gravitacios arnyeka" mar sokkal elobb ugyis kirant a hiperterbol, de hat ki mondta, hogy az elet egyszeru? -
Pares #3049 Mintha én nem fejtettem volna ki már n+1-szer gondolatmeneteddel kapcsolatos aggályaimat. Amúgy vicces, hogy a pont a Biztonságpolitika topikot emlegeted, mert ott ugyan olyan értetlenekedést rendeztél le, mint itt. Ott is el lett magyarázva, hogy miért hibás a logikád és az érveid, és ott se voltál képes felfogni. Na, szóval ahogy korábban is írtam, nem vagyok meglepve... Azért egy valamit megtanultam az esetedből: ha egyszer felkerül valaki a tiltólistámra, akkor még ha egy idő után el is felejtem, hogy miért, okkal történt. Kiszűri koszt a hozzászólások közül. Úgy néz ki hogy aki egy témához totál hülye, az más témában sem lesz hozzáértőbb. -
kissssss #3048 lásd 3013, nem fogom ötödik alkalommal is elmagyarázni mert láthatólag ötödjére se érteted meg hol hibás a gondolatmeneted, bár ezen egyáltalán nem lepődök meg, mert már a biztpolitika topikban is ezer meg egyszer elkellet neked pofázni a dolgokat de mintha csak a falnak beszélne az ember.
részemről téma zárva. -
vödörfiú magyar torzított hangja viszont szerintem nagyon gagyi lett :D -
Pares #3046 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"na meg mikor volt az a félrefordítás (mikor Finn elvisz majd , aztán megkérdezi Finn-től h hogy hívnak"
Na igen, ezen gondolkodtam, azt hittem hogy csak én képzelődtem, vagy félrehallottam, de ezek szerint nem :D Amúgy megnéztem már angolul is, ott nem bakiztak, "he"-t mond, nem "Finn"-t. Amúgy szerintem nem volt rossz a magyar szinkron, eredetileg én is ódzkodtam tőle, angolul akartam megnézni először, de engem zavar a felirat.
-
karajjj #3045 Ez a legjobb dolog, amit tehet az ember mielőtt megnézi. -
Bandicoot #3044 Eddig sikerült használnunk a spoiler teget, csak a mai nap tűnik lazának...:) -
vagy lehet hanyagolni kéne a topikot amíg meg nem nézed.. :D -
Bandicoot #3042 Mi lenne ha használnátok a spoiler taget és nem irogatnátok le olyan dolgokat amikre az aki nem látta, nem számít?? (Például hogy ki is a Jedi...) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kylo meg szerintem szuper főgonosz és még jobb lesz...(legalábbis megágyaztak ennek
érdekes volt h őt a fény csábítja és ezt akarja leküzdeni...a vívódás is át jött benne h bár szeretne Darth vader lenni , de érzékelteti a film h ez nem csak úgy megy h akarja az ember.. (Hux is gyakorlatilag lekezelően bánik vele érzékeltetve h ő gyakorlatilag még egy senki).sikerült megutáltatni is velem , mert megölte a kedvenc karakterem:)
hétvégén megnézem eredeti nyelven... a szinkronhangok nekem nem nagyon ültek sajnos...főleg Kylo -nál éreztem h nagyon gyenge a szinkronhang, na meg mikor volt az a félrefordítás (mikor Finn elvisz majd , aztán megkérdezi Finn-től h hogy hívnak...hihetetlen h ezt nem vették észre a szinkronstúdióban ...kb ennyire lehet összecsapott a szinkron
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.22. 12:18:52 -
biztos volt jövő is benne szerintem is...de mintha ott mutatnák egy kicsit gyerekként is...(de lehet már keverem :) )
meg mutatják ugye luke-t is R2D2-vel talán az is múltidéző...
na de ez is az oka h nekem abszolút hozta a régi trilógia hangulatát...nincs minden megmagyarázva, körbeírva , hanem lehet rajta csámcsogni h mit is láttunk...igazából a New Hope-ban se tudtunk szinte semmit egy csomó mindenről pedig az elkészültekor egy lezárt film volt hisz kicsi volt a valószínűsége h lesz folytatás...
itt én úgy jöttem ki h mégtöbbet akarok tudni...mikor is lesz a folytatás , mikor is lesz a Rouge One? -
Pares #3039 "én egyébként meg lennék lepve ha nem derülne majd ki h Rey igenis kapott jedi képzést kiskorában... legalábbis a flashbackes jelenetek nagyon erre célozgatnak...na meg h valószínűleg már járt is a végén látható szigeten, hisz már korábban kiolvassa Kylo ha jól rémlik.."
Szerintem nem biztos hogy a múltat látta, ahogy Anakin és Luke is a jövőt látta a látomásaiban... -
én egyébként meg lennék lepve ha nem derülne majd ki h Rey igenis kapott jedi képzést kiskorában... legalábbis a flashbackes jelenetek nagyon erre célozgatnak...na meg h valószínűleg már járt is a végén látható szigeten, hisz már korábban kiolvassa Kylo ha jól rémlik...
ennek ellenére a párbajnál azért Rey-sem úgy viselkedett mint aki profi jedi lenne...gyak végig védekezik a sérült kyloval szemben...és ugye korábban is látható volt h a bottal milyen jól bánt , egy erős nő akinek nem volt szüksége másra h megvédje magát...
Finn pedig tök idétlenül mozgott a fénykarrdal, csalimpált inkább :) kb egy katona ennyit tudhat szerintem vele
azt se értem akik Finn dezertzálást tatják tök hiteltelennek...ha már a nácis párhuzam :) : mintha az SS-ből nem dezertáltak volnba emberek , pedig ott is gyak gyerekkoruk óta kapták az ideológiát és aéveken át a kiképzést tényleges bevetésa előtt.. -
Pares #3037 Láttad a filmet? Akkor azt is láthattad, hogy nem kukázták teljes mértékben az EU-t. Komolyan emberek, ugye nem azt vártátok, hogy majd elkezdik megfilmesíteni az EU-t? -
Pares #3036 Ah, nem hiszem el, hogy ezeket komolyan írjátok.
"A legfőbb bajom, hogy miért nem a remekül megkreált 6 rész utáni világot filmesítették meg, amit a regényekben olvashattunk és körömrágva izgulhattunk végig."
Tudtam én... nem olyan filmet csináltak, mint amilyet ti személyesen szerettetek volna látni, ezért szar az egész. Vicces, hogy egyszer azért sírnak egyesek, mert állítólag IV. epizód copy-paste, máskor meg azért, hogy miért nem egy könyvet filmesítettek meg... azért van egy kis ellentmondás. -
Pares #3035 Mert Rey milyen erőt is használt? Egyedül annyit, hogy sikerült az Erő segítségével harmadszorra meggyőznie egy rohamosztagost. Igazából a filmekből semmi nem derül ki arról, hogy mekkora "tudás" kell egy ilyen trükkhöz, a wiki is csak annyit ír, hogy "When using the mind trick, the practitioner generally adopted a suggestive tone of voice and used a distinctive gesture, waving their hand in front of the target's face".
"én nem azt vontam kétségbe hogy erőérzékenyek lennének hanem azt hogy oktatás nélkül logikátlannak néz ki az hogy máris olyan trükköket használnak amit csak egy pártfogó segítségével tudnának elérni"
Igen? És ezt te honnan veszed, hogy az Erő-érzékeny emberek maguktól semmire se képesek? A filmek pont nem ezt támasztják alá. A Jedik és a Sithek inkább a saját kódexükre formálják a tanítványokat, meg _segítenek_ az Erő-érzékenyeknek kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket.
Hú, Reynek sikerült, felborul minden, ó jaj, nem mintha Lukenak lett volna Yodán kívül bárkin is gyakorolnia. Yoda is csak olyan általános tanácsokat adott Lukenak, mint hogy higgyen az erőben, meg érezze át meg stb.. Komolyan mondom emberek... Úgy látszik egyeseknek a film címének jelentését sem sikerült felfogniuk. -
Pares #3034 Amit én hiányoltam a filmmel kapcsolatban, az inkább az volt, hogy Phasma és Lor is nagyon kevés szerepet kapott (bár előbbi valószínűleg szerepelni fog a következő részekben), és itt-ott úgy érződött, mintha néhány jelenetet kivágtak volna, úgy hogy nem tartom kizártnak, hogy lesz egy rendezői változat, vagy valami hasonló... -
Pares #3033 Vicces, hogy azzal jösz, hogy "aki ismeri az sw univerzumot", mert te nyilvánvalóan nem vagy tisztában a legalapvetőbb dolgokkal sem. Először is az Erőt nem tanítják, a mesterek az Erő Jedi illetve Sith kódhoz megfelelő használatát tanítják. Qui-Gon sem tanít semmit Anakinnak, mégis nyilvánvalóan az Erő használatával képest győzni a fogatversenyen. De ezen a két renden kívül is léteznek Erő használók. Rey nem kapott képzést, de az Erő mindig is vele volt, csak nem is tudott róla, például mindjárt a film elején, amikor a Sólymot irányította. De több más alkalommal is, amikor nem gondolkodott, csak cselekdett (ahogy Qui-Gon is mondta Anakinnak a verseny előtt), sikerült olyan dolgokat véghezvinnie, amire ő is rácsodálkozott utólag. Miután Han Solo, a látomás és Maz Kanata is felvilágosítja, hogy Erő-érzékeny, és hogy az összes legenda a Jedikről meg az Erőről igaz, fogságba esik, és ott lekötözve, egyedül hagyatva a rohamosztagossal, szerinted mi veszteni valója maradt, minthogy kipróbálja azt, amit a Jedikről meg az elmetrükkjeikről nagy valószínűséggel hallott? Ha tudnád, hogy veled van az Erő, te ölbe tett kézzel várnál, és nem próbálnál meg semmit? Ráadásul mindez az után történt, hogy Ren sikertelenül próbált a fejében kotorászni. Tudod, az is csak az akaraterőn múlik, hogy valakit lehet-e befolyásolni elmetrükkökkel. És nem Rey kezdeményezte az elmetrükköt, ő csak a "kinyitott csatornán" visszafelé nézett Ren fejébe.
"Mondjuk engem sokkal jobban zavart, hogy egy random ex-rohamosztagos lazán használja a lézerkardot, és úgy vív, mint egy képzett jedi."
Most komolyan, csukott szemmel néztétek a filmet, hogy ilyen dolgokon értetlenkedtek?
"Jah és a zene, ami totál semmitmondó végig. Nem akarom elhinni, hogy Williams műve..."
Ezaz, van még valami, amibe nem kötöttetek bele?
Az az érzésem, hogy ezt szándékosan csináljátok, ez a mindenbe belekötő, minden fölött értetlenkedő hozzáállás nem arra vall, hogy tényleges Csillagok Háborúja fanatikusként ültetek be egy 10 (vagy inkább 32) éve várt folytatásra.