5229
-
Wootan #3353 "az Első rend csak egy kis szervezet nem túl nagy hatalommal...a Köztaársaság igazából nem is foglalkozik velük , nem is érzik a veszélyt...ezért is lép le Leia és tart fenn egy magánmiliciat (ellenállás) mert őfelismeri h a nácik bizony veszélyesek:)
szerintem az is logikus h egy ilyen amúgy kis szervezet (első rend) "atomhatalomként" próbál hatralomra kerülni ha már tudhja h kell csinálni..."
Ha nem gond ezzel erősen vitatkoznék :)
Ahhoz képest hogy "kis" szervezet, felépítettek egy a régi halálcsillagnál kb. 10x nagyobb bázist egy bolygóba belevájva, olyan technológiával, ami még a nap energiáját is elszívja, és átlő a galaxis más részeibe. Nekem ez nem tűnik kis szervezetnek, főleg annak fényében, hogy Palpatine a galaxis nagy részét az uralma alatt tartotta, és mégsem volt ekkora hadereje. -
Wootan #3352 Hahahhahaah, nem is vártam tőled mást :DDDDDDDDDDDDDDD Érv semmi, marad a fika meg a személyeskedés, well done again! :DDD -
Stockbauer33 #3351 -
Albertirsán is vannak trollok ! :))
-
-
Kicsit mókás, hogy a Disneyt akarod kioktatni Jedi ismeretekből, miközben ezt az új részt is többek között az a Lawrence Kasdan írta, aki a Birodalom visszavágot és a Jedi visszatért. -
a Disney-nek ideje világuralomra törni:)
olyan szinten manipulálja világot h csak maroknyian vagytok lázadók:) igaz sokkal hangosabbak:)
nekem tetszett a film , szerintem a második legjobb Star wars film...
remélem küldenek egy kis pénzt ha már tetszett ez a szarkupac:)
és nem lehet bármit beadni...kifejezetten rühellem tizenpár éve az eső kelő fingó poén szintjét képviselő Jar-jar star warst , meg a homokról hadováló Anankines Star wars...a (a Sithek bosszúját persze szeretem) -
Jurassic World 7.1 340.000 users
Star Wars 8.6 270.000 users
Nézőszám közel egyenlő. Majd a maradék 100.000 hátha lesz elég bátor és jól lehúzza a filmet...
Egyébként te imdb rating alapján döntöd el a vetítés hetén hogy mész e? Gondolom a sok elővételes jegy is az alapján kelt el :)
Nem azt mondom, hogy nincs igazad részben, de azért a csorda el tudja dönteni hogy mi tetszik neki és mi nem.. láttunk már filmeket megbukni pár nap alatt... -
gombabácsi #3345 "Egyébként nem is értem hogy tudják sok blogokban, meg netes elemzők ezt a filmet dicsérni orrba-szájba."
Ez úgy műxik, hogy kijön pár kritika, meg pár ezer rating az imdb-n, amelyek jók. A csorda rácuppan ezekre a véleményekre, mert a csorda nem mer saját véleményt mondani. Ezáltal még tovább megy a hype. Lényegében ez az egész véletlenszerű, tehát ha az elején pár negatív kritika kezdene terjedni a neten, és alacsony imdb rating, akkor a csorda rossznak tartaná a filmet.
Ezzel nem állítom azt hogy minden filmről véletlenszerű a csorda véleménye. Nyilván egy totálgáz film megítélése nem tud ilyen módon jóra fordulni. Bár amúgy állítólag elég durván fake az imdb pontszám, nagy cégek állítólag simán fel tudják tornászni ezeket, fizetett kiskínai szavazókkal, na meg ügye olyat is hallottunk már hogy a kritikusokat fizették le...
A másik meg hogy a csorda nem érti az SW lényegét, szóval bármit be lehet nekik adni. De azt ne hidd, hogy a disney nem érti, ők nagyon is értik, és tudatosan csinálják amit csinálnak... Pszichológusok, marketingesek hada dolgozik nekik. -
Nem is ő vezette ott a dolgokat, hanem Hux.
-
Livius #3343 Tisztában vagyok a dolgokkal, épp ezért nagyon is jól tudom, hogy miért az a feladata, hogy ölje meg Han Solo-t. Amíg azt nem teszi meg nem lehet se elkezdeni, se befejezni egy Sith nevelését. De azt is tudni kéne, hogy egy Sith mester ilyen képzetlen tanítványra, nem bíz ekkora feladatokat, mint egy fullos új fegyver és hadsereg vezetése, soha. -
Nem nagyon figyeltél az látszik.. Kylo még csak tanítvány, nem sith lovag... meg szerinted Darth Vader is hegekkel az arcán született? :D Azokat most kapta Kylo a kiscsajtól, szóval a következő részben már csúnya és félelmetes :)
Szóval aki nincs tisztában a dolgokkal az inkább te lehetsz... -
Livius #3341 Ma megnéztem az új részt, és ez már nem mondható Star Wars-nak. Amint a nyikhaj új keresztkardos Sithnövendék felbukkan az arcával, számomra az egész olyanná válik, mint egy ócska rajongói film. Egy Sithnek félelmetesnek kell lenni, olyat várnék el a filmben, akin látszik hogy legyőzhetetlen, ennek ellenére képesek voltak egy hülyegyerek karaktert bele rakni gonoszként a filmbe, vicc. Egyébként szerintem a Disney nem lehet tisztában az Star Wars univerzum, vagyis a Jedik és Sithek működésével.
Olyan nem létezik a Star Wars-ban, hogy egy Sith az erővel bánni tudó foglyát egyedül hagyja őrökkel, hogy majd azok elméjét irányítva simán kiszabaduljon. Számomra ez a része a filmnek egy óriási csalódás, és lejáratta magát a szememben az egész Disney, mert merem kijelenteni, hogy sok rajongó többet tud a Star Wars világ működéséről mint ők.
Egyébként a történet ahogy többen is írták egy nagy ötlettelen trágya kupac. Gyakorlatilag átkopizták a 4, 5, 6 rész történetét 80%-ban, és megint droidok után megy a keresés, aztán meg egy új halálcsillag pajzs kiiktatás a cél és megsemmisítés. Azért illet volna ennél egyedibb történet, mint hogy az eddigieket ismételjék újra.
Egyébként nem is értem hogy tudják sok blogokban, meg netes elemzők ezt a filmet dicsérni orrba-szájba. -
Bandicoot #3340 Nem a történetnek,ezért írtam hogy a szereplőválasztás volt rossz.:)
Persze nehéz megoldani hogy rövid határidón belül egy trilógiát leforgatva amiben eltelik XY év a karakterek időarányosan öregedjenek...Már csak emiatt is lehetetlen lett volna az új trilógiát rögtön a Jedi után tenni a régi szereplőkel.
De ahogyan a kicsi Anakin-t el tudta játszani egy gyerek,úgy a kicsi Padmé-t is rábízhatták volna egy kicsi lányra. -
Pares #3339
tl;dr
Eddig is nyilvánvaló volt, hogy segghülye vagy, nem kelett volna ilyen hosszú demonstrálás.
Újabb retardálttal bővül a tiltólista...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.28. 12:57:17 -
Stockbauer33 #3338 -
az még nem került elő h szerintem a bevezető sorokat nagyolták el nagyon és nem nagyon jöttek át az erőviszonyok...1-2 plusz sorral szerintem egy csomó kritikát megúszott volna a film...
az Első rend csak egy kis szervezet nem túl nagy hatalommal...a Köztaársaság igazából nem is foglalkozik velük , nem is érzik a veszélyt...ezért is lép le Leia és tart fenn egy magánmiliciat (ellenállás) mert őfelismeri h a nácik bizony veszélyesek:)
szerintem az is logikus h egy ilyen amúgy kis szervezet (első rend) "atomhatalomként" próbál hatralomra kerülni ha már tudhja h kell csinálni...
amúgy nekem különösen tetszett h az ellenállás haditerve végre nem működött mint a korábbi részekben... -
Wootan #3336 Bandicoot: Tény, hogy az első részben elég nagy a különbség, de ha megnézed manapság hogy néz ki egy 16-17 éves tini csaj, meg mellette egy 10-12 éves kisgyerek, akkor annyira mégse rossz. De ez egyébként sem a történetnek róható fel ugye.
lac coo: Az lehet, csak amit te írsz az kissé más tészta. Az egy dolog, hogy egykor tudatlan volt az emberek többsége, és aki mást mondott pl. hogy kerek a föld, azt eltették láb alól. Meg hogy bizonyos megfigyeléseket felülírnak, ápdételnek a fejlettebb dolgoknak köszönhetően (pl. az atom felépítése). Az meg egy másik, hogy van egy univerzum amit szépen felépítenek, és utána meg átlépnek rajta, mert kell valami nagyobb, kúlabb, stb. Az új "halálcsillagnak" kb. annyi értelme van.
És mint már írtam többször is, nekem a fő problémám a filmmel a látható totális ötlet hiány, amit sokan úgy állítanak be, mint tisztelgés az eredeti trilógiának. A sztori ötlettelenül és rosszul van felépítve. Nincs folytonossága a filmnek, sok minden csak úgy megtörténik benne (mert nincs rá idő hogy kifejtsék). A szereplők többségéről nem tudunk meg kb. semmit (pl. sárga Yoda), azok is kb. csak azért vannak hogy legyenek. Egyszerűen túl sok minden történik kevés idő alatt.
Ez a rész normálisan megcsinálva, kibontva simán kitett volna 2 v 3 részt is. -
Newton is felrugta a szabalyokat, aztan meg Einstein rugta fel Newtonet ...;) -
Bandicoot #3334 Ezzel az a baj hogy a szereplőválasztás annyira rossz volt hogy az 1. epizódban Anakin kb 8 éves míg Padme már ott is 20 fölött ránézésre...
És a 2. epizódra kettejük közül Padme nem változott semmit, Anakin viszont látványosan felnőtt...
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.28. 00:55:13 -
Wootan #3333 Csak Pares olvassa el :DDDD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Látom visszatértél a következő kör habzó szájjal való értetlenkedésre."
Hát persze kedves Pares, ha te mondod, biztos úgy van :D
"Az, hogy hiperűr, mond neked valamit? Tudod, ami segítségével a hajók évmilliók helyett néhány perc/óra/nap alatt tudnak a galaxis egyik végéből a másikba repülni? Szándékosan vagy ilyen hülye? És arról hallottál már, hogy ha a Földről a Holdra világítasz egy lézerrel, és ha Földön a lézert néhány miliméterrel elmozdítod valamelyik irányba, akkor a Holdon ennél sokkal nagyobb távolságban fog elmozdulni a fénypont? Különben is alapból nevetséges, hogy technikai részletekbe kötsz bele egy olyan filmben, ahol úgy repülnek az űrhajók az űrben, mintha a légkörben repülnének, meg ahol varázserőkkel rendelkező emberek vannak, stb."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD ezen csak röhögni tudok. Te nem fogod fel, hogy az új filmben ezek az ostobaságok amiket leírtam, a totális fantáziátlanságra utalnak. Ilyen nincs, hogy a sugár pár perc alatt átmegy a fél galaxison, még a star warsban sem. Ha ez lenne az első film, senki nem foglalkozna vele, de nem az. Már volt 6 film, meg a köré felépített univerzum, aminek vannak szabályai. Ezeket a szabályokat szarja le a film több része is. Csak hát te ezt a habzó száddal nem bírod felfogni. hahaha és igen, ahogy vártam, végül magyarázat hiányában bedobtad az ilyenkor szokásos jokert, hogy ez egy mese, kár benne logikát keresni, well done padawan :D
De ha már ennyire mindent megmagyarázol. Áruld már el légy szíves, hogy lehet az, hogy Finn látja a robbanásokat amik egy másik naprendszerben történtek? Talán távolba látó képessége van? Ne adj isten a robbanások is hipertérben terjednek? Vagy az első rend kivetítette minden bolygó felé, hogy lássa mindenki mekkora királyok? :DDDD
"Csukott szemmel nézted a filmet? Rögtön az elején elintézi a két támadóját. Szerinted minek hordja magával a vívóbotját? Nehezéknek? Solonak is azt mondja, hogy nincs szüksége a pisztolyra, tud magára vigyázni. Nyilván megtanulta magát megvédeni, ha évekig egyedül élt azon a roncstelepen. De tudom, hogy számodra ez úgyis elfogadhatatlan, mert csak, mert te utálod az egészet és kész. Szánalom."
Szép magyarázat, taps-taps :D Ha te a bottal hadonászást egy szintre hozod a fénykard használattal, akkor grat hozzá :D Ha szerinted a "bucka lakókkal" való harc egyenlő a (félig meddig) képzett sötét erőt használók ellenivel, akkor ismét grat :D
"Mert, mi kell egy elmetrükkhöz? Na? Yoda mit taníthatott szerinted Luke-nak az elmetrükkökről? Vagy kivel gyakorolta szerinted a vívást? Yodával? Pfff, ne nevettess. Kenobi és Yoda is csak "lelkileg" képezte ki, a filmben is csak olyan zavaros tanácsokat adott neki, hogy "higgyen az erőben", meg az akaraterőről és a saját magába vetett hitről papolt, meditáltak, stb. Nem adott neki könyvet, hogy ezt és ezt így és így kell csinálni. Azokat a dolgokat, amiket a Jedik és a Sithek véghezvisznek, az Erő segítségével viszik véghez, reflexek, ugrások, veszély megérzése, stb. Nyilván számít az erőnlét és a közelharci tudás is, Rey pedig jó volt mind a kettőben. Amikor Reynek sikerült az elmetrükk, már tisztában volt az Erővel, a Jedikkel, és hogy ő is Erő-érzékeny. Megpróbálta, harmadszorra sikerült is. De tudom, te akkor se fogsz ezzel kibékülni, mert csakazért is szar a film."
Ja ja ja ja ja. Ahogy mondod :D Imádni való, hogy a képzelgéseidet tényként közlöd. Reynek sikerült az elmetrükk, persze, mert az úgy csak sikerülni szokott hipp-hopp. Nyilván Yoda, meg a többi Jedi csak azért tartott fenn iskolát az erőérzékenyek tanítására, hogy köztársaságtól felvegyék a támogatást, és eligyák :DDDDDDDDD amúgy valójában nem is volt szükség képzésre, hisz mindenre rá lehet jönni csak úgy hipp-hopp, de ezt eltitkolták, mert akkor nincs potya lóvé :DDDD
"Tényleg? Én inkább úgy láttam, hogy Luke a haragját felhasználva győzte le, amit az Uralkodó örömmel nézett. Vader akkor tért meg, amikor látta Luke-ot szenvedni és könyörögni."
Akkor nagyon rosszul láttad. Sosem akarta megölni, de mind1, neked felesleges magyarázni.
"Nem, az az elképsztően szánalmas, hogy mennyire erőlködsz a nevetséges értetlenkedéseiddel. Nem is értem, hogy minek nézted meg a filmet. Nyilvánvaló, hogy bármit is csináltak volna, te akkor is itt nyomatnád a habzó szájjal értetlenkedő idiótát, mert úgyse tetszett volna semmi. Ráadásul olyan dolgokba kötsz bele, amibe alapvetően semmi értelme (mint pl. a technológia), vagy olyanokba, amik a filmben nyilvánvalóak voltak, vagy amik működése eleve egyik filmben sem volt részletesen kifejtve."
Itt csak neked habzik a szád, jobb lenne ha megtörölnéd végre :DDD És képzeld ha egy film jó, akkor értékelem, és tetszik, ha rossz (szerintem), akkor nem. Nálam az nem jó film, ami 99%-ban kopipészt, az is silány módon. A legjobb példa erre az a jelenet, amikor Poe meg Finn újra összetalálkozik a felkelőknél, és úgy bratyiznak, mint két ezer éves haver.
Ez egy az egyben annak a jelenetnek a kopija, mikor Luke meg Biggs összefut a Yavin IV-en, csak annyi a különbség, hogy Luke-ék gyerekkori cimborák, együtt nőttek fel, Poe-ék meg max tíz percet töltöttek együtt a szökésük közben. Tehát közük nincs egymáshoz. De te ezt is biztos megmagyarázod, hogy tíz perc alatt instant legjobb haverok lettek, úgy mint Rey instant jedi ;)
Vicc.
És a film tele van ilyen semmitmondó, csak úgy van, de semmi alapja történésekkel. Ez pedig azért van, mert szartak nagy ívben arra, hogy egy értelmes forgatókönyvet írjanak a filmhez. Úgy voltak vele, hogy a többség úgyis megeszi, minek erőlködni. És hát be is jött a számításuk :D De nyilván én vagyok a kretén, aki nem érti, és nem értékeli ezt az epikus remekművet :D
-
Wootan #3332 "- Anakin és Padmé a 2. részre hogy lesznek egyidősek? (Tuti kimaradtam valamiből....)"
Nem lettek egy idősek, csak egy kb. 20 éves meg egy kb 25 éves közt nincs látható különbség.
"- C3PO-nak meg R2D2-nek törölték a memóriáját az oké, de a Oven bácsi hogy a fenében nem emlékszik hogy: "Jé ez a robot évekig velünk élt csak elvitte a mostohaöcsém"
Ez meg úgy lehetséges, hogy mindkét robot lényegében széria gyártmány volt. A filmekben többször is látni R2-eseket meg protokol droidokat. Lásd episode 4 nyitójelenet, kapásból ott van egy másik 3PO is, csak ezüst burkolattal :)
jah és mielőtt Pares belém köt jelzem, hogy tudom, hogy 3PO-t Anakin építette. Az nem rémlik, és most nem is fogok utána nézni, hogy saját ötletből, vagy tervrajzok alapján.
Utoljára szerkesztette: Wootan, 2015.12.28. 00:24:37 -
Behúzta az EA Games ! :DDD -
Han Solo miért volt oda annyira Chewie bowcast-jáért? Kétszer is elkérte tőle... az ő pisztolya hol volt? -
gombabácsi #3329 véletlenül belebotlottam ebbe: https://hu.wikipedia.org/wiki/Darth_Maul
hajaj, lucas miket gondolhat, ha ilyeneket olvas :D persze okos ő, nem olvas ilyeneket :D -
gombabácsi #3328 ez úgy lenne poén hogy 1977-ben kérdezte volna meg "láttad már a 7-est?" - "igen, most vetítették"
XD -
Stockbauer33 #3327 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #3326
-
Igen tudok róla, sőt Palpatine beszélgetés közben Anakinnal utal is az anyjára kétértelmüen. -
Stockbauer33 #3324 -
Pares #3323 Van egy elmélet, hogy Darth Plagueis és az akkori tanítványa, Sidious az Erővel és a midi-chloriánokkal való kísérletezés közben hozták létre Anakint... -
Ne feledd a Jedi tanácsot Palpatine elvakította a sötét erő segítségével, elleplezte elölük a valódi alakját. Plagueis pedig túllépett a halál fogalmán, tehát könnyen lehet, hogy nem halt meg a tanítványa által. Sok ott is a nyított kérdés.
De amúgy Yoda ki is fejtette, hogya Jedik túlontúl elbizakodottá váltak, aka. "felpuhultak"
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 16:30:08 -
gombabácsi #3321 amúgy most hirtelen megvilágosodtam, és megértettem hogy az első 6 rész lényege, azaz az erő egyensúly mit jelent!
a jedi tanács, élen yodával, olyan vak volt, hogy nem vették észre hogy palpi a fő sith
totálisan elbuktak, megsemmisültek, nem csak ők hanem szinte az összes jedi.
túl sok volt a jó jedi!!! hiszen sith csak 2 volt.
:) -
gombabácsi #3320 na de még a jedi tanács is hajlamos elhinni, qui gon (vagy mi a neve) meg őszintén elhitte
az anyuka is olyan őszintén mondta :) -
Nem az erő nemzette :) Az apja nem került bemutatásra. Egyszerűen Shmi nem fedi fel a kilétét a filmben, bármit bele lehet magyarázni, nem lesz rá megdönthetetlen bizonyíték. Nem lepődnek meg ha kiderülne, hogy az apja Snoke, aki igy akár Darth Plagueis is lehet.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 16:07:10 -
Ezt a roszz ber dolgot szerencsere nem valoszinu h kovetik...
Most sincs szo ilyesmirol:)
Kylo sem orokolte a sotet oldalt...:)
Komolyan mem is ertem honnan jonnek ezek...
-
gombabácsi #3317 jó hát anakint meg ügye az erő nemzette :)
persze végül ő tudja csak legyőzni a fő sith-et, de addig azért mégis elég gonosz volt.
szóval ez a rossz vér dolog eléggé nem illik bele az sw-be szerintem.
ja és persze rossz vér lehet, midiklorián meg nem? :) (a vér lényegében - ahogy minden élőlény - kicsi élőlények, vérsejtek... a midikloriánok is...)
:) -
Hát Kylo a két oldal keveredésének a gyümölcse pedig.Ne felejtsük el, hogy Leila is a világos oldal erejével áldott, hiszen már korábbi részekben is utaltak erre, vagy éppen látott olan dolgokat, ami csak az erő ismeretével lehetséges, viszont Kylo a sötét oldalt a nagyapja véréből örökölte, erre akartam kilyukadni már korábban is.Benne nem szimplán ahogy egyesek akarják belemagyarázni, hogy a fény kisérti, nem, nem kisérti, hanem kimondja, hogy belülről "Úgy érzem, kettészakadok" az apai párbeszédnél. Itt pedig sokan figyelmen kivűl hagynak szerintem később komoly súllyal latba eső mondatot a másik részről, hogy "mindenben segíteni foglak", tehát szerintem Han tisztában van azzal, mi fog következni, de valami oknál fogva még ez sem érdekli, ha igy alakul a sorsa, mintha szükség lenne erre, valami miatt.
Persze ez majd később kiderül. -
Amugy engem rohadtul meglepett ez a film...
Elozetesen azert azt gondoltam h tele lesz a film fenykardozassal meg erohasznalattal mint a prequel... -
gombabácsi #3314 igazából még a sithek is módjával használták, valamilyen szinten tisztelettel. na ettől félek hogy ez fog megszűnni, még a jó oldalon is
amikor anakin a tojást lebegteti, és mondja hogy "obi van nem nézné ezt jó szemmel", az is egyértelműen egy negatív jelenet volt pl, azaz ott már utaltak erre hogy az erő nem játékszer