5229
-
sempronius18 #3513 Nincsen vele semmi bajom. Tőlem lehet a főhős iskolás szerkós 14 éves vasággyal 40 kg-os, de 120-as mellbőséggel rendelkező lolita is, aki az erőt kame-hamevá alakítja át így győzi le a gonosz Sith lovagot két dalbetét között, csak ez egy kicsit Star Wars idegen. -
DantesHUN #3512 Ha ez a videó szórakoztató... -
kissssss #3511 bárcsak a film lett volna ennyire szórakoztató mint ez a 7 percnyi videó... -
-
Prof William #3509 Az a szép fehér páncél tényleg semmi sem ér. Eddig is egy lövés-egy-halál volt a séma. Ezzel az erővel egy szakadt pólóban is rohangálhatnának a rohamosztagosok. -
Wayne Gace #3508 Honnan tudod, hogy milyen erős? Az ok, hogy a filmben van gravitáció az űrhajón? A ok, hogy a hang terjed az űrben? Az ok, hogy a galaxisban utaznak ki tudja hány száz vagy ezer fényévre lévő bolygók között? De az már nem ok, hogy egy csaj lever egy rohamosztagost?
Utoljára szerkesztette: Wayne Gace, 2016.04.10. 12:46:03 -
sempronius18 #3507 45 kilós csajok akiknek az erőhöz nincs köze simán oda vágják a rohamosztagosokat ököllel. Kemény lehetett a kiképzés a birodalmi katonai akadémián. -
kjhun #3506 Egy "kis" retro, az előző évtizedből. Egész, jó minőségű.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Birodalom visszavág TV-s előzetes 2004-ből. (Az, 1997-es változatot vetítették le, akkor. 2005.-ben, szerintem a 2004-est. Mivel, azt 16:9-ben adták le.) -
karajjj #3505 3-4. rész között fog játszódni. Engem megvettek kilóra... :D
(Ja és végre sehol sincs egy dzsedáj!)
Utoljára szerkesztette: karajjj, 2016.04.07. 21:41:45 -
Pares #3504 -
várós ! -
kissssss #3502
-
Ez is olyan szar regisztarvarsos lesz mint a het ? Akkor johet !!! :)) -
De miert kellett egy újabb női főhős??? Hat a Disney nem gondol a kisfiukra? ( vagy pont hogy gondol, nem tudom :D ) grrr -
karajjj #3499 -
Seten #3498 Ezt nem tudják sokan ma felfogni. :) -
kjhun #3497 Aki, megvette, az elmúlt hónapokban, a régi trilógiát szinkronosan DVD-n, ilyen minőségben adták ki, ahogy a TV-ben mutattak belőle részleteket??
TV részlet -
Strayhand #3496 Egy kicsit helyesbítenék, mert nem teljesen úgy fogalmaztam, ahogy akartam. Azt nem vitatom, hogy az eredeti tilógia nem elsősorban gyerekeknek készült. Igazából több korosztálynak készült, ahogy a mostani is. De egye fene, értsünk egyet abban, hogy mondjuk a huszonegynéhány évesek voltak a célközönség. De könyörgöm számolj már komolyabban utána ahelyett, hogy dobálózol a számokkal. Aki pl. 25 volt 1980-ban, ami szerinted a célközönség, az most 60 éves (kb. mint Carrie Fisher, aki 21 volt 77-ben!). Érted, nem 40 vagy 50, hanem 60. Nagyszülői kor. A mai 60+osok közül te hány fanatikus SW rajongót ismersz? Te pl. 60 éves vagy? Én speciel 79-ben születtem.^^ Szóval lehet, hogy eredetileg a felnőttek voltak a célcsoport, csakhogy végül nem őket fogta meg a dolog, nem ők LETTEK a célközönség. A mai legnagyobb rajongók akkor (max) gyerekek voltak. Ézért kicsit viccesnek tartom, amikor a mai huszonévesek bizonygatják, hogy mennyivel komolyabb a régi trilógia, és milyen szar az új, amikor még nem is éltek 77-ben...
Én nem mondom, hogy az új film nagy szám, igazából közepes, vannak benne nagyon jó dolgok, vannak benne nagyon szar dolgok sajnos. Arra elég, hogy felkeltse az érdeklődésemet, de én is azért többet várnék a következőtől. Én azt mondom, hogy a régi trilógia van túlértékelve. Ill. hogy ugyanolyan blődségek vannak benne, mint a mostani részben, de azok persze bocsánatosak, a mostaniak meg halálos bűn kategória... Mert gyerekként varázsolt el minket anno az eredeti trilógia. Aki idős fejjel azt várja, hogy az új ugyanolyan hatással legyen rá, az persze, hogy csalódni fog...
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.31. 12:31:43 -
Wayne Gace #3495 Tény, hogy lehetett volna eredetibb az új rész, de, hogy az új remény "felnőttesebb". Hetedikben konkrétan van vér. Eddig ilyen volt sw-ban?
Vagy melyik felnőttesebb? Az, hogy egy sokak által kedvelt karaktert, konkrétan Han Solo-t átszúrja a fia vagy az, hogy a nemrég megismert idősebb mestert a fekete lovag elvileg levágja, de annak teste eltűnik? A fekete ruhás rátapos áldozata köpenyére. Rey víziója, amikor megérinti Luke kardját akár egy thrillerbe is elmenne. Ilyen hol van az új reményben?
Utoljára szerkesztette: Wayne Gace, 2016.03.31. 11:21:23 -
Pares #3494 Látom Woo - "intelligenslézer" - tan az értetlenkedő hater ismét megtalálta a topikot :D Az Ewokok biztos a felnőttek miatt kerültek a filmbe :D Legközelebb miért lesz szar a VII. epizód? Egyébként pedig az előzmény trilógiában, azok közül is főleg a harmadik epizódban messze "komolyabb" vagy "felnőttesebb" témák vannak, mint az eredetiben. Ja, hogy azt is rühelled? :D Így jártál te nagy SW rajongó. -
Strayhand #3493 Miért sorolod a régi filmből a szereplőket? Azt kérdeztem, hogy az új filmben ki van 30 alatt, mert szerinted csupa tini játszik benne. Csak azt nem tudom, ki.... Ugyanolyan korúak az új szereplők, mint régen. Az új filmben te nem láttad az idősebbeket? Pl. kapásból egy öregemberrel nyitunk a faluban, de Harrison Ford vagy Carrie Fisher talán tinik? És az Új Rend tisztjei között is vannak idősebbek, csak a szelektív látásod nem veszi észre az ilyeneket. Gyakorlatilag két huszonéves van a filmben, Rey és Finn...
És azt sem érted, mire akartam kilyukadni a tizenévesezéssel. Szerinted a régi trilógia a huszonéveseknek készült, holott a legnagyobb rajongók akkoriban max tizenévesek voltak (pl. Abrams, ha már példának hoztad) - mint akiknek szerinted a mostani film készült... Az ennél idősebbek, az 50+ korosztály, akikkel még példálóztál az elején (pl. a szüleink), alig tudják mi az a Star Wars... Szóval oda lyukadtunk ki, hogy se a szereplők nem fiatalabbak, se a legnagyobb rajongók nem voltak akkor tizenévesnél idősebbek...
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.31. 10:02:46 -
xido #3492 Én még azt is megkockáztatnám,hogy igazán a nagy honi terjeszkedést a guild vhs-ei indították el 93ban,hiába már korábban jelen volt itthon,de nem akkora méretekben.. -
Wootan #3491 Kenobi, Tarkin, Vader, Palpatine, Piett, Veers, Ozzel, Mon Mothma és még sorolhatnám sokáig a tisztektől kezdve a pilótákig. Persze ez a filmbeli karakterekre érvényes, nem a színészekre.
Nem beszéltem tizenévesekről, csak ha azt veszed hogy a film 39 éves, akkor ahhoz ha 12-t hozzáadsz, már 50+nál tartunk.
Egyébként Magyarországra 79-ben jött a film, szinkront pedig 84-ben kapott. Gyanítom a nagy többség ezután látta, így van benne ráció, hogy idehaza inkább a 30-40 év körüliekből áll a rajongótábor java. Az én ismerőseim is mind 30-40 közöttiek. -
Strayhand #3490 Ok, legyenek 40+osak. Vagyis pár évvel idősebbek a filmeknél... Még évekkel később is csak tizenévesek voltak, és most már te is tizenévesekről beszélsz 77-ben...:) -
Strayhand #3489 Egyébként az új részben a két főszereplőn kívül ki van 30 alatt...? Az eredeti trilógiát se 40-esek játszották, hanem kb. pont ugyanolyan korúak... -
Wootan #3488 Nem tudom honnan veszed te ezt a 30asok a rajongói a régi filmeknek. Az én környezetemben lévők mind 40+osak. De egyébként is akik 77ben tizenévesek voltak, azok most 45-50 vagy afelettiek. Az egy másik dolog, hogy akkoriban a világ más részein nem volt 0. napos premier mint ma, hanem akár évekkel később mutatták be a filmeket.
De vegyük példának a rendezőt, JJ Abramst, aki ugyebár rajongó, és 49 éves...
A new hope meg azért lassabb lefolyású, mert kevesebb esemény történik benne, így több idő jut azok bemutatására, részletezésére. A régi részben sokkal több a szöveg, míg az újban inkább az akció dominál. -
Strayhand #3487 Az OK, hogy 50-esek akik akkor látták, de nem ők a rajongók, hanem kb. a 30-asok...
És az Új remény is ugrál és gyors. Ugyanúgy 1-2 nap az egész, csak gondolj bele, nem sok fő esemény történik benne, és azok is elég gyorsan egymás után. Nem mondanám igazán komoly hangvételűnek sem, az Alderaan elpusztítását leszámítva elég könnyed, sokat viccelődnek pl. Han Solo-n és az ő viszonyán az öreggel és a hercegnővel, meg ott vannak kezdettől a droidok mint comic relief, stb.
Az igaz, hogy idősebb színészek játszottak benne, mert idősebb színészek játszották a fiatalabb szerepeket. Luke (és így Leia is) 19 éves hivatalosan az Úr remény idején. Amúgy ez ugyanolyan, mint hogy régebben pl. minden férfi szépen borotvált és fésült volt, és kötelező volt komolyabbnak, felnőttebbnek, felelősségteljesebbnek lenni. Ez nem ezzel az egy filmmel kapcsolatos, hanem egy kulturális változás.
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.30. 21:34:20 -
Wootan #3486 1977es a new hope, szóval majdnem 40 éves, akik akkor látták, bizony 50 környékén vannak. Nézz meg az eredeti trilógiáról szóló dokumentum filmeket ezzel kapcsolatban. De az akkori szemlélet, stílus, stb. is teljesen más volt mint ma, szóval a régi filmek érezhetően komolyabb hangvételűek.
Az eredeti trilógia szereposztása is sokkal felnőttesebb, sokkal több benne az idősebb szereplő, míg az újban jóformán alig van 4-5, a többi mind 30 vagy alatti. Az első rend pl. jóformán egy "tinibanda".
A régi filmek sokkal kidolgozottabbak, lassabb lefolyásúak, az új pörgősebb, akciósabb, egyenesen ugrál az események közt. Emellett az új rész lényegesen könnyedebb hangvételű, míg a régi drámaibb, (lásd pl. a film végi csatában sokkal több pilóta hal meg) amire a jelenetek megkomponálása, és a háttérzene is rátesz.
A mostani rész sokkal inkább hajaz az utóbbi évek rajz- és animációs sorozataira, mint a pl. a rebels. -
Wayne Gace #3485 Mitől felnőttesebb a régi trilógia? -
Strayhand #3484 Hát nem igazán... Vagy lehet, hogy nekik készült, de nem ők lettek a célközönség. Hány mai 50+ évest ismersz, aki SW rajongó (ők voltak akkor 20+ évesek), mert én kb. egyet sem... Mi vagyunk azok, akik akkor gyerekek voltunk, nekünk tetszettek a régi filmek... És akkoriban mi voltunk 12-16 évesek, vagy épp jóval fiatalabbak...
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.30. 19:39:34 -
Strayhand #3483 Pontosan. Én csak annyira vagyok rajongó, hogy a filmeket láttam sokszor (mindenféle sorozatokat, játékokat nem igazán, csak egy-kettőt), de mai szemmel nézve bizony szét lehet cincálni az eredeti trilógiát, bőven vannak benne ugyanolyan blődségek, mint amiket az új filmmel kapcsolatban ekéznek sokan. Szerintem sokkal jobb is lehetett volna a film, nem volt egy nagy szám (én pl. rohadtul nem értem ezt a "biztonságos nosztalgia" érvet, ha nosztalgiázni akarok, megnézem a régieket, most valami újat vártam volna, ez a copy-paste elég mellbevágó elsőre...), de minél többször látom, annál jobban tetszik, és egyre kíváncsibb vagyok a folytatásra. -
Wootan #3482 Nemcsak azért mert öreg vagy, hanem mert a régi trilógia sokkal felnőttesebb. Az érezhetően a 20+os korosztálynak készült. Ez az új rész meg inkább a 12-16 éveseknek készült. Teljesen más stílus, és szellemiség a két film. -
Seten #3481 "mert öreg vagyok"
Pontosan! Öregek vagyunk. Hány évesen láttuk először az Egy új reményt? 5-10 (ki mikor)?!
És az új résztől vártuk ugyanazt az élményt? :) Felnőttként nézve ugyanúgy szét lett volna oltva a régi trilógia is, mint most az új.
-
kissssss #3480 nem vagy egyedül... -
Dagohun74 #3479 Ez a saját véleményem. Megnéztem újra a 7. részt. És nem még mindig nem jön be, valami hiányzik belőle amit az eddigi filmek megadtak. Kevés. A régiek hozták a SW hangulatot de ez nem állt össze. Számomra még mindig csak 6 star wars film van. Biztos mert öreg vagyok.
-
whááóó, tökéletesen megfogalmaztad -
Pares #3477 -
semmi bajom nem volt azzal, hogy volt benne egy csomó képi utalás... a történettel volt itt a probléma, kár hogy azt is lemásolta. -

-
nézőpont kérdése, előtte is imádtam JJ munkásságát, ezelka résszel se volt semmi bajom, kb. ezt vártam, de amúgy szinte mindegyik filmjében/sorozatában volt valamilyen Star Wars-os utalás, egész életében arra várt hogy megmutathassa az ő elképzelését.. most megmutatta.. ez is egy új trilógia első része volt, valószínű sokan nézték meg olyanok is, akik az eddigi részeket még nem látták...