Star Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandicoot
Csak ezt akkor illett volna megmagyarázni legalább pár mondatban valahogy.....😊

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valahol olvastam, hogy a flottát állítólag az új köztársaság behúzta, azért volt ennyi gépük csak. Bár lehet, hogy ez is csak találgatás.
Bandicoot
De a gond továbbra is az hogy SZERINTED rossz. Kismillió SW fan szerint meg nem. Akkor kinek van igaza, neked mert szerinted szar,és akinek ez bejön az "hülye" és a rosszban véli látni a jót?😊

Bandicoot
Már megfogalmaztam.
Ami számomra a leginkább hibádzott az a zene,ami az SW filmek szerves része volt. Itt olyan mintha nem is Williams csinálta volna. Abszolút gyenge volt a zene ráadásul gyengén keverve (ez lehet a szinkronstúdió hibája,eredeti hanggal még nem láttam,de már tapasztaltam más filmben is hogy túl lehúzzák a zenét). Ritkán amikor felcsendülnek az eredeti zenék akkor vigyorgás van, és ennyi. Sehol az olyan indulók mint a birodalmi zene, a robotsereg zenéje, az olyan klasszikus összecsapás zenék mint qui-gon+Obi - Darth Maui vagy Luke vs Vader... Sehol a "légi" összecsapások klasszikus ritmusos dallamai..Semmi,egy nulla volt. És leszedve a film OST-t sajnos tartom hogy valóban gyenge is, és ezt a neten is szemléltették már jópár kamerával felvett jelenetből,másik zenét alákeverve.
CSAK AZ NYISSA AKI LÁTA A FILMET!!
Solo halála a Jediből alákevert zenével. Az eredeti zenének annyira nem volt hatása hogy a jelenet is épphogy ült. Ezzel a zenével szerintem besokkolódott volna a mozi. És ez az egész filmre igaz.

Ezen kívül a viccelődést én is sokalltam. Illetve ami nekem "hülyeségként" csípte a szemem az a "lazaság" ahogy a fénysebességet kezelik... Illetve Phasma szerepe egy vicc volt csakúgy mint az amit tett. Valamint egyetértek azzal is hogy a lázadók kicsit komikus haderővel reagáltak az "agresszorra".😊 Poe karaktere el lett túlozva, egy szuperhős moziba inkább illene az amit leművel az Xwing-el 15 másodpercben.

Pedig kijöttél. Ez a film a sztorinak az első harmada. Régen úgy forgatták az filmeket (4-5-6), hogy össze kellett kalapozni rá a költségvetést, most viszont megoldotta a Disney és tuti, hogy lesz még 2 belőle. Tehát 3 részre van tervezve, ebből következik, hogy ez nem úgy van megcsinálva, mint az új Trek részek, hanem egy egybefüggő történet első felvonása az egész. Sőt, lesz belőle még 3 párhuzamosan, ami valószínűleg szintén tele lesz információval. Néztél te anno LOST-ot? Ha igen, akkor érted a koncepciót.
Rita79
Nem emlékszek olyasmire, hogy harmadánál kijöttem volna a teremből, bár pár percet valóban szundítottam.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Rita79
Hét ez már félig-meddig filozófikus vita volna (ha bele mennénk). A destruktív embert írtad le, akinek a jó nem jó, mert hülye ahhoz, hogy megbecsülje és élvezze. Én meg az olyan "hülye" embert próbáltam leírni, aki a rosszba is jót vél belelátni, mert a rajongás és a mások (többség) véleménye miatt kényszert érez erre.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Tehát sokkal jobb lett volna, ha olyan filmet csinál belőle, amiről a régi vörösdiplomás SW fanok gatyába élvezve jönnek ki, de a tömeg 99,99%-a szarozza az egészet?
En speciel Abrams miatt remenykedtem, mert az uj Star Trek filmjei is inkabb Star Warsra hajaztak, es ugy gondoltam, ez a vilag majd jobban kezre all neki. Hat nem. Semminek sem szabad a kozelebe engedni, aminek mar van valamifele tortenelme es/vagy kerete, mert elso dolga, hogy az alapokat kezdi szetverni, aztan latvannyal tolti fel a lyukakat.
Lehet, hogy vissza kene ternie az eredeti tortenetek kiagyalasahoz, es megfilmesitesehez. A Super 8 a legjobb filmje, es az tenyleg jo.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

megtudnád fogalmazni mi volt az a hiányérzet? 😊

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy te meg úgy kritizálsz valamit, hogy a harmadát láttad és a jelek szerint azt sem értetted meg.
Bandicoot
Ahogyan egyesek ennyire képesek bebeszélni maguknak hogy a jó is szar és hiába mondják többen hogy az jó,az nem jó az szar mert te így látod.😊 Elég kétoldalú nem gondolod?

Rita79
Vannak akik ragaszkodnak a ily módon dolgokhoz. De ez játékoknál is igaz. Emberek képesek belebeszélni maguknak, hogy a szar is jó. És tolják ezerrel.

Bandicoot
Érdekes,nem vagyok hype hatás alatt sőt van amiben erős hiányérzetem van de mégsem érzem hogy bármit is romba döntöttek volna,sőt úgy érzem hogy egy kiváló alapot raktak le a trilógiának amit el lehet rontani de fel is lehet húzni az eredeti trilógia szintjére. Téged bánt hogy szerinted ennyire fos lett és még másokat is. Közben a látványosan döntő többségnek netszerte még az SW fanoldalakon is bejön. Erről ennyit.

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.22. 16:02:51

Bandicoot
A film kudarcot vallot meg egyre több a negatív kritika? Nos nem a pozitív az egyre több, jó látni hogy a metacriticses 0pontozó trollok sem tudják lehúzni amennyire szeretnék.
Kudarcot vallot? Szakadok.😄
Egyes embereknél már akkor elbukott a film amikor megtudta hogy Abrams rendezi,és akár megnézték akár nem,akár jó lett akár nem,ettől nem tágítanak és soha nem is fognak. Ezek a tipikus buta hatergyerekek.
Az a vicc hogy az ilyeneknél ha most mutatnák be az eredeti trilógiát korszerű látvánnyal,az is elhasalna.😊

Ha valakinek tetszik a film, akkor az a marketing hatása? Na ilyet sem hallottam még.
Rita79
Te tényleg a hájp hatása alatt vagy, és képtelen vagy függetlenül kritikát alkotni erről a szarra sikerült filmről. Sztem kár is beléd a negatív kritika véleménye, hisz ősellenséget vélsz látni azokban akik ezt meglépik. Hidd el nekem fáj a legjobban, hogy egy világot döntöttek romba ezzel a résszel, mégpedig azt a világot, amit anno megismertünk. Sajnálom, hogy így csapódik le bennem mint SW rajongóban, de valóban nem vagyok hajlandó csak amiatt alárendelni az egészséges kritikához való jogomat, mert ez egy korábbi remek film elvi folytatása lenne. És hidd el nem kényszerből fikázom (ha egyáltalán fikáztam is valaha), hanem mert bánt, hogy ennyire fos lett ez a rész és sztori.

Mellettem konkrétan a új LOL karaktereket beszélték meg film közben olyan hangerőn, hogy még a dübörgő jeleneteknél is zavart...
Üdv Vasárnap néztem meg a filmet nekem nagyon bejött szerintem tökéletesen méltó utóda a eredeti részeknek. Olvasgatom már pár napja a topikot és a neten is nézegettem értékeléseket kritikát stb és valahogy 80-90% között mozog az elégedettség szóval szerintem tökéletes folytatás azt leszámítva hogy kicsit rövid <#hehe> . amit Gerinstyle írt arra meg csak azt mondom hasonló cipő az SW vel kapcsolatba , a másik trollok ra meg hát ez van sajna sok sok primitív ember éldegél ezen a bolygón 😞

ide írom mer nem akarom szét szpoilerezni . azon filóztam minap hogy érdekes lenne feldobni azt a lehetőséget ha ténylegesen kiderülne hogy Ray Luke lánya, és hogy Kyloval együtt tanítgatták és ő azért tért át a sötét oldalra mer Ray tehetségesebb volt vagy valami hasonló ürüggyel, ezek után Rayt meg el rejtik a Jakunra nehogy véletlen megtalálja Snoke és őt is át csábítsa a sötét oldalra itt ugye memo törlés oszt pá, a másik meg Kylo Ren brutális alapot nyújt a kövi Vader klónhoz remélem elég lesz rá 2 rész hogy teljesen kilehessen bontani mer látszik rajta hogy elég durva rossz fiú (vagy esetleg félig gép<#hehe>) lehessen belőle
Az ilyen ember nem troll, csak végtelenül buta és primitív.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.22. 15:45:52

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A film végén éreztem hogy sokan fogják szidni sajnos. Pedig én nagyon megszerettem. A főhősnő egy igazi személyiség és belevaló lány. A csaták rendben voltak, az űrjelenetek is. A sok helyszín színessé tette a filmet. Kaptunk sivatagot, erdőt, csatahajó belsőt, kocsmát mindent. A fénykard párbaj is nagyon hihető volt. Nem használt senki vívó technikát, amik sajnos talán elvesztek a rendek bukásával. Hanem itt csapkodtak kifulladtak majd megint egymást akarták kettévágni. Érezhető volt az új jedi generáció tudás hiánya és fejlődése. A látványvilág is csodás volt bár én többet 3d-be nem megyek nagyon megfájdult a szemem és a fejem tőle. Ráadásul a csillagromboló egyik résznél majdnem kinyomta a szemem 😊
Nagy különbség mikor valaki a film után a terem előtt normálisan közli velem, hogy ő bizony csalódott. És megint más mikor film közben beszólnak olyanokat hogy itt van a Leia nagyi de csúnya! Meg mikor Ren levette a maszkot egyből felröhögtek sokan meg valaki beordibálta, hogy ilyen fejjel oszlatni lehetne oszt röhögtek. stb Ezek Trollok sajnos sőt ingább nagyon szemét emberek akik ma mindent lejárnak és fikáznak. Én 26 éves vagyok és az első 3 filmen nőttem fel majd tini fiú voltam mikor jött a következő 3 film. 1998 vagy 99 ben a hatalmas hóban elmentem a Baljós árnyakat megnézni. Pedig akkor Gyálon ahol laktam nem is volt még olyan fejlett a mozi. De akkor nem volt ennyi troll. Senki nem fikázta pedig Jar - Jar elég idegesítő egy idő után.
vigyáz mit mondasz mert őfelsége pares herceg nem tűr el semmilyen negatív kritikát még ha az helytálló is...

Szerinted egy nem mélyértelmű blockbuster, szerinted kudarcot vallott, szerinted alapvetően rossz, szerinted gyenge. Csomó másik ember szerint meg rohadtul nem. Ráadásul eddig csak olyan dolgokkal kapcsolatban értetlenkedtek, amik ki lettek vesézve, hogy mit, miért és hogyan, ha már magatoktól nem sikerült megérteni. Persze minek is gondolkodni, minek is próbálni megérteni, az olyan bonyolult. Olyan vicces amikor egyesek úgy állítják be a személyes véleményüket a dolgokról, mintha az valami általánosan elfogadott tény lenne.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.22. 15:30:55

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

De jó hogy nem halt meg. Már azt hittem. köszi
az nem műtrollság, hogy nem tetszik egy film. ez nem egy mélyértelmű film, ez egy blockbuster, annak is készült, úgy is kell értékelni. És abban kudarcot vallott, örülök, hogy egyre több negatív kritika jön ki, az, hogy szereted a star wars univerzumot, az nem azt jelenti, hogy bármi ami star wars fenntartás nélkül kezelsz. konkrétan azok teszik a legrosszabbat ezzel a világgal, akik istenítenek egy alapvetően rossz filmet, mert akkor a következőek is ilyenek lesznek. Úgy szidjátok, azt aki meg meri említeni, hogy ez a film gyenge lett, hogy emiatt lesz konkrétan gyenge a következő is.

De ezt egy hajó generálja mesterségesen, nem a bolygó. Mindenesetre elég vicces, hogy technikai részletekbe akarsz belekötni. Én is mondhatnám, hogy akkor az meg hogy van, hogy azért szorulnak pontos számításokra a hiperűrugrások során, hogy ne menjenek neki a bolygóknak és csillagoknak, és ezért vannak az előre meghatározott biztonságos útvonalak kitalálva?! Hogyan ütközhetnek össze égitestekkel, ha az égitestek gravitációja kihúzza őket a hiperűrből? Na? És ez canon, a spéci csillagrombolóval ellentétben. Ezért értelmezem úgy, hogy a csillagromboló valami spéci gravitációs teret hoz létre, ami _hasonlít_ a bolygó gravitációjára. De mondhatnám egyszerűen azt is, hogy EU, és ennyi. Vagy mondhatom azt is, hogy space magic bazdmeg. Komolyan ez már a szőrszálhasogatás netovábbja.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.22. 15:25:14

Látom nem csak az én termemben volt sok fikázó, de te legalább elbántál velük XD
Nem értem hogy tud ennyi komolytalan ember moziba beülni. Nekem nagyon tetszett, az biztos, és nagyon sajnáltam Rent hogy ilyen mélyen elveszett a sötétségben. Megölte szegény apját, pedig ő látta még benne a jóságot. Gondolom Luke kényeztette el fiatal korában, mert a testvére gyereke. Gondolta ő lesz a legnagyobb jedi de hát sajnos megint romlott alma került a zsákba. Ren gondolom azt remélte, hogy ha elvágja a családi kötődését akkor megerősödik. Szerintem ezek után Leiat is megölné sajnos. Rey már most kedvencem, nagyon belevaló csaj, nagyon átjárja az erő. Luke biztos hamar észreveszi. Elvégre mekkora ajándékot hozott neki (fénykard) Nagyon durva kiképzést fog kapni már alig várom.

Akit a sötét oldal vonz az persze megint csak gyors betekintést nyert. Tényleg nem ismerni honnan szereztek ekkora hadsereget megint. Főleg a háború után. Bár 29 év az egy generáció, új generáció akik mehetnek a darálóba.
Az tetszett mikor felhányta Ren, hogy nem klónokat vetett be Hux tábornok. Ezek szerint még mindig maradtak klón elitcsatok. az új vezetőre én azt gondoltam hogy ő Darth Plagueis. Lehet sidius nem tudta megölni.
"Equipped with gravity well projectors designed to pull ships from hyperspace and/or prevent them making the jump to lightspeed,"

"A gravity well projector was an apparatus used to create interdiction fields. By simulating the gravity shadow of a planet or other celestial body, often called a gravity well, a ship's travel through hyperspace could be halted or their jump to hyperspace could be rendered impossible within the simulated gravity shadow. "

Akkor mire lenne igaz? Oda kell legyen irva, hogy, "B+, Pares tevedtel"? Vagy mi?

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Érdekes, nálunk jobbára csend volt, néhány humorosabb jelenetnél volt egy kis felnevetés, meg annál a bizonyosnál egy kis felhördülés, de amúgy szerencsére nem zavart senki. Mondjuk azt nem értem, hogy a mellettem ülő srác a film negyedénél miért ment el. Biztos neki se tetszett a film, most meg biztos szapulja a fórumokon 😄

Finnre gondolsz? Nem halt meg, de biztos elég durván megsérült, ahogy Ren végighúzta a hátán a fénykardot.

Én a mellettem pofázókra rászóltam a film felénél, utána meg se mertek szólalni... 😄

Egyébként szerintem meg a Jedi ugrabugra pont elég volt arra a 3 filmre. Engem speciel sokkal jobban érdekel, az, amit láthattunk a moziban. Mi lett a birodalommal, hogyan alakultak át? Ki ez az új vezető és hasonlók. A Jedi téma eléggé ki lett vesézve már.
Nekem tetszett a film de nem jobban mint a III. Ott azt élveztem, hogy rengeteg Jedi van. Itt megint mind2 rend le van húzva a budin. Pedig de jó lett volna egy Jedi Academy féle film. Ahol már rendesen oktat luke és nem bujkál. Ren olyan Revan utánzat volt picit. Solo adta a régi formát bár utálom a csempészeket. A lány nagyon aranyos és idővel nagyon erős jedi lovag válhat belőle. amit nem értettem hogy a fekete srác most akkor meghalt? Mert ott feküdt mozdulatlanul.

Sajnos mellettem állandóan fikázták a filmet az emberek, egyszerűen olyan hangulat romboló tud lenni az a sok mű troll.
És? Ez hol mond ellent annak amit írtam?

"this new trilogy would not tell stories of the Expanded Universe, and instead be completely original"

Magyarán az új trilógia nem az EU-s történeteket filmesíti meg. Ez hol zárja ki azt, hogy bizonyos dolgokat, kicsit megkeverve, átvegyenek és más módon tálaljanak?

Erre gondolsz? Vagy talán erre? Egyik esetre se igaz, amit írtál.

Tehat te azt akarod mondani, hogy nem teljesen, mert az eredeti szereplok itt is elnek, es meg gyerekeik is szuletnek? Tenyleg, en meg mintha X-wingeket is lattam volna... Engem Disneyek teljesen atvertek: Prior to Lucasfilm's purchase by The Walt Disney Company on October 30, 2012, it had already been decided that a sequel trilogy would be made. Much as Lucas had contradicted the EU in the making of the Prequels and The Clone Wars, this new trilogy would not tell stories of the Expanded Universe, and instead be completely original.

Szabi
plusz szóba jött a Jedi Academy is... Luke tanítgat, aztán az egyik tanítvány úgy gondolja hogy kipróbálja a sötét erő trükköket is....

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.12.22. 14:36:16

"Nulla tenaci invia est via"

Láttad a filmet? Ha nem, akkor nem akarom lespoilerezni, de

Szerinted kiről mintázták Ben Solo-t, vagyis Kylo Ren-t? Jacen Solot, Ben Skywalker és Darth Caedus mond neked valamit?

Attól, hogy nem veszik figyelembe a RotJ után kitalált történeteket, még meríthetnek belőlük, és átvehetnek a Canonba bizonyos ötleteket, motívumokat.

Abbol a kibaszott EU-bol tudjuk, abbol! Lasd meg: Interdictor cruiser!

Mar hogy erted, hogy nem kukaztak teljesen? Nem nyilvanitottak semmisnek a teljes korabbi sztori vonalat a ROTJ utan?

"Persze az alkotoi kreativitast szornyen korlatoznak az olyan aprosagok, hogy nem ugrunk be egy bolygo legkoren belulre, mert a bolygo "gravitacios arnyeka" mar sokkal elobb ugyis kirant a hiperterbol, de hat ki mondta, hogy az elet egyszeru?"

Mindig lenyűgöztök ezekkel a légből kapott állításokkal. De ha szabad megkérdeznem, ezt honnan vetted? Annyit tudunk az egész folyamatról, hogy precíz számítások nélkül könnyen nekimehetnek bolygóknak vagy csillagoknak, ezért használ mindenki előre kijelölt útvonalakat.

Tudod az, hogy nem tetszett a film, egyáltalán nem izgat. De amikor valótlanságokat állít valaki, sőt ezt még tényként is közli, azt nem tudom szó nélkül eltűrni.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.22. 14:12:28

nem ott abban a topikban te csak szimplán káromkodtál és trollkodtál én meg szépen a helyedre raktalak, azóta se láttalak arrafelé....

és itt is hozod a szokásos stílusodat.

Ezt a szalmababot jol lekardoztad.
Es engem nem zavart volna, az elso trilogia lemasolasa, ha jol csinaljak(Az sem a tortenet vegtelen eredetisegevel hoditott, meg azert szinte minden hasonlo tortenetet le lehet csupaszitani, bele lehet paszirozni a hero's journey mintaba), de szerintem nem lett jo.
Es nem egy konyvet szeretnenek megfilmesitve latni azok, akik (mint en is) atkozzak az EU kukazasat, hanem egy jol felepitett vilag kereteibe illesztett tortenetet. Persze az alkotoi kreativitast szornyen korlatoznak az olyan aprosagok, hogy nem ugrunk be egy bolygo legkoren belulre, mert a bolygo "gravitacios arnyeka" mar sokkal elobb ugyis kirant a hiperterbol, de hat ki mondta, hogy az elet egyszeru?

Mintha én nem fejtettem volna ki már n+1-szer gondolatmeneteddel kapcsolatos aggályaimat. Amúgy vicces, hogy a pont a Biztonságpolitika topikot emlegeted, mert ott ugyan olyan értetlenekedést rendeztél le, mint itt. Ott is el lett magyarázva, hogy miért hibás a logikád és az érveid, és ott se voltál képes felfogni. Na, szóval ahogy korábban is írtam, nem vagyok meglepve... Azért egy valamit megtanultam az esetedből: ha egyszer felkerül valaki a tiltólistámra, akkor még ha egy idő után el is felejtem, hogy miért, okkal történt. Kiszűri koszt a hozzászólások közül. Úgy néz ki hogy aki egy témához totál hülye, az más témában sem lesz hozzáértőbb.

lásd 3013, nem fogom ötödik alkalommal is elmagyarázni mert láthatólag ötödjére se érteted meg hol hibás a gondolatmeneted, bár ezen egyáltalán nem lepődök meg, mert már a biztpolitika topikban is ezer meg egyszer elkellet neked pofázni a dolgokat de mintha csak a falnak beszélne az ember.

részemről téma zárva.

Szabi
vödörfiú magyar torzított hangja viszont szerintem nagyon gagyi lett 😄

"na meg mikor volt az a félrefordítás (mikor Finn elvisz majd , aztán megkérdezi Finn-től h hogy hívnak"

Na igen, ezen gondolkodtam, azt hittem hogy csak én képzelődtem, vagy félrehallottam, de ezek szerint nem 😄 Amúgy megnéztem már angolul is, ott nem bakiztak, "he"-t mond, nem "Finn"-t. Amúgy szerintem nem volt rossz a magyar szinkron, eredetileg én is ódzkodtam tőle, angolul akartam megnézni először, de engem zavar a felirat.

Ez a legjobb dolog, amit tehet az ember mielőtt megnézi.
Bandicoot
Eddig sikerült használnunk a spoiler teget, csak a mai nap tűnik lazának...😊

Szabi
vagy lehet hanyagolni kéne a topikot amíg meg nem nézed.. 😄