Star Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem. Maul "halálából" annyit láttunk a filmben, hogy nyögött egyett és lezuhant. Pont. Minden más a te képzeleted szüleménye.
"Ez nem is feltétlenül baj, amíg nem olyan karaktert vesznek elő, aki ténylegesen meghalt on screen (vagy lehet hogy Snoke is csak tettette...? 😄 )."
Snoke-ot kifejezett mutatták kilógó nyelvvel heverni a földön. Elég nagy különbség Maul "halálához" képest, amit kényelmesen figyelmen kívül hagysz. Jango Fettet lefejezték. De Boba Fett halálát szintén nem láttuk. Mace Windu dettó.
"Fizikai fájdalmat meg lehet, hogy tűri, de itt nem arról van szó..."
De itt pontosan arról van szó, hogy ez egy képzeletbeli világ, ahol egy mágikus erő segítségével természetfeletti dolgokat lehet művelni. Pontosan ezért nevetséges, amikor a valós fizikai vagy biológiai határokat/törvényeket/lehetőségeket kéri számon valaki a filmekben.
"De ha szerinted kiváló történetek voltak Palpatine negyedik visszatérése, a sötét oldali Luuke és Luuuke, akkor értem, miért nincs gondod egy ekkora blődséggel."
Csak futólag olvastam őket, de ha léteznek Force ghostok (a magyar Erő szellem elég hülyén hangzik...), akkor az, hogy Darth Sidious "szelleme" túlélte és valahogy meg tudott szálni testeket, egyáltalán nem tűnik elrugaszkodott ötletnek. A klónozás sem újdonság. Szóval az univerzumon belül semmi igazán elrugaszkodott nem történt. Az, hogy szükség volt-e erre a történetre, már más kérdés, szerinten nem. Ahogy sok mindenre sem volt szükség a Legendsből.
"Szóval nem biológia mentette meg Mault, hanem az Erő? Ilyen alapon minden sith sebezhetetlen lehetne (ha a sith mágia elég volt arra, hogy egy alapvetően antropomorf fajnál felülírja az élet szabályait, akkor mindent szabad)"
A Sith mágia és a sötét oldal ereje sok mindenre "elég volt" korábban is... Miért olyan nehéz ezt elfogadni? Ez a lényege az egésznek. A Jedik a saját idealisztikus elképzeléseik szerint használják az Erőt óriásugrásra, telekinézisre, gondolatolvasásra, gondolatmanipulálásra, a Sithek meg arra, hogy halhatatlanná/elpusztíthatatlanná/istenné váljanak, villámokat szórjanak a kezükből, gondolattal fojtogassák az embereket, stb.
"Igen, tudom elvileg Palpi a reaktorba zuhant, de ezt szintén nem láttuk, ahogy Maul halálát sem. Szóval ezen a logikán haladva nem csak Palpi van még életben hanem Mace Windu is."
Szóval akkor mégsem láttuk Maul halálát. Szeritnem se. Mondjuk Palpatine esélyeit a túlélésre erősen korlátozza az a tény, hogy röviddel a zuhanása után felrobbant alatta az egész kóceráj (bár neki a Legendsben is csak a "szelleme" élte túl). Mace Winduval meg még akármi is történhetett. Ahogy Boba Fettel is.
"De megintcsak: Oké, legyen. Csak érdekes módon pont azok védik akik habzó szájjal gyűlölködtek hogy mekkora logikátlan arcpirító blaszfémia a TLJ."
Nagyon össze vagy keveredve, mert pontosan ellenkező véleménnyel vagyok a TLJ-val kapcsolatban 😄
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Próbálj már meg értelmezni mondatokat, nem oylan nehéz tényleg 😊 Az zavarhatott meg, hogy én ténylegesen elolvasom amít te írsz, és annak megfelelően újragondolom a tényállást, ezért módosítottam arra, hogy ok, írhatta Lucas, de attól még lusta munka. A másik meghallgatását néha kipróbálhatnád te is.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.05.27. 14:34:16
"Maul láthatóan halott volt, Lucas úgy írta meg, hogy kinyiffant, nem úgy, hogy hát, leesett, ki tudja mi történt. Az, hogy kitalálták, hogy mégsem, egyszerűen lusta írói munka...."
vs.
"El tudom képzelni, hogy Lucas belenyúlt ötletekkel a Clone Warsba, simán el is hiszem, hogy az ő zseni fejéből pattant ki Maul visszahozása...."
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Az, hogy bekopizol ide egy ilyen semmit mondó szöveget az pont annyit jelent.
Nyilván képtelenség minden egyes novellát, játékot, faszomtudjamit végig olvasni, nézni... (nem is akarta, mint mondta)
Ez a szöveg erről szól!
"... Once Vader dies, he doesn't come back to life, the Emperor doesn't get cloned and Luke doesn't get married..." <---- ez is pont erről szól. A könyvekről, amik kurvára nem a canon részei! (és ugyebár Darth Maul nincs is megemlítve benne)
De egy olyan volumenű sorozatnál mint a Klónok háborúja, hidd el, hogy Lucas erősen kivette a részét a megkreálásánban.
De, hogy ne a levegőbe beszéljek:
Star Wars - Clone wars full cast
"Series Writing Credits
George Lucas ... (created by) (121 episodes, 2008-2014)"
Csak 121 epizód megírásában vett részt Lucas....
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
"... Once Vader dies, he doesn't come back to life, the Emperor doesn't get cloned and Luke doesn't get married..."
In July 2001, Lucas gave his opinion on the matter of what is canon in Star Wars during an interview with Cinescape magazine:
There are two worlds here," explained Lucas. "There’s my world, which is the movies, and there’s this other world that has been created, which I say is the parallel universe—the licensing world of the books, games and comic books. They don’t intrude on my world, which is a select period of time,
Further, in an August 2005 interview in Starlog magazine:
STARLOG: "The Star Wars Universe is so large and diverse. Do you ever find yourself confused by the subsidiary material that's in the novels, comics, and other offshoots?"
LUCAS: "I don't read that stuff. I haven't read any of the novels. I don't know anything about that world. That's a different world than my world. But I do try to keep it consistent. The way I do it now is they have a Star Wars Encyclopedia. So if I come up with a name or something else, I look it up and see if it has already been used. When I said
Az utolsó mondatodra meg ennyit tudok mondani:

Az meg elég nagy faszság lett volna, hogy valaki előre elmondja, hogy szerinte túlélte Maul... hol lett volna akkor a meglepetés?!
Irreálisak az elvárásaid, bár ezen egyáltalán nem csodálkozom már.
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.27. 08:03:14
Szóval nem biológia mentette meg Mault, hanem az Erő? Ilyen alapon minden sith sebezhetetlen lehetne (ha a sith mágia elég volt arra, hogy egy alapvetően antropomorf fajnál felülírja az élet szabályait, akkor mindent szabad), nem is értem, egy Palpi szintű sith hogy nem élt túl egy sima zuhanást, ami korábban Luke-nak meg se kottyant 😄 Igen, tudom elvileg Palpi a reaktorba zuhant, de ezt szintén nem láttuk, ahogy Maul halálát sem. Szóval ezen a logikán haladva nem csak Palpi van még életben hanem Mace Windu is.
De megintcsak: Oké, legyen. Csak érdekes módon pont azok védik akik habzó szájjal gyűlölködtek hogy mekkora logikátlan arcpirító blaszfémia a TLJ.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.05.27. 07:49:59
Az külön vicc, hogy szerinted levágott kezekkel, lábakkal és a test közel 100%-os megégését "könnyebb" túlélni mintha ketté vágnak. 😄DD
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.27. 07:46:18
A Palpis dologgal meg hagyjál, ugyanez a lustaság, csak éppen azt hivatalossá tett kvázi fan fiction-ökben valósult meg, amihez amúgy Lucasnak semmi köze nem volt, nem is olvasta őket (nem tudom tudod-e, de a Lucas-féle kánonnak is voltak kánon szintjei, hogy ténylegesen mennyire számít annak). De ha szerinted kiváló történetek voltak Palpatine negyedik visszatérése, a sötét oldali Luuke és Luuuke, akkor értem, miért nincs gondod egy ekkora blődséggel.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De az hogy a ketté vágott faszi boldogan szaladozik...az jó és tetszik a rajongóknak?
Én meg beszarok bazdmeg...
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
"Nulla tenaci invia est via"
Ezert aztan a vegso rohamnal sem csinalnak mast...(mire szepen sorban le is szedik kb mindet....fejjel a fajnak taktika az elejen, a kozepen es tatatatam a vegen is)...ez aztan a jellemfejlodes....😄
Masreszt mi a faxnak van katonai felepitesuk es rangok, ha magasrol szarnak ra? 1 kibebaszott vicc az egesz Lazado bagazs....(Bizony a film kozepen mar Rebelsnek hivjak magukat, nem Resistancenak...ahem..kovetkezetes tortenet..)
Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.04.26. 10:19:07
(szerintem is az volt nekem már az Ébredő Erő apróságai is bejöttek)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A pufi csajjal egyetértek, kihagyható karakter lett volna, igaz, kellett valamelyest Finn karakterfejlödéséhez.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2018.04.25. 15:42:25
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Ami szintén jó volt de a rendező olyan dolgokat vágott el benne ami miatt az azt követő filmek csak bukdácsoltak.
Erre remek példa az Utolsó Jedik.
Például kinyírta Luke -ot akinek még lehetett volna szerepe mint öreg mester és mentor (bár ő erőszellemként még tuti visszatér). Ott be lehetett volna fejezni a jelenetet, hogy istenesen átbassza Kylo-t majd eltűnik. Persze meg kell halni, de majd csak a a trilógia zárásában miután átadja a stafétát az új generációnak. Ott akár még azt is megléphették volna, hogy visszatér a Tatooinra meghalni és úgyanúgy megcsinálhatták volna azt a szép két napos haláljelenetet.
És az hogy Leiát meg éppen hogy nem ölte meg. A színésznő meghalt, tehát minden adva lett volna egy jól megkomponált -akár némi CGI rásegítéses - haláljelenetnek. Pl. Holden helyett ugorhatott volna bele ő az ellenséges flottába. És vezethette volna utána Holden az ellenállást.
De így most majd lehet agyalni, hogy vajon az ellenállás lelke miért nem fog szerepelni a következő filmben.
Szóval a film élvezhető volt de a rendezői megoldások NAGYON megnehezítették a következő filmet.
Hogy a Pufi kínai csaj minek szerepelt benne azt meg végkép nemértem. Ezzel a fejjel max no 34. Chinese Peasant Girl szerű statisztaszerepekre tudnám elképzelni valami kínai történelmi filmben.
Az elején meghaló tesója jobb választás lett volna. Nem azt mondom hogy bombanő kellett volna erre a szerepre de azért valahol meg kell húzni a határt. 😊 A "tesója" abban az 5 perces szerepében többet alkotott mint Rose az egész másfél órában.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Csak egy gondolat. De erre biztos mindenki rájött, mielőtt fröcsögni kezdett hogy nincs benne gondolat meg Disney-mese 😊
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.04.25. 09:36:56