Star Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaliBoy
Nah, itt van már a másik IQ huszár is!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

UUUU
Faj az igazsag ? Sebaj igy is tudtuk, hogy igaz rad a hozzaszolasaban leirtak.

"Maul láthatóan halott volt, Lucas úgy írta meg, hogy kinyiffant, nem úgy, hogy hát, leesett, ki tudja mi történt."

Nem. Maul "halálából" annyit láttunk a filmben, hogy nyögött egyett és lezuhant. Pont. Minden más a te képzeleted szüleménye.

"Ez nem is feltétlenül baj, amíg nem olyan karaktert vesznek elő, aki ténylegesen meghalt on screen (vagy lehet hogy Snoke is csak tettette...? 😄 )."

Snoke-ot kifejezett mutatták kilógó nyelvvel heverni a földön. Elég nagy különbség Maul "halálához" képest, amit kényelmesen figyelmen kívül hagysz. Jango Fettet lefejezték. De Boba Fett halálát szintén nem láttuk. Mace Windu dettó.

"Fizikai fájdalmat meg lehet, hogy tűri, de itt nem arról van szó..."

De itt pontosan arról van szó, hogy ez egy képzeletbeli világ, ahol egy mágikus erő segítségével természetfeletti dolgokat lehet művelni. Pontosan ezért nevetséges, amikor a valós fizikai vagy biológiai határokat/törvényeket/lehetőségeket kéri számon valaki a filmekben.

"De ha szerinted kiváló történetek voltak Palpatine negyedik visszatérése, a sötét oldali Luuke és Luuuke, akkor értem, miért nincs gondod egy ekkora blődséggel."

Csak futólag olvastam őket, de ha léteznek Force ghostok (a magyar Erő szellem elég hülyén hangzik...), akkor az, hogy Darth Sidious "szelleme" túlélte és valahogy meg tudott szálni testeket, egyáltalán nem tűnik elrugaszkodott ötletnek. A klónozás sem újdonság. Szóval az univerzumon belül semmi igazán elrugaszkodott nem történt. Az, hogy szükség volt-e erre a történetre, már más kérdés, szerinten nem. Ahogy sok mindenre sem volt szükség a Legendsből.

"Szóval nem biológia mentette meg Mault, hanem az Erő? Ilyen alapon minden sith sebezhetetlen lehetne (ha a sith mágia elég volt arra, hogy egy alapvetően antropomorf fajnál felülírja az élet szabályait, akkor mindent szabad)"

A Sith mágia és a sötét oldal ereje sok mindenre "elég volt" korábban is... Miért olyan nehéz ezt elfogadni? Ez a lényege az egésznek. A Jedik a saját idealisztikus elképzeléseik szerint használják az Erőt óriásugrásra, telekinézisre, gondolatolvasásra, gondolatmanipulálásra, a Sithek meg arra, hogy halhatatlanná/elpusztíthatatlanná/istenné váljanak, villámokat szórjanak a kezükből, gondolattal fojtogassák az embereket, stb.

"Igen, tudom elvileg Palpi a reaktorba zuhant, de ezt szintén nem láttuk, ahogy Maul halálát sem. Szóval ezen a logikán haladva nem csak Palpi van még életben hanem Mace Windu is."

Szóval akkor mégsem láttuk Maul halálát. Szeritnem se. Mondjuk Palpatine esélyeit a túlélésre erősen korlátozza az a tény, hogy röviddel a zuhanása után felrobbant alatta az egész kóceráj (bár neki a Legendsben is csak a "szelleme" élte túl). Mace Winduval meg még akármi is történhetett. Ahogy Boba Fettel is.

"De megintcsak: Oké, legyen. Csak érdekes módon pont azok védik akik habzó szájjal gyűlölködtek hogy mekkora logikátlan arcpirító blaszfémia a TLJ."

Nagyon össze vagy keveredve, mert pontosan ellenkező véleménnyel vagyok a TLJ-val kapcsolatban 😄

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

BaliBoy
Bla-bla-bla... mosdasd csak magad!

Segítek feloldozni az ellentmondást a fejedben: Lucas egy lusta író 😉 Nem azt mondom, hogy ő írta így meg, de az tuti hogy a) Lucast nem érdekelte az EU b) nem számolt azzal hogy Maul-t visszahozza, amikor a Baljós árnyakat írta és c) vagy volt köze a CW-ben ahhoz, hogy visszahozták, vagy nem, ezt lehetetlen megmondani, szerintem csak aláírta az elé tolt papírt. De nem lepődnék meg ha mégiscsak tőle jönne az ötlet, a midichlorianokhoz hasonlóan remek retcon. És, ami a legfontosabb, ha tényleg Lucas találta ki, attól még nem lesz automatikusan jó.

Próbálj már meg értelmezni mondatokat, nem oylan nehéz tényleg 😊 Az zavarhatott meg, hogy én ténylegesen elolvasom amít te írsz, és annak megfelelően újragondolom a tényállást, ezért módosítottam arra, hogy ok, írhatta Lucas, de attól még lusta munka. A másik meghallgatását néha kipróbálhatnád te is.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.05.27. 14:34:16
BaliBoy
Nincs több kérdésem! 😄DDD

"Maul láthatóan halott volt, Lucas úgy írta meg, hogy kinyiffant, nem úgy, hogy hát, leesett, ki tudja mi történt. Az, hogy kitalálták, hogy mégsem, egyszerűen lusta írói munka...."

vs.

"El tudom képzelni, hogy Lucas belenyúlt ötletekkel a Clone Warsba, simán el is hiszem, hogy az ő zseni fejéből pattant ki Maul visszahozása...."

Nehéz megmondani, hogy ténylegesen mennyit vett részt a munkában, de ha szerinted 121 részt írt meg Lucas a 129-ből, akkor te olyan fajta okos ember vagy, aki elhiszi hogy egy film jó, mert Steven Spielberg az executive producer. Bob Kane-t minden egyes Batman és Superman filmben listázzák a creditben, de az nem azt jelenti, hogy ő írta a Batman vs. Supermant 😊 El tudom képzelni, hogy Lucas belenyúlt ötletekkel a Clone Warsba, simán el is hiszem, hogy az ő zseni fejéből pattant ki Maul visszahozása (végtére is arról az emberről beszélünk, aki meggyőzte Spielberget, hogy hozza be az Indy-univerzumba az interdimenzionális alieneket), de egy elnagyolt writing credits említésnél talán jobban alá lehetne ezt támasztani.
BaliBoy
Most magadat akarod égetni? Mert jól megy!
Az, hogy bekopizol ide egy ilyen semmit mondó szöveget az pont annyit jelent.
Nyilván képtelenség minden egyes novellát, játékot, faszomtudjamit végig olvasni, nézni... (nem is akarta, mint mondta)
Ez a szöveg erről szól!

"... Once Vader dies, he doesn't come back to life, the Emperor doesn't get cloned and Luke doesn't get married..." <---- ez is pont erről szól. A könyvekről, amik kurvára nem a canon részei! (és ugyebár Darth Maul nincs is megemlítve benne)

De egy olyan volumenű sorozatnál mint a Klónok háborúja, hidd el, hogy Lucas erősen kivette a részét a megkreálásánban.
De, hogy ne a levegőbe beszéljek:
Star Wars - Clone wars full cast

"Series Writing Credits
George Lucas ... (created by) (121 episodes, 2008-2014)"

Csak 121 epizód megírásában vett részt Lucas....

Nemsokára jön 4U és kielemzi ezt is képkockánként hogy a napos csibe agyúak is +ércsék 😊

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Sajnálom hogy szelektíven olvasol. Igen, mindent aláírt, és attól még nem érdekelte. Itt vannak a gondolatai az EU-ról:

"... Once Vader dies, he doesn't come back to life, the Emperor doesn't get cloned and Luke doesn't get married..."

In July 2001, Lucas gave his opinion on the matter of what is canon in Star Wars during an interview with Cinescape magazine:
There are two worlds here," explained Lucas. "There’s my world, which is the movies, and there’s this other world that has been created, which I say is the parallel universe—the licensing world of the books, games and comic books. They don’t intrude on my world, which is a select period of time, they do intrude in between the movies. I don’t get too involved in the parallel universe. ”

Further, in an August 2005 interview in Starlog magazine:
STARLOG: "The Star Wars Universe is so large and diverse. Do you ever find yourself confused by the subsidiary material that's in the novels, comics, and other offshoots?"
LUCAS: "I don't read that stuff. I haven't read any of the novels. I don't know anything about that world. That's a different world than my world. But I do try to keep it consistent. The way I do it now is they have a Star Wars Encyclopedia. So if I come up with a name or something else, I look it up and see if it has already been used. When I said could make their own Star Wars stories, we decided that, like Star Trek, we would have two universes: My universe and then this other one. They try to make their universe as consistent with mine as possible, but obviously they get enthusiastic and want to go off in other directions."
BaliBoy
Boba Fett film

És ami nekem eszembe jutott erről:

BaliBoy
Jah, annyira szart rá, hogy mindenhez az ő hozzájárulása kellett... 😄

Lucas tojt arra, mit csinálnak a SW-val mások. Ezt nem én mondom, ő mondta. Maul nem azért zuhant le mert még elrakta későbbre, hátha vissza tudja hozni, hanem mert ez egy belső utalás volt a Jedi végére, Palpi halálára.

Az utolsó mondatodra meg ennyit tudok mondani:

BaliBoy
Nem, Maul nem halt meg, ezt értsd már meg. Ráadásul létezik olyan is, hogy írói szabadság. + amikor a Klónok háborújában visszahozták, még bőven Lucas kezében volt minden jog. Ha ő úgy lett volna vele, hogy a Maul már pedig meghalt a Naboon akkor nincs vita. De láthatóan nem így volt.
Az meg elég nagy faszság lett volna, hogy valaki előre elmondja, hogy szerinte túlélte Maul... hol lett volna akkor a meglepetés?!
Irreálisak az elvárásaid, bár ezen egyáltalán nem csodálkozom már.
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.27. 08:03:14

Utólagosan valóban. Mert Maul meghalt. Egy apró említés sem utalt rá, hogy nem (Qui-gonn mondhatta volna, hogy Hé, Obi, vigyázz, ezek nagyon szívós lényeg, egyszer az egyiknek levágtam a fejét és meg se kottyant neki). Ilyen nyilvánvalóan nem volt benne, mert nem úgy írták meg, hogy visszatérjen.
BaliBoy
Nevetséges és 100%-osan kivitelezhetetlen az elvárásod!

Ha establishelve van az univezumban, hogy ezeket simán ketté lehet vágni, mint a gilisztát, rendben. Ha nincs, akkor az egy mondvacsinált fordulat. Ha jól tudom, fiziológiai vagy biológiai magyarázattal a sorozat sem szolgált 😊

Szóval nem biológia mentette meg Mault, hanem az Erő? Ilyen alapon minden sith sebezhetetlen lehetne (ha a sith mágia elég volt arra, hogy egy alapvetően antropomorf fajnál felülírja az élet szabályait, akkor mindent szabad), nem is értem, egy Palpi szintű sith hogy nem élt túl egy sima zuhanást, ami korábban Luke-nak meg se kottyant 😄 Igen, tudom elvileg Palpi a reaktorba zuhant, de ezt szintén nem láttuk, ahogy Maul halálát sem. Szóval ezen a logikán haladva nem csak Palpi van még életben hanem Mace Windu is.

De megintcsak: Oké, legyen. Csak érdekes módon pont azok védik akik habzó szájjal gyűlölködtek hogy mekkora logikátlan arcpirító blaszfémia a TLJ.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.05.27. 07:49:59
BaliBoy
<#eljen>

BaliBoy
Ne haragudj nem tudtam, hogy egy idegen faj biológiájával ilyen rohadt jól tisztában vagy. (ráadásul egy sith-ével) My bad....

Az külön vicc, hogy szerinted levágott kezekkel, lábakkal és a test közel 100%-os megégését "könnyebb" túlélni mintha ketté vágnak. 😄DD
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.27. 07:46:18

Eh. Nem érted. Nem baj, megpróbálom megint elmagyarázni. Maul láthatóan halott volt, Lucas úgy írta meg, hogy kinyiffant, nem úgy, hogy hát, leesett, ki tudja mi történt. Az, hogy kitalálták, hogy mégsem, egyszerűen lusta írói munka: egyszerűbb egy ismert és kvázi ikonikus megjelenésű karaktert berakni hogy felfuttassanak egy oldalági sorozatot, mint újat kitalálni, mert elkezd a nézőben csilingelni az, hogy jaj, én ezt ismerem, ami egy pozitív visszacsatolás az agyban. Ez nem is feltétlenül baj, amíg nem olyan karaktert vesznek elő, aki ténylegesen meghalt on screen (vagy lehet hogy Snoke is csak tettette...? 😄 ). Fizikai fájdalmat meg lehet, hogy tűri, de itt nem arról van szó, hogy tovább bírta átszúrt vállal mint más, hanem hogy az alapvető testi funkciók megszűnését figyelmen kívül hagyva dühből elhúzta magát a szeméttelepre és összerakott egy robot testet. A wookiepedia sem ír ennél többet, mondjuk hogy könnyen veszik, ha kettévágják a gerincoszlopukat.

A Palpis dologgal meg hagyjál, ugyanez a lustaság, csak éppen azt hivatalossá tett kvázi fan fiction-ökben valósult meg, amihez amúgy Lucasnak semmi köze nem volt, nem is olvasta őket (nem tudom tudod-e, de a Lucas-féle kánonnak is voltak kánon szintjei, hogy ténylegesen mennyire számít annak). De ha szerinted kiváló történetek voltak Palpatine negyedik visszatérése, a sötét oldali Luuke és Luuuke, akkor értem, miért nincs gondod egy ekkora blődséggel.
Ez komoly? Mond neked egyáltalán valamit az, hogy Erő, Sötét oldal, és hasonlók? Ha Darth Nihilusok és Darth Sionok létezhetnek, akkor félbevágott Darth Maul (akinek zabrakként két szíve van és a fizikai fájdalmat is rendkívül jól viseli a faj leírása szerint) miért nem? Ráadásul nem, Snoke-al ellentétben neki nem volt "on-screen" halála. Ahogy Windunak vagy Sidiousnak sem. Ezért is létezik utóbbi kettőről mindenféle fantáziálás (a legendsben Sidious többször is feltámadt klónozott testekben...). Komolyan, ha bármiféle valósághűséget keresel, akkor nagyon rossz helyen jársz. A Star Wars nem sci-fi, csak fi. Olyan mint ha Jon Snow feltámadásának valósághűségét kérnéd számon. Nevetséges.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Engem is ez a képmutatás zavar. Hasonló párhuzam Solo spoilerrel:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Folyamatos a hiszti amiatt, hogy Rey nem Skywalker/Kenobi, közben meg az senkit nem zavar, hogy egy retconnal gyakorlatilag megváltoztatták Solo nevét.
Az ,hogy Leia túléli az űrben....az hülyeség és szar és hogzyképzelik,

De az hogy a ketté vágott faszi boldogan szaladozik...az jó és tetszik a rajongóknak?

Én meg beszarok bazdmeg...

Az még a modern időkben sem sci-fi, hogy valaki életben marad levágott testrészekkel, megégetve. Az, hogy a gyomránál kettévágják, igencsak az. Nem azt mondom, hogy felbosszant, csak fölösleges. Jó lett volna egy jó háttértörténetes Maul, de flashbackekkel, ne pedig úgy, hogy visszahozzák az on screen halálból. Ilyen alapon mondj valakit, akit ne lehetne ugyanígy visszahozni. Még Snoke is visszatérhet, isten ments.
BaliBoy
Amúgy sem értem. Pont a Star Wars az, amiben ez simán elképzelhető. Ráadásul Maul még csak nem is ember...

BaliBoy
Darth Vader...

Most mondhatsz amit akarsz, akit kettévágnak az ne térjen már vissza bazz 😄 Ilyen alapon BÁRKI visszatérhet, úgy meg minden tét oda.
a SW clone wars animációs sorozatban legalább adtak is értelmet szerencsétlen maulnak, nem úgy mint a baljós árnyakban ahol belenyomtak két szót a szájába aztán felszeletelték befejezésül...

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

BaliBoy
Szerencsére te már megint itt vagy mint felsőbb rendű életforma. (ja nem - te vagy az okos, aki jó irányban halad az autóőályán)

Ez a Disney kánon egyik leggázabb retconja, de az idióta rajongók zabálják.

Dynamic
Utánanéztem
DM nem is halt meg akkor. Nekem ez új volt.
Dynamic
Na, ezt nem igazán értettem
A Baljós árnyakban Darth Maul ugyebár meghalt. A Darth Maul halála és Solo találkozása Skywalkerrel közötti idő kb. 30-35 év van. Vagyis Solónak 50-60 évesnek kéne lenni a New Hope-ban. Akkor ez hogy?
tigeroo
fantasztikus

amúgy ő az, aki megérdemelne egy kis extra szereplést a történetben, mert méltatlanul keveset szerepelt a filmben. de ezt előtte kellett volna felépíteni. az egyik legpofátlanabbul, legszótlanabbul leabált boss ever. utólag lehet ezen javítani?
Szabi
ma végre megnéztem a Solo filmet, nekem pozitív meglepetés volt, jól szórakoztam, egy nézést bőven megért 😊

és amikor Maul felbukkant majdnem elkezdem sikítva tapsikolni örömömben <#nyes>

"Nulla tenaci invia est via"

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

MerlinW

[merlinw.org]

ximix
gif
Igen, arra gondoltam, hogy a) reálisan viszonyítani a korábbi filmekhez és b) elengedni azt, amit te személyesne már kitaláltál hogy hogy kéne lennie. Meg c) elengedni az összes prekoncepciót, hogy hát ez szar lesz mert porg.
Szerintem a nyitott elme alatt nem arra gondolt, hogy ennek vagy bármelyik másik epizódnak is valamilyen filozófiai vagy társadalmi probléma lenne a témája, hanem hogy nem olyan hozzáállásal kéne leülni megnézni a filmet, hogy ez most jaj de szar lesz, és a film felénél már azon gondolkodni, hogy az sg.hu fórumon hogyan tudom majd lehúzni. Mert ugye azt te sem gondolhatod komolyan, hogy a Disney előtt bármivel is több mondanivalója lett volna a Star Warsnak azon kívül, hogy egy ősrégi motívumokra épülő fantasy űropera/tragédia a jó és a gonosz harcáról (amit mostanában kezdenek egy kicsit árnyalni).

" Így vált a végső rohamra meggondolt vezetővé. "If you start an attack, you follow through.", mondja a legelején, a végére belátja, hogy bizony nem így gondolkodik egy felelősségteljes ember."

Ezert aztan a vegso rohamnal sem csinalnak mast...(mire szepen sorban le is szedik kb mindet....fejjel a fajnak taktika az elejen, a kozepen es tatatatam a vegen is)...ez aztan a jellemfejlodes....😄

Masreszt mi a faxnak van katonai felepitesuk es rangok, ha magasrol szarnak ra? 1 kibebaszott vicc az egesz Lazado bagazs....(Bizony a film kozepen mar Rebelsnek hivjak magukat, nem Resistancenak...ahem..kovetkezetes tortenet..)
Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.04.26. 10:19:07
tigeroo
hagyd. nincs értelme. mindenki mást lát bele a filmbe, úgysem győzöd meg hogy ez egy jó film 😄

(szerintem is az volt nekem már az Ébredő Erő apróságai is bejöttek)
Khm, karakterfejlődés. Így vált a végső rohamra meggondolt vezetővé. "If you start an attack, you follow through.", mondja a legelején, a végére belátja, hogy bizony nem így gondolkodik egy felelősségteljes ember. Ezzel válik jó vezetővé.
Ez még nem lenne baj, ha Poe pont nem azt bizonyította volna egy egész filmen keresztül, hogy csapnivaló vezető.
Tikal
Leia-t ott kellett volna kiirni amikor kizuhant az űrbe, tökéletes jelentet lett volna.. de ehelyett a filmtörténelem legbénább jelenete lett

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

A barlangban, amikor mindenki Leia-ra néz és töle várnak utasítást, akkor azt mondja, "Miért engem néznem, öt kövessék!" Ergo átadta Poe-nak a stafétát. Poe kicsit öntörvényübb, keményfejübb, mint Leia, de lehet, hogy az Ellenállásnak most pont ilyen vezetö kell, ezért is adta át neki Leia úgymond a vezetö szerepet. Ezzel a karakter kiírásra került, valószínüleg a következö rész elején kapunk valami CGI-halált, vagy felrobban egy hajóval vagy mittomén. De már nem Leia az ellenállás szíve, vagy legalábbis nem 100%-osan.

A pufi csajjal egyetértek, kihagyható karakter lett volna, igaz, kellett valamelyest Finn karakterfejlödéséhez.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2018.04.25. 15:42:25

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Én inkább a féle Alien 3-féle elcseszést érzek benne.

Ami szintén jó volt de a rendező olyan dolgokat vágott el benne ami miatt az azt követő filmek csak bukdácsoltak.

Erre remek példa az Utolsó Jedik.

Például kinyírta Luke -ot akinek még lehetett volna szerepe mint öreg mester és mentor (bár ő erőszellemként még tuti visszatér). Ott be lehetett volna fejezni a jelenetet, hogy istenesen átbassza Kylo-t majd eltűnik. Persze meg kell halni, de majd csak a a trilógia zárásában miután átadja a stafétát az új generációnak. Ott akár még azt is megléphették volna, hogy visszatér a Tatooinra meghalni és úgyanúgy megcsinálhatták volna azt a szép két napos haláljelenetet.

És az hogy Leiát meg éppen hogy nem ölte meg. A színésznő meghalt, tehát minden adva lett volna egy jól megkomponált -akár némi CGI rásegítéses - haláljelenetnek. Pl. Holden helyett ugorhatott volna bele ő az ellenséges flottába. És vezethette volna utána Holden az ellenállást.
De így most majd lehet agyalni, hogy vajon az ellenállás lelke miért nem fog szerepelni a következő filmben.

Szóval a film élvezhető volt de a rendezői megoldások NAGYON megnehezítették a következő filmet.

Hogy a Pufi kínai csaj minek szerepelt benne azt meg végkép nemértem. Ezzel a fejjel max no 34. Chinese Peasant Girl szerű statisztaszerepekre tudnám elképzelni valami kínai történelmi filmben.
Az elején meghaló tesója jobb választás lett volna. Nem azt mondom hogy bombanő kellett volna erre a szerepre de azért valahol meg kell húzni a határt. 😊 A "tesója" abban az 5 perces szerepében többet alkotott mint Rose az egész másfél órában.
Tikal
Az oké hogy van valami mondanivalója szerinted, de amugy tele van egy rakás ostobasággal, amiket mai napig nem tudok feldolgozni minek kellett belerakni, vagy miért kellett abba az irányba vinni a történetet. Teljesen megértem Hamil-t hogy nem tetszik neki se..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ennek is van mondanivalója, kb. több, mint az eddigi SW-filmeknek, ugyanis az eredeti trilógia pont hogy egy könnyed családi Disney mese volt 😊 (Főleg az Új remény). Nem tudom például a butthurt ellenére észre tudtad-e venni, hogy az ikonikusnak szánt propokat, amik a FA óta jól kelnek a boltokban, Johnson szisztematikusan megsemmisítette? Poe hajója, Kylo sisakja, illetve régebbről Luke fénykardja. Illetve ezek előpusztítása építette a karakterek jellemét.

Csak egy gondolat. De erre biztos mindenki rájött, mielőtt fröcsögni kezdett hogy nincs benne gondolat meg Disney-mese 😊
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.04.25. 09:36:56