Star Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szabi
<#szeret>

"Nulla tenaci invia est via"

Tikal
<#eljen>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

lac coo
Csak érdekesség képen... Nem film, makett ...Magam festegettem :)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

a 7. rész egyébként nekem teljesen Star Wars feelingű volt, plusz rengeteg nyitott kérdés maradt a végén, a 8. baromi gyengén reagálta le a 7-et, semmi hidegkirázós jelenet vagy zene :(
Tikal
Ugorhatnának az időben akár előre is, de ezek a karakterek megszünhetnének létezni, bár nekem Rey bejött mint karakter, csak nem így, 8. rész nagyon tré lett...szóval el kéne felejteni ezt az egész vonalat már..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Természetesen. Most jön majd a Rey era. :)
Good one.

:DDD

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

Tikal
Remélem a Skywalker era is befejeződött...

TBTPumpa
Befejeződött a 9. rész forgatása:

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

TBTPumpa

Tikal
:(

//www.youtube.com/embed/c85KaDSMIRM

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

RatBaG
//www.youtube.com/embed/_wsHRyLWgWg

Per Aspera Ad Inferi.

TBTPumpa

perempe
megnéztem a tévében pár napja a Birodalom visszavágot: R2-D2 megjavítja a Millennium Falcont, hiperűrugrás. miért nem itt ér véget? szerintem frappáns befejezés lett volna.

* George Benson : White Rabbit *

Előkerült, a legendás dokumentum film, hiánytalanul!!!
//www.youtube.com/embed/YeB-uXGGaEU
tigeroo
XD
MerlinW
Dehogyis, 2020 októberében letöltöd mindkettőt és megnézed egyben:)

[merlinw.org]

tigeroo
persze, üljek 6 hónapot a moziban?
TBTPumpa
Pletyka:
Star Wars IX Part 1: 2019. december
Star Wars IX Part 2: 2020. május

Extrém hosszú lesz a kilencedik rész! <#hehe>

Tikal
//www.youtube.com/embed/y5NhHBjyJe4

Master91
én nem sajnáltam érte 6k-t hogy IMAX-be 2 haverommal, 1 zsák kukoricával és nachossal megnézzem

utólag se sajnálom
Tikal
első SW amit nem nézek meg moziban <#szomoru1> Ez leginkább a The Last Jedi-nek köszönhető....

balról a második tényleg erős...mellben főleg...

The Matrix has you...

Ó, ennél sokkal, sokkal súlyosabb a helyzet, ugyanis miközben azzal vádolt, hogy nincs affinitásom a trigonometriához, és hogy bezzeg ő tanult fizikát, aközben feketén-fehéren bebizonyította, hogy fingja sincs a szögátmérő és perspekíva fogalmáról, nem tudja, hogy mi a különbség a naprendszer és galaxis között, nincs tisztában a galaktikus távolságokkal, de még csak egyszerű paraszti ésszel sem képes gondolkodni. De ez, akár mennyire is szomorú, még nem is lenne gond, ha nem ragaszkodott volna minden áron a saját igazához annak ellenére, hogy többször is próbáltam elmagyarázni neki a jelenséget. Ez már nem tudás, hanem intelligencia kérdése. Ezért is nevetséges és ironikus, amikor mások értelmi szintjét minősíti.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

tigeroo
Ez a szép abban, ha egy művészeti alkotás folytatásokat kap, legyen az zene, vagy film. a fanyalgók MEGÁLLHATNAK ott, amit még be tudnak fogadni (régi xy zenekar albuma sokkal jobb, hát akkor te maradj meg azoknál, kész).

Én is olvastam rengeteg SW könyvet, képregényt. A régi trilógia sem volt tökéletes (Mackók leverik a birodalmat, majd a végén hatalmas HÁZIBULI) nekem a TLJ is bejön, nincs baj a történettel, valamerre menniük kell. Nekem úgy hiányzik évente egy SW film, mint egy falat kenyér. A rogue one volt a leggyengébb szerintem az összes film közül eddig. A Solo-hoz is így állok, bár Donald Glovert a The Community óta követem, miatta nézném meg most csak. A következő 30 évre tuti megvan már az összes terve a disney-nek, lehet kalandozunk majd az old republic érájában is, stb. annak nagyon örülnék ha lenne egy elvontabb vonala is, nem csak a skywalker-család drámája. annyi lehetőség van.

Amúgy az új producer Kathleen Kennedy, erősen szexista/feminista, ismerjük meg a nevét. Gondolom ő erőltette bele Rose-t is az új részbe:
Én kiskorom óta imádom a SW-t, elég sok könyvet is olvastam, az összes filmet láttam kismilliószor. Azt kell mondjam, nem száz százalékos a Solo, de jól szórakoztam rajta. A vége nekem kicsit lezáratlan volt, de ettöl függetlenül jó volt megint SW-filmre beülni. Haverral voltam moziban, aki ugyanannyira szereti a SW-univerzumot, ha nem jobban, mint én, ö is elégedetten jött ki a teremböl. Ha kikapcsolódni akarsz másfél-két órára, arra tökéletes, illeszkedik is filmek közé, még ha nem is teljesen, ha viszont csak a hibákat keresed, akkor be se ülj rá.
Nálam 8/10.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Bárcsak olyan zsenik vinnék a SW nevet is mint a DCCU-t :3 Akkor kapnánk igazán jó filmeket, nem olyan inkoherens hülyeségeket, mint a Solo meg a TLJ /s

Hihetetlen hogy a hisztikultúrában már semmi nem elég jó az embereknek, mert ha nincs meg a napi hisztiadagjuk, meg terroristákat megszégyenítő retorikájuk, akkor azonnal felborul a világuk. Ha a Disney leáll, akkor jöhet a filmek helyett megint Luuke és Palpatine kilencedik reinkarnációja, aztán lehet örülni hogy jaj de jó, a jól ismert ponyva melege.

Csak áldom az eget, hogy az ESB és a RotJ idején nem volt internet, mert darabokra szedték volna a """""""""""""""fanok""""""""""""""" és most két klasszikussal szegényebbek lennénk.
Rage47
TLJ óta nincs kedvem SW-t nézni :( Annyira vártam, nem kellett volna ezt művelniük. Utolsó mondattal egyetértek :)
BaliBoy
Nem szoktál horgászni, ugye? :DDD

Szerintem nekünk nem kell kommunikálnunk egymással! Nem szólsz hozzám, nem szólok hozzád!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Általánosságban írtam, amit írtam. Tehát nem 1 vagy 2 dologban látom, hogy alacsony az érdeklődés, hanem több dologban, amik mindegyike "elvitt" valamennyit nézőket a filmtől.
A 4. pontban írottakkal tökéletesen egyetértek. Én is arra próbáltam célozni, hogy a TLJ tette be az ajtót sokaknál. Nálam is.
Nem vagyunk egyformák. Én is simán meg tudnék akár fél évente is nézni egy SW részt meg még sorozatot is... de azért biztos vannak szép számmal olyanok is, akik megcsömörlenek attól ha fél évente jön egy SW, meg a körülötte lévő hype-tól. A nagyobb hírportálokon is minden nap van legalább 1 SW cikk. (mármint mióta kijött a Solo) El tudom képzelni, hogy akik nem kimondottan rajongói az SW-nek, csak - mondjuk úgy - érdeklődői, nekik ez sok, őket nem sikerül félévente bevinni a moziba.
Hát Kathleen Kennedyt szerintem jó sokan kívánják a pokolba Rian Johnsonnal együtt.

Na ez tipikus. Ellentétes értelmében, rosszul használsz egy kifejezést (hiszen pont az antológia jelenti az önálló történetek gyűjteményét), majd lehülyézel amikor kijavítom. GGWP
2. hogy minek része vagy nem része az most mindegy, a film úgy ahogy jól sikerült.
3. a negatív hírkeltésekre csak akkor adok ha utólag igaznak bizonyultak, néhány igaznak bizonyult... más rémhírek meg nem jöttek be, ha kihagyták volna azt a ripacs két lábon járó drámagépet akkor még talán egy szinten is lenne a rouge one-al.
4. FA még úgy ahogy elment, a TLJ meg... nos én inkább néznék még kettő solo filmet mint azt a szenvedést.
5. jó magam is "koca" :) sw rajongó vagyok de engem nem zavart hogy 2 filmet is kiadtak fél éven belül, di$neynek megvan a pénze és az erőforrásai hogy akár még egy előszereplős star wars sorozatot is futtasson a filmek mellet, a gond nem itt van, a gond magával kathleen kennedyvel van és az ő egyszemélyes femihadjáratával.

BaliBoy
Értsd jól! Külön álló történet. Persze mit is lehet tőled várni..... <#vomit>

De, ez pontosan az antológia szerves része :D
BaliBoy
(nem fontossági sorrendben)
1. Nyári időszak van, nem a decemberi
2. Nem az antológia szerves része
3. Már jó előre keltették a negatív hírét a filmnek a forgatások alatti problémák miatt
4. Sokaknál betelt a pohár az FA, de főleg a TLJ után (szerintem jogosan)
5. Fél éven belül 2 Star Wars film jött ki, ami a "koca" rajongóknak már lehet sok

Csodálkozol?
De a bukás egyébként relativ. Szerintem van jó néhány film, ami szeretne ennyire "bukni".

De egyébként, akik látták:
A nézőknek eléggé bejött a Han Solo-mozifilm
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.28. 19:28:59

ha ezek nem estek volna egymásnak akkor a topic még mindig kihalt lenne... még így solo film után is, érdekes arról nem megy a diskurzus hogy mekkorát hasalt a film.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2018.05.28. 19:01:01

Emelem kalapom mindenki előtt, aki a moziban, első látásra, rögtön a kilövést követően észrevette, hogy az nem egy hatalmas sugár, hanem több kisebb egy "csokorban".
Én bizony nem vettem észre. Szintén felvont szemöldökkel néztem, amikor a bolygók közelében, az egyik bolygóról nézve, a perspektíva miatt látszólag "szétváltak".
Másodjára, többek között már erre is figyeltem, ekkor már a kilövést közvetlenül követő pillanatokban is láttam a nyalábban az elkülönülő sugarakat.
Ha már a technológia olyan magas fokán állnak, hogy képesek egy bolygót fegyverré átalakítani, miért ne tudhatnának több mozgó célpontot egyszerre megcélozni és szétlőni nagy távolságból, ahelyett, hogy egyesével szednék le őket.
Végül is volt idejük, erőforrásuk egy "párhuzamoslövetű" fegyvert kifejleszteni és megépíteni egy vacak egylövetű Halálcsillag helyett.
Ami viszont legjobban lenyűgözött, hogy egy ilyen méretű "multilövést" előzetes teszt nélkül be mertek vállalni, ahelyett, hogy egyesével szedték volna le a bolygókat. Persze dramaturgiailag a film készítői így látták jobbnak.<#papakacsint>
Rage47
Na már azt hittem a Solo filmtől éledt fel a topik.
"mikozben akkora blodsegeket allit"

Na várjá, nem te voltál az, aki a "szétváló sugár" miatt értetlenkedett, hogy hogyan tud "egy" lézernyaláb több bolygót egyszerre megsemmisíteni? Az internet nem felejt <#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Pares-szel sok mindenben nem értünk egyet, de tud értelmesen kommunikálni. Sajnálotos, hogy BaliBoy erre nem képes, csak durcizni. De ez van, megtanultam a leckét (már el is felejtettem amúgy, hogy ő ilyen, bennem nem marad meg egy random fórumos vita fél év múlva is, annál érdekesebb az életem :D )
BaliBoy
Te valakivel nagyon összekeversz! Esetleg magaddal? :D

UUUU
Szerintem annyira szegenyes a nyomorult elete, hogy itt probal kiteljesedni. Az izlesficamarol es az alacsony ertelmi szintjerol mar ne is beszeljek, szerencsetlen mar regota kap ezert, rengeteg forumozotol hideget es meleget, mert abban a rozsaszin kodben el, ahol azt hiszi az o velemenye az, ami csak szamit a vilagon (persze csak maganak), mikozben akkora blodsegeket allit altalaban, hogy azon neha, meg a kettyosok es felnyeritenek kinjukban.

BaliBoy
Eszem ágában sincs! Ráadásul szándékosan átesel a ló túloldalára megint. Már csak ezért sem kezdek bele. Ha neked jó a saját világod...

Győzz meg az ellenkezőjéről, hogy a FO egy barátságos, humánus szervezet, és az ő szempontjukból tökre igazuk van a módszereikben.
BaliBoy
Nem kell féltened az életemet, teljesen rendben van. ;) De azért kösz! :)
Másrészről nem sérelem, hanem akkora marhaság, amire még fél évvel később is emlékszem. Végül is büszke lehetsz érte magadra, nem sok mindenkinek emlékszem a fél évvel ezelőtti kommentjére!

Neked valami nagyon beakadt :D Próbálj meg életet szerválni valahonnan és akkor nem kell egy ismeretlen ember féléves kommentjeit felhoznod sérelemként :D
Köszönöm a kulturált hozzászólást. Így el tudom fogadni az érveidet, ellentétben BB fröcsögésével :) Ha nem is értek mindenben egyet, ezeken érdemes elgondolkozni, ha alapvetően zsigerből furának és fölöslegesnek éreztem Maul visszahozatalát.
BaliBoy
Te még nem ismered a srácot? Úgy gondolja, hogy ami csak az ő kis képzeletében létezik az tényleg úgy is van a valóságban is.
(pl.: Első rend egy szadista szervezet, akik örömüket lelik a kínzásban, mert ő úgy gondolja - igaz semmi, de semmi nem támasztotta alá a filmekben)