21
  • Bruce_Willis
    #21
    Ez melyik bank?
    Nekem is kézzel lábbal ajánlgatják az applikációt, de nem fogom telepíteni.
  • felemelő
    #20
    "nem a kommunizmusrol szol a fama, hanem egy kozpontositott, top-down rendszerrol, ahol barki kiiktathato egy gombnyomassal"
    Éppen ez volt a kommunizmus célja. Régen is, most is.


    Hát ekkora zöldségeket nem kellene hangoztatnod.... a saját érdekedben.
  • end3
    #19
    Ahhoz, hogy a szabadságot, függetlenséget és a privát szférát tartósan védeni lehessen, valamint a hatalommal való totális, személyes adatmegosztáshoz,
    - gondolkodni tudó ember szerint, - korrekt hatalmi felépítmény is kellene.

    (Mert a mai "demokratikus"-nak nevezett választási lehetőségek alapján elmondható.., hogy az Föld államainak 99 %-ban az minden, csak nem korrekt!

    Addig a mobiltelefonokra alapozott digitális azonosíthatóság csak a polgárok kiszolgáltatottságát fokozza, "több rétegben" is, és cserébe alig nyújt valamit.

    (Pl. a bankom már felszólított, hogy korlátozni fogja a bankszámlám feletti rendelkezési jogomat, ha.., "irgum-burgum" nem cserélem a lejárt személyi igazolványom, - de, akkor még két napig érvényes volt(!) - és nyomban nem viszem hozzájuk jelenteni az új számokat.)

    De azért, ha véletlenül, - teljesen átgondoltan, - tranzakciót akarok bonyolítani, mert pl. a munkámhoz nélkülözhetetlen szoftvert frissítenem kéne, simán megtagadja az engedélyt ehhez. (Bocs, erről csak a kedvezményezett e-mail-jéből értesülök!) Indoklás, ok megjelölése nélkül.

    Régen az SMS világában a kapott kód beír és működött számtalanszor, most a banki applikációk világában nem tudom mi kellene ehhez. - Többszörös tapasztalat. - Már bánom, amikor a telefonomra engedtem telepíteni, "mert az milyen jó lesz nekem", de nem, nem lett jobb, viszont a bankszámlám feletti rendelkezési jog gyakorlását illetően határozottan rosszabb, bizonytalanabb, az igen!

    De biztosan én vagyok a hülye. A bank szerint, és igaza van! - (Ha mindezt eltűröm, akkor sokakkal együtt valóban.)

    És ezek most még csak apró, személyes "szociális" problémák azokhoz képest, amelyek az "új világrenddel" jönnek.

    Vagy nézzük csak ezt: https://9to5mac.com/2024/06/26/apple-pay-bug-hungary/
    Utoljára szerkesztette: end3, 2024.06.27. 16:28:22
  • szoftos
    #18
    Tul kellene latni azon hogy politika, es akkor lathatnad azt is hogy mirol beszelek.

    A politikusokat mar reg kilora megvettek a sajat korrupt fetisuk alapjan, azok a nemzeteken felul allo tarsulasok akik a technokraciat toljak. De gondolom akkor a WEF semmit nem mond neked (se).

    En igazabol csodalom oket azert hogy ekkora agymosast tudtak veghezvinni, es hogy az emberekben akkora a kognitiv disszonancia hogy 2+2-t sem tudnak osszeadni.
  • CommieSlayer
    #17
    Az egész vita onnan indul, hogy mindent digitalizálnak és központosítanak. Ettől még nem lesz technokrácia egy rendszer. Technokrácia akkor lesz ha szakértelem alapján választják a vezetőket az adott pozícióra.
    Rajtad a sor, hogy szemléltesd, hogy a definíciódnak hogyan felel meg az Európai vezetés.
  • szoftos
    #16
    Mert az alapfelteves fals. Ez nem kommunizmus hanem technokracia.

    Miert is fogalmazol miert issel?
  • CommieSlayer
    #15
    manypet:
    "A technokrácia nem azt jelenti, hogy a technológia irányít, hanem azt, hogy az állami vezetők az adott terület szakemberei."

    te:
    "Technocracy is a form of government in which the decision-makers are selected based on their expertise in a given area of responsibility"

    Technikailag ugyanazt írtad. Miért is vitatkozol?
  • szoftos
    #14
    > Nem az a technokrácia fogalma, amit írsz.

    Ahelyett hogy annyit mondasz hogy "nem az", le is irhattad volna hogy SZERINTED mi az, mert a hivatalos megfogalmazas szerint (mar amennyire az utobbi idoben romma editalt wikipedia az):

    > Technocracy is a form of government in which the decision-makers are selected based on their expertise in a given area of responsibility, particularly with regard to scientific or technical knowledge. Technocracy follows largely in the tradition of other meritocracy theories and assumes full state control over political and economic issues.

    Ismetlem, frissitsd az informacioidat erosen az elobb linkelt oldalrol, kezdd itt: https://www.technocracy.news/quick-start/

    Patrick Wood nem ma kezdte es rengeteg informacioval szolgal arrol hogy valojaban mi tortenik. En tovabb nem fogok fogalmakon vitatkozni, nem tilthatom meg neked hogy butasagot gondolj, de informaciot adhatok.
  • manypet
    #13
    A technokrácia fogalmára írtam, hogy rosszul értelmezed. Továbbra is. Nem az a technokrácia fogalma, amit írsz.

    "nem a kommunizmusrol szol a fama, hanem egy kozpontositott, top-down rendszerrol, ahol barki kiiktathato egy gombnyomassal"
    Éppen ez volt a kommunizmus célja. Régen is, most is.
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.06.26. 18:21:44
  • kvp
    #12
    "Az biztosan nem. Inkább az a hülye ékezet nélküli írása."

    Igen, sajnos nagyon megszoktam, hogy amerikai kiosztast hasznalok. Meg ugyebar igy nem kell atgr-ezni a gyakran hasznalt karakterek miatt. ([];'\,./{}:"|<>?)

    "De újra átolvastam, semmi jel nem utal arra, hogy ő ezt egy ötletnek szánta, vagy ironizált,"

    Inkabb csak a varhato kovetkezmenyek leirasanak szantam. Az EU nagyon regota dolgozik a digitalis jegybanki euron es az erre torteno atallason. Mint ahogy a minden felhasznalo minden hozzaszolasanak egyertelmu azonosithatosagan is, belertve a jelenleg meg titkositott maganbeszelgetesek tartalmat is, termeszetesen csak a gyerekek vedelme miatt. A digitalis EU-s szemelyi igazolvanyt pedig kezdik bevezetni mar nallunk is. A harom egyutt ezt jelenti. Egyebkent nem lesz olyan veszes, fizetes tekinteteben hasonlo digitalis keszpenzt (es ezzel jaro korlatozasokat) kell elkepzelni mint most nallunk a SZEP kartya. A vagyon szempontjabol pedig a kanadai bankszamla befagyazasok mutatjak a varhato jovot, de termeszetesen csak azok eseten akik olyat mondanak/irnak le/stb. amit a foderalis EU-s kormanyzat dontese alapjan nem szabad.

    ps: Egyelore Magyarorszag meg nem resze se az euro ovezetnek, se a jelenlegi kormany nem menne bele a foderalizacioba. Viszont mindenki mas tamogatja, tehat a kovetkezo kormany lehet akar az utolso szuveren magyar kormany is. Jelenleg az egyetlen mod amivel az orszag tartosan kimaradhatna az uj szovetsegi allambol a Svajchoz es Norvegiahoz hasonlo tarsult statusz lenne, ami a tagsagnal tavolabbi viszony. Ilyen pl. Puerto Rico es az USA kapcsolata, mig Hawaii-t 1959-ben felvettek. A teljes tagsag persze nem jelentene Magyarorszag teljes megszuneset, ahogy a Bajor Szabadallam is egy letezo allam attol meg, hogy a Nemet Szovetsegi Koztarsasag resze. Tehat a foderalis Europai Unio reszekent is ugyanolyan fuggetlen es szuveren lenne Magyarorszag, mint most Bajororszag vagy az 1938 utani Ausztria.
  • szoftos
    #11
    informalodj: https://www.technocracy.news/

    mar regen nem a kommunizmusrol szol a fama, hanem egy kozpontositott, top-down rendszerrol, ahol barki kiiktathato egy gombnyomassal.
  • Bruce_Willis
    #10
    Az biztosan nem. Inkább az a hülye ékezet nélküli írása. De újra átolvastam, semmi jel nem utal arra, hogy ő ezt egy ötletnek szánta, vagy ironizált, hiszen sok ostobaságot leírt már ő ebben a fórumban.
  • Tetsuo
    #9
    Valószínűleg az összetett mondatok kavartak meg. Olvasd el újra. ;-)
  • CommieSlayer
    #8
    Szerintem kvp nem úgy írta, mint aki egyetértene vele, csak a jelenlegi trendeket vetítette előre.
    Az USA-ban másfél milliárd dollárra is lehet büntetni valakit a véleményéért, szóval nem vagyunk olyan messze ezektől.
  • manypet
    #7
    A technokrácia nem azt jelenti, hogy a technológia irányít, hanem azt, hogy az állami vezetők az adott terület szakemberei. De itt nem ezt látjuk. A kommunizmus viszont:

    "A kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol"
    /Politikapédia/

    "a termelési viszonyok alapja a termelőeszközök társadalmi tulajdona"
    /Értelmező szótár/

    "Minden tulajdon, termelési eszköz az egyetlen személy vezetése alatt álló párt vezette állam tulajdonában és közvetlen irányítása alatt áll"
    /wikiszótár/

    "A marxizmus vagy kommunizmus a szocializmus szélsőséges változata. ... Marx a „tudományos kommunizmus” elméletét állította fel, ami a tulajdon és a tudat teljes körű kollektivizálása."
    /szabadtarsadalom.hu/
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.06.25. 23:04:39
  • Bruce_Willis
    #6
    Ezt a baromságot...
    Jobbnál jobb ötleteid vannak.
    Teljes vagyont a hozzászólás mögé tenni? Minek? Mi értelme van ennek?
    Egy hozzászólás hogyan okozhat akkora kárt, hogy akár egy ingatlant is elveszítsen az ember?
    Ha valaki 200-al repeszt, azt is csak párszázezerre büntetik meg. Pedig sokkal nagyobb kárt tud okozni mint egy hozzászólás.
    Ha valaki nem bírja a kritikát, ne olvasson hozzászólásokat. Menjen az erdőbe kirándulni, és a friss levegőtől észhez tér.
  • szoftos
    #5
    nem kommunizmus, hanem a kinaban elesben tesztelt technokracia.
  • manypet
    #4
    Egy újabb lépés a kommunizmus felé.
  • Cat #3
    "ne lehessen jailbrake-elni/root-olni oket es a szemelyazonossagot ellopni vagy a tulajdonos tudta nelkul felhasznalni."

    Szerintem ez nem lehet célja egy ilyen alkalmazásnak. Most is ellophatják/elveszítheted a táskádat, amiben benne van a személyi igazolványod és/vagy a bankkártyád, és ezekkel bármit vásárolhatsz a neten.
  • M2 #2
    Ezzel elkéstek úgy 15 évet. Eddig. De lesz az 25 is, amilyen tempóban haladnak!
  • kvp
    #1
    Ehhez azert fontos lenne, hogy a telefonok biztonsagos platformok legyenek. Tehat ne lehessen jailbrake-elni/root-olni oket es a szemelyazonossagot ellopni vagy a tulajdonos tudta nelkul felhasznalni. Ez viszont annyira zart kornyezetet igenyelne, ami pont szembe megy az EU azon torekveseivel, hogy a gyartok (foleg az Apple) kinyissak a keszulekeiket a kulso fejlesztok es alkalmazasboltok elott.

    Viszont ha vegul megis csak sikerulne bevezetni a rendszert, akkor lehetoseget jelenete arra, hogy a telefon igazolja a felhasznalot, tehat minden netes tevekenyseghez egy valos ember legyen hozzarendelheto. Ez megoldana a netes nevtelenseg lehetosegenek politikai/cenzurazasi problemajat. Arrol nem is beszelve, hogy a telefon nem csak a szemelyi igazolvany, hanem egyben a penztarca is lehetne, az uj EU-s digitalis euro eseten igy kvazi a digitalis szemelyi igazolvanyunkkal fizethetnenk az EU jegybankja altal vezetett virtualis keszpenzes szamlankrol.

    Sok ember nem merne tobbet kritizalni az EU-s foderalis kormanyt, ha minden esetben a teljes vagyonat kell a hozzaszolasainak kovetkezmenyei moge tennie. Ez nagyon hatekony tarsadalomszabalyzast tenne lehetove.

    Mivel kotelezo EU-s direktiva, ezert itthon is be kell vezetni...

    ps: Az egyseges szemelyazonossag es az ehhez kotott vagyon koncepcioja nem uj, minden MMOPRG pontosan igy mukodik es ott is a rendszer uzemeltetoinek dontesen mulik, hogy az adott szemely mit csinalhat, mit irhat es hova es kivel es hogyan kereskedhet, tovabba mekkora vagyona lehet es azt milyen modon hasznalhatja fel.