• end3
    Ahhoz, hogy a szabadságot, függetlenséget és a privát szférát tartósan védeni lehessen, valamint a hatalommal való totális, személyes adatmegosztáshoz,
    - gondolkodni tudó ember szerint, - korrekt hatalmi felépítmény is kellene.

(Mert a mai "demokratikus"-nak nevezett választási lehetőségek alapján elmondható.., hogy az Föld államainak 99 %-ban az minden, csak nem korrekt!

Addig a mobiltelefonokra alapozott digitális azonosíthatóság csak a polgárok kiszolgáltatottságát fokozza, "több rétegben" is, és cserébe alig nyújt valamit.

(Pl. a bankom már felszólított, hogy korlátozni fogja a bankszámlám feletti rendelkezési jogomat, ha.., "irgum-burgum" nem cserélem a lejárt személyi igazolványom, - de, akkor még két napig érvényes volt(!) - és nyomban nem viszem hozzájuk jelenteni az új számokat.)

De azért, ha véletlenül, - teljesen átgondoltan, - tranzakciót akarok bonyolítani, mert pl. a munkámhoz nélkülözhetetlen szoftvert frissítenem kéne, simán megtagadja az engedélyt ehhez. (Bocs, erről csak a kedvezményezett e-mail-jéből értesülök!) Indoklás, ok megjelölése nélkül.

Régen az SMS világában a kapott kód beír és működött számtalanszor, most a banki applikációk világában nem tudom mi kellene ehhez. - Többszörös tapasztalat. - Már bánom, amikor a telefonomra engedtem telepíteni, "mert az milyen jó lesz nekem", de nem, nem lett jobb, viszont a bankszámlám feletti rendelkezési jog gyakorlását illetően határozottan rosszabb, bizonytalanabb, az igen!

De biztosan én vagyok a hülye. A bank szerint, és igaza van! - (Ha mindezt eltűröm, akkor sokakkal együtt valóban.)

És ezek most még csak apró, személyes "szociális" problémák azokhoz képest, amelyek az "új világrenddel" jönnek.

Vagy nézzük csak ezt: https://9to5mac.com/2024/06/26/apple-pay-bug-hungary/
    Utoljára szerkesztette: end3, 2024.06.27. 16:28:22