11
  • Kissssss0 #11
    mikor akkora hulladék az új terméked hogy az emberek inkább visszaváltanak az előző verzióra méghozzá olyan mértékben hogy még piaci részesedési mutatók is jelzik... na ott el kellene gondolkozni a májkémszoftnál hogy biztos jó irányba mennek a dolgok?
  • end3
    "A szükséges hardverrel rendelkező felhasználók valószínűleg már frissítettek."

Ha újabban vásárolt gépük van, nem ők, hanem a Microsoft nyomta le a torkukon! (Nem nagyon tehetnek ellene, róla.)

Viszont sokan vagyunk, akik a Windows 11-esben semmilyen valós előnyt nem látnak, de annak annál több hátrányával vagyunk tisztában. - Tehát.., amíg a "fegyver csöve" nincs a halántékunkon, addig biztosan nem fogunk váltani.

(És örülünk minden napnak, amíg az MS a szabott hardver-követelményekkel, megvéd bennünket ettől az újabb "operációs rendszercsodától"! - Ez az MS-től, kivételesen, bölcs döntés volt!)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2024.05.09. 08:41:41
  • jozsi031
    És ezen még csodálkozik valaki?
  • RJoco
    Én kipróbáltam. Csak ezért frissítettem a B550 bios-át. Az eredmény az lett, hogy azóta a kis kijelző AA üzenetet dob. A gép megy, de ez mindig világít pirosan. Ha a TPM-es nyavaja be van kapcsolva bios-ban, akkor asszem 9F a hibaüzenet. Nem csak én jártam így, hanem sokan. Már egy jó ideje nem is foglalkozom vele, bár üvegfalú gépházban azért nem annyira mutatós.
    Na de a lényeg, hogy feltoltam a W11-et. Eleve nem tetszett a kötelező netkapcsolat és m$ bejelentkezés, de akkor még nem tudtam, hogy lehet kikerülni. Viszont emiatt pár hétig hozzá sem nyúltam. Aztán jöttek a programok. Logitech G910 miatt kell a szoftvere, különben szivárvány van, azt meg nem szeretem. Feltoltam a legutolsó LGS-t, ami kedvesen közölte, hogy a G910 annyira új és nem támogatott, hogy G-Hub kell neki. Jólvan, akkor legyen az. Egy darab profilt nem vett át az LGS-től és a profil beállítás nagyon tré lett. Úgy az egész szoftver tré lett. Így nem is gondolkodtam tovább azon, hogy maradok a W10-nél, ahol valószínű, hogy nem a legutolsó LGS megy és semmi baja nincs a G910 kezelésével.
    Azóta mondjuk már nem érdekes, mert a billentyűzet bedöglött és gondoltam újítok (nameg a G-Hub irányvonal sem tetszik), így egy opto-s Corsair lett. Ettől függetlenül most már maradok a W10-nél, míg nem cserélek gépet vagy jön a W12 vagy valami olyat nem kell futtatnom, ami mindenképp W11-et igényel. Bár, ha csak egy ilyen dolog van, akkor lehet, hogy inkább virtuális gép lesz. Vagy remélhetőleg megoldja az új laptop W11-el.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    11-en a fájlkezelő is kuka, ha nem váltottam volna Linuxra, akkor `Explorer++` lenne a kötelező -nem kis- kompromisszum.
  • NEXUS6
    Párhuzamosan üzemeltetem én is a Win10/11 gépeket, asztali 10, laptop 11.
    Amit a win11 kezelhetőséghez írtál csak egy példa. Kicsit a biztonságra hangsúlyt helyezve elkezdtem letiltani/korlátozni a mikrofon, kamera működését. Az előbbi olyan jól sikerült, hogy teljesen ki is iktattam a laptopról, semmilyen módon nem sikerült sem újratelepíteni a meghajtót (laptop ASUS saját támogatási oldalán ilyen nincs is), de még csak a régi rendszer elemek előcsalogatásával pl. device manager, miegymás valami jelét sem tudta mutatni, hogy továbbra is létezik ez a hardver elem. Gondolkodtam a gép teljes újratelepítésén, majd esetleg szervízbe vitelén, mert több órányi bütykölés után se tudtam minimális eredményt sem elérni. Aztán legutóbbi rendszerfrissés után egyszercsak előbb bizonytalanul, majd tuttira megjelent a mikrofon. Az okot nem ismerem hogy most miért, előtte meg miért nem?
    Szal, akinek nem hiányzik a 11 és szereti bütykölni a gépét, az szerintem is nyugodtam maradjon a 10-nél.
  • kvp
    Egyszeruen annyi napi hasznalatban levo feature-t szunettek meg a win11 eseten, ami kell az atlagos desktop hasznalo embereknek, hogy aki teheti nem frissit. A csokkenest pedig okozhatja downgrade vagy a windows alapu desktop-ok szamanak csokkenese is. (belertve azt is, hogy az elavult, frissitetlen ceges gepek tovabb huzzak napi hasznalatban mint az otthoni gepek)
  • t_robert
    spec. én se frissítettem rá. Simán alkalmas rá a gépem minden szempontból. de ki van kapcsolva a TPM 2.0 a biosban. Így nem tud frissülni. Mivel ZEN 3-mas AMD CPU van a gépben értelmes elönyt nem kapnék egy win 11-től.
  • t_robert
    Szerintem megfelelsz... 2019 környékén 9-es generáció volt éppen az intelnél. 8-tól felfele elvben mókolás nélkül elfogadja. minimum követelmény még a legalább 4 GB RAM. Nem tudom milyen CPU van a gépedben de ha mondjuk egy 9100-as I3 az megfelel.... persze nem kizárt 2019-ben is már akkor 2-3 éves CPU-val venni gépet, akkor lehet nem felel meg. Bár igaziból megoldható, hogy felmenjen a korábbi CPU-ra is.
  • Zsombor99
    A szükséges hardverrel rendelkező felhasználók valószínűleg már frissítettek. A meglévő telepítésükkel elégedett felhasználók pedig nem tesznek semmit, és ez a döntés okozza azt, hogy a Windows 11 nem tudott előnyre szert tenni elődjével szemben.
    Pontosan, meglévő telepítéssel rendelkezek, 2019 elejéről származik a jelenlegi gépem (Intel i3), vagyis simán elképzelhető, hogy nem felelnék meg a Windows 11 követelményeihez.
  • RJoco
    "élvezhesse a megváltozott Start menüt és a kerekebb sarkokat"
    Vajon hányan akarják ezt az újdonság élvezni? Inkább erről kellene statisztikai adatot gyűjteni. Nekem baromira nincs szükségem rá.

"A szükséges hardverrel rendelkező felhasználók valószínűleg már frissítettek."
    Nem, nem frissítettem rá, pedig a gépem alkalmas. Viszont nemrég vettem laptopot, azt meg már W11-el szállították.

"feltéve, hogy a Microsoft szoftverarchitektúrával és telepítéssel kapcsolatos megközelítése rendben van."
    Na igen. Ez itt egy probléma. A beállításokban a mélyebb dolgok elérése még nehezebb lett. Ha valaki jártasabb a korábbi win-ekben, akkor talán gyorsabban tudja elérni pontosan azokat a felületeket, melyek úgy a W7 óta megtalálhatóak. Ha nem olyan jártas, akkor csak megy a körkörös klikkelgetés és nem jut sehova. Még annyira sem, mint W10-en.

Alapvetően nem a rendszer telepítésével van a gond, az ma már gyorsan megy. A rendszert belakni viszont sok idő. Megint telepíteni az összes programot. Beállítgatni az apróságokat, amik még jobban el lettek rejtve vagy már eleve nem is úgy működnek, mint a korábbi verzión. Szembesülni azzal, hogy esetlegesen az apró, de számunkra fontos program már nem fut az új win-en.
    Inkább marad az ember a réginél.