60
  • StoneCold7
    #60
    Na mi van, nem tudsz érvelni? Ennyi? Troll...
    Egyik hozzászólásod sem tartalmaz semmi érvet az ellen akiknek írsz, legalább csendben elvonulnál akkor, ha már ennyire nincs igazad és beégtél.
    Na mindegy, én nem etetek idióta trollt aki nem képes érvelni, teljesen felesleges rád billentyűt pazarolni.
  • militavia
    #59
    Téged sem az eszedért szerethetnek, az fix.
  • StoneCold7
    #58
    Borzasztó olvasni azt a sok sületlenséget amit összehordasz ráadásul a lehető legprosztóbb stílusban. Próbálod osztani a nem létező észt, de csak te egyedül nem vagy képes megnyilvánulni normális stílusban, és amikor valaki érvel ellened egyből behisztizel és személyeskedsz. Roppant komolyanvehető a mondandód. Nincs itt moderátor ezen a fórumon?

    Az a legnagyobb kérdés, hogy te miért hisztizel minden egyes kommentre akik azt mondjak, hogy nem fizetnek? Te tényleg erre vered magad, hogy egy multi milliárdos monopol cégnek fizetsz kvázi feleslegesen? Ez igen öcsém! Ez már valami.

    A youtube hoz meg annyit, hogy a Paul Street (vagy úgy tetszik Azahriah) legalább megmondta, hogy az egész videózást ki lehet hozni kábé 40k huf ból + számítógépből. Neki mikor még ilyen 16 éves körül volt már fixen volt 200-300k havi bevétele (ez olyan 2017 körül lehetett) pedig akkor még elég kis csatorna volt, ezt elmondta nem rég a streamjében.
    Szóval utána lehet számolni... Az meg, hogy egyes arcok milliókat költenek háttérre meg minden szarra az már teljesen egyéni dolog, az az ő bajuk, másnak egy nappali is bőven elég magas szinten is, mert a tartalom a lényeg normál esetben nem a f*szrázás.

    De mindig vannak hülyék... Azahriának is mikor streamel vannak akik több ezreket adományoznak, miközben olyan gazdag a gyerek, mint az összes rajongója összesen egész életében kb. de azért tolják neki, pedig ő is mondta, hogy minek, meg inkább elküldi majd valami alapítványnak.
    Egyes embereknek rohadtul mindegy miért, csak valakinek küldhessenek pénzt, mert ettől többnek érzik magukat meg "támogatnak", közben meg lószart nem támogatnak, ha valaki támogatni akar, akkor betegeknek meg szegényeknek adjon, ne milliomos/milliárdosoknak már baszki. Aztán csodálkozunk, hogy az olló ennyire szétnyílik, meg nincs középosztály? pff
    Utoljára szerkesztette: StoneCold7, 2023.11.05. 11:58:33
  • manypet
    #57
    Egyrészt ahogy írtam is, az, hogy a saját gépemre mit telepítek, az szerintem csak rám tartozik, mint ahogy az, hogy te mit raksz a tiedre, az meg csak rád. Ebből érdemes kiindulni. Más gépébe belenyúlni nem igazán etikus.

    Másrészt nem szopatnak vele senkit. Maximum a YT-ot, de valójában azt sem. Ugyanis attól, hogy a reklámot nem látja az illető, még megnézi a tartalmat. Azaz pl. növeli a látogatottságot. Plusz segít az adott célcsoport belövésében, hiszen a reklámot nem néző látogatótól is sokat tud a YT.

    Harmadrészt ha a YT-nak vagy másnak nem tetszene ez így, akkor minden tartalommegtekintés fizetős lenne. Mert megoldható az is. Belépsz az oldalra regisztráció és fizetés után, és látod a tartalmat. Ezt már az internet hőskorában is csinálták. A YT meg a többiek azért nem csinálják, mert így jobban megéri nekik. De simán lehetne. És akkor hiába az adblocker. Ja, vagy úgy a kutya sem nézné a YT-ot? Igen. Egyszerűen a neten az emberek 'ingyen' akarnak mindent, mert a net annak idején így indult. A legtöbb tartalom ingyenes volt. És ez segítette elő a gyors fejlődését, ami nélkül YT sem lenne. Ugyanakkor pont a cikkben lévő példán is jól látszik, hogy a net elindult egy fizetős irányba. Nyilván nem minden része, de egyes részei igen. És ha minden jól megy, ki fog alakulni egy, a többség számára elfogadható fizetési megoldási modell. Valószínűleg úgy, hogy lesz, ami tényleg ingyenes, azaz amit jótékony emberek raknak fel, lesz, ami reklámmal fizetős, meg lesz, ami közvetlenül fizetős. És ez így jó.

    Ja és ne feledjük, hogy a YT mögött álló Google honnan szerzi a pénzét:
    TARTALOMLOPÁSBÓL!
    Én a kezdetektől fenn vagyok a neten. De nem láttam annak idején azt, hogy a Google nevezetű keresőcég engedélyt kért volna bárkitől is, hogy az adott illető weboldalán lévő tartalmat lemásolja a saját gépére, majd abból pénzt tarháljon. Pláne nem láttam arra vonatkozó engedélykérést, hogy mondjuk egy 'mi a linux' keresőkifejezésre egy másik weboldal tartalmát leszedje, és azt a saját weblapjának a tetejére kirakja, mintha az információ tőle származna.
    Tehát ha már lopásnál meg hasonlóknál tartunk, én előbb inkább a Google háza táján kapirgálnék először.
  • manypet
    #56
    Így már teljesen érthető. Alighanem valóban félreértettem.
  • Bruce_Willis
    #55
    "A 0 befektetés része meg jól mutatja, hogy szart gyártottál te életedben"

    Valóban semmit...
    Igen, mondjuk lehet hogy kellett egy mikrofon már az első videóikhoz is, és később egy webkamera.

    Sajnos te nem látsz tovább a "csúcs stúdiótól"
    Vissza kéne tekinteni a múltba. A befektetett időt, minőséget, és a hozzá tartozó bevételt kellene megvizsgálni, de szerintem ha 10 oldalon keresztül magyaráznám el neked, és levezetném, te akkor is egyet hajtanál, hogy mennyi befektetéssel jár, jajj szegények.

    The VR-t nem nézek egyáltalán, csak ők voltak a legjobb példa.
    A minap belenéztem egy KAP által készített interjúba.. hát..
    Nagyjából a semmiről szólt a beszélgetés.
    Na ezért éri meg őket támogatni. :P

    Ott van pl. Magyarósi, aki egy értelmes faszi, de gyakran neki is a semmiről szólnak a videói. De megcsinálja mert tudja hogy így is megnézik több százezren, mert jól adja elő magát.
    Nekem erre nincs időm. Nem is nézek meg csak kb havonta 1-2-őt belőle.
    No, de most már rád sem szánok több időt, csak a téma érdekel.
    Az én szememben pont a hozzád hasonló Bólogató Jánosok miatt fordul ki ez a világ önmagából. Már a kiskutya is tud pénzt keresni a youtube-on.
    Pedig abból az Unfield gyerekből is micsoda jó segédmunkás lehetett volna.
    Ez van. Ingyenélők világát éljük.

    szerk.:
    jajj, miket írok, hisz én vagyok az ingyenélő reklámblokkolós. :DD
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2023.11.04. 15:31:43
  • militavia
    #54
    Hóóóóóóóóóóó, a rövid videóknál ez nem áll meg, a hosszúakat meg nézők 90%-a nem nézi végig.
    Egy podacastban közölték, hogy az órás videóiknál kb. 15-20 percig nézi az átlag.
    A 0 befektetés része meg jól mutatja, hogy szart gyártottál te életedben, de tartalmat azt nem.
    Én mondjuk nem nézem őket, de te itt általánosságban beszélsz, mintha a VR lenne az átlag.

    Én YT prémiumon kívül nem nagyon fizetek semmit - Netflix van tervben - de támogatok több alkotót Patreon és Donably segítségével.
    Mert akarom, hogy csinálják, amit csinálnak.

    Nem játszom semmilyen szerencsejátékot.
    Asszonnyal egyszer vettünk lottót, egyből lett egy 2-es, visszahozta árát, azóta se vettem semmit. XD
  • Bruce_Willis
    #53
    Ez a komcsizás mindent visz. :D
    Na jó, mondjuk meglepetést nem okoztál, eddig is tudtam kivel van dolgom.

    Megy a számolás, ja. Elég hamar elérték a srácok a 2-3 százezres megtekintéseket, és ha jól számolom, az videónként cirka 200-250 ezret jelentett nekik akkoriban is amikor még hurkapálcára szigszallagozták a mobiltelefont.

    Nulla befektetéssel nem rossz mellékállás. 1 videónyi káromkodást összevagdosni pedig meg volt kb. 1 éjszaka alatt.
    Nem megsérteni akarom őket, csak hogy érzékeld, mennyi munkával, mennyi költséggel kerestek ennyit. Az a baj hogy az orrodtól nem látsz. A mai büdzsé teljesen más, mert többet is dolgoznak, és többet is keresnek.
    Abból van nekik stúdiójuk (ha jól tudom egy panel lakás Debrecenben) amit ezzel kerestek.
    Jól csinálták, meg is érdemlik. És a véleményem ezek után sem változott, hogy tőled megtudtam a számokat. Ergo, simán jól keresnek ők Patreon nélkül is.

    Megoldjuk okosba, ja.. Az O365-öt, a Figmát, az Affinity designert, 3D szoftvereket és még számtalan hasznos szoftvert is okosban oldok meg...

    Amúgy szerintem hasznos tagja vagy a társadalomnak. A sok szarságra is elő kell fizetni valakinek hogy az működjön.
    Köszönöm. Tényleg nagyon hálás vagyok emiatt, hogy az én részemet is leadózod. Lottót se felejts el venni majd.
    Ja, és a sportfogadás.. azt ki ne hagyd!

    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2023.11.04. 14:55:19
  • militavia
    #52
    Nem cseszegetek senkit. De, ha nem fizet, akkor nézzen reklámot.
    Az, hogy itt egyesek verik a faszukat, hogy ők mekkora szellemóriások, mert csak a hülye nem használt adblockert...
    Azért ingyenes, mert a reklámok működtetik. Ha 100% lenne a blokkoló használat, akkor vagy előfizetéses rendszer lenne - lásd Netflix, ott nincs is reklám - vagy nem lenne YT. Mert pénzből működik az is.

    Ne húzzad már az ívet, én is tartalomgyártó vagyok, de csak hobbiból. A szorzás még megy? Mondom 2-3 USD/ 1000 néző. Kb. ez a magyar realitás.
    Na ebből kéne EV-ként megélni úgy, hogy költségeik is vannak. Számolgass. Szerinted miért van shot és miért vannak jelen twitchen is?
    A minőségi tartalmat gyártó, de mellékállásban gyártónak, ha nem szívszerelme a dolog, akkor csak a Patreon mellett éri meg. A YT bevétel az kerekítési hiba.

    Ezért aztán egy percig nem szégyelltem soha hogy AdBlockert használok. (Hajrá mindenki! )
    Szíved joga fennhangon hirdetni, hogy ezt csinálod, de hogy még ezt követendő példának tekinted, azért az vicces.
    Az igazi komcsi, okosba megódjuk mentalitása. Persze a megoldás az, hogy addig tart, ameddig a más pénze viszi.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.11.04. 14:17:49
  • Bruce_Willis
    #51
    Fölösleges ostobaságokat összehordani, és újfent bizonygatni a hozzá nem értésedet. Látszik hogy soha nem voltál vállalkozó.
    Senki nem írt itt tárgyi javakról. Ha elolvastad volna figyelmesen, nem írtam oda hogy hány millióért vesz széket a fodrász, példának okáért..

    Egyedül a kezdeti infrastruktúráról van itt szó. A TheVR srácok is a saját szobájukban vették fel a videókat, gondolom egy krumplival, és senkinek nem fizettek sem bérleti díjat, sem adót, sem könyvelési költséget. Egy szóval, nekik talált pénz, hogy teljesen INGYEN elérhetik emberek százezreit. A youtubenak egy fillért sem kellett fizetniük ezért.
    Mert a youtube mindenki számára INGYENES!
    Felfogtad már miről van itt szó?
    Te csak senkit ne cseszegess azért mert nem fizet elő prémiumra!
    Milyen jogon teszed ezt?

    Ha te abban hiszel hogy összeomlik a rendszer, ha nem fizetünk, és a TheVR nem tudja fenntartani magát Patreon nélkül, a szíved joga, és utalj nekik minél többet.
    Csak az itt lévőkkel ne akard elhitetni ezt az ostobaságot.

    A freemium modell lényegét leírtam, de a nevében is benne van.
    Csak hogy számomra a google üzletpolitikája nem szimpatikus. Mondhatni hányok tőle.
    Így aztán soha nem fogok előfizetni prémiumra. És gondolom ezzel vagyunk még így páran.
    Az google általános agresszivitása nem szülhet mást jó érzésű emberekben, mint ellenszenvet.
    Ezért aztán egy percig nem szégyelltem soha hogy AdBlockert használok. (Hajrá mindenki! )
    Egy vadidegen senki szarrágózását pedig pont leszarom.


    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2023.11.04. 12:07:54
  • militavia
    #50
    Öööö, szerinted ők nem fizetnek a szoláltatásért, hogy legyen náluk net vagy mi? Hogy nekik ingyen van bekötve? Ezek gondolatok honnan jönnek..?????

    Ahogy te fizeted a saját számítógéped költségét ÉS a net előfizetést ők is. Csak ott a számítógép = szerverfarm.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.11.04. 09:34:18
  • militavia
    #48
    .
  • gosub
    #48
    Tehát a meta/youtube ingyen használhatja a pénzemből fenntartott autópályát az tök rendben van. Kezdem látni miből jön az ostobaság, nincs több kérdésem.
  • militavia
    #47
    Nem, ők hisztiznek és verik a mellüket és faszukat, hogy ők mekkora emberek ezzel.
    Miközben a többieket szopatják vele. Hogy az egész magatartás addig megy, ameddig más fizeti helyettük is azt, hogy legyen mihez adblocker.
    De ehhez is túl hülyék és ostobák. Mérhetetlen önbizalommal.

    De mondom, nagyon cuki, ahogy egy pénzből menő fórumon osztják azt ész, hogy "adblocker és kapja be". Meg azt hiszik, hogy mindne tartalomgyártó millókat akaszt le. Lövésük nincs ezeknek semmiről.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.11.04. 09:09:10
  • militavia
    #46
    Csak akkor meg ne tessék mellett döngetve verni faszt, hogy csaltok és Adblocker.
  • militavia
    #45
    A The VR egészen biztosan abból él. A YT nézettség pénzből megélni szinte senki sem tudna. Kb. 2-3 dollár / 1000 megtekintést fizetnek magyar nyelven. Akkor nézd meg a számaikat és csináld meg a matekot.
    A VR-nak stúdiója van, tehát de, milliókba került nekik.

    Amikor meg valaki főállásban (szeretné..) csinálni, akkor nem a költségekrő, hanem arról van szó, hogy a tartalom nem a semmiből készül.
    Kb. akkora faszságot sikerült mondani, hogy a mérnököt sem kell fizetni, amikor elméjével állít elő valamit, ami nincs. Mibe kerül neki? Ja, hogy szoftverek, számítógép, stb.

    Ja, és egy kis csatornának is szüksége van eseti szinten könyvelőre.

    Egészen elképedek az ostobaság szintjén, amit itt előadnak egyesek.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.11.04. 09:05:12
  • Bruce_Willis
    #44
    A mondandóm lényegét nem fogtad meg, vagy nem jól írtam le.
    Állampolgári kötelezettségeket nem lehet online kötelezővé tenni, ha nem biztosítják a feltételeket.
    Én még nem futottam ilyenbe bele, mert még mindenre volt offline lehetőség, de biztos hogy léteznek ilyen intézendő ügyek.

    Jövőre pedig jön a digitális állam applikáció.
    Azt leshetik hogy én mikor telepítek a telefonomra az állam által kreált bármit.
  • manypet
    #43
    " Azt ugye tudod, hogy azoknál akiknél az adblocker tilt, az ott kieső reklámokat másnak dobja be, hogy kiegyenlítsék a hiányzó menniységet?"

    Ekkora hülyeséget meg csak az ír le, akinek fogalma sincs a netes reklámok működéséről.
    Ha van reklám, akkor azt a reklámot akkor is oda fogják tolni az orrod elé, ha a világ másik 8milliárd emberéből mindegyik reklámot néz. Mert a cégnek ebből van bevétele. Az adott oldalon van egy hirdetési felület, és az megjelenik mindenkinek, akinek csak lehet. és olyan sok reklám fog megjelenni, amilyen sok csak lehetséges. Az fog számítani a hirdetőnek, hogy minél több bevétele legyen. ha az hoz neki sokat, hogy 1 reklám van az orrod előtt, akkor 1-et fog odarakni. Ha meg az, ha 10, akkor 10-et. És nem fog kevesebbet odarakni, csak mert a Józsi is már nézett egy másik reklámot.
  • manypet
    #42
    "Mi köze van ahhoz a YT-nek, hogy a német állam szopat?"
    Szerintem azért írta azt a példát, hogy kifejezze, mennyire sokat fizet már most is azért, hogy lásson tartalmakat. Így nem akar többet fizetni. Ez miért fáj neked ennyire? Ha blokkolni tudja a reklámot a SAJÁT böngészőjében, akkor majd blokkolja. Mert az a ő böngészője, azaz oda olyan programot rak fel, amilyet csak akar. Ebbe nem hinném, hogy bárkinek bármilyen beleszólási joga lenne. Ha meg nem tudja blokkolni, akkor vagy fizet érte, vagy nem nézi. Ez ennyire egyszerű.
    Ezért miért kell neked sértegetni őt meg hisztizned?

    "Ráadásul német fizetés mellett rinyálsz? Beszarok. Komolyan..."
    És az mennyivel relevánsabb, hogy német fizetése van? Nem mindegy a téma szempontjából?
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2023.11.03. 17:16:47
  • manypet
    #41
    " Mindazonáltal, pont az ingyenes internet kellene hogy világszerte elterjedjen."

    Hiszed vagy sem, nincs olyan, hogy ingyenes.
    Semmi nincs ingyen. Valaki azért mindig megdolgozik.
    Legfeljebb nem te leszel az.
  • Bruce_Willis
    #40
    Szíved joga.
    Mondjuk nekem nincs ilyen tartalomgyártó a látáskörömben.
    A legtöbb általam követett az profi, és nem szorul támogatásra. (Még ha azt is állítja.)

    A lényeg hogy külső nyomásra soha semmit ne fizessen az ember.
    Főleg akkor ne, ha a birkasorból presszionálják.
  • Bruce_Willis
    #39
    Ez igazából minket fogyasztókat nem érint.
    Attól nem lesz olcsóbb az internetünk, ha ezek az óriások tejelnek a szolgáltatóknak. mészáros zsebre rakja, azt' jóvan.

    Mindazonáltal, pont az ingyenes internet kellene hogy világszerte elterjedjen.
    Drága kormányunk is már rengeteg kötelezettséget hárít ránk, melyet kizárólag az interneten lehet elvégezni, de ingyen internetet nem nyújt ehhez.
    Szerintem az, hogy egy kötelezettséget elvárják hogy online intézz, de ingyen internetet nem szolgáltatnak, az szimpla prosztóság.

  • Macropus Rufus
    #38
    lazán kapcsolódik: https://index.hu/kulfold/2022/10/11/a-netes-koltsegek-megosztasa/
  • wraithLord
    #37
    Olyanokat támogatok, akik azért fogadnak el támogatást (tehát nem kérnek), hogy egyáltalán legyen valami a csatornáján vagy legyen csatornája. És nem azért támogatom, mert szórakoztató a csatorna, hanem mert tényleg hasznos, amit csinál, és nagyon jól is csinálja. Ezek relatíve vagy nem relatíve pici rétegcsatornák, nem pedig nagy/befutott/hivatás-, iparszerűen működő csatornák, YT vagy egyéb celebekkel, celebszerű emberekkel.

    Egyébként egyetértek azzal, amit írsz. Meggondolom, mire baszom el a pénzem, nem szórom el csak ezért, mert "ezek de jó fejek", meg "de jól szórakoztam kajálás közben xy jópofáskodására". Ha egyszer bejönne nekik, akkor pedig nem kéne őket támogatni. Csak ez meg tartalombeli kompromisszumokkal jár.
  • Bruce_Willis
    #36
    A Patreon az még nagyobb butaság. Ne hagy magad befolyásolni!
    MI a francnak fizetnénk a tartalomgyártónak? Azért hogy vegyen egy másik nyaralót?
    Most komolyan!? Ha minden egyes tartalomgyártónak utalnék valamennyit, akivel szimpatizálok, az egy vagyon lenne.
    Szerinted Magyarósi, Friderikusz vagy a TheVR rászul erre? Nem! Egyáltalán nem. Bőven jut neki a bevételből arra hogy jól működjön, és kényelmes életet éljen.
    Miért kellene fizetni érte? Azért mert a fórumon egy vadidegen beáll a birkasorba és azt hangoztatja hogy ez így fair?
    Vagy azért mert Friderikusz kiflitolvajnak nevezte azokat akikből él?

    Egyik tartalomgyártónak sem kellett milliókat beleölni a vállalkozásába. Rizikózni hogy fog-e működni vagy sem.
    Hasonlítsuk már össze egy normális kezdő kisvállalkozóval. Mondjuk egy fodrásszal, vagy egy manikűrössel. Kifizeti az adót, fizet bérleti díjat, és a könyvelőt. Ha ügyes, havi 200 ezer alatt megússza, és fél év alatt befut, vagy akár több milliót kockáztat előre, mivel még azt sem tudja hogy működik-e a vállalkozása.

    Ezzel szemben Friderikusznak nem kellett még egy nyomorult weboldalt sem készítenie, ahhoz hogy elkezdjen pénzt keresni a tartalomgyártással. MIndenki számára ingyenes a youtube, még Friderikusznak is. Nem is értem milyen jogon becsmérli azokat akik az ingyenes youtube-ot használják.
    Ha nem lenne ez a platform, mégis hogyan toborozna oda több ezer nézőt? Sehogy!

    Aki itt szarrágónak nevez mindenkit aki nem fizet elő annak hiába is magyaráznánk el miről is szól egy freemium modell.
    Szoftverfejlesztőként, van betekintésem ebbe a világba, és azt kell mondjam, hogy a mi csapatunknak pontosan a google lépései az ellenpéldák.
    A google minden lépése az agresszivitásról szól. Mi a korlátozott ingyenes tartalomban hiszünk. A mi ingyenes szoftverünkben is van némi reklám, de soha nem zavaró, és egyáltalán nem agresszív.
    Az ingyenes szolgáltatás, pont arra szolgál hogy kedvet csináljon a prémium előfizetéshez.
    Ha megvizsgáljuk hogy akkor most miért is kezdtek el tömegesen prémiumra előfizetni az emberek, akkor azt látjuk, hogy azért, mert nem akarnak valamit. De ennek a modellnek pont arról kellene szólnia, hogy az emberek akarjanak valamit. Többet akarjanak. Ne félelemből, fizessenek elő, mert szankcionálják őket.
    Ez puszta agresszivitás, és visszaélés az erőfölénnyel.

    Hogy egyesek úgy látják hogy előfizetés nélkül bedől a youtube, az legyen az ő hozzá nem értésük.
    Az ilyen emberek nem viszik előre a világot, csak a hatalmat erősítik. Ők azok akik fanatikusként szembe szállnak veled egy mobil fórumon ha hibát vélsz felfedezni. Szerintük minden jó úgy ahogy a "nagyemberek" kitalálták.

    Mégis hová vezet az, ha minden egyes tartalomért külön kell fizetnie az embernek?

    Olyanok kapnak lehetőséget mint például Unfield, akit inkább egy ládagyárban tudnék elképzelni, mint sem hogy ő ossza azt észt, és követendő példa legyen.
    Fölösleges ennyi ingyenélő a rendszerbe.








    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2023.11.03. 15:27:01
  • militavia
    #35
    Az, hogy az SG még működik, önmagában egy csoda/anomália. Szerintem 100 ember, ha használja talán a fórumot havi szinten.
    2005/06 táján a születésnapos emberek napi listája 50-70 között volt, akkor 5-10 ezer ember járhatott ide.
    A Nagy Szavazó topikban 1-2-3 napos szavazáson 500-600 ember szavazott...
  • Cat #34
    Ugyan nem YouTube, de reklám: én azt látom, hogy nagyon nincs pénz a médiában. Szerintem idő kérdése, hogy a kis lapok, mint SG is, megszűnjenek. Régen az emberek fizettek az újságokért, utána az interneten az lett az üzleti modell, hogy a tartalom ingyen van, de azt a cégek hirdetési pénzeiből hozzák létre, de ez utóbbi most már a Facebookra meg a Googlehoz megy, és a helyi, lokális tartalom teljesen eltűnt.
  • militavia
    #33
    A Cstream és a Nebula a YT-ről lelépett nagyon játszótere. A sok kis tartalomgyártónak 0 szinten alternatíva.
    Valójában ők is a YT-s videóikkal reklámozzák a A Nebulát... Ahol havi előfizetés van.

    Szóval akárhova nézel a tartalom nincs ingyen. Vagy,ha igen, akkor reklám. Ha te letiltod, akkor más nézi helyetted is.
  • militavia
    #32
    Sorold azokat az opciókat. Az emberek 99%-nál a videóós felület = YT.
    A Vimeo és összes többi vonalvastagsányi, a kutyához nem jut el azon tartalom senkinhez.
  • militavia
    #31
    Pár hónapja volt erről egy cikk, nem találom.
    Emiatt van dominóeffektrus. Mert egyre több ember adblocker = maradék egyre több reklámot lát ---> Még több ember inkább blokkol
    és megy a lavina.

    A netszolgáltatás az egy transzfercég közted és mindenki más között, tehát pont balfasz példa. Azért fizetsz, hogy legyen Internet elérésed, mert infra költsége van. De az, hogy akkor tartalom legyen rajta, akkor az ingyért? Ez kb. akkora faszság, mintha a kocsidhoz az ingyen benzint követelnéd, mert az megvetted már és fizeted a kötelezőt meg a teljesítményadót. Bár a sok petrolhead fasz még az ingyen utat is elvárja meg, hogy bárhol parkolhasson. Kezdem érteni ezt a mentalitást, hogy honnan jön.
  • wraithLord
    #29
    Honnan tudod, hogy a reklámok orrba-szájba nyomatása nem éri meg jobban a Google-nek, mint a Youtube Premium, és a Premiumosok nem járulnak hozzá a több reklámhoz annak, aki nem fizet elő, vagy nem blokkolja a reklámokat? :D Csak kérdezem, szerintem ennek sokkal több tényezője van, nem kétbites a dolog.

    Persze azonfelül, hogy gyakorlatilag szórakoztatásról vitatkozunk úgy, mintha valami mindenkinek alanyi jogon járó infrastruktúráról lenne szó... Most csak arról az oldalról nézve, hogy akit (tegyük fel hogy tényleg) szivat a reklámblokkolós, az valami életbevágó dologtól esik el.
    A tartalomkészítők szempontjából pedig van egy csomó más opció is a YT-on kívül, amivel sokan élnek is már egy ideje a Youtube/Google profitmaximalizálási lépései miatt.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.11.03. 12:33:11
  • gosub
    #29
    "kieső reklámokat másnak dobja be" erről van hiteles forrásod? Az emberiség fele adbolckol akkor a másiknak már csak reklám jut?

    A google/youtube is fizet a magyarországi internet hálózat hozzáféréséért és fenttartásáért? Pl a zsámbéki internet informatikai fenttartásához is hozzájárul az ott szolgáltató cég részére? Szerintem egy fillért sem.

    Tovább menve ha fizetek a youtube-ért miért tilt le önhatalmúlag tartalmakat pedig abban én semmi kivetni valót nem találok? A feltöltő csak az igazságot mutatja, semmi szörnyű a youtube mégis cenzúrál, pedig fizettem is érte.
    A négy fal közé legálisan bejött adatokból miért nem dönthetem el mit nézek meg mit nem?
  • militavia
    #28
    Ó, ez kb. 2 cm-re van a konteóhívő balfasz megközelítéstől.
    Szolgáltatásokat nem merő jószívbőségből tartanak fent.

    Azt ugye tudod, hogy azoknál akiknél az adblocker tilt, az ott kieső reklámokat másnak dobja be, hogy kiegyenlítsék a hiányzó menniységet?

    Szóval igazából te és az összes többi hülyegyerek az ideologizálja meg, hogy más idejét lopjátok el.
    És erre még büszkék is vagytok és lenézitek azt, aki fizet a tartalomért.
  • Tetsuo
    #27
    Az emberek nem egyformák. Nem ugyanazt az italt isszuk, nem ugyanazt az autót vásároljuk. Más az ízlésünk, a pénztárcánk és az elveink.
    Nehogy már te magyarázd meg, mi a helyes a kifordult, földhözragadt világnézeteddel. "Világnézet", túlzás. Sodródsz az uniformizált tömeggel naiv realistaként, gondolkodás helyett. Nem látsz túl annál a kapitalista vergődésnél, annál a pöcegödörnél, amibe beleragadtál.
    Szánalmas.
  • militavia
    #26
    Te nem érted. Ha mindenki azt csinálná, mint ők, akkor reklámblokkolózhatnának, akkor se lenne mit nézni.
    De ők nagy büszként hirdetik ezt miközben még ők nézik hülyének azt, aki fizet a tartalomért, hogy legyen.

    Bocs, de itt most röhögnöm vagy hánynom kéne ezen szellemóriásoktól..?
    Mindezt úgy, hogy az sg.hu fórumán böfögik fel végtelen bölcsességüket, ami szintén nem ingyért működik...
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.11.03. 10:03:41
  • Tetsuo
    #25
    De mindenki nem csinálja ezt, mert a többség bámulja a reklámokat vagy fizet. Azok pedig, akik elvi/úgynevezett etikai okokból fizetnek a multicégeknek, a leghülyébbek, meg is érdemlik.
  • wraithLord
    #24
    Szerintem te nem érted, hogy úgy vannak vele, hogy ha van, nézik, ha nincs, nem nézik. Ha blokkolja a YT, akkor az nagy eséllyel a "nincs, nem nézem" kategóriába esik. Nincs olyan szcenárió, hogy mindenki ezt csinálja, mert nem vagyunk egyformák. És mindenki, aki nem csinálja, más okból nem csinálja (szándékosan nem, nemtörődömségből nem, vagy pl. tudatlanságból nem). De értem, mire akartál kilyukadni.

    Én is sok YT csatornával így vagyok. De ami nem csak szórakoztatás, hanem a tartalomnak van (számomra) valami hasznos funkciója is, azt támogatom Channel Membershippel és/vagy Patreonon. Nem tudom, hogy Membershipből kap-e valamit a YT, de valószínűleg igen... Viszont legalább csak annak a csatornának megy, amit támogatni akarok, és nem bárkinek, mint a Premium, amire soha nem fogok előfizetni. Hanem akkor max. töredék ennyit fogok Youtube-ozni, és csak azt nézem meg, amit nagyon muszáj, mert nem csak szórakoztatás, hanem információ is. Ja, és lemondom az összes YT-on belüli havi támogatást.
  • militavia
    #23
    Annyira bírom az ilyen szarrágókat. Közben nem esik le, ha mindenki azt csinálná, amit ti, akkor nem lenne se platfrom, se tartalom...
  • Tetsuo
    #22
    Egyetértek veled. Annyival egészíteném ki, hogy valószínűleg a megnézett videók számától függ, mikor blokkol már a Youtube.

    Például az UBlockot és az AdGuardot felismeri a Youtube, és tiltja.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2023.11.03. 01:33:29
  • Bruce_Willis
    #21
    "1 sör ára"...
    Csak mellette még előfizet Spotify-ra, Netflixre, Ncore-ra (de ő nem csal..) YT-ra, Patreonra..
    Na ők a világ lúzerei! ;)