Egy afrikai országban is hivatalos fizetőeszköz lett a bitcoin

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Amivel ki is nyírta magát"
Annyira kinyírta magát, hogy 13 éve egyre népszerűbb és 700 milliárd dolláros piaci részesedéssel rendelkezik.
Attól, hogy nem azonnal jó mindenre, még nem használhatatlan. A technológia még fejlődhet akárhová. De ha tegyük fel így maradna, ez a rendszer már így is alkalmas arra, hogy felépüljön rá egy nemzetközi egységes pénzrendszer. Pl a bankok simán utalhatnak egymás között a bitcoin hálózaton.
zola2000
"Persze hogy zavaró, hogy a Bitcoin csak 7 tranzakciót tud másodpercenként"

Amivel ki is nyírta magát, néha órákat kell várni amíg egy tranzakció teljesül több ezer forintos díj mellett.

A tranzakciók összevonása mondjuk működik, és akkor sok tranzakció csak egynek számít ha jól értem, de ahhoz más kriptot használnak.

A

zola2000
*Én a kriptóktól azt a hasznot várom, hogy a pénzt amit megkerestél nem feltétlenül kell azonnal elkölteni"

Befektetési alapok, infláció követő állampapír?

A

Az igazság az, hogy nem sok fejlettebb kriptó van a Bitcoin-nál. Sok projectet nyomon követtem az elmúlt 10 évben és majdnem mindegyikről kiderült előbb utóbb, hogy valamit feladott a Bitcoin képességeiből azért, hogy elérje a megfogalmazott céljait. Technikailag az tekinthető csak fejlettebbnek, ami az mellett, hogy megőrizte a Bitcoin decentralizáltságát és biztonságát, képes volt új funkciókat hozzá adni a hálózathoz. Ilyen funkciók lehetnek pl az okos szerződések, vagy a titkosított tranzakciók. Azok a blokkláncok amik ilyen 100+ TPS-el hirdetik magukat azok egyike sem igazán decentralizált vagy biztonságos.
A Bitcoin és Ethereum megfogalmazott elvárásai között van az is, hogy akár egy sufniból egy több éves pc-n is lehessen futtatni csomópontot. Ez biztosítja a hálózat maximális elosztottságát és ellenállóképességét. Ha egyetlen csomópont működtetéséhez csúcstechnológia és nagy erőforrások kellenek, abból az következik, hogy a hálózatot könnyű megsemmisíteni. Márpedig egy globális pénzügyi infrastruktúra gerinchálózatának ellennállónak kell lennie.
Persze hogy zavaró, hogy a Bitcoin csak 7 tranzakciót tud másodpercenként. Fel lehetne tolni akár a százszorosára is. De a hálózat attól ezerszer sérülékenyebbé válna. Szóval azok a blokkláncok amik sok TPS-el hirdetik magukat azok rendszeresen csak addig életképesek amíg nem kerülnek komoly stressz alá.
A kripto világ arrafelé halad, hogy nem egy token lesz a befutó, hanem a DEFI rendszert kell majd bevezetni; szerintem ez elkerülhetetlen, de nem a FIAT helyet, hanem párhuzamosan a helyükre érkező CBDC-kel együtt. A BTC csak kis része lesz az egésznek, és sajnos egyáltalán nem arra való, mint amiért ez a két szegény ország bevezette; de az általános tudatlanság meg a BTC híre miatt nincs más választásuk. Én a kriptóktól azt a hasznot várom, hogy a pénzt amit megkerestél nem feltétlenül kell azonnal alkölteni, és tényleg arra használhatod amire szükséged van és akkor amikor kell, de vállalhatsz kockázatot is mint a tőzsdén, ami végeredményben csökkenti a most látható pazarlást. Ezek emellett biztonságos, és egyensúlyt teremt a szintén szükségszerű CBDC-kkel szemben. A CBDC-k erős központi kontrollt fognak magukkal hozni, de kellenek ezek a fejlett, gyors és hatékony rendszerek is.
Az kellene, szerintem a döntéshozók is tudják, csak nem elég bátrak. Az átlagember nem ért hozzá, nézdd ezt a funboyt ez is ugyanolyan akadály mint aki soha nem hallott a kriptórol. A BTC bevezetése kényszermegoldás, nem a jó megoldás.
OMG funboy. A stabilcoinok miatt az egész kriptoszektor Eros kapcsolatban van dollárrl, emellett a befektetési hangulatot is a FED döntések mozgatják. De ábrándozzál csak, és olvass sok botcoinbazis.hu- az való neked.
Hogy fogtok sipákolni pár év múlva. 😄
Bitcoin soha nem volt pénz és soha nem is lesz.
zola2000
A bitcoin egy elavult őskövület, ma már inkább összekötik a tranzakciókat és más fejlettebb kriptót érdemes használni küldésére, pl BTCTRON

A

RAZOR27
bilibe lóg a kezed

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Na megvan a második befutó. Majd a huszadiknál kezd érdekes lenni.
Biden-ék most minden baklövést elkövetnek ahhoz, hogy kimozdítsák a dollárt a világpénz pozíciójából. A Bitcoin jó eséllyel átveheti a helyét.
← ElőzőOldal 2 / 2