7
 • kvp
  #7
  Az intel kartyai annyira gyengek es annyira rossz az energiahatekonysaguk a piacvezeto termekekkel szemben, hogy teljesen mindegy limitaljak-e oket vagy sem, nem eri meg banyaszatra hasznalni oket.

  Ez persze azt jelenti, hogy a tenyleges videokimenetet igenylo videokartyak piacan (jatekosok es munkaallomasi feladatok) akar versenykepesek is lehetnek, ha nem is teljesitmenyben, akkor legalabb arban es bolti elerhetosegben. (tehat valoszinuleg majd lehet megfizetheto aron kapni oket) A tobbi gyarto high end videokartyai pedig legfejlebb csak a konzolokban kerulnek a fogyasztok kezebe. (mivel azokkal nem lehet banyaszni, mert nem engedik a konzol gyartok)
 • SanMaster
  #6
  Ez a crypto-genya remélem bebukik, brutálisak ezek a bánya cégek, amikor egy hangárban 10.000 videó kártya csak bányászik.... a nesze semmi fogd meg jólt! Szerintem a crypto lesz az egyik amelyik beteszi az utolsó szöget.. nagyobb balhé lesz mint a 1929-es Nagy Gazdasági Világválság. Soha nem lesznek elérhető árú videokártyák :( egyébként nevetséges hogy nekem egy GTX 1660 kártyám van, 78 ropiért vettem 2019-ben, most meg 250e Ft-ért árulják. Az Intel sem hülye, majd lesz valami nevetséges MSRP és minimum 2x áron lesz a boltokban.
 • nlght
  #5
  "Nem lesznek korlátok az Intel grafikus kártyáin"

  És akkor mégis mibe fog kapaszkodni a kismajom ami hajtja a fogaskerekeket? Kérem ez bizony az állatkínzás klasszikus esete!
 • barret
  #4
  Több marad a bányászoknak!
 • int
  #3
  Az eladót az érdekli hogy vegyék a termékét. Lehetőleg jó haszonkulccsal. Akinek meg nincs pénze már rá az ...
  Szóval én se veszek még egy darabig...
 • Macropus Rufus
  #2
  "Nem érdekli őket a kriptobányászok tevékenysége, ehelyett újabb munkatársakat csábítanak át. "
  ez remek. :|
 • ntex
  #1
  Intel szempontjából megértem a húzást, mert jóval nagyobb vásárlóréteget lefed azzal hogy nincs semmi limitálva, viszont ezt megint a valódi célközönség szívja meg, tehát a játékosok, mert ha lehet is majd kapni a kártyáikat, gondolom a többi márkához hasonlóan a sokszorosáért. Persze azt mondják nem a bányászat az oka a készlethiányoknak, szerintem meg nagyrészt igen, mivel az nvidia bevallása szerint is nagyban hozzájárultak a bányászok a tavalyi rekordbevételhez. Közben meg nagyrészt eltűntek a polcokról a kártyák és nincs megfelelő utánpótlás ami kielégítené ezt a meredeken megnövekedett keresletet.
  Utoljára szerkesztette: ntex, 2021.10.13. 12:05:19