4
Solasta: Crown of the Magister
 • fluency
  #4
  Hát a x spell/rest dologgal itt sem lehet mit kezdeni lévén OGL 5.1-et használnak: link és ez köti kezüket.

  Amúgy nekem elsőre az volt a fura, hogy itt nincs kimondott main karakter, aki viszi a történetet, hanem mint az IWD 1-2-ben, csapat alapú a dolog. Ha minden igaz, akkor minden karakternek lesz saját küldetése (egynek tuti van, mert azt megcsináltam).
  Az is fura volt, hogy néhány ellenfél simán mászik a falon vagy éppen repül a levegőben, ahol közelről nem éred el, vagy hogy néhány helyre te is csak repülve jutsz el. De a meglepődést leszámítva, ez kimondottan tetszik a játékban.

  Az is egész jó ötlet, hogy bizonyos tárgyakat meglőve (spellekkel is) azokat aktiválni/eldönteni lehet. Lesz olyan, hogy bizonyos itemet csak így tudsz megszerezni. :)

  Utoljára szerkesztette: fluency, 2021.06.08. 22:48:39
 • lwb
  #3
  Én tolom, egész jó, ami bajom van vele az DnD 5th edition baj, nem a játék hibája. Azon kevesek közé tartozom, akiknek nem hiányoztak a per rest alapú varázslatok a crpg-kből. Tudom, hogy ez a klasszikus, de már a régi BG-eknél (ADnD 2nd ed.) sem tetszett a rest scumming. Nekem a PoE 2 megoldása tetszik, ami ha jól emlékszem a DnD előző kiadása (4th ed.) szabályait lenyúlva, átdolgozva inkább per encounter varázslatokkal machinált a per rest varázslatok helyett.

  Ez az egy bánatom a játékkal, de ugyanez a bánatom megvan a BG3 early accessnél is, ez nem a játék hibája. Amúgy nem rossz a Solasta, akit ez nem zavar, annak tudom ajánlani.
 • fluency
  #2
  Két értékelés a játékról. Hátha valaki kedvet kap hozzá. :)
  Utoljára szerkesztette: fluency, 2021.06.08. 13:38:11
 • fluency
  #1
  Megjelent a Solasta: Crown of the Magister. A játék a D&D 5.1 szabályrendszerén alapuló taktikai Turn-Based RPG. Nincs teljes licensz, vagyis a Lore az teljesen új, de a szabályrendszer elég jól átültetett. Aki szereti ezt fajta játékstílust, az tegyen vele egy próbát, mert a játék szórakoztató! :)
  A játék tartalmaz egy dungeon maker modult is, ami jelenleg még béta, de már most egész érdekes. A későbbiekben még bővíteni fogják.