92
  • Agyturbinikusz
    #92
    Látom idegesít, így meghajlok az akaratod elött, és boldogan szemlelem a világot magam körül ahogy egy lehetetlen koncepciót építve, próbáljuk magunkat jól érezni.
    Hiszen nincs végtelen erőforrás és arra alapozott bővülés, vagyis tartunk abba az irányba hogy végtelen=0 mert a vegtelenbe tart a gazdaság csak pontosan a 0 an fog kikötni.
    Ez így van a leges legjobban.
  • Agyturbinikusz
    #91
    Eddig az autóban megtalálható műszer csoportról beszéltünk. Írtam világosan az nem egy elektro dinamikus műszer, mint amit eBayen nézel. Másik problémát már leírtam az analóg jeleket csak az ECU kapja meg, onnan kb Minden digitális, főleg a kommunikáció a többi CU-val.

    Így van, 50% az állás kereső. A másik caucsokben meg 50% a betöltetlen helyek száma a teljes max foglalkoztatasog figyelembe véve. Rossz helyen vannak, van ez így.

    Nem érdekel a szocializmus azt vettem fel, hogy a javak elosztása a jelenlegi rendszerben lassan halálra ítéli a lakosság nagy részét, hiszen lassan minden munkahely redundas lesz. Mert ha nem kell dolgozót fizetni akkor az nem kiadás. Az oktatás még nem megy ennek utánna.

    Vagyis az ötletem pont ennek megszüntetése volt azon az alapon, hogy a haszon felét oktatásra felzárkóztatása kellene használni, vagy ha nem így akkor a kapitalista érdekekhez hűen, kevesebb ember kell, így nem kell neki semmit sem adni.
    Akkor az összes profit ülhet a bankszámlán és Mindenki boldog.

    Tudod én örömmel vágom a fát a fejszemmel, rakom a tüzet, asom ki a gyökereket, és csinálok Mindent ami nem a kényelmes életnes a fogyasztani akarás jellemzője.
    Vagyis ahhoz hogy 3gy önfenntartó életet bármilyen szinten megbtudjak teremteni először hatalmas beruházás kell. A föld alapú támogatás még nem működik ott ahol lakó ingatlan van a területen. Mert ugye 10 centivel a föld fölött lebegve nem lehet aludni, gondolom tapastaltad már.

    Nem azon kéne agyalni mit tudunk kisajátítani, hanem azon, hogyan lehetne enblock az egész társadalmat elorre mozidatni.
    Ha engem nem érdekel kinek mi van a birtokában, akkor hülye vagyok? Mert én szívesen élek úgy is egy házban ha nem az enyém....most is ez van, a bank a tulajdonos.

    Az hogy végig gondolod, van egy cég statikus outputtal, kibocsajta a részvényeit X áron, akkor mi történik ha valaki megveszi a részvényeket?
    Keresletet generál ami a spagetti szörny törvényei szerint áremelkedést okoz.
    Ha más is látja az ár emelkedést és el kezdi venni a részvényeket, az még több keresletet generált ami további áremelkedést generál. Közben az eredeti cég értéke mégis konstans hiszen írtam az output és minden más változatlan.
    Akkor mi van ilyenkor mi van? A papír értékesebb lett, de a mögötte lévő fizikai valóság Minden tekintetben változatlan.
    Nap mint nap ez történik.

    Nem a kapitalista gazdaság termékei hanem az emberek akik azt megcsinálták. A vállalat irányítási digitális rendszert pedig a kommunista Oroszországban találták fel, nemrég volt cikk róla az indexen.
    Vagyis még mindig téves, hogy a kapitalista elgondolasnak tuladonitasz Mindent ami létezik.

    Ha az embereken nem lenne ekkora gazdasági nyomás meg hatékonyabbak is lehetnének, ha nem a pénz hanem valami más motiválná őket. Tudod pl kíváncsiság?
  • defiant9
    #90
    Reagálnál végre arra hogy miért lehet olcsóbb egy analóg feszültség mérő az ebay-en mint egy digitális kijelzős. Vagy olyan mély a kognitív disszonanciád hogy képtelen vagy meglátni a kérdést? Szánalmas vagy.

    "Miért ne lenne munkája, te láttad e már hogy mennyi embert keresnek különféle munkára akár falun is?"
    Lol. Vannak borsodi falvak ahol 50% az álláskeresők száma. Ez nagyon távol áll mondjuk egy budapesti statisztikától. Már megint a valóságtól elrugaszkodott elképzelésed köré épített agymenés csapdájába kerültél.

    "Hoztam fel ötleteket is."
    Egyrészt 1 megvalósítatlan ötletet. Olyat én is tudok mondani hogy milyen jó lenne ha ilyen-olyan csoda történne. Valójában te még nagyobb kapitalizmust csinálnál azzal hogy formálisan is a globalizálnád az egész világot.
    Nem láttam hogy hozzányúltál volna a kapitalizmus piacgazdaságának magántulajdon vezérelte elvéhez. Ennél jelenleg nem tudunk jobbat. A szocialista alapú köztulajdon alapú gazdaság megmutatta hogy ez egy tragikus irány.

    "Tudod mióta a föld után adózni kell,"
    Föld/termelés után támogatás jár. Aki akar az tud ma magyar tanya/faluvilágban akár ingyen/jelképes összegért földhöz viskóhoz jutni.

    " embereknek van más motivációja"
    Aham, tehát te kényelemesen is akarsz éni, fogyasztani. Az emberek többége ezzel így van. A legjobb életminőséget pedig a piacgazdaság biztosítja, igen van benne marketing is, sok minden más mellett.

    Tehát oda jutottunk hogy nem tudsz épképzláb alternatívát, és saját magad sem vagy hajlandó lemondani a kapitalista rendszer nagy hatékonysággal(ezáltal olcsón) megtremelt javairól.
    Innentől pedig szimpla képmutatás még mindig amit mondasz.
  • Agyturbinikusz
    #89
    Akkor még egyszer: 2os átalakítás mit jelent mert nem jutottál el odáig. Az analóg jeleket megkapja az ECU direktben, és semmi más, ezek a jelek digitalizalva vannak, felkerülnek a belső busz hálózatra, onnan megkapja a műszer csoport, ami majd valahogy kijelzi.

    Leírtam, a modern autóban NINCS hagyományos analóg műszer ami kijelzokent funkcionál.

    A visszér jelző lámpa információt közöl veled, tudod az első számítógép is lyuk/nem lyuk információval tarsalgott a kezelojevel. Digitálisan.

    Az előbb írtad az árakat a nagy spagetti szörny alias a rendszer határozza meg, most azt írod, az árazás egy külön szakma?

    Miért ne lenne munkája, te láttad e már hogy mennyi embert keresnek különféle munkára akár falun is?
    Vagyis lenne munkája bőven.

    Még mindig ott tartok, hogy teljesen érzelem mentesen írom amit írok, és egy dolgot mondok, el lehet gondolkodni azon, hogyan jutottunk el idáig. Pontosan így valaki azt mondta van jobb is. Vagyis te ergo magad ellen kuzdesz.

    Te nem szoktad elmondani ha hallasz valakit aki nem tud énekelni?
    Hogyan mérés ha te sem tudsz énekelni?
    Attól hogy nem tudok főzni, azért még érzem az ízeket, főleg a tehén szart, ha oda kerülnek a sor.
    Te nem így vagy vele, vagy te eléd letehetnek lejárt romlott kaját, te meg ott fogsz ülni és meheszed hiszen ez a legjobb amit kaphatsz?

    Hoztam fel ötleteket is.

    Tudod mióta a föld után adózni kell, és nem fogadják el krumpli formájában, így elég nehéz helyzetben van az ember.

    Azt is leírtam az embereknek van más motivációja is mint a amire a jelenlegi ember alapoz, mér már azon túl vagyunk, hogy a fennmaradásáért küzdünk. Ezt te nem látod?
  • defiant9
    #88
    "Az olanyomas visszajelzo lámpa jeladó digitális. Ezt remélem érted."
    Kérem mutass egy linket ahol digitális jeladóként aposztrófálják az adott egységet.
    Ráadásul te műszerről beszéltél, egy visszajelző lámpa csak erős jóindulattal nevezhető műszernek.

    "Nem gőzölöt ellenállás pálya."
    Onnantól hogy egy jármű is van ahol nem digitálisan érelemezik a jeladó szintjét hanem analóg jeszintként onanntól bukott az egész általánosításod. Miért is nem válaszolsz arra hogy az analóg feszültség mérő olcsóbb, és miért csak sunyítasz a kérdés kapcsán? Ja hogy ez élből megdöntötte az egész buta agymenésed. A kognitív disszonancia jeleit mutatod ismét.

    "Mégis fordítva van bearazva."
    Szerinted. Mert szűklátokörű vagy. Az árazás is egy külön szakma. Eleve alaptétel az is hogy minden annyit ér amennyit piacon meg is adnak érte, de neked ez már bonyi lenne. Neked valami szocialista árhivatal ami még nem terheli meg az agyad.

    "Mert ha oda mennek felmegy a telek/ház ára, és túlkínálat lesz munka erőből. "
    Ha nem megy oda akkor eleve nem lesz munkája. Ileltve a cégek is oda mennek ahol van koncentráltan elérhető munkaerő.

    "az emberek önként és dalolva áldozzák fel a saját életüket csak azért hogy fedél legyen a fejük felett."
    Mégis mit szeretnél. Mi lenne a jobb rendszer a mostaninál? Itt szokott elfogyni a tudományod, csak a hőzöngésig jutsz el. Jobbat kirakni nem.

    "Miközben a falvakban olcsóbban lehet élni, Minden szempontból. Hol itt a ráció"
    Nem. Pl. 1 kg kenyér jelentősen drágább. Az infrasttúra fajlagos költsége is sokkal drágább. Nincs kórház, sztk, stb.

    "Remélem egyszer sikerül neked is kiszakadni "
    Te sem szakadsz ki (noha megtehetnéd). Élsőködsz a kapitalizmuson. Szennyezed a környezetet a dízelolaj pöfögtetéseddel.
  • Agyturbinikusz
    #87
    Akkor idézni fogok tőled személyesen:
    "Egy Zsiguliban sem volt semmiféle digitális jeladó."
    Az olanyomas visszajelzo lámpa jeladó digitális. Ezt remélem érted.
    Az üzemanyag szintjelzo pedig kvantalt, csak hogy tudjad, hiszen a Láda szintjelzo egy csúszka+ellenállás huzal. Nem gőzölöt ellenállás pálya. Vagyis csak diszkrét értékeket tud felvenni a jeladó.

    A műszer csoportot meg mindig nem érted, úgyhogy leírom: A mai autókban a műszercsoport mutatós műszerei lepteto motorral üzemelnek. Ha tudod hogy működik akkor sejted, hogy miért dupla az átalakítás, mert a belső buszon megkapja a digitális jelet, amit a lepteto motor vezérlő áramkörének le kell fordítani szogelfordulasra. Vagyis egy modern autóban nincs hagyományos analóg műszer max a kijelzés mivolta analóg. És egy lepteto motor plussz a többi kacat előállítása sokkal több mint egy LCD panel. Mégis fordítva van bearazva.

    Még mindig nem érted, az érték fogalma mesterséges, és az annak megfeleltetes. A gazdasági folyamatokat pedig az önszabályozó rendszer határozza meg, de mint írtam ez a rendszer még van furva. Miért megy mindenki a városokba??? Mert ha oda mennek felmegy a telek/ház ára, és túlkínálat lesz munka erőből. Vagyis 2X vesztesz egy húzással, hiszen a lakhatás drágább, és sokkal több emberrel kell versenyezned mégis mindenki a városokba tart annak ellenére, hogy rosszabbul jönnek ki hosszútávon, hiszen az életük nagyobb hányadát dolgozzák le csak a lakahatasert. Vagyis saját magunkat kergetik adós rabszolgasagba. Akkor ki nyer ezen?
    Csak nem a fiskális szektor? De. Vagyis addig sikerült mesterséges igényeket generálni, míg az emberek önként és dalolva áldozzák fel a saját életüket csak azért hogy fedél legyen a fejük felett.

    Miközben a falvakban olcsóbban lehet élni, Minden szempontból. Hol itt a ráció? Mert munka is van a falvakban és kevesebbe a konkurencia is.
    Pl egy programozonak kb hot mindegy hol lakik, mert villany kb mindenhol van, meg internet is.

    Az hogy többmilliós tömeg elviseli, hát hogy is mondjam, %-os arányban a egyik legtöbb az alkoholista a világon, az önpusztító életmód. Az öngyilkosságról ne is beszéljünk.
    A tahó baleset okozok, vagy éppen a parlament és közeli bábszínházi előadásról sem.
    Az általános butaságot amit én is képviselek meg sem említem.
    Az oktatás katasztrofális, a kivagyisag a tetőfokára hágott, és ahogy látom ezt te meg élvezed is.

    Lehet létezni úgy is, csak nem biztos érdemes.

    Vagyis nem mondhatom ezt, mert ugye 10millio légy nem tévedhet a tehenszar esetében.

    Remélem egyszer sikerül neked is kiszakadni és kívülről szemlélve meglátni bizonyos problémákat.

    Mert a jobbra törekedni kell nem pedig Panglos mester módjára helyeselni, hogy minden a legnagyobb rendben van eme világban.
  • defiant9
    #86
    "Azt mondtad semmi sem digitális a Zsiguliban, felhívtam a figyelmed, hogy tevedtel"
    Mert azt mondtam volna hogy bármi is az? Te voltál olyan ostoba hogy kijelentetted hogy a digitális mérőműszer generálisan olcsóbb.
    Ezt az ostobaságod már egy mezei feszültségmérő műszer cáfolja. Ami tény kapcsán többszörösen csak sunyítani tudsz.

    "Azért nem MO-n élek mert nem lehet elviselni az embereket hosszú távon,"
    Valótlanság. Ez jópár millió embernek sikerül

    "Mire van kereslet? Arra amire kondincionalnak."
    Tehát az hogy legyen egy lakhelyed, fedél a fejed felett, az kondicionálás kérdése? Lol. Nyilván vannak látens igények is amit a reklám hoz elő belőled, ez része a rendszernek.

    "Így lesz mesterséges a rendszer árazása."
    Mi az hogy mesterséges? Mi ennek az ellentétje? A földanya határozná meg vagy mi? Olyan szavakat használsz amik értelmezhetetlenek a kontextusban. A piaci egyensúlyi ár sok komponens által alakul ki, nevezheted mesterségesnek, ahogy a dízel generátorod is akkor ilyen mesterséges szerkezet. Fúj. Mesterséges! Dobd el most azonnal.

    Az Intel termékeire van kereslet. Több is mint amennyit el tudnak adni. Kielégíti azt a célt amire az emberek veszik. Ha használhatatlanok lennének akkor egy idő múlva már nem vennék.

    "akkor annyit kellene jelentenie, hogy 1kg búza az mindenhol ugyan annyit ér"
    Miért kellene hogy ugyanannyit érjen. A fuvaros is más áron viszi el. Hiába ragaszkodsz az ostobaságaidhoz. Próbálj arra reagálni amit írok. Ja hogy az nem megy. Akkor ezen gondolkozz el hogy miért is vagy vitaképtelen.
  • Agyturbinikusz
    #85
    Különben kedves barátom az alábbi becenevet aggata rám: Hard Headed Hungarian.
  • Agyturbinikusz
    #84
    Azt mondtad semmi sem digitális a Zsiguliban, felhívtam a figyelmed, hogy tevedtel.
    Azért nem MO-n élek mert nem lehet elviselni az embereket hosszú távon, hiszen mindenhol azon dolgoznak, hogy atlapatoljanak.
    A másik ok, hogy nem ott születtem, így allergiám van, ami kb lehetetlenné teszi az életemet ott.
    Mire van kereslet? Arra amire kondincionalnak. Akkor mi határozza meg a keresletet? A kondicionalas. Vagyis mi történik? Mesterséges igényeket keltenek, amiket kielégíteni. Így lesz mesterséges a rendszer árazása.

    Mondtam, az elvekkel nem értek egyet,a megvalósítás viszont parádés, mert nem nagyon akarja észrevenni az ember.

    Te azt állítottad, a termék árazása, a cég sikeressége azon múlik milyen terméket állít elö erre elő huzok egy példát ami ennek ellent mond.

    Azt mondod a pénz a csere kereskedelmet váltja ki, akkor annyit kellene jelentenie, hogy 1kg búza az mindenhol ugyan annyit ér. Mivel ez nem igaz, így a Jelenlegi gazdasági rendszer elszakadt az anyagilag létező javaktol, Vagyis az érték teljesen szubjektív.
  • defiant9
    #83
    "Nem MO-n élek"
    Tehát megtehetted volna hogy Magyarországon olcsón belevágj az önfenntartó tanyasi létbe. Ehelyett inkább egy még fejlettebb kapitalista rendszert kezdél el szolgálni.

    "Tudod 2 állapota van.... Ha már ennyire érdekel a téma."
    Ki beszélt itt motorolaj nyomásról. A benzinszintnek hány állása van? Ha már ennyire osotba vagy.

    "önkényesen kijelölt értékrendre épül."
    Mégis ki jelöli ki? A kaptializmusban nincs árhivatal. Az értéket a piac határozza meg és árazza be. Egy fokkal messzebbről nézve az eldók/vevők.

    "Mi sem bizonyítja jobban, sehol sincs teljesítményben/fogyasztásban a konkurenshez képest, mégis csak rekordokat döntöget.... Hogy is van ez?"
    Mi köze az egész kérdéskörnek ahhoz hogy egy nagy a mérnökcsapat relatítve milyen CPU-t rakott össze a konkurenciához képest. Semmitmondó megállíptásaid vannak. Látszik hogy csak egy '?' teszel a végére mert magad sem tudod hogy mire is válaszolnál itt.

    "mindenhol a világon egyforma értéket képvisel"
    Ostoba vagy még mindig. Az hogy valaki mennyiért hajlandó eladni a munkarejét hogy sz@rt szippantson az ő saját döntése. Ha Svájcban más árat mond mint Bangladesdben akkor a vevő döntése hogy megfizeti-e ezt. Egy idő múlva meg fogja fizetni. Ketőn áll a vásár.

    "anem az hogy ez a dinamikus rendszer, folyamatosan változtatja mint geolokacio szerint mint idő szerint mi mennyit ér és nem lehet megfeleltetni az azonos dolgokat sem egymásnak.
    Nem tudsz 2 dolog közé egyenlőség jelet rakni a rendszeren belül."
    Én nem is akarok. Teljesen tisztában avgyok vele hogy ugyanaz a szolgáltatás más áron érhető el. Te gondolod azt hogy ez egy anomália. Itt épp megint önamagdnak mondasz ellent. Az gond hogy ez már fel sem tűnik.
  • Agyturbinikusz
    #82
    Nem MO-n élek, itt kb 10 év hitell kezdem azt, hogy telket vegyek, kb bárhol.
    A föld után adózni kell....
    A felsorolás után direkt raktam egy példát is a JD in 2000 óta alkalmazza. Az autó gyártók egy kicsit előbb kezdték...
    A motor olaj nyomás lámpa Digitális a Zsiguliban is. Tudod 2 állapota van.... Ha már ennyire érdekel a téma.

    Olvass egy kicsi Totalcart ott éppen az egyik autógyártó fejese ismeri be azt a tényt, hogy a mutatós oracsoport sokkal drágább, hiszen a mai autókban lepteto motor van nem a hagyományos elektrodinamikus megoldás Persze te meg ezt nem tudod...csak jössz a butasgokkal.
    Arról van még mindig szó, hogy az érték fogalma és a rá épülő gazdaság önkényesen kijelölt értékrendre épül.
    Nem tudom másképp leírni.

    Nem vagyok megmondó ember, csak elmondtam, hogy ez a fiktív értékrendet, és a rá épített piramis játékot, amit a kaszinóban nyomnak, valahogy nem találom vonzónak és érdekes módon nem esik egybe az én motivációmmal.

    Például az ötleteimet bárkivel megosztom (pl fejben már osszeraktam egy könnyen gyártható hulyebiztos UPS rendszert ipari felhasználóknak) és éppen egy érdeklődővel osztom meg, mindennemű ellenszolgáltatás nélkül, hogyan is kellene. Miért? Mert engem a problémák megoldás érdekel, nem az anyagi ellenszolgáltatás.
    Még mielőtt belekötni próbálsz 2 évet lehúztam egy UPS gyárban mint szervizes/ tesztelő és a több mérnök emberrel egyeztettem. Az ottani nagyfonoknek is elmondtam, csak tudod a beképzelt/kapzsi idióta mindig csak annyit mond mindenkinek, hogy nem tudsz semmit.
    Pont ugyan ez a mentalitása, mint a zseni vezetőknek, pl lásd Intel elmúlt 10 év..... Mi sem bizonyítja jobban, sehol sincs teljesítményben/fogyasztásban a konkurenshez képest, mégis csak rekordokat döntöget.... Hogy is van ez?

    Tényleg nehéz felfogni, hogy a fontossága értéke annál, hogy a szqr lemennyen a budin, mindenhol a világon egyforma értéket képvisel, függetlenül az orszagtol, hiszen a szár mindenhol szar a WC mindenhol WC.

    Írtam már sokszor, de nem akarod megérteni, nem arról van szó nekem mi az érték vagy sem, hanem az hogy ez a dinamikus rendszer, folyamatosan változtatja mint geolokacio szerint mint idő szerint mi mennyit ér és nem lehet megfeleltetni az azonos dolgokat sem egymásnak.
    Nem tudsz 2 dolog közé egyenlőség jelet rakni a rendszeren belül.
  • defiant9
    #81
    "Ahhoz, hogy önellátó legyek, meg kell először teremteni a feltételek"
    M tart eddig? Kell pár szerszám és egy föld. Magyarországon relatíve fillérekért beszerezhető egy roskatag tanya. Sőt, támogatják is a beköltözést több helyen.

    "Mindig van jobb."
    Utópia szintjén igen. Egyébként meg a rabszolgatartás és a kapitalizmus nem zárják ki egymást, sőt. A kérdés még mindig az hogy mi lenne az a rendszer ahol nem a magántőke érdeke dominálja a gazdaságot.

    "Ez igaz traktorra, betakarító gépre, autóra..."
    Ostobaság ilyen általánosítást kijelenteni. Egy Zsiguliban sem volt semmiféle digitális jeladó. Másrészt az agyunk is analóg, az analóg kijelzőt állásszögét némileg könnyebben értékeli ki mint egy számsort, tehát az emberek preferenciája is lehet ez.
    Az hogy az analóg feszültség mérő olcsóbb meg élből megdönti az egész elméleted, ami vélhetően ismét csak egy valótlan agyszüleményedre épül. Nem véletlen hogy erre nem ragáltál. Sunyítasz, szokás szerint.

    "amikor a fent lévők azt hiszik a marketing adja el a terméket nem annak a minősége."
    Ez nem hit kérdés, a marketing láthatóan növeli a sales-t. Régi mondás hogy jó bornak is kell a cégér.

    "Mert valahol 5 vízvezetéket szerelő órát kapsz egy napi munkáért valahol csak 1 órát kaps"
    Többek között azért mert más a vízvezeték szerelő megélhetési költsége Svájban mint Bangladesben. Tényleg olyan nehéz ezt felfogni?

    "Akkor ezt mond meg a gyémánt gyártóknak, mert olcsóbb gyártani mint megvenni. "
    Nem olcsóbb. Folyamatosan kitalálsz badarságokat és tényként kezeled, majd ráépítesz valami agymenést. Ezért vagy buta.

    "A nagy gyemantnak meg pont nincs gazdasági haszna"
    Eljegyzési gyűrűt faragnak belőle. Erre van fizetőképes kereslet. Az hogy nem szerszámgépbe kerül attól még van haszna, megint a buta szűklátókörűséged

    "Előtte a gyémánt nem volt érté"
    1000 évek óta is érték. Korábban uralkodók, nemesek kiváltsága. Mára ez már lentebb szivárgott.

    "hanem az emberek megvezetesere alapu"
    Az hogy mi megvezetés is mi nem, az szubjektív. Nem te vagy a világ megmondóembere hogy a te értékrended legyen a mérce. Az hogy számodra valami értéktelen nem jelenti azt hogy mások számára is az, és fordítva, sem az hogy a jelenben érték lett valami, egy múltbéli dolog pedig elértéktelenedett. A rendszer nem statikus, csak a te beszűkült gondolkodásodnak ez már túl nagy feladat.
  • Agyturbinikusz
    #80
    Ahhoz, hogy önellátó legyek, meg kell először teremteni a feltételeket. Vagyis azon dolgozom most.

    Több ezer évig volt rabszolga tartás, akkor ha az alatt születtél volna azt mondanád nincs jobb? Furcsa egy eszjaras.... Mindig van jobb.

    Buta vagyok , lehet, pont ezért tudom pontosan, hogy a motor egy járműben egy elektronikus szabályzó egységehez csatlakozik direktben, ami Digitális. Ez az egység Minden adatot digitális formában küld tovább a további egységeknek.
    Ez igaz traktorra, betakarító gépre, autóra...
    Vagyis egy egyszerű rendszert amit már 2000 Ben alkalmazták pl JD nem látsz át.
    Vagyis egy analóg műszer egység esetében dupla átalakítást igényel, és az sem esett le, hogy egy LCD panel összeszerelése és egy mechanikus egység osszerelese milyen bonyolultsága fokon mérhető.

    Pontos ismérve a gazdasági rendszer piramisanak, amikor a fent lévők azt hiszik a marketing adja el a terméket nem annak a minősége. Írtam már Dulux.
    Minden n2 évben új termék jön ki.... Csak használni nem lehet, mert a nem takar, ugye a víz olcsóbb mint a rezin, kémiai stabilitása 0, ha ugyan azt a festéket ecsettel viszed fel más színt kapsz mintha rollerezed vagy fújod.

    Akkor mennyit is ér a munkád?

    Mert valahol 5 vízvezetéket szerelő órát kapsz egy napi munkáért valahol csak 1 órát kapsz, és mégis pont ugyan azt csinálod.

    Ez a lényege, ahogy 300 éve a kereskedők is pont ezt csinálták, gyakorlatilag hülyére vették az embereket, hiszen nem tudták akkor sem a vevők minek mennyi az értéke.

    Most se tudjuk..... Erre azért felfigyeltek volna az emberek.

    Látod azt mondod a gyémánt ritka főleg a nagyobb...
    Akkor ezt mond meg a gyémánt gyártóknak, mert olcsóbb gyártani mint megvenni. És elég nagyot tudnak gyártani.

    A nagy gyemantnak meg pont nincs gazdasági haszna, hiszen, a pici darabok kellenek a fúró, koszuru és egyéb gépekbe.... Mert 1900 évek elején a teljesen értéktelen követ egy üzleti zseni addig reklámozta, mosta az agyát az embereknek a hulyeseggel, míg azok rá nem haraptak.
    Akkor mi is történt?

    Úgy manipulálják az embert a rendszerbe, hogy azt gondolja értéknek és annyival, amit mondanak neki. Előtte a gyémánt nem volt érték..... főleg nem a hétköznapi embernek. Vagyis semmiből lett valami.

    Vagyis az egyensúly nem magától alakul ki, hanem az emberek megvezetesere alapul. Így több ezer év után is.
  • defiant9
    #79
    "hogy validalja annak ésszerűség,"
    Az validálja a kapitalizmus ésszerűségét, hogy nem tudunk jobbat.

    "ha megpróbálok mindent megoldani magam amit tudok"
    A lehetőséged ott van hogy a kapitalizmustól független önállátó legyél. Miért nem teszed? Van helye a kritikának, a kapitalizmus reformjának. Pl. legyen több/kevesebb adó kisebb/nagyobb szociális háló. De a keretrendszer ettől még ugyanaz.

    "leírtam már, nem vagyok normális"
    Azt is írd le légyszi akkor hogy buta vagy aki ostobaságokat beszél, csak hogy lássuk megvan-e a teljes önképed. Én ugyanis nem azt mondtam hogy általánosságban nem vagy normális.

    "Látod egy egyszerű dolgot sem tudsz magadtól összerakni, hogy mennyivel bonyolultabb/több alkatrészt igényel egy analóg műszercsoport, egy hajlítható LCD kijelzőhöz képest."
    Én képes vagyok belátni hogy nincs meg az ismeretem/tudásom ehhez. Az a különbség hogy te meg azt hiszed hogy meg tudod ítélni a kérdést. Ahogy mondtam az LCD kijelző önmagában működésképtelen, kell egy 'számítógép' ami meghajtja, Analóg eszköznél ilyen komponens nincs. Ez önamgában egy jelentős drágító tényező lenne. Az AD/DA konvertálások kihagyása ki tudja egyszerűsíteni a rendszert. Jópár éves emlékem van analóg feszültésgmérő akkoriban 20-30%-al olcsóbb volt mint egy digitális, nemtom azóta közeledtek-e az árak, köze nincs a luxus autókhoz. Egyébként pedig a fogyasztói árat csak részben határozza az meg hogy mennyibe kerül előállítani (ld iphone). Ahogy mondtam kezd el közgáz tudást felszedni, mert így ovis a csokiboltban szintet sem éred el.

    "meg akkor máris ott állsz értetlenül"
    Nem állok ott. Tisztában vagyok vele hogy a hely és annak a megélhetési kötsége, vérszintje hatással van az árakra. Te vagy szűklátókörű. Ez nem önkényes kijelölés, alapvetően a piaci egyensúly alakítja az árakat egy versengő piacon.
  • Agyturbinikusz
    #78
    Attól hogy valamit X ezer éve csinálunk, nem jelenti
    azt, hogy validalja annak ésszerűség, vagy ha igen akkor, akkor nagy bajban vagyunk.

    Azt meg te nem bírod felfogni, hogy ha megpróbálok mindent megoldani magam amit tudok, az egy függetlenedési törekvés, mert nem értek egyet a közgazdaságnak hívott agymenessel.

    Az meg végképp viccese, hogy leírtam már, nem vagyok normális, de te ezt mindenképpen meg akarod ezek után is állapítani, és úgy beállítani mintha te találtad volna fel a spanyol viaszt.

    Látod egy egyszerű dolgot sem tudsz magadtól összerakni, hogy mennyivel bonyolultabb/több alkatrészt igényel egy analóg műszercsoport, egy hajlítható LCD kijelzőhöz képest.
    Vagyis predikalsz arról hogy az érték jól definiálható, mert a közgazdaság akció reakció osszefuggesei ezt leírják, valójában halvány fogalmad sincs még arról sem mennyit ér a saját munkád. Mert pénzben ki tudod fejezni, csak ha végig gondolod akkor ha megpróbálod megfeleltetni egy másik országban/cégnél azonos munkakört/munkát mennyire fizetnek meg akkor máris ott állsz értetlenül. Mert ugyan azt csináljátok mégsem ugyan azt kapjátok érte.
    Ergo egy teljesen mérhetetlen önkényesen kijelölt értékrendre épített logikai osszefuggesekkel dobalozol amikor még megkérdezem, akkor azt mondod, mert annyit ér.
    Önmagába visszatérő érvelés, ami sehova nem visz.
    Forognak a malmok, csak a búza hiányzik a malomkővek közül.
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2021.05.31. 07:37:49
  • defiant9
    #77
    "Miért te nem szidod az onkeny uralmat? Logikai bukta. És szintén képmutatás."
    WTF? Attól hogy nem szidok valamit minek is mondok ellen?
    Te azért vagy önellentmondásba mert kiléphetnél a kapitalista rendszerből, egy önnfenntartóba ha szerinted rosszabb az előbbi. Csakhogy nem ezt teszed, csak szidod. Miért is nem lépsz ki, ha tudsz jobbat?

    "Lásd gyémánt, nem ritka, tulajdonképp szén"
    Valótlan. A gyémánt(ami nagyobb) az ritka. Gondolkozzál már alap szinten mielőtt ilyen badarságokat hordasz össze.

    "hiszen azért csökken az ára, mert többet termelnek belőle,"
    Pontosan. Meg is válaszoltad magadnak. Csak egy kicsit kell gondolkozni.

    "analóg műszer egység előállítása luxus költség a digitális LCD panelhoz képest, mégis az olcsó autókba rakják"
    Ezt nem tudom megítélni, ránézésre számomra nem eldönthető hogy egy analóg mérőrendszert egyszerűbb előállítani vagy egy digitálist. (a kijelző ennek csak egy része, azt meg is kell hajtani)

    "Egyre több az arany, amit bányásznak, és egyre több csücsül a sarokban"
    És egyre nagyobb a világgazdaság is (a kereslet). Ezzel így semmit nem mondtál. A befektetési döntések elég komplex-ek. Mindenki a saját tudása és információhalmaza alapján hoz döntést, vannak jó és vannak rossz befektetési döntések, az idő dönti ezt el. Ettől ez még nem ellentmondás hanem a világban jelen lévő bizonytalansági faktor megnyilvánulása.

    "célja a még több pénz elérése amit befektetve még több pénz lesz"
    Igen, a pénzkeresés a rendszer alapja, ez már a föníciaiak óta így van.

    "emberek egy csoportját látszat tevékenységgel kompenzálja"
    Se füle se farka megállapítás. A közgazdaságtan tudomány, leírja a gazdasági, pénzügyi mechanizmusokat. Tényleg olyan buta vagy hogy ennyit nem vagy képes felfogni és mindenképp valami szubjektív érzelmi alapú minősítést akarsz ráhúzni? Megteheted, de ez irreleváns, saját agymenésed, ilyenről én nem kívánok vitatkozni, láthatóan ehhez te túlságosan 'egyszeri' beszűkült hillbilly gondolkodásmódú vagy. (csak hogy én is minősítgessek)
  • Agyturbinikusz
    #76
    Miért te nem szidod az onkeny uralmat?
    Logikai bukta. És szintén képmutatás. Csak ugye az a múlt, én meg a jelennel nem vagyok elégedett. Így nem képmutatás, csak észrevétel.

    Igen tudomány, vagyis valami azért értékes mert azt mondtam, függetlenül bárkitől. Lásd gyémánt, nem ritka, tulajdonképp szén...vagy egy új LCD tv ahogy növekszik a kereslet, úgy csökken az ára(most pedig egyből a fordított esettel fogsz válaszolni, hiszen azért csökken az ára, mert többet termelnek belőle, a Bibi ezzel, hogy ha kevesebbet adsz el, de többszörös haszonnal az sokkal olcsóbb termelési szempontból), vagy az érték megint, az autóban a hagyományos analóg műszer egység előállítása luxus költség a digitális LCD panelhoz képest, mégis az olcsó autókba rakják.
    Egyre több az arany, amit bányásznak, és egyre több csücsül a sarokban, mégis az "igény" növekszik, mert ugye azt már megbeszéltük, egy onbetepjesito jóslat.

    Az összes befektetést végző csoport célja a még több pénz elérése amit befektetve még több pénz lesz.... Miez ha nem körbe forgó érvelés...és pontosan ez motiválja a jelenlegi gazdasági rendszert is.

    Vagyis az érzelmileg sérült/szociopata emberek egy csoportját látszat tevékenységgel kompenzálja, bebizonyítja magának, hogy több mint a másik, miközben egy boldogtalan magamutogató érzelmi romhalmaz.

    Hurrá közgazdaság.
  • defiant9
    #75
    "Az én szabályom sem tiltja, hogy használjam a Jelenleg elérhető dolgokat."
    Csak szidod közben, ez pedig képmutatás.

    "A közgazdaság pont úgy működik mint a biblia, isten létezésének oka önmaga."
    A közgazdaság tudományos alapon működik. Isten létezésének pedig semmi jele.

    "Vagyis semmi célja vagy értelme nincs azon kívül, hogy önmagát fenntartsa"
    Iskolában tanítják, a (leendő) gazdasági szakemberek itt ismerik meg a gazdaságot működtető mechanizmusokat.
  • Agyturbinikusz
    #74
    Az én szabályom sem tiltja, hogy használjam a Jelenleg elérhető dolgokat.

    Akkor még mindig egyet értünk, hogy az érték nem exact, ergo nem lehet róla egyértelmű vitát folytatni.

    A közgazdaság pont úgy működik mint a biblia, isten létezésének oka önmaga.

    Vagyis semmi célja vagy értelme nincs azon kívül, hogy önmagát fenntartsa.
  • defiant9
    #73
    "Fordítva, ha azt mondom, hogy ha én nem hasznalhatom amit a kapitalizmus alatt találtak fel, mert nem értek egyet vele, akkor te sem használhatod azt amit előtte találtak fel, vagyis le a kerékkel, és többé tűz sincs számodra."
    Buta vagy még mindig. A kaptilizmus szabályai nem tiltják hogy a korábbi rendszerek eredményeit használják. Ettől még nincs ellentmondás. Jelenleg a leghatékonyabb rendszer a kapitazmus. Ha neked ez nem tetszik, akkor lehetőséged van visszamenni az ősközüösségbe és feltatálni a kereket.

    "Akkor közgazdaság, tudod a viccet"
    Ez vicc, egy látszólagos ellentmondás, nem cáfolat arra hogy kereslet-kínálat szabályozza a piacot azon belül az egyensúlyi árat.

    "Mi ez ha nem manipuláció,"
    Ez nem manipuláció, hanem a jövőbeli várakozások megjelnése a jelenlegi árakban.

    "Az olcsó házakra nagyobb a kereslet."
    Természetesen, de úgy mondanám alacsonyabb áron magasabb a kereslet. Keress rá piaci egyensúly-ra, Marshall keresztre, hogy valami alap szintű közgáz tudásod legyen. Ez nem paradox. A sznob termék ami leginkább furcsa, természetesen ez sem paradox, tökéletesen fel lehet oldani azt hogy miért úgy működik hogy magasabb áron magasabb a kereslet.
  • Agyturbinikusz
    #72
    Amit írtam a jelen következménye a múltnak, a fejlődés végbe ment volna más rendszerekben is.
    Fordítva, ha azt mondom, hogy ha én nem hasznalhatom amit a kapitalizmus alatt találtak fel, mert nem értek egyet vele, akkor te sem használhatod azt amit előtte találtak fel, vagyis le a kerékkel, és többé tűz sincs számodra.

    Akkor közgazdaság, tudod a viccet, a jó versenyló azért drága mert ritka, de az olcsó jó versenyló még ritkább...

    Vagyis miért annyi egy ház amennyi? Mert van rá kereslet.
    A jelenlegi pénzügyi szektor, azért fektet ingatlanba mert azt reméli felmegy az ára, viszont maga a befektetés ténye keresletet generál, ergo felmegy az ára.
    Mi ez ha nem manipuláció, mégpedig az az érték fogalmának felhasználásával.
    Hiszen az érték egy nem exact fogalom.

    Ha ez nem világos, akkor nézz körbe, pl Ulanbator, vagy random Kínai/Bárhol a világon nagyváros.
    Az olcsó házakra nagyobb a kereslet.... Vagyis ismét egy paradox

    Az hogy logikai szinten minden emberi fogalom/rendszer onellentmondasra épül, nem kétséges. A kérdés csak az egyik oldalát akarod hangoztatni, vagy sem.
  • defiant9
    #71
    "Itt a hiba"
    Láthatóan értelmesen fogalmazni sem tudsz, és olyan fogalamat sem tudsz megfelelően használni hogy ok és okozat. Ezért zagyvaság amit mondasz. A múlt nyilván nem lehet következményé a jelennek.

    "Utópia?"
    Az. A nemzetek eltörlése utópia. Ha szerinted nem akkor mutasd hogy miként lenne kivitelezhető. Tehát továbbra is ott tartunk hogy semmilyen jobb rendszert nem tudtál szembe állítani a jelenlegi kapitalista működéssel.

    "A tőzsde és a buborék szó együtt ismerős?"
    Igen.Ha cáfolni szeretnél valamit akkor ne kérdést tegyél fel. Amit most csinálsz az hogy nincs cáfolatod ezért bedobsz valamit. A Tesla pl. ugyanúgy képes elektromos autókat gyártani és eladni, akármennyi is épp a tőzsdei árfolyama. A Tesla részvények tőzsdei adásvétele jellemzően erre nem hat, neki elsősorban a piac kereslet/kínálatára kell figyelnie.

    "Vagyis a semmiből csinálunk valamit, hiszen az érték egy szubjektív találmány, így azt manipulálják."
    Nem. A ember pénze B ember zsebébe vándorol a tőzsdén, nem keletkezett +1 dollár sem. Közgazdasági ismereteid láthatóan nagyon hiányosak.

    Ahogy javasoltam. Próbáld meg az anomális vagy ellentmondás szavakat értelmezni és csak azután használd ha ez megvan. A nagy különbség hogy te önmagdnak mondasz ellent, a kapitalizmus nem is mond semmit, úgyhogy hiába is erőlködsz. Legfőbb feladatod meg nem is az lenne hogy máshol ellentmondásokat keress hanem hogy felszámold a sajátodat. Miért is nem ezt csinálod?
  • Agyturbinikusz
    #70
    Akkor még egyszer, a jelenlegi) múltbeli fejlődés nem egyenes következménye a kapitalizmusnak.
    Itt a hiba.
    Utópia?

    Minden az a Kapitalizmus is , mert most éppen legalizált korrupció van mindenhol. Ahogy a Demokrácia is egy utopia.

    Vagyis hivhatod ahogy akarod, de nem úgy működik ahogy kellene.

    A tőzsde és a buborék szó együtt ismerős?
    Vagyis a semmiből csinálunk valamit, hiszen az érték egy szubjektív találmány, így azt manipulálják.
  • defiant9
    #69
    "Azt mondod, ha el akarok szakadni a társadalomtól amennyire lehet akkor irány a barlang."
    Nem barlang, inkább olyan Amish életszínvonal.

    "Nem lehet gazdaságosan termelni. Anomália."
    Ez nem anomália. Egyszerűen olcsóbban gyárt a gépsor tömegtermelésben mint a manufaktúrlás javítás

    "mert beavatkozott az állam, míg hiány van ahol nem."
    Ahol hiány van ott nincs fejlett kapitalista gazdaság, így nincs pénze az álmnak szociális élelmiszerpiacot fenntartani.

    "Az egyiket megoldás a Nemzetek eltörlése"
    Kivitelezhetetlen utópia. Ki törölné el?

    "Másik anomália, a pénz generált egy szektort ami fogadásokat köt és azzal csinál pénzt."
    A tőzsde a cég valós működésén tipikusan nem oszt/szoroz, ott igazándiból csak a 'fogadók' cserélnek pénzt. Itt sincs anomália. Olvasd el a szó jelentését mielőtt használod.
  • Agyturbinikusz
    #68
    Azt mondod, ha el akarok szakadni a társadalomtól amennyire lehet akkor irány a barlang. Ez pontosan azt jelenti.

    A traktor/betakarító gép javítására nincs ember, miért?

    Mert nem tudják megjavítani(nincs meg se a szellemi képesség, se a gyártói akarat)..... Vagyis lassan ott tartunk, hogy ha elromlik, akkor vegyél ujjat. Nem lehet gazdaságosan termelni. Anomália.
    Ezért írtam, egyszerre túltermelés, mert beavatkozott az állam, míg hiány van ahol nem. Mert nem lehet gazdaságosan termelni.... Vagyis ahol a Kapitalizmus működik ott pont hogy éhen hallhatsz.

    A motivációk a rendszerekben elégtelennek.

    Az egyiket megoldás a Nemzetek eltörlése(adó alapon gondoltam, vagyis mindegy hol a székhely, hol realizálódott a profit 50% mehet adóba) és egységes adórendszer ami alól nem lehet kibújni.

    Amint látjuk, ez nem fog megtörténni, pedig csak egy nemzetközi megállapodás lenne az egész, aki nem csatlakozik és ott működik egy multi azt automatikusan bojkottálni. Egyből lenne mit ellopni a politikusnak, de azt még ki lehet zárni a pénzügyekbol, hiszen egyszerű logikai rendszerekkel kiváltható. A többi kérdést meg népszavazás keretében eldönteni. Vagyis nincs áttét. Csak a ráknak van áttétele, ezt mutatja a Jelenlegi rendszer is.

    Másik anomália, a pénz generált egy szektort ami fogadásokat köt és azzal csinál pénzt. Anomália szintén.
  • defiant9
    #67
    "Te meg mindig egy hibás feltevésre alapozod azt, hogy a Jelenlegi világ a kapitalizmusnak köszönhet MINDENT."
    Senki nem állította ezt. Azt mondom hogy a mostani korban nincs ennél ismert hatékonyabb rendszer.

    "míg nem érted, hogy a traktor/betekaritogep javítására nincs ember, és nem is lesz, addig mindegy"
    Valótlanság. Ha van fizetőképes kereslet a szerelő munkájára akkor lesz aki szerelőnek áll, a munkaerő piac is kereslet-kínálat alapú piac, bár van néhány specialitása.

    "A kormányok azért nyúlnak bele az agrariumba,mert különben a nagy kapitalista rendszerben éhen halhatunk"
    Itt a túltermelés volt a téma, nem az éhenhalás. Támogatás nélkül az élelmiszerek éppenhogy drágábbak lennének, olyannyira hogy a legszegényebbek már nem is tudnák megvenni. A túltermelés a fejlett országokban azt mutatja hogy túl sok a termelőknek járó alanyi jogon járó állami támogatás, ami csökkenti a racionális működést, nem fáj annyira a túltermelés mert az állam úgyis fedez egy jelentős költségrészt. Az alacsony élelmiszer árak pedig az embereket a túlvásárlásra ösztönzik, a jómódúaknak nem fáj ha kukázzák az ételt.
  • Agyturbinikusz
    #66
    Sosem mondtam, hogy Neked lenne kognitív disszonancia problémád, csak nem tudod értelmezni amit leírtam. Nekem van problémám.

    Csak az a baj, hogy számodra nem láthatók azok a bajok, amik vannak, és a trendek sem, amiknek igen súlyos következményei lesznek.

    Írtam egy regényt, de a aztán rájöttem, felesleges, amíg nem érted, hogy a traktor/betekaritogep javítására nincs ember, és nem is lesz, addig mindegy. Ez is egy anomália. A kormányok azért nyúlnak bele az agrariumba,mert különben a nagy kapitalista rendszerben éhen halhatunk, mert nincs elég nagy haszon az élelmiszerek termelésben.... Nem nem probléma...
  • Agyturbinikusz
    #65
    Te meg mindig egy hibás feltevésre alapozod azt, hogy a Jelenlegi világ a kapitalizmusnak köszönhet MINDENT.

    Így nehéz megérteni, és nem onellentmondas ként megélni amit leírok.

    A mai űrutazás alapjait, egy diktatórikus, nem kapitalista országban hozták létre, majd onnan ezt erőszakkal elvitték, és nem fizettek utánna IP-t.
    Az elektronikus zene sem lenne egy diktatórikus szocialista ország nélkül... Stb

    Csak ez elöl TE futamodsz még mindig....
  • defiant9
    #64
    "Vagyis ez ellentmondás, hiszen minél termelünk, ha kidobjuk?"
    Nem látom az ellentmondást. Egy cég a piacra termel, az hogy a végén el tudja-e adni a portékáját az piaci kockázat.
    Egyébként túltermelés tipikusan ott van(agrárium), ahol központilag belenyúlnak a rendszerbe(dotáció). A túltermelés csökkenti a hatékonyságot, a piaci verseny - adott szintig - pedig szelektálja a hatákonytalanokat, kb. ahogy a természetben működő mechanizmusok is.

    "én meg úgy hogy az enyembol."
    A te szemszöged inkoherens, önellentmondásos. Az enyém nem, az hogy a túltermelés szerinted ellentmondás az csak a saját szűklátókörű tévképzetedből fakad. Az hogy ellenzed a kapitalizmus működését, de nem akarsz meglenni nélküle(noha megtehetnéd) az önellentmondás. Főleg úgy hogy nem is tudsz semmi jobbat felmutatni helyette még elvi szinten sem. Ez így szimpla tagadás, a buták első számú ismérve.

    "Ehhez kell a kognitív disszonancia, mert különben bele örülsz."
    Lol. Az én álláspontom szilárd. Kettőnk közül éppen te voltál aki gyáván megfutamodott amint szembesítve lett egyik-másik álláspontjának a tarthatatlanságával. Na ezt hívják úgy hogy kognitív disszonancia, és te vagy aki ezt produkálja.
  • Agyturbinikusz
    #63
    Akkor nézd meg az élelmiszer termelést, egyszerre létezik mindkét állapot.

    Mert globálisan nézem.

    Vagyis ez ellentmondás, hiszen minél termelünk, ha kidobjuk?
    Tudod, a cocialista világban pont ugyan ez volt , leguaartottak egy rakat olajkalyhat, aztán vitték a szemét telepre.

    Te mindig úgy nézed az egészet, hogy az állításaid egy szemszögéből nézve igazak, én meg úgy hogy az enyembol. Ez egy olyan puzzle amiből több mint egy dolgot lehet kirakni, de a legtöbb ember max 1 megoldást lát. Tudod van egy koczka, egyik oldala zöldre a másik pirosra van festve. Két ember nézi úgy, hogy csak 1 oldalt lát. Az egyik azt mondja a koczka piros, a másik azt mondja zöld. Mégis ugyan arról a Koczkárol beszélnek.

    Ehhez kell a kognitív disszonancia, mert különben bele örülsz. Vagy a másik megoldás, teljesen ignoralni a másik nézőpontot és egy negyzetnek titulálni amire minden szabályt Te hatarozol meg.... Csak azok a szabályok nem igazak mindenre, csak az adott nézőpontból az adott négyzeyre
  • defiant9
    #62
    Nem lehet egy adott ponton túltermelés miközben hiány is van, a világ a szabályai szerint működik és ezek nem mondanak ki olyat hogy ne lehetne túltermelés, úgyhogy nincs ellentmondás, max te nem érted a működést/irreális elvárásaid vannak ennek kapcsán.
    Ellenben te olyat mondasz ki ami saját magad másik kijelentésének mond ellent. Ez valós, logikai ellentmondás egy rendszeren(agyad) belül.
  • Agyturbinikusz
    #61
    Az nem ellent mondásos, hogy túltermelés van, miközben hiány van?
    Minden fogalom/rendszer ember által alkotott, így hemzseg az onellentmondásoktól.
    Te azokat az onellentmondásokat szereted, én meg ezeket.
  • Agyturbinikusz
    #60
    És még le is írod, az milyen undorító lehet, hogy nem vágod le a kezedet rögtön

    Tömítő Szelence = Tomszelence
  • Tetsuo
    #59
    Szíjjal, dízelmotor, tömbszelence, hegesztés, generátor, bozóttűz és a többi.
    Undorító ilyen szöveget olvasni.
  • defiant9
    #58
    Az hogy mi a ‘normális’ az másodlagos.
    Nálad az a gond hogy illogikus ellentmondásos zagyvaságokat/valótlanságot hordasz össze.
  • Agyturbinikusz
    #57
    Végre leesett, köszönöm.

    Igen nem vagyok normális, sokáig tartott kitalálnia az úrnak.
  • defiant9
    #56
    "Homerosz azért csinálta amit csinált, mert örömet lelet benne, nem anyagi javak ért.
    Ezt még elképzelni sem tudod?"
    De el tudom, sőt én írtam a Teréz anyás példát is, mint kivétel.
    Ez eleve ritka, másrészt ezzel még nem lehet jól lakni, kellenek támogatók, bevételek. Az hogy van szerzői jogvédelem ráadásul nem jelenti azt hogy saját döntése nyomán valaki ne mondjon le róla, ha jófej akar lenni akkor miért ne?

    "Ennyi a mondandom lényege tömören."
    Csakhogy eddig fullra másról beszéltél, az önkéntes jófejkedés egyáltalán nem volt terítéken, csak az hogy generálisan ne legyen védett a szellemi alkotás.

    "Az összes ember élősködő, pl a természet erőforrásainak, így semmi értelme annak amit írsz, hogy a Kapitalizmus termékén élősködok,"
    Te a társadalmon élősködsz, más emberek által megtermelt kapitalista rendszerben megtermelt javakon, közben meg azt mondod hogy pusztuljon ez a rendszer, jobbat viszont nem tudsz vázolni. A gond itt az hogy amit csinálsz az képmutatás, meg az hogy ezt fel sem ismered. Lenen lehetőséged nem képmutató módon élni, csak nem teszed.

    "Érted?"
    Értem, és elmondtam 2x hogy a múlt fizikailag nem változtatható meg. Volt rá válaszod? Nem. Mantározol tovább. Ezért vagy ostoba. 3x: Idő kellett a világnak ahhoz hogy eljusson olyan szintre hogy a szellemi tulajdont védő törvényeket létre tudja hozni annak érvényt is lehessen szerezni. Az hogy ehhez idő kellett nem jelenti azt hogy a korábbi jogdíjmentes rendszer volt a korrekt. Sőt, az csak egy primítvebb fejlettségű világban világban létezhet. Az általad kívánatos AI kifejlesztése is olyan szellemi alkotás amihez olyan befektetés kell hogy egyszerűen senki nem tenné meg ha utána nem lenne bevétele belőle, mert bárki lemásolja. Valszeg belőled a csóringer tolvaj beszél, azt látod hogy hát ott a szoftver, mindek fizetni érte ha csak copy a költsége, nem veszed észre hogy a fejlesztő mérnököt a fizető vevők tartják fel. De tudod mit, akkor a te munkád is legyen ingyenes. Ne csak a SW fejlesztőktől követeld meg hogy bevétel nélkül dolgozzanak, járj elől az elméleted alkalmazásában é ezután ne kérj semmit a munkádért cserébe, ne más izéjével verd a csalánt. Menni fog?

    "A a ház pont annyit ér mint amennyiben került megépíteni, nem logikus? "
    Lol. Zéró közgazdasági és gyakorlati ismereted van. Elve a föld/lokáció amire épült is része az árnak. Kb. itt össze is omlik az ovis szintű elképzelésed az árképzésről.

    "A Dulux többet költ marketingre mint termékre"
    Kérném a forrás adatot ehhez az állításhoz. Még így sem túl reális egy festék gyártónál, ahol a nyersanyag, a gyárak, a munkaerő, logisztika elve költséges tételek.

    "Dogevo vagyok, igen"
    Dögevés közben pedig képmutató módon savazod azt ahonnan a dögöt szerzed amit magad nem tudnál előállítani. Ez a gond.
    Ja és hirtelen ismét hogy elterődtél az saját olajjal működő generátor témáról is, meg eleve az önfenntartásról is. Nevetséges vagy ahogy zagyválsz majd amint kiderül hogy iszonyú blődség akkor füled-farkad behúzva nincs reakciód. Majd kimegy a korlátolt agyadból ez, és 3hsz múlva előhozod újra az eredeti blődséget. Nem gondolod hogy valami gond van odabent?
  • Agyturbinikusz
    #55
    Igen el sunnyogom...
    Megírtam, nem értek egyet vele.
    Homerosz azért csinálta amit csinált, mert örömet lelet benne, nem anyagi javak ért.
    Ezt még elképzelni sem tudod?
    Vagy a zeneszerzők?
    Tudod van még emberi tulajdonság a kapzsisagon kívül, arra is lehetne társadalmat építeni nem?
    Ennyi a mondandom lényege tömören.
    És még egyszer az összes dolog ami a mai nap létezik, logikai úton vissza vezethető korábbi dolgokra, vagyis csak azért van a jelenlegi rendszer mert MOST ezzel lehet pénzt csinálni...
    Az összes ember élősködő, pl a természet erőforrásainak, így semmi értelme annak amit írsz, hogy a Kapitalizmus termékén élősködok, hiszen te meg a a Föld eroforrasain eloskodsz, mégsem fizetsz semmit érte a Földnek.
    Tudod habuguannazt a logikát alkalmazzuk mindenre akkor igen humoros q végeredmény, ezért írom le sokadik alkalommal egy vonal a homokba az egész IP, és az hogy úgy viselkedünk, hogy ami előtte volt az szabad rablás ami utánna az a kánaán elhozoja.
    Az alapok nélkül semmit nem ér a Jelenlegi IP rendszer, hiszen Heron labdája nélkül nem lenne belső égésű motor sem... Érted?

    Nem tudom másképp elmondani

    A a ház pont annyit ér mint amennyiben került megépíteni, nem logikus? A felhasznált erőforrások értéke, a többi csak egy nagy káosz...utódot a nagy fogadó iroda... Más pénzével fogadnak arra, hogy aki fogadott valaki fogadásának a kimenetelére.... Szerencsejáték függők, miközben a ház értéke nem változott hiszen a múltban bekövetkezett eseményeken nem tudunk változtatni.

    A Dulux többet költ marketingre mint termékre, leforditom neked: többet költ reklámra mint termék fejlesztésre... Tudod mit jelent ez ugye, nagyon remélem.

    Dogevo vagyok, igen, a teljesen jó működő cuccot kidobjak, mint ahogy az el nem adott ételt is. Miért?

    Tudsz értelmes magyarázatot adni?

    Egy van csak, a rendszer fenntartása a cél, nem az ésszerűség, vagyis teljesen fölösleges volt a kaját megtermelni ha ki lesz dobva. Gazdaságilag persze bizonyított ha oda adják ingyen akkor az bedonti a gazdaságot.....hagyjuk, igazad van ez van ezt kell szeretni, megkövetelek, és csendben maradok a hulyesegemmel.

    Kellemes napot.
  • defiant9
    #54
    "Nem kaptak érte semmit."
    Egyszer már leírtam hogy az ókorig visszamenőleg nem kivitelzhető jogvédelem, az akkori rendszer jogérvényesítés szempontjából erre alkalmatlan volt, de elvi szinten, igen. Homérosz is megérdemelte volna hogy a műve után jogdíjat kapjon. Volt erre válaszod? Nem. 10hsz múlva elmantrázod újra a sirámod. Tényleg ilyen zavaros vagy?

    "Lumier fivérek otleten alapszik,"
    Állításod ez volt:
    "A legtöbb ötlet alapja már évezredek óta megvan "
    Tehát évezredes referenciát kérek az OLED-től is. Illetve mondjuk a Covid vakcina kapcsán is tedd ezt be, meg csapd már hozzá a mpeg4 codec tömörítő algoritmusának több ezer éves alapját.

    "A Dízel motor sem a Kapitalizmus gyümölcse gyártható volt a Szovjetunió területén, sőt Kínában is"
    Konkrétan a tiédet hol gyártották? (egyébként ez nem igazán számít az elv szempontjából) Egy olyan pénz/fogyasztás alapú társadalom alkotásán élősködsz amit valszeg. elutasítasz.

    "A munkámat és szakértelmet."
    Tehát dolgozol és használt olajat kapsz cserébe? Ami cserébe fedezi a teljes energiaigényed? Hogy jutsz el a munkavégzés helyére? Mennyi olaj lenne ez havonta? Megsúgom hogy a könnyűipari üzem által finomított olaj is ugyanúgy a kapitalizmus levedlett terméke, csak közbeiktattál egy másik embert aki megdolgozik a megvásárlásához szükséges pénzért). Dögevő vagy továbbra is, aki a mások által megszerzett prédából szedi össze a lehulló koncot. Logikában sem vagy túl erős.

    "Ergo $1=$1 adott ház=adott ház."
    Butaság. A pénz értéke nincs házhoz kötve. A ház kereslete változik, és az emberek ennek függvényében több vagy kevesebb pénz hajlandóak adni azért hogy megszerezzék azt. A ház ára alku tárgya, nincs abszolút értéke.

    "A kommunista észak korea terméke...."
    Remek. Tehát akkor a szocializmus lenne a kívánatos társadalmi modelled? Ez egy hibáltan rendszer amit el tudsz fogadni, ellenben a kapitalizmussal?

    "Nézz az Dulux nevű cégre"
    Állításod az lenne hogy a Dulux többet költ reklámra mint amennyi a bevétele lenne? Ez egy közgazdaságilag fenntarthatlan állapot. Tényleg olyan buta vagy hogy ezt mondod?

    "Vagyis szerinted nem lehet elszaladni egy picit sem mert kellenek a fogás kerekek, "
    Leírtam hogy el lehet szakadni. Válaszoltál rá? Nem. Elsunnyogtál a válaszadás elől. Vajon miért?
    Ez volt:
    "Túrod a földet, magadnak termeled az ételt, naphosszat, szorgos kétkezi munkával. Persze nem lesz se áramod, se interneted. Meg lehet csinálni? Meg. Megcsinálod?"
    Miért nem így élsz? Miért ragaszkodsz a lehulló koncokhoz?
  • Agyturbinikusz
    #53
    A betűket megérte kifejleszteni?

    Nem kaptak érte semmit.

    A beszédet érdemes volt kifejleszteni?

    Nem kaptak érte semmit.

    Az OLED TV alapja a Lumier fivérek otleten alapszik, amit majd Nipkov abba az irányba terelni, hogy majd megjelenjenek az az első felvezető diodak..... A görögök robotok elgondolásaval játszottak, és ugye a fémek ötvözésével a Bronzkori megnyílt.

    Nem volt Kapitalizmus....

    A Dízel motor sem a Kapitalizmus gyümölcse gyártható volt a Szovjetunió területén, sőt Kínában is.... Ahogy a motorizalt szekér sem pl a gozgeppel hajtott verzió..
    A fejlődés sosem állt meg, max más sebességgel haladt, vagyis az csak egybeesés, hogy pont most, mi itt vagyunk miközben a fejlődés ott tart ahol....

    Az üzenet küldése vezeték nélküli hálózaton, vagy a lekerekített sarkú négyszög, ami többet ér mint szabadalom, mert ugye ezek szabadalmak.

    A füst jelek pont ilyenek.....

    Mit adok cserébe?

    A munkámat és szakértelmet.
    Nincs köztes érték manipuláció....

    Egy fizikai manifesztacio pontosan önmagával egyenlő. Ergo $1=$1 adott ház=adott ház.

    Érted nem? Vagyis a pénz értéke változott.....nem a ház értéke.....

    Mert a pénz értéke szubjektív..... így minden tárgy értéke szubjektív pénzben kifejezve.

    De maga a tárgy változatlan.

    Eszterga padom
    A kommunista észak korea terméke....
    Most josz hogy az akkor is mert ellopták, ja a jelenlegi rendszer nem így lopta el magát az ötletet?

    Vonal a homokban.....

    Nagyon ritka az olyan cég ami többet költ marketingra...
    Nézz az Dulux nevű cégre....AU van nagyon megy.....
    Vagy az autó márkák.....vagy folytassam?
    Az olaj hogyan jut el? Helyi termelők helyi gyártás...a kis faluban, saját fauzem is van....

    Még mindig nem érted, az egyik oldalon azt mondod szabadon választhatsz, a másik oldalon még azt, hogy az választható ami kapitalizmus, mert mindent birtokol....amikor azt mondom nem birtokol mindent akkor az nem igaz, amikor azt mondom minden ötletnek már 1000 éves múltja van, az alapjait tekintve, akkor az nem jó. Vagyis szerinted nem lehet elszaladni egy picit sem mert kellenek a fogás kerekek, mert ugye így működik az egész azért létezel, hogy a gépezet létezését biztosítsad, ami majd biztosítja a Te létezésed...

    Elég sovány kilátás....