859
valheim-cover.jpg
Minecraft + Fallout + Dark Souls
  • lammaer
    Viszont a mézet rohadt könnyű megszerezni, csak odaballagok a sok kaptárhoz és kiszedem, nem kell tenni érte semmit
    A bogyókért meg gombáért egyesével kell lehajolni a meadowsban, olyankor is, amikor már nem is mennék oda mert rég a mocsárban vagy a pampákon kolbászolok.(mondjuk ott elég sok bogyó van, ha éppen akadt akkor ettem bogyót is). Ha lehetne ezeket termeszteni ok, de igy cak timesink, nem ad annyi extrát - több idő kifarmolni mint ameddig tart...
    Szóval lehet a méz rövidebb ideig hat, de sok van belőle és magától jön.

Sülthús meg a neck azért jó mert a malacok meg békák legalább rádrontanak, de a gomba meg a bogyó sunyin bújkál, meg kell keresni :D

Sült tengeri kigyó.. na arra vadászni megint csak rengeteg idő, macera...

Elég farmolni a sok anyagot a fegyverekre meg az upgradekre, kaja annyit nem ért nekem, és ami fontosabb, nem is volt rájuk szükség.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.04. 10:44:38
  • gvarga12
    LoL micsoda inyencek vannak itt
    En el vagyok a kajakkal sutok fozok kicsit, szerintem majd kitalalok valamit a malac tenyesztesre is.
    Repam rengeteg van abbol van jo kis leves gombaval. Neck tail sutve, husi sutve, aztan majd mocsarbol remelem jon bél es tudok tolteni kolbaszt :)
    Kozben meg erjesztem a soroket HP meg stamina jol jon ha balhe van.
  • BEAST #257
    A mézet pazarlás önmagában fogyasztani (akkor már inkább bogyók, sárga gomba), nagyon rövid ideig hat. Kolbász, sülthús mellé van még a sült neck vagy hal harmadiknak. Később pedig rengeteg új recept lesz a kenyér, sült lox vagy a sült tengerikígyó hús és az abból készült leves nagyon jól megy a kolbász mellé.
  • lammaer
    Potionokat meg kajákat elég macerás csinálni... gyakorlatilag az endgamere végig kolbász, sülthús, méz kombóval mentem, potionok nélkül.
    Olcsósíthatnának a potikon (bár végülis elég durva autoheal van szóval annyira nem hiányzott...)
  • PiszkosFred
    5!
  • gvarga12
    Tegnap este haladtam egy kicsit. Voltam kereskedonel vettem ovet :)
    Elugrottam sivatagba (amit inkabb siksagnak hivnek), szunyog jol meg is csipett mehettem vissza cuccaimert meg szerencse hogy keves elete van es ijjal konnyu levadaszni.
    Hoztam Cloudberrie-t tudok kozepes stamina potit is fozni, jok ezek a sorok...
    Aztan elkocogtam mocsar fele raktam portalt a kereskedotol eszakra.
    Lehet el kellene rendezni a portalokat egy helyre valahova, mindenki rakna egy portalt magahoz meg erre a helyre, es innen mennenek tovabb a portalok kereskedohoz mocsarba es iyg tovabb.
    En mar elkezdtem magamnak kicsit bentebb egy nyilt terepre leraktam par portalt es a hazambol csak egy vezet el oda igy az otthonom szep rendezett nem kell 1000 portal mindenhova.
  • undY1ng #253
    Ez az odaragasztott ember.... :D :D
  • Running
    Köszönöm szépen a répával kapcsolatos válaszokat. Akkor az ültetés még odébb lesz. :)
  • PiszkosFred
    Amikor epp nincs mit csinalni, de van kreativitasod :D Viking space program
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.02. 12:42:15
  • hapi
    hát nekem nem éri meg ennyit molyolni vele, miközben 20-asával rakom el a húst amit séta közben ölök le.
  • Random_
    Egy csillagos malac több anyagot ad a kétcsillagos meg egyenesen ontja a húst. Ezeket fogd be.
    Ha már egy egycsillagosod van akkor az utódok között is lesz csillagos és a végén csak őket hagyod meg szaporodni.
  • gvarga12
    A mocsari szornyet majd egyutt :)
    Rakj a korakashoz is teleportot es akkor oda tudsz ugrani barmikor valtani.
    A mocsari szorny majd sebzes csokkentest ad...
  • Marsszonda
    A képesség területre hat,szóval ha többen játszotok akkor vihettek többfélét.Ha elnyomod megkapják a körülötted lévők.
  • Ironman2
    Gyorsabb favágás,de sokra nem mész vele.A futás jobb,és az a helyzet.hogy nem tudsz váltani a képességek közt,mivel el is kell menni a kőrakáshoz,meg van időlimit is.Ez így szar,hogy egyszerre,csak egy képesség jelenik meg,ha használni akarjuk őket.

De egyébként ha a szerverünkön vagy,akkor ott már múlt héten kivégeztük az Öreg Bölcsöt.NYird ki nekünk a mocsári szörnyet,megköszönnénk.hehe
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.03.02. 02:42:20
  • Ironman2
    Mivel most mindketten melózunk,én meg a taxisofőr (nicknév), (kollégák vagyunk),sajnos most kevés idő lesz játszani,de majd bepótoljuk.Ilyen az élet! Én tervezem,hogy felköltözök a mezőre,ahol a tisztás van,Jó tippet hallottam,nem is olyan őrültség,hogy árokkal vegyem körbe a bázisomat.Én a múltkor ástam egy árkot,de megjelent a viz alul,lehet azért mert közel voltam a vizparthoz.Mindenesetre érdekes elképzelés lenne.Állítólag trollok megakadnak az árokban,és nem mennek rá így a bázisra.Ahogy hallottam 2 troll is kószált már nálunk a mezőn a bázisnál,mikor attack volt. (Conanban purge-nak hívták)

Jó kis tower defense játék ez,még jobb mint a 7Days to die,meg a Conan.Lehet akkor stratégián gondolkozni,hova érdemes épitkezni.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.03.02. 02:37:47
  • gvarga12
    Na ma este meg lett az Elder boss, gyorsabb favagas erdekes buff.
    Elkocogtam hozzatok raktam portalt elugrottam kereskedohoz is, hu de nincs meg penzem:)
    Szoval lehet megyek keresek csontikat meg penzt :) vagy irtok trollokat.
  • gvarga12
    Eloszor is kell hozza Cultivator , ezt a bronz fogja feloldani.
    Aztan repamag a fekete erdobol, es jobb klikk a cultivator-ral a kezben es csinalsz termofoldet (a sotet bal elso).
    Ezutan jobb klikk megint es repa igy tudod a repat ultetni, 2 nap mire megno (ja es 1 kis padlo blokk tavolsagra utesd oket kulonben nem nonek meg). Ezutan a repaval az erszenydben tudsz felmagzo repat ultetni az megint 2 nap mulva erik es az ad 3 repamagot (kb. ugy kepzeld el hogy visszaulteted a repat hogy felmagozon).
    Igy lehet eleg szep ultetvenyeket kialakitani. En 200 egyseget ultetek 50 felmagzot es 50 repamagot. Igy midig lesz mag a repa ujraultetesehez meg kb. 100 repa levesbe vagy malacot etetni.
    Utoljára szerkesztette: gvarga12, 2021.03.01. 19:25:46
  • shaba23 #241
    Előtte kultuvátorral meg kell csinálni a kertet
  • Running
    Sziasztok!
    Ültetni répát hogy a bánatba lehet? Nem jöttem rá eskü. Magom van.
  • shaba23 #239
    Nincs sok időm játszani, de azt hiszem, hogy a héten a bonz felszerelés legyártása és upgradelése lesz, aztán a teleportok :) Van valami a trollbarlangban, amiért érdemes szivatni magam?
  • gvarga12
    Szoloban nem gaz mert fel tudsz ra keszulni, nem olod meg a bossokat amig nincsenek a fegyvereid pancelod felfejlesztve.
    En eddig egyzer voltam troll barlangban, alig birtam osszeszedni utana a cuccomat egy utessel kicsinalt. Ajanlom a teljes troll szettet felfejlesztve vagy jobbat...
  • shaba23 #237
    Ouch...ez szólóban nem hangzik jól :)
    Megolddódott a kohászati pobléma... kihagytam egy termet az első kazamatában, pont azt, ahol volt 4 core...aztán a kazamata másik oldalán, közvetlenül egy trollbarlang mellett volt egy temetkezési hely, ahol meglett a másik 5db. Így már felgyorsult a széngyártásom is, valamint a réz is megvan :) Trollbarlangban sok troll van?
  • gvarga12
    Na kicsit utana neztem ezeknek az eventeknek ket fele is van.
    Minden boss fight elott kuld a boss minyonokat hogy zaklassanak, ez kellene hogy felszitson minket a boss leirtasara.
    A szerveren meg nem irtottuk le Bonemasst ezert a mocsaras event jar korbe.
    A masik a megolt lenyekhez kotodik. Ha megolted az eldert es egy trollt akkor johetnek a trollok. Ha megolod bonemasst akkor johet egy csomo fele csonti/blob/sultring.
    Szoval ahogy haladnak az emberek a szervern ugy lesz nehezebb az event mindenkinek...
  • lammaer
    Nem, bronzcuccokkal felesleges, lemészárolnak. Ebből a szempontból a játék teljesen lineáris, szép sorban kell menni a biomekon és folyamatosan upgradelni az új cuccokat.

Lennie kell ott még kazamatának (van amelyikből nekem 5-6 is jött), ha esetleg túl kicsi az a Dark Forest biome amit találtál, akkor keress másikat, több is lehet a starthely körül. Ha teljesen felderítetted a földet ahol landoltál, és nics, akkor kicseszett veled a generátor.. építs tutajt és evezz át egy közeli földrészre.
  • Ironman2
    Répát ültetek,és mag nő ki?? MI ez?? Nem fordítva kéne hogy legyen? Ha répamagot akarok ültetni,akkor meg répát kér? WTF???
  • shaba23 #233
    És menjek a mocsárba bronz cuccok nélkül? Még az erdőben sem nagyon csináltam semmit.
  • Vampy
    Nalatok a Vulkan API ad hozza plusz FPS-t a jatekhoz? Nalam siman, OpenGL-el kb 27-28 FPS (minden maxon, 1080p) Vulkan API-val olyan 38-42FPS. (Direkt ugy teszteltem, hogy egy helyben alltam, kileptem/beleptem, szoval sem az idojaras sem mas nem valtozott kozben.)

Ez eleg impressziv eredmeny sztm. (egy GTX 1060-asom van, 3GB ram-al)
    Utoljára szerkesztette: Vampy, 2021.02.28. 22:34:47
  • lammaer
    Nem spawnol újra semelyik dungeon. Szóval majd leginkább a mocsárban, azokat atüzes dögöket kell farmolni.
  • drop
    vannak ilyen égő dögök azok is dobják a földből feltörő tüzet keres ott spawnolnak
  • shaba23 #229
    A kazamatákban újratermelődik asturling core, amiből a kohót lehet építeni? Mert nem találok kazamatát és abból az egyből, amit kipucoltam, összesen 2db-ot szereztem...
    Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.02.28. 18:34:35
  • Vampy
    A sivatag biom mar benne van?

En ugy tudtam ezek vannak jelenleg:

- Mező
    - Fekete erdő
    - Hegy
    - Mocsár
    - Szavanna/Rét (szerűség??)
    Utoljára szerkesztette: Vampy, 2021.02.28. 18:25:05
  • csjoco1
    Tegnap pedig mókáztunk Taxisofőrrel, aminek csúnya vége lett. Elég durva a mocsár és a sivatag biom. Oda se kell menni még jó ideig.

üdv. Jose
    Utoljára szerkesztette: csjoco1, 2021.02.28. 07:44:30
  • Ironman2
    Ez még csak a második boss után van,bele se merek gondolni,mi történik,ha megvan még 2 boss.Trollok jönnek a bázisra? A trolloknál is van amelyik farönkkel mászkál,és egy ütésből meg is haltam,elég veszélyes.Érdemes elgondolkozni a bázisépítésen ahogy irtam korábban.Földre szerintem csak az elején rakjunk bázist,utána hegyoldalba,amit nem lehet szétbontani (van olyan is),oda érdemes szerintem.

Sajnos ma nem tudok jönni játszani,holnaptól meg meló van,de a szerver menni fog még sokáig,amig lesz rá igény.Gyertek,játszatok,a részletek a #36-os kommentben!

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.02.27. 23:43:30
  • gvarga12
    hu bazz ma megtalaltak a mocsari lenyek ejjel, jo durvak de bronz fegyverrel le lehet veluk birni
    viszont az egyik elkoricalt es megolte a csillagos malackakat :( az agyam eldobom
    asszem az allat tartast hanyagolom addig amig nem tudom rendesen kofallal megvedeni a teruletemet
    ja meg le is fogom takarni munkaasztalokkal hogy ne tudjanak spawnolni se a falon belulre
  • Vampy
    Lementem mikor dagály volt, de nem volt víz.

Megis, egy picit sérültek a padlok... Lehet pont alatta van a víz?
  • PiszkosFred
    Ha nem eri el a viz es van felette teto (pince leven gondolom van), akkor nem kellene serulnie.
  • Vampy
    Pince padlo (sima fa) serulhet a dagaly miatt? Ranezesre boven a dagaly vizszintje folott van a pince padlo szintje, megis picit serul... Vagy nem az miatt?
  • hapi
    Nem érdemes Black forest közvetlen közelébe telepedni, csak a probléma van ha kijönnek a trollok. Nem érdemes malacot tenyészteni mert nem ad mindig húst, és sok helyet foglal. Az a töméytelen mennyiségű szamóca, meg gomba, meg répa amit bedobáltam, azért a 20 malacért amit levégtam nem éri meg. A 20 malac talán 6 húst adott, az pontosan 3 őz levadászásából megvan ami kb 1 perc. Bronz kor óta nem is etetem őket, meghagytam 4-et kis helyen hátha patchelik mert így semmi értelme sztem.
  • gvarga12
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    eddig ennyit fedeztem fel feher a hegy biom, zold ahova szerintem erdemes telepedni
    fekete az erdo hatara kb.

nekem az F2 ezt mutatja a bazisomon, az instances az ami a terraformalast es epitkezest lekepezi

ez 75 repa kb. 3x ennyi kell hogy nyugodt szivvel tudj malacot etetni meg repalevest fozni 20 leves 60 repa meg 10 a malacoknak

Utoljára szerkesztette: gvarga12, 2021.02.26. 15:44:14
  • gvarga12
    nekem a funkcio hogy megjegyezze a szervert IP meg port alapjan a jatek kliensben na az tetszene, nem kellene mindig beirogatni an IP-t
    lehetne egy kulon inventory a felszerelesnek es egy gombnyomasra vehetne kezbe a baltat/pajzsot ...