Valheim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt family shareval "tukmálta" rám egy haver, aki tudja hogy szeretem a survival játékokat....
Skacok, aki kicsit előrébb van: tegnap mentem próbakör mert kapacitált egy haver, de 2 óra után nem voltam lenyűgözve. És nem értem hogy nálam a hiba vagy túl van hypeolva mint mondjuk annó az Atlas, ahol minden Arkos haverom ráugrott amikor kijött.
Az első két óra borzasztóan uncsi volt. Üres erdő, néha egy egy kóbor állat, uncsi grind (flintet szedni borzasztó, minden állat tán 1-2 dolgot dob csak), a harcrendszer... hát kb mint a minecraft, a craftrendszer meg a tárgyak semmi extra (és elég grindszagúnak tűnik ez az upgradelés is). Survival tök basic, grafika szódával elmegy szóval:
Ark, Forest, 7days és Conan Exiles mellett ez mégis miért ilyen különleges ez a játék? Csak az eleje ilyen és valamikortól jobb lesz?
(az 1 ember munkája témát ne hozzuk fel, persze nagydolog hogy egyedül vki ilyet összehozott de attól még nem lesz élvezetesebb 😊 )
(én nem kaptam füstmérgezést, tábortüzet bódén kivül szoktam rakni 😄 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.02.19. 16:35:28
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.
én még nem szálltam be ebbe,még várok kicsit a tartalomra.
nem vagyok az early híve 😊
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.18. 17:26:57
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Update 1: Hearth and Home
"It will probably be pretty focused on the food preparation aspect of the game with more recipes and stuff like that, But there are also new additional building pieces."
Update 2: Cult of the Wolf
"will be an update that focuses on exploration and combat with hopefully some some new fun and different encounters for the players."
Update 3: Ships and the Sea
"will bring in some ship customization and try to flesh out the ocean biome a bit more, since it's not not as populated, I guess you could say, as the rest of the land biomes, so we want some more stuff to do out in the ocean."
Update 4: Mistlands
Mistlands will add an entirely new biome to Valheim. "So it will be new enemies, new items, a new boss, new resources, everything, and that's what we have planned for this year. So yeah, that's quite quite a big task, but we will accept the challenge, so to speak"
A "vicc" az, hogy összesen 5-en készítik a játékot, ami egy kispályás focicsapatra sem elég, ezek meg összeraktak valamit, amit simán elvittek 2 millió példányban két hét alatt. Le a kalappal a srácok előtt, csak bírják erővel és idővel. 😊
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Köszönjük!
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
https://assets2.rockpapershotgun.com/valheim%20map%20explored.jpg/BROK/resize/1920x1920%3E/format/jpg/quality/80/valheim%20map%20explored.jpg
kb. 20Km atmeroju azt irja hogy 2Km tavolrol mar jelzi a kereskedot
na lassan haladok mindenbol a 3-as szint fele meg oz borke kell meg csontik
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Ahogy látom, a többi fordító talált már néhány szót, amik angolul jelennek meg minden nyelven, szóval attól egyelőre nem kell majd meglepődni.
Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 16:54:24
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.02.17. 15:54:34
Igen, a csillagos erősebb, és nagyobbat is üt szerintem.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 15:49:47
Néztem Nessaj videóját,azt nem figyeltem mit kell lerakni az asztalra,de azt észrevettem hogy vannak csillaggal is megjelölt szarvasok,különböző fokozattal,meg a többi lénynél.Gondolom azok szivósabbak,mint a Conanban.Jöttek frissitések,mert ez még tegnap nem volt,sőt már az állatok neve is magyar lett ugyebár.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.02.17. 15:47:45
Sajna ez a műfaj igen, de szólózásnál talán megoldhatnák valahogy hogy legyen pause.
Ja és a tenger közelébe sem mentem még, de ott meg van apály-dagály, tehát ott is óvatosan kell építkezni 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 14:10:34
Biztosra veszem, hogy pár méternyi kalandozás után az emberek többsége egyből épített egy kis csinos fakunyhót, padlóval, tetővel, négy fallal, zártat, hogy védje magát és a ládikájába lepakolt javait. Az is tuti, hogy le lett rakva egy ágy is a pihenés miatt, de mivel ehhez kell tűzhely/meleg is, le lett rakva tábortűz is a házban az ágy mellé - mint szinte akármelyik/bármelyik random survival játékban, hiszen nincs újdonság a nap alatt ugyebár.
Aztán meg jött a "nabaszki" felismerés, hogy ellentétben a többi játékkal, kishíján ott fulladt meg a főhősünk a saját ágyában, mert szellőztetés hiányában a kunyhót ellepte a füst, az meg se hosszú, se rövidtávon nem egészséges 😊
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.02.17. 13:19:44
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 11:34:04
Szerverem megy,aki nem olvasta volna:#36 klikk.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.02.17. 11:32:09
Ja kérdés: ha meghalunk, mi történik? Remélem be lehet állítani a roguelike verziót, miszerint végleges kampec. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.02.17. 11:20:28
https://www.twitch.tv/sp1gu
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.02.17. 10:38:21
Najó, plusz egy, de szerintem a zene is telitalálat. Sőt, minden nap amikor leülök elé, történik valami ami miatt csak ámulni tudok. Apróságok, de imádom akkor is. Erre vártam, már jó ideje nem találtam játékot ami ennyire elvarázsol, és ha csak bele-belekukkantok videókba, szinte nemi izgalomba jövök amikor látom hogy mennyi és milyen izgalmas kontent vár még rám. <#idiota>#idiota> Kicsit a topikba is félve járok, mert mindent én akarok megtapasztalni először, ahogy a bossnak is tudatlanul akartam nekiugrani 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 10:24:14
Nem hardcore annyira, mint a többi, kvázi nem bünteti a játékost hanem inkább jutalmazza, tényleg aránylag egyszerű szabályokkal dolgozik. Pl nincs éhség és szomjúság miatti halál vagy debuff, ami miatt folyamatosan kaját és vizet kajtatsz, de ha figyelsz arra, jól legyél lakva, akkor jutalmaz a rendszer. Repair/javítás sem arról szól, hogy előbb beszerzel rakás nyersanyagot hogy gyárthass páncélt és fegyvert, mert megint, hogy ezeket javíttasd úgy, hogy közben megint nyersanyag után kajtatsz, mert közben a több felszerelés is kopott. A legtöbb survival játékban (szinte mindegyikkel játszottam vagy játszok, imádom a genret) a játékidőd 60-70%-a a nyersanyag utáni hajsza, mert valamelyik alrendszer miatt KÉNYSZERÍTVE vagy erre.
A többi survival elem ismerős innen-onnan (vizes ruha, eső, hideg, meleg, kifulladás, használat alapján fejlődő skillek, nyersanyagok és/vagy eszközök kombinációja, stb.), de minden reálisnak tűnik egyelőre, passzol a világhoz.
Plusz nagyon tetszik a fizika jelenléte a világban, azt hiszem senki sem számított arra, hogy fakivágás után agyonüti a kidőlő fa, vagy amikor a kivágott farönköket darabolod, az egyik elindul a lejtő és agyonnyom 😊 Az építésnél is számít mindez, simán összedől a viskód, ha nincs elég gerenda vagy támasz. Plusz a felszínt módosíthatod, amely megint ad egy új aspektust az egész bázisépítés dolognak.
Hja, és bár írtózom a pixelgrafikától (semmi bajom a régi játékokkal, amin felnőttem, az újkori, direkt "pixelgrafikás" stílusra gondolok), de ez most a határon mozog és sose hittem volna, hogy ezt mondom egy ilyen stílusú játékra, de pixelgrafika ide vagy oda, a Valheim gyönyörű.
Alig várom, hogy hétvégén folytassam a felfedezést, mert fél-egy óra nem elég, ha leülsz, tutira ottragadsz órákra 😊
Persze vannak hibái is, de hát most jelent meg, EA a játék, van roadmap, majd kiforrja magát.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.17. 10:07:11
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 07:22:24
NA ez a bannerkép elfoglal egy egész képernyót.D