859
valheim-cover.jpg
Minecraft + Fallout + Dark Souls
  • Ironman2
    Én már nemcsak kék,hanem barna trollal is találkoztam :)) VAgy lehet azóta átszinezték őket.
  • Ironman2
    Szép munka!! Köszönjük a harmadik adottságot a szerveren! Gondolom nem kis meló volt kinyírni a mocsári szörnyet! Amúgy nagyon hasznos az új adottság,nem sebzünk annyira.

Aki most kapcsolódik be,az jöjjön a szeróra,részletek a #36-os kommentben.

szerk:a G-portal megoldotta,mostmár játékon belül is listázza a szervert:

GOOD TO KNOW
    For all Vikings, who can't find their server ingame
    1. Open your game
    2. Now click on "Start Game" and choose your character.
    3. In the serverlist you see the "Join IP"-Button now. There you simply enter the IP:PORT combination of your server and you are able to connect.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.03.08. 22:17:28
  • shaba23 #297
    Remélem hamarosan kiveszik, hogy még a kapáláshoz is barkácsasztal kell...

Végre megint van réz... tettem le a közelébe teleportot is, így legalább odafelé gyors az út. Meg gyorsan megjárom a csákányjavítást is :) Most kell sok réz, sok szarvasbőr, és akkor lehet keresgélni a 2. bosst....
    megvolt az első raid is, persze pont afkoltam :D

Köszi az infót
    Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.03.08. 19:12:33
  • gvarga12
    magadnak igen, jobb lent valaszd ki milyen jelet akarsz es duplaklikk
    ugy ahogy itt elmagyaraza

https://www.polygon.com/valheim-guide/22287388/mark-map-marker-navigation

Utoljára szerkesztette: gvarga12, 2021.03.08. 17:18:39
  • shaba23 #295
    Van valami lehetőség a térképen jelölni pl réz lelőhelyet?
  • Vampy
    ij/tuznyil+ketkezes buzogany. illetve bronz kard es pajzs. ezeket kombinalom. Szerintem a ketkezes buzogany nagyon OP, a hatralokes miatt. 1 vagy 2 csillagosok, elitek ellen mar kevesbe, de ott is ki lehet trukkozni h ne tudjanak sebezni. torpok ellen altalaban kard es pajzs.

A troll az elejen szopatos, utana mar csak idegesito, mert egyszeru amug kinyirni mert lassu viszont eleg sokaig tart es ha epp mast csinalnal, csak hatraltat.
  • shaba23 #293
    Milyen fegyvert használtok általánosságban? Nekem az axe az, ami mindig nálam van (nyilván csontik ellen buzogányt).
    Bár még csak az erdőben járok, elég ritkán van időm játszani. 50. nap, a bronzcuccok 2. szintűek. Most kezdek hidat építeni a következő szigethez, mert a házam közelében elfogyott a réz és nehézkes átjutni. Ráadásul a ház és a rézbányák közti legrövidebb út végén egy trollbarlang van :) Gyorsan popolnak a trollok a barlang előtt? A 2. bosst még meg sem találtam, de a mocsarat sem.

Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.03.07. 11:08:04
  • gvarga12
    nem art a mergezes ellen vinni vaalmit, en a katakombakat a ketkezessel tisztitom es csinalok a kapaval utvonalat
  • Vampy
    Uhh ez a mocsar kemeny.... mar 3x haltam....
  • Vampy
    2. boss lett kiutve ma. Igazabol nem nehez boss, ha raerzel, hogy hogyan kell kiterni (oszlopok moge bujni, amikor nyomja az inda tamadasat). Csinaltam oda teleportot. Most mar csak mocsarat kell talalni.

Bronz cuccok megvannak, most mar nem nagyon tok ujat csinalni, szal kell a mocsar...
    Utoljára szerkesztette: Vampy, 2021.03.06. 16:58:22
  • datango
    4. Bossra keszulunk , de alig talalok "téli" pályaszakaszt... :/
  • gvarga12
    na nekem meg meg lett az elso kripta mocsarban :)
    es fogtam megint 2 csillagos malacot :) erre sok van
    ja es meg van bonemass oltara is, baromi messze
    Utoljára szerkesztette: gvarga12, 2021.03.06. 02:41:05
  • hapi
    A 2. bosst simán ki lehet nyírni a jobbik íjjal és tüzes nyílvesszőkkel troll páncélban. De aztán vasat bányászni a mocsárban páncél és bronz pick axe nélkül, biztos idegtépő lenne. Ha egyáltalán viszi a csont pickaxe a vasat.

Az első dungeonok ahol a piros kockák vannak simán teljesíthetőek, csak pajzs kell. A Pajzs kicsit OP ebben a játékban mert mindent véd kb és "parryt" is lehet vele védeni. Akkor nyomod meg a védést amikor az ellen megkezdi az ütés animációt és kész. Ettől stunolva lesz és két buzogány ütéstől meghal. Ja mert a csontikra a buzogány jobban sebez de ezt gondolom mindenki észre vette már.
  • franky79
    Szerintem a bronz részt ki lehet nagyjából hagyni, csak meg kell ölni a 2. bosst. Nem tudom mennyire nehéz mondjuk fullos troll ruhában, de meg lehet próbálni, és akkor csak minimális bronzra van szükséged az asztalokhoz.
  • gvarga12
    az elso bossnal egyszeruen erosek a mobok, ahoz hogy haladni tudj kell a csakany amit a szarvas boss ad
    a masodik boss adra a kulcsot. akatakombakhoz oda nem tudsz bemenni sem...
  • zorrobomber
    Pedig ezek szerint én az alap íjjal vadásztam le a szarvast? Ok, kétszer haltam közben, de nem tartom elképzelhetetlennek hogy ki lehet nyírni, viszont én béna vagyok a Soulslike-okhoz, de legalábbis nincs nagy rutinom.

"nem bírsz bejutni a dungeonba ahoonan szerezhetnéd mert ahhoz először le kell nyomod az azt megelőző bosst"

Ez mechanikailag hogy van megoldva? Valami tárgy kell a bejutáshoz a boss-tól?
  • lammaer
    Hát jah, a játék ebben a tekintetben borzasztóan lineáris, nem engedi meg hogy bármelyik lépést is kihagyd a fejlődésben, nem lehet mert egyszerűen megtorolja ha megpróbálod.

Pl én más openworld játékban szoktam ninjázni, mondjuk beninjázok a egy nehezebb biomébe az erősebb ércért, mert tetszik a challenge. Itt hiába tudsz elvileg elmenni az adott biomeba ahol a vas van (mert tele volt a tököm a bronzzal), hiába tudnád kicselezni az ottani mobokat, nem bírsz bejutni a dungeonba ahoonan szerezhetnéd mert ahhoz először le kell nyomod az azt megelőző bosst.

Szóval ez ilyen pseudo open world játék. Mehetsz amerre a szemed látja, de ha nem arra mész ahova a játék szerint menni kéne, hiába van skilled, hard blockerek vannak. Mindent akurátusan végig kell csinálni, nincs szabadság.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.05. 11:39:33
  • lammaer
    Hát, még most is ott van bedobálva az első fabunkónk, pedig már az utolsó boss jön... :)
  • zorrobomber
    Köszi a tippeket, az upgrade teljesen kimaradt, ez lesz a gondom valószínűleg!
  • PiszkosFred
    Az sem rossz, ha jon par vihar, akkor az legalabb "elbontja". :)
  • lammaer
    Dungeont muszáj csinálni azzal amije van, mert onnn kell szerezni a cuccot amivel kohót tud építeni. Addig az olvasztás nem opció.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.05. 11:04:32
  • lammaer
    Mi ástunk a táborban egy mély gödröt, és oda dobáltuk be ami nem kell :)
  • lammaer
    A bronzgyártás volt a leggenyóbb része szerintem a játéknak. Nagyon rühelltem, egyrészt macerás farmolni ráadásul mivel elfelejtették az anyagmegmaradás törvényét alkalmazni... 2 rúd ón + 1 rúd réz = 1 rúd bronz :D

Meg is lepődtem hogy utána sokkal könnyebb, minden más anyagnál tartották az 1 scrap = 1 rúd elvet...
  • lammaer
    - ha esetleg nem tetted volna, upgradeld a meglévő fegyvereidet. Általában 4 szintet lehet upgradelni a fegyvereken, igy maxolva pont olyan erős lesz mint a következő szintű fegyver alaphangon.
    - használj ijat meg nyilat. Más játékokkal ellentétben itt nagyon erős fegyver, sokkal könnyebb vele az élet (főleg mert az ellenfelek sebzése irreálisan magas, igy a közelharc sokkal rizikósabb)
    - ha tudsz gyárts pajzsot és használd. Szintén más játékokkal ellentétben, itt ha folyamatosan nyomva tartod a blokkolást, akkor is nő vissza a staminád, szóval amikor nyomulsz előre legyen fenne a pajzs A blokkolás természetesen staminába kerül, szóval csak ésszel... általában elég az első ütést blokkolni, utána rögtön mehet 2-3 csapás az ellenre. Sok esetben blokkolás után meg is tántorodik az ellenfél, olyankor még könnyebb :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.05. 11:02:55
  • PiszkosFred
    Jobb ötlet híján építs egy kis kunyhót (kvázi lomtárat) oda, ahol nincs útban, rakd tele ládákkal és pakolj le oda minden felesleges cuccot! :)
  • Running
    Óh, köszi.
  • PiszkosFred
    Sehogy, egyelore.
  • Running
    Srácok, lebontani eszközöket hogy lehet? Pl köpenyt, levedlett fegyvereket?
  • Running
    Ón-t és rezet kell találnod. Meg csontikat, troll-t ölni cuccokért, amiből tudsz fejleszteni.
  • zorrobomber
    Őszintén szólva én még mindig nagyon el vagyok maradva a fejlődésben és haladásban, szólózok, első boss után. A kezdő bunkósbottal, baltával és sima bőrből készült ruhával hogyan kell tovább haladni? Megtaláltam az első dungeon-t a black forest-ben, körülötte egy troll ólálkodik, bent meg egy rakás csontváz meg ghost. Minél kevesebb spoiler-el tudnátok hintet adni hogy merre tovább, mert most már sokadjára halok meg a dungeon-ben... kevés hozzá a felszerelésem? HP-m 100-ra is feltornásztam egyszer, gomba+husi+bogyó kombóval, de úgyis megdöglöttem, a dungeon-ben nehéz kite-olni...

Szóval csak egy pici iránymutatás jól jönne :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.03.05. 09:44:35
  • lammaer
    Nem aggrózom a fél világot magamra és akkor nincs gond... az hogy nem oneshot hanem 2shot leszek a sok kajától édesmindegy ha 4en támadnak :P
  • gvarga12
    Igen elmeletileg igy van, en azert a biztonsag kedveert csinalnek mentest a fileokrol amit mondtam.
  • Vampy
    ohh tovabb olvastam :)

Igen, ezt szeretnem!

Tahat akkor csak bepipalom a szerver inditasat es csatlakozhat hozzam a haverom? Ha pedig kilep en bezarom a jatekot es pl masnap elinditom ujra, akkor (a szerver inditasa pipa nelkul, mint eddig) jatszhatok tovabb ugyanazon a vilagon?
  • BEAST #266
    Énis, de akármin is szocializálódtál, amikor egy falunyi goblin rádveti magát és a csillagos dárdahajigálók támadásait nem győzöd kerülgetni csak elfogy a stamina. :)
  • gvarga12
    pedig nekem nagyon ugytunik hogy azt akarod csinalni ami a Local Hosting alatt van leirva nem ?
  • Vampy
    felreerted, en nem ezt szeretnem, hanem amikor elinditom a jatekot, van arra opcio h szervert hozzak letre a mar letezo vilagombol. Arra vagyok kivancsi, ha ezt megtesztem, akkor tud csatlakozni haverom hozzam?

Illetve ha ezt megtettem, akkor utana barmikor indithatom siman localba is?
  • gvarga12
    https://www.pcgamer.com/valheim-multiplayer-dedicated-server/

A .db es az .fwl file-okat kell a C:\Users\YOURNAME\AppData\LocalLow\IronGate\Valheim\worlds mappaba atrakni kb. (azert ennel bonyolultabb).

De szerintem egyszerubb egy ujat inditani...
  • lammaer
    Én Darksoulson szocializálódtam... :)
  • Vampy
    Sziasztok!

Van egy vilagom meg egy karim, amivel eddig csak localban jatszottam. Megmutatnam egy ismerosomnek a jatekot, az a kerdesem, hogy lehetseges az, hogy a vilagommal/karakteremmel letrehozok egy servert, o csalakozik, toljuk kicsit egyutt, aztan kov belepesnel en ugyanugy folytatom a single jatekot (nem inditom el serverkent)?
  • BEAST #260
    A jobb kaja több staminát meg hpt ad és jóval tovább is kitart. 1 tengeri kígyóból 7-9 hús lesz, amiből ugyanennyi levest is tudsz csinálni. A játék jelenlegi vége felé loxokat sem gáz találni vagy ölni. Kolbász, sülthús és kígyóleves vagy lox hús már 200 körüli hpt jelent, ami kifejezetten jól jön hogy a csillagos fulminok/goblinok ne 1hiteljenek a legjobb armorokban se pl. :)
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2021.03.04. 11:32:21