714
valheim-cover.jpg
Minecraft + Fallout + Dark Souls
 • FJS
  #714
  Na Bonemass legyőzve :) Jól felkészültem, egy nagy mocsári fára épitettem jo magasra egy platformot, amit nem ért el, és onnan kb 130 fagyott nyilvesszővel kinyirtam :) Az meg csak állt a fa alatt és pislogott hogy mi van ....
  Most megyek ezüstöt bányászni a hegyekbe, ott meg a kőgólem kerget meg, és eddig semmi fegyver nem nagyon hatásos ellene...
 • Infrath
  #713
  vmiért nem működik most a válasz gomb.. na mindegy simán írok

  sztem bármelyik fegyver jó lehet, ha eleget használod
  meg saját preferencia kérdés minthogy női vagy férfi karaktert készítesz e
  hogyan esik jobban a játék :)
  (persze, ha maximum ra törekedsz utána olvasol vagy tesztelsz és lehetsz még jobb :) )

  én nem használom a pörölyt, de annak nagy aoe ja van (területi sebzése,)
  de sztem akkor a legjobb mikor otthon a base en csonti sereg jön :)
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.07.25. 23:36:17
 • FJS
  #712
  Meglett a vasatgeir :) Hát marhajo szerszám, akit megcsapok vele az dülöngél vagy 3 másodpercig, addig agyoncsapom, még a fulingokat is. Egyszer még egy trollt is levertem vele 6-7 ütésből, úgy hogy beálltam egy kőtorony ajtajába, igy nem birt elérni, én meg jól megszurkáltam :)
  Meglett a vaspöröly is, van már elit draugr trófeám is hozzá, de azt még nem tudtam kitapasztalni hogy hogy kell hatékonyan használni. Ha valaki használja, irja már le hogy a vaspöröly hogyan hatékony....
 • FJS
  #711
  Hát, én kőfalban gondolkodtam.... A bonemass lényei ellen főleg, hogy tudjak csak vele foglalkozni.
  Most rászoktam az atgeir-re, egyelőre csak bronzból van meg, de hatalmas cucc :)
  A középső gombbal akkorát lehet vele csapni, hogy még a fuling is repül messze :) Ebben a játékban tényleg ki kell próbálni minden fegyvert, tényleg mind jó, csak ki kell tapasztalni. Az atgeir pl arra is tökéletes, hogy a kriptákban amikor a saras törmelék kupacot bontom a csákánnyal, eddig nyilaztam a túloldali ellenséget egy lyukon. Na most az atgeirrel átszúrok :) Hatékony. Meg amikor 5-6 ellenség rámront, egy nagy suhintás és mind kap belőle.
 • Mutans Zombi
  #710
  Ha fából van a fal, azt semmi perc alatt szétüti - sztm, bár nem próbáltam - , míg kőből, mint azt Infrath is megjegyezte, feleslegesen sok idő és ha nem elég magas, akkor a kis idézett lényei is okozhatnak meglepetést.


  Én jegeltem a játékot egy időre. Meg akartam építeni a saját Szuezi-csatornámat, hogy ne kelljen kerülgetni az egész kontinenst, de sajnos nem lehet mindenhol a víz szintjéig lejutni, így sajnos ez van.
 • Infrath
  #709
  szerintem működne, de feleslegesen sok munka/kő
 • FJS
  #708
  Azt találtam ki hogy egy jó nagy falat emelek a mocsárban Bonemass idézési helye köré, hátha onnan nem tud kijönni, és messziről lenyilazom, van már fagyott nyilam, sikerült sárkányt ölni a hegyekben.... Szerintetek jó ötlet?
 • FJS
  #707
  Köszi a tippeket! Sok hasznos info :)
  Közben sok vasat kibányászva felfejlesztettem a cuccaimat, igy már nem félek a síkságon a deathsquitoktól, a pántos vaspajzs felfogja a szúrásukat, aztán az ősi kéreg lándzsával jól leszúrom őket én is :)
  Meglett a Bonemass helye is, marha messzire az eddig felfedezett vidéktől, majd oda egy hosszabb hajótúrával indulok, addig is a síkságon tesztelem magam meg a cuccaimat.
  A kígyó húsát meg a sütés után még az üstben ragunak meg lehet főzni, az nagyon jo cucc, 200 fölé viszi a hp-t, de azt én a fő bázisomon tartom átlalában 1-2 tállal, főleg halál után ujraéledéskor tuti hogy gyorsan feltolja a hp-t hogy gyorsan visszaszaladhassak a cuccaimért.
 • Infrath
  #706
  méreg ellen poti és a fullra upgradelt vas buzogány és ruha amivel én elsőként küzdöttem ellene
  ha viszel stamina és hp regen potion-t is akkor egy az egyben az elejétől ütve a végig simán szétvered nem kell foglalkozni semmivel
  és kb a fele hp jánál túl leszel aztán kis fukosás a potionök lejárata miatt persze közbe ütheted csak ne úgy kezd el a harcot a másik fél hpjára hogy benyomod a hp potit hanem eleve legyél maxon a kis sétálással
  legyen minél nagyobb a rested effect ted harc elöőt kipihent talán magyarul
  legyen gyors gombon minden
  én a kis csicskáit a bossal együt csapom le átlóba állok a boss és a kicsik között vagy körözök a boss körül ők meg nem érnek utol..
  stamina gyorsabban fogy az első sőr poti szintén stamina -át ad (regen tipusú nem pedig fix egységet tölt)

  de persze függ attól még mennyit használtad a buzogányt /én sokat
  így volt elég dmg em
  és a boss kar csapását érdemes levédeni mert ha azt is bekapod nem tudsz ott állni a méregben végig
  és ajánlom kajának répa retek és kolbász
  répa vagy retek leves helyet (már nem emlékszem melyiket szoktam) nagyon ajánlom a kígyó húst kisütve!

  esetleg a távolról nyilazás a nagy fákat a mocsárban nem lehet elpusztítani ha ráépítesz onnan lenyilazod
  ha elég bátor vagy jégsárkányokat ölni a hegyen a fagyot nyíl vessző nagyon jó ellene
  én pl. múltkor egy kriptára ráugorva simán megöltem egyszer nem talált el max egy blob pont ott ért földet mellettem a kriptán azt egy lövésből öltem (fagyot nyíl + az elején még azt sem tudta hol van :D )

  inkább halj meg, ha menekülni kell de ne vidd haza :) (vagy építs messze)
 • Random_
  #705
  Én csak buzogánnyal nyomtam és a méreg elleni szer az fontos. Illetve jó a Stagbreaker mert amiket kiszór kis szmötyiket és csontvázakat azokat területi sebzéssel könnyen leszedheted.

  Három támadása van a csapás a karjaival, kidobált kis szmötyik és csontvázak és a mérgező felhő. Ezeket variálja, kifigyeled a ritmusát az ütésének és mikor nem csap elkezded verni buzogánnyal.
 • MekNzi
  #704
  Bonemass ellen én full vass cuccba mentem, meg amit innen loptam ötletet; sörök (hp, méreg) ijjal lövöldözgetem, aztán mikor közelebb mész hozzá, elfingja magát, ekkor elfutni mellőle mert sebez, ha lemegy a fingfelhő lehet neki ugrani buzogánnyal a spawner koponyája körül futkostam és így öltem meg.
 • FJS
  #703
  Nem nagyon pörög ez a fórum :(
  Ha valaki már leküzdötte a Bonemass-t, írja már meg a technikát, tanácsait, én most készülődök ellene, de még meg se találtam, pedig már 2 mocsári kriptát is kipucoltam, van sok vasam is. Vaspáncél szettre gyűjtögetek. Jártam a hegyekben fagyellenállás itallal, van már obszidiánom is, fejlesztettem a munkaasztalt is meg a kohót is. Néha vagányságból a síkságra is bemerészkedtem, hogy aztán rettegve pucoljak onnan ... :)
 • FJS
  #702
  A kapát én is használom a mocsárban, mindig ugy haladok előre hogy kapával egyengetem az utat. Igy menekülni is könnyebb, meg legalább tudom az utat követni ami néha a zöld félhomályban kifejezetten előnyös :)
  Ha a pióca a partközelben van, kapával felemelem alatta a talajt akkor ott tekereg a földön, kúszik vissza a viz fele , akkor adok neki az ősi kéreg lándzsával....
 • Mutans Zombi
  #701
  Ahogy már korábban írták mások is, hogy mocsárban előnyös lehet a kapa használata.
  Mielőtt én nekiestem a bonemassnak, a megidéző oltár körül elegyengettem a talajt, hogy ne lépkedjek tócsába, hogy eltegye a fegyvert, meg ne legyen ott pióca. Ennek az lett az előnye, hogy ha el is fogyott a stamina, az oltár körül tudtam úgy menni, hogy nekem takarásba legyen a főnök, így tudtam regenerálódni - mert nem kellett futkározni.
  A közelben egy kripta tetejére azért építettem portált és egy ágyat, ha mégis megölne, de erre nem volt szükség végül.
  Még meglepően könnyen is ment - acél felszerelésben, mert a terep nem adott külön kihívást.

  Az odaút komplikáltabb volt, meg a hazaút, mert a nyílt óceánon egy vörös színű tengeri kígyó akart magáévá tenni, természetesen vihar közben, egy alig használt karve-ban, amit jobbról balról síkság ölelt. Na az kihívás volt.
 • Jabar
  #700
  építsd fára a portált (olyanra ami nem kivágható) és nem verik szét.
 • harras25
  #699
  A harmadik boss messzi kontinensen van, mocsár síkságal körülvéve.
  Top iron settel mentem, fegyver+páncél és rengeteg répaleves, fehérrépa ragu, kolbász, méregellenállás sör meg még egy gyógysör.
  A legjobb felszereléssel ami elérhető.
  Biztos hibáztam a harcban. De a mocsárban nem építhetsz akárhova és ráadásul a mocsár keskeny és gyorsan a síkságon találod magad, ott meg a goblinok ha vasban vagy kicsinálnak, szúnyogok dettó. Öltem már mindkettőből többet is, de tényleg durva.
  Bonemass meg köpi a lényeket és harc közben sikerült a tömegverekedést a mocsári kunyhó+portál felé görgetni, nem szándékosan, kurvagyorsan szétverte mindkettőt, aztán minket is.
  Mondom, elbasztam, több rövid hatóidejű sör kellett volna és mindig az adott pillanatban meginni.
  De pont elég volt hogy ahhoz van esze a proginak hogy azonnal a hátamra bassza a fegyvert ha vízbe lépek de ahhoz nincs hogy visszaadja ha már szárazon vagyok. Ilyenkor ha két másodperc múlva veszed észre hogy alkarral blokkolsz és ököllel püfölsz már régen rossz.

  És tényleg, összességében egész heti meló oda egy pillanat alatt mert nem jókor ittam a sört vagy nem vettem észre hogy már nincs a kezemben fegyver.
  A péló másik végén szeretek lenni....
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.06.10. 07:54:01
 • harras25
  #698
  A Fallout 4-et alapból Survivalban toltam többszáz órát.
  Egész más úgy játszani hogy nem Rambozol, mert ha lelőnek akkor az utolsó alvásod az utolsó mentésed.
  Óriási kalandokat éltem át így, tényleg ijedtség, félelem, diadal és akciófilmek utolsó jeleneteibe illő elkerülhetetlen párharcok mikor egy nevető cinkelő supermutant beszorított egy roncstelepre, utolsó drog, utolsó tár töltény és ki a fedezékből lesz, ami lesz, ha elveszett fél óra menekülés hát elveszett.

  De mégsem volt ez az óriási blama, hogy húsz óra felkészülés nullává íródik mert egyszer valamit nem jól csinálok.
  Gondolkodtam, hogy van a spawn ponthoz közel portál a főbázishoz, onnan az utolsó hajóval visszamegyek portál alkatrészekkel a síromhoz, talán senki nem támad meg, ott kiszállok gyorsan portálépítés ha ott se öl meg senki (elvileg Csonttömeg még ott van) aztán felkapom a cuccom és vissza.
  A húsz elveszett órába beleölök még párat, ha meg nem ölnek út közben vagy az út végén.
  Hát nem.

  És hogy fémet nem lehet vinni se ércben se táblában portálon át, oké.
  De ötször szoptam vele hogy hajót nem lehet munkapaddal szétbontani.
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.06.10. 07:44:06
 • FJS
  #697
  Én körültekintően játszom, így pl. több egyenrangú bázist építettem fel, köztük teleportokkal, a bázisokon ládában az előző ruha/fegyver szett eltárolva, ha halál van, ugyis valamelyikben éledek újra, ruha fegyver fel és teleport a legközelebbi helyre a hullához :)
  De ezt sok idő volt kiépíteni, de igy most (még) nyugisabb, de még csak a hegyekbe mászkálok fel fagyellenállás itallal.
  Ott pl a farkasokat ugy szoktam apritani hogy felugrok egy kisebb sziklára, amire azok nem jonnek fel, én meg jol lenyilazom őket :)
  Vettem több súlynövelőt a kereskedőtől, ugyse lehet a több ezer aranyat amit eddig összeszedtem mire elkölteni.
  A vaskorba lépve pedig most éppen az ősi fa lándzsát fejlesztem felfele, egész hatékony, pedig eddig karddal plusz pajzzsal nyomultam, de a lándzsa+pajzs jobb most.
 • Infrath
  #696
  nyugi ezt mindenki elbassza
  aki tapasztaltabb már talán nem
  és ez sztem nem fog változni

  (nem menőzni akarok itten) én már megszoktam tapasztalt vok ilyenben
  a múlt időkben sok ilyet szoptam tudom mit kell tenni ha gáz van

  1. gondold végig mit lehetet volna máskép elötte tenni, utána, veszélyben
  2. ha még mindig nem gondolsz előre akkor végig gondolni gyorsan a semmiből mégis hogy mész el a cuccokért mégis oda
  be házba láda nézés mi van mi nincs milyen van mennyi idő
  aztán megpróbálni
  3 egyszerüen tanulni az esetből, már én sem szeretem az ilyen nagy szopásokat

  lásd subnautica fórumában is irogatnak emberek akik hu dee jó permadeth one life al akarnak játszani
  de minek
  sose értettem megöl egy bug és annyi (és volt is ilyen mindkét gameben, MINden gameben)
  ha végig tolod a gamet és igen is nagyon tetszik megteheted később akár fel is veheted
  én a legtöbb játékot is normal on játszom végig vagy ha kifejezetten van olyan opció
  hogy ahogy a készítők tervezték eredetileg opció stb.
  én télleg csak élvezetre és kikapcsolódás miatt játszom nem tudom miért jó a hard mód meg ilyenek stb.
  én szeretek ezekért kapni vmit erre jók az achievementek :D
  na akkor én mindent megcsinálok :D
  ezért nem tudok szinte egy streamet se nézni
  inkább végig nézek vmit youtubon mert bele lehet kattintani vagy egy montázs ba..
  de perzse mindenki úgy játszik ahogy akar
  én pl. fogtam magam a subnauticában és volt egy olyan nagy ismeretlen régió ami egyszerüen fogtam magam és csak fel akartam fedezni
  szórakoztató volt hogy minden új
  ezért mentettem
  és nem érdekelt a kaja víz se a hideg se semmi csak mentem és futtoam a felfedezésért :P
  aztán meghaltam és visszatöltöttem a mentést :D
  szal vannak egyedi dolgok én megértem

  és még vmi arra gondoltam hogy végül nem válaszolok erre az üzenetre és törlöm a ge**be ezt amit leírtam, de olyan fáradt vok hogy én most megnyomom azta küldés gombot -..

  (nem olvasom át sorry! most 2x3 omszor a helyeírás vagy hogy véletlen sem bántottam meg senkit az irománnyal mert nem ez volt a célom remélem érthető volt na pusszancs)
 • PiszkosFred
  #695
  Jellemzően igen, halál esetén vissza kell szerezned a cuccodat itt is, ott is. Vannak játékok, ahol mindent elvesztesz, vannak ahol csak bizonyos cuccokat/lomokat, vannak ahol időre megy a visszaszerzés, van ahol nem, van ahol a hulládban található cuccok szabadprédának számítanak, van ahol más nem nyúlhatja le, stb. :)

  Ami az ARK-ban picit segít, hogy egy közeli bázison parkoltatott szárnyassal aránylag gyorsan visszaérsz a hulládhoz (felpattansz mondjuk egy pterara és már ott is vagy, bár ehhez kell, hogy a bázisaidon legyen mindig egy "pluszban"). Ami a gond ott, hogy az ARK-ban ritkán mászkálsz önmagad, mindig lovagolsz valamit, így a hullád mellett a jószág is ottmarad, és ha nem tudja megvédeni magát, akkor megeszi őt is az, ami téged megölt. De ez a játékok velejárója, ettől még zseniális az ARK, egy próbát megér mindenképpen (csak géped legyen hozzá, az optimalizáció botrányos, még mindig)
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.06.09. 14:34:51
 • harras25
  #694
  Köszi
  Néztem egy leírást:

  "azért is kellemetlen, mert olyankor azonnal bukunk mindent, szó szerint nulláról kell újrakezdeni a kalandot (szerencsére vissza lehet menni a hullánkhoz az otthagyott cuccokért)"

  Ez ebben a műfajban mindig ilyen ?
 • Jabar
  #693
  Nézd meg Ark: survival evolved-et, nyomhatod egyedülis local-ban, vagy szervereken, de bérelhetsz is szervert (nem túl drága) és szerintem megéri a pénzét.
 • harras25
  #692
  Na, kihevertem.

  Megpróbáltuk leölni a bonemasst, ennél jobban felkészülni nem lehetett. De ez a fegyverelrakósdi és nem elővevősdi a mocsárban ha tócsába lépsz totál kiidegelt. És biztos lehetett volna jobban is használni a söröket, mert mikor fulljól rárontottam leszedtem a HP-ja negyedét, aztán stamina elfogy, elbújnék de jönnek a kiköpöttek, akkor az élet is lemegy, mire összeszedem magam vissza regenerál ő is.
  De amikor szétverte a portált és kunyhót amit a közelébe raktam akkor engem meztelenül hat kontinenssel arrébb élesztett újra a játék.

  Biztos csinálhattuk volna jobban is. Persze.
  De 40 éve játszok játékokkal, mindenfélével, még C64-en kezdtem wizard of worral.
  És életemben ekkorát nem szoptam mint ezzel a Valheimmel, húsz óra melót lenulláz egy pillanat alatt. És sok óra kell hozzá a siker esélyének kis százalékával hogy visszamenjek a cuccaimért és túl is éljem, vissza is térjek.
  A játék pihen amíg nem kezdenek ezzel valamit.

  Viszont hasonló játék érdekel ahol lehet így építeni harcolgatni és nem magányos világ.
  Sose minecraftoltam az ilyesmi lehet, de gondolom vannak hasonló újabbak.
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.06.09. 10:43:11
 • lonvard
  #691
  Én a brute vörös szemes fejeit pakoltam ki, némi szürketörp alátéttel. Tervben van, hogy az összes szürketörp trófeát kipakolom. Sámánt nem, mer az nem tetszik. trollnak hatalmas feje van, azt nem akartam kirakni, mer belepik a legyek. :)
 • FJS
  #690
  A különböző trófeáknak van valami haszna a díszítésen kívül? Én mondjuk nagy trollfejet rakok a házaimra a tetőre hagy ijesztgesse aki arra jár :) De a tengeri kigyó feje, pióca, stb jo még valamire?
 • lonvard
  #689
  Egy kicsit most beszippantott a Days Gone, de mihelyst végeztem vele, visszatérek. :)
 • lammaer
  #688
  Hát, ezzel az erővel játszania is felesleges... :)
 • Jabar
  #687
  Én a bronzon kívül nem találkoztam semmivel amit nagyon keresztezni kellene. Én is közel a kezdőhöz, black forest mellé építettem a fő bázisom, van a közelben hegy is. Ismerős meg azt szokta csinálni (bár ez szerintem elvesz a játékból) hogy kibányászik sokat valamiből, magához veszi, átlép egy csak erre létrehozott szerverre ahol a kezdő mellett lerakott ládákat, kipakol, visszamegy az eredeti játékába, át megy a portálján a fő bázisára, vissza a másik szeró, cucc magához vesz és relog a fő bázisra ércekkel az inventory-ban.
 • Infrath
  #686
  igen ez jó, de sajna később más miatt kell majd akár keresztezni az érceket stb.
  vagy csak lámpát akarsz belőle otthon stb. jó ha otthon van
  én mindig a kezdő base-t mező közepére építem ami kb sima(hogy sok munka ne legyen vele),
  víz legyen közelben
  én ne legyen messze a fekete erdő se
  szoktam sokat rohangálni az elején hogy meglegyen a best place
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.05.22. 17:27:28
 • Jabar
  #685
  Én meg azt csináltam hogy kerestem egy helyet ahol sok a réz, építettem egy pici házat portállal, meg egy kohó kovács asztal párost és ott legyártottam amit kell, hisz csak az ore/ingot párost nem tudod átvinni portálon, a kész terméket igen :D
 • lonvard
  #684
  Én is megszenvedtem a kötelező rézkitermelős szakaszt. Úgy lett sok rezem, hogy már javában a vaskorszakban kerestem a kereskedőt, de nem tudtam, hogy hajózva kell, így szárazföldön kutattam az erdőket. Közben egy csomó réztelért találtam, no meg egy csomó kriptát mellé. És ha már ott voltak, akkor gondoltam most bepótolom, amit korábban nem, igaz hogy felhasználni olyan szinten nem fogom, de azért csak legyen otthon néhány rakat réz. Hajóval pedig hazavittem szépen.

  Szóval az működhet, hogy karvéval átmegyünk egy másik közeli szigeten lévő erdőbe, és ott keresünk rezet. Mert az alapszigeten nálam legalábbis felpakolta a hóhatárra, meg a hegy túloldalára, míg más szigeteken ott vannak az erdő közepén.
 • undY1ng #683
  Igen én is ezzel a metódussal csinálom a réz farmot, de a göröngyös út a kiégetős. :D
 • Mutans Zombi
  #682
  Kocsikázás :-)
  Amikor rezet bányászom, akkor a bánya mellé mindig építek egy portált és a hátizsákba meg 10 bronz szöget teszek, hogy legalább az odaúton ne kelljen a kis kézikocsival szöszölni.
  A bányánál meg rögtön néhány fa kivágásával ott a workbench, pikk-pakk kész a kézikocsi is, amit ha hazahúzok és kipakolok, akkor rögtön szét is ütöm.

  Most a karve-val történő felderítő hajózásnál ugyanezt csinálom. Ha hajókázom, akkor egy portál van a hátizsákban, ha parton sétálok, akkor meg egy karve :-D
 • undY1ng #681
  Igen csak nyomorult sok mati farm kell hozzá, aztán néha nincs kedv az említett kocsikázáshoz. :D
 • Jabar
  #680
  Bonemass-ra is meg az általa oda dobott ellenségekre is sokkal jobb a blunt. Én spear majd kard-al kezdtem, de Bonemass miatt váltottam 1h buzogány+pajzs-ra és azóta sem váltottam vissza mert marha jó. Persze ízlés kérdése is. Amúgy meg ki kell próbálni mindent :D
 • lonvard
  #679
  Amúgy imádok most a kriptákba lemenni. Nyomulok előre mint egy terminátor, pajzs+buzogánnyal nem tudnak mit kezdeni, ha pedig fanolni akarok, akkor előveszem a Nagy Bertát, a kétkezes kalapácsot. Szerintem a csontik most mindenhol idegesek. Csak idő kérdése mikor térek be hozzájuk a kincseik miatt. :P
 • lonvard
  #678
  Én most a kígyó szigonyozásával szenvedek. Nem tudok olyan lassan evezni, hogy ne meneküljön el. Egyszer még az elején félig leeresztett vitorlával kirángattam a partra, ott elengedtem hogy üthessem is, erre visszamászott a vízbe, azt szigonyozhattam megint. Nem sikerült partközelben elkapni. Egyet most kinyírtam a bonemass felé menet a ragu miatt, sajnáltam is, hogy erre kellett elvesztegetni. Még mindig kérdés előttem, hogy mi a technikája a szigonyozásnak.
 • undY1ng #677
  Basszus amúgy a "játék eleje" ahol még kocsival kell át tolnod a fél pályán a rezet..... kínszenvedés néhol. :D
 • Mutans Zombi
  #676
  Általánosságban nézve lehet jó a kard, de itt írja a Bonemass tulajdonságait, és a leírás szerint a blunt -ra érzékeny, míg a kard által okozott slash -re valamennyire védett.
 • undY1ng #675
  Neten azt írja, hogy mindennél is a kard a legjobb választás. Most akkor Mace? :(