499
valheim-cover.jpg
Minecraft + Fallout + Dark Souls
 • yossarianHUN
  #499
  Ha teljesen megállsz a hajóval, egy helyben marad, "lehorgonyoz". Csak nagyon kell figyelni rá, hogy ne akkor ugorj ki belőle, amikor még mozog. És igen, érdemes vele még a vízben megállni, hogy ne verjék szét, a szúnyogok még így is betámadják, meg bármikor jöhet egy serpent.
 • Marsszonda
  #498
  Akkor még valami alapanyagot nem találtál meg hozzá.
 • lonvard
  #497
  Ez az, hogy bronz szögre nem jelent meg a tervrajz. A szekér jelent meg rá.
 • lonvard
  #496
  Köszi köszi. Éjszakai bányászatot még nem próbáltam, de a tábortüzezéssel izgalmasan hangzik. :)
 • Random_
  #495
  Gyanta, szarvas bőr, fine wood és bronz szög.
  Ha készítesz bronz szöget akkor megjelenik a tervrajza. Workbench kell a hajó építéséhez, szóval érdemes a part közelépbe egy workbenchet felhúzni ideiglenesen.

  A hajót érdemes szétverni fejszével ha nem használod különben az arra járók szétverik vagy a hullámzás elviszi. Én egy ládában tárolom a part közelében az alkatrészeit.
 • yossarianHUN
  #494
  Fine wood is kell hozzá. Lehet velük evezni egyébként.
 • lonvard
  #493
  És a vitorlással is lehet úgy evezgélni, ahogy a rafttal? Gondolom lehet, csak megkérdem. :)

  Ja, a jobb hajónak mi az alapfeltétele? Ahogy nézem az extra alkatrész a bronz szög. Olyat már tudok csinálni, de nem jelenik meg a craftolható lehetőségek közt a hajó.
 • harras25
  #492
  rakhatsz ki tábrotüzeket éjjelre, akkor a törpök alvajárnak, mászkálnak de nem bántanak
  szívás ha elkezd esni az eső, én ha messze bányászok olyan tiltott jelkép alakban rakom le a tüzeket fedéllel és mindegyik tűz egy irányból van fallal szélvédve

  elintéztem a három trollt de az egyik a part mentén mással is küzdött, a hullája mellett belek és vérzacskók is voltak, és most láttam kiírva hogy MOCSÁR
  nem mentem beljebb megnézni miféle népekből estek ki, elég nekem most a hajó, portál, meg top upgrade-ekhez gyűjtés és közeli bázisépítés az ősöreg elleni harchoz
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.23. 07:38:08
 • harras25
  #491
  mert a hajód nem mindig északnak néz
  a hajó irányához képest mutatja a térkép alatt
  van mér gyorsabb hajóm, tényleg szuper, bár a szél ha nyugatnak megyek nyugatról fúj, ha délnek fordulok azonnal ő is
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.23. 07:38:48
 • lonvard
  #490
  Épp bekkelem az éjszakát az erdő közepén egy bokor alatt. Szekér félig tele copperrel, tinnel. Relatív kis távolságok vannak, de ha ezzel a batárral elkezdek a facsonkok és sziklák közt csörögni, 20 méter távolságot nem teszek meg. :D
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.22. 20:22:12
 • lonvard
  #489
  A kis részleteket zabálom. Ahogy például a tutajt irányítjuk, vagy ahogy a szekérrel kelek át az erdőn. Tiszta Death Stranding, ahogy kezelni kell a járgányt a terepen a rajta lévő cuccokkal. :D És akkor szekerestül meglep az este. Ááá.
 • lonvard
  #488
  Már megcsináltam a taligát. Trolljelmezben úgy festek, mint egy kék Robinson. Hát igen, most kezdődik a nagy bányászkodás. Most lett nálam 10/10-es a játék. Féltem, hogy beleunok, de most hirtelen annyi dolgot adott, hogy fellelkesedtem. Ki kell kapcsolnom, vagy erre baszom el minden időmet. :)
 • lonvard
  #487
  Azt néztem, hogy hajón a szélirány tök mást mutatott, mint térképen. Illetve lehet hogy elnéztem. :)
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.22. 19:13:12
 • Infrath
  #486
  a fehér nyíl a szél
 • Voltan
  #485
  Hát ugyebár a bronz az rézből és ónból áll eredetileg, szóval igen, kell hozzá réz.
 • lonvard
  #484
  Valszeg mer kell hozzá copper. Ha megvan a copper és tin, akkor fogja dobni a bronzcuccokat. Így kell legyen.
 • lonvard
  #483
  No, probléma: Van smelter, charchoal, van tin orém, csináltam tineket. De egy tetü tárgyat nem tudok csinálni belőle. Nem ad craftolható lehetőségeket. Mi hiányzik?
 • lonvard
  #482
  Óó gyerekek, én ezt imádom. Találtam egy másik szigetet, nagyon közel van a kezdőhöz, át lehet gyalogolni rá, de merőlegesen van a szélénél, és ezért átlóban megérte áttutajozni rá. Ráéreztem erre a tutajosdira, és megtetszett. Megtaláltam az elderünk bunkerét, ugyanitt volt elég piros bizbasz, így most vágtatok haza a tengeren át, hogy összerakjam a charcoal + smelter szerkezeteimet, ami után csodát várok. Új craftolható cuccok megjelenését. Épp utazom a tengeren át, ködben, esőben, viharban, áááá.

  Ja, szakmai kérdés: térképen mi a tököm az a fehér nyíl? Először a következő boss irányának hittem, de nem hiszem. Aztán a szélnek, de az biztos nem.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.22. 14:04:56
 • Infrath
  #481
  harras25 a kripta alatt
  a csontváz barlangokat érti, a sötét erdőben Ionvard
  nem összekeverendő a mocsárral

  igen a mocsárban vannak ilyen piros tűz kürtők azok körül megjelenik pár szúrtfatty
  ki kell ütni csákánnyal a helyét és megjelenéskor a vízbe megjelenve meghalnak
  én kettő között szoktam kapával egy jó utat képezni majd középre a teleport kis házikóval
  és lehet szenet is farmolni (5 percenként)
  túl közel nem érdemes építeni mert a munkasztal blokkolja a megjelenést (talán az épület elemek is, abban nem vagyok biztos)

  este meg kiugrom néha oda láncért is :)

  megjelenés=spawn
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.21. 13:41:59
 • harras25
  #480
  Magyarban surfattykő ?
  Az a kriptákban van.
  De amelyik ELŐTT vannak csontvázdarabok az trollbarlang. Szűk helyen kell ügyesség a megöléséhez ha gyenge az íjászatod.
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.21. 12:34:40
 • harras25
  #479
  Ismerős azt mondja, megölte az első bosst, de nem értette mit akar a varjú, addig variált mig újra megidézte és megint megölte.
 • Random_
  #478
  Éjszaka a fekete erdőben alap a Brute, Sámán és slepje. Ezek egy kupacban járnak a fekete erdőben éjjel. Arra figyelni kell, hogy ha elhúzódik valami feladat az éjszakába, akkor nagyon megnehezedik a dolgod. Boss ölésnél is mindig reggel megyek, mert ha éjszakába húzódik beszophatod.
 • lonvard
  #477
  Most olvasom, hogy a swampba vannak a surtling nevű lények, és azok dobálják. És a swampot még meg se találtam. Na hát akkor nem kriptázgatni fogok, hanem megkeresem ezt a biomét.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.21. 11:37:50
 • lonvard
  #476
  Youtube-on van fenn egy olyan, hogy 3 trollal küzd a skac, szóval benne van a lehetőség. Nem tudom hogy az érkezésük random és csak megúsztam, vagy technológiához kötött. Mert én is a második boss előtt vagyok, de még el vagyok maradva fejlettségben. Csináltam a széntermelő helyett smeltert, de nem adott új lehetőségeket, szóval szerintem a kettőnek együtt kell meglennie, hogy kiadja a fémtárgyakat. Szóval még ilyen ősember szinten baltázgatok. Szeretnék már végre normális felszerelést, a trolljelmez tetszik a stealth bónusszal. Jó kis Robin Hood lehetek a fák között egy fejlettebb íjjal.

  Jut eszembe a smelterhez szükséges piros alapanyag az valami lényben is benne van, ha jól olvastam. Ilyen tűzelementál-szerű izénak fantáziálom. Rohadtul nem találom a kriptákat, szóval lehet azt a lényt kellene megtalálni valamerre.

  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.21. 11:15:31
 • harras25
  #475
  Egyet megoldottam majdnem megoldottam mikor jött a második, azt is kezeltem, de nyilván fogyott a stamina míg úgy vertem a törpéket hogy közben az óriásokat is kerülgettem. Pont lelasstoíttam, tölteni, mikor hátbatámadott a harmadik.
  Nem vadászatra készültem, megostromoltak, tőrbecsaltak... :)))
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.21. 10:56:54
 • Ironman2
  #474
  Éhes gyomorral elég nehéz trollokra vadászni.
 • harras25
  #473
  És elfogy a stamina....
  Pont az új szép hajót akartam letenni mikor jött az első. Hát nagyon hiányoztál, mondom, jött pár törpe is.
  A ház mellett a bikatörőt nem használhattam, elkezdtem őket becsalni az az erdőbe a háztól messzebb, a trollt félig leszedtem közben. De ebben a pillanatban suhint el mellettem egy szikla mögül egy másik a fatörzsével, bukdácsolok tovább, a törpéket kicsináltam de közben elfogyott a stamina. A sérült trollt lövöm hogy legalább az essen el, mire mögülem a harmadik csak fél méterrel véti el a fejemet, Ő kétcsillagos szürketroll. De mivel alig van staminám és előre nem mehetek a másik kettő miatt, csak pár lépest tehetek oldalra és a troll őrmester másodjára nem hibáz.
  És a három troll őgyeleg még kicsit a sírom körül mielőtt tölteni kezd a progi.
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.21. 08:43:51
 • lonvard
  #472
  Ilyenbe még nem futottam, de az tetszik ahogy hirtelen el tud romlani a helyzet. Lődözök egy trollt tüzes nyíllal, a csörtetésünk bevonz 1-2 közepes greydwarfot. Szépen elbirkózom velük, de valahogy mégsem fogynak. Aztán megjelenik egy majd két brute is köztük, aztán egy sámán is van már, aztán már 6-7 greydwarf kerget meg a troll, és közben leszáll az éj. A könnyed trollölés helyett azon kapom magam, hogy a sötét erdőben bukdácsolok a facsonkok között, és amerre nézek greydwarfok, és már csak a rohanás van. :)
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.21. 08:19:35
 • harras25
  #471
  Mennyire hétköznapi még a második boss kinyírása előtt, hogy három troll fog össze hogy kinyírjon ? Lesből, bekerítéssel, az egyik kétcsillagos.
 • Ironman2
  #470
  Random generáltak a térképek,mindenkinél más pálya van,ellenszélben vitorlát lebontani,hátszélben kibontani.
 • harras25
  #469
  Régen volt hogy halál után kiírta hogy "hullafutás" de nem tudom az mit jelent

  Ha meghaltál és messze van a cuccod az a legrosszabb
  én sokszor türelmetlenül rohantam vissza de nulla staminával és 25 HP-val volt hogy rossz ötlet volt és rettenetesen frusztráló...
  de jelet mindenképp tegyél a térképre ahol a cuccod van, mert ha még egyszer meghalsz a progi már azt a helyet mutatja, nem azt ahol a cuccod hagytad

  szóval jelet a térképre és egyél valamit, esetleg egy kőfejsze vagy bunkósbot hogy legalább a gyíkok ne rágják le a segged
  és a staminát nem érdemes leszívni rohanás közben, mert pont akkor fog hiányozni mikor menekülnél vagy ütnél
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.20. 09:13:40
 • lammaer
  #468
  Tutajjal ne is menjél sehova, nem jó az semmire.

  De a hajózást nem ölték meg (sőt, ez is igen hangulatosra sikerült) és szükséged is lesz rá, lesz ott majd jobb mint a tutaj...


  Aki már eljutott a játék vége felé, az biztosan járt is már másik szigeten...
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.20. 08:30:00
 • lonvard
  #467
  Amúgy járt már valaki másik szigeten is, tényleg? Mert látok a távolban dolgokat, de a tutajjal nem merek mozogni, mer ellenszélben nem megy. Egyébként ezzel gyakorlatilag meg is ölik a hajózást, mert sziget mentén hajózni értelmetlen, távolodni meg nem merek, mert nem tudom hogy jutok vissza.

  Ami kihívás, hogy elindultam körbe a szigeten. Középen van a hegység ugye, tehát azt kerülöm a hideg miatt. A sziget bázisomhoz képesti másik pontján építettem egy sufnit, majd úgy döntöttm átszaladok a hegyen keresztbe. Megtámadtak a farkasok, megöltek. Meztelen seggel ébredtem a sufniban, távl a bázistól, nulla felszereléssel. :D Ahhoz hogy be tudjam gyűjteni a felszerelést, nem mehetek oda meztelenül, fegyver nélkül. Úgyhogy új túlélőjáték kezdődik elölről, ezúttal a sziget másik oldalán. :)

  Köszi a tippeket srácok!
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.20. 08:10:13
 • harras25
  #466
  na igen ezekről akartam írni

  új bázisom: a második boss megidézéséhez közel
  de nincs kovakövem, vaddisznóbőröm és nyírfám
  a tutajom meg elveszett, ellenszélben jöttem és egyszerűen nem mozdult, végül kiúsztam az utolsó száz métert
  és ezen a szigeten kilométerekre minden irányba fekete erdő, se vaddisznó, se fehér fa, se kovakő

  kedves de hozzám képest is amatőr barátom mondta, a a saját mapján egy troll szétverte a házát, az ágyát mindenét, sok kilométerre a kezdőponttól
  zsoldosnak álltam, átmentem a fegyvereimmel
  nos.... ez valami nagyon hollywood volt
  fekete erdő közepén egy széles gyönyörű zöld mező, annak közepén egy majorság meg egy troll és a troll rampage-osat játszik, dühödten gyufát csinál az egész bázisból
  hihetetlen látvány volt
  megöltem a trollt meg leromboltam a környéken néhány szürketörp spawning pontot, legyen nyugodtabb társamnak itt az újraépítkezés
  bérem gyanánt fogtam a barátom kovakő- és vaddisznóbőr készletét
  meg mivel egy kicsi mező ez a fekete erdőben, kivágtam 50 hasáb nyírfát

  de a barátom nem tudott javítógombbal újra építeni a romokból
  én viszont visszajőve a saját világomba tudok építeni portált, új és jobb hajót, zsámolyt, valami új munkaasztal fejlesztést meg védőkövet

  a portál meg a hajó pont kijön az 50 nyírfából ha jól emlékszem
  és ha jól gondolom ha csinálok ide egy portált és a hajóval visszamegyek az anyakontinensre és ott meg a párját, akkor tudok csillagkapuzni a két kontinens között ?
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.20. 06:45:53
 • harras25
  #465
  1. Kajával évek mire elég szened lesz
  2. Új bázisnál én elbontottam az egyiket és darabjaiból építettem a másikat.
  Nem veszik el a cucc ha nem gurul le egy lejtőn, akkor nem tudod felvenni ha tele az inventoryd.
 • Random_
  #464
  Érdemes még 5 kockát szerezni, egy kriptából is összejöhet 10, de van amikor nulla.

  Amit elbontasz abból mindent visszakapsz

  Ha rombolja az eső az épületed azt ingyen javíthatod, egyébként meg nem kell túlagyalni a házat, menet közben bővítheted.

  A második bosst is tüzes nyílvesszőkkel öltem le, mivel fa az alapja a bossnak ezért a tűz extra sebzése jól jön ki. Érdemes az oltárához minibázist csinálni portállal. Ha megölne akkor is gyorsan visszajuss.

  Érdemes mindig egy üres portált tartani amit akkor használhatsz, ha messzire hajózol és gyorsan haza akarsz jutni, persze vinned kell magaddal portál alapanyagot.
 • lonvard
  #463
  Legyártok egy rakás szenet, utána smeltert kipróbálom. Bár lófasz, mer kell hozzá érc, az meg egy darab nincs. Tehát akkor már inkább bemegyek az erdőbe, aztán kerítek még piros kütyüt, meg ércet. Köszi szépen!
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.19. 16:47:30
 • Infrath
  #462
  mindent vissza ad a játák 100% ban ha nem akkor az szerver lag problema..
  de igen jól gondolod, de kell az égető is nem hiszem hogy 200 húst elfogsz csak emiatt égetni.. érdemes lenne még 5 ilyet szerezned

  esetleg még 5 öt (ha jól emlékszem a mennyiségre) 2 portál és egy odin, hogy halld mikor ütik a falat esetleg
  én szeretem meg jól is néz ki, de rád van bízva.
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.19. 16:37:44
 • lonvard
  #461
  Na akkor segíthetsz egy kicsit. Bementem a trollok erdejébe, találtam még egy kriptát. Meglett az 5 piros izé. Dilemma: Charcoal vagy Smelter? Zéró segítséget adott a játék, így a szén mellett döntöttem. Jó nagy hülyeség volt, mert szenet odaégett malachúsból is tudok csinálni. Jóvanna, azt hittem ha megépítem bármelyiket, felold pár extra építhető kütyüt, kovácsműhelyt például, de nem. Na most nem merem lebontani, mert az az 5 piros cucc lehet elveszik. Pedig szerintem a Smelter lesz az, amivel tudok majd ércet olvasztani.

  Javíts ki ha tévednék.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.19. 16:22:55
 • harras25
  #460
  Készülök a második ellen, eléggé jó a bronzszettem.
  Kardot meg buzogányt nem csináltam, az atgeir meg nem tűnik hasznosnak ahhoz képest hogy kétkezes,
  A bronzruha és a bronzfejsze viszont úgy látom tényleg jó és bronzpajzs is hangos mikor védekezik. A bronzcsákány meg gyorsan aprítja az ércet.
  A bronznyíl kényszermegoldás lesz a tűzes nyílhoz képest, az összes sebzésük egyforma, nem tudom a tűz jobb e vagy rosszabb mint a sima szúró.
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.19. 06:44:14