86
  • Lapajka
    Ez kb az az értelmi szint, hogy pl "ha nem voltál Moszkvában, semmit sem tudhatsz róla... vagy ha nem szexeltél meleggel, nem tudhatsz semmit a melegekről" és így tovább végtelen hosszan sorolhatnám. Marhaság, te is tudod. Pont manapság, amikor felteszik pár nap után az egész játékot tokkal vonóval 4k-ban alaposan végigjátszva, de persze nem tudhat semmit senki csak te, a hatalmas hős, aki játszol is vele, értem... gratulálok...halleluja...
    Majd ha egyszer orvoshoz mész, ne adja isten különleges betegséggel, kérdezd meg tőle hogy gyógyított-e már meg ilyet, mert különben nem vizsgálhat meg, hiszen semmit sem tudhat róla... XD
    Nos végignyálaztam a videókat képzeld el, bőven több volt mint elég és vártam a csodát, eközben egy fejjátszós májerkedő, holo kiborg Neo és John Wick turmix fickót bámulhatom szakadatlanul szinte, aki nagyon nem szimpatikus, mindenbe belepofázik, állandóan megjelenik kéretlenül, kínosan erőltetetten flegma még video szinten is zavaró és irritáló, nemhogy milyen lehet (nekem legalábbis) játék közben... ugyanaz ismételgetés az egész, kb mint az AC sorozatban... a legtöbb küldi, bár elhiszem hogy lélekbemarkoló témával, ugyanaz drappban (minden disztópia valójában ha jól van megcsinálva, megírva, akkor mély és lelki, hiszen poszt apokaliptikus; az emberiség nagyjából kihalt, a civilizáció romokban... ennél nyomasztóbb pszichodrámai alaphang kevés lehet ugyebár) és mint már írtam, főleg csak duma duma duma, a "játék"... (okés tudom van ilyen műfaj is, hogy csak végig dumcsizgatás, aki szereti, egszségére, én inkább filmeket nézek helyette; de pl a Witcher-ekben is sok nyomozgatás van meg sokfelé ágazó dialóg rendszer van, mégsem unalmas...)
    20 000 forintért és min 500 ezer ft-os hardverért (ha jó monitort ill tv-t is akar az ember ugye, hozzá... kapok egy nagy semmit (nekem legalábbis az, főleg annak tudatában, hogy ez lehetne a Witcher 4 vagy akár már ennyi idő alatt az 5)...

Nyilván durranás lett volna 10-15 éve, főleg eme extrém komplexitás miatt (amit amúgy már a Bethesda az Elder Scrolls-al bemutatott és a Witcher 3 sem marad le tőle, minden DLC-vel). Aztán hogy a mellék küldetések milyen témákat rágnak le újra, mivel biztos, hogy minden téma ismert és kitárgyalt már jó ideje a szórakoztatásban ill kultúrában és irodalomban; nehogymár ez tegyen egy játékot olyan kva csúcsszuperré... mert néhány mellék küldi micsoda elgondolkodtató vagy éppen tanulságos (mellesleg valamirevaló játék ugyanezt hozza legalább vagy 20 éve, el lehet mondani sokról, hogy nagyon elgondolkodtató vagy éppen mélylélektani témákat boncolgat vagy eleve maga az egész vagy legalábbis néhány küldetés benne), de minden témában tudok olvasni cikket, könyvet, nézni játékfilmet és vagy dokfilmet, ha annyira érdekel (nem pedig egy nyomorult beteg, ráadásul bug-okban fuldokló GTA jellegű játékra van szükségem, hogy mély gondolatokat ébresszen, miközben épp egy kupiban drogozok benne, meg lövöldözök, lopott autóval közlekedve).. 2020-ban vagyunk, hozzáférni bármilyen témához őszintén korrekten... Amúgy meg folyamatosan az erőszak, a prostitúció, drog, cigarettázás, torz szexualitás az, ami dominál a játékban, abszolút romlott (oké nyilván ez eme világ lényege, egy halódó civilizáció dekadenciája), mondhatnám akár azt is, hogy libbant, ahogy most divatos sőt libernyák (kivéve persze bent a vállalatoknál, ahol azt sem tudhatjuk, hogy egyáltalán ember-e az, akivel szemben állunk vagy csak egy full kiborg)... Nos zerintem ha lesz hasonló világ, akkor nem lesz ilyen káosz, hanem inkább orwelli lesz, ha nem igazodsz, kidobnak a mutáns vadállatok közé a sugárzó sivatagba, ugyebár ilyen sztorikat is láttunk már filmen is játékban is); oké oké torz disztópiás elvadult, beteges világban játszódik... de ahhoz meg nem elég kemény... (vagy akkor az önkényuralmat gyakorló nagyvállalatok kellene hogy extrém terrort tartsanak és azért kéne hogy irgalmatlan rend legyen, vagy akkor legyen istentelen káosz és aki szembe jön, csak mert jön már lehessen számítani hogy ki akar rabolni élet-halál harccal akár...)
    Lehet te nem bírod a misztifikált középkori ős RPG stílust, az a te bajod... az igazi RPG nem lehet más csak fantasy ez egy alapkő, nem csak a játék, hanem a film és egyéb művészetben a fantasy nem lehet sci-fi, mert az egy másik műfaj (bár tény, az Elder Scrolls képes volt nagyot dobni az ötvözésükkel, de egyedül ők, bár szerencsétlen próbálkozás volt jó pár, főleg ilyen gülüszermű ázsiai anime katyvaszok)...
    A sci-fi RPG-k erőltetése, nyilvánvaló üzleti alapon (mert mi más lenne a cél, lerágták a hagyományos RPG-t kell a profit ugyebár), a Witcher sorozat amúgy abszolút okkult pogány jellegű horror játék, arra aztán a szenteskedést, meg ájtatoskodást aligha mondhatod rá; és egy dolog hogy középkori stílusú, semmi köze a valódi történelemhez, minden fiktív benne, a hangulata és stílusa egyedülálló újszerű és megismételhetetlen; ez volt a sikere titka, sok bugyuta marhaság van benne nyilván, pén pl ezt a retardált konzolos stílust nem bírom, hogyrendszeresen jön egy idegtépő óriás boss ugyebár... vagy éppen egy olyan küldi szakasz, amit nem szakíthatsz meg... kb ilyenkor leveszem a nehézséget minre, és hadd legyek már rajta túl jelleggel szenvedem végig...
    Nem lehetünk egyformák. Elhiszem és adok ennyi bizalmat a CD-s lengyel fiúknak (bár az egész cég már ha jól tudom félig USA-ban és máshol az EU-ban van, már fele sem lengyel a dolgozóknak), ha kiforr a technikai része és akciósan adják majd pár év múlva, ingyen vagy pár ezerért, biztos felteszem és kipróbálom (ahogy ezt már sok mással megcsináltam, zömmel persze igazolódott, hogy de jó hogy nem adtam ezét (sok) pénzt). Tavaly volt akciós pl, ha esetleg nem ismered, a cseh Kingdom Come Deliverance... azt tudom ajánlani, ami nem misztifikál, nincs tünde benne, sem ork vagy démon meg hasonlók és abszolút valós történelmi sztori, még magyar szál is van benne... bár nem tüntetnek túl jó színben fel minket benne... azonban abszolút realista játék, nincsenek ilyen infantilis marhaságok benne, mint akár a Witcher-ben is hogy odateleportál a varázslónő vagy épp a vampír haver, esetleg a sátán emberalakban és kivakar a kakiból, ha már szuperhősként sem bírsz egy ellennel... Vagy épp jön egy Keanu Reeves klón hologram, félig gép, félig ember és az bunyózik kicsit vagy lődöz veled... ez meg nekem nem jön be... Egyáltalán ez a cyberpunk stílus kezdettől nem tetszett, amióta megjelent és az sem tegnap volt.. akkor már inkább steampunk legyen, ami sokkal látványosabb, ötletesebb és stílusosabb dizájn szerintem... és persze az is disztópikus ugyebár... ezért jók nagyon dizjánban a steampunk RPG játékok, pl a Fallout vagy éppen a Dishonored vagy éppen a filmek, melyek alfája és omegája ugyebár a Mad Max és a Dűne... tehát már 40 éve ismert volt mindkét műfaj, mellesleg utóbbit sokkal nehezebb dizájnolni ugyebár... míg a cyberpunk, fogja, egy mai mondjuk pl Tokyo városképet picit kipofozza és már kész is a grafika... persze tudom, ez a mi mostani üdvöskénk e kvázi fogalmat ill stílust komplexebben kezeli, hiszen itt nem is annyira csak a látvány, hanem a karakterek a cyberpunkok, azaz kiborg keményfiúk ill törvényen kívüli lázadók és vagy bűnözők... de lehet nem értettem jól, hiszen én nem játszotam vele, csak jelentős ugrásokkal végignéztem nagyjából a hosszú gameplay-t, tehát természetesen alsóbb kaszthoz tartozom, mint te a kiberpánk mester... bocsánatért esdeklem... XD
  • nemadomeganevem
    Helló.Igazad van én tévedtem, nem , Rendőrségi küldetések, hanem , Rendörségi szkenner balhék. És igaz hogy ne várjunk tőlük nagy sztorit, ezek azért vannak hogy eltöltsünk plusz idöt a játékban.Én csak egy példát próbáltam felhozni, amit hallottam hogy mi történt,Janival nem straem közben, hanem otthon vele, de gondolom nem egy eset történ még, több millió a játékos bázis, de most jött ki a patch konzolra és hamarosan ki jön PC-re is. Maga a játék egyébként, direkt arra épül hogy egy problémát több modon meglehet oldani, lehetsz Rambo, Ninja, vagy ezek kombinácioja, be mehetsz ajtón erövel ,meg hekkel-heted etc. A játék tartogat meglepetéseket és kihívásokat attól függ,mit fejlesztettél.
  • Kancsalborz
    Azok nem "rendőrségi küldetések", hanem események amik a térképen véletlenszerűen zajlanak...
    Azért már egy betörés, vagy valami büncselekmény rendőri felszámolásához ne várjunk már "sztorit".
    Azok nem mellékküldetések.
    Ezt tette a Far Cry-ok, meg Assassin Creed-ek a sajtó által konzekvensen RPG-knek hívása. Ezek egyébként jó játékok a maguk nemében, de miattuk mindenki azt hiszi hogy a : "gyűjts össze a térképen 976db rózsaszín tamagocsit", meg az "ölj meg 347 vércsimotát", az "küldetés"-nek számít.
    Csakhogy egy "klasszik" RPG-ben semmiképp...
    TheVR-ék meg amitől méltán elismertek lettek, meg amit az utóbbi években csinálnak -mióta a "twiccses" figyelemhiányos hiperaktív az adott temákhoz mindíg konzekvensen érdektelen és inkompetens kistini " közönségük" kiszolgálása lett a fő cél - azóta orditó a különbség minőségben...
    Amit a Cyberpunk "végigjátszásaként", teszteléseként végeztek az erősen a no comment kategória.
    Nézz vissza egy 4-5-évvel, hogy milyen hozzáállással végezték az ilyen kategóriájú játékok bemutatását, azután nézd meg ezét.
    Függetlenül attól hogy egyetértesz-e velük az adott játékkal kapcsolatban, vagy nem.
    Persze az dobja rájuk az első követ aki nem tenné amit ők, mert most ebben "stilusban" van a nagy lóvé, és be is jött nekik.
    Az hogy a játékok szempontjából viszont mennyire releváns amit művelnek, az egy másik kérdés.
    Én szemely szerint sajnálom azokat akik erről a játékról ott tájékozódtak.
    De poéncsatornának meg mindíg faszák, van egyéniségük.
  • Kancsalborz
    Velem meg alig fordul elő hogy 1-órán belül végeznék akármelyik sokadrangú mellékküldetéssel. Még nem találkoztam olyannal, amit "körbejárva" ne lett volna még legalább 4-5-féle képpen megoldható, és ne találtam/hallgattam ki hozzá a mission területen belül plusz infókat...
    Erre irtam hogy van lehetőség ezt sokféleképpen játszani, a játek nem fogja a kezed es nem is rág a szádba semmit. Az hogy mennyire vagy hajlandó benne elmelyülni, a te dolgod.
    Mindenesetre annak fényében hogy mennyire szereted a Witcher 3-at, érdekes amit írsz, mert az is úgy mutatta meg a mélységét ha időt áldoztál arra hogy " nyitott szemmel járj"...
  • nemadomeganevem
    Helló. Úgy látom aki játszott , vagy játszik a játékkal annak is külömbözik a véleménye, 1. tényleg vannak Ismétlődő történések a játékban fölleg a rendörségi küldetésegben, 2. Vannak játékot megakasztó bug-ok én eddig egyel találkoztam, nem a fö szállon de ahogy hallottam, a WeAreTheVR- jani is mondta hogy be bugolt nála is egy komolyabb szál a játékban. Magyarán úgy néz ki még az is megvan, gyözödve a véleményéröl hogy igaza van, aki játszik vele mert vele nem történt meg vagy nem zavarja, akkor az a mérv-adó. Én eddig élvezem a játékot és elfogadom a hibáit is, jó játék számomra, de nem ez fogja megrengetni a játék -ipart, az a hajó már elment szerintem.
  • Kancsalborz
    Dear Sir !
    Kezdem azt hinni, hogy téged valami komoly trauma ért ami a játékhoz köthető, mit tudom én - keresztülhajtott a lábadon egy Cyberpunk matricás autó - vagy valami ilyesmi, az magyarázná ezt a vad rosszindulatot és negativitást amivel a játékhoz viszonyulsz...

Ezzel nem is lenne baj, egy fórum lényege hogy mindegyik oldal kifejthesse a vélemenyét, és ezt te ezt meg is teszed minden a témához kapcsolódó fórumon.
    Persze a játékkal bevallottan nem játszol,ezért a játekmeneti részeről írt kifogásaid egytől-egyig hülyeségek, és hogy a technikai oldaláról sincs fogalmad azt meg bizonyítja az alábbi hozzászólásod is, minthogy a Cyberpunk és a Fallout76 indulása körüli balhét összehasonlítod. Úgy objektíven érzelmek nelkül, hogy ki-mit szeret, kb. alma meg körte...

Értem én hogy most aztán pusztuljon a CD Projekt meg szar a játék, de nem az a baj szimplán hogy neked nem tetszik,(de azt elég lenne egyszer is leírni és tiszta sor...) vagy esetleg nincs hozzá géped hogy futtasd ?
  • Palinko
    Na azért ne essünk át a ló túlsó oldalára se, nincs két egyforam side quest? Akkor csak nekem kellet ezerszer bemenni valakit megölni, kimenteni, adatot feltölteni, letölteni mindezt elég sokszor ismételve? A másik fele tényleg kidolgozottabb de rengeteg mellékküldetés ugyan olyan kapsz egy sms-t egy kis sztorival aztán menj bele intézd el és gyere ki. Az meg másik hogy az előző witcherek is voltak olyan erősek mint a 3. Sőt az első rész szerintem még jobb is mint a 3. kiegek nélkül, kiegekkel azért a 3. a jobb.
  • Sir Cryalot
    :DDDDDDD
    ________
    más:
    ide nem a no man's sky a jó példa meg nem is az andromeda,

ehhez egy bejrút / műtrágyaberobbanás kaliberű fallout 76 puki illik a refundokkal ahol ugyancsak a kiadó a fejlesztő...
    Ezek azon most nyilván túltettek, ezzel a reaktorleolvadással ,a produktum az más kérdés, de komoly káreltakarítás lesz :DDD
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2020.12.19. 03:11:17
  • TokraFan
    Nem jól emlékszel, mert NMS is laggolt PS4-en nagyon keményen, ha olyan bolygóra szálltál, ahol masszív növényzet volt. Sőt PC-n is. Másról se szólt minden, mint hogy szemcsés a kép amit nem is lehet kikapcsolni, a textúrák folyamatosan töltődtek be repülés közben, ami eléggé kiábrándító volt, a hegycsúcsok is hirtelen ott termettek a semmiből, és még lehetne sorolni, mennyi gond volt vele.
  • TokraFan
    Egyetértek maximal!

Lapajka
    W3 jó volt, de nem lehet összevetni a kettőt. Teljesen más műfaj, a CP hiánypótló is. Az meg elég meredek kijelentés, hogy a CP agyatlan zagyva marhaság lenne, látom Te sem játszottál vele. Az meg külön vicc, hogy videók alapján formálsz véleményt egy játékról.
    Konkrétan a side questek olyan témákat dolgoznak fel, hogy hajam szála égnek áll, nincs két egyforma, mindegyikből dől a kreativitás, a gondosság, a fejlesztők és tervezők szeretete a munkájuk iránt. Ha a nyomorult konzol hiszti nem lenne, a játékkal az ég világon semmi baj nem lenne. Bugos ugyan, de emlékezzünk már akár pont a W3 megjelenésére, amihez konkrétan 3-4 hónap kellett, hogy gatyába rázzák. Csak az emberek többségének a hoszútávú memóriája sajnos egy egér szintjén van. A játékot megakasztó bug nincs, a többi javítható. Ezen kár fennakadni. A lore viszont simán W3 szint, személyes véleményem szerint keményen üti is, persze ez nyilván attól is függ, ki milyen világot kedvel, egy vallásos ember pl. nyilván jobban élvez egy mítikus, varázslós, sámános, csodavárós, sárkányos, középkorba helyezett, lovaglós, kardozós játékot, mint egy tudomány iránt érdeklődő, akit a CP2077 világa sokkal jobban be fog rántani. Én pl. a W3/Skyrim/Dragon Age és hasonló középkori világoktól menekülök, a víz kiver ezektől a vallásos marhaságoktól.
    Azt se kéne elfelejteni, hogy a Witchernek volt egy első/második része is, de azok közel sem voltak a W3 szintjén! A CP ahhoz képest, hogy első gyerek a témában, magasan kiváló!

Semmi gond nincs a játékkal tartalmi szempontból, a konzolok miatt van az egész hajcihő, már eleve amiatt kellett halasztani kétszer is a megjelenést.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.12.19. 02:27:12
  • Lapajka
    A jószándékot úgy értettem, hogy egy korszakalkotó RPG jellegű akció kaland játékot akartak csinálni, ami a Witcher 3-at is lepipálja, gondolták ambíciózusan. Tartalmas szórakozást, nem agyatlan céllövöldét szándékoztak adni nekünk jó szívvel, szerintem... A Witcher-el befutott és világsztárrá vált team vezetőjének régi álma volt ez, már már mániája, ha jól tudom... A fejlesztő gárda nem hiszem, hogy pénzéhes; ők a Witcher 3-al elértek már mindent... a kiadók a különféle hiéna paraziták akik rajtuk lógnak már elhiszem hogy kapzsik, de hát az egy másik téma az már a biznisz része a dolognak... nem csak a bughegy itt a baj, hanem hogy nem jött be a szándék, mert semmi extra nagy dobás nincs, kivéve a komplexitást, az egyedül valóban mellbevágó, de ilyet is láttunk már... Engem speciel kimondottan sért, és haragszom már évek óta, hogy a Witcher-t nem folytatják... milliók könyörögtek nekik, hogy ne ilyen agyatlan, zagyva marhaságot barkácsoljanak, hanem folytassák amit jól tudnak csinálni, amivel learattak minden babért... és ami tényleg jó... mai napig minden idők legjobb játéka a Witcher 3 ill a Witcher sorozat... mivel eszem ágában nem volt megvenni a cyberpunkot, és játszani vele, ezért engem nem érint a játszhatatlanság vagy csúnya bug-ok, (azt meg lehet bocsátani ha a játék nagyon jó, a Witcher 3 is elképesztő bughalom volt, amikor megjelent, ilyen volt a Gothic 3 is, mégis elvarázsolt)
    Azt a videókban látom, hogy az egész egy nagy sztorizás, folyamatos karattyolás kavarás, nem nevezném játéknak egyáltalán, rpg jelleg ide vagy oda, egysíkú és jellegtelen, se füle se farka, túlspilázott, vakító majomparádé, ez a véleményem, de nyilván a Witcher miatti haragom és sértettségem biztos befolyásol ebben...
  • Kancsalborz
    Erről van szó. Sokadjára leirom. Ez a játék a "csillivilli" máz alatt, egy klasszikus "régi vágású" RPG.
    Aki nem ekként kíván játszani vele, az pofára esik, de az nem a játék hibája. Az hogy FPS-a nézet, hogy 3D-ben bejárható a város, hogy van benne vezetés meg gunplay egy hozzáadott plusz, nem a játék fő elemei.
    Az hogy ki- minek képzelte a játékot a várakozást övező nagy hisztériában, a saját problémája.
    Részben jogos a felháborodás persze, mert jól kib@sztak a konzolosokkal például, és elsietve bugosan érkezett a játék, de halkan hadd jegyezzem meg hogy ugyan olvassunk már vissza itt a fórumon kicsit mondjuk az utolsó halasztás idejére hogy magukat felnőttnek mondó emberek micsoda szaros pubertás tiniket megszégyenítő hisztiket vágtak itt le hogy : "NEMÉRDEKELMIKÓJÖNMÁN". És kb. ez ment globálisan is...
    Mint amilyen elánnal elküldtek a picsába mindenkit aki azt merte mondani megjelenés előtt hogy : ne rendelj soha előre, ill. várjuk már meg a release-t hogy milyen lesz a játék...
    Még halkabban : jópár ezek közül rinyál most a leghangosabban, hogy milyen szar a játék...
    Meg azok akik ki sem próbálták...
    Be kell írogatni naponta hogy ez baszki nem FPS, nem az "új" GTA meg a f@szom tudja mi, múltkor valaki felháborodva a Division-hoz hasonlította hogy abban mennyivel "fluidabb" a lövöldözés...
    Szóval nem csak a játékkal, hanem a "kedves" faszom gyökkettő játékosközösséggel is akad probléma bőven...
    Kérdezném én : Aki egyébként nem szereti a stílust az miért nem engedi el, hogy kijött egy új játék ami nem neki készült?
    Ott van a sztori mód fokozat meg a normal.
    Direkt azoknak akik nem akarnak elmélyülni a hc karakterfejlesztésben, a resistek és sebzéstipusok figyelésében, akik odamennek a mapon egy questhez azt nem "pofázni" akarnak órákat meg körbejárni hogy hányféleképpen oldható meg csak "krúzolni" a kocsival aztán meg lövöldözni egyet, akkor tessék.Semmi probléma azzal, hogy sokan csak ennyit szeretnének. De ilyenkor azt meg érteni kellene, hogy a játék felszinét kapargatod minimális rálátással, hogy milyen is az igazából.
    Olyan ez kb. mintha a Dark Souls szériába tettek volna egy sztori mód fokozatot amiben egy ütéstől megmurdel minden enemy. Ajándék hogy "kazuárként" vegigjáttsz egy jó játékot, hogy újfajta élményeket szerezz.
    De maradjunk annyiban : Utána azért elég gáz lenne bemenni a DS-fórumokba és nagy hangon kijelenteni hogy nem érted mire ez a nagy hájp...

Na pedig ezt csinálják itt, és minden más fórumon kurva sokan...

• TokraFan
    Esetleg ha játszanál a játékkal, nem mondanál baromságokat. A játékban elképesztő mennyiségű és minőségű tartalom van! Amellett, hogy PC-n mellesleg az államat is keresem a látványtól és a város részletgazdag és kreatív kidolgozottságától.
    Szar a global traffic AI? Az! És? Majd javítják. Bőven kárpótol a lore, a látvány, és a bámulatos írott tartalom. Amit a GTA / COD huszárok 99%-ka el sem olvas, aztán meg azon nyivákol, hogy nem tudja ki, kicsoda a játékban.
    Meg hogy nem tudja ellopni a kocsit amit kinézett, tehát sz*r az egész...ja, mert a jobbakhoz perk/skill kell, hogy ezt megtehesse, de ennyi ész már nincs ugye. Sorolhatnám...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.12.18. 23:49:36
  • Sir Cryalot
    Nincs mód rá , ilyen hogy felfedezős játék nincs is , mert geometry instancing van , egyedül azért fut így is (nagyfelbontáson mint a fos ) mert ha ismétlődés van lépten nyomon akkor nincs mit felfedezni.
  • barret
    Openworld játékoknál nem a grafikára kellene gyúrni,hanem a játék élményre.Aki a grafikára gyúr,az így járt...
  • Sir Cryalot
    Hja és azért nagy ügy az UE5 , mert állítólag a geometry instancing-jukat felválthatja a "streaming" . Na kb onnantól lehet kezdenek lenni érdekes képződmények.
  • Sir Cryalot
    VÉGRE VALAKI KIMONDTA.

Hozzátenném hogy elképzelni nem tudják a mai fiatalok (meg "fiatalok" ehe-ehe) , a nagyívű felbontással dobálózás közben ( amire a gyártók még rá is játszanak, közben rendes AA-ra meg már nem is jut kraft) , hogy egy 1440p , 2160p, az milyen szinten nyomja le a víz alá a gameplayt hogy az nem is jut levegőhöz. (ráadásul tényleg ilyen viszkózus kép van mert késleltetés van a post processektől).

Akkora tévképzetek élnek emberek fejében open world játékokról, hogy a procedural generation az jelentene bármi mást is SZOROS erőforrás managementnél (fenti dolog miatt! ) . NEM JELENT SEMMI MÁST (instancing!) , és meg sem éri ezért 500+wattos nehézvasat fenntartani.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2020.12.18. 21:43:43
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Morrowind 2002-ben jott ki. Mai Openworld jatekok se nagyobbak, se reszletesebbek. A grafika nyilvan sokkal jobb, de a fejlesztoeszkozok is fenyevekkel jobbak. Jo elismerem mai AAA jatekoknal szinkronszineszekre annyit koltenek, mint nem is olyan regen egy egesz jatek fejlesztesere, de engem ez szinte hidegen hagy. Jatekmenet inkabb primitivebb, mint regen volt.
  • Relixo
    kudarcos indulás? Mi? Hol? Sok elmebeteg konzolos agyhalott beszabadult a vírus alatt a pc-s világba is úgy látszik.
    A konzolosok sírnak miután 1 (hangsúly: 1 !!!) játék nem megfelelően lett portolva.
    PC-n (hozzáteszem az ótvar konzolok miatt) ez kb. mindennapos átíratok esetében. Sír valaki olyankor? NEM, szépen várjuk a javítást. Szóval mi a gond? :D
    Másik konzol nem való erre a fajta játékra, irányítás,célzás,stb...stb.. (bár én részemről semmire se való a konzol max ajtótámasztéknak jó, de hát mindig van aki szeret szenvedni)
  • zola2000
    DonT yOu gUyS HaVe PhOnES?!

https://youtu.be/ggVfFDBrRiw
  • Kancsalborz
    Amúgy tényleg "FPS-t konzolon játszani olyan, mint sajtreszelővel maszturbálni", csak ez nem FPS. A nézet egyedül. Azt is megmagyarázták miért.Játékmechanikailag annyira FPS kb. mint a Witcher. Easy és normal szint felett aki FPS-ként játszik vele, az "meglepődhet" kissé...XD
  • fotolit
    Persze elszomorító, hogy nem tökéletes, meg érthető a felháborodás, de azért lássuk be, 100x nagyobb és részletgazdagabb játékokat várunk, mint 10-15 éve, de persze nem akarunk értük sokkal többet fizetni. Csak hát akkor meg miből fizessék a "100x annyi dolgozót/100x annyi munkaórát"? Vagy bugosan kiadják, hogy becsússzon egy kis zsöci, vagy jöhetnek az EA féle loot boxok, meg mikrotranzakciók. Én inkább elnézem a bugokat, meg várok még kicsit bosszankodva, hogy kijavítsák őket, mert 1 játékért 1x akarok fizetni.
  • Mat666
    Ennyi. Jól mondod.
  • lammaer
    Ez igy sztem nem állja meg helyét... ahogy olvasom, az egy dolog hogy esetleg performance gondok is voltak, de hogy konkrétan orrba szájba crashel a konzol az vmi egész más.

Nem olyan szubjektív kérdéseken megy a balhé hogy elég szép e a játék konzolon....
  • Evoluti0N
    Hagyjuk a hülye hasonlatokat. Senki sem várta el, hogy úgy fog futni meg kinézni, mint egy high end PC-n. Azt várta el mindenki, hogy úgy fog futni, mint az összes többi AAA open world játék, ami kijött idén vagy az utóbbi pár évben konzolokra is. Az pedig, hogy rejtegették, h az előző generációs alap konzolokon hogyan fut, pedig abszolút nem védendő viselkedés.
  • Tikal #21
    Ez nem hit kérdése, a játek ps4-re is készült, jogos elvárás volt hogy menni is fog rajta legalább ugy ahogy a többi open world.
  • nlght
    Ez olyan, hogy ha egy cég hirdeti, hogy a trabanttal kompatibilis ferrari motort lehet venni, és akkor kvázi lesz egy trabant-ferrarid, akkor a normális emberek felvonják a szemöldöküket, és egy "ezek hülyék" gondolattal nem veszik meg, még csak gondolatban sem.
    De ha van olyan idióta aki bedől és megveszi, akkor így járt.

Amúgy is FPS-t konzolon játszani olyan, mint sajtreszelővel maszturbálni.
  • MerlinW
    NMS-el nem igazán voltak technikai gondok, az csak kevés volt akkoriban. CP PS4-en és XBO-n meg gyakorlatilag játszhatatlan.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.18. 14:24:16
  • hawkie22
    Akkor meg az lett volna a baj, hogy nem jön korábbi genre. Ezért játszom csak PC-n. :)
  • lammaer
    Mondjuk a Sony csak ne szóljon semmi, a No Man Sky-t meg ők művelték... nem felejtettük el ám azt se (függetlenül atól hogy a fejlesztőgárda viszont példás supportot ad a játékhoz a mai napi, látszik hogy szívük lelkük benne volt, mert még benne van most is)
  • Cat #16
    Csak éppen az új konzolokból van az embereknél néhány százezer darab max., a régiekből meg százmillió van a lakásokban.
  • cylonflatus
    Nagyon szomorú vagyok, hogy ezt kell mondanom, mert a CDpr. ettől függetlenül is e legnormálisabb társaság a játékiparban, de ezt ők szúrták el. Teljesen mindegy, hogy ki-mit hitt. Teljesen jogosan hitték, ugyanis a megjelenés előtt egy csomó videót mutattak, hogy hogyan fut a játék Ps4-en és XBox One-on. Ha a CdPr. nem adja ki a régi generációra most nem lenne ez a hiszti. Kicsit későbbre ígérték az új generációs konzolokat támogató patchet, pedig pont fordítva kellett volna. Az elejétől az új generációra kellett volna fejleszteni és csak arra kiadni, és majd esetleg egy későbbi patch-el a régi generáción is futtathatóvá tenni.
  • Sir Cryalot
    250,00 PLN −59,20 (19,15%)

Lmaoooo
  • AnuluWork #13
    Ez most egy konzolos hiszti, ami teljesen jogos, mert nem azt mondták, hogy CSAK next genre jelenik meg, hanem a korábbira is. Ha ezt nem mondják, nincs gond.
  • nlght
    1.04-en, PC-n egész játszható már.
    21-én jön ki az 1.05 patch még jobb lesz.

Aki meg azt hitte hogy 2013-as hardverrel rendelkező konzolokon ugyanúgy fog menni, mint az újabb PC-ken az egy hülye f*sz, no more comment.
  • barret
    És Ps2-re? :D
  • pakeszke
    PC rulez
    PS3ra kiadtak amugy? hamernemmm
  • Atisz #9
    Egyáltalán nem rossz annyira a játék, hogy tömegesen visszatérítsék (különben is, minden tapasztalt játékos tudja, hogy 1. nap nem veszünk játékot ;)).
  • Jagdgeschwader
    A CDPR mindenképp vesztesen jött volna ki, bármit is csinálnak. Pár hete a "gamer" közösség még a fejüket követelte, amiért újabb és újabb csúszásokat jelentettek be a játék megjelenését illetően. Hát tessék, itt a játék. PC-n és korszerű konzolokon messze nem olyan vészes a helyzet, az elavult platformok meg ennyit bírnak. Akinek nem tetszik, fejlesszen, vagy várjon türelmesen (én is ezt teszem). Megjelenésekor úgy rémlik a Witcher 3 is rettenet bugos volt, de gyorsan javították a hibákat, a közösséggel aktív kommunikációt folytatva. Máig az egyik legjobb játék ami megjelent (szvsz), ráadásul már nem egy kis indie fejlesztő csapatról beszélünk, elég szépen kinőtték magukat. Lehet szándékosan hagytak a játékban sok bugot, hisz a TLOU 2 kapcsán láthattuk, a negatív hírverés kiváló reklámnak bizonyult az eladási adatok objektív tekintetében.
  • PetruZ
    A Sony visszafizeti mindenkinek a játék árát, aki kéri és a Store-on keresztül vette meg, plusz meghatározatlan időre levették a játékot a boltjukból.