7
 • lammaer
  #7
  Ne is mond, nemrég néztem egy dokumentumfilmet erről és borzasztóan szürreális volt, ahogy az irodista indiai lányok szépen felöltözve streetfightoltak a proli melósokkal a vonat oldalán lévő kapaszkodóhelyekért.

  Katasztrófa ami ott van....
 • kvp
  #6
  A villamositaskor is azt gondoltuk, hogy tobbet nem lehet majd a teton ulni. Erre a zsenialis indiaiak a double stack konteres vonatok miatt mellekesen megoldottak ezt is.

  Csak feljebb kellett emelni a felsovezeteket, hogy tovabbra is elferjenek a teton az emberek: https://www.youtube.com/watch?v=0SYwe39qWr0
 • M2 #5
  Majd mögötte lebegnek egy kötél csomóin. "Nagy levegő, Ali!"
 • VolJin
  #4
  Indiában is terveznek megépíteni egy vonalat...
  Hogy fognak a vonat tetején ülni?
  Az még nincs megoldva...
 • ProgServ
  #3
  Ez tok cuki.
  Ket eszrevetel ... marhara zotyog 170 mittudomen mennyinel is.
  Tenyleg 10 ember kell majd az inditasahoz, visszaszamlaloval? :D
  Marha draga vidamparki jatek egyenlore.
 • Vata111
  #2
  Én a sanghaji magleven ültem, sajnos csak éjszaka, amikor 300 km/h a megengedett maximális sebesség, a nappali 450 km-h -val szemben. Azért így se volt semmi élmény:-)
  Reptér-belváros 8 perc.
 • kvp
  #1
  172 km/h legritkitott terben. Ehhez kepest a sima railjet tud 230-al menni szabad levegon es 240-el elozi az emeletes kiss (tolunk nyugatra a westbahn-on mindennapos jelenseg). 160-al meg a magyar elovarosi flirt-ok is mennek fehervar es gyor fele. Ha kepesek 360 fole menni, akkor tudnak a hagyomanyos ketsines rendszerekhez kepest barmilyen elonyt felmutatni, de meg akkor is ott van a japan maglev, amibol egy szep hosszu 7 kocsis szerelveny kepes 600-al menni, ugyancsak cso nelkul, szabad levegon, utasokkal megpakolva. Most keszult el a 12 kocsis valtozat, 252 embert tudnak 600 km/h-aval vinni, tovabbra is csovek nelkul. A japan jarmuvek is kepesek egyebkent legritkitott alagutban is haladni, de nem ereztek szuksegesseget, hogy ilyen palyat tervezzenek nekik.

  Szoval hajra, de nagyobb cso kellene, ketfos kapszulak helyett pedig 12-16 kocsis szerelvenyek. (a tervezett 23 fo az kb. a japan 21 fo/kocsi atlagnak felel meg a 12 kocsis konfiguracioban +2 fo szemelyzet) Igazabol a legritkitott csovon kivul a maglev technologia mar nagyon regen (1970-es evek ota) adott volt eddig is.

  https://en.wikipedia.org/wiki/L0_Series