124
 • Cyberdog
  #124
  Ez már egyéni felelősség kérdése.
 • Tetsuo
  #123
  Az én családomban senki nem lesz beoltva COVID-19 ellen, az tuti.

  Egyelőre a Science nem hozta le azon infókat, amit megírt a Bloomberg, miszerint az AstraZeneca két csoportból számított 70 %-os hatékonysága többszörös hiba eredménye (pl. gyártási és módszertani).
  Az AstraZeneca ezen hibák közzétételéről megfeledkezett. Persze lehet, hogy orosz szabotázs történt, ürgebőrben becsempészett rossz vakcinákkal.
 • TokraFan
  #122
  +1
  Látom járnak erre értelmes emberek is!
 • TokraFan
  #121
  "Semmi pozitívumot nem látok a nyugati vakcinákkal kapcsolatban az oroszéval szemben."

  Mivel nyilvánvalóan nem a hiteles tudományos folyóiratokból tájékozódsz a Science hater hozzáállásod miatt, hanem a bulvár sajtóból vagy a dilettáns politikusoktól. Így nem is csodálom, hogy nem látsz különbséget. Ez egy tisztán tudományos, szakmai kérdés, nem csoda, ha megállt a tudományod. Amikor valaki házat épít, akkor is az építészt fogja megkérdezni, mit, hogyan és miből építsen, nem a politikust, akinek maximum csak véleménye van (hülyébbek esetén hit alapján döntenek, ahogy azt itthon is láttuk, amikor kétségbe vonták a matematikusok és virológusok előrejelzéseit, amit sajnos mára az élet mégis 100%-ban visszaigazolt).

  Egyebekben pedig parttalan a vita, mindenki azt adat be magának amit akar. Ha Te nem látsz különbséget, akkor választod a szpátnyijkot, én látok, én nem azt választom. Nem bonyolult.
 • Tetsuo
  #120
  Most félretéve az eddigieket, hogy mit beszéltél mellé stb. Evidens, hogy Nyugat legalább olyan "rossz" mint az orosz állam.
  Semmi pozitívumot nem látok a nyugati vakcinákkal kapcsolatban az oroszéval szemben. Kínában persze, hogy parancsra lettek önkéntes jelentkezők tesztelésre, de az is, mire ideér, illetve a magyar kormány fullon átvizsgálja, hülye is lenne, ha nem ezt tenné, ahogy bárki az lenne, ha megengedné magának, hogy rossz minőséget ad jóként feltüntetve, mert ugrott a hitelessége és az üzlet.
  Egy szereplő lehet olyan arrogáns, magyarokat semmibevevő, hogy ránk sózza a [email protected], ez pedig a Nyugat. Persze, több cégről beszélünk, de csakis a globalista zsidók által birtokolt cégek azok, amelyek ehhez az ügyhöz így állhatnak hozzá.
 • Montar
  #119
  Hogy téged nem az ideológia vezérelne? Hazudsz! Jó ideje látom, hogy szinte minden Oroszországot érintő cikknél a kétoldali russzofóbia jön elő belőled.
  Most sem az a bajod, hogy nincs szakmai publikáció, hanem mert orosz ellenes beállítottságú vagy, így minden, ami orosz, csakis rossz lehet.
  De még egyszer, a csökevényes agytekervényed miatt leírom, az orosz vakcina jó Dél-Koreának! Indiának!
  Értelmezed még ezt az egyszerű mondatot?? Erről mi a véleményed? Hogyan tudod beilleszteni a russzofób szoftverbe?
  De egyébként a tekintélyes Lancet orvosi szaklapban történt publikálás! Erről nem tudsz? Linkeltem a cikket, nyominger, csak el kellett volna olvasni a barátaitokkal együtt.
  A moszkvater.com--ról akkor hadd másoljam be, és legalább itt olvasd el, mielőtt tovább terjesztenéd a hülyeségedet:

  "A Szputnyik V vakcina eddigi tesztelésének eredményeiről a The Lancet orvosi folyóiratban a múlt héten megjelent publikáció szerint a beoltott személyekben mintegy másfélszer több antitest alakul ki, mint azokban, akik átestek a fertőzésen.
  Még a polgári forgalomba hozatal előtt megjelent a tudományos publikáció, amelyet eddig az orosz vakcinával szemben bizalmatlan világ hiányolt. A tekintélyes orvosi folyóiratban a publikáció a nemzetközi standardoknak megfelelően zajlott, öt független opponens értékelte, és a fogadtatás a szerkesztőségi kommentárokból ítélve a világsajtóban megjelenő cikkekkel ellentétben egyáltalán nem volt negatív."
  Szóval olvasd már el, te gyökér!
  És itt egy másik cikk ugyanerről, farok:
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200904/eddig-ugy-tunik-hogy-mukodik-az-orosz-koronavirus-vakcina-447414

 • kékherceg
  #118
  Én veletek értek egyet.
 • Cyberdog
  #117
  Az a baj, hogy az oroszok esetében politika is közrejátszik. A 3. fázist élesbe nyomják le. A vakcina dokumentációi hiányosak a leírása az előállításnak megkérdőjelezhető. Nem az ottani tudósokkal van a baj, hanem a politikai és bürokratikus nyomással ami az ottani szakemberekre nehezedik. Az orosz biotechnológia mindig is kiemelkedő volt és mindezt úgy, hogy a Szovjetunió szétesésével, zseniális és elismert tudósok sok esetben "garázsfejlesztésekben" értek el kimagasló eredményeket, mert csak erre volt pénzük. Majd mikor konszolidálódott a helyzet, jött a putyini adminisztráció. S ez sajnos rajta hagyta a keze nyomát. Ugyan több pénzből gazdálkodhattak a tudósok, de a kezüket is megkötötték és alárendelték őket a politikának.

  Az orosz szakemberek (kutatók, tudósok) tudásához kétség sem fér. Viszont az orosz vakcina Sputnik 5 hatásossága és biztonságossága erősen megkérdőjelezhető. Ez idővel változhat, sőt fog is változni, ahogy az éles 3. fázisnak vége és végül beadják rendesen a vakcina dokumentációkat a WHO-nak. De addig jobb ha kételkedsz.
 • TokraFan
  #116
  Bazdmeg, kiemeltem, kétszer is, hogy NEM az OROSZ szakemberekkel és technológiával van baj, hanem éppen azzal, hogy politikai alapon kézivezérléssel belenyúltak a tudományos protokollokba! Mit nem értesz ezen baszki?
  Pont azt a süketelést tolod, mint az összes konteós agybeteg konzerv, oda se figyeltek arra, mit mond a másik, csak rögtön megy a sorosozás. Egy egy tisztán tudományos kérdés, kurvára semmi köze az agybeteg ideológiátokhoz. Ha Izraelben történt volna ugyanez a politikai belenyúlás, akkor is szóvá tettem volna, mert nem az a lényeg, hogy adott ország milyen vallású, ideológiájú vagy demokratikus/diktatórikus, hanem az, hogy ki tartja be a tudományos módszertan szerinti szabályokat, és ki nem!

  De neked hiába mondom, ha eddig nem értetted meg, eztán se fogod! Ahogy semmi mást sem. Azt meg pont Te ne akard nekem elmagyarázni mit jelent érvelni, amikor látomások alapján jelentesz ki dolgokat, aztán kezeled őket tényként. Érvelésed pedig kimerül abban, hogy "beszéltem istennel éjjel, tehát fogadd el, hogy létezik".
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.25. 15:57:32
 • kékherceg
  #115
  Talán inkább az a baja, hogy ott lát ideológiát veled együtt, ahol nincs.
 • Tetsuo
  #114
  Az a bajod, hogy érvelésed vélt ideológiai hátterét nevén nevezi? Vagy az tabu lenne, mert akkor már ő ideologizál helyetted?
  Mert a válaszod erre utal.
  Egyszer sem tudsz érvelni pusztán logikusan, csúsztatás nélkül?
  Személyeskedik? És te?
  "Sok sikert az orosz vakcinához..." Óvodás szint.

  Nem, nem azt mondtam, hogy igaza van, csak azt, hogy neked *rvára nincs most sem.
 • TokraFan
  #113
  Pont, hogy nem ideológiai alapon vizsgálom Te szerencsétlen! Még ki is emeltem, hogy nem az orosz szakemberekkel és az alkalmazott technológiával van baj, csak neked nem megy a szövegértés! Az meg külön vicces, hogy ideológiai érveléssel vádolsz, miközben másról se szól a hozzászólásod, mint libárnyákozásról és ideológigi személyeskedésről. Hehe, marha!

  Akkor neked sok sikert az orosz vakcinához, senki nem gátol meg abban, hogy azt adasd be magadnak, de ha megengeded, én megvárom a nemzetközi sztenderd tudományos protokollok szerint fejlesztett, megfelelően dokumentált verziókat!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.25. 15:33:50
 • Montar
  #112
  Saját mondatodat másolom ide, egyetlen szó kicserélésével te szerencsétlen: "Az egyébként is erősödő ostoba orosz ellenesség miatt tudományos és társadalmi katasztrófa ez a hozzáállás... " Önmagadra ismersz?
  Vedd már észre, most nem annak van az ideje, hogy ideológiai ellenérzésektől túlfűtve ítéljünk meg egy vírus elleni vakcinát! Kurva nagy a baj, ember, ha eddig még nem vetted volna észre! Úgy látom, minden olyan cikk, ahol valamilyen módon érintve van Oroszország, te zsigeri, kétoldali russzofóbiától szenvedve szólsz hozzá. Lelked rajta!
  De ne augusztusi eleji, szélsőségesen liberális hangvételű újság (HVG) cikkét citáld ide bizonyításként, mert azóta sok minden történt. Eddig valóban 20 fölötti azon országok száma, amelyek bejelentkeztek az orosz Szputnyik V-re. Ha Indiának és Dél-Koreának is jó az orosz vakcina, neked miért lesz tőle "kiütésed", te kis szerencsétlen?
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200916/india-veszi-az-orosz-vakcinat-448966
  https://nepszava.hu/3099115_del-korea-evente-150-millio-adag-orosz-vakcinat-fog-gyartani
  És egy cikk arról, milyen globális kiszorítósdi folyik a háttérben. Ezt neked tilos elolvasni, mivel a nagyon határozott és elfogult nézeteidet csak feleslegesen felkavarná! Mindenki másnak ajánlott. :)

  https://moszkvater.com/oroszorszag-vezet-a-vakcina-versenyben/

  És egy kis összefoglaló arról, miért van jó esélye az orosz vakcinának. Szintén tilos számodra elolvasni, atlantista központú világképed súlyosan sérülhet!

  https://mfor.hu/cikkek/makro/ettol-lehet-nyero-az-orosz-vakcina-magyarorszagon.html
 • Cyberdog
  #111
  Én is jobban preferálom Hawking nézetét, hogy az univerzumnak nincs szüksége isteni jelenlétre a keletkezéshez. Ezt a multivezummal és a párhuzamos univerzumokkal kapcsolatban említette. Ha én elkezdeném elmesélni a shinto mibenlétét, egyből néhány keresztény nekem esne, hogy mit reklámozom pogány tanaimat. De egy szavam sem lehet, mikor a képembe nyomják a sajátjukat.
 • Agyturbinikusz
  #110
  Te ezt komolyan gondolod? A tekintely elvuseg az okozoja a legtobb katasztrofanak mi az emberiseggel tortent emberi okbol kifolyolag ami ugye nem termeszeti katasztrofa.

  Persze senki sem olyan okos mint az a tobias aki azt mondta Iseten onmaga letezesenek oka. Ezt normalis helyekn kirohogik, mert korbenforgo erveles, amivel semmilyen uj informaciohoz nem jutottunk.

  Nincs semmi bajom azzal aki hisz, es megvan ra az oka, mert azok az emberek nem masok arcaba nyomjak, hanem ugy viselkednek hogy kieerdemeljek a tiszteletet elfogadast, a tobbi vallasos meg pont az ellenkezoje. A hit es tudomany megfer egymassal, ha nem mennek egymas terfelere hepajozni.

  Csak ugye ahhoz szukseg lenne tobb mint 1 bites gondolkodas modra, ami sajnos a vallasos emberek nagyreszere nem jellemzo.

  Nagyon sajnallak, hogy igy kell elned, mert sosem fogod megtudni, amit a vallasos felemeid eltitkolnak eloled.
  Van elet az alszent megjatszott agerssziv magatartas formak mogott, ami lehet egy oszinte ember. Nem felelembol teszi amit tesz, mert rossz lesza pokolban, hanem azert mert megyozodott rola, hogy amit tesz az a legjobb amit tud tenni nemcsak maga reszere hanem masok szamara is.
  Ezt leeet tetten erni a tudomanyban, mert probaljunk megbizonyosodni, hogy jobb lesz tole, az elet, megha az egeszet nem mindig latjuk at.

  And if you are not happy with my grammar, I will keep continue on English, so your knowledge of grammar will be reduced to 0, so you cannot act like a smartass any more. Comprende?
  Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2020.11.23. 01:45:15
 • sure
  #109
 • TokraFan
  #108
  A másik: ismét előszedted a szokásos paneleket az ateistákkal kapcsolatban, pedig már tisztáztuk párszor, hogy tévedsz.
  Az ateizmusnak -hasonlóan a kereszténységhez, ahol a vallásukat különböző módon értelmező csoportoknak se szeri, se száma, ráadásul sok esetben még egymást is gyűlölik ami eleve jelzés érétkű-, számos ága és szintje van. A legtöbb ateista agnosztikus, akik mindössze azt vallják, hogy bizonyíték nélkül nem szabad tényként beszélni isten létezéséről, és főleg nem szabad erre mindenféle társadalmi struktúrákat ráhúzni. Mert ilyen alapon egy tetszőleges mesére is rá lehetne, elvégre csak hinni kellene benne, hogy a Holle anyó is létezik.

  Agnosztikus ateistaként én azt tartom korrektnek, hogy arról beszéljünk kijelentő módban tényként, amire van bizonyíték, A többi maradjon a személyes hit keretein belül. Otthon, és az e célra létesült közösségi terekben mindenki azt haluzik amit akar. De tessék szépen békén hagyni mindenki mást...! (Persze ez utópia részemről, hát látjuk mi megy a lengyeleknél is, ahol már a cslaádok életébe pofáznak bele az egyházak és a gonosz, képmutató vallási fanatikusok)
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.21. 01:41:33
 • TokraFan
  #107
  "Szóval számodra a vallásos, aki megtapasztalta Isten (vagy a transzcendencia) létezését, elmebeteg;"

  A szövegértés nem az erősséged, én ugyanis nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy nincs bizonyítékod arra (és senkinek ezen a világon), hogy amit megtapasztalsz, az:
  1. Valóság és nem képzelgés
  2. Isten lenne (bármit is jelentsen ez)

  Vagyis hivatkozhatnál rá Te is, és az összes hívő feltételes módban, és akkor senkinek semmi problémája nem lenne ezzel. De onnantól, hogy képtelenek vagytok bizonyítani, nem szabadna kijelentő módban, tényként beszélni erről, mert így már nem különbözik semmiben a hallucináló elmebetegektől sem, akik kis zöld UFO-kat látnak éjszakánként és ezt valóságként élik meg.

  Én sem jelentem ki -és a tudomány sem-, hogy a Big Bang teória márpedig megdönthetetlen tény, és eszerint kell élnünk az életünket, mert csak! Mivel nem tény, bár még így is több kézzel fogható megfigyelés és adat támasztja alá, mint azt, hogy XY akármi/akárki létezik. A problémát valójában Ti generáljátok azzal, hogy nem vagytok képesek reálisan szemlélni a kérdést, és azt mondani, "igen, én hiszem hogy XY akárkit/akármit megtapasztaltam, de belátom, hogy nem tudok felmutatni semmit amivel igazolni tudom, tehát békén hagyok másokat és megtartom a csodámat magamnak. de minimum nem kezdek gyűlölni és démonizálni embereket azért, mert nekik ennyi kevéske bemondás nem elég". Nem tudom képes vagy-e felfogni, mi itt a probléma?
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.21. 01:23:31
 • Cyberdog
  #106
  Hát én meghagyom az örök kárhozatot, meg mennyek-országát a keresztényeknek.
 • Tetsuo
  #105
  Szóval számodra a vallásos, aki megtapasztalta Isten (vagy a transzcendencia) létezését, elmebeteg; aki meg nem tapasztalta azt meg, szimplán hiszékeny idióta. Bezzeg a hitetlenek...!
  Az ateistának az egyik legnagyobb problémája, hogy olyan dolgot tagad (jóval alacsonyabbrendű hitből, mint általában a vallásost jellemzi), amit nem tud definiálni. Nem tudja mi az Isten, már alapvetően a helyes értelmezési tartomány is tágabb szűk világánál, mégis zsigerből kényszerűen tagad sőt, ahogy erősödik kevélysége, mindinkább ellene van mindennek, amit Isten alkotott, ennek okán elherdált lelkével (szellemével) a kárhozat mocsarába süllyed.
  Kiút számára is van, de azt magának kell végigjárnia.
 • TokraFan
  #104
  "Érzékszervi "bizonyítékai" is lehetnek, de azzal az istentagadó nem sokra megy, hiszen ő már csak elbeszélést hall a tapasztalásról, amit ugyancsak tagad így vagy úgy."

  Aki azt álmodja, hogy elvitték a kis zöld emberkék, szintén "érzékszervi bizonyítélkokról" zagyvál. Nem kell istentagadónak lenni ahhoz, hogy belássuk, az ilyen ember elmebeteg. De ez bármilyen más, téveszmés pszichózisos betegre igaz. A fényevésben hívőknek is "bizonyítékaik" vannak arra, hogy látják istent és az energiájából?? -testéből??- táplálkoznak. A gond csak az, hogy közben éhen halnak, tehát valami nem stimmelt azzal a pszichés "érzékeléssel". Azt pedig jó lenne végre tisztázni, kiről/miről beszélsz, amikor istent emlegeted, mert ez a valaki/valami még definíció szintjén sem létezik, egyetlen pap sem tudja megfogalmazni, mi a fenéről beszél valójában amikor ezt a szót használja.

  Vedd észre, hogy kijelentéseket teszel a semmire. Nulla, azaz nulla kézzel fogható, látható, mérhető, megismételhető, megfigyelhető, elemezhető bizonyítékod nincs egyetlen hallucinált kijelentésedre sem, azon kívül, hogy "Te láttad, Te érezted" és mindenki, akinek ennél picit többre van szüksége ahhoz, hogy érdemben foglalkozzon a kérdéssel, számodra egy égetni és elpusztítani való ember.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.19. 16:08:32
 • TokraFan
  #103
  Hű, neked még van idegrendszered az ilyen szinten hardcore sík hülye elmehibbantakhoz?
  Ennyi baromságot egyhelyen rég láttam, bár itt SG-n is vannak szép számmal 1bites buta ezós idióták.

  "Tachionizáló berendezés, amiben az energia 27x gyorsabban halad a fénynél"

  Aztak*rva!
  Kétségeim vannak, hogy egyáltalán a 8elemi megvan annak, aki ezt összehordta. Mondjuk szkeptikus fóürumban is voltak érdekes figurák, pl. az internet-szerte hírhedt tudomány tagadó WMiki, aki azt is megkérdőjelezi, hogy a víz fel tud forrni.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.19. 15:56:16
 • Cyberdog
  #102
  Descartes: Cogito Ergo sum...
  Ennek az idézetnek van egy további, de kevésbé ismert értelmezése is, hogy ez az idézet maga Isten mibenlétét is igazolja.
  De Descartes soha nem kérdőjelezte meg Isten létezését, azt minden kétely felett állónak vélte. Miért mert a gondolkodó elme létezik és csak az létezik. Isten gondolkodik, tehát létezik. Az ember is gondolkodik, tehát létezik.
  Ez adott számára. Nem kérdőjelezte meg, nem is vizsgálta a témát.
  Ha ezt egy párbeszédbe kéne összefoglalni, akkor talán így lehetne.
  - Isten létezik.
  - Miért?
  - Mert csak!

  S ha már hit, Isten, Istenek.
  Jöjjön még egy kis érdekesség ?
  Az emberiség teljes történelme alatt (írott és írás előtti) megközelítőleg 102 milliárd ember élt a földön napjainkig (ebbe beleértve a jelenlegi 7.5 milliárdot is).
  Jelenleg 4500 vallás létezik a földön. A legkevesebb számú a monoteista (vagyis egyistenhitű), bár a legdominánsabbak, és a legtöbb követőt számlálók közé tartoznak.
  A politeista (többistenhit) vallásból van a legtöbb. A buddhizmus sem igazán monoteista, mivel léteznek buddhista istenek is Buddhán kívül is. Az egyik legnépesebb panteon jelenleg a hinduizmus a maga 309 teljes jogú istenével, már akiről a vallástudósok tudnak. (az ősi hettiták több mint 1000 istennel rendelkeztek).
  Ha a shintoizmusban az istenekhez beleszámítjuk az istenségeket, helyi istenségeket és isteni jelleggel bíró lényeket is (8 millió), akkor a shintoizmust lehetne a legnépesebbnek mondani, de csak az isteneket és istenségeket nézzük, akkor a hinduizmus után következik csak.

  Az emberiség történelme során 63 ezer vallás létezett napjainkig, beleértve a jelenlegieket is. A 63 ezer vallásnak megközelítőleg 28 000 000 istene volt, van. Ez úgy ha átlagot vesszük, akkor vallásonként 440 istent jelentett.
  Ember legyen a talpán aki képes legyen megjegyezni mind a 28 milliót..

  Egy ilyen eszmefuttatás után talán a legmeglepőbb, mikor azt mondom, hogy magam is hívő vagyok. De nem keresztény. Talán én vagyok az egyetlen magyar születésű shintoista az országban. (Most az itt tartózkodó japánokat ne említsük)
  Hivatalosan regisztrált (két irányzat két szentélynél is) vagyok. A shinto vallás nem dogmatikus. Egy shintoista, több irányzathoz, iskolához is tartozhat, mint amilyen én is vagyok, de akár másod vallása is lehet.
  Ez arra a shinto alap tanításra vezethető vissza, hogy: Tisztelj minden olyan hitet és nézetet, amely az emberi kiteljesedést szolgálja.


  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2020.11.18. 17:38:00
 • Cyberdog
  #101
  Sőt, most idővel majd többféle vakcinából is lehet választani, amilyen ütemben, és amennyi gyártó nekiesett a témának. De lehet azt is választani, hogy nem kell az oltás.


  Szerintem nem is baj, ha többféle vakcina van forgalomba és vegyesen vannak vele oltva az emberek. Így talán elkerülhető, hogy az adott vírus könnyebben adaptálódjon és váljon rezisztensé.

  Azon meg mindig jókat mosolygok, amikor az egyébként vallásos, ezoterikus emberek, akik mindenféle bizonyítatlan marhaságra fizetnek ki horror összegeket (biorezonancia, családállítás, kézrátétes "gyógyítás", ezüskolloid, homeopátia, javasasszony, jósnő, és sorolhatnám), közben telekürtölik a netet azzal, hogy "meragonoszgyógyszerlobbi", akiknek csak a profit a lényeg. Közben meg százezreket fizetnek ki a fenti baromságokra, amikről konkrétan nulla kutatási anyag, tanulmány, teszt, vagy bármi más történt volna. Ha esetleg most az következne, hogy "igen, de azok nem is veszélyesek", akkor:
  ...
  2. Ha nincs mellékhatása, akkor valószínűleg hatása sincs, momentán sz*rt se ér. Dehát láttam én már olyat most is a neten, hogy a rozmaring "bizonyítottan megvéd" a Covid-tól. Na akkor tessék szépen teázgatni, csak nehogy a lélegeztetőn találkozzunk.


  Pár éve futottam bele egy EÜ (konkrétan a rák gyógyításával kapcsolatban) tematikájú fórumon, egy idiótába, aki arról próbálta meggyőzni az embereket - akiknek ráadásul valamelyik családtagjuk is rákos (volt ott anyuka akinek a gyereke volt rákos, volt ott férj, feleség, aggódó gyerek, meg orvosok és egyéb a témát érdeklő fórumozók) vagy maguk voltak éppen azok - hogy egy olyan (ha emlékeim nem csalnak, akkor német volt) sarlatán, csaló orvos kutatásaira hivatkozott akinek bizonyítottan a tanulmányai légből kapottak, az általa alkalmazott kezelésekbe jó néhányan majdnem bele is haltak, egy esetben egy 8 éves gyermek bele is halt. Ugyanis azt állította a szülőknek, hogy hagyjanak abba minden kezelést és csak az övében vegyenek részt. A szülők annyira kétségbe voltak esve, hogy hallgattak erre a sarlatánra, s a gyermek pár hónap alatt elhunyt.

  Ha nem hallgattak volna rá, akkor a gyerek elég jó eséllyel meggyógyult volna. Emiatt és a hamis tanulmányok miatt is 20-25 év börtönt kapott. Na most ez az idióta ennek az ürgének a tanulmányait ajánlgatta. Én meg elküldtem az anyjába.

  1. De igen, sok olyan ezós baromság van, ami konkrétan veszélyes


  Most jöjjön egy idézet egy megvilágosodást ígérő magyar honlapról:

  A Tacyion energia, egy intelligens energia.
  Lehet ezen csodálkozni, mikor vannak akik tachyonizáló gépeket vesznek 80 ezerért, mert valami segghülye azt írta a blogjában, hogy a tachyon egy intelligens energia? Érted energia. Neki már nem is jó a részecske. Egyből energia.
  Az, hogy a fizikusoknak még igazolniuk sem sikerült a létezését a tachyon részecskéknek, az ne zavarjon senkit.
  Az illető nyugodtan jelentkezhet a Nobel díj bizottságnál soronkívüliségért.
  De azért jön a hülye debilje és kifizet 80 ezer ft-t egy kütyüért ami szépen villog. Gondolom utána otthon sutyiban tachyonizálja az evőeszközeit, meg a kajáját.
  Használja egészséggel... a vadbarma.
  Na szóval, mindig lesznek olyanok akik megveszik a szarokat. Vagy éppen szarokat árulnak abban a reményben, hogy lesznek valakik akik megveszik a szarjait...

  A tudomány által elfogadott vagy vélt magyarázat
  A tachyon egy feltételezett szubatomi részecske. Egy olyan részecske ami gyorsabban halad a fénynél.
  A tachyon-elmélet szerint egy adott objektum három lehetséges dolog lehet: vagy tachyon, vagy foton, vagy tardion. Az utóbbi a számunkra közönséges és valós, nem zéró tömegű, ezért a fénynél mindig lassabb objektumokat jelöli. A foton olyan részecske, ami tömegtelenül könnyű, mégis magas energiával rendelkezik és a vákuumban mindig, minden megfigyelő szerint 300 ezer km/mp sebességgel száguld - ezt kiválóan leírják Maxwell egyenletei. A tachyonok pedig olyan, a fénysebességnél mindig gyorsabban mozgó, képzetes tömegű részecskék, amik saját energiával rendelkeznek. A három kategória közt nem létezhet átjárás, egy tardiont nem lehet fénysebesség fölé gyorsítani, sem a tachyont ez alá lassítani, aszimptota-görbe módon elérhetetlen számukra a fény sebessége...
  --- Na eddig a dolog tudományos része ---

  A honlapon a következők olvashatóak még (amúgy ez az igazsagfenye. hu):
  Most jöjjenek a hülyeségek:

  "...A Tachyon energia a fénynél 27x gyorsabb sebességű energia..."
  Neki a részecske már nem is jó...

  "...A világegyetemben mindenütt jelen van..."
  Nem nincs jelen, mert tachion nem energia...

  "...A fizikai világot és az egész Univerzumot is a Tachyon energia és a Tachyon energia további átalakulásával keletkező részecskék építik fel..."
  Nem. Az univerzumot a sötétenergia, a sötétanyag, és barionok építik fel. A barion a látható és tömeggel rendelkező anyag, ami feltételezhetően az univerzum 4.81%-t teszi ki csupán ±0.01% (galaxisok, csillagok, bolygók, gázfelhők egyéb objektumok)

  "...A Tachyon részecskék a fizikai világban ugyanis az alap "építőkockákat" képviselik..."
  Nem... nem képviselik. Ha a tachyon detektálható részecske lenne, ami képes kölcsönhatásba lépni más részecskékkel, akkor lehetővé tenné a fénynél gyorsabb jelátvitelt, akár az időben előre, vagy az időben vissza. Képesek lehetnénk a múltba telefonálni, megadva magunknak a lottó nyerőszámokat.

  "...Enélkül az energia nélkül az élet is elképzelhetetlen,mivel az élet alapját is a Tachyon energia képviseli..."
  Nem... ez megint nem igaz. A tachyion mint mondottam nem energia. S az élet köszöni szépen, jól megvan a tachyon energia nélkül is.

  "...A fizikai síkot rend építi fel,egy spontán rend,amely engedelmeskedik olyan törvényeknek amelyeket csak most kezdenek a tudósok megismerni..."
  Ez sem igaz. A fizikai sík folyamatos változásban van. Egy igen kényes egyensúlynak köszönhető, hogy nem zuhan magába, vagy nem szakad szét atomjaira. Az entrópia meg a rendezettből a rendezetlenbe tart. Ha rend építené fel a fizikai síkot, akkor nem tágulna a világegyetem, vagy nem tudnánk felrobbantani semmit, sem eltörni, de még szétszedni sem.
  Mert a rend kizárja az entrópia létezését.
  Na és itt jön a beetetés:
  "...David Wagner létrehozott egy vállalatot és kifejlesztett több mint 400 terméket amelyeket az általa felfedezett eljárással megváltoztatnak szubmolekuláris szinten és ettől kezdve az eszközök állandó Tachyon antennákká válnak..."
  szubmolekuláris szinten? Eddig szubatomi szintről volt szó...
  400 termék? Mire és minek? Milyen antennákká?
  Azaz olyan szerkentyűt alkotott meg, ami képes nemcsak kölcsönhatásba lépni egy olyan szubatomi részecskével, ami
  1) jelenleg még elméleti részecske
  2) ha létezik is nem lép kölcsönhatásba más részecskékkel
  hanem még be is gyűjti azokat.
  Ezen jólelkű ultrameditatívtenyérjósrezgőmozgómisztikusenergiahasználók akik tisztánlátó EZO TV-n nevelkedettek már feltalálták a Tachyon energiagépet. Húúúúúúha valamit tudhatnak!
  Most komolyan... Wagnernek jár a fizikai Nobel díj!

  És ez még nem a veszélyesebbje az ilyen ezos baromságoknak.

  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2020.11.18. 17:06:46
 • Tetsuo
  #100
  A történelem és a kultúránk maga a bizonyíték Isten, és az elődeink világképének igazságára. A világ legnagyobb koponyái mind vallásosak voltak. Hatalmas műveltségükhöz ma ember nincs, aki felérjen. Egy példa az ezerből: Aquinói (Szent) Tamás jogos tekintélye lesöpör minden modern gondolatot. Nem mellesleg a logika is ezt diktálja. A világmagyarázatok összevetésében a naiv realizmus, az ateista materializmus marad legalul, a legabszurdabb és valótlanabb.
  A történelmi források milliói, egyéb hagyományok szerte a világban mind arra utalnak, hogy az anyagi világon túl van egy lényegesebb világ, a spiritualizmus.
  Vita csak azon lehet értelmes, művelt emberek között, hogy melyik valláshoz állhat közelebb a valóság.
  Mindemellett a vallásos ember tapasztal is. Érzékszervi "bizonyítékai" is lehetnek, de azzal az istentagadó nem sokra megy, hiszen ő már csak elbeszélést hall a tapasztalásról, amit ugyancsak tagad így vagy úgy.

  Az utolsó hozzászólásodból kiderül, keversz te mindenkit, egy kalap alá veszel ezoterikust, UFO-hívőt meg vallásost, és így olyanokkal vádolod az egész halmazt, amit csak egy része csinál. Miközben a vallás tiltja a kuruzslást, jóslást, babonát... Innen látszik, komolytalan vagy, nincsenek egyenes érveid, csak zsigerből támadsz mindent, ami a fizikán (physis) túli.

  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.11.18. 00:07:22
 • TokraFan
  #99
  Akkor is volt és most is van választási lehetőség. Az oltás nem kötelező. Sőt, most idővel majd többféle vakcinából is lehet választani, amilyen ütemben, és amennyi gyártó nekiesett a témának. De lehet azt is választani, hogy nem kell az oltás. Innentől nem értem a problémát.

  Azon meg mindig jókat mosolygok, amikor az egyébként vallásos, ezoterikus emberek, akik mindenféle bizonyítatlan marhaságra fizetnek ki horror összegeket (biorezonancia, családállítás, kézrátétes "gyógyítás", ezüskolloid, homeopátia, javasasszony, jósnő, és sorolhatnám), közben telekürtölik a netet azzal, hogy "meragonoszgyógyszerlobbi", akiknek csak a profit a lényeg. Közben meg százezreket fizetnek ki a fenti baromságokra, amikről konkrétan nulla kutatási anyag, tanulmány, teszt, vagy bármi más történt volna. Ha esetleg most az következne, hogy "igen, de azok nem is veszélyesek", akkor:
  1. De igen, sok olyan ezós baromság van, ami konkrétan veszélyes
  2. Ha nincs mellékhatása, akkor valószínűleg hatása sincs, momentán sz*rt se ér. Dehát láttam én már olyat most is a neten, hogy a rozmaring "bizonyítottan megvéd" a Covid-tól. Na akkor tessék szépen teázgatni, csak nehogy a lélegeztetőn találkozzunk.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.17. 07:48:35
 • Nagybela28
  #98
  " (Mert anno, a madárinfluenza elleni védőoltás egy közeli barátomnak 1 hónapos kómát és utána fél évig funkcionális "refresh" terápiákat jelentett..!"

  Én ugyan ezt olvastam monstanság a facebook kommentek között, rengeteg ember állította, hogy azok az ismerőseik, akik anno beadatták a H1N1 elleni vakcinát, azok még betegebbek voltak, mint azok, akik természetes úton kapták el. Mellesleg anno is volt elég botrány a H1N1 elleni védőoltás körül, most sincs ez másképp. Pl. külön vakcina a politikusoknak, külön a pornépnek Vagy: Anno is hozta a formáját a WHO
  Utoljára szerkesztette: Nagybela28, 2020.11.16. 17:34:08
 • TokraFan
  #97
  Akkor nézz utána, mi a baj az oroszokkal és a vakcinájukkal. Nem a technológia és nem is az, hogy ott rosszabb szakemberek lennének. A gond az, hogy politikai okokból vélhetően putyin kézivezérlésével nem a tudományos módszertan és a kialakított protokollok szerint történt a fejlesztés. Ennek oka az orosz kisebbségi komplexus, mert most is fontosabb számukra, hogy magukat nemzetként hősnek feltüntetve, elsőként tetszelegjenek a világ megmentőjeként, mint a biztonság. Putyin bejelentése idején a teljes tudományos közösség kiakadt azon, hogy bejelentenek egy vakcinák készként, miközben a dukumentációja finoman szólva sem teljes, rosszul dokumentált és publikált, kis túlzással azt lehet mondani, hogy alig tudni róla valamit, a többi versenyzőhöz képest alig vannak róla adatok. És akkor erről meg ne is beszéljünk (ezeknek semmi se szent b*zdmeg)

  Az egyébként is erősödő ostoba oltásellenesség miatt tudományos és társadalmi katasztrófa ez a hozzáállás, mert ha gond lenne vele, akkor az nagyban felerősítené ezt a káros folyamatot.
  Szóval csak nyugodtan, én bármit beadatok majd, de az oroszról só sem lehet.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.16. 15:21:04
 • end3
  #96
  Ha egy legyengített vírus gondot okoz a gazdaszervezet immunrendszerének, akkor esetleg egy originális fertőzés rá milyen veszélyes lehet. Bevállalni bármi ilyet, csak saját felelősségre lehet...! Végső soron szerencse kérdése, kinek a szervezete hogyan reagál. (Mert anno, a madárinfluenza elleni védőoltás egy közeli barátomnak 1 hónapos kómát és utána fél évig funkcionális "refresh" terápiákat jelentett..! - Ez a játék a vírussal, vagy vakcinával "veszélyes üzem" mindenképpen. - Talán nem 50-50%-os valószínűséggel. :) )
  Utoljára szerkesztette: end3, 2020.11.16. 09:06:14
 • end3
  #95
  Mivel a vakcinák feladata az immunrendszer tanítása, (immunreakció kiváltása,) ezért hát a gyártó nemzetisége itt nem annyira lényeges. - Egyetlen gyártó sem fog olyan vakcinát eladni, amelyik tömeges halálozást okozna, erre azért teszteltek és ez kevés tesztalanyból is kiderülne. Ha pedig orosz kutatók ide jutnának, akkor valószínűleg előbb élvezhetnék Szibéria csodás tájait pár évtizedre, mint amerikai-német társaik. Tehát a minőségi munka, jól felfogott, "saját húsba vágó" érdekük.

  Másként meg lehet, hogy a klasszikus módszerekkel legyengített kórokozók módszere, (az Adenovírusok segítségével,) régóta alkalmazott és beválik most is. A Pfizer és a többi fejlett technológiával rendelkező vakcinagyártó által alkalmazott génsebészeti, és szintetikus módszerekkel előállított "immunrendszer-indukátor" fehérje szerintem kevésbé ismert a mellékhatások hosszabb távú következményeit illetően. Úgy, hogy ki mivel szimpatizál inkább..! (De az "early bird" elven felhasznált fejlett technológiák alkalmazása nem kevés problémát okozott már az arra "vevőknek" más területeken is.) Magam részéről, ezért látatlanban bizalmat szavazok az orosz vakcinának (is).
 • TokraFan
  #94
  "A vallás "hite" nem egy hiszékeny, naiv hozzáállás (bár sokan vannak ilyenek is), hanem a tudás maga (ideális esetben)."

  Mivel bizonyítékok nélküli képzelgéseket kezelnek tényként, nem nevezhető tudásnak. A lapos Föld hívő is elhivatottan hiszi, hogy igaza van. Aztán mégsem, mert nem tudott semmit, csak hitt valamit.

  "A vallásos ember nem azért hanyag esetleg a védekezéssel, mert ő úgysem betegszik meg - hiszi -, hanem mert számára az evilág lényegtelenebb, mint a túlvilág, ráadásul feltételezhet egy determinisztikus sorsszerűséget is."

  És ezzel önmagának mond ellent ismét, amikor más fronton mondjuk az ateistát támadja önzéssel -aki amúgy hord maszkot-, miközben saját magát valamiféle csodás, a közösségért élő embernek hazudja rendszeresen. Fenti mondatod tartalmilag ugyanis nem szimplán egyértelmű önzésre vall -ugye, ha számára nem félő a halál akkor azzal sem kell foglalkoznia, hogy a hanyagságával mást is megölhet!-, hanem direkt mások életének a semmibe vételére is!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.15. 19:02:52
 • Cefet
  #93
  Küldhetnél nekem is abból, amit szedsz...
 • Tetsuo
  #92
  A vallás "hite" nem egy hiszékeny, naiv hozzáállás (bár sokan vannak ilyenek is), hanem a tudás maga (ideális esetben).
  Bizonytalanabb lehet a világról szerzett empirikus információk összessége, hiszen az érzékszervek becsaphatók.

  A vallásos ember nem azért hanyag esetleg a védekezéssel, mert ő úgysem betegszik meg - hiszi -, hanem mert számára az evilág lényegtelenebb, mint a túlvilág, ráadásul feltételezhet egy determinisztikus sorsszerűséget is.
 • kvp
  #91
  Par aprosagot en is leirnek:

  Minden halott eseten szukseges mintat venni es ha volt covid fertozese, akkor bekerul a statisztikaba. Azok akiknek nem volt alapbetseguk, vagy feltoltes alatt van (tehat halalakor nem volt ismert alapbetegsege) es akikhez tudogyulladast irnak, azok mind tisztan covid-ban haltak meg. Akinek volt alapbetegseguk, azok jelentos resze nem halt volna meg az elkovetkezo par evtizedben, csak nem voltak 100%-ban egeszsegesek. Nagyon keves olyan halott van, akik megfertozodtek, de nem tudott a virus annyira hatni rajuk, mert meghaltak kozben. Ilyenek pl. az autobalesetben meghalt tunetmentesek. Viszonylag keves ilyen kerul be a statisztikaba, de par elofordult mar. A halottak tobbsege covid halott, ugy nez ki, hogy kiszoritotta az eves influenzat a versenybol. (ha veletlenul az is feljonne, akkor az ugrasszeru halalozasi ugrast okozhat a kombinalt fertozesek miatt)

  Masodszor pedig a maszk arra kell, hogy minel kevesebb embert fertozzon meg a mar beteg, de meg tunetmentes ember. Ezert akin nincs maszk, arrol erdemes feltetelezni, hogy fertozo beteg, akin van, de tuneteket mutat (pl. kohog, fullad, stb.) arrol is. A tobbiek vagy betegek vagy nem, de kisebb veszelyt jelentenek. Viszont veluk sem szabad par percnel hosszabb ideig egy legterben tartozkodni es senkihez ne menjunk 2 meternel kozelebb ha nincs elotte plexi fal. Maszk nelkuli emberek esetn 10-15 meteres minimalis tavolsag az ajanlott. Semmikeppen ne menjunk termeszetes vagy gepi uton nem szelloztetett helyisegbe (bolt, etterem, stb.) mert az ilyen helyeken meg a helyes maszkhordas ellenere is felgyulhet a virus koncentracioja.

  Az iskolakba kuldott gyerekek eseten is kotelezo kellene hogy legyen a maszk es a folyamatosan nyitott ablakok, tovabba mivel kozossegbe ment a gyerek, ezert otthon is kotelezo lenne a gyerekeknek es a szuloknek is ha nem akarjak egymast megfertozni. (kiveve alvashoz, ha van kulon szoba) Ha ezt nem tartjak be, akkor gyakorlatilag az iskola osszes gyereke es szuloje osszejarhatna egy kozossegbe, mert keresztbefertozik egymast. Egy ismerosom nem is engedte az altalanos iskolas gyerekeit iskolaba szeptember ota, mivel kutatokent tisztaban van a jelenseggel. (a magyar kutatok jo resze anno csernobil idejen is bezarkozott csaladostul es csak korabban keszult konzervet mertek enni jo fel evig, mert tisztaban voltak a bajjal)

  Sokszor leirtam, de a valodi megoldas a teljes kijarasi tilalom lenne, senki nem megy sehova 3 hetig, meg a kutyakat sem viszik le. (panelbol sem) Ha barkinek barmi kell (ennivalo, gyogyszer), a hadsereg biologiai vedoruhas katonai visznek neki. Tavasszal kinjukban pontosan ezt csinaltak Kinaban es tokeletesen bevalt, mert nem tudott tovabbterjedni a virus, aki meg elktapta az vagy felgyogyult otthon vagy meghalt. (a halottakat 3 naponta szedte ossze a hadsereg) Minden mask csak idohuzasi kiserlet a vakcinak megjeleneseig.

  "S a változás szele elkezdett újra feltámadni az amerikai elnökválasztással."

  Ha a valtozas azokat jelenti, akik kepesek voltak visszatartani a kesz oltasokat politikai es gazdasagi alapon, tovabba a nyitott es nemzeti hataroktol mentes vilag eszmeje alapjan nem engedtek a Kina elleni teljes katonai vesztegzarat mar Januarban, akkor beloluk nem kerunk. Nekik valamiert politikai erdekuk fenntartani a valsagot. Persze azokbol a populista hulyekbol sem, akik nem hajlandoak teljes kijarasi tilalmat elrendelni vagy elkuldik kulfoldre nyaralni az embereket augusztusban. A nagyobb gond, hogy ha a globalistakat es a hulyeket kihuzzuk, akkor nem sok lehetoseg marad. Talan a kinai es amerikai maoistak. Ha minden ugy alakul ahogy a media mondja, akkor az utobbi csoport kap nemsokara egy lehetoseget az usa-ban. (egy nagy tarsadalmi kiserletre, ahogy a szovjetunioban mondtak) Europaban pedig a nemzeti erok kihalasaval vegre megjelenhetnek az igazhitu iszlamista partok. (oket legalabb tomegesen tamogatjak a nyugateuropai fiatalok is)
 • TokraFan
  #90
  Sajnos most nagyon látszik miért veszélyes a vallásos gondolkodásmód. Mert már minden téren a hit dominál a fejben, és nem a tudás. Ha egy kormány tagjai maguk sem fogadják el a tudósok és szakemberek véleményét, mert ideológiai alapon gyűlölik a tudományt, akkor annak közvetkezménye lesz. Pár hete még riogatásnak minősítették a virológusok előrejelzéseit.

  Aki azt gondolja tévedek, az nézzen utána, lehet-e templomba járni továbbra is, miközben minden más közösségi rendezvényt betiltottak. Tehát még most sem értik, hogy a vírus nem ideológiai alapon fertőz.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.14. 18:31:25
 • Cyberdog
  #89
  De pont ezért lenne nagy felelőssége a kormánynak, hogy csak és kizárólag a tényekre és a biztos dolgokra koncentráljon egy kis félreértésre adható okot sem hagyva.


  Ha ezt megtennék, mindenki számára láthatóvá válna az inkompetenciájuk, s nem csak az ellenzéki "szavazók" számára, hanem mindenki számára. S ezt nem engedhetik meg maguknak. Mert nem tudnak majd kit hibáztatni magukon kívül. Nem sorosozhatnak, migránsozhatnak, nem kenhetik a liberálisokra, a melegekre, a nőkre, a független, ellenzéki sajtóra, tinédzserekre (akiknek több eszük van, mint a teljes fütyesz bandának), így Marsi sem olvashatna fel kamu ellenőrzőkönyvet a TV2 fake"Tények" műsorában.

  Mindenki számára egyértelművé válna, hogy arroganciájuk abból az illúzióból táplálkozik, hogy Ők mindenhez értenek. Bár ezt az illúziót általában elszokta fújni a változás szele. Az elmúlt 10 évben világszerte, a populista politikusok amihez csak hozzányúltak azt tönkre is tették. S a változás szele elkezdett újra feltámadni az amerikai elnökválasztással. Most már csak az a kérdés, hogy kitart-e annyira, hogy végül minden populista politikust elfújjon a történelem süllyesztőjébe.
 • sure
  #88
  "Békeidőben" könnyebb elfogadni ezt az érvelést, az elgondolkodtató rész számomra nyunyóka néni minapi felhívása a belázcsillapítózott gyerekek iskolába küldéséről (=a lázmérős iskolai szűrés szándékos kijátszásáról) volt, ez azt sugallja, hogy a jelenség elég gyakran fordult elő és bukott ki ahhoz, hogy belevegyék a napi operatív ájtatosságba is. A jelenlegi helyzetben ha a "kis orrfolyásos" gyerekről kiderül, hogy kovid fertőzött, akkor minimum 2 hétre fog kiesni a gyerek is meg a szülő is, csak legfeljebb egy-két nappal később kezdve (ami alatt viszont bőszen megfertőznek egy csomó embert). A vakcina meg a hatékony tüneti kezelést biztosító gyógyszerek mellett ezért is ugyanolyan fontos szerintem a megbízható, olcsó és gyors eredményt adó tesztek kifejlesztése és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra (pl. drive-in mintavételi helyek) kiépítése; kicsit taknyos a gyerek, reggel ovi-isi előtt elmennek egy drive-in teszthelyre, ahol mondjuk egy órán belül megvolna az eredmény és nem húsz, hanem mondjuk kétezer forintba fájna egy teszt - negatív esetben a teszteredménnyel megy a gyerek suliba, a szülő meg esetleg fél napot hiányzott csak a melóból, pozitív esetben meg mindkettőnek irány a hatósági karantén. Tudom, mondani könnyű, a minap próbáltam megkeresni, hány drive-in tesztelőhely van Magyarországon (próbálok már most rákészülni a karácsonyi hazautazásomra), összesen kettőt találtam, Budapesten. Így mondjuk nem csoda, hogy marad a sumákolás.

  A második résszel 100%-osan egyetértek - nem egyetérteni vagy hinni kell a szabályokban, be kell őket tartani. Nem tudtam, sírjak vagy nevessek, mikor a tavasszal nyomták a "bízunk az emberek szabálykövető magatartásában" mantrát, hol élnek ezek, elég csak a közlekedési vagy az adózási morált megnézni (ez utóbbinál legjobb az országgyűlési képviselők nyilvános adóbevallásaival kezdeni, az egymásra rakott pofabőr-vastagság a Holdig érne...)

  Kíváncsi leszek, a szlovákoknál mi lesz a kimenetele a teljes lakosság letesztelésének - ha evvel sikerül letörni a járvány szarvát, akkor hamarosan a többi ország is követni fogja a példájukat.
  Utoljára szerkesztette: sure, 2020.11.14. 11:20:16
 • repvez
  #87
  Még szerencse , hogy nem csak az otthoni információkból kell tájékozódnom. így sokkal több forrásból van véleményem, mint amiket ajánlottál.
  DE én arról beszélek, hogy otthon sokan vannak akinek nincs lehetősége vagy nem tud külföldi információt is olvasni így vagy csak Cilikére vagy az egyoldalú sajtóra van hagyatkozva és a pletykákra amiket hall .

  De pont ezért lenne nagy felelőssége a kormánynak, hogy csak és kizárólag a tényekre és a biztos dolgokra koncentráljon egy kis félreértésre adható okot sem hagyva.
  DE pont ők generálják a legnagyobb káoszt ilyen téren.

  Amúgy úgy látom te lehetnél ott,mert te mindent IS tudsz és mindenkinél jobban.

  ÉS tudod mit jelent az ha valaki csak kivár és azt nézi, hogy a másik mit tesz ? az azt jelenti , hogy fingja sincs a dolgokról és lemásolja a szomszédját. ha tényleg olyan jól tudnák kezelni a helyzetet akkor nem várnának a osztrákokra a szlovákokra, hanem saját döntéseket hoznának és már akkor mikor a többiek nem, vagy ha azt mondja, hogy 2 héttel később jön meg hozzánk valami akkor ha egy időben hoznák meg nálunk is az osztrákokkal akkor pont 2 hét előnyünk lenne.
  DE ugye tudjuk , hogy ez a két hét ez csak a duma része, hogy megnézzék, csak, hogy a többiek mit csinálnak és le tudjuk utánozni ha beválik és akkor tudjuk verni a mellünket, hogy mi milyen faszák vagyunk.
 • ToxiMaxi
  #86
  Azért azt az oldalt is meg kell érteni, hogy miután tavasszal elhasználta az összes szabiját és táppénzen is volt, egy kis orrfolyás miatt nem akarja a téli időszakot szintén táppénzen tölteni. Én kétgyerekes szülőként (annak ellenére, hogy én meg tudom oldani, mert most is itthon csücsül a kisfiam orrfolyással) megértem, azt aki egy kis téli orrfolyás miatt nem tartja otthon a gyereket (pláne ha egyedülálló), mert a munkáltatók sem tudják elviselni, ha a munkaerő mondjuk 2-3 hetente eltűnik 1 hétre. Egyensúlyozni kell a gazdaság és az egészség között, nehéz jól dönteni, mert a munkanélküliség, pénztelenség is komoly probléma és ha túlzottan elbillen egyik irányba a mérleg, annak az árát a jövőben fogjuk megfizetni. Nem beszélve a korházkiürítés és műtéthalasztás miatt kialakuló egészségkárosodás terhét az egészségre. Viszont ha nincs ágy, akkor a Covidos súlyos betegeket se lehet majd megfelelően kezelni, szóval ez egy nehéz döntés.

  Mi egyszerű emberként csak annyit tudunk tenni, hogy a meghozott szabályokat betartjuk és odafigyelünk magunkra (megfelelő pihenés, vitaminok, kis testmozgás, ki mit tud bevállalni). A vírus és maszkhasználat tagadása a "legnagyobb" társadalmi merénylet, amit ma egy állampolgár elkövethet.
 • SaGa
  #85
  Azt azért tisztázzuk, a vakcina nem a fertőzést (a vírus „elkapását”) akadályozza meg, csak a betegség kialakulását. Vagyis, ettől még fertőzhet az illető, csak rövidebb ideig, mert hamarabb elpusztítja a szervezet a vírusokat, illetve nem tudnak elszaporodni benne túlzottan.
  Utoljára szerkesztette: SaGa, 2020.11.14. 09:13:39