4
 • Zsoltee_a_bator
  #4
  A sok "lepcso" minden generacioban a silicon lottery miatt van. Pont igy tudnak eladni mindent es nem kidobni szemetnek.

  Az, hogy mennyire sietnek a kiadassal, az fugg a konkurenciatol is. Akkor tehetik meg, ha az utobbi le van maradva. Ezen kivul laborban nyilvan 1-2 generacioval elobb jarnak, de kell ido tesztelesre meg megoldani, hogy ipari mertekben lehessen gyartani.
  Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2021.11.04. 13:55:12
 • peterx
  #3
  Az vicc, hogy ez messze nem az a teljesítmény amire valóban képesek lennének technológiailag ha valóban a jelenlegi csúcsot gyártanák és adnák el.. csak szándékosan úgy gyárták a kártyákat, hogy lépcsőzetesen mindig hozzáadnak egy kicsit. Így csinálnak piacot (és elképesztően sok hulladékot is hogy állandóan cserére érett a cuccod x évente), ahogy az összes többi chipgyártó. :) Ugyanez az évente új mobil széria esete, ott se, soha nem az aktuális csúcstechnológiát adják el..

  Mindig így kell nézni a "húúú" meg az "elképesztő" mire képesek ezek az új kártyák megjegyzéseket.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.06.23. 22:59:32
 • Atyuska
  #2
  A multkori 50% os sebesség különbség a 2080-ashoz képest furcsa is volt, mert a következő nVida generációk általában 30-35% körüli sebességkülönbséggel szoktak megjelenni az előző generációhoz mérten.

  Persze lehet ,hogy egy "sima" 2080-as teljesítményét mérnék a 3080-ashoz, akkor akár lehet még az is, hisz most egy 2080 Ti-hez mérték.
 • sárkánylovag
  #1
  Múltkor még duplát írtatok :)))

  Az sok volt 30% meg kevés annyival erősebbet nem vesznek újra legalább 40% kell.