Red Dead Redemption 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.rockstargames.com/reddeadredemption2/screens
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Intel Core i5-2500k/AMD FX-6300
8 GB RAM
Nvidia Gforce GTX 770 2GB / AMD RADEON R9 280 3GB
Ajánlott:
Intel core i7-4770k/ AMDRYZEN 5 1500X
12GB RAM
Nvidia Gforce GTX 1060 6GB / AMD RRADEON RX 480 4GB
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.09. 13:55:32
A sztori is jó, a karakterek is. Én a magam részéről a GTA 5-ben is csomót csak kolbászoltam, kirándulgattam, marhultam, és ebben is ez a helyzet PS4-en. Nagyon élvezem, annak ellenére, hogy párszor majd kitéptem a hajam. Billel-egérrel valószínű, hogy az irányítás is jobb lesz PC-re. Legalábbis reméljük.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.10.09. 13:09:17
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Emlékszem a Witcher3 nál voltam úgy, hogy áááá ehhez a látványhoz biztos kevés lesz a gépem....aztán fenét...olyan jól megírták, hogy tökéletes volt,pedig nem volt erős VGAm. Szerintem az RDR2 is szépen fog menni közepes gépen.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2019.10.09. 12:40:57
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Wild West and Wizards
Le is tudott kötni, csak mostanában már nincs hozzá türelmem, meg időm. RDR2-re se lesz szerintem, mert amiket olvastam róla, az megrémített. A grafikára kíváncsi vagyok, de mint játék nem igazán érdekel.Túl időigényes.
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2019.10.09. 12:39:52
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2019.10.09. 12:27:14
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.09. 12:19:01
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.09. 12:14:35
Amivel sokat játszottam az utóbbi időben az a This land is my land, indián oldalról mutatja meg a vadnyugat meghódítását és az indiánok kiszorítását (magyarul egy teljes nép kiírtását). Még nincs early access státuszban sem, de már így is élvezetes.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Tippre mondjuk egy GTA5 ajánlott, lehetne itt egy belépő szint. De ez csak megérzés, semmi több.
Kellett ez mint egy falat kenyér (és egyéb közhelyek).
szerk: Jött ki nem is olyan nagyon régen (1-2 éve 😄 ) valami Western MMO, de nézegettem videókat róla és annyira "semmilyen" hangulata volt azt hiszem a tartalmára is volt panasz, hogy még a nevére se emlékszem 😊 Aztán nem tudom azóta csiszoltak e rajta, de mostmár az RDR2 fényében lényegtelen.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2019.10.09. 11:28:30
Iszonyat hiánypótló nekem ez a játék. Most már egy csomó minden sztorira van játékom. Régen fordítva volt, legóból raktam ki azt, amit a tévében láttam. Pl. ha hajózni akartam, vagy tengeralattjárósat vagy űrhajósat játszani, akkor kénytelen voltam építeni valamit, ami nyomokban hasonlított a látott ojjektumra. Most meg kész játékok vannak fantasy témában, háborús témában, középkoros témában, stratégia témában, minden témában. Kivéve pár témát, például western. Valahogy abból nem építették még fel nekem azt a világot, amihez nyúlni tudok, ha látok egy jó western filmet, és kedvem volna kicsit átélni a látottakat. Egyébként a Cyberpunk és a Star Citizen is ilyen hiánypótlók lesznek , egy-egy újabb univerzummal bővítve a gyűjteményt.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.09. 11:31:34
27-28 coltól viszont részemről továbbra is fennáll a létjogosultsága a 4K nak és továbbra is állítom, hogy látszik a különbség.
"De mit bánom én, mindenki arra bassza el a pénzét, amire akarja."
Nem tudom mennyi most egy 27" WQHD IPS monitor ami forgatható is fogalmam sincs én a monitort 82ért vettem szerintem nagyon jó áron, alkalmi vétel volt.
Ez sem olcsó, jópár hétvégi túlórám bennevolt, de a monitor olyan dolog amit én egy PC összeállításban a legtovább használok(az elődje 22 es 1680*1050 volt hát 2004-2005 körül óta használtam emlékeim szerint).
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
55-ös 4K tv-m van konzolra és bele kell üljek a képernyőbe, hogy lássam a különbséget 4K és 1080p között, pláne mozgásban. Nem akarok 65-öst venni, mert az már akkora ormótlan (lemértem), hogy lelógna az asztalról és belógna a másik szoba ajtajába is. Nem pénzkérdés, hanem egyszerűen nincs értelme. El se tudom képzelni, hogy 8K-hoz mekkora tévé kellene: 80-90-es minimum és hogy azt mekkora hangárba kéne berakni, hogy elférjen. Vagy pilótaszem kell mindenhez, az is lehet. Leginkább ezzel a felbontásosdival az a bajom, hogy míg 720p és 1080p között óriási a különbség egy átlag tévénél, átlag távolságban, addig 1080p és 4K között már hunyorogni kell és nem ennyire egyértelmű. 4K és 8K között meg még inkább így van ez.
Ha már képminőség, a HDR sokkal látványosabb, mint a felbontás.
Az emberi szem átlagos felbontóképessége 1 szögperc, ami 0,016 fok vagy 0.000290888 radián, nagyon kevés embernek van ennél jobb kb. a tökéletes látásúaknak vagy annak, akinek pont megfelelő dioptriás a szemüveg. (Mivel 0,25 osztások vannak, ennek esélye csekély.)
Egy 24 colos ful HDD monitor pixelsűrűsége és méretei a következőek.
1920x1280, 16:9, 24 col
Ez 530x300 mm kijelző méret.
Ez azt jelenti, hogy egy pixel 0,276 x 0,234 mm. A nagyobb érték számít.
Na ezt nézve 60-70-80 cm-ről a következő szögeket jelenti egy pixel.
600 mm 0,0263 fok
700 mm 0,0225 fok
800 mm 0,0190 fok
A kisebb pixelre méretre
600 mm 0,0223 fok
700 mm 0,0191 fok
800 mm 0,0167 fok
Tehát aki egészséges távolságról nézi a 24 colos full HD monitorát ott a nagy átlag az semmiféle különbséget nem fog látni aközött, hogy 4k vagy full HD monitora, mert a szem felbontóképességének a határán túl van. Állóképen nagyon talán, esetleg, de mozgásban... Éppenséggel, ha a 4k miatt nincs meg a 60FPS akár még szarabb élmény is lesz, mert hiába a nagyobb felbontás, ha nem folyamatos a mougás. Ha meg kicsit is rövidlátó és nem 0,25 dioptria pontosságon belüli pontosságú szemüvege van, akkor végképp.
A fenti értékek alapján 24 col esetén nemhogy 4K, de az 2560x1440 felbontás az már tényleg tökéletesen elég. A legélesebb sasszem fogja látni a difit, de ez még 28 colon is jó. Miért? Mert a felbontás 33%-kal nőtt, de a 28 col az csak 16%-kal nagyobb méret, mint a 24 col, tehát még sűrűbbek a pixelek és még kisebbek a szögfelbontás értékek, mint fent számoltam.
És akkor erre jönnek rá az egyéb featurökök. A 2560-nal szemben 28 colnál is tökéletesen értelmetlen és a többség számára az emberei fiziológia miatt nem látható a difi, ha nem ostoba távolságról nézni.
Nekem az asztalon 28 colos kijelző el sem férne vagy csak kényelmetlenül. Tehát az átlagos 24-28 colos kijelzővel és 80 cm egészséges testtartásos üléssel semmi értelme a 2560 feletti febontásnak. Drága alá a vas és a difit nem látni. A tesztek bizony kihozták ezt.
De mit bánom én, mindenki arra bassza el a pénzét, amire akarja.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.10.09. 10:57:31
27 col-ról 28ra.
Aki azt írja, hogy nem látható nagyságrendileg a difi, szerintem az nem lát."
molnibalage83 WQHD és 4K közötti különbségről beszélt....már ha arra írod ezt és nem általánosságban.