2950
-
#705 Hat, redditen azt mondjak, meg rosszabb lett a helyzet, mar azoknak sem megy, akiknek eddig ment, de valoszinuleg csak panik, vagy ilyesmi. :)
patch notes
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.11.07. 00:29:58 -
Árnyvadász #704 Most léptem ki a játékból. Mire elkezdett tölteni egy 2.6 GB-os valamit. Nem tudom ez mi lehetett. Majd reggel informálódom. -
#703 Ez csak valami vicc ugye? Ha igen, akkor erre szavak nincsenek, hogy így működik. Egy trágyadomb akkor a RS egész rendszere. -
#702 A Benchmarkot el tudtad indítani? -
Árnyvadász #701 Módosítanám a korábbi álláspontomat miszerint ez nem korszakalkotó grafika. Az. Legszebb PC-s játék idáig.
Anulu: Nem akarsz Win10-re upgradelni? Szerintem megérné.
-
#700 Menü bejön, de se a benchmark, se a játék nem megy tovább, csak pörög a hatlövetű.
Ennyit a vírusírtóról! :D
Mondjuk konzolon se keveset töltött. Nekem a Social Clubos résznél errort írt, mert ps4en nyomtam, lehet azok a statok látszanak, és összeakad. Összeakadhat?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.11.06. 22:26:41 -
#699 Nincs elállítva, a játék néha nem tölti be rendesen a nagyfelbontású textúrákat. -
#698 Nálam van valami elállitva grafika szintjén vagy másnál is borzalmas textúrája van a pókerlapoknak? Alig látszik. A játék maga nagyon szép, de néhol mintha 15 éves textúrák lennének -
#697 Igen így van , de annyira megörültem hogy elindult hogy már írtam is ! -
#696 BES-t evek ota hasznalom a gyengecske konfigomon olyan jateknal, ami nagyon proci-igenyes es mukodik. A Process lasso is hasonlo limiter progi, azt is tudom ajanlani. -
#695 Erre azt írják, h végtelen töltés van a storynál. :( -
#694 #691 posztban lévő leírás alapján elindul nekem , nézd meg hátha neked is megy úgy !
"Szintén a Rockstar launcheres, hibaüzis, játékig el nem jutó problémára lehet gyógyír az alábbi fix, ha az rdr2.exe-t átnevezitek GTA5.exe-re No GTAVLauncher"
Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.11.06. 22:02:23 -
#693 Azt nézd meg, hogy nálad friss-e a windows 1903 és amúgy ha a feladat kezelőben a teljesítmény fülön a memóriánál látod a RAM adatokat mhz pl akkor mennie kéne :) nálam a bios downgrade oldotta meg (1.0.0.2-re ryzen 2600) -
#692 Dehogy meg se moccan -
#691 Mivel nincs meg a játék egyiket sem próbáltam ki, ezért nem tudok kezeskedni mennyire működnek az alábbi fixek:
-"Stutter/freezing on powerful CPUs. Limiting CPU usage about 3% with BES seems to fix." BES link
-Ultrawide felbontásnál, ha mind a 4 szélen fekete keret lenne: ultrawide/mulitmonitor fix
-Szintén a Rockstar launcheres, hibaüzis, játékig el nem jutó problémára lehet gyógyír az alábbi fix, ha az rdr2.exe-t átnevezitek GTA5.exe-re No GTAVLauncher
Angol nyelvű guide a különböző grafikai opciókhoz Forrás
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Textures on ultra when you have the VRAM because it doesn't really cost any performance but you want the full texture details.
AF on 16x is a no brainer: better textures with no cost.
Lighting and global illumination quality: doesn't really change anything in terms of visuals and performance-wise. It might give a slight boost.
Shadow quality: you want that on high. On medium, it gets blocky and the "refresh-cycle", e.g. from moving trees, is lower and shadow movement looks blocky and not smooth. Ultra really does stomp your performance, though.
Far shadow quality: you want medium at least, since low removes shadows from the distance. For more depth, use at least medium. "high" increases the quality once shadows are drawn (with "medium").
Screen Space Ambient Occlusion: you definitely want that NOT disabled. It adds a lot of depth. Ultra settings noticeable more than high in some indoor areas (shelves, etc.) at only a slight performance hit.
Reflection and Mirror on high. There aren't THAT many reflecting objects in RDR compared to let's say Control. So the instances where they appear you might want them good looking. Performance hit isn't too big.
Particle quality is the only setting requiring the game to restart, hence it makes comparisons hard. I didn't see no difference but expect a slight performance boost, hence it's on medium. Snow storms etc. are very taxing, so this might help for that.
Tessellation: higher settings add more complexity, while ultra adds only minor detail only visible on side by side screenshots. For a very small performance boost I leave it at high.
TAA: It's awesome. Don't bother with FXAA or MSAA. TAA practically removes all jaggies and shimmering, if not, try the higher setting. TAA sharpening counters the blurryness (under advanced options).
I chose Vulkan because it was MUCH faster than DX12 in Doom. I didn't see much of a difference in RDR2, though. It introduces that camera stuttering bug for me, though, when playing with keyboard and mouse. So you might want to use DX12 or a gamepad when encountering that issue with Vulkan.
Near volumetric resolution I recommend medium, because low get's very blocky and "console-like". Maybe you want even "high". It does look great on high or ultra, performance hit is quite big though in instances with lot's of volumetric light shafts.
Far volumetric resolution's impact isn't that high, so is the visual impact as well. I leave it on low for a small gain in performance.
Particle Lighting quality: Didn't notice any difference so I left it on high.
Soft shadows: differences are very subtle and only affects certain shadows by the sun. Self-shadow from Arthur doesn't seem to be affected by the sun, strangely. Left it on medium to expect a small performance gain.
Grass shadow: same as soft shadows. Differences are barely visible. Even on low, Grass and small stones cast shadows.
Long shadows: you might want them because they really look great in sunset and sunrise. It's the same as in GTAV and long shadows were needed when a car's headlights should cast shadows. Instances in RDR2 are obviously more rare, but I'd leave them on.
Water reflection: you definitely want that on high. Medium and low are very blocky, blurry and have visibly less detail. Performance hit isn't that huge.
Water refraction: couldn't test it yet, left it on high.
Water physics quality: you want that as low as possible. Higher settings are literally KILLING the performance for barely noticeable effect. In fact, I didn't notice anything game changing. So use only a few clicks, maybe even go for the lowest. Water still looks awesome.
TAA sharpening: personal preference.
Reflection MSAA: I expect a performance hit while I don't think that the majority of reflections need MSAA. Didn't test it thoroughly, though.
Geometry level of detail: another huge performance slider. Don't use the lowest setting as it flattens many objects in the distance and removes entire geometries at distances. The second lowest enables real geometry in the distance. Further levels only increase accuracy of said geometry. Differences only noticeable on side by side screenshots.
Grass level of detail: increases draw distance. Huge performance hit. If you aim for 30fps, increase for excellent graphics fidelity, otherwise use lower settings but again not the lowest.
Tree quality: Affects very far draw distance. Performance impact from low to ultra is about 5%. Difference only visible on side by side screenshots, though.
Parallax Occlusion Mapping: I want as much details as possible on textures so I chose high. Performance hit is very small but measurable.
Decal quality: shouldn't really have a huge impact. Just in case ultra is bugged or too much when blood and bullets flying around I left it on high. It should only affect performance when taking a lot of space in your screen frame.
Fur quality: I love fur. Gimme the best fur available! It should only affect performance when taking a lot of space in your screen frame. -
#690 Akkor te már nyomod? Nálam továbbra se indul el. -
#689 Egy régi I7 3770K, Gigabyte alaplap, sima 980 -
FartingSquirrel #688 Oké, asszem megvan, mivel lehet hatalmasat lendíteni a teljesítményen.
A Geforce Experience-ben optimalizáltam a beállításokat, ami annyit csinált, hogy mindent ultrára tett, kivéve az MSAA-t, azt offolta, mind a kétfélét. Most kb. egy két perce csináltam, de egyből szembetűnő volt az a +15-30 FPS. -
Gascan #687 az az ... es most nem dobott ki! bar az akadasok meg megvannak -
#686 Akinek a Rockstar Launcherral van problémája (tehát nem indul el a játék) és új AMD-je van (Ryzen 3000), az nézze meg, van-e újabb BIOS az alaplapjához. Több embernek is a friss, ropogós BIOS oldotta meg a problémát a legújabb 1.0.0.4-es AGESA-val. -
#685 -
#684 Neked milyen géped van alaplap proci-ra gondolok ? -
#683 Észre sem veszed csak a launchert frissíti. A log filet nézd meg .... 1.0.9.164-nek kell lennie ! -
Gascan #682 mekkora volt ez a patch? :) -
mike01010101 #681 Átállítottam DX12-re és azóta nem akad, jó 20 percet játszottam, hibátlanul. -
#680 Automatikusan frissíti/frissítette magát ..............én látom a hibát tartalmazó log fileban
Remélem neked működni fog ! -
Gascan #679 most jottem melobol es ha jol ertem ma volt valami patch, ezt magatol kene instalalni a Rockstar launchernek? -
#678 Nekem meg épp DX12 -vel szokott kivágni errorral, Vulkannal nincs baja. Elég összevisszaság ez a helyzet
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.11.06. 19:52:32 -
Árnyvadász #677 Nálam javult a helyzet. Átváltottam a render beállítást DX12-re. Mi változott? Az új részen (második fejezet) ugyanazt a teljesítményt hozza, mint az elsőben. Ez nekem megfelel. A beállításokban csak az Aniso filtert tettem 16X, 4X helyett, így jobb az élesség a messzebbi részekre is, és a többi maradt, ahogy a program magának belőtte alapból. Ez ilyen vegyes felvágott, van benne low-med-high és a textúra ultra. Jól is néz ki és szépen fut.
Ami még változott és ez még jobb hír. Nincs ez a megakadás játék alatt. Eltűnt. Szerintem a Vulkan api is lehetett ebben ludas. Viszont átvezető videók alatt megmaradt, de itt is javult annyival, hogy mikor megakad, nem megy tovább az animáció, hang, vagyis a történés ami épp folyik, hanem az is megáll, így amikor újra megy minden, akkor nem maradok le semmiről.
Ezt valószínű idővel patch formájában megoldják. Más: Majd megnézem programokkal konkrétan mennyivel fut, de szemre nekem okés. G-Sync kompatibilis monitorral játszom Freesync-el. Emiatt jobb is a helyzet, ha beesik az fps. -
lonvard #676 Annak az is jó, ha kifagy. :) -
#675 Sot, aki kepregeny rajongo, annak boven jo az 1-2fps is -
lonvard #674 Szerényebb konfigon is elfut. Nem kell a topkategóriát megvenni. Felejtsétek el. Semelyik játékhoz nem kell a top, anélkül is szép a játék, és szépen fut. Nem kell a 70-80 fps sem, elég a 30-40. -
#673 Jővőre az új gépekre tuti hogy kap majd pimpelést és akkor ott is lehet gizdulni és csak ~180k ért.
Szerintem én jövő év elején el is adom a One X-emet és várok az xbox scarletre vagy bármi is legyen majd a neve. PC az sajnos kurva drága már. -
#672 tudna valaki segíteni?
haverral szeretnénk csinálni együtt az onlinban a feladatokat, de ahogy matchmaking van egyből randomokat dob be.
Hogyan tudnánk együtt játszani?
köszi! -
#671 v1.0.9.164 ez az uj verzio elvileg de nekem 107 verzio van hogy lehet frisiteni a játékot? -
#670 Egyértelműen szebb a PC, de, hogy cserébe több - sok százezer forintos cuccok kellenek, az egy büdös vicc, annyival, azért nem szebb. R* fakéz TM. -
#669 Akartam is mondani a prohardveren, hogy a PC verzió kapcsán inkább ez illene végig:
-
#668 -
Ironman2 #667 Ha megszakítom a telepitést,akkor onnan folytatja majd? -
#666 Nem ez a gond. Max. köze van hozzá, de NINCS Avastom, és nem indul el.
Kipróbáltam mindent amit RS játékoknál tapasztaltam. A területi beállítások amerikaira rakásától az ebben jelzett szarokon át mindenig, még ezt is ( try to delete file 'INDEX' with the "BIN" extension from the game's main directory. After that, turn on the launcher and you should be able to play.) ÉSSSSS!!!! .....
semmi.
Adjanak ki egy kurva patchet, és kész. Második napom megy rá, rohadjanak meg miatta.
A refund jó ötlet, csak mire? Attól még nem fog menni.