2950
banner
  • grebber
    Ramot most kell pedig venni.. Sok játéknál alap már a 16GB ha 32 van az meg sosem gond ha bírja az ember zsetonnal. Majd jön a ddr5 azt atomdrága lesz.. Szóval nem szégyen most a 32gb ram
  • macleody
    Tegyél fel egy régebbi VGA drivert.
  • oneal1
    Ugyan ezt akartam én is írni :)
  • bajgunar
    Nah az ám a Bottleneck...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ugye csak elvitte a VGA árát a (3800x, meg a 32gb...) <-- ez minek? S lassan azt is cseréled... De még 2070 -hez is elég a 3700x, 4K alatt sem nagyon lépsz túl ~12Gb-ot se Nemhogy 32...
    Hót felesleges pénzkidobás.

• jarlaxxe
    Random problémák vannak egyelöre nincs megoldás mindenki gondjára.
  • Ironman2
    Elkéne már egy FAQ-t összedobni ide a topikba,a problémák jelenlétéről,és megoldásaikról. (már amelyiknek van megoldása)
  • kill3r21
    Nekem most a GTA V is elkezdett ugyanúgy crashelni mint az RDR2
    Ryzen 3800X 32GB ram és 1070GTX, jelenleg fogalmam sincs mit állítgassak!
  • FartingSquirrel
    Az előbb raktam fel az új Nvidia drivert, majd játszottam a játékkal. Úgy másfél óra után jött a váratlan hibás crash, majd újra elindítottam, és 5 percig sem bírta, majd megint becrashelt.
    Remélem, ez csak valami pillanatnyi zavar volt a rendszerben, és nem kell videodrivert telepítgetnem...
  • JonasSandor
    Igen a 1060 már elég karcsú ilyen proci mellé. Egy 2070-es illene hozzá, vagy 2080.
  • PiszkosFred
    Koszi a tippet, ezzel kapcsolatban irtam egy (valasz)privat uzit, hogy ne offoljunk a topik kozepen :)
  • Árnyvadász
    Nekem mindegy Vulkan vagy DX12, idővel előjön a megakadás, aztán elmúlik egy darabig. Legszarabb eddig egy póker meccsen volt. Érted póker, mikor egy házban ülünk, semmi nem történik, erre 1 perc alatt 10x beakad a játék. Kicsit sem volt idegesítő. De persze mikor akció van, meg szabad tájakon vágta vagy városba beérkezve egyszerre ömlik a képernyőre a történés, akkor meg megy tisztán. Vicc.

Mindegy. Most egy darabig úgy sem lesz időm vele foglalkozni. Majd karácsony környékén ülök neki újra, addigra remélem kijavítják.
  • Lebowski
    ne haragudj, csak egy kérdés a konfigoddal kapcsolatban: ha B-s alaplapot választottál, akkor hogyhogy K-s procit teszel bele? Nem fogod tudni a 'K'-ság, azaz a szórzózár mentességet kihasználni (erre a 'Z' chipset alkalmas), és csak megvágtak +20ezerrel. Illetve szerintem a 850W egy kicsit overkill erre a koknfigra, szóval, ha még nem fizetted ki, lehet érdemes átgondolni még egyszer, hogy mit is veszel :)
  • Voltan
  • FartingSquirrel
    Tegnap én is visszaraktam Vulkanra, de nem sokáig. Megvolt az 55-60 FPS, de valamiért mégis voltak benne micro stutterök, szinte folyamatosan. DX-szel ilyen nincs. Ami viszont van, az screen tearing, hiába állítom be az Nvidia CP-ben a Fast vagy az Adaptive VSyncet, nem igazán akar működni egyik sem. Illetve (ez lehet, csak DX-nél van) állandóan átvált Borderless Window módba. Az Alt-TAB-ozást megértem, de minden egyes indításnal is be kell állítani a Fullscreent. Kicsit idegesítő.
  • PiszkosFred
    Intel Core i7-8700K 3,7GHz proci + Gigabyte B360 AORUS GAMING lap
    2x Kingston Fury Black 16Gb/2400MHz mem
    FSP Aurum Platinum 850W moduláris tap + atx-es haz, mert a szaros 1060-os a "hosszu" fajta es nem fer bele furesz nelkul, csak egy szerver hazba...
    Kingston 120 SSD a rendszernek + Samsung 860 1Tb SSD (meg egy 3 Tb-s regi 7200-es HDD) jateknak, melonak, egyebre

plusz a mostani 1060gtx 6gb marad (egy uj rtx kartyat a jovo tavasszal akarok majd - vagy ha vastag lesz a bonusz ev vegen, akkor meg lehet decemberben/januarban)
  • Voltan
    Milyen lesz az új gép?
  • Montanosz
    köszi perfect :-))
  • PiszkosFred
    Csak otthonrol tudok majd este, de egyebkent ket kattintas:
    1. Leszeded, elinditod,
    2. "target" opcioval kivalasztod a rdr2.exe-t majd kattintasz a "limit this" gombra
    3. leokezod a figyelmeztetest es a csuszkan beallitod a -4%-ot (vagy a szamodra megfelelo erteket), amely azt jelenti, hogy a procidbol a jatek maximum 96%-ot fog megkapni, igy elkerulheto a 100%-os terheltsegnel elojovo 3-4 seces akadas.
    4. utana bezarod a "close" gombbal azt az ablakot es kesz is.
    5. A foablakot pedig lerakod taskbarra (ne zard meg az X-szel, mert akkor a BES-t is lelovod)

Van aki komolyabb proci eseten 10%-ot allit be, van aki csak 2%-ot, meg kell nezni kinek melyik a jo. En a KCD ota hasznalom es nalam a 4-5% korul ertek szokott a jo megoldas lenni azoknal a jatekoknal, amelyekhez sovanyka a procim.

Videon ugyanez, ha esetleg szukseg lenne ra.

Nyilvan mindez egy barkacs megoldas, de addig, amig nem patchelik a jatekot, vagy amig ocska konfigon jatszik valaki, addig mukodik a modszer es valamennyire elvezhetove valik igy is egy-egy jatek :)
  • Montanosz
    a Bes-ről dobnál egy képet mi a beállitása?
  • PiszkosFred
    Csak erdekessegkent.

1. Premier/0day vulkannal kezdett a jatek, amely a default opciokat hasznalva szaggatott es szinte jatszhatatlan volt a gepemen (win7, i5 4460 es 1060gtx). Probaltam buveszkedni a graf. beallitasokkal, de nem volt benne koszonet, jatszhatatlan volt vulkannal. Vagy akadt, vagy fagyott, vagy kidobott, egyszeruen keptelen volt 10 percnel tovabb eletben maradni a jatek.

Gyorsan atraktam dx12-re, tovabb finomitottam a grafikai beallitasokon, plusz elkezdtem hasznalni a Lassot es a regi jol bevalt BES-t es igy, bar lecsokkent az fps 40 korulre, de jatszhatova valt a jatek, nem fagyott, nem dobott ki se a story, se az online.

2. Az elmult napokban tovabb sikerult az osszes effektet es beallitast ugy finomitani, hogy a maximumot ki tudjam a gepbol ugy hozni, hogy a mara mar elavult procim is elbirja (az a gyenge pont jelenleg). Lasso helyett mar csak a BES-t hasznaltam -4%-on, nem volt stuttering, se akadas es megvolt a 40-50 fps, amelyet a procim engedett (a hetvegen jon az uj gep, addig mar gondoltam, kibirom).

3. Tegnap azonban irta valaki redditen, hogy visszarakta vulkanra es hoppacska... Na mondom oke, elmentettem a config filet (biztos, ami biztos) es en is visszaraktam a vulkanra. Ugyanazon high/medium beallitasok (texture az egyeduli ultra, illetve a volumetric cuccok low-ok) mellett olyan stabil 60 fpst produkalt, hogy hirtelen nem is ertettem.

Belovagoltam a varosba, direkt belekotottem az elo faba is, sot, direkt visszatoltottem egy-egy korabbi mentest, ahol tomeges- vagy komolyabb akciojelenet volt (vonatrablas, bandahaboru, stb.) es meg sem kottyant neki, tokeletesen hozta a 60 fpst. Se stuttering (a BES maradt azert, anelkul nem neztem), se fagyas, se ctd, semmi gond nem volt 2-3 oran keresztul. Se storyba, se onlineban, pedig utobbinal belekeveredtem valami nagyon nagy lovoldozesbe az egyik vasutallomason, amelyrol fogalmam sincs, hogy mi tortent, az online lehetosgei es esemenyei egyelore nagyon kinaiak meg nekem :)

Es a vicc az egeszben, hogy se uj nvidia driver nem jott az elmult napokban (csak a jatek elott, azt hasznalom is), se uj patch nem jott a RDR2-hoz (vagy nem vettem eszre? kizart), szoval aki szopott anno a vulkannal es valtott dx12-re, az probaljon meg visszavaltani, hatha... :)
  • oneal1
    sziasztok!

Azt a medvés sapkat, hogy lehet megcsinálni?
    Online-ban érdekelne a dolog!

Köszi!
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2019.11.12. 11:00:11
  • hawkie22
    Majd írok, hogy milyen lett. :) Továbbképzésen leszek 1 hétig péntektöl, úgyhogy nem lesz család, így délután-esténként gépelés lesz ezerrel. De ez már OFF. :)
  • MarkBlade
    na az nem mozgat meg.. Utolsó normális SW játék a Jedi academy volt kardozósban..
  • FartingSquirrel
    Oh, tényleg...! Tudtam, hogy láttam valahol. :D Köszi
  • hawkie22
    Nekem az egyetlen játékrész, ahol kidob, az az online. Úgyhogy sajnos még nem tudtam kipróbálni, de a szóló rész is ellát egyelöre feladatokkal, pénteken meg jön a Star Wars Fallen Order. :)
  • PiszkosFred
    Ott van az meg mindig, aktivald a kes helyett!
  • FartingSquirrel
    Már rég meg akartam kérdezni, hogy nincs valami hordozható fényforrás a játékban? Az elején, ugye, van nálunk egy lámpás, de még sehol nem tudtam olyat szerezni. Néhol azért elkélne, vannak sötét helyek.
  • PeeTeR
    sajat satradbol is lehet barhova gyorsba repkedni (ki kell fejleszteni)
  • MarkBlade
    Storyban tuti.. Online nem emlékszem :(
  • PiszkosFred
    story vagy online?
  • Voltan
    Én ezzel nem találkoztam még...postakocsi van, annak útjelző tábla az ikonja, de ilyen direkt teleport sztem nincs. De azért megnézem.
  • MarkBlade
    Másik fórumban beszéltünk pont róla hogy van teleport városból városba az útjelző tábláknál.
  • Árnyvadász
    Azt nem tudom mennyi óra, de egyelőre 22% nálam a mutató. Én azért picit elkezdtem unni a lovaglásos részeket. Igaz csak azokon a részeken, ahol már sokadjára megyek át. Ott berakom az automata lovaglást. A tűzharcok nagyok jók lettek. Igaz sokszor vagy fedezékbe megyek és onnan lövök halomra mindenkit, vagy lelassítom az időt és próbálok minél több ellenfelet befogni, aztán úgy lelőni. De azért van lehetőség lopakodni is, az izgalmas nagyon. Ettől függetlenül a tűzharcok jók lettek, lovon még inkább.

Még egy igazi vadnyugati hangulat (marha jó) az mikor betölti a mentett állást a játék és Arthur köp egyet a földre, amolyan cowboy filmekbe megszokott módon. :D

Egyébként lényeges intelligensebb az automata lovaglás itt. Senkibe és semmibe nem megy bele Arthur és a ló. Ellenben AC:O, AC: Odessey, úgy telibe trafálta a járókelőket, állatokat bármit, hogy öröm volt nézni. Mondjuk be is szabna, mert azt a vérdíj mennyiséget amennyit egy ilyen úton összeszednél ki nem bírnád fizetni. :DDD
  • lwb
    Nekem a lövöldözésbe a "realitás" tetszik. Ha meglövök valakit, az nem csak eldől és kész, kiesett a játékból, hanem az arcához kap, elejti a fegyverét, tesz egy két lépést, aztán összeesik. Egyszerűen reálisabb a sérülési rendszer, a lövés nem azonnali halál sokszor, hanem eltelik pár másodperc, szinte látható ahogy felfogja a szerencsétlen, hogy itt a vége.

Ez növeli a realitását egy-egy tűzharcnak. Nehéz elmagyarázni, látni kell.
  • Kurfürst
    Köszi!
  • mike01010101
    Meg az amikor sebesülten bukdácsolva még lőnek. Nagyon élvezem a tűzharcokat, nincs túlbonyolítva, de ad egy kis kihívást.
    A Division-t pl. azért hagytam abba mert nekem egyszűen túl nehéz volt, 3-4 fejlövés után kicsit lejjebb ment a élet csík de lőtt tovább, itt egy fejlövés mindig hatásos. Egyébként 31 órát tettem eddig bele és 31%-nál tartok a mentés szerint. Még mindig élvezem a hosszú lovaglásokat. Más játékban ennyi idő után már teleportálgattam.
  • lwb
    Megmarad, igen. Érdemes elmenteni a ruhádat a lovadra (táborban tudod, ahol átöltözöl, elsőnek Outfitként elmented, utána pedig lóra mented). Amúgy is érdemes az aktuális ruha mellett pl egy váltás meleg ruhát is elmenteni a lóra, hogy ha esetleg visszamész Colterba, akkor legyen nálad meleg ruha. Különben hidegben folyamatosan fogy a core egészség.
  • Árnyvadász
    Többiek: Köszi a patch válaszokat!

Közben az jutott eszembe, játékkal kapcsolatban az egyik "legvadnyugatibb" szitu harcok során nekem az, mikor a lelőtt ellenfelek nem esnek le a lóról, hanem beakad a kengyelbe a lábuk és a menekülő ló meg húzza őket a földön. Az annyira király. :)
  • Árnyvadász
    Az megmarad. Akkor tudod újra magadhoz venni, ha a ló eszköztárában keresed. Ott meglesz. (Horse inventory.)
    Tűzpárbajok során az első, hogy a kalapom lerepül. :)
  • Kurfürst
    Igazad van, összekevertem a fejemben, teljesen máshol is van a térképen.

Apropos, a medve sapit utána valaki egy maflással leverhette vagy lelőtték a fejemről, és későn vettem észre, szóval nincs met. Újat kell csináltatni ilyenkor vagy benn marad a tárgyak között valahol (az iinventory rendszer egy hatalmas káosz nekem egyelőre).