2950
banner
  • FartingSquirrel
    Btw, nekem ez a patch valamiért szinte mindent low-ra rakott (csak a textúra maradt ultrán, meg néhány dolog mediumra váltott), de még így se néz ki rosszul. :D
  • FartingSquirrel
    TAA Sharpening? Elég gyanús.
  • mike01010101
    Igazából most én se tudom mi van. Feltettem ma a patch-et (ahogy irtam korábban) a parancssori utasítást, a játék gyönyörűen akadás mentesen futott. Visszamentem a hegyekbe, ott is hibátlan, hóviharban, mindenhogy hasít. Gondoltam megnézem, hogy milyen beállításokkal megyek, erre látom hogy visszatette vulkan-ra és minden beállítás össze-vissza van (borderless window meg ilyenek). De a játék hibátlanul fut. Erre felhúztam minden high-ra meg ultrára, így is hibátlanul fut, de rátett valami filtert (nem jöttem még rá melyik az) amitől olyan mosottas, homályos-szerű sz egész kép, lehet, hogy ez valami nagyon menő filter de nekem igy nem tetszik. Konzolokon láttam ilyen jellegű képeket, én PC-n az éles képet szeretem. Most kísérletezek. De a játék továbbra is pörög és nem akad (45-60 fps bárhol)
  • AnuluWork #943
    Benchmark alatt nálatok is egy hídon áll meg a történet? Korábban két szekér és némi dinamit volt a vége, most megáll egy hídon.
  • AnuluWork #942
    Annyira, de annyira lehúzták a Breakpointot. Semmi bajom nem volt vele. Bezzeg a Rockstar! Mennyire faxa, micsoda cég, erre egy kalap kaki lett annak is, akinek miután végre elindult, jól futott, semmi baja se volt, gyors is volt ...

Ez ám a játékvisszafejlesztés! Csakhogy feledni tudnám, hogy az UBI játékát százezred ennyi szarért hogy lepontozták! Ez meg el se indul! Bakker ...
  • Piko888
    állírsd vissza és jó lesz, örüljünk, hogy folyamatosan javítják
  • AnuluWork #940
    Ez bakker ... felháborító
  • AnuluWork #939
    De, resetelte. Ocsmány is lett tőle. Előtte szép volt. Futott. Nem volt lassú. Áh, reménytelen banda!
  • PiszkosFred
    Nem lehet, hogy neked is resetelte a beallitasokat? Jott egy (tobb?) uj opcio a grafikai opciokhoz, nezd meg azt, es probald visszaallitani ugy, ahogy ment anno.
  • AnuluWork #937
    Van ez a fos. Három napos szarakodás után végre ment. Elég jól. De egy ideig nem volt időm. Ülnék le, patchel, nagyot, erre patch után szarabbul fut, ha éppen nem crashel, mint korábban. Ezek nóóóórmálisak?
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.11.14. 15:22:58
  • mike01010101
    De hogy a játékról is legyen szó. Tudtam, hogy ez jó játék lesz, de arra nem számítottam, hogy ennyire szellemes és szórakoztató elemek, változatos küldetések lesznek. Az apró dolgoktól, a disznótrágya lapátoláson át, a kígyómarás kiszívásán keresztül a folyamatos zrikáló párbeszédekig, minden hibátlan. Eszméletlen mennyiségű szöveg van benne, mindig mást mondanak a szereplők, főleg az apró tábori beszélgetések jók. Ez az első olyan játék ahol öröm "haza menni", vissza a táborba, mindig van valami. Sok játékban van fejleszthető bázis, tábor, de sehol se ennyire jó. A gyűjtögetések se fulladnak unalomba (nem egy AC2 "gyüjts össze 100 madártollat" stilus).
    Olyan magas a léc, hogy attól tartok sok évig, de lehet, hogy egy évtizedig nem ugorják meg mások. Talán egy igazi, komolyan vett Fallout 5 (ha egyáltalán lesz bármikor is)
  • mike01010101
    El szoktam gondolkodni, hogy a tesztelők ezt hogy nem vették észre. 10 perc tényleges játék után ez már zavaró.
  • PiszkosFred
    Na ennek orulok, mert en pont emiatt vegig a kurzorgombokkal navigaltam az inventoryban, hogy ne egyem meg, ne hasznaljam el, stb. a dolgokat.

A lent emlitett parancssorral kapcsolatban itt a hivatalos link, mielott valaki felve allitana be a launcherben
  • mike01010101
    Amit észrevettem hogy javítottak és hasznos, hogy az inventoryban nem lehet normálisan használni az egeret, mert ha valamire rákattintottam, akkor rögtön "végre is hajtotta", most rákattintok csak kijelöli, meg tudom nézni, stb és ha még egyszer kattintok akkor hajtja végre (pl megnyitja, megeszi, stb) Ennek is igy kellett volna működni az első napon.
  • mike01010101
    Feltettem az új patch-et és a launcher parancssorba beírtam a javasolt paraméret ( -cpuLoadRebalancing). 20 percet tudtam most játszani, de egyszer sem akadt meg. Nekem eddig is szépen futott DX12-vel, de olyan 5-10 percenként jött 1-2 megakadás, Saint Denis-ben gyakrabban. Most oda is elugrottam és nem akadt egyáltalán. A leírás szerint az a gond, hogy nem egyenletesen osztja el a processzor magok közt a terhelést és hiába van ezer mag a gépben (4-6-8) amelyiket túltölti az megakad. Úgy tünik ez a parancsori paraméter ezt orvosolja, legalábbis nálam. Most úgy fut a játék ahogy első nap kellett volna.
  • drop
    uj pach után lancher crash omg jó indul nem is indul el a játék XD
  • Ironman2
    Jacko a vadnyugaton!
  • botyika
    erre kell figyelni az új patch után: They added a new feature called "Tree Tesselation" that's "on" by default and costs a ton of FPS.
  • botyika
    tűrhető :)
  • PiszkosFred
    A mi esetunkben nem az 1060 a gond, a grafikat high/ultran elbirja (1080-ban, felette nem probaltam celszerszam hianyaban) es gyonyoru a jatek (imadom a kivilagitott esti telepuleseket es a dinamikus arnyekokat), a procit terhelo dolgokat kell lentebb venni, mert az a sovanyka.

De, viccet felre, a ma reggeli teszttel egybekotott postakocsis szaguldas vege az volt - mi mas? -, hogy a lovakat kinyirtam a kocsit meg gallyra vagtam egy kisebb "szakadek" toveben :D Viszont nalam jelenleg igy nez ki a jatek, bar eloben picit elesebb a kep, a photomode effektjei meg a jpg tomorites ott nincsenek nyilvanvaloan.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.11.14. 09:38:17
  • botyika
    és látványra mennyire volt gagyi a 1060-as grafikával így lehúzva? csak mert az egy dolog hogy "fut" valahogy, de ha gázul néz ki meg bár játszható de ránézek és csak sírok akkor inkább maradok a refundnál.
    régóta tervezek már új gépet venni, de igazából tavaly vettem egy 1060-as kártyát és ezen kívül minden játék fut szépen vele, far cry 5 meg ilyenek is, szóval emiatt az egy játék miatt nem fogok, mivel kb minden más játék elfogadhatóan szép grafikai beállitások mellett jól megy. ráadásul a foglalatok miatt vehetnék új memóriát is meg kb mindent a tápon meg a vinyókon kívül. nekem is win 7 van amúgy.
  • PiszkosFred
    Koran reggel leszedtem, 2.9gb volt kb. es kave kozben belepve nem volt gondom "onalloan", 3rd party cuccokat nem hasznalva. Oke, csak 10-15 percet probalgattam, es az is csak egy agyatlan vagtatas volt keresztul-kasul mindenen egy lopott postakocsival, de remenykedek en is, hogy tenyleg megoldottak... :)

Szinten regi vassal, 1060+i5-4460 procival jatszottam az elmult masfel hetben, es ugyanigy jartam, mint te (sot, meg teteztem is a gondokat, hogy win7-tel, ami felett szinten eljart mar az ido). Le is irtam egy korabbi posztban, hogy a belepes utan egyszeruen hasznalhatatlan volt az egesz. Akadt az egyszeri animacio is, a mozgas, a hang recsegett, minden szar volt.

Aztan atraktam dx12-re, kikapcsoltam a volumetric dolgokat (harom van talan) es levettem a water opciokat low/mediumra, minden mas medium/high, textura ultra es ment siman. Kozben futtattam a BES-t, a stuttering ellen, de ez majd' minden konfigon elofordult, igy ez ellen csak vedekezni tudsz - bar elvileg a mai patch ezt is orvosolta.

Aztan par napja visszaraktam vulkanra, a beallitasok maradtak es tokeletesen hozta a stabil 60 fpst (varosban 40-50) az en regi konfigomon is. Szerintem nalad sem lesz nagy gond, maximum tovabb kell finomitani a beallitasokat itt-ott.

Na persze elotte azert csinalj egy kulon profilt a jateknak a nvidia panelen, kapcsold be (nem ugy lenne beallitva) a maximum performance opciot, kapcsold ki a vsynchet, aa-t, stb.

A buveszkedes es a reddites otletek kiprobalasa utan nalam a konfigomhoz kepest nagyon jol, stabilan futott a RDR2, mind a story, mind az online, es oszinten mondom, a jatek elso par oraja meggyozott arrol, illetve bizonyitotta szamomra, hogy a jatek megeri a penzet, megeri a kinlodast, meg a lebutitott beallitasokkal is fantasztikus a (jatek)elmeny.

De, az is teny, hogy arra is ravilagitott, hogy ideje fejlesztenem, ne varjak vele tovabb. :)

Nem tudom, hogy igazam van e vagy sem, de arra figyeltem fel egyebkent, hogy ez a jatek is olyan, mint par tobb, hogy a beallitasokban talalhato csuszka tobb, szem elol rejtett beallitast is valtoztat, vagyis, amikor a settings csuszkat leveszed minimalisra, de az osszes tobbi egyedi kapcsolot felhuzod ultrara, akkor egeszen mast kapsz, mint amikor felhuzod a csuszkat ultrara es utana allitasz be mindent, ami kimaradt, szinten maximumra. Vagyis erdemes gyengebb gepeken lentebb venni a csuszkat, es onnan kezdeni a beallitasokat.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.11.14. 09:17:16
  • botyika
    https://www.reddit.com/r/RDR2/comments/dw4t4g/rdr2_114_patch_notes/

itt a patch notes.

elvileg pont javitották a cpu fagyásokat. na majd délután kiderül.
  • lwb
    Ma leszedett nekem egy másik, bő 2 gigás peccset. Félek eindítani, hátha elbarmolt valamit, ami eddig működött. Na majd délután ...
  • botyika
    Áh, már minden minimumon vagy off-on van, 1200x700 vagy milyen felbontásban, nem ez a gond, 16 giga ramom van, 1060as kártya, stb..
    Hanem ez:

Intel Core i5-3470 3,20GHz 6MB LGA1155

Unlike the Core i7 parts, the i5 lacks HyperThreading, making this a quad core, quad thread part.

A kérdés inkább az hogy érdemes-e várni bármilyen patchre vagy ez annyira fundamentálisan alap hogy a játék nem tud ilyen processzorokat kezelni hogy kuka az egész.

Talán még ma próbálom ezekkel a BES meg ilyenekkel szenvedni, de ahogy olvastam ha 2 órát túllépi a játékidő akkor már nem refundolják vissza, és már 1 órát elcsesztem az álligatással.

• PiszkosFred
    Hat igen, a problema nagyjabol azonos mindenkinek, de az esetleges barkacs megoldas es annak esetleges sikeressege az ezer fele :)
  • Ssenkradlive
    Na akkor dobott ki engem az asztalra először például, amikor vulkan-ról dx12-re raktam...XD
    Ennyit arról, hogy kinek mi segít...XD
  • PiszkosFred
    Kezd azzal, hogy tedd at dx12-re vulkanrol, az sokat segit. Aztan allitsd be nagyjabol medium beallitasokra (az egyszerusitett csuszkan olyan 30-40% korulre), majd hasznald a BES-t (-5%) es nem lesz gond!
  • Ssenkradlive
    Maga a játék van szarul írva/optimalizálva.
    És igen, már maga a rockstar game launcher is problémás, nagyon sokaknál, mint nálam is a setupban nem is látja feltelepítve a játékot... "Gyári beálításokra visszarakva", ( ezt se lehet egyszerűen mert ugye a játék egyfeszt kicrashel az asztalra, ezért a sajátgép/documents/mygames/rockstargames mappát felülírva) újra hajlandó elindulni, de csak hang nélkül, és bármely grafikus beállítás módosítása után újra crashel, és megint nem enged vissza...+ excited unexpectedly hiba... nem videókártya vagy proci specifikus gondok vannak itt, hanem hogy ez egy gusztustalan slendriánul összehányt szemét fos portolás...
    Mint írtam is a "kedves" supportnak : ez egy kurva szar munka volt...XD
  • botyika
    nemtudom hogy áll a patchelés, én ma vettem meg, letöltötem, bárhogy bármit állitok a legminimálisabb beállításokkal is totál játszhatatlan 100%on pörgeti a procit, a beállítások menü full bugos, stb. úgyhogy nyomtam is rá gyorsan egy refundot. 1060 3GB, i5 proci, 16 Giga ram... GTA 5 meg ugyanezzel simán megy ezerrel.
  • kill3r21
    Megpróbálom ha a következő patch tényleg nem oldja meg, köszi a tippet ;)

• RJoco
    Nekem az elején a legfrissebb nvidia driver telepítése megoldotta a gondom. Azóta sem jelentkezett semmi.
    A procit nem hajtja ki 50%-ra sem, de a GPU gyakran megy 99%-on.
    Akadás nincs és a képkockákkal sem gyűlt meg a bajom, bár konkrét értéket nem néztem.
    A grafikai beállítás az egyszerű csúszkával kb. középre van állítva. Van ami ultra, több közepes, alacsony meg nem is tudom, hogy van e. Talán 1.
    Szerintem így is gyönyörű.
    6700K a proci, 4200-as boost-tal, 980 Ti a VGA, 1400 körül jár és ablakban, FullHD-ban játszom.

Remélhetőleg így is marad a dolog.

Az RS launcher tényleg gáz, de a játékon belül elvileg látni kellene a verziószámot, mint GTAV-nél.
  • FartingSquirrel
    Nem tudom, másnak volt-e ilyen gondja, de _talán_ sikerült megoldani.

Mivel betöltés után rögtön crashelt, kitöröltem a legutóbbi mentési fájlokat, és így sikeresen betöltötte az előző mentést, összeomlás nélkül. Bár egyelőre pont itt tartok, egyelőre jó jel.

Ja, és még az utolsó előtti Nvidia driver van fent.
  • FartingSquirrel
    Hát, ha tippelnem kéne, akkor szerintem nekem ma még nem frissített. :D
  • PiszkosFred
    3 oraja raktak ki facebookra, twitterre es a R* blogba a szoveget, de a R* launcher olyan fapados, hogy eskuszom ennyire vakon egyetlen jatek frissitesevel sem voltam, mint itt. Lovesem sincs, mikor frissit es mikor nem, mit javit, mennyit tolt, mi a jelenleg verzio, stb.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.11.13. 22:59:03
  • FartingSquirrel
    Ezt mikor írták, és mikor jön a patch? Csak mert most már nekem sem indul. Mentés betöltése után egyből crashel, pedig már az előző nvidia drivert is felraktam.
  • PiszkosFred
    A csomag egyebkent igencsak megjott, mert belepve ma este a RDO-ba, jott az uzenet egybol - GTAO stilusban - , hogy kaptam valamit es a postan atvehetem.
  • PiszkosFred
    Hatha a mai patch megoldja neked is a gondot, es "mi" is elrakhatjuk vegre a picsaba a BES-t es a Lassot :)

Over the past week, we have been working as quickly as possible to address issues that have impacted the launch of the PC version of Red Dead Redemption 2. As a result, we have already identified and resolved a number of these issues by deploying fixes to the Rockstar Games Launcher and some to the game itself.

However, we are aware that a small number of Red Dead Redemption 2 PC players are still experiencing some ongoing problems with the game stuttering. We believe this is due to unforeseen issues related to specific combinations of Nvidia graphics drivers, Nvidia GPU cards and certain CPU’s.

We will be rolling out an update to the game today which will address the stuttering issue alongside a host of other fixes. However, we are still currently working together with Nvidia to completely resolve the stuttering issue in a future update, and it may take us up to a few days to properly test everything and ensure the next update completely solves the problem.

We sincerely apologize for this temporary inconvenience and will update you as soon as we have more information to share – we want everyone to be able to experience Red Dead Redemption 2 on PC as we intended as soon as possible. If you are experiencing any issues that are impacting your experience with Red Dead Redemption 2 for any reason, please start by first visiting the troubleshooting page on our Support site for assistance: https://support.rockstargames.com/articles/360037908634/RDR2-on-PC-General-Troubleshooting

And as a show of gratitude to our PC fans while we sort this out in the coming days, everyone who plays Red Dead Redemption 2 on PC this week and through to the holiday season will receive a complimentary care package for Red Dead Online that includes the Prieto Poncho and an assortment of provisions and ammo. Look for more details on the care package to come.

Thanks again for your continued patience and understanding.

Rockstar Games
  • lonvard
    ez videokártya természetű probléma, vagy processzor, ha egyik se akkor micsoda szerinted?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.13. 22:12:32
  • Ssenkradlive
    Ja qrvára elkélne már... Én még azóta sem tudom elindítani a játékot amióta első indítás után "act 2" - nél kidobott a faszba, a megjelenés napján...
    Én még így sosem jártam, mint írtam 20+ éve pc-s vagyok, összerakom szervizelem, karban tartom, és nem csak az enyémet, megoldottam már "egy-két" csavaros helyzetet, de most tehetetlen vagyok, már huszonórákat beleöltem a próbálkozásba, a rocktar supporton már a második embert küldtem el a jó qrva anyjába, mert hülyének nézik az embert, meg ostobaságokat beszélnek, látom hogy fingjuk sincs mi a gond, és nekem meg kezd a tököm qrvára tele lenni a RDR2 -el, úgy hogy még szinte nem is játszottam vele...