870
 • defiant9
  #870
  "addig nincs miről beszélni"
  Ehhez tartsd is magad a jövőben. Köszi.
 • TOR-rent #869
  Amíg nem értitek meg azt az alapvető tényt, hogy a puszta jelenlétünk a legjobb bizonyíték arra, hogy az Univerzum van és, hogy az Univerzum végtelen, addig nincs miről beszélni. Majd ha ezt , egyáltalán felfogtátok, akkor majd UTÁNA, és csak UTÁNA lesz majd még miről esetleg, beszélni.
 • TOR-rent #868
  Fizikusok egy újabb lépéssel kerültek még távolabb a dolgok valódi működésének megértésétől.  Viszont legalább megtanultak szép vázákat rajzolni !

  És a sok krix-kraxot újabb rendszerbe próbálják belekalapálni.
  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.18. 21:18:40
 • globint
  #867

  Erre számítottam ......!


  Utoljára szerkesztette: globint, 2019.09.17. 19:05:36
 • TOR-rent #866
  Hát nem tudom, ehhez nagyon bele kell mélyedni a dologba.
 • globint
  #865
  Ő már elég idős ahhoz, hogy végig üljön egy hosszú magyarázatot.
 • TOR-rent #864
  Hát szívesen tartnék neki előadást, és megmutatom neki a hosszúságomat is :) De vigyázni kell, mert nekem nagyon hosszú a... történetem. sőt minél tovább nézik, annál hosszabb lesz ! :)
 • globint
  #863
  Szerintem, Zsuzsa vevő lenne egy magyarázatra.
 • TOR-rent #862
  Atya-gatya ! :)

  Szerintem ezzel az árnyékolással, Zsuzsanna, tulajdonképpen arról beszél, amit én a PI két divergens határértékének, és a konvergens célértékének hívok, egy 3-mas manifold mátrixban , ahol az opernduszok pszeudo dimenziók egy manifold rácseltolással (operandusz-rotációval) ez okozza, többek közt a múlt-jelen-jövő-t is. Csak éppen ő sem érti a saját matematikája alapjait, ahogyan eddig még rajta kívül oly' sokan szintúgy nem.
  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.17. 13:38:51
 • globint
  #861
  Ha még ehhez az egyre táguló világegyetemet is hozzávesszük, talán "ráfoghatjuk", hogy a tágulást az a taszító erő okozza, amit mi tévesen gravitációnak érzékelünk.táguló világegyetem
 • globint
  #860
  A könyv egyik linkje:
  gravitáció
  Utoljára szerkesztette: globint, 2019.09.17. 12:11:21
 • globint
  #859
  Igen, valami általános, a látható anyagot mindenhonnan egyenletesen taszító erőről szól, amit az anyag a sűrűsége mértéke szerint leárnyékol, ahonnan meg nincsen ilyen árnyékolás, onnan a testre csak a taszítás van.
 • TOR-rent #858
  Hú ez kezd izgalmas lenni !
 • SODRAAS
  #857
  Talán Astrojan is tud erről mesélni, mert így elsőre nekem hasonlít az ő taszító gravitációjára.
 • globint
  #856
  Talán pár szóval: nem tömegvonzás van, hanem tömegtakarás.
 • globint
  #855
  Hááát, azt hiszem, erről Zsuzsát kellene meginterjuvolni.
  Nekem az ilyemi magas mint a zsiráfeledel...
  Összehozhatlak benneteket.

  Utoljára szerkesztette: globint, 2019.09.17. 06:30:36
 • TOR-rent #854
  És Majoros Zsuzsanna hogyan fejtegeti? Mert én alább próbáltam kifejteni, hogy a "gravitáció" és az összes egyéb "fizikai" fogalom gyakorlatilag sima számtan, speciális számrendszerben ábrázolva és az azokkal való alapvető 4 alapművelet , illetve azok rotációja semmi több nem létezik az Univerzumban, hanem ennyi, az egész, semmilyen "fizika" nincs, csak a színtiszta matematika van, persze itt-ott alaposan meg is kéne hozzá érteni az alapjait. Egyáltalán. Ami nem ment sok tízezer okos tudósnak sem több ezer évig , erre mondtam én most egy egyszerű trükköt, ami a megoldás.
  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.17. 01:38:11
 • TokraFan
  #853
  Semmilyen jelek nem mutatnak erre...
 • globint
  #852
  A gravitáció jelenlegi magyarázatát cáfoló könyvet kaptam Majoros Zsuzsanna geofizikus mérnök ismerősömtől. Zsuzsanna ebben azt fejtegeti, és számításaival támasztja alá, hogy a jelenlegi elképzelésünk szerinti gravitáció nem létezik, amit annak hiszünk, az teljesen mástól van. Érdekes, csak mivel sok évtizedig nem ezt tanultam, nehezen megy le a "torkomon".
  Erre most itt is errefelé mutatnak a jelek.....
  Utoljára szerkesztette: globint, 2019.09.16. 19:47:28
 • Attilawap
  #851
  Látom te nagyon szeretnél még vitatkozni, csak sajnos a többieknek már nincs hozzád türelmük.
 • TOR-rent #850
  "Gravitáció" , meg "kvantum" "gravitációról" álmodoznak, holott jóval alapvetőbb összefüggéseket nem értenek meg a saját matematikájukban, így nem lehet tőlök elvárni, hogy bármit is megértsenek a dolgok valódi működéséből. Én már belefáradtam, az őrültek házában mindenki okos csak én vagyok a hülye.. várom a választ továbbra is és egyáltalán bámilyen konkrét tippet , ötletet, hogy mi a Setét Anyag és a Setét Energia, de eddig az összes többi megközelítés egy bődületes nagy bullshit tenger volt .
  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.15. 20:29:32
 • TOR-rent #849
  Egy szónak is száz a vége, ahogy a topik elején leírtam: egy büdös szó nem sok, annyi nem igaz a jelenleg használt fogalmakból, különösen az ilyen "gravitáció" meg ilyen tündérmese fogalmakkal töltve az egészet, a pontos algebrai definíciók teljes, totális nélkülözésével a dolgok legelején , legalján...
 • TOR-rent #848
  Ezen sokat gondolkodtam én is. Valószínűleg azért nem, mert mindig elhitték azt, ami a könyvekbe le van írva, és nem néztek be kellő mélységig a dolgok mögé. Ezért nem értik most az Univerzumuk -szerintük- 96 (szerintem meg inkább a 100) %-át... Nem egy nehéz dolog az amiről írok. A látszat amint mostmár láthatjuk néha csal. A jelenlegi "fizika" a végére ért ott ahol a maradék 96%-ot is meg kéne magyarázni, ott bizony újra vissza kell menni a legalapokhoz és azokat kell itt-ott nem kicsit a helyére rakni.

  Összegezve 3-4 kritikus ponton tolták el de nem kicsit hanem nagyon az egészet:

  - a pi fogalmának, értékének a megállapítása totálisan helytelen... nem a kör kerülete és átmérője közt lévő hányadost jelenti, hanem az alterek összegét ahonnan van szerencséd egyáltalán körnek látni azt amit mérni próbálsz. Az értéke pedig nem 3.14'" hanem pontosan 2 és pontosan 4 között gyakorlatilag bármi lehet, (és ez a valódi oka bizonyos ún. kvantum-jelenségeknek) és ha pontosan 3 egész térről és 0.14'" időről figyeled a kört, akkor érdekes módon 3.14'" körüli lesz az értéke is.

  - a Végtelen fogalmának és az Univerzum végtelenségének a felNEMismerése, valamint az hogy végtelekEKről beszélni egyáltalán eleve "logikai" öngól...

  - a dimenzió alaptípusainak a felNEMismerése az idő fogalmának a végletekig túlbonyolított, "definíciója" , illetve leginkább annak hiánya eleve nem vezethet semmiféle tudományhoz, ami most van az a tökéletes áltudomány,

  - különböző szimmetriák és geometrizációk külön kezelése, holott egyetlen egy autogeometrizáció létezik egyetlen egy darab abszolút dimenzióval, ehelyett a végletekig túlbonyolított káosz képletek és egyenletek bevezetése és az abban való válasz keresése, holott a fentiek nélkül egy értelmes, kompetens kérdést sem lehet feltenni az Univerzum valódi működésével kapcsolatban.

  Szóval így tömören ennyi volna. És még ha nem is az a végső válasz amiket sejtéseimben írtam, az altérrács-topológiával, de valami ahhoz nagyon közeli megoldás fog választ adni többek közt ezekre a Setét dolgokra (is).
  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.15. 18:29:45
 • globint
  #847
  Igen, ilyesmire gondolok, csak azt nem értem, ez miért nem jön össze az egyetemet végzetteknek?
 • TOR-rent #846
  2x2 dimenziós síkra gondolsz ahol az egyik 2x1 dimenziós síkban egyirányba mozdulnak el két pont a másik 2x1 dimenzióból pedig az egyikben (így összesen a harmadikban) szintén míg a negyedikben pedig külön mozognak.. nincs ebben semmi különös . Vagy fordítva, az "alsó" 3ból az egyikben külön irányban mennek, de a "felső"ben maradnak egyhelyben. Ehhez még csak szükség sincs az én újfajta dimenzió definícióm használatához se, bár azzal kétségkívül érhetőbb minden és egycsapásra érthetővé válnak a dolgok. Mivel az idő az egy sima hajlított tér, a tér meg egy sima Euklidészi tér.

  Mitől "fonódott" "egybe" tehát a két foton? Hát egyszerűen attól, hogy ha 4 dimenziós térben figyeled akkor ott még mindig van egy olyan dimenzió a "sok" közül amelynek mentén még mindig egybe vannak hiába látszik külön mozogni a maradék 3ban.

  Mitöl hajlított tér az idő , hát maga a hajlás folyamata, maga a folyamat az ami az idő, és csak és pontosan kizárólag addig tart, amíg a dimenzió éppen hajlik..... mikor újra kiegyenesült a végtelen másik végén, újra térré változik ahol újra az "idők végezetéig" egyenes marad..
 • globint
  #845
  Csak kérdezem, ha valaki hülyeségmentes választ ad, örömmel veszem.
  Műszaki rajz, a két dimenziós vetületen "mozgatunk" két egybefonódott tárgyat két eltérő irányban, oly módon, hogy az egyik vetületén nem látszik a kettéválás, a másikon igen. Majd az egyik tárgyra teszünk egy pacát, akkor azon a vetületen látszani fog a paca mindkét tárgyon.
  Ha több dimenzió van mint három, és mi a miénkben azt látjuk, hogy egymástól távolodnak az összefonódott fotonok, attól még a másik dimenzióban nincsenek szétválva, ott továbbra is egyben vannak, amit mi kísérteties távolhatásnak mondunk, holott nincsenek távol a másik dimenziósíkban.
  Szerintem.
  Mit gondoltok?

  Utoljára szerkesztette: globint, 2019.09.13. 13:41:40
 • TOR-rent #844
  https://www.newscientist.com/article/mg24332472-900-bye-bye-space-time-is-it-time-to-free-physics-from-einsteins-legacy/

  Bye-bye téridő ! Neves fizikusok is végső búcsút mondtak, a "tudományuknak"...
 • TOR-rent #843
  Költői kérdés :

  Ha a topik elején még én is erről beszéltem, hogy ezek a Setét Dolgok arrafelé vannak a Fekete Lyuk környékén, nem-e kellene-e mégiscsak futni egy kört mindazzal kapcsolatban, amiket itt "összehordtam", valami értelmes embernek is?

  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.11. 12:33:52
 • TOR-rent #842
  "Tudósok" egy csoportja - akik feltehetőleg még nem olvasták itt végig a kommenteket - már a Setét Energiját is belehallucinálta a Fekete Lyukakba.

  Alakul ez, mint pupos gyerek a prés alatt..
 • TOR-rent #841
  Frederic Brown:

  VÉGE

  Jones professzor évekig foglalkozott időelmélettel.
  -- Kulcsegyenletet találtam -- egyszer így szólt lányának. -- Idő egyenlő mező. Gépet csináltam. Íme. Időmezőknek manipulálásához használható. Gépemmel fordíthatjuk előre és hátra, jövőbe és múltba.

  Beszélt. Közben gombot nyomott és folytatta: -- Indul. Most visszafelé megyünk. Időmezőnk

  MEGFORDUL

  Időmezőnk. Megyünk visszafelé most. Indul. -- folytatta és nyomott gombot közben. Beszélt.

  -- Múltba és jövőbe, hátra és előre fordíthatjuk gépemmel. Használható manipulálásához időmezőknek. Íme. Csináltam gépet. Mező egyenlő idő. -- Lányának szólt így egyszer: -- Találtam kulcsegyenletet.

  Időelmélettel foglalkozott évekig professzor Jones.

  VÉGE
 • TOR-rent #840
  Történt egyszer, hogy azok után, hogy Tepler pontosan kiszámolta mekkora a Trölld, amit persze, úgy végzett, hogy azok után, hogy a fejére esett egy Talma , arra gondolt hogy , vajon mitől olyan gyakoriak ezek a Trapfogyatkozások, minden nap, két hétig, amikor a Trolld , a Trölld és a Trap árnyékába kerül, majd , elutazott Tagyarországról, Törögországba , majd mindkét helyen pontosan megmérte a tárnyékok hosszát, rövid időn belül, végül Titagorasz-tételével kiszámította mekkora a Trap, a Trölld és a Trolld, valamint hogy milyen távol van tőlük a Trolld és a Trap,

  majd ezek után jött egy Tolumbusz nevű délceg, aki annyira bátor volt, hogy ha ismerte volna, milyen nagy is a Trölld, neki se vág az útnak, mert már félúton éhen fog halni, hacsak nincs olyan szerencséje, hogy útközben ott van egy kontinens. :)

  Nagy szerencséjére azonban felfedezte Tamerikát és elnyerte a Tam Erika gálaest rengeteg gyönyörű exotikus csajjal, egybekötött koktélparti, gruppenszexbe torkollós fődíjat a Tóbel-díj átadó gálán , amikor diadalmasan körbeutazta a Trölldet.

  Az ókorban és a szegénynegyedekben háromszög alakú piramisokban éldegéltek az emberkék a 2d-s világban, a középosztály négyzet alakú kalitkákban lakik , a gazdagok hatszög alakú , méhsejt-szerkezetű házakban élnek.

  Ellentétben a 3 + 1 dimenziós téridővel , ahol csak egy fajta szabályos térkitöltő háló van: a kocka

  a 2 + 1 dimenziós síkidejű világban ebből rögtön 3 féle áll rendelkezésre , amivel meglehetősen bővül a lehetőségek tárháza.

  4 + 1 téridőben pedig újra 3 féle lehetőség van , amiből ráadásul mindhárom az ultakonvex térben helyezkedik el (≤ PI/4)

  2 dimenziós síkidőben ráadásul egy trükköt is be lehet vetni hogy 3-ról, 4-re bővüljön a szabályos térkitöltők száma

  és 4 dimenziós téridőben pedig be lehet vetni ugyanezt a trükköt, hogy 3-ról 6-ra bővüljön a szabályos térkitöltők száma, mégpedig a 45 fokban elbillentett négyzetrács térkitöltőháló elv (rombusz , vagy "káró" alakzat) elvben új térkitöltőhálót ad ki .

  Ezt az elvet pedig végig lehet követni mind a 3 szabályos 4 dimenziós térkitöltőhálónál , ezért mindháromból gyakorlatilag 2 darab összesen pedig 6 darab van. Ez pont ugyanannyi, mint az összes szabályos test száma, és 2 dimenzióban pont 4 a szabályos testek száma , egyes nézetek szerint, 4 dimenzióban pedig 6.

  Más fajta értelmezés szerint 2 dimenziós síkidőben végtelen számú szabályos konvex sokszög van, de 6 felett már belelóg a szülődimenzió legfelső = 120° (2PI/3) térkitöltő hálózatába, ezért szigorú értelmezés szerint csak 4 darab szabályos test van 2 dimenzión:

  - az egyenlő oldalú háromszög,
  - a négyzet,
  - a szabályos ötszög,
  - és a szabályos hatszög.

  Ha alaposabban szemügyre vesszük a térkitöltő hálókat , akkor feltűnik, hogy ebből csak a négyzetrács az ami natív, a 3-szög alapú rácsozathoz pont egyel több rácselemre van szükség, mint a szülő-dimenziók száma (!) , a hatszög alapú térkitöltés pedig ennek a - gyakorlatilag - csonkolt verziója ráadásul már csak az infra-konvex térben.

  A legszigorúbb értelmezés szerint tehát csak a négyzetrács, kocka, tesszerakt stb.. alapú térkitöltő szabályos, mert ez az egy lehetőség párhuzamos a szülő dimenziók élével.

  Gyakorlatilag 6-ig kellett volna tudni elszámolni amint az alábbi ábrán látszik mit is jelentenenek ezek a számok a PI-ben , amikor és ahogyan, amiből generálják a PI-t ... és hogy ezek az "értelmezések" mikor mennyire hogy mikor pontosan hol, hogyan szigorodnak be..
  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.10. 10:32:32
 • TOR-rent #839
  Egyszer volt hol nem volt , volt egyszer egy "2" "dimenziós" világ, ahol az emberkék csak fel-le és előre hátra tudtak menni, és csak függőleges csíkok váltakozását látták 1.x dimenzióban.

  Itt éldegélt az öreg Tetosz aki az mondta hogy az ő lapos világuk az bizony csak egy nagyon nagy kör alakú valamin van rajta és ha sokáig mennek, akkor bizony előbb utóbb szemből fognak újra jönni. Tetoszt inkvizíció elé állították az ókorban, hogy micsoda hülyeségeket beszél.

  Pár száz évvel később, Tepler azt mondta, hogy a csík ami forog a fejük felett az bizony nagyon nagy kör és a világító csík az meg egy még nagyobbb, de sokkal messzebb van , sőt azt is megmondta pontosan melyik mekkora, mekkora a saját bolygójuk, a Trölld, mekkora a Trolld és a Trap.

  Inkvizíció.


  Egy nap jött Teinstein és az mondta, hogy az ő világuk az bizony 3 dimenziós valójában és a Totonok cikk-cakk-ban járnak és a Telektronok körbe-körbe a Trotonok körül.


  Az okos Tudósok azt hitték már végre, mindent értenek végre, de nem látták, hogy miből áll a világuk tetemes része.

  Ekkor jött Treciális Tí és elmondta nekik hogy valójában egy 3 dimenziós gömb felszínén élnek , amit csak kívülről lehet gömbnek látni egy olyan helyről ahol a dimenziók száma , nagyobb, mint 3, ha ennél kisebb akkor benne a legfelső dimenzió hajlított tér = idővé avanzsál, méghozzá azon a ponton , amit eddig Totonnak neveztek.  De ekkor ellentrolladalmár hadsereget küldtek a bölcs Treciális Tí-re, hogoy sose derüljön ki az igazság, ekkor Treciális Tí annyira felgyorsította magát az időgépével hogy annyira megközelítette a 2.x dimenzió tetjét, hogy végül 3.0 dimenziós szoborrá változott,
  ímhol tanubizonyságul :

 • globint
  #838
  Egyébként ez a kvantum összefonódás magyarázatának az alapja.
 • globint
  #837
  Amit írsz, az nem számítás.
  Amit én írok, az
  2,1544*2,1544*2,1544.......stb., végül kijön a 100%, miközben a jelenleg elfogadott
  látható anyag % + -> sötét anyag % + -> sötét energia % = 100% is kijön.
  Utoljára szerkesztette: globint, 2019.09.08. 15:30:15
 • TOR-rent #836
  Arra még nem gondolt senki hogy többféle szinmetria tengelybe állnak az anyagok?

  Sötét Anti
  Normál Normál
  Normál Anti
  Sötét Normál

  vagy még perverzebb:

  Sötét Anti Fekete
  Sötét Anti Fehér
  Normál Anti Fekete
  Normál Anti Fehér
  Sötét Normál Fekete
  Sötét Normál Fehér
  Normál Normál Fekete
  Normál Normál Fehér

  Ahol persze az anti anyag az pl. csak simán a visszafelé haladó idő.

  És mint tudjuk az idő nem is nagyon szeret visszafele menni.. Ezért nem is nagyon van anti anyag.
  Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.06. 23:19:33
 • globint
  #835
  Játék a térdimenziókkal:
  0 --> egy dimenzió
  Az egy dimenzió nem tér.
  2,1544 -->második dimenzió
  4,64143936 -->harmadik dimenzió és a következő térdimenzió széle, amit negyedik dimenziónak nevezhetünk
  9,999516957-->ötödik dimenzió
  21,54295933-->hatodik dimenzió és a következő térdimenzió széle, amit hetedik dimenziónak nevezhetünk
  46,41215159 -->nyolcadik dimenzió
  99,99033938-->kilencedik dimenzió
  Ahol minden második sor, mint a következő dimenziója síkja szerepel.
  Így a tér 3*3 dimenziója kiad egy 100% teret, de számunkra érzékelhetően csak a 4,641%-nyi tér létezik.
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Sötét_energia --> 74%+22%+4%=100%
  A fenti számítás szerint: 73,82%+21,54%+4,64%=100%
  :)
 • Macropus Rufus
  #834
  "ami kb. a végtelen 14.15 % -ához már talán közelebb helyezkedik el,"
  még most sem érted, hogy mi az a végtelen.
  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.09.04. 22:16:02
 • TOR-rent #833
  Amint látod a tudósokat azért még én se tudom mesemondásban lekörözni
 • VolJin
  #832
  A dadaista költészet remekműveit ontod, melyből a leghitványabb is túlszárnyalja a vogon irodalom nagyjait! Elismerésem kifejezéseként ítélem neked a kényszerzubbony-nagydíj hátulkötözővel ékesített málnamedálját, de sajnos nem rendelkezem a jogszerű adományozásra feljogosító elmeorvos-doktori tudományos fokozattal, így kénytelen leszel beérni a fórum hülyéje titulussal!
 • TOR-rent #831
  Úgyhogy kedves gyerekek folytatva a mesét, itt éldegélünk valahol a végtelen hosszú számtest 14.15 %-a környékén

  valahol a 2.27 oktrigintilliárd az 1.42 hexagintaszextrigincsilliárdadikon számjegye körül, ami kb. a végtelen 14.15 % -ához már talán közelebb helyezkedik el, mint a zérushoz, vagy mégsem?

  Ennyi lett volna a mese mára. De azért érdekes fejlemények akadnak máshol, pl. már egyenes így alakulnak a dolgok:

  One Number Shows Something Is Fundamentally Wrong with Our Conception of the Universe