37
Paralives
 • Xifoman
  #37
  A maxisosok magánemberként érdeklődhetnek az ilyen iránt, nem tilthatja ettől el őket az ea/maxis, mert ez már a magánéletbe való beavatkozás lenne. Én is úgy gondolom, hogy az egyedi ötlet az nyerő lehet a simsel szemben... főleg mert a maxisnak eléggé meg van kötve a keze ez ügyben több szempontból is.
 • Ironman2
  #36
  Ez igaz! Egy teljesen egyedi ötlettel akár még meg is foghatja a Simset.
 • Xifoman
  #35
  Az egy dolog, hogy figyelik, úgyis ő dönti el, hogy mit oszt meg a néppel. Valószínűleg óvatos lesz, nehogy olyant rakjon bele, ami esetleg gáz lenne. Amúgy meg ma már sok olyan játék van, ami egymásra hajazgat... valamiféle klónja egy másiknak.... azt meg vannak mégis.
 • Xifoman
  #34
  Szét zabálja majd a figurám tésztaságokkal magát...DDD
 • Ironman2
  #33
  Twitteren meg az egész Simses társaság a követői között van.Graham Nardore is.Szegény Alex.Befigyelik rendesen.Hajrá!

  Ez nagyon jó hogy végre van a Simsnek konkurenciája,még ha pár ember is fogja csinálni,így talán jobban is odafigyelnek,és nem készítgetnek marhaságokat a jövőben.
  Csak nehogy találjanak valami olyant amiért perelni lehet Alexet.Gondolom evvel tisztában van ő is.Elég nagy kihívója lett.D
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.08.24. 12:02:22
 • Ironman2
  #32
  Hajnal kettőig pizzázhatunk :)

  Csütörtöktől-szombatig

  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.08.24. 11:54:13
 • Xifoman
  #31
  Szerintem még fog javulni a grafika minősége a megjelenésig, hisz ez még csak a pre-alfa állapot.
 • Xifoman
  #30
  Nekem bejön a látvány... főleg ha tényleg sok minden lesz már az alapjátékban is... akkor bizony a fő játékom ez lesz.
 • Xifoman
  #29
  Megerősítették, éttermek lesznek már az alapjátékban! Ja és legközelebb már a parafolksról, vagyis az embekről lesz szó!!! (Jöhet :D )


  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.24. 07:00:39
 • Ironman2
  #28
  Kicsit olyan rajzfilmesnek tűnik ez is.Remélem csak concept art.Sőt valószínű.
 • Ironman2
  #27
  Na ez jó! Előbb kijött egy kutya a játékhoz,mint egy ember.Fel is tették a kérdést:

  "Kérdezheti, miért van egy kutya Paralivesben, mielőtt emberi karakter lenne? Ki akarna élni egy kutyák nélküli világban? Tehát előbb ott kell lenniük!"

 • Xifoman
  #26
  Új hír jött a játékról: Támogatva lesznek az egyedi bútorok a Paralivesban. Ezt mondta Alex: "Igen, 3D objektumokat importálhat a Blenderből (vagy más szoftverből)! - Alex Masse, Discord"

  Megjegyzés: Még jó, hogy most elkezdtem gyakorlatozni az objektum készítést a Blender progival...

  Egy rajongója a játéknak már kreált is egy konyhát az elképzelései alapján Parakitchen néven:


  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.21. 05:49:02
 • Ironman2
  #25
  A Közösség részéről, A Közösségért
  Massé arra bátorítja a játék iránti izgalmat, hogy csatlakozzanak a Paralives Discord-hez, és osszák meg ötleteiket a tartalom típusát illetően. Meglepte az eddig benyújtott igen nagyszámú válasz. Alig egy hónap telt el, mióta a Paralives megkezdi a marketingt, és már van egy 100 oldalas dokumentum, amelyet a rajongók készítettek, és amely tartalmazza az összes Parabook nevű ötletet. Számos javaslat ihlette Massé-t.

  (google translate)
 • Ironman2
  #24
  Igen olvastam,és minden a megjelenést követő tartalom ingyenes frissítés lesz hozzá,ez alapjából odavág a Simsnek rendesen!

  https://www.gameinformer.com/2019/08/15/why-paralives-is-looking-to-be-the-sims-new-rival
 • Xifoman
  #23
  Megerősítették azonban, hogy a Paralives kiterjedt mod és egyedi tartalom támogatást fog tartalmazni, ami nem meglepő, mivel a játék az Unity motorra épül.
 • Xifoman
  #22
  Még jó, hogy méterben (ja, meg bannánban is....DDD ) is működik a mérőszalag eszköz!
  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.16. 05:26:04
 • Xifoman
  #21
  Szerintem azért valamennyire tisztában lehet azzal, hogy egy ilyen összetett programot egyedül nem fog tudni belátható időn belül kiadni. Meg talán nem is a The Sims szériával akar talán versenyezni, hanem egy alternatív megoldás lenne. Szerintem látja a sims hiányosságait, és úgy gondolta, hogy másként közelíti meg a dolgot. A maxis játékába túl sok ember káricál bele, mármint a vezetés... itt meg ő maga döntheti el, hogy mi kerüljön bele a játékba... mármint ami működik is. Tehát a kutatás/fejlesztés folyamatos... de ez csak az én meglátásom. Ja, és ha a közösség kérései bele kerülnek a játékba, akkor még népszerű is lehet a játék. Csak jöjjön össze a dolog!
  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.16. 05:22:24
 • Xifoman
  #20
  Itt a méregetős videó:

 • Ironman2
  #19
  Szegény ürge nem tudja mire vállalkozott,azért négyszériás sims után ilyenbe belevágni,elég kemény dió,nagyon magasra kell neki raknia a lécet hogy valamennyire sikere is legyen.Olvastam a facebookon,már most bombázzák kívánságokkal a sims rajongók.Legjobb lesz ha tényleg magához vesz pár embert,aztán belehúznak.Hiába az építkezés,ami jónak igérkezik,amúgyis az emberkék kinézetén dől el majd minden,nem véletlenül nincs róluk még kép.
 • Ironman2
  #18
  Amúgy van újabb videó részlet,arról hogy különböző mértékegységekkel lehet a méreteket jelölni.
 • Ironman2
  #17
  Persze egyértelmű,mert a Sims név le van védve,egyből rohannának az EA ügynökök a lakására.
 • Xifoman
  #16
  Alex Massé , írta a patreon.com oldalon az emberkékről:
  Ez hivatalos! Paralivesben egy embert Para-nak és az embereket Parafolk-nak nevezik! Az "s" betűvel rendelkező parafolkok, valamint ezek a rövid verziók: Paras, Folk és Folks!

  De jó, végre nem simek.DDD :D
  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.15. 21:30:43
 • Xifoman
  #15
  Na, ez jó... főleg a fal cibálása.


  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.12. 14:53:59
 • Xifoman
  #14
  Az emberkékre én is kíváncsi vagyok...Azt írta Alex, hogy az öregedés folyamatos lesz, és tervezi a különböző magasságokat is a figurákhoz. Csak hát így mindenhez dupla animáció kell, de ahogy olvasgattam van már olyan technológia, amivel meggyorsítható a különböző méretű figurák (pl ölelés) animációjának készítése.
 • Plata
  #13
  Jól néz ki a játék,de kíváncsi lennék vajon az emberek hogy néznek ki.
  Nem bánnám ha végre lenne a Simsnek vetélytársa.
  Nagyon régen volt már egy sims klón szerű játék,csak abban nem családot kellett igazgatni,hanem egy ügyvédi irodát,de nekem az is bejött.
  Igaz az még talán sims 1 idején volt.
 • Ironman2
  #12
  Jó neki! Egy ilyenért én is feladnám a munkahelyemet,csak küldjék továbbra is a fizut havonta :) Az viszont érdekes hogy miből él meg munkahely nélkül.Talán valaki eltartja.
  Amúgy a Patreon-on gyűlik neki a lóvé,egész szépen,és bárki támogathatja.Aki támogatja az majd előnyt is fog élvezni a játékban később.Kap egy-két extra dolgot.

  https://www.patreon.com/alexmasse
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.08.11. 22:06:27
 • Xifoman
  #11
  Szerintem az íves falra ajtót is lehet majd tenni, nem csak ablakot... meg mást is.
 • Xifoman
  #10
  Ha a sims 5 ilyen betöltősdis lesz megint akkor szerintem a széria lehúzhajtja a rolót. Amúgy is már minden résznél csak ismételgetnek... vagy valami gagyiságot dobnak ránk.
  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.11. 21:46:13
 • Xifoman
  #9
  Írta, hogy játsott a The Sims-el meg a Roller Coastel Tyconnal is... ezek voltak a kedvencei. Gondolom a sim 4 neki sem jött be...és előkapta a... fejszét.DDD
 • Ironman2
  #8
  Na azért az Electronic Arts-nál még nyugodtan aludhatnak,gondolom követik a fejleményeket.Ha kezd sikeres lenni ez,akkor biztos megsürgetik a Sims5-t.
 • Ironman2
  #7
  Mondom én hogy haragszik a Sims4-re!
 • Xifoman
  #6
  Amúgy 2018 novembere óta fejleszti a játékot. Otthagyva munkahelyét immár teljes időben csak ezzel foglalkozik... És a nép ahogy láttam a neten eléggé rá van cuppanva a játék hírére. Most régebbi kollégákkal tárgyal, mert csapatot szeretne létrehozni a fejlesztéshez... ezeket az infókat lehet eddig tudni az ügyről. Hajrá!
 • Xifoman
  #5
  A játék megjelenését - a projekt nagysága miatt is - 2020 végére, 2021 elejére tervezik. Azért már a grafikán is látszik, hogy hozzányúlt, fejlesztett rajta... pl az ajtó árnyékánál a padló már visszatükröződik, valamint az ajtónál látható, hogy 3 D-s mélységet kapott.


  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.11. 20:53:40
 • Xifoman
  #4
  Ezenkívül:

  Az íves falakra is helyezhetők el majd ablakok, ha az íves fal görbülete nem túlságosan nagy.

  „A paralive-knek különböző kisvárosai lesznek, ahol játszani lehetnek (valószínűleg a megjelenésekor vagy később). Minden városban sok telek található otthonok számára, valamint parkok, üzletek és helyszínek.
  Ugyanakkor, igen, a nyitott világ azt jelenti, hogy nincs betöltő képernyő, ha másik épületbe akar látogatni. ”- Alex Masse ,

  Alapból lesznek benne "L" és "U" alakú lépcsők!!!
  Évszakok, cicák, kutyák, lovak, íves medencék
  Utoljára szerkesztette: Xifoman, 2019.08.11. 20:47:36
 • Xifoman
  #3
  Már szervezi hozzá a csapatot...

  És néhány feltett kérdésre is válaszolt:

  Zerbu : „Lesz-e teljes stílus létrehozása mintákkal, vagy csak színekkel?”
  Alex Masse : „Igen, meg lehet változtatni a mintákat és a textúrákat.”
  Alex Masse : „Tárgyak, ruhák, haj és bőr tónusok előre beállítja a könnyebb megkönnyítése érdekében, de színes színkeretet is tartalmaz a továbbfejlesztett testreszabáshoz. ”
  JoelP : “A szín- és textúra-testreszabás elérhető lesz mind a karakterek testreszabása, mind a készítés módban, vagy csak a készítés módban?”
  Alex Masse : „Mind a karakterkészítő, mind pedig a készítési módban elérhető lesz.”
 • Ironman2
  #2
  Azért döbbenetes hogy mennyi mindent tervez bele.Remélem azért nem egyedül folytatja,mert nem szeretnék megőszülni mire ez kijön végleges formában.Persze az alfára majd beruházok ha kijönne steamen.
  Multiplayert alapból ki is zárta,szóval csak single lesz,de nem is baj,csak élvezetes legyen! Kicsit hasonlít a megboldogult facebookos simsre,már a nevét is elfelejtettem annak.
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.08.11. 20:16:04
 • Ironman2
  #1
  Egy profi programozó úgy döntött hogy megcsinálja a saját kis életszimulátorát.(valószínű nem jött be neki az újabb Sims széria).Alec Massénak hívják az illetőt,és nagyon is komolyan gondolja a projectet,van már saját oldala,kis videók,elképzelések,és valamikor jön steamre is,korai megjelenésű státuszban.Én szurkolok neki,idáig még nem sikerült letaszítani a Simset a trónról.

  HONLAP


  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.08.11. 20:12:57