32
  • defiant9
    #32
    "Ki beszélt itt pénzről, te majom? Döntés hozatalról beszéltem, kis pofám"
    Mégis milyen döntés meghozataláról? A döntések elsősorban a gazdaság/szociális/stb.= költségvetési vonzatú témákról szólnak(gyk. pénzről, de van néhány elvi kivétel, pl. melegek jogai, azonban legtöbb témának van anyagi/gazdasági vetülete ami jellemzően be is korlátozza is a mozgásteret), csak olyan szűk látókörű vagy hogy még ezt sem ismered fel. Még az ügyészség szerepe(ami alapjellegében nem a pénzről szól) is valójában az lenne hogy nem tudja a Fidesz agyonlopni magát(gyk. lopás=pénz, korrupció=pénz, stadionépítés=pénz). Egyébként a Fidesz NER-je sokkal inkább mutatja a 'birodalmi jelleget' mint az EU parlament vagy bizottság, ismét csak azt látjuk hogy van egy agyszüleményed amihez ragaszkodsz, de képtelen vagy az objektív valósághoz mérni.
  • TokraFan
    #31
    Ellenben mennyivel jobb, amikor egy félhülye, becsavarodott helyi kiskirály olyan döntéseket hozhat teljesen kontrollálatlanul, amibe egy ország képes belerokkanni. Parádés a logikád, tényleg!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.08. 01:50:04
  • ostoros
    #30
    Ki beszélt itt pénzről, te majom? Döntés hozatalról beszéltem, kis pofám. Arról, amiben az imádott központosított vízfejű birodalmaid szánalmasan elvérzenek.
  • TokraFan
    #29
    Érik már egy baszott nagy bukta, szerintem a pofáraesés nagyobb lesz, mint kádár összeomlása után. A vételenségig nem tudják tartani azt a rengeteg aljas pénzmosást és korrupciót, amit önmaguk, és a rendszert üzemeltetők ezreinek kenése miatt művelnek. Egyre mélyebbre süllyednek, nem is tehetnek mást, láttunk már ilyet nem egyszer a történelemben.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.06. 21:41:09
  • defiant9
    #28
    "Nagyon hiányzott ez már"
    Ezek a tények, a centralizáció a hatalmi transzfert jelent, amihez értelemszerűen nem füllik a saját hatalmukat féltő nemzeti politikusok foga, élükön az Orbán féle kiskirályokkal. Minél korruptabb egy rendszer annál kevésbé akarna mondjuk egy FBI szerű nyomozóirodát a nyakába(Európai Ügyészég), megy is a prüszkölés hogy nekünk nincs rá szükségünk hiszen van Polt Péteres fidesz ügyészségünk, hogy a rendőrség kényes témákban részrehajló nyomozati munkáját már ne is említsük
  • defiant9
    #27
    "Ez AKKORA csúsztatás volt, mint ide a Mars."
    Csak annak aki olyan szűk látókörű vagy hogy ismét nem látja a lényeget. Az integráció egyben méretgazdaságosság, ez igaz egy városállam vs. államszövetség és egy manufaktúra vs. multinacionális nagyvállalat szintjén. Az integráció egyben centralizáció pénz(adók) és hatalom(rendelkezési jogosítványok) átcsoportosítása az integrált elemtől felfelé. A falu integrációja egyben azt is jelenti hogy nem rendelkezik az adója felett mert abból ad az unió pénzt kórház építésre. A falu és az ország is ugyan önmagukban is életképes egységek, csak nem képesek olyan célok megvalósítására amihez kell a nagyobb méret gazdasági előnye.

    2. Csakhogy még mindig nem tudtad bizonyítani az állításod, ezért kihátráltál mögüle és egy a valósághoz közelebbi álláspontot vettél fel. Csakhogy ezzel valójában el is vesztetted az EU szidalmazásának egy lehetőségét ami nyilvánvaló célod volt.

    3. Akárhogy fröcsögsz is, ez nem minősül érvnek. Az EU-ban a tagállamok súlya sokkal nagyobb mint az USA-ban vagy egy Kínai tartományé. A helyes irány az EU-ban is az integráció növelése(ezt jól is látja Ursula), mert ennek hiánya egyben a versenyhátrány egyik oka is.
  • ostoros
    #26
    1, Marhaságokat beszélsz. A falu képes önmagát kormányozni, pont. Nem attól lesz rá képes hogy van-e kórháza, NOOOORMÁLIS vagy? A falunak az a dolga, hogy termelje a mezőgazdasági terméket a városnak. A városnak a dolga meg más. Attól még a falut nem kell alárendelni a városnak, hogy az okosok akik nem értenek a faluból semmit, okoskodjanak a városból. Mint ahogy a falutól sem várjuk el, hogy a villamos hálózatát irányítsa a városnak.
    Ez AKKORA csúsztatás volt, mint ide a Mars.

    2, A kettő nem zárja ki egymást.

    3, Tipikus bunkóságodat láthattuk ismét. Ja, akit elvakít a seggek látványa, az meg te vagy. Igen, most én is bunkó voltam. MERT MEGÉRDEMLED.


    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.05. 09:36:15
  • tom_pika
    #25
    "A sok ki Orbán féle kiskirály"

    Nagyon hiányzott ez már, szerencsére az 5. hozzászólásban meg is érkezett.
    Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2019.08.05. 08:35:00
  • defiant9
    #24
    "Élni jobb egy széttagoltabb rendszerben"
    Téves. Egy falu soha nem lesz képes kórházat vagy olyan kutatóhálózatot létrehozni ami betegségekre adott gyógymódot. Tehát ebben a széttagolt rendszerben lehet hogy meghalsz 40 évesen. Jobb élet ez?

    "Ami az EU-s lobbit illeti, halvány fingod nincs arról, milyen keményen nyomják a tagállamok a saját cégeik érdekeit a bizottságban."
    Eddig ezt mondtad:
    "Más szóval az EU-ban a multik lobbiznak és korrumpálnak."
    "az EU mögött álló multik érdekei "

    Most akkor köpönyeget fordítasz és a lobbisták hirtelen bekerültek a tagállamok háta mögé? Hogy is van ez, a multik akkor nem lobbiznak?
    Tipikus rövidlátó ostoros vitastílus-t látunk ismét. Éppen te vagy aki láthatóan most jött rá(miután az álláspontja összeomlott) hogy egy hülye elképzelése volt az EU-ban működő multikról, én pontosan tudom hogy a Deutsche Telekom vagy a német autógyárak Angele Merkel-en keresztül hatnak az európai szabályozásra, ez egyébként egy objektívan szemlélődő ember számára trivialitás, mivel téged elvakít a nacionalizmus(EU szkepticizmus) és mindent ehhez próbálsz igazítani, ezért lősz folyamatosan mellé, amiket persze nem ismersz be, hanem próbálsz kihátrálni ahogy most is.
  • TokraFan
    #23
    "Raadasul a mai sajatos magyar viszonyokon keresztul probalni megerteni a mukodeset nagyon hamar teves kovetkeztetesekhez vezet"

    ostoros kiváló érzékkel von le téves következtetéseket, bárhol, bármikor, bármiről legyen is szó... összefoglalva: "csúnyagecimultik, és mindenki dögöljön meg aki gazdag"
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.04. 21:27:30
  • ostoros
    #22
    Élni jobb egy széttagoltabb rendszerben. A hatékonysága persze bizonyos esetekben kisebb, de az embereknek jobb, ha nincs fölöttük még huszonötezer réteg bürokrácia.

    Ami az EU-s lobbit illeti, halvány fingod nincs arról, milyen keményen nyomják a tagállamok a saját cégeik érdekeit a bizottságban.


  • ostoros
    #21
    Miről beszélsz? Az egész EU-t a multik építették fel... Az európai hátterű multik. Az amcsi multikat is csak azért csesztetik, mert nem európaiak...

    A bürokratikus vízfej pedig JÓ a multiknak. Nekik nem okoz problémát akár plusz száz főt felvenni, hogy adminisztráljanak. Egy kisebb versenytárs pedig nem képes erre. Kevesebb a konkurencia ami meg tudja lépni az EU balfasz akadálypályáját, és kisebb a verseny.

    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.04. 20:11:24
  • Nos
    #20
    "EU mogott allo multik"? Ki lenne az a hulye multi aki az EU moge allna a tagallamokkal szemben. A multik pont a tagallamok kozotti kulonbsegeket hasznaljak ki, es bizonyos tevekenyseguket abba a tagorszagba viszik, ahol nekik a legjobb. Az EU egy burokratikus vizfej, nincs mogotte oligarcha rendszer. Raadasul a mai sajatos magyar viszonyokon keresztul probalni megerteni a mukodeset nagyon hamar teves kovetkeztetesekhez vezet. Az EU maskepp szar mint jelenleg Magyarorszag. En mar attol is falnak megyek, mikor a mediaban azt sulykoljak, mintha az EU valamilyen tokeletesen kulonallo entitas lenne. Persze ez jo arra, hogy egy olyan ellensegkepet tartsanak fenn, ami nem kepes vedekezni. Es akar parlament, tanacs, bizottsag, ugyanugy ott ulnek a fideszesek, mint a cdu, a brit konzervativok, vagy Salvini csapata.
  • TokraFan
    #19
    "valami idealizált utópiára irrealitás ácsingózni, a helyes irány viszont nem a keleties dekadens autoriter rendszer, ami felé mi is sodródunk."

    Pontosan így van!
    Minek törje magát bárki ebben az országban, minek tanuljon a fiatal, minek innováljon a szakember, ha a rendszer nem a tehetséget és rátermettséget díjazza, hanem kizárólag a politikai kapcsolatokat? Pont a tech szektor az, ahol az ilyen típusú állami működés hatványozottan hátrányos és természeténél fogva lemaradásba viszi az országot.
    Sajnos láttuk ezt már a kádár rendszerben és most is ezt látjuk. A fiatalok ma sajnos azzal a tudattal jönnek ki az iskolából, hogy komolyabb esélyük az életben csak akkor lesz _itthon_, ha van haver/családtag a fityesz magasabb köreiben. Mivel realista vagyok, hozzá kell tennem, hogy az uram-bátyám működés nem fityesz, hanem globálisan egy rettenetes magyar sajátosság, és jelen van gyakorlatilag mindenhol!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.04. 00:38:39
  • defiant9
    #18
    "Ami ugyanaz, mint amikor a szovjetunióban a tagköztársaságok helyett a pártfőtitkár elvtárs és köre diktált."
    Ilyen alapon ugyanaz mint amikor Csák Máté helyett az ország királya diktált, vagy Orbán Viktor diktál a polgármester helyett.
    Akkor most jó a centralizáció vagy nem jó? Trump-nak sokkal több jogosítványa van mint Ursulának, ahogy Hszi Csin-ping-nek vagy relatíve Putyin-nak is.

    "Más szóval az EU-ban a multik lobbiznak és korrumpálnak."
    Konkrét példa? Kit kentek meg és milyen törvényt tudott átnyomni? Kifejezetten nehéz a sokszínű, szekcionált és nagylétszámú parlamenten és bizottságon keresztülvinni valamit ami korrupt, ráadásul a legtöbb jogosítvány nemzetállami szinten van, az EU inkább csak direktívákat ad ki. Jellemzőbb hogy a tagállamok vezető politikusainál megy a lobbizás.
    Nálunk vagy Putyinnál a képlet nagyon egyszerű, Orbán slepp-je direktbe közpénzzel van tömve, nem nagyon kell lobbizni sem, erre épül az egész "nemzeti rendszer".
    A lobbizással egyébként nincs annyira nagy gond, ha transzparens és nem korrupt, pl amerikában is bárki regisztrálhat majd lobbizhat akár az orosz érdekek mentén, megvannak a szabályok, persze a politika soha és sehol nem volt tiszta játék, és valszeg soha nem is lesz az, valami idealizált utópiára irrealitás ácsingózni, a helyes irány viszont nem a keleties dekadens autoriter rendszer, ami felé mi is sodródunk.
  • ostoros
    #17
    Az egyetlen különbség, hogy az EU elérhetetlen a helyi erőknek, tehát egy kis és közép vállalkozó nem tud ott lobbizni vagy korrumpálni. Más szóval az EU-ban a multik lobbiznak és korrumpálnak.
    Ha azt látod/hallod hogy az EU fasírtban van az egyik tagállammal, azt azt jelenti, hogy az EU mögött álló multik érdekei ütköznek a tagállam mögött álló oligarchák érdekeivel.
    Ennyi az egész.
    Hazánk szempontjából:
    Ha megnézzük a rendszerváltás utáni időket, akkor, mivel még kevés saját oligarchánk volt, ezért még nem volt érdekütközés, mi voltunk az éltanulók, akik minden nyugati érdeket kiszolgáltak és kinyaltak minden segget ami erre vetődött. Agyba főbe dicsért minket az EU. Ma már itt vannak a helyi seggek is, ezért mivel csak egy nyelv van, kevesebb figyelem jut a nyugati seggekre, tehát nem vagyunk már elég jók. Viszont a nyugati seggek közül a legnagyobb hatalmúak, amik elsősorban német cégek igazgató tanácsában ülnek, még mindig több mint elég figyelmet kapnak, ezért úgymond megvédik a nyelv gazdáját azoktól a seggektől, akik már kevesebb figyelmet kapnak, például a francia vagy benelux seggektől.
    Elég képszerű voltam? :)
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.03. 16:07:31
  • ostoros
    #16
    "Ursula a nemzeti kormányoktól akar hatalmat átcsoportosítani uniós szintre"
    Ami ugyanaz, mint amikor a szovjetunióban a tagköztársaságok helyett a pártfőtitkár elvtárs és köre diktált.
  • Nos
    #15
    Az egyértelmű, hogy az EU és általába a tagállamok külön is túlszabályoznak. Sok területen mire végigjárnád a procedúrát, hogy bizonyos adatokat felhasználhass, addigra Kínában, vagy az USA-ban már a bevezetett termék második generációját fogják fejleszteni. Ráadásul sok adat esetében olyan szűrőket kell mondjuk GDPR okokból használni, hogy extra köröket kell azért futni, és infokat kidobni, hogy ennek megfelelj.
  • defiant9
    #14
    "A világ nem fekete-fehér. Itt olyan tendenciákról beszélünk"
    Értem tehát a szovjet mintájú tervgazdaság akkor bullshit volt és valójában nem tudsz olyan komponenst felmutatni amit első helyen említettél. Kb. erre is számítottam.

    "Itt két akadálypálya van egy helyett, a hatásukat együtt kell nézni."
    Az USA-ban is ugyanúgy élnek a szövetségi szintű szabályok mint az állami szintűek.

    "Az EU-nak elsősorban meg kellene szüntetni az EU szintű gazdasági programokat,"
    Pl. mit?

    "adócsökkentésre kellene motiválnia a tagállamokat"
    Ez akkor alulról jönne vagy nem? Mondjuk azt mondod a svédeknek hogy ne költsenek annyit a jóléti államra és vezessenek be egyik amerikai mintáhú TB rendszert? Ez amit az emberek alulról akarnak? Üres lózungokat látok ismét csak.
  • Sydra
    #13
    Ezek ugyanúgy megvannak a többi országban is és EU szinten is. Kezdésnek Ursula néni korrupt politikai múltjáról is olvasgathatnál, ha nem hiszed!
  • Sydra
    #12
    "Mutasd meg kérlek, hogy melyik EU-s cég az aki nem fejleszthet szabadon AI-"
    A világ nem fekete-fehér. Itt olyan tendenciákról beszélünk, hogy a teljes gazdaságban mennyire megengedett a tőke koncentráció, mennyi a szabályozás és milyen magasak az adók. Ezek összessége adja ki, hogy átlagosan hogyan teljesítenek a piaci szereplők.

    Az EU meg egy állam az államok felett, így hiába méred össze az USA-val, ami struktúrálisan teljesen másként működik. Az EU elvonások és szabályok a meglevő állami elvonásokhoz és szabályozásokhoz adódnak hozzá. Itt két akadálypálya van egy helyett, a hatásukat együtt kell nézni.

    "Miért nem oldják meg az EU-s nemzetállamok cégei hogy versenyképesek legyen a tech szektorban?"
    Mert hátrányból indulnak. Az EU-nak elsősorban meg kellene szüntetni az EU szintű gazdasági programokat, másodsorban deregulációra és adócsökkentésre kellene motiválnia a tagállamokat. De az ellenkezőjét teszi. Az adóparadicsomokat cseszteti és h*lye szabályokat halmoz egymásra és kényszerít a tagállamokra.


  • Nos
    #11
    "Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy az EU politikusok bármivel is becsületesebbek, vagy jobbat akarnak, mint a magyar politikusok."

    Mondj még egy olyan országot, ahol a miniszterelnök haverja a kormányzás alatt csóriból a leggazdagabb lett, mondj még egy országot, ahol a miniszterelnök háza mellé stadiont építettek, mondj még egy országot, ahol úgy árusítja a letelepedési kötvényt, hogy annál még hitelt is olcsóbban vehetett volna fel, mondj még egy országot, ahol a közmédiában ilyen durván félrebeszélnek, mondj még egy országot, ahol különbíróságot akarnak létrehozni, hogy a szennyes ügyeiket elkenjék (jó, a lengyeleket kivéve). Mondj még egy országot, ahol az ügyészség egyik fő feladata, hogy leplezze, vagy csak félresöpörje a haverok, vejek, rokonok törvénytelen vagyonszerzését és csalásait. Te is tudod, hogy ezt a sort még jó darabig lehetne folytatni.

    Nyilván hülyeség az mondani, hogy a többi tagálamban nincs jópár csak a saját hatalmát, vagyonát szem előtt tartó politikus, de azért olyan jellegű maffiaállam, amit összeszavaztunk magunknak jelenleg nincs Európában.
  • defiant9
    #10
    "Ez a tervgazdálkodás eredménye"
    Mutasd meg kérlek, hogy melyik EU-s cég az aki nem fejleszthet szabadon AI-t, hanem egy EU-s tervgazdálkodás alapján kénytelen működni. A valóságtól teljesen elrugaszkodott állítás. Nincsenek akár ország szintre lebontott EU-s tervek sem, elelnben a tervgazdálkodással ahol brigádokra le volt bontva előre a termelés.

    "Ezért aztán mindig oda kerül a pénz ahol épp nincs rá szükség, onnan meg elviszik, ahol szükség lenne rá"
    Konkrétan? Elveszik a tech cégektől és odaadják a gazdáknak, vagy mi? Az EU központi költségvetése a GDP 1%-a aminek két legnagyobb szelete a kohéziós alap (ebből támogatják a fejletlenebb keleti régiókat) és a mezőgazdaság (ezen dotáció nélkül versenyképtelen lenne a szektor), a harmadik egyébként a kutatás támogatás, de ez a pénz eltörpül a cégek R&D mellett, ráadásul az alapkutatás az tipikusan nem piaci alapon szerveződik (pl. CERN).

    "Leginkább a Szovjetunió irányába"
    A Szovjetunió lényege a teljes közösségi tulajdon és az egypártrendszer + ebből fakadó diktatúra volt, semmiféle jelét nem látom ezen komponensek erősítésének. Ursula a nemzeti kormányoktól akar hatalmat átcsoportosítani uniós szintre, ez persze a kiskirályoknak nem tetszik. Kína aki egyébként a szovjet modellt tolja, de méretnél fogva még így is sikeres tud lenni, még az USA-nál is méretgazdaságosabban(=olcsóbban) tud gyártani.

    "Az USA sikerének az alapja az egyéni szabadság és a tulajdonjog tisztelete"
    Ez az egyik ok, de méretgazdaságosság nélkül semmire sem jutottak voltak. Azzal egyetértek hogy az EU bürokratikusabb, pl. az önvezető autók ezért furikáznak Kaliforniában, de azért alapvetően bárki szabadon vállalkozhat. A mentalitás megint fontos komponens, Amerika azokból az európai bevándorlókból épült fel akik vállalkoztak hogy szerencsét próbálnak az új világban akár üres zsebbel is, ez ma már része a kultúrájuknak. A tulajdonjog tisztelve van az EU-ban is megvan(ha az Orbán féle maffiakormánytól most eltekintünk aki kikényszeríti a tulajdon el/átadását(legutóbb: T-Systems, de a sor hosszú)) A fogyasztóvédelem, környezetvédelem, munkajogok erősebbek mint Amerikában, ezt lehet a cégek szabadságának csökkentésének tekinteni, és valóban okoz versenyhátrányt is hogy mondjuk van éves szabadságkeret. Az hogy mondjuk ez "ha az önkéntes, azaz alulról jön." módon megváltozzon, és visszaadják mondjuk a francia emberek/szakszervezetek a szabadságnapokat az teljes utópia.

    "hogy az EU politikusok bármivel is becsületesebbe"
    Az hogy pl. Svédországban alacsonyabb a korrupció mint nálunk, beleértve a politikait is tény, látható mindenki számára aki nyitott szemmel szemlélődik. Minden felmérés ezt mutatja. Általánosságban butaság egyenszilárdságúnak képzelni két dolgot, legyen az két politikus/embercsoport.

    "Az USA-ban nagyobb a szabadság"
    Az alapkérdésre nem válaszoltál. Miért nem oldják meg az EU-s nemzetállamok cégei hogy versenyképesek legyen a tech szektorban? Konkrétan mi blokkolja őket ebben? Egyébként Kína is úgy tűnik az EU előtt jár önvezetés AI fejlesztés tekintetében, ráadásul náluk épp azt hozzák fel versenyelőnyként hogy szarnak az egyéni szabadságjogokra, csak a központosított felülről jövő közérdek van. Tehát valami olyat kellene kitalálnod ami mindkét oldalra ad választ.
  • Sydra
    #9
    "A sok ki Orbán féle kiskirály csak a saját pecsenyéjét sütögeti/hatalmának megtartásával van elfoglalva."
    Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy az EU politikusok bármivel is becsületesebbek, vagy jobbat akarnak, mint a magyar politikusok.

    "Az EU két fő siekres konkurensénél (USA, Kína) sokkal erősebb a központi irányítás mint amit Brüsszel kifejt."
    Az USA-ban nagyobb a szabadság, mint az EU átlag. Kína meg megint csak azért zárkózott fel, mert az mellett, hogy 3-szor annyian vannak, mint az egész EU lakossága, az utóbbi 20 évben sokat lazítottak a központosításon és megjelent a gazdaságban egy elég erős vállalkozói szféra.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.08.03. 04:29:48
  • Sydra
    #8
    "Akkor itt miért nem? Az EU is csak azt látja hogy nem működik és próbálja ösztökélni a rendszert."
    Pont az ösztökélés a probléma. Ez a tervgazdálkodás eredménye. Nem a piac mondja meg, hogy mire van szükség és hol, hanem pár vízfejű, akiknek se érdekes se fogalma jól működtetni a dolgokat. Ezért aztán mindig oda kerül a pénz ahol épp nincs rá szükség, onnan meg elviszik, ahol szükség lenne rá.

    "Ursula von der Leyen valszeg épp ezért akarja a struktúrát is az Európai Egyesült Államok irányába tolni."
    Homlok egyenest az ellenkező irányba tolja ... Leginkább a Szovjetunió irányába. Attól, hogy mindenki összefogásról papol, illetve összefogásnak, meg közérdeknek állítja be egy szűk elit igényeit, még semmiben nem fogunk hasonlítani az USA-ra. Az USA sikerének az alapja az egyéni szabadság és a tulajdonjog tisztelete. Szabad emberek tudnak csak egy társadalmat sikerre vinni. A összefogásnak csak akkor lesz pozitív hozadéka, ha az önkéntes, azaz alulról jön.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.08.03. 04:22:28
  • defiant9
    #7
    "Az EU viszont igen. "
    Mi lenne a konkrét példa hogy ez EU megfúrt egy informatikát támogató nemzeti szabályozást? Gyanítom hogy légből kapott vádaskodás ez.
    Az USA sokkal egységesebb piac mint az EU. Kaliforniának nincs saját külpolitikája, a szövetségi nyomozó hatóságok pedig ugyanúgy eljárnak a Kaliforniai mutyizásnál mint a Texasinál. Nálunk pl. egyik sincs
    Az EU központi költségvetése a GDP 1%-as
    Az USA szövetségi költségvetése a GDP 18%-a
    Sok olyan ok van amire nincs az EU-nak elvi szinten sem ráhatása ahogy a jövőben sem lesz, de komoly versenyhátrány. Ilyen például az hogy nincs egységes nyelv.
  • ostoros
    #6
    Ez pont fordítva van. Az USA sokkal széttagoltabb, a tagállamok jogkörei szélesebbek mint azt sokan hiszik. Ha az egyik tagállam, mint mondjuk Kalifornia olyan szabályozást csinál, ami segíti az IT-t, akkor nem ugat bele túlzottan a központi kormányzat.
    Az EU viszont igen.

    Az EU az USA és a szovjetunió rossz tulajdonságait próbálja egyesíteni ahogy én látom... buta módon felülről szabályozottság az egyik oldalon, másrészt a nagyvállalatoknak mindent lehet egy bizonyos szint fölött...
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.02. 19:59:57
  • defiant9
    #5
    "Máshol meg állami projectek nélkül is működik ugyanaz sokkal jobb minőségben."
    Akkor itt miért nem? Az EU is csak azt látja hogy nem működik és próbálja ösztökélni a rendszert. Egyébként az USA-ban amit nevezhetünk a AI fellegvárának többek között azért működik mert nem sok kis fregmentált nemzetállam alkotja amelyek egyikében sincs meg a méretgazdaságosság. Ursula von der Leyen valszeg épp ezért akarja a struktúrát is az Európai Egyesült Államok irányába tolni. A sok ki Orbán féle kiskirály csak a saját pecsenyéjét sütögeti/hatalmának megtartásával van elfoglalva. Az EU két fő siekres konkurensénél (USA, Kína) sokkal erősebb a központi irányítás mint amit Brüsszel kifejt.
  • Sydra
    #4
    Szocialista tervgazdálkodás. Moszk... izé ... Brüsszelben megálmodnak valami f*szságot, eltüzelnek rá egy csomó pénzt, kitömik az összes politikust, bürokratát meg a hozzátartozóikat, aztán a végén semmi nem működik. Máshol meg állami projectek nélkül is működik ugyanaz sokkal jobb minőségben.
  • gombabácsi
    #3
    állami dolgozók mesterséges intelligenciát csinálnak, haha
  • Sir Cryalot
    #2
  • Alexease
    #1
    Ezt nagyon felkaptak mostanaban, de a valodi MI, meg nagyon-nagyon messze van:)