• defiant9
    #27
    "Ez AKKORA csúsztatás volt, mint ide a Mars."
    Csak annak aki olyan szűk látókörű vagy hogy ismét nem látja a lényeget. Az integráció egyben méretgazdaságosság, ez igaz egy városállam vs. államszövetség és egy manufaktúra vs. multinacionális nagyvállalat szintjén. Az integráció egyben centralizáció pénz(adók) és hatalom(rendelkezési jogosítványok) átcsoportosítása az integrált elemtől felfelé. A falu integrációja egyben azt is jelenti hogy nem rendelkezik az adója felett mert abból ad az unió pénzt kórház építésre. A falu és az ország is ugyan önmagukban is életképes egységek, csak nem képesek olyan célok megvalósítására amihez kell a nagyobb méret gazdasági előnye.

    2. Csakhogy még mindig nem tudtad bizonyítani az állításod, ezért kihátráltál mögüle és egy a valósághoz közelebbi álláspontot vettél fel. Csakhogy ezzel valójában el is vesztetted az EU szidalmazásának egy lehetőségét ami nyilvánvaló célod volt.

    3. Akárhogy fröcsögsz is, ez nem minősül érvnek. Az EU-ban a tagállamok súlya sokkal nagyobb mint az USA-ban vagy egy Kínai tartományé. A helyes irány az EU-ban is az integráció növelése(ezt jól is látja Ursula), mert ennek hiánya egyben a versenyhátrány egyik oka is.