Star Wars Jedi: Fallen Order
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.21. 18:54:16
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Persze volt baltájuk, tőrjük is, vagy akár kard is, a tehetősebbeknél de nem az volt az elsődleges fegyver. Amúgy a későbbi középkorban sem. Persze most csatáról beszélek, a párbaj az más kérdés.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Kendo:
HEMA:
Az ilyen kamu kardozások a filmekben JÓK, mert LÁTVÁNYOSAK, de igazából az életben kb VICC.
Egyébként épp a "történelmi háttér" gyanánt linkelt tartalomban is cáfolják az egészet.
Sem a kendóban, sem a shinkendóban nincs ilyen fogás. Európai kardforgatásnál sincs.
Ha belegondolsz, igen nagy marhaság is lenne így vívni, hiszen a kardot épp azért tartod magad előtt, hogy a lehető leggyorsabban tudj reagálni, és védekezni. A fordított fogással ez az előny elvész.
A többiekkel ellentétben engem nem zavar, hogy egy játékban így van, mert betyárosan néz ki, csak éppen valóságalapja nemigen van.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Elnézést, de mi a fene?. Vagy most a Clone Warsra gondolsz ahol 12 éves volt? Az nem valami mérvadó.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
"Történelmi háttér" Ember, Zatoichi kitalált karakter! 😄 Kettő, a cikkben amit linkeltél pont arról beszélnek, hogy miért NEM ajánlott így harcolni (gondolom bele sem olvastál). Három: Ahsoka-nak a sorozatban is elmondták, hogy változtasson a fénykard fogásán mert az úgy nem vezet jóra. Nem is győzött szinte soha, mindig csak elfutott, trükközött vagy Anakin és Obi-Wan húzta ki a csávából. 😄
Ez újabb három 0 pont neked de én roppant élvezem ezeket az értelmetlenségeket amiket írsz. Eddig feldobták a napomat. 😄
Fazer, azt írtam, hogy ha szarnom kell, leülök a karakterrel is a pottyantós wc-re a Kingdom Come-ban. Képzeld, valamiért le lehet ülni a pottyantósra a játékban. Ha egyszer le lehet ülni a wc-re, akkor nincs jobb alkalom rá, mint mikor nekem is ki kell mennem, ezt be kell látnod. 😊
Hát senki, aki látott már jedi és sith között fénykardpárbajt, és megfogalmazódik benne az igény, hogy valami olyasmit szeretne visszakapni egy játékban. 😊 Persze ha csinálnak egy hiánypótló játékot amiben így aggatják kezébe a sithnek a kardokat, akkor lenyeli a közönség és játszik vele, de ez nem azt jelenti, hogy ez egy jó ötlet volt. Az meg hogy mese...egy ilyen csinált univerzumnak is van keretrendszere, és aki attól jelentősen elrugaszkodik, az viccet csinál belőle, és elkezdi levinni a potenciális közönsége korhatárát az 5 éves gyerekek szintjére. Minél nagyobb tréfát csinálnak a saját univerzumukból, annál inkább csak a kisgyerekek nézik, csinálhatnak a Star Warsból is Teletabi szintű hülyeséget. Ja egyébként meg is próbálták az isten barmai, gondolom ismeritek azt a karácsonyi filmet, amiben a Csubakka bontogatja az ajándékcsomagokat a barátnőjével, háttér pedig egy olyan lakás, ami a Rém rendes családban volt. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.20. 10:23:19
Alig várom a Fallen Order -t!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Ja, hogy szerinted voltak nagy szakértők? Megnyugtatlak, hogy nem. Lucas megmondta, hogy a fénykardokkal így meg így kell majd harcolniuk és abból hozzanak ki valamit. Sőt, ha rákeresel akkor valódi szakértők (nem azok akiket odaképzelsz) elmondják, hogy nem is így kellene egy ilyen kialakítású fegyverrel harcolni mint a filmekben. (Többek között ezt a fordított fogást is megemlítik és nyíltan kimondják, hogy ez egy baromság a fentebb már említett okok miatt.)
De kérlek folytasd csak az agymenésed, öröm látni, hogy te adod itt a nagymenőt mikor te vagy az aki az egeret tartja a kezében és fogalma sincs arról, hogy miket ír.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.20. 00:58:03
Vagy sétálj be egy kendo-mesterhez és érdeklődd meg, hogy milyen kardforgatási stílusok vannak.
Vagy utazz el Kínába a kolostorokba, ahol még tudnak erről a témáról egyet s mást.
Megnyugtatlak, a LucasArts-nak futotta szakértőre, ahogyan a SW filmeknél is. Semmi sem volt a véletlenre bízva.
A dumádból az jön le, hogy Te csak az egeret tudod a kezedben tartani, ha harcról van szó.... Anyám, hová süllyedtünk...
Egyetlen pozitívuma, hogy szerettem a DS játékokat, a nehézségüket kivéve, itt viszont be lehet ezt lőni, de akkor se egy DS klónt vártam SW környezetben. Ez így számomra jó nagy arculcsapás.
Fegyverválasztások? Minek? Úgyis a fénykard volt a nyerő az esetek 90%-ban. A Jedi Academy is vérbeli hack&slash játék volt néhol némi logikai feladvánnyal. Ebben az a két játék nagyon hasonlít, ezért is várom a Fallen Order-t.
Abban viszont egyetértek, hogy a különböző kardok és stílusok jó feature-ök voltak. Ebben is lehetnének hasonlók.
Next PC upgrade: 2022
A Fallen Order-en játszik, hogy nem akar több lenni mint ami. Minden jól behatárolt és érthető. Ha ettől szerinted kommersz az oké de pusztán ezek miatt nem lesz rossz játék és nem fogja mindenki csak úgy elfeledni.
Engem a közeledő címek közül amiket felsoroltál csak ez a Bloodlines 2 érdekel. A többi hidegen hagy. Lehet köpködni meg mondani, hogy mekkora hülye vagyok emiatt de én már régen túlléptem azon, hogy késztetést érezzek arra, hogy minden top játékkal játsszak ami megjelenik.
Én jól el fogok szórakozni ezzel. A világot nem fogja megváltani de engem le fog kötni egy jó időre.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.09. 10:55:19