380
Star Wars Jedi: Fallen Order
  • Árnyvadász
    Zeffo nem kicsi. Két órát kalandoztam rajta és nemrég fedeztem fel újabb területeket, de még így is 34% csak a teljesből amit bejártam. Ha itt teljesen végzek, akkor visszamegyek az első helyszínre, mert sok mindent még nem tudtam megcsinálni. Illetve kinyírom a randa mini boss lényt. Volt amikor majdnem megvolt, de így erősebben nagyobb esélyem lesz.

Azt megfigyeltem nála:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Felülről egy lyukból rá lehet ugrani és sebezni. Kicsit Sekiro-s megoldás, mert sok életerő lemegy neki, de még így is baromi agresszív az a dög.

A játék nagyon jó lett. 5 órám van eddig benne és nem unatkoztam. U4 remek választás volt, már csak a fizikai puzzle-ok miatt is és fantasztikusan néz ki. Futással sincs gond szerencsére. Mesés vagyis Epic beállítások mellett se. (2 dolog csak medium és high.)
  • wedge31
  • Szabi #178
    story Zeffo-ba "küldött".. de amikor kíváncsiság kedvéért elmentem Datomirba és ott véletlenül rossz irányban fordultam és találtam egy..

munkapadot... majd egyszer csak kétpengés lett a kard, hirtelen megértettem, hogy miért volt az alap markolat olyan mintha letépték volna a végét :DD

meglepően jól megcsinálták az egy és két penge közti váltást, ott vettem véletlenül észre hogy tudom magam healelni.. előtte mindig visszamentem meditálni a körbe.. :D

a droid szokásos szerethető karakter, de azért jobban kedveltem Iden Versio-ét, az legalább tudott repülni és nem kellet minden ládához oda ninjázni.. :P
    Utoljára szerkesztette: Szabi, 2019.11.16. 19:18:45
  • SzirmosSzisza
    Én Dathomir, a Clone Wars miatt kíváncsi voltam milyen itt. (meg utólag kiderült, hogy ez is éri meg inkább)
  • hawkie22
    Én Zeffon vagyok, most kezdeném, de lehet, hogy inkább Dathomirra váltok. :)
  • Nomad90Hun
    Igen én alapot toltam mod nélkül, és kivégzéseknél volt darabolás.

Am igen mióta egérke a jogok tulajdonosa azóta Jangó lefejezés stb, pedíg nem állt rosszul a szériának, eleve egy fegyverről beszélünk ugye majdnem mindent képes átvágni.

Arra meg, hogy a sw játéknak nem áll jól a soulsborne stílus nem értek egyet, pont hogy a párbajozás egyfajta művészet, stílus, időzítés, reakciók, stb kényes egyensúlya, a filmekből és a sorozatokból is pont ez tetszett, hogy szépen meg tudták oldani, a párbaj jeleneteket.

Jah és kis survey a végére (mert újrakezdtem, hála a nincs quicktravel megoldásnak zsákutcába futottam ahonnan nem tudtam kijönni) ki merre ment elsőnek, Zeffo vagy Dathomir?
  • hawkie22
    Emlékeim között a Jedi Knightban meg a Jedi Academy-ben lehetett kaszabolni. Vagy azt csak mod segítségével lehetett? Az biztos, hogy ott simán félbe lehetett vágni az ellenfelet, legalábbis én emlékszem rá.
  • wedge31
    Amig miki egérnél vannak a jogok addig biztos nem lesz semmi felnött tartalom.
  • lonvard
    Nyilván korhatári szempontok, meg a Star Wars univerzumhoz is jobban passzol, ha nem mennek át szó szerint hentelésbe. Lehet hogy pár év múlva készülnek olyan Star Wars filmek, amik direkt vállalják a bélben dagonyát, hogy stimulálják az addigra telítődő rajongótábort, akkor majd lehet csinálnak ahhoz passzoló játékokat is.
  • Nomad90Hun
    Az a hivatalos am bullshit indok, hogy: "mert mégiscsak embereket látunk az ellenfelekben és embereket nem vagdalunk csak úgy hétkoznaponta" vagy valami ilyesmi, lényeg, hogy teher autónyi lótúró, sztem a modellekkel akartak így spórolni.

Am ha valaki törölni akarja a mentést ingame nincs rá opció, bal és jobb egérgombbal is betölti, ha viszont bemész a felhasználó/mentett játékok/respawn/JediFallOrder mappába ott ott van a mentés dátummal órával ellátva, simán delete majd lomtárból is kidobni, és mikor indítod ne is NE A CLOUD SAVE-RE BÖKJ mert akkor felülirja a cloud-ban lévő régebbivel az újat ha kezdtél. Ezután simán game indít és vagy continue, vagy load journey és ott lesz az újabb mentés, vagy ha nincs ilyened még akkor start new journey.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2019.11.16. 17:21:44
  • hawkie22
    De hogy miért csak az állati ellenfeleket lehet szétkaszabolni, az embereket meg nem? :D Érthetetlen, ha már egyszer belerakták a kettévágás lehetöségét.
  • Although
    Nem vagyok DS rajongó tehát meg se vettem. Legalább megtudtam. EA játékot meg elvből sem veszünk.
    Annyi ezt legalább normálisan megcsinálták és nem babazsúr lett belőle ha jól értem a hozzászólásokat.
  • Szabi #168
    egy pink poncsó van benne.. :'DD
  • SzirmosSzisza
    Térkép mutatja nagyjából merre van az irányvonal. Engem az zavar, hogy néha a "főszálon" megyek pedig lenne még mit felfedezni...
  • jarlaxxe
    Miért nem használod a térképet?
  • Szabi #165
    pfúú annyira idegesítő hogy nincs egy minimális útmutatás se hogy mit kéne csinálni... bolyongok, találok olyan helyeket ahol még nem kéne lennem, mert nincs meg egy képesség hogy tovább juthassak.......
  • Ssenkradlive
    Természetesen "story mod"- ban vagy "easy"-n, vagy mi volt a köv. neve is menne, Huszonéve játszom már, itt maga a "soulslike" játékmechanika, és ez még pluszban a SW-univerzumba ültetve az, amitől engem kiráz a hideg. :)
    Ez van. Mint mondtam ez legyen az én bajom, és még mielőtt kezdenénk elmenni a : "ha ez neked ez nem jön be/nem tetszik béna vagy" irányba, fejezzük is be. :)
    Nálam a játékbeli kihívás, ha arra vágyom egy HC RPG-ben, vagy Stratégiai játékban szokott megjelenni. Az SW nálam filmben, és játékban is a könnyedebb kikapcsolódást jelenti. Ennyi.
    Mint mondtam, akinek bejön élvezze, részemről lezárva. Flame off. :)
  • jarlaxxe
    Ez egy EA játék, a legkönnyebb fokozaton egy gyerek képességeihez van igazitva a nehézség, ha ott se megy neked az már vastagon user error és nem a játék hibája.
  • Ssenkradlive
    Mert szeretem a SW univerzumot.
    És mert most visszaütött az a szokásom, hogy egy ideje amelyik játékon "megakad a szemem", direkt nem nézem meg a huszonhatezer "előzetest", bétatesztet, "hírmorzsákat", mert mint a mozifilmeknél, tele lett a tököm azzal hogy ez "spoilerek" tömkelegével jár...
    Igazi "Pure" élmény egy új telepítés után, ez a mottóm, és eddig nagyon jól bejött, pl. az The Outer Worlds, hogy csak a legutóbbit említsem. :)
    Ezt most megszívtam, de no problem, mert már vissza is kaptam a pénzem. :)
    Egyébként én valami Jedi Outcast/Academy - szerű játékban reménykedtem, az Academy szerintem a mai napig a legjobb "lézerkardozós" játék. A The Force Unleashed is jó lett volna, de Starkiller "ultragagyi" történetét ami kb. mintha értelmi fogyatékosoknak készült volna egyszerűen nem vette be a gyomrom, azt nem bírtam sokáig, a 2- őt meg már messziről kerültem...XD
    Hátha egyszer majd lesz JA2. :)
    Ez a "Star Souls" játékmenet meg véleményem szerint annyira hiányzott az SW - univerzumnak, "mint üveges tótnak a hanyattesés", szerintem jóval több SW univerzum rajongó van a földön mint "soulslike fan", ez egy rétegjáték lészen bármilyen jól is sikerült esetleg, és szerintem abszolúte nem is illik hozzá, de legyen ez az én bajom. :)
    Akinek meg bejön, annak jó játékot !
    Utoljára szerkesztette: Ssenkradlive, 2019.11.16. 13:08:38
  • Nomad90Hun
    Ahogy a videokat nézem lehet megéri Dathomirra menni elsőnek.
  • grebber
    Star Wars Jedi: Fallen Order Benchmark Test & Performance Analysis
  • Nomad90Hun
    Csak 1 tipp nem tudom Zeffo után is van-e esetleg jeges csúzdázós rész, de ott érdemes időnként főleg kanyarok elött szánt szándékkal nekimenni a falnak, mert az lelassít, én jártam úgy, hogy lassítás nélkül bementem a kanyarba, kicsúsztam külső ívre, ott dobott 1 hupli rajtam egyet és zúgtam is lefele a szakadékba ami a külső ív mellett volt, szóval csak óvatosan.

Tipp 2 . Másik meg nem véletlen hangoztatták ezt a "dark souls szerű a harc" dolgot, csak úgy berohanni, hogy akkor én most lekaszabolok mindenkit nem éri meg, jobb körülnézni harcok elött, én jártam úgy hogy beugrottam aztán csak néztem hogy honnan jött még 4-5 ellenfél.

Tipp 3. A target lockot akkor érdemes használni csak sztem ha max 3-4 ellenfél van, és abból kevesebb a ranged mint a melee enemy, könnyen visszájára sülhet, hogy egy-egy ellefél után forgolódik az ember. Jah és a block / parry / evade tényleg hasznos, pl. az a skill amivel evade (kitérés) után még egyet rúgni lehet ellenfélbe nekem életmentő volt párszor.
  • Nomad90Hun
    Nah jó itt nem 20 óra lesz a végigjátszás. Zeffo-n tutira a rossz irányba mentem, van 1 rész mikor jönnek a gépágyús stormtrooperek, nah amerről jönnek arra nem szabad menni. Jah és mivel nincs quick travel hogy ok visszamegyek a pálya elejére és akkor ott nem jobbra hanem balra megyek, ráadásul még "gyalog" se tudok visszajutni ezért kezdhetem újra....
  • lonvard
    Mégis mire számítottál? Minek vetted meg?
  • Nomad90Hun
    Nah Zeffo-n csak túljutottam a nyamvadt rakétás szemétládán. Most épp a sziklafalban lévő kőzúzókat próbálom kitalálni, hogy merre és hogyan. Az első 2-n már sikerült átvergődni magam. van egy olyan érzésem, hogy nem ebbe az irányba kellet volna jönni először.
  • Nomad90Hun
    Neaggódj ha kellően sokszor leesel előbb-utóbb visszatesz. Engem pl. ami nagyon megszivatott a 2-ik bolygón a rakétavetős akivel elsőnek összefutunk és van még pár haverja.
  • wedge31
    Ilyenkor örülök, hogy nagy DaS fan vagyok, master szinten haladok mint kés a vajban, viszont a platform elem tényleg kicsit sok már, szerencsére ha leesek valahonnan nem kell visszamenni a checkponthoz.
  • Szabi #153
    na jó, továbbra is sajnálom hogy ilyen lett, de kezdem megszokni és szinte már élvezni, csak amikor valami random baromság miatt meghalok és vagy negyed órával visszadob egy checkpointhoz, na ott változatosan szidom a készítőket...... nagy pofával fullos nehézségen indultam, de ha sikerült legkönnyebben végigpörgetni már elégedett vagyok.. :D
  • SzirmosSzisza
    Utólag a HP csík alapján a barlangos valszeg valami mini boss, illetve az alapján, hogy olyan láda van ott amit még nem is tudok unlockolni, lehet nem is gáz, hogy kb 1 órát szenvedtem vele...

Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.11.15. 23:51:04
  • SzirmosSzisza
    A barlangban levő engem is szivatott, az utána levő meg simán ment, fene se érti :D
  • Ssenkradlive
    Na ez nekem akkora refund mint a ház....
    Ez ilyen "Dark Soulsos reflex ugra-bugra", meg "Prince of Persiás falon ugra bugra", f@szom fog ilyenekkel szenvedni munka után...XD
    Nem akarok megbántani senkit, tudom hogy ezeknek a játékoknak is nagy a rajongótábora, és elhiszem hogy nagy élmény ezekkel sok időt beleölve megtanulni játszani, de én a gyerekem születése óta magam előtt is bevallva már igazi "kazuár" gémer vagyok, én élvezettel szeretem eltölteni azt a pár órát amit játékra szánhatok, nem sűrű f@rokszopkodással...XD
    Tehát Star Wars univerzum ide, régen jött jó "fénykardozós" játék oda, ez bizony nekem kimarad.
    Amúgy biztosan fasza game, jó játékot mindenkinek aki nyomja...
    Utoljára szerkesztette: Ssenkradlive, 2019.11.15. 22:57:09
  • hawkie22
    Na igen, az elsö bolygón ott is hagytam egyelöre jó pár lootot, mert nem jutottam el/át hozzá. Még a nehézséget is lejjebb vettem, mert azzal a nagy böhöm békával sose tudtam elbánni magasabb nehézségen. Mire kiöltötte a nyelvét, amit támadhattam érdemben, addigra halott voltam. :) Sztori módban viszont sima liba. :)
  • Nomad90Hun
    Hát van benne pár ugrálós dolog. Én már a 2-ik bolygón járok de a mai nap után nincs türelmem hozzá sajnos pedíg nekem bejött.
  • Szabi #147
    pfúúú sose szerettem az ilyen ugri-bugri falon mászkálós játékokat, ha ez végig ilyen akkor kiszenvedős lesz.. :-/

ott a loot előttem és 30 perce próbálom kitalálni hogy-hogyan kéne feljutni hozzá.. WTF...
  • hawkie22
    Itt az ugrálós és ügyességi részekre értettem a hasonlóságot. A fénykardozás terén egyértelmüen a Jedi Knight és Jedi Academy-vonalat hozták vissza. Mivel még csak az elején vagyok, így nem tudom, hogy lesz-e benne részünkröl lövölde vagy csak fénykardozás, de így is jó a játék.
    Grafika vonalon meg teljesen rendben van.
  • wedge31
    Az Uncharted témához nem tudok hozzá szólni mert azzal nem játszottam de a Tomb Raider harcrendszeréhez egész biztos nincs sok köze inkább tényleg a Dark Souls ugrik be az embernek.
    A platform elemek hasonlóak de annak ugye semmi köze a harchoz.
    Viszont, hogy a játékról is írjak abszolút jogosak a magas pontszámok az utóbbi idök legjobb sw játékát sikerült összehozniuk és amire végképp nem számitottam, hogy a story is darkos, legalábbis a miki egér mércéhez mérve.
  • jarlaxxe
    Lézerkardozás meg az erö használat, hogy jön össze az olyan lövöldével mint az Uncharted? ezt kifejthetnéd, mert én nem látok összefüggést egy dark soulos harcrendszer meg egy shooter között.
  • hawkie22
    Én is kipróbáltam, sajnos nem volt annyi idöm rá, mint szerettem volna, de este nekiesek tüzetesebben is. Eljutottam addig, hogy felszednek a Mantissal és elmegyünk a "bázisra".
    Namármost, az eddigi részbe is belesürítettek a készítök elég sok akciót. Azt már ennyi idö alatt is látni lehet (kb. 1 órát tettem bele max.), de a játék eléggé az Uncharted és az új Tomb Raider-vonalon alapszik, mind mozgásdinamikát, mind harc tekintetében. A fénykardozás jó móka lesz, azt már most látom, Jedi Master-en kezdtem el a játékot, mit ne mondjak, oda kell figyelni. A jó öreg Jedi Knight/Jedi Academy jutott eszembe. :) Nem is akarom tudni, milyen a Jedi Grand Master nehézség. :)

Mindent összevetve, számomra megérte az érte kiadott pénzt.
  • lwb
    Jön le boxon. Ez tipikusan az a játék, amit kanapéról fejjel lefelé lógva akarok játszani, kontrollerrel, szóval pc skip most.
    20 p és lent is van.
  • SzirmosSzisza
    Easy Allies is adott ár egy 9-et. Itt is csak jókat olvasok.