Star Wars Jedi: Fallen Order

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szabi
beindultak a modderek.. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Nulla tenaci invia est via"

SzirmosSzisza
Elvileg 17 éves.

Dathomir spoiler

pont egyidős a nightsisterrel

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Én mindig figyelem a nexus oldalát hátha van valami jó kis mod. Most csak azt használom ami gyorsabbá teszi a játék indulását. Ha majd lesz Second Sister skin meg efféle, az feldobná az újrajátszást. Idővel talán lesz Darth Vader is. A történet nem valami bonyolult de örülnék majd egy magyarításnak is.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2019.11.26. 09:55:40
Hétvégén nekem is sikerült befejezni. Ettől függetlenül úgy döntöttem, megcsinálom a bolygókat 100%-ra így még maradok egy darabig (4-5 óra talán) a játék világában. Nekem is tetszett, bár lehettek volna kisebb pályák és több bolygó, kevesebb ugrálós rész és még több sztori vezérelt karakter.

Nézzük a dolgok negatív oldalát:

Volt 3-4 nagyon idegesítő rész, ahol számtalan alkalommal a mélyben végeztem, mert nem volt egyértelmű mit kell csinálni. A pályákra visszajárni sem volt annyira felemelő, ezt a következő részben (ha lesz egyáltalán) én nem erőltetném, csak és kizárólag akkor, ha a sztori része, de ládákért, rejtett helyekért, amiket nem lehet elérni a megfelelő képesség hiányában inkább ne kelljen vissza és vissza jönni.

Összességében azért elégedett vagyok, jó vétel volt és ha lesz new game + vagy hasonló, akkor végigjátszom még egyszer. Most már hamarabb menne, hiszen tudom mi merre van. 24 óra volt elsőre, igaz sokat felfedeztem és vissza vissza tértem bolygókra. Nagyjából 80-90% körüli felfedezéssel. Igaz most, hogy vittem tovább már 3 bolygó 100%.
Igen van pár olyan helyzet ahol kicsit tervezni / taktikázni kell.

Amúgy most olvastam GS-en, hogy valaki megmoddolta a játékot, és Cal-ból csinált egy borostás, majdnem kopasz csávót, mert "túl babaarcú".
Ezt kicsit nem értem, mert ha a story-t nézzük, akkor jóindulattal is egy 14-15 éves kamasz srácról beszélünk, nagyon max 17-18 éves lehet.

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Jah, túljutottam egyébként. Olyan lehetetlen feladatok vannak, de aztán az ember csak átverekszi magát, szó szerint.
Ha a Kashyyyk vagy még csak, akkor biztos nincs meg a hack. Egyébként Esc és megtudod nézni mik vannak a droidon.
Hm. Megnézem megvan-e. Valamit hegesztettem a kis dögön, amit nem is értettem, hogy mit, szóval lehet ez lesz az.
SzirmosSzisza
Mikor kb 20% életen van akkor nyomsz egy R-t, bár kell hozzá BD-1 upgrade, ha jól rémlik.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.11.25. 18:24:03

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hogyan állítom át?
SzirmosSzisza
Robotokat át tudod állítani a saját oldalara, szóval néha még segítenek is, mert őket lövi a lépegető.

Épp a Kasshykon (vagy mi a neve) szenvedek. Van az a platformos csata a lépegetővel, ami önmagában kihívás lenne, mert nincs fedezék, mint a korábbi alkalomkor, de mellé még bedobnak egy robotot, meg egy rakat rohamosztagost. Kicsit hogy is mondjam csak túllőttek a célon. 😊
MrStokes
Szinten SSD, en tegnap kezdtem el a jatekot es az elejen a kezdeti cutscen tobb helyen akadozott. Szerencsere azota nem volt semmi ilyen, maga a jatek szepen fut 50-60 fps-sel (RTX 2060).

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Én is végeztem. A sztori tetszett, karakterek rendben voltak, a harcok, ellenségek jók. Kicsit sok volt már az ugra-bugra, meg egy-két apró dolog nem tetszett, de összességében az egyik legjobb SW játék lett. Ez egy határozott 8/10 nálam.
lwb
Na, végigvittem. Hosszú ideje az első játék, amit lényegében folyamatos játékkal - ahogy időm engedte -, együltőben befejeztem. Nem tökéletes, van egy rakás hibája, de így is a legjobb SW játék, kb a KOTOR2 óta. Erős Jedi Academy utóérzéseim voltak, ami nagyon jó jel. Egy csipet soulsbourne, egy csipet Tomb Raider és egy kis Uncharted, mindez a SW univerzumban, egy korrekt kampánnyal, aminek van eleje, közepe és vége. Nem érezzük úgy, hogy félbehagyták, hogy eladjanak dlc-ket nekünk, sőt, az egész játék alatt felnőttként vagyunk kezelve, nem kétlábon járó pénztárcaként, mint az összes többi (100%, tényleg, nem 99.9%, hanem 100%) AAA játékban manapság.

Nagyon megérdemel minden dicsérete a Respawn ezért. Remélem lesz még több ilyen a sok live service szar mellett és helyett.

Többféleképpen is megoldható, lényeg hogy betaláljon a lyukba 😊
SzirmosSzisza
A nyitható szélcsatorna meg a szélcsatorna ami a fal mögött van hajszál pontosan középen a középső előtt tartja a golyót és csak ki kell nyitni és egyből középre fújja, nem kell centizni.

A barlangban van pár természetes hasadék amit nem lehet bezárni, ezek fújják körbe a fal mentén amíg neki nem ütközik egy kiszögellésnek az egyik szélső kapcsolónál. Ezt meg kell nyitni aztán hagyni hogy középre fújja, majd gyorsan elzárni különben túlgurul a golyó. Még így is van egy kis lendülete, ezért nem kell megvárni hogy pont középre érjen, még előtte be kell csukni a szélcsatornát és így szépen megáll a jó helyen. Ki kell centizni de meg lehet csinálni.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2019.11.23. 14:43:58
SzirmosSzisza
Lehet push nélkül is, annyi hogy a közepsőt ki kell kapcsolni és így a 2 szélső középen tartja, majd akkor kell benyomni a középsőt (amúgy mindig elfújódik oldalra).

Jah, kék a jedik színe. A többi szín azér van, hogy mikor sokan vannak, legyen valami változatosság ahogy ott villog minden. 😄

Kijutottam a templomból. Jah, hogy a push képesség bejött, bocs. Én meg egy órát szenvedtem a szélcsatornás rejtvénynél, hogy középre menjen a golyó. Nem sikerült. Pushkodással persze könnyű. 😛
wedge31
Hagyomány tiszteletböl én kékkel toltam végig, mindig is a kék meg a vörös lézerkard tetszett a legjobban.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
Kár, az a két szin tettszik a legjobban, mindegy akkor marad a lilla az se rossz.

wedge31
Vörös szerintem nincs is a játékban mivel itt te vagy a jó fiú...a narancs meg pre-order ficsör volt.

jarlaxxe
Narancssárga meg vörös kristályt merre találom? mert most már van vagy öt szinem de ezek nincsenek közte.

Elsöre én is, de aztán csak rájöttem, hogy mi merre hány méter. Egyébként nagyon élvezem, most jutottam el Kashyyk-ra. 😊

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

SzirmosSzisza
Force-t. Tudsz felvenni élet meg erő növelést (ki is írja, hogy 1/3 pl).

az mit jelent, hogy forcet ad?
SzirmosSzisza
Ha jól rémlik az első csak forcet ad, utána viszont nekem pont a fordítottja volt, a 2. feladvány tökre tetszett aztán kiderült, hogy muszáj is volt mert úgy lehet kijutni 😊

Úgy elkeveredtem abban a szeles-golyóbisos templomban, mint annak a rendje. Ez a része tiszta Tomb Raider , csak míg abban a feladvány megoldása a feltétele volt a továbbhaladásnak, itt nem. Pl. nem sikerült a sok szélcsatornás csarnokban középre varázsolnom a golyót, de semmi baj, tovább mentem, aztán legnagyobb csodálkozásomra már vagy 3 nagy kamrával arrább járok és már ilyen guardianokat ölök, és tulajdonképpen fogalmam sincs mi a célom. 😄
Nálam is jelentkezett. Megszoktam. Patch idővel megoldja. Csak addigra végzünk vele.
Moby
Már a végefelé járok, nem akadályozott a játékban, csak mostmár kissé bosszant 😊

Adversus solem ne loquitor

wedge31
Ha bejön a játék észre se fogod venni, legalábbis engem nagyon megfogott a sw feeling.

Moby
Utánaolvastam, redditen is többeknek van ilyen gondja, steamen is találtam bejegyzést, de kb mindenki erre jutott 😊
Ezek szerint ez ilyen. Van, akit nem szeret.

wedge31
<#fejvakaras>

Moby
Amikor épp nem tölt, akkor nálam is fix60-al karcol, aztán elkezd tölteni (gondolom), és ilyen 2-3 másodpercre szaggat. Cutscene közben, meg a pályán haladva időnként.

wedge31
Nálam fix 60fps volt, pedig nincs is SSD-m.

Moby
Technikai kérdés: SSD-ről fut a játék(eredeti). Mégis néha amikor tölt, úgy szaggat, mint a rosseb. 16GB ram. Hetet-nyolcat használ. Semmilyen másik játéknál nem láttam még ilyet. Van erre valami okosság?

Így van. Rossz választ adtam korábban. Ezzel kiküszöbölhető a rontás.
Na egy kicsit fejlesztve a Calt, elkezdett tetszeni a harc. Kicsit tovább tart a slow, kicsit jobban védekezem, bejön F-re az a gyors támadás, és mindjárt nem érzem magam balfasz jedinek. 😊
Végeztem Kashyyk bolygón a küldetés szerint. Igaz 97%-on áll a mutató. Viszont Bogano kész 100%-ra, de 4 láda még nincs kinyitva. Mindegy. Egyelőre megcsinálom a vörös bolygót, aztán foglalkozok ezekkel. Zeffo-ra is vissza kell menjek, ott maradt ki a legtöbb láda/titok.

Azért Bogano megérte 100%, mert:
Jaro Tapal egyik tanpályája végén (a nagy szörny alatti részen) sikerült egy újabb életerő növelést találni. Nem volt egyszerű az odaút, de végül rájöttem mit kell csinálni. Közben a harcsafejű nézte fentről. 😊
Nem tudom mennyi szándékosság van benne de először jött a Mandalorian sorozat, most ez a játék, és pár hét múlva az új mozifilm. Jó kis reklámot kap mindegyik egymástól, ez az év vége most a Star Wars-ról szól. Amúgy remek játék, a falon futkosás tisztára mintha Prince of Persia lenne, a logikai részek Tomb Raider, a harc a Witcher 3-ra emlékeztet, az Erő gyakorlatilag megfelel az aard jelnek. De ami a legjobban tetszik hogy az összhatás abszolút hozza a filmek hangulatát, a zene meg a grandiózus tájképek, a futurisztikus helyszínek steampunkos stílusa. Szóval nagyon tetszik!
Igen. Az megvan már. Úgy valóban jobb, csak van amikor még egyet kell róla ugrani és nem mindig szokott összejönni, ha TR-es módon pontosan meg akarom tervezni hova ugorjak. Itt nincs szükség ilyenre. Szarni kell rá, ahogy elkapja Cal az indát és bemozog vele, már lehet is átugrani a következő indára, vagy a talajra le.

Jut eszembe megint egy rész, ami rohadtul tetszett:
A második sírboltban a levegőbe láncokkal tartott alien szarkofágja, meg maga a helyszín. Állam leesett, annyira hangulatos hely volt az. Meg ami utána jött. Ez már régebben volt, nem itt járok. Esküszöm még a Tomb Raider maja helyszíneit is lazán ütötte.
SzirmosSzisza

Lesz majd force pull, azzal bármilyen szarul ugrassz oda tudod húzni a kövi indát!

Én még nem tartok ott, de majd lehet még nagyobbat is ugrani. 😄DD

Így eljutsz olyan helyekre is, ahol ismét ugrálgathatsz. Egyébként nincs ez olyan szarul megcsinálva. Tudjátok mi a szar? Amikor indáról kell leugrani vagy indáról indára át. Na ott legtöbb esetben az első próbálkozás a tuti, ha elkezdtem irányítani, belőni, hogy pontosabban ugorjak, annak mindig halál lett a vége. 😄

Az szarul van megcsinálva, de nem is erről szól a játék. Az ugrálás az szerves része, de szerintem kifejezetten élvezetesre sikerült. Egyébként a pályák eltérőek. A kihaltságban talán tényleg hasonló az a kettő, amit írtál, de Zeffo és Kashyyk már mások.

Más: Egyik kedvenc ölésem, erővel magamhoz rántott ellenfél ledöfése lézerkarddal. Az adja. Majdnem van annyira jó, mint a kivégzések. (Látványra.)
SzirmosSzisza
Sőt, mindegyik bolygóra vissza kell majd menni újra ugrálni 😄

wedge31
Ha így nézed nem tudlak megnyugtatni mert mindegyik bolygón sok az ugrálás.

De ugrabugrás lesz, persze más ellenfelekkel. Bár nem értem mire számítottál 😄
Skacok, leszálltam a második bolygón, egy vörösön, de amúgy ugyanolyan kihalt és ugrabugra mint az első. Na most nyugtassatok meg, hogy nem átskinezett ugrálóplatform lesz az összes bolygó.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.21. 14:40:46
SzirmosSzisza
Nekem bejött, hogy nem kell min-maxolni a dolgokat, szinte mindent ki lehetett húzni a skill fában is.

Nah neekm 22 óra lett a vége.

Szerintem egy new game + jöhetett volna, ahol pl. nem kell már újratanulni mindent, plusz ha már rpg-s skill fa mondjuk lehetett volna belerakni többféle végződést, attól függően, hogy itt-ott mit döntesz, mert így a srác kicsit sótlan volt nekem.

A story nem rossz, a platform elemekből vehettek volna kicsit kevesebbet. Az nekem is tetszett, hogy Cal gyakorlatilag 5 éven keresztül nem használta az erőt ezért kicsit megtompult az erőérzéke és újra kellett tanulnia a dolgokat, volt 1 fejlődési ív ami jó.
A kasztosodás és a specializált fegyver sztem jót tett volna a sokszínűségnek.

Az ellenfelek nagy része könnyen kiismerhető és kijátszható egyedül akik nekem gondot okoztak azok az imperial combat droidok.
Van egy olyan érzésem, hogy lesz még itt valami dlc vagy valami mert eléggé levegőben lett hagyva a befejezés, de összességében 8/10-et nálam is megkapja.

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb